עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. בס"ד שלום! אני חדש פה, ומקווה לקבל עזרה. אני מעוניין לרכוש מחשב חדש. אני סטודנט שנה א' להנדסת חשמל ואלקטרוניקה, שנכון להיום משתמש במחשב בעיקר לצרכי אופיס ואינטרנט ובעתיד גם MATLAB (אין לי מושג עד כמה). כמו כן, יתכן ואם יהיה לנו מחשב נורמלי נרצה לצפות באמצעותו בסרטים. אני יודע שנכון להיום הדרישות שלי לא גבוהות, וניתן להסתפק במחשב פשוט (זו גם הציפיה שלי, אני לא גיימר ולא מעוניין לשפוך כסף לפח), אבל אני לא מתכוון לקנות מחשב חדש בשנתיים-שלוש הקרובות (לפחות) ורוצה להיות משוכנע שהמחשב שלי יהיה סביר גם אז (ולא יעבוד בקצב צב כמו המחשב הנוכחי). מישהו די רציני במייקרוסופט אמר לי שבשביל הצרכים שלי די במעבד ליבה כפולה עם 2.4 ומעלה, אבל חשוב שהוא יתמוך ב-64 ביט כי עוד מעט הכל יהיה מתא…

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  2. Started by DXM,

שלום אני בדילמה כרגע: האם לקנות את הE5200 או לקנות את ה5200X2. הE5200 עולה 70 ש"ח יותר מאשר השני, ובמפרט דל תקציב כל שקל חשוב. עכשיו אם נצא מנקדות הנחה שהלוחות שאני אשתמש הם GB GA P31DS3L מול הASUS M3A וכל שאר המפרט שווה מיהיה עדיף. (הספק יהיה HEC 400TRT, מארז-לא סגור, 9800GT, וכו') כמובן שייתכן אובר קלוק בתנאי שלא תיהיה לי בעיה עם ההספק. דבר חשוב נוסף הוא שיש לזכור כי על פי מה שידוע לי מעבדי AMD הבאים יתיאמו גם AM2+.

• 1 תגובה
    • 775 צפיות
  3. Started by curdi1,

יום טוב ברשותי מעבד e6320 שבהחלט מספק את השימושים שלי. קונה מחשב לאח שלי - יש לו שימושים דומים - אם אני אקנה e5200 הוא ישתווה למעבד שברשותי או שיהיה צורך לקנות e7200 ? תודה רבה !

• 2 תגובות
    • 713 צפיות
  4. Started by shemiraz,

איזה מעבד חזק יותר המעבד שלי e6600 או שה e5200 ? פשוט יש לי הזדמנות להחליף את המעבד ותהיתי מי מהם עדיף...

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. אהלן יש לי בחירה בין 2 המעבדים האלה (לא משנה מאיפה אני משיג אותם ) מה עדיף לקחת ? מתוכנן גם OC כנראה אבל לא משהו רציני ( 3GHZ )

• 6 תגובות
    • 724 צפיות
  6. Started by curdi1,

האם יש טבלה או גרף המשווים ביצועים בין 2 המעבדים הנ"ל ?

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by DarkAnus,

אני בשלבים מתקדמים של רכישת מחשב חדש. סך הכל מדובר ב4 גיגה זכרון 800MHZ, כרטיס מסך או GTX760 או HD8750 [עוד לא החלטתי, אבל מדובר בכרטיסים דומים במחינת ביוצעים] הלוח אם הוא P5KPL-CM s775 1333Mhz, Intel G31, DDRII 800, PCI-E, HDAudio, GBL של ASUS והספק Tomahawk 450W Active PFC 12cm מחשב לגיימינג..השאיפה שלי היא להפעיל משחקית כדוגמת CRYSIS על המקס עם ביצועים טובים. אין לי שום ידע בOC. אבל ארצה ללמוד ולהתנסות בעיניין.. קיצר, האם תוספת ה300 שקל משתלמת בשביל ה7400 או שאסתדר יופי עם ה5200? הבנתי שלשניהם יש אחלה פוטנציאל ל OC

• 9 תגובות
    • 736 צפיות
  8. Started by morbidangel,

שלום לכולם קראתי מספר ביקורות ואת הסטיקי אבל עדין נותרו כמה שאלות.. 1. האם מעבד E5200 שעבר OC יספק את אותם הביצועים כמו E8400 בעבודות משרדיות\משחקים? 2. עד כמה גודל זכרון cache משפיע על הביצועים? תודה רבה!

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by Jules Winnfield,

אהלן, אני מתלבט בין אם לקחת E5200 או E7200 ההתלבטות נובעת מהסיבה אם הE5200 יגביל את הכרטיס HD4850 ברזולציה 1680*1050 ועוד שאלה, לאיזה מעבד מקביל הE5200 אצל AMD?(יש לי AMD עם 4850 ככה שיהייה לי יותר קל לדעת אם הוא יגביל את הכרטיס או לא) תודה, וחג שמח.

10. Started by Doron404,

האם 2 הליבות הנ"ל זהות? ניתן להמהיר אותן לאותן מהירויות?

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. http://www.anandtech.com/bench/default.aspx?p=98&p2=68 שקלתי שדרוג מעבד (בגלל הVT) , והופתעתי... מה גם שכיום אני בOC של 3G בE2180

• 5 תגובות
    • 641 צפיות
  12. Started by tepez,

אני מתלבט בין שני המעבדים, למחשב חדש לשימוש משרדי. אגב, איפה אני יכול להשיג אותם בתל אביב?

13. Started by Iv0ry,

מי יותר חזק? בדקתי בגוגל ולפי המבחנים הם די דומים 6.6 לעומת 6.5 אבל במבחן מסויים המעבד e5450 ניצח פי שתיים - passmark

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. Started by Iv0ry,

תודה

• 14 תגובות
    • 2.4k צפיות
  15. Started by k22,

איזה מעבד יותר טוב ? Pentium E5500, 2.8GHz, 800Mhz E6400 2.13GHZ

• 2 תגובות
    • 933 צפיות
  16. Started by DarkCowMoo,

בזמן האחרון החלטתי שאני רוצה לקנות מחשב כמה שיותר משתלם ביחס ביצועים למחיר- לגיימינג כמובן. עכשיו ראיתי שיש לי אפשרות בין הE5X00 למיניהם עם המכפלה האסטרונומית, הזולים במיוחד אבל רק עם 2 מגה קאש או את הE7X00 היקרים יותר, מכפלה נמוכה יותר אבל 3 מגה קאש. מה נראה לכם עדיף? בנוסף חשבתי על הלוח EP43 DS3 שהוא לא זול בכלל אבל לפי מה שראיתי הוא מצויין, יש גם את הEP43 DS3L שזול יותר אבל מוגבל באיזור ה419 mhz. בזכורנות אני אלך על 1066mhz כדי שלא יגבילו אותי (גם כך בskypc ההבדל בין ה800 ל1066 מזערי כ"כ). יש אולי לוח אחר שכדי לי לחשוב על? אני רוצה גם לחשוב אופציה לשדרוג עתידי. וקירור פשוט אין לי מושג איזה לקחת אז אשמח להמלצה. וכרטיס מסך אני כבר אתאים לפי התקציב שישאר לי. תודה.

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by מעבדת מחשבים יהוד,

ל CD LOG יש מעבד וניס עם הסטפינג E6 ולגיירו' שאני רגיל לעבוד איתם יש E4 הבנתי שב E4 היו בעיות של אי תאימות עם בקר הזיכרון ואז יצרו את ה E6 השאלה אם זה קריטי ההבדל בין ה E4 ל E6 ? אני מפחד לקחת מגיירו את ה E4 והמעבד יעשה לי בעיות :cwm21:

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by BlackTalon,

נכנסתי השבוע לחנות מחשבים באיזור שלי כדי לקבל הצעת מחיר לגבי מחשב לאחותי הקטנה (בכיתה א') והתעניינתי לגבי המעבד Pentium D 820. נאמר לי ששווה לי לחכות עוד שבוע מאחר ובתאריך הזה תחל מכירת מעבדים מדגם E6100, כלומר מעבד מהסדרה החדשה של אינטל, במהירות 1.8 (800HZ), במחיר של Pentium D. האם זה נכון ? אם כן, באמת כדאי לי לחכות למעבד הזה ? תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 895 צפיות
  19. Started by superblader,

שלום (: לפני כמה ימים קניתי מחשב נוסף בעל המפרט: E6300 MSI 975X platinum PowerUp Edition 1GB ddr2 800mhz ocz gold הזיכרון ב2 מודולים של 512 X1800XT 512MB המערכת מונעת בעזרת ספק EZcool 400W כאשר אני מריץ SUPER PI אני מקבל במעבד תוצאה נורמלית בסביבות ה30 שניות כאשר אני מריץ 3DMARK06 אני מקבל במעבד תוצאה נמוכה מאוד כ1500 ולדעתי הוא זה שמוריד את התוצאה של המבחן כולה ולא הכרטיס מסך יש מישהו שיודע למה זה נגרם?

• 5 תגובות
    • 609 צפיות
  20. Started by natan805,

פתחתי דיון חדש כי הייתי חייב מי שיכנס לדיון הראשון יבין אז אני ממשיך פה כתבו לי שההבדל בין amd 3800 am2 ל amd4000 הוא הבדל קטן בהפרש של 100 ש"ח שיש כאלה גם על אחוזים קטנים מעדיפים לשלם עכשיו אני לא אחד כזה . אז משהו יכל להגיד לי בערך בכמה אחוזים ה e6300 יותר חזק מה amd3800 ? {כי ההפרש הוא 400 ש"ח}

• 17 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. Started by dlogan,

אני פשוט חייב לדעת אפשר להגיע לאותם ביצועים? כאילו אני מגיע לאותה מהירות של ה E6800 עם ה E6300 שניהם ב 3Ghz שניהם יתנו לי את אותם ביצועים בלי שום הבדל? בנחה שכל שאר פריטי החומרה זההים

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by parAzoid,

שלום לכולם. בקרוב אני אקנה מארה"ב מעבד חדש של אינטל. השאלה שלי היא כזאת: אני מתכנן OC, ולכן אני צריך מעבד טוב. אומרים שהE4300 יותר טוב לOC, אבל התדר שלו הוא רק 800MHZ בניגוד לE6300 שהתדר שלו הוא 1066MHZ. 1)האם זה משמעותי? אני פשוט מאוד לחוץ בתקציב, ואין לי בעיה לחכות לירידת מחירים. בירידת מחירים, אינטל תוציא מעבדים "חדשים" באותו שם רק עם 20 בסוף [דוגמא : E6320] 2)מה יהיו ההבדלים בין המעבדים הרגילים לחדשים? 3) מה יהיה ההבדל בין E4300 לE4400 והאם כדאי בכלל לקנות אותם? 4)מה לקנות? E6300 או E4300\\E4400 תודה רבה לעוזרים

• 11 תגובות
    • 989 צפיות
  23. Started by Sunny Jim,

הזמנתי מחשב עם המעבד הזה, והיום פנדה התקשרו אלי והודיעו לי שיש אפשרות למעבד הנ"ל בתצורת TRAY כבר עכשיו, אבל פשוט ישימו לו קירור של PENTIUM D... המאוורר אותו דבר כמו בCONROE, אך הצלעות קירור אחרות ויותר טובות לטענת המוכר בטענה שהPENTIUM D מתחמם הרבה יותר ודורש קירור יותר טוב, אז למעשה מבחינת קירור אפשר להגיד שהרווחתי... מה שהוא אומר די הגיוני אבל האם אתם יכולים לאשר?(לדעתכם)

• 22 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. Started by silver,

איזה מעבד עדיף לקנות 6300 e http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=8954 או e-4300 http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=9783 מאחר ושניהם עולים אותו מחיר ומה ההבדלים ביניהם

• 3 תגובות
    • 790 צפיות
  25. Started by sh9696,

שלום, מחר אני קונה מחשב חדש ורציתי לדעת האם כדאי להוסיף קצת בשביל E6400, האם זה משתלם??? תודה

• 8 תגובות
    • 753 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.