עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by RomanKr,

ניסיתי למצוא את הפירוט של סוג הזכרונות הזה g.skill 2X2gb ddr3 1333mhz pc3-10333 kit f3-10666 cld9-4gbnq ואני לא מוצא בדיוק את הדגם הזה. אם אפשר לינק לפירוט של הזכרונות האלו, וגם על איזה מתח הם עובדים. תודה רבה.

• 2 תגובות
    • 676 צפיות
  2. Started by barzanger,

אני רוצה לבנות מחשב HTPC חמוד לחבר לטלוויזיה ולהעביר לו סרטים ולראות אותם עכשיו אני רוצה שזה יצא מינימום אז ככה מצאתי אחד שימכור לי יד שניה אומנם אבל חומרה לא הכי ישנה אני רוצה דעות האם שווה ביחס למחיר מעבד אינטל E2200 כולל קירור (באחריות) זכרון DDR2 800 גיגה חברה טובה לא זוכר לוח אחריות שנתיים Asrock MotherBoard LGA775 Chipest 945 וכרטיס מסך 7300GT הכל יד שנייה הלוח ומעבד היו בשימוש קצר יחסית השאלה שלי היא האם המחשב יספיק לדרישות שאמרתי אינטרנט וסרטים וגם לא שימוש אינטנסיבי כמה לדעתכם אני צריך לשלם על חומרה כזו?

• 8 תגובות
    • 628 צפיות
  3. Started by pavlo,

שלום לכולם, רציתי לדעת אם כדאי לי לקנות את החלקים הבאים. Pentium 4 550 3.4Ghz HT- LGA 775 - 1 MB L2 cache - 800Mhz front side bus Intel D915PB Motherboard Windows XP service pack 2 אני יכול לקנות את הכל, חדש ב 2000 ש"ח פלוס מינוס, מביאים לי את זה מארה"ב. אבל אני לא יודע אם כדאי ????? מה דעתכם ? ? ? תודה רבה לעוזרים מראש.

• 43 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. היי, אני מריץ את התוכנה OCCT כדי למתוח את הזכרונות לגבול שלהם, ולבדוק את הניצול שלהם, ואני רואה שהניצול המירבי עומד על 1.73GB. אני לא קורא את הנתונים טוב, או שפשוט זה המצב? זכרונות: G.Skill 4GB

• 0 תגובות
    • 498 צפיות
  5. Started by tom123,

יש לי במארז יציאות USB וצריך לחבר את זה ללוח אז יש לי בלוח כמו בתמונה פה... עכשיו אני לא יודע אם לחבר ל-5 פינים או ל- 4 תעזרו בבקשה [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 703 צפיות
  6. האם לוח אם כגון הDFI LANPARTY NF4 ULTRA D זקוק לספק עם 24?או שאפשר להסתפק עם ספק של 20 פינים?

• 8 תגובות
    • 648 צפיות
  7. Started by slimshady21,

שלום, יש לי לוח אם dfi infinuty nforce4 אם שני סטיקים של זכרונות pqi 400MHZ 512MB . והשגתי עכשיו מאיפה שהוא סטיק hynix 400MHZ 256MB אז רציתי לדעת אם אפשר לחבר גם אותו? כאילו אם יש מקום בכלל, כי הבנתי שיש בלוח בעצם רק שני סלוטים של DDR ושניים של SDRAM, אבל אני לא בטוח

• 13 תגובות
    • 648 צפיות
  8. Started by D-Bang,

אם אני קונה עכשיו 2 ג'גה זכרון, עדיף לי לקחת סטיק אחד של 2048 או דואל 1024? מה ההבדלים/יתרונות?

• 13 תגובות
    • 659 צפיות
  9. שלום חיבורי esata ו firewire עוד בכלל רלוונטיים? אני שואל לגבי האם כרטיסי קול חדשים נגיד עושים עוד שימוש בfirewire? ונגיד דיסקים קשיחים חיצוניים עוד עושים שימוש בesata? ואם כן תוכלו לתת לי המלצה ללוח אם טוב שיוכל להתאים למפרט הבא שחבר פה בפורום בשם שניצקי יצר לי במקום הלוח האם שהוא המליץ עליו כלומר אפשר לעלות במחיר גם עד עוד 800 שח ללוח אם בערך Intel Ivy Bridge Core i5 3470 Socket 1155 6MB 3.2Ghz Tray, יחידות 1 ₪931 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3754 Gigabyte GA- B75M-D3H Socket 1155 B75 Chipset VGA+DVI+HDMI, יחידות 1 ₪427 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3696 Transcend 8GB Kit (4GBx2) DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7,…

• 3 תגובות
    • 771 צפיות
  10. שלום, החלפתי כרגע לוח לסוג ASROCK P4I65G עכשיו אני מעוניין לחבר את החיבורי USB שיש בחזית של המארז ללוח אם החדש אני מנסה לחבר כמו שכתוב בספר הבעייה שלא רשום כלום על הכבלים,יש 2 כבלים שמחולקים כל אחד ל-4 שבכל רבעייה יש את הצבעים אדום לבן ירוק שחור. איך אני יכול לדעת מה מסמן כל כבל אם לא רשום עליהם כלום? תודה רבה מראש על העזרה!!

• 6 תגובות
    • 637 צפיות
  11. רציתי לדעת (אם אפשר כמה שיותר במפורט) למה קיימים ברוב לוחות האם חיבורי SATA 2 בנוסף ל3. אני מודע לכך שקיימת בעיה בנוגע לחיבורי הUSB במערכות, שלרוב הם מתקשות לפעול בהפעלה הראשונית של המערכת ועוד כמה מספרים לא מבוטלים של תקלות, בגלל הבקרים ששונים בד"כ אחד מהשני (אפשר לומר ש2 פשוט יותר יציב מ3). רציתי לדעת אם המצב דומה בנוגע לחיבורי הSATA גם כן, ואם לא אז למה.

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. Started by SpidiMan,

אני מקווה שאני בפורום המתאים לשאלה. אם לא המתנצל מראש. ברשותי ספק ליברי 500 ולוח Gigabyte 965P-DS3. שמתי לב שבספק יש חיבורים למעבד ועל הלוח יש חיבור ל12 וולט בנוסף לחיבורים הרגילים. השאלה שלי היא: 1. מה עושים בעקרון עם הכבל שרשום עליו "למעבד בלבד". מחברים אותו, או שזו סתם פונקציה ? 2. צריך/רצוי לחבר את החיבור הנוסף שעל הלוח ? אני מקווה שהבנתם למה אני מתכוון : [צרפתי תמונה של החיבור שאני מדבר עליו - מה בעקרון עושים איתו ?] [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  13. כתוב במפרט שיש רק 1 ATA ואני מסתכל על התמונה ורואה 2 חיבורים של ATA אחד אדום ואחד שחור בקצה הלוח ליד ה PCI רשום במפרט CD IN אולי זה הכוונה ? כי אני רוצה לחבר 2 צורבים ועוד 2 HD עם חיבור ATA בנוסף ל SATA שאני מחבר http://www.gigabyte.com.tw/Products/ViewImage.aspx?ProductID=2324 זה התמונה http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=2324&ProductName=GA-945P-S3 לינק למוצר

• 4 תגובות
    • 540 צפיות
  14. Started by Jack_g,

אתה לוח שלי קניתי בגירסא 12 או 11 לפי מה שזכור לי הטפרטורה שהחיישן של המעבד מציין הייתה שיקרית לאחר עדכון של ביוס לגירסא 14 שהיה כתוב בגירסא שהם תיקנו את קריאות החיישן של המעבד הטמפרטורה ירדה 8 מעלות בערך. זכור לי שעופר (MAPHISTO) בדק אז את רמת האמינות של החיישן בביוס 14 והוא היה מאוד אמין. בביוס 18 זכור לי שאביט כתבו שהם עשו שוב מודיפיקציה לקריאה של החיישן. היום עדכנתי את הביוס לגירסא 19 והטמפרטורות עלו ב 7 מעלות +\- לדוגמא בביוס 14 בטמפ' של המעבד ב מצב IDLE הייתה בערך 35-37 ועכשיו זה לא יורד מתחת 44 מעלות. השאלה שלי היא האם הקריאה של החיישן בביוס 19 היא מדוייק ובאיזה מהביוסים החיישן משקר. יש לי קירור SK7+SF2 מהירות ה SF2 ב IDLE מכוונת ל 3000RPM לפעמים אפילו ל 2600RPM. …

• 0 תגובות
    • 514 צפיות
  15. Started by Daglas,

שלום, קיבלתי את המחשב החדש שלי לםני ארבעה ימים, ומיד כאשר קיבלתי אותו, גיליתי דרך ה driver של nvidia שכרטיס המסך עוד בתדר של 2X במקום ב 16X. לפי ידיעות קודמות שלי, חשבתי מיד שהכרטיס הורכב על הסלוט הלא נכון, אולם בדקתי עוד כל מיני אופציות.. לבסוף החלטתי להעביר את הכרטיס מהחריץ שלו לחריץ השני והבעיות הסתדרו והכרטיס עובד על 16X. אך לא הכל ורוד, כבר בזמן ההחלפה עצמה, ראיתי שיהיה מרווח של 1-2 ס"מ בין כרטיס המסך ל BigTyphoon וחשבתי שזה עלול להעלות הן את הטמפ' של כרטיס המסך, והן את טמפרטורת המעבד. חששותי התממשו ואכן טמפ' כרטיס המסך זינקה ב 5-7 מעלות לערך. לא מתאים לי... עכשיו לשאלתי, האם ניתן לעשות switch בין המהירויות של החריצים, או שמה זו בעיה של תמיכה חומרתית? (אני לא סגור על…

• 11 תגובות
    • 876 צפיות
  16. Started by gll,

האם יש משמעות למקום שאני שם את הזיכרון באיזה חריץ? היה לי קודם 4 זיכרונות אז הכל היה תפוס אבל שיניתי עכשיו שיש לי 2 סטיקים, יש לי לוח אם של ג'יגה בייט שמתי בחריץ 1 ו-3. האם יש משמעות למיקום? האם עדיף שיהיו צמודים אחד לשני בלי רווח של חריץ? כלומר לשים ב-1 וב-2? תודה

• 2 תגובות
    • 750 צפיות
  17. Started by Guy950,

היי, לחבר שלי יש לוח אם msi X58 pro-E משולב יחד עם המעבד I7 920 הוותיק. אני לא בטוח מה קרה בדיוק אבל לפני כמה חודשים הוא התחיל לחוות מסכים כחולים בקצב היסטרי וכשהצלחתי לראות את הקודים על המסך הבנתי שמדובר בכונן הקשיח שלו והוא שידרג לSSD חדש וקשיח חדש והמסכים הכחולים נעלמו כליל. בדרך התגלה ששניים מחריצי הזיכרון שלו נשרפו, כנראה מקצר, והם פשוט לא עובדים. אם שמים בהם סטיקים אז לא קורה כלום, המחשב פשוט לא קורא אותם. עכשיו לכבוד GTA הוא רוצה לשדרג את הזיכרון, ולא מוכרים יותר שלשות, אז אמרתי לו להעיף את הזיכרון שלו ולקנות שלושה סטיקים של 4GB ככה שיהיה לו 12GB וזה מעל ומעבר לשימושים שלו. כמובן שהוא לא הקשיב לי והלך וקנה 2 חבילות של של 2x4GB, כי נשארו לו ארבעה חריצים שעובדים. אז…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  18. Started by Barel1,

אז ככה, אני חושב שהמעבד שלי מתחמם יותר מדי, אני לא יודע אם זה אמור להיות ככה. בעיקרון בזמן מנוחה (IDLE) - המטפ' מגיעה ל 44 - 45 עדכון : ניקיתי קצת, הטפ' ירדה ל 40 - 41 בזמן מאמץ הטמפ' מגיעה ל 79 - 80 אז השאלה שלי האם זה אמור להיות ככה?, אני אמור לדאוג לגבי זה (החלפת משחה טרמית או אולי החלפת קירור למעבד?) ועוד שאלה, אני חושב שחום המעבד משפיע על חום המחשב בכללי, מכיוון שהמחשב ממש מתחמם בצד הלוח ממש אפשר להרגיש את זה על המארז. אכן קיימת סירקולציית אויר במארז והכבלים מסודרים. תודה!

• 0 תגובות
    • 699 צפיות
  19. המעבד מרובע הליבות שהחלפתי בא עם גוף קירור מקורי של אינטל. וכפי שציינו כאן, הוא מתחמם מאוד. המחשב יושב בחדר יחסית ממוזג ויש לו אזור אוורור מספיק מסביב. בבדיקה של הטמפרטורה במאמץ על התוכנות שאני עובד - 3DS MAX - בד"כ רנדורים ארוכים של 10-20 שעות. איך שהמחשב מגיע לרנדורים הטמפרטורה של כל 4 הליבות קופצות מ 56-57 מעלות ל- 71-72 מעלות בממוצע. השאלה שלי האם הטמפרטורה הזו של המעבד מרובע הליבה הזה סבירה לאורך זמן גם במאמץ ארוך של מספר שעות? או לשם שמירה על חיי המעבד כדאי להחליף את גוף הקירור? האם יש לינק לטמפרטורה מומלצת למעבד זה? תודה!

• 2 תגובות
    • 586 צפיות
  20. מהי הטמפרטורה תקינה בשביל המעבד ומה הגבול העליון שהוא לא אמור לעבוד בו כבר? שאלה שניה אני רוצה לקנות זיכרון ללוח אם ישן. האם כל מה שאני צריך לדאוג הוא שהזכרון הרצוי יעבוד במתחים שהלוח אם שלי יתמוך בהם? או שיש עוד משהו בשביל התאימות שאני צריך לשים לב אליו(חוץ מאיזה סוג DDR וכו )? תודה

• 0 תגובות
    • 455 צפיות
  21. Started by PowerUser,

היי קראתי בכמה מקומות שעדיף שהיחס fsb/dram יהיה 1:1 האם זה נכון ? אם נגיד אני קונה מחשב חדש, עם מעבד e6300 (ולא מתכוון לעשות overclocking) האם כדאי לקנות זיכרונות ddr2 dual channel 533mhz ואז אם אני לא טועה יהיה יחס של 1:1 או זיכרון 667mz והיחס יהיה 4:5 ? איפה יהיה ביצועים יותר טובים ? ומה עדיף ? (ההנחה גם שב533 התיזמון יהיה קצת יותר טוב יותר מ667)

• 1 תגובה
    • 552 צפיות
  22. היי אני רואה שכולם ממליצים וקונים זיכרונות 667 עם המעבדים החדשים של אינטל אבל בעצם לא עדיף לקנות 533 כדי שהיחס יהיה 1:1 עם תיזמון נמוך לזיכרון מאשר 667 עם יחס 5:4 ותיזמון גבוה ? או אפילו בלי קשר לתיזמון, הרי המעבד לא מנצל את מלוא 667 בכל מקרה, כמו שהוא לא ינצל 800 mhz כל זאת במידה ולא עושים overclocking. (כי אם כן אז ברור שעדיף זיכרון כמה שיותר מהיר)

• 6 תגובות
    • 644 צפיות
  23. Started by Idan-h,

אני הבנתי שהיחסים בDDR הם הFSB מול המהירות האמיתית של הזכרון.. ז"א מעבד 200FSB וזכרון DDR400)200( יעבדו ביחס 1:1. אבל מצד שני יש את הבאס ואת המהירות הכללית של הזכרון..ז"א מעבד באס 800 לדוגמא עם Dual DDR 400 יתן יחס 1:1 אבל גם Single DDR 400 יתן 1:1 (לפחות ככה זה אצלי עם Dual DDR 333 ו167FSB אחרי OC)..איך זה מסתדר? זה לא אמור להיות יחס של 2:1? כי באס המעבד הוא 800 והזכרון רק 400. למה זה תלוי רק במהירות הבסיסית של המעבד והזכרון (למשל בבאס 800 זה 200)? עוד שאלה שיש לי זה איך התזמונים של הRDRAM פועלים. לחבר שלי יש מעבד P4 עם באס 400, 100FSB וזכרון RDRAM800, שזה 400 ממה שאני יודע לכל סטיק. האם בגלל שזה 400 ו400 זה 1:1? למה זה לא 1:2? כי הזכרון פי 2 מהמעבד (800 מול 40…

24. שאלה:האם הלוח Asus P4GD1 Intel 915P Socket 478 Motherboard יתאים למעבד העובד על 400MHZ פס צדדי והאם הוא יתאים למארז מידי ATX?

• 6 תגובות
    • 743 צפיות
  25. Started by MadGhost,

התחלתי לחפש לאחרונה רכיבים לHTPC , ונתקלתי בלוחות אם עם יציאת HDMI -דבר שיכול להיות אידיאלי בחיבור לרסיבר. משהו יכול להסביר לי איך זה זה עובד בדיוק ? בהנחה שחיברתי כרטיס מסך וכרטיס קול הלוח אם מאגד את הנתונים של שניהם לHDMI ואז אני מתעלם מהיציאות על הכרטיסים עצמם?

• 2 תגובות
    • 520 צפיות

דיונים חדשים בפורומים