עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. שלום לכל חברי הפורום, ברשותי מחשב ישן: פנטיום 4 2.4GHZ HT, 512 זיכרון (2 סטיקים של 256) מסוג DDR 400 (לא יודע איזה CL) לוח אם ROCK LAKE של אינטל (865PERL). אני רוצה לקנות למחשב זיכרון, משום שהוא עובד לי לאט מאוד (הוא לאחר פירמוט). 2 שאלות יש לי: 1. מה זה CL? ראיתי שיש כזה נתון של הזיכרון, אין לי מושג מה זה (אני מניח שהכוונה לשעון או משהו - אבל מה זה אומר) ובנוסף, כיצד אני יכול לבדוק איזה CL אני צריך (ב-EVEREST לא רשום, ואני מעדיף כרגע לא לפתוח את המארז)? 2. אני רוצה שיהיה לי לפחות 1GB, אבל משום שיש לי 2 סטיקים של 256 ואני רוצה שהזיכרון יעבוד ב-DUAL CHANNEL מה התצורה המומלצת? קנייה של 2 סטיקים של 512? האם במקרה זה אני אוכל להוסיף גם את מה שיש לי כרגע ולקבל בסה"כ והאם זה יע…

• 24 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. שאלות בכותרת... והאם הסטפינג הכי טוב למעבד A64 3000 זה E3? (מצאתי את זה באתר של AMD... אני לא בטוח שזה נכון) הבנתי שזה משפיע ישירות על האוברקלוקינג... נכון?

• 24 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. Started by user-69225,

שלום, אני מעוניין לרכוש מעבד חדש לביצועים מקסימאלים במשחקים. המפרט שלי כרגע: לוח אם: H55M-D2H מעבד: Intel® Core i5 CPU 650 @ 3.20GHz (4 CPUs), ~3.2GHz כרטיס גראפי: HD7970 ראמ: 4GB מערכת הפעלה: WIN 7 64 BIT הביצועים שלי לא משהו (בהגדרות הכי גבוהות), ובפעם שעברה נאמר לי לקנות מעבד חדש. אשמח לעזרה!

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. Started by ben060,

יש לי 1000-1500 שח לשרוף על לוח אם שיתמוך ב e6600 ויחזיק זיכרוות של ddr2/3 שיתמוך ב pci express ושיהיה עם 4 חיבורי usb לפחות תודה לעונים

• 24 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. כרגע יש לי מפלצת לא קטנה (i7 מואץ) שמשמש לאיחסון ולהורדות בשעת הצורך, המחשב פועל 24/7 ואני שם לב כי צריכת החשמל שלו היא כ 130 וואט. הייתי מעוניין לבנות יחידה יותר חסכונית בחשמל משאריות, יש לי מארז, ספק כח ודיסקים (לא אצטרך מסך/עכבר/לוח מקשים כי אתחבר מרחוק) כך שמה שאני צריך לוח אם+מעבד+זיכרון. השימוש במחשב יהיה בעיקר לאיחסון וחיבור לרשת כך שאני מאמין שלא יהיו דרישות מיוחדות מהמעבד. מצד שני, אני משתמש בהמון טאבים בגלישה (באדג'). כמובן ששאלת המחיר חשובה לי ולא אכפת לי לוותר קצת עבור הוזלה. -מה מומלץ לרכוש? -מה שאוכל לי את רוב הזיכרון הוא הדפדפן, יש אחד חסכוני יותר? -הייתי רוצה לחבר אותו למחשב שלי באמצעות כבל רשת ישירות, האם עדיף לוח עם שתי יציאות L…

6. מה שמקבלים ב KSP בקירור מעבדים של 939 יעבוד בסדר? ואם יש לכם המלצה על משהו יותר טוב בטווח של ה-1000 שקל מה 3200 X64.

• 21 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. חברת GPD הסינית ממשיכה לשכלל את קו מוצרי המחשוב הקטנים שלה בעזרתה האדיבה של פלטפורמת Indiegogo לכתבה

8. Started by yamamoto,

נתקלתי במארז המעניין הזה שמגיע עם ספק של 600 וואט SilverStone SG07 תמונה סירטוןאני מחפש המלצה ללוח אם MINI ITX הייתי שמח לדחוף לשם MICRO ATX אבל לא נראה לי שזה אפשרי אני מעדיף צ'יפסט Z68 ואם אין כזה דבר אז לפחות משהו עם אפשרות לאוברקלוק וכמובן לא יקר מידי ועם יציאות USB 3 ויציאות וידאו ואם מישהו מכם מכיר מארז דומה בגודל כזה אז אני פתוח להצעות

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. אני חושב שזה ה PENTIUM D 820 ( להזכירכם - כפול ליבה , תמיכה ב 64 ביט) יש לו ביצועים מעולים , מיחר זול מאד יחיסת לכפולי הליבה האחרים ( 1629בלוגיק ) ויכול לעשות OC בקלות ל 3.2 MHZ עם קירור אוויר לפי ביקורות באנטרנט . חוץ מזה נראה לי שבעתיד יהיו יותר יישומים שמייסמים בצורה טובה יותר את היתרון שבכפולי הליבות, כך שזה מעבד עם אורך חיים בביקורת הזאת למשל http://www.driverheaven.net/reviews/dualcoreintel/sandra.htm הוא עוקף את ה ATHLON 64 3800 וגם את FX 57, ובשאר הבנצ'ים ההפרש הוא ממש קטן לפעמים לטובת 3800 ולפעמים לטובת ה PENTIUM D 820 ( להזכירכם ה 3800 עולה הרבה היותר ממנו, על FX57 בכלל אין מה לדבר מבחינת מחיר) הערות : 1. אז מה אם אין לו EIST , משום מה זה לא מפריע לי.... עדיין…

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. יש לנו אישור נוסף לכך שמעבדים נייחים ראשונים מדור ה-Core השישי של אינטל יגיעו אלינו בתוך פחות מחודש לקריאת המבזק: http://hwzone.co.il/newsflash/%d7%94%d7%a0%d7%94-%d7%96%d7%94-%d7%91%d7%90-%d7%9e%d7%a2%d7%91%d7%93%d7%99-%d7%94-skylake-%d7%99%d7%95%d7%a9%d7%a7%d7%95-%d7%91-5-%d7%91%d7%90%d7%95%d7%92%d7%95%d7%a1%d7%98/

11. Started by or,

איזה זיכרון מתאים ללוח החדש לא אביט (ההוא עם ה3pci וכל היציאות) ואיזה לוח (הכי טוב) מתאים לזיכרון החדש של ocz 3200

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. כדי להביר את השאלה שבכותרת אני אדגים: אם אני מחזיק ביד כרטיס זיכרון ולא כתוב עליו כלום - איך אני יודע אם הוא ECC או לא? (הם מאוד דומים לDDR רגילים) תודה

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. ובשונה מהSLI של (3Dfx )nVIDIDA הdualGFX מאפשר חיבור מקבילים של כל כרטיס, מכל יצרנית, גם של ATi http://www.hkepc.com/hwdb/k8t890driversli-1.htm גרסאה מתורגמת: http://www.google.com/translate?u=http%3A%2F%2Fwww.hkepc.com%2Fhwdb%2Fk8t890driversli-1.htm&langpair=zh-CN%7Cen&hl=en&ie=UTF8 אם הלינק לא עובד תשתמשו במתרגם של אלטה-וויסטה, http://babelfish.altavista.com/ תתרגמו מסינית מופשטת לאנגלית.

• 22 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. Started by bati6,

האם יש הבדל כלכך גדול? אם לי ולעוד מישהו יש את אותו המחשב ולא יש 16 גיגה ddr4 ולי 16 גיגה ddr3 האם אני ארגיש שוני בין המחשבים?ש

15. שלום, ברשותי מחשב שכל החיבורים שלו הם מסוג USB2, ולאחרונה רכשתי כונן קשיח נייד של חברת Iomega דגם eGo בעלת קיבולת של 500GB ותמיכה בUSB3. גיבוי דרך הNORTON GHOST 15 לכל המחשב לוקח 8 שעות וחצי (470 ג'יגה + כיווץ ברמה הגבוהה ביותר), ורציתי לדעת האם לדעתכם חיבור הכונן ליציאת USB3 יעזור לקצר את קצת התהליך. חשוב לציין שניסיתי להעביר סרט BLURAY ששוקל 45.5 ג'יגה וזה עבר אחרי 38 דק' במהירות של 22 מגה לשניה. תודה, יאיר

• 14 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. שלום יש לי מחשב די חדש (נקנה לפני שנה או פחות). ויש לו 4gb זיכרון בשתי כרטיסים נפרדים (2bg כל אחד) ואני רואה שלפעמים שכמה דברים פתוחים ברקע אני מנצל את כל ה 100% זיכרון והמחשב נהיה איטי.. עכשיו אני רוצה להוסיף לו עוד 4gb ורציתי לדעת אם כדאי לשים ככרטיס אחד של 4 או כשתיים של 2? כי כרגע זה שתיים של 2 במצב כזה: כרטיס,סלוט פנוי,כרטיס,סלוט פנוי.. ועוד שאלה אם אפשר לדעת למה המחשב מנצל 50% מהזיכרון שכמעט כלום פתוח ברקע.? ואם יש תוכנה מומלצת לניקוי כל הדברים האלה שמצטברים עם הזמן ומעמיסים על הזיכרון.. תודה!

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. Started by CyberBot,

אני מעוניין לשדרג את הזוג החמוד שמלווה אותי זה מספר שנים בזוג חדש מפרט קיים : ASUS P7P55D Intel® Core i5 CPU 760 @ 3.4GHz‏ Antec H2O 920 RAM: G.Skill 2X4 GB F3 @ 1333 MSI Radeon R9 270X OC Corsair VX550W KingStone 120GB 2TB HITACHI Dell E2213H תקציב עד 2100 גג 2500 המעבד בOC כבר אז ניצלתי אותו יפה מאוד אבל אני מרגיש שכבר מיציתי בכמה אפשר למכור את הזוג הקיים אחרי הקניה? שימושים : גיימינג ARMA 3 + BF4 וכולי... ועריכה חובבנית של הגיימפליי רוצה מיצוי מלא של התקציב לטווח הארוך אז אם מדובר בI7 אל תתבישו אם אפשר לחסוך את ה400 למקלדת מכאנית אשמח אופצייה קניה באילת נתונה לשיקול

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. Started by evman007,

מישהו יודע אם יש דבר כזה שמחברים לתושבת pci שהופכת אותו ל agp? יש דבר כזה או שאני קצת משוגע...?

• 24 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. Started by peralon,

אני צריך לעדכן את הביוס ואני לא מוצא עידכון לוח :440BX-ITE8671 אם תוכלו לעזור לי.. תודה!

• 27 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. כבר פעם שניה שהלך לי הלוח הזה והוא חדש יחסית (ינואר 2008) אבל בלי אחריות יותר. איזה באסה. אסוס האלה מפשלים לי בגדול. בדקתי אצל חבר את הפנטיום, הזכרונות וכרטיס המסך והכל תקין. מבקש עזרה דחוף (שבוע הבא מתחיל הלימודים) במציאת לוח שיתאים לחלקים נשארו: כ.מסך (HD2400PRO AGPx8 ,512MB), הפנטיום (3GB ,PCG 630) וה-DDR 2X1024(לא DDR2). רצוי כמובן משהו אמין ושיהיה במינימום הוצאות.

• 24 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. Started by eylon951,

מה אתם ממליצים לי איזה מעבד ? AMD Ryzen 7 3700X 3.6Ghz AM4 - Box או Intel Core I7-9700K מה יותר חזק

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. נתחיל בזה שאין הבדל מחיר מהותי בין שני סוגי הזיכרונות שהצגתי , והתיזמונים לאלו שאני שוקל שווים. מהידוע לי המעבד הנ"ל, ללא המהרה, תומך עד 1333 מגהרץ. קראתי שיש יישומים העשויים להפיק תועלת מכך שהזיכרון הוא עם פוטנציאל של 1600. מצד שני, אם אני לא ממהיר את המעבד, השאלה אם זה יבוא בכלל לידי ביטוי. מצד שלישי, יש את נושא הטורבו ב- i5 , שכידוע לי מעלה את תדר עבודת המעבד בתנאים מסוימים, אז אולי ה- 1600 כן יובא לידי ביטוי. ומהצד האחר, יש כאן את נושא מתח העבודה שכידוע (ותקנו אותי אם לא) מתח נמוך יותר יתרונו בעיקר בפליטת חום נמוכה יותר. כלומר אני משער שהדילמה היא בעיקר בין פוטנציאל תדר גבוה יותר למתח עבודה נמוך יותר.( ה-1600 באים עם 1.65 וולט וה-1333 עם 1.5). מה משני הפרמטרים הללו חש…

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. http://us.hardware.info/reviews/5835/spot-the-differences-gigabyte-motherboard-revisisons-present-markedly-different-test-results כמו שאפשר לראות בכתבה הגירסאות החדשות מגיעות עם לוח מודפס ריק יותר ובדגם אחד גם הורידו את האפשרות ל dual bios. מבחינת סימון ההבדל היחיד הוא שבאתר החברה המוצר מופיע עם REV אחר (באותו עמוד מוצר) ועל האריזה בדרך כלל כתוב איזה REV הלוח, מידע כזה מצד שני לא מופיע בעמוד המוצר בקניה באינטרנט ולרוב לא זמין לפני מעמד הקניה.

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. לכו בבקשה ללינק הבא(שפורסם פה בלקט ביקורות אחרונות) ותגידו לי שאיך זה שבבנצ'מארק הפנטיומים אוכלים את האתלון 64 בלי מלח... http://bjorn3d.com/read.php?cID=691&pageID=994

• 38 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. Started by demonshlomo,

אוקיי ככה:לחבר שלי יש את המפרט הבא: P4 1700 עם 400 באס ATI RADEON 9800PRO לוח אם של GATEWAY משהו די מסריח וזיכרון SDRAM שתי סטיקים של 128 וסטיק של 256 אז הנה השאלה..... שווה לו לשדרג את הזיכרונות? אל תתיחסו ללוח אם כי יש מישהו שיביא שיביא לו לוח טוב עם תמיכה בDDR! אז תתיחסו בבקשה רק להבדל בביצועים של הזיכרונות! הוא מתכוון לקנות שתי סטיקים של 256 של GEIL במהירות 400 (זה הסטיקים VALUE)שיעלו לו 385! תודה לעוזרים! ואני מבקש לא להתייחס לבחירת זיכרון אחר או ללוח אם!

• 31 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.