מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,798 דיונים בפורום זה
-
אני רוצה לקנות מKSP עכשיו יש לי רק 5000 שקל ואני רוצה להשקיע בהכל! אני לא מתכנן אוברקלוק (OC) ולא שום דבר כזה אני לא מתכנן אפילו שידרוג מעבד או משהו אחר בעתיד - אולי רק זיכרון להוסיף איזה 1G בעתיד - המחשב להכל למשחקים ותוכנות איטרנט סרטים מדיה וכו... יש את זה לוחות אם למעבדי אינטל ASROCK 775Dual-VSTA s775, VIA PT880 Ultra, DDRII 667, PCI-E, AGP ויש את זה לוחות אם למעבדי אינטל INTEL DG965RYCK s775 Conroe, DDRII 800, PCI-E עולה יותר ב 300 שקל. ההבדל ביניהם יוצא 300 שקל וזה המון בשבילי - את ה300 שקל האלה אני יכול להשקיע בדברים אחרים ולהנות יותר אבל... חשוב לי שיהיה במחשב זיכרון שיעבוד ב Dual Channel אני קונה זיכרון 1G 667 חשוב לי שיהיה מינימום 6 USB ושהם יהיו 2.0 ולא …
-
- 2 תגובות
- 503 צפיות
-
-
בדיקת חומרה של מחשב חדש עם AIDA מציגה מספר נתונים קצת מבלבלים?! הלוח של ג'יגה בייט והמעבד סלרון 2600 אלה הקריאות של AIDA: רוחב באס - 64 ביט real clock - 101MHz (QDR) effective clock - 405MHz band width - 3241MB/s מה ההבדל בין שעון אמיתי לאפקטיבי? הזכרון זה 256MB DDR 400MHz בסלוט יחיד, האפקט של ה-DDR אמור "להכפיל" את מהירות השעון ככה שאם הבאס הוא 133MHz אז יתקבל 266MHz אז איך פה מתקבל 400MHz? הרי הבאס הוא לא 200MHz אלא רק 100MHz ואמור להתקבל DDR 200MHz...?!
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מבחר המחשבים הניידים שמבוסס על שבביה של AMD ממשיך להתרחב לאיטו, באדיבותה של חברת דל לכתבה
-
- 1 תגובה
- 829 צפיות
- 1 follower
-
-
אודה לכם אם תוכלו לעזור לי בבחירת מעבד ולוח אם בתקציב של 1000 ש"ח, אם אפשרות לחריגה קטנה במידת הצורך. לוח האם צריך לכלול תמיכה בזכרונות 400mhz ויותר (אפשרות לקניית זכרונות מהירים יותר בעתיד), ובנוסף תמיכה באפיק agpx8. ועוד שאלה, בעקבות השקת הויסטה והתמיכה שאמורה להיות למעבדים כפולי ליבה, האם בתקציב יהיה אפשרי, ועדיף לכלול מעבד כפול ליבה (pentium d למשל)? תודה רבה.
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום קניתי MP חדש והוא אומר לי שהוא יפעל לאט בגלל שלא מותקן אצלי USB HI SPEED לוח האם שלי הוא של ג'גה בית k8nf-9 עד כמה שאני ידוע הוא תומך USB 2 אפו אני מוריד את הדרייבר לזה? תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 808 צפיות
-
-
שלום רב, כרגע ברשותי מעבד בעל 2 ליבות בלבד E8400. מזה זמן רב שאני מחכה להזדמנות לשדרג למרובע ליבות, לצורך תוספת כח בעיבוד ודחיסת וידאו, עריכת תמונות בפוטושופ ומשחקים המשתמשים במרובע ליבות (GTA IV למשל). אתמול שכן קרוב סיפר על הזדמנות שנפלה לידיו כששדרג לחברה מסויימת את המחשבים ויכול לסדר לי את המעבד Q9400 במחיר של 500 ש"ח (משומש כמובן, אך לא עבר OC או התחממות). בדקתי ונראה שהמחיר הזול ביותר ב- ZAP הוא 860 ש"ח. בדקתי גם כאן, במכירות יד-שניה, ונראה שמוכרים מעבד חזק יותר, Q9550, במחיר של 600 ש"ח. לפי השוואה באתר אינטל נראה של- Q9550 יש דבר שנקרא FSB Parity, מה שאין ל- Q9400, הבנתי שזה חוסך בדיקת שגיאות לצ'יפסט של הלוח (אנא תקנו אותי אם אני טועה). מצד שני ל- Q9400 יש דבר שנקר…
-
- 4 תגובות
- 872 צפיות
-
-
היי חברים, שאלה קלילה. אני מחפש לוח אם נורמאלי לקנות עבור מעבד i5 9600k. עברתי על לא מעט לוחות אם אך תמיד בפירוט של התושבת (שהיא כמובן 1151) רשום תמיכה עד דור 8th. אני מבין שכמובן שזה לוחות אם שיצאו כשהיה רק מעבדי דור 8th, אך בכל זאת אני רוצה לוודא שאם בכל זאת רשום שיש לי תושבת 1151 בלוח אם שזה יתמוך במעבדים החדשים מהדור ה-9. אז האם זה תומך? כעיקרון אני מצפה לראות אילו מבצעים מעניינים יהיו באמזון ב-Black Friday וככה לראות איזה לוח אם לקנות. מניח שאחפש תחילה לוחות אם בדגמי Z, שמאפשרים מכפלה פתוחה, אך אם יהיה יקר מדי אאלץ להתפשר על משהו אחר. תודה רבה מראש!
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש ברשותי מעבד amd athlon 64 x2 4000+ במהירות שעון של 2100 mhz מדוע בתוכנה everest הוא מראה לי 1004.4 mhz ? זה מראה כך מאז שהתקנתי vista ultimate אים זה משנה משהו תודה מראש לכל המגיבים משה!!!
-
- 3 תגובות
- 738 צפיות
-
-
שלום יש לי ג'יגה ראם של OCZ בשני סטיקים של 512 ושניהם 400MHZ אבל בתוכנה EVERST זה מראה לי EFFECTIVE CLOCK 333MHZ איך זה יכול להיות ולמה? http://planet.nana.co.il/mars15/untitled.JPG <<<<תמונה
-
- 12 תגובות
- 709 צפיות
-
-
המעבר לויסטה 64 בהחלט לא סימפטי עם 2 ג'יגה זיכרון... המחשב מתחיל לעבוד לאט עם יחסית מעט תוכנות ברקע ששותות את הזיכרון. עכשיו ההתלבטות. בתור אחד שמאמץ את הזיכרון בעבודה גרפית ועריכת וידאו, אני מאוד רוצה זיכרונות שיספקו את הסחורה. השאלה היא מה עדיף. כרגע יש ברשותי קיט של 2x1GB מהדגם הנ"ל: http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_ddr2_pc2_6400_platinum_revision_2 האם ישתלם לי לקנות עוד 2 ג'יגה ב250 שקל, או אולי לקנות ב400 שקל סט של 4 ג'יגה (כך שבסופו של דבר יהיו לי 6 ג'יגה) מהדגם הנ"ל: http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_ddr2_pc2_6400_vista_performance_gold_4gb_dual_channel אני יודע שזה CL5 ומה שיש לי הוא CL4, אבל המחיר מאוד קורץ... כמו-כן, האם עדיף לי כ…
-
- 2 תגובות
- 632 צפיות
-
-
קניתי בינואר שתי מערכות עריכת וידאו בשביל קרובי משפחה, ועכשיו החלטתי לשדרג את עצמי למערכת דומה (כמובן שקצת יותר חזקה, אחרי הכל עברו 8 חודשים) המפרט של המערכות מינואר: MB - Asus P4P800 Deluxe P4 3.0C 2x 512 MB 3200, samsung WD 120 GB 8MB HD 2x WD 120GB SATA - striped raid for video files Asus V9280 VS DVI VIVO המחשבים האלה עובדים מצוין גם עכשיו אבל חשבתי אולי היום כבר יש משהו יותר טוב ולמרות שפה בפורום ממליצים להתרחק מהprescott חשובה לי גם האפשרות לשדרג את המחשב בעתיד בלי להחליף חצי מחשב ונראה לי שלקנות מערכת עם סוקט 478 רגע לפני שמפסיקים להשתמש בו לא הכי חכם יש למישהו הצעות?
-
- 2 תגובות
- 424 צפיות
-
-
חברה אני לא יודע אם אתם מודעים לכך אבל יש בנועה את הג'י סקילל FX החדשים TCCD ב1080ש"ח שזה ממש זול יחסית לTCCD. כנראה שתוך שבועיים אני יקבל אותם אז אני אתן כאן ביקורת קצרה .... בינתיים: http://noacomp.co.il/product.asp?productid=4388 http://www.gskill.com/f1-3200dsu2fx.htm http://www.sgoverclockers.com/modules.php?name=Reviews&rop=showcontent&id=42 http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=78184
-
- 7 תגובות
- 954 צפיות
-
-
אני מעונין בלוח אם שיתמוך ב: 1) זיכרון dual channel (אם יש כזה דבר ל -AMD) 2) SATA (ענין ה -RAID לא חשוב) 3) 1Gb lan (לא ממש קריטי לבית) 4) (FireWire (IEEE-1394 האם בכלל חשוב? 5) Sound blaster רצוי עם יציאה של אופטי יש לי פלוס מינוס 700 שח לענין המחשב עצמו מיועד למישחקים, תיכנות ואופיס בנוסף , האם ניתן לעשות OC ללוח ואם כן אז מה דרישות האיורור וספק הכוח תודה מראש אין סוף
-
- 3 תגובות
- 492 צפיות
-
-
הבנתי שאחת הפונקציות של הציפסט כוללת מין סוג של פיירוול רציתי לדעת האם הוא יעשה לי העיות בגלישה באינטרנט ?
-
- 4 תגובות
- 428 צפיות
-
-
אז ככה, יש לי שני סטיקים של TWINMOS DDR400 512MB בתזמונים 2.5-3-3-8 רכשתי היום שניים נוספים של OCZ בתזמונים 2.5-4-4-8 לפי מה שהבנתי, מה שחשוב זה הCL שנשאר 2.5 וזה טוב. אבל כשנכנסתי לCPU-Z ראיתי שם משהו שלא מצא חן בעיניי. הCOMMAND RATE עלה מ1T ל2T, אפשר לשנות את זה? ועוד משהו, אני לא בטוח מה בדיוק זה אומר אני לא מבין בזה כל כך, לכן אני מצרף תמונה. אם הבנתי נכון, אז בעצם הזיכרון של OCZ עובד על 166 בCL2.5 ועל 200 בCL3.0? למה? הוא אמור לעבוד על 200 בCL2.5! יכול להיות שזה קשור לאוברקלוק שעשיתי למעבד? :\ בקיצור תעשו לי סדר בבלאגן בבקשה!!
-
- 5 תגובות
- 886 צפיות
-
-
שלום, אני רוכש HTPC למטרות FHD בלבד. זהו המפרט: 1. AMD Phenom 2 X3 720 Black Edition Triple Core AM3 Tray, יחידות 1 2. GA-MA785GM-US2H , יחידות 1 3. מאוור Scythe Shuriken Rev B, יחידות 1 4. OCZ 4GB Kit DDR2 800Mhz Value, יחידות 1 5. WD 1TB 32MB Sata2 Green WD10EADS, יחידות 1 6. ANTEC NSK2480 HTPC Black or Silver , יחידות 1 7. כרטיס טלוויזיה Hauppauge WinTV PVR 150 MCE Kit, יחידות 1 8. הרכבה. אני הזמנתי את הזזיכרון OCZ 4GB Kit DDR2 800Mhz Value ובקבלה ששלחו לי למייל אני רואה את הזיכרון REAPER OCZ 2X2GB (4GB) DDR2 800MHZ. האם זה עקרוני ? http://www.skypc.co.il/pl_product~OCZ2401K~15~0.htm http://www.skypc.co.il/pl_product~OCZ2405K~15~0.htm
-
- 6 תגובות
- 577 צפיות
-
-
שלום יש לי לוח אם k8N neo4 של MSI ועליו שני זיכרונות של 512MB ddr 400MHZ CL3 של Kingstone הזכרונות הם double side (יש צ'יפים על שני צידי הזיכרונות) בחוברת של לוח האם מצוין שאם נמצאים על הלוח אם 4 זיכרונות double side מהירות הזיכרונות תרד ל 333MHZ האם שידרוג ל2G זיכרון ע"י הוספה של 2 זיכרונות זהים לזכרונות הקיימים כדאי מבחינת ביצועי המחשב ??? תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 473 צפיות
-
-
TJMax: ישנו קבוע במעבדים, משנק, שלפיו בטמפ' גבוהה מוגדרת מראש (טמפ' שאינטל לא שחררה לציבור) המעבד מוריד תדר/מתח על מנת לחזור לטווח של טמפרטורות נורמליות. המטרה של קבוע זה היא מניעת פגיעה במעבד שנגמרת כתוצאה מטמפ' עבודה גבוהה מידי. ככל שהטמפ' מופרזת יותר, הוא מאט יותר. מילה נוספת שמתארת את מנגנון זה היא Thershold. ערך/קבוע זה (בעצם הטמפ') שבו המעבד יבצע Throttle אינו ידוע ובלתי ניתן לשנותו. זה ציטוט ממאמר שקראתי באתר לפי מה שרשום אז המחשב מעל חום מסום מוריד מהירות ותדר כדי להתקרר אם ככה זה עובד אז לפי ההגיון לא אמורה להיות כל סכנה בעשייה של אובקלוקינג נכון או שזה טעות?
-
- 6 תגובות
- 833 צפיות
-
-
אופציה לשדרג למעבדי EXTREEM אינטל שהיה חזק וישרוד הרבה שנים למשחקים לוויסטה 1 ?P5W DH Deluxe s775 Conroe או 2 ?GA-965P-DQ6?
-
- 1 תגובה
- 559 צפיות
-
-
GIGABYTE GA-P35-DS3L רציתי לדעת איך הוא? האם הוא עובד טוב עם מעבד (Intel Core 2 Duo E6550 Box)? והאם מובנה עליו כרטיס קול? תודה.
-
- 2 תגובות
- 565 צפיות
-
-
ערב טוב, המפרט שלי מופיע בצד. אני לא יכול לסבול את הקריסות מהOverheat במשחקים, בעריכת סרטים ובכל דבר שאני עושה כמעט. חוץ מזה שהרעש גורם לי לעצבים. אני כבר הרבה זמן רוצה לשדרג את המעבד ואת הספק, אני חושב שזה הזמן המתאים - מעבד: Q6600 G0 נשמע לי הבחירה הנכונה - קצת יקר אבל לא תנור כמו הQ6600 הסטנדרטי וטוב לעריכת סרטים ותמונות. לוח: אם אני קונה, זה אמור להיות לוח עם חיבורי 5.1 כמובן ו-חשוב- חיבורי LPT וSERIAL לצורכי מודינג. על הדרך ספק: האם צריך ספק חזק כמו ליברטי למפרט כזה או שניתן להסתפק במשהו יותר פשוט? אשמח לתגובות
-
- 6 תגובות
- 590 צפיות
-
-
2 שאלות לפני רכישה: 1. רשום באתר של היצרן שהוא תומך בזיכרון DDR2 במהירות של 800/667 האים הוא יתמוך גם בתדר נמוך יותר? 2. רשום שהוא תומך במערכת אקס פי ו ויסטה אבל באתר של היצרן יש דריברים גם לווינדוס 7 שזה סטירה, האים לא יהיה שום בעיה בהתקנת ווינדוס 7? עריכה: בנוגע לשאלה הראשונה לא משנה כי אין DDR2 בתדר נמוך מ667, אים אפשר להיתיחס לשאלה השניה, תודה.
-
- 4 תגובות
- 702 צפיות
-
-
הוא נהיה מאד מאד מאד מלוכלך. מוזר שהוא עובד.
-
- 24 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, זה המפרט שלי: Phenom II x4 Quad-Core 940 | GIGABYTE MA770-UD3 | DDR II 1066Mhz 2x2GB OCZ כרטיס מסך: GTX 650 והמחשב כבר לא מהיר כמו פעם (ולמען האמת גם לא מריץ את המשחקים החדשים מי יודע מה..) ואני רוצה להוסיף לו עוד זיכרון RAM (נגיד עוד 2 או 4 ג'יגה) מבלי להחליף את הזיכרונות הנוכחיים שעובדים מצויין סה"כ ובכל זאת אני חייל כרגע ואין יותר מידי כסף.. השאלה היא האם אני חייב לקנות זכרונות זהים? מה שיהיה קצת בעייתי כי הם די ישנים או שמספיק רק שיהיו באותה מהירות וכו'? בקיצור איך זה עובד? ועוד בעיה קטנה שיש לי היא שהקירור של המעבד חוסם לי 2 מתוך ה-4 סלוטים של הRAM במחשב.. מה אפשר לעשות (חוץ מלהחליף קירור כמובן) והאם יש לכם המלצות לזכרונות לא יקרים מידי?
-
- 1 תגובה
- 779 צפיות
-
-
"That is actually the next thing we are planning on releasing. CAS 222 in the PC2700 and then hopefully 222 of the PC3000. Keep an eye on our website, we'll probably run a special on them once they're released. Please let me know if you have any more questions." זאת התשובה שהם החזירו לי כשאמרתי להם שהדגמי CAS222 שלהם פשוט מצויינים אבל כבר צריך משהו יותר מהיר.
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-