מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,794 דיונים בפורום זה
-
היי, רציתי לדעת בבקשה איזה מהמעבדים הבאים יותר טוב כי אני לא מבין כל כך: Intel Core i3-2120 @ 3.30GHz או Intel Core2 Duo E8500 @ 3.16GHz איזה מהם טוב יותר ובכמה הוא יותר טוב? האם הוא שווה העברה של ספק, כרטיס מסך ושני פרמוטים של מחשבים שונים לצורך העברה? אני מתכוון האם הוא שווה את זה?
-
- 18 תגובות
- 4.3k צפיות
-
-
שלום לכולם , יש לי את לוח האם P55US3L של GIGABYTE , כרגע מותקנים לי 2 סטיקים של 2GB מסדרת XX של ADATA במהירות שעון של 2000Mhz (PC3 - 16000). אני רוצה להוסיף עוד 2 סטיקים של 4GB , השאלה שלי היא אם יש לי למה להשקיע ב 2000MHZ או שהלוח אם לא יעבוד במהירות הזו עם 4 סטיקים? תודה רבה על העזרה.
-
- 18 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי מחשב שדרכו אני רואה סרטים ולצערי יש לו רק SATA 2. אני מעוניין להוסיף לו SATA 3 עבור SSD ורציתי לדעת אם אפשר להוסיף לו. כל מה שמצאתי באינטרנט אלה כרטיסים בחיבור PCIe (הקטן) כאשר ללוח אם אין חיבור כזה אלא PCI רגיל. לוח אם: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3310 תודה מראש
-
- 18 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי חברים, יש לי מחשב בחדר עבודה שהוא לא פעיל, חסר לו מעבד. אני יכול להביא מעבד E8400 שמתאים ללוח הנוכחי בחינם וככה לסגור עסקה בהכי זול. 2 ג'יגה ראם מותקנים כרגע. יש ברשותי לוח אם GA-870A-UD3 וזיכרון 8 ג'יגה של Gskill שמתאים לו, אבל גם לו אין לי מעבד. האם כדאי לרכוש מעבד שמתאים ללוח רק בשביל עבודה עם איביי? האם יהיה הבדל בהרגשה בעבודה השוטפת? העבודה היא נטו דרך ממשק WEB באינטרנט לשרתים של איביי ולא שום דבר מעבר. תודה, אביב.
-
- 18 תגובות
- 3.5k צפיות
- 1 follower
-
-
דור ה-Xeon החדש של מפתחת השבבים יוכל להציע קפיצה אדירה במספר ליבות העיבוד הזמינות לעולם השרתים לכתבה
-
- 18 תגובות
- 3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכם ברשותי הלוח asrock fatal1ty p67 professional ששם הבקר USB3 לא הכי מהיר כי הוא לא מובנה של אינטל עלה לי הרעיון להרכיב כרטיס הרחבה שייתן לי את היציאות האלו חיפשתי כרטיס עם ציפ' של אינטל אבל לא מצאתי כלום יש בכלל כרטיסים עם ציפ' של אינטל? אני בעיקרון צריך כרטיס שיהיה לו אופציה לחיבור של הפאנל USB3 הקידמי כי אני משתמש בו רוב הזמן.... יש למישהו עצה בשבילי? בתודה אלי.
-
- 18 תגובות
- 5.4k צפיות
- 1 follower
-
-
אם למישהו עוד היה ספק בנושא, ההדגמה הבאה של אחד מסוקרי התחום מובאת בלינק מטה ומראה משהו מעניין: מה שהוא עשה זה, בחר בשני מעבדים שווי ערך במחירם, הלו הם ה- Icore5 בעל 4 ליבות של אינטל ומחירו 240$ והשווה אותו ל- Ryzen 5 מדגם 1600x שמחירו 230$. **פער המחיר 10$ זניח, ובהחלט ניתן לכנות מעבדים אלו כמעבדים בעלות זהה. הדבר הבא שהוא עשה, זה השווה את כל סביבת העבודה של שתי המערכות, הכל על מנת להבטיח, כי המערכות עובדות בדיוק באותם פרמטרים - כך שכל ההבדל הוא אך ורק במעבד עצמו, בכלל זה: המעבדים שניהם מורצים בדיוק ב- 3.7Ghz, הזיכרונות בדיוק באותה מהירות = 3200mhz, כמות הזיכרון זהה כמובן, אותו מאיץ גראפי עוצמתי במיוחד, ובחר בהגדרות גראפיות מאד נ…
-
- 18 תגובות
- 3.4k צפיות
- 4 followers
-
-
שנה חדשה, מעבד אקסטרים מפלצתי חדש מבית אינטל. הכירו את Core i9 7900X, מעבד בעל עשר ליבות בארכיטקטורת Skylake-X שבא להשאיר את אינטל בראש טבלאות הביצועים. הביקורת המלאה לכתבה
-
- 18 תגובות
- 3.6k צפיות
- 3 followers
-
-
צילום ממצגת של אינטל באירוע למשווקים חושפת מה שידענו כבר הרבה זמן ומשאירה חידה אחת גדולה... נתחיל מהחלק המעניין לדעתי, מלמטה, I3. להתראות כפולי ליבה, להתראות HT, שלום למרובעי ליבה. אינטל טוענת לשיפור של 16/17% בביצועי ליבה בודדת ו61/65% בביצועים בריבוי נימים במעבר מ7100/7350K ל8100/8350K. החלק המפתיע הוא השיפור בביצועי ליבה בודדת למרות ירידה בתדר מ3.9GHZ ב7100 ל3.6GHZ ב8100 ומ4.2 ב7350K ל4.0 ב8350K. I5 להתראות למרובעי ליבה, עוברים למשושים. 8400 יחליף את ה7400 ולא רק יוסיף שתי ליבות אלא גם מעלה תדרים ל3.8GHZ בכל הליבות וניראה ש 3.9 לליבה בודדת, סה"כ שיפור של 29% בליבה בודדת ו61% בריבוי נימים. המעבר מ7600K ל8600K קצ…
-
- 18 תגובות
- 3.3k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום אני מקבל חום מקסימום (100C) במעבד בזמן שהוא 100% מנוצל אני משתמש כרגע במאוורר Arctic Alpine 11 Pro ולאחרונה קיבלתי מחשב גיימיניג ישן בן 7 שנים בערך שחבר לא היה צריך ושם יש מאוורר ZALMAN CNPS9900A LED שהוא ניראה במצב תקין לגמרי עכשיו השאלה שלי היא האם עדיף את המאוורר החדש,או את הישן כי אולי ההולכת חום ומהירות הסיבוב של המאוורר הישן הוחלשו עם הזמן אז מה עדיף ישן או חדש? תודה מראש על העזרה (-: לינקים למאווררים CNPS9900A LED-http://www.zalman.co.kr/contents/products/view.html?no=403 Arctic Alpine 11 Pro-https://ksp.co.il/?uin=9940
-
- 18 תגובות
- 2.5k צפיות
- 1 follower
-
-
דיון זה נבנה על מנת לתת מענה מהיר ופשוט לשאלה - "איזה מעבד מתאים לתוכנה שלי?" דיון זה לא בנוי לתת את המילה האחרונה בנושא היות ולמשתמשים שונים יש שימושים שונים והם עלולים להשתנות גם בעתיד שימו לב - הדיון הזה פתוח כדי לתת לקוראים הזדמנות לתרום לו מידע. חשוב שהמידע יגיע ממקור מוצק וידוע כדי לתרום למה שאנחנו בונים כאן. לפניכם רשימת תוכנות והמעבדים המומלצים ביותר אליהן כרגע במבחני עלות אל תועלת בכל קטגוריה. הערות חשובות: כרגע מדובר על ביצועים בסביבת עבודה חלונות 10 בלבד. אמצא דרך להכניס את לינוקס פנימה כרגע מדובר על השוואות נקיות בין מעבדים מבלי להכניס כרטיסי מסך למשוואה. גם הם יכנסו בהמשך ============================== …
-
- 18 תגובות
- 15.5k צפיות
- 4 followers
-
-
בעוד ימים ספורים יגיעו מעבדי הדור ה-12 של אינטל עם ארכיטקטורה יחודית למדפי חנויות המחשבים וכעת אנחנו מקבלים את כל המידע הרלוונטילכתבה
-
- 18 תגובות
- 4.5k צפיות
- 6 followers
-
-
שלום וברכה, רכשתי לפטופ מסוג Asus TUF Gaming F17 FX706HM-HX060R ללימודים ולגיימינג דגם הזה https://ksp.co.il/web/item/172938 הוא בא עם 16 GB RAM דהינו 2X8 אני רוצה וצריך לשדרג ל32 GB RAM ותוהה איזה זכרונות יתנו את הביצועים הכי טובים הן לגיימינג והן ליישומים כגגון VMWARE+VISUAL STUDIO מישהו המליץ לי על : Crucial Ballistix 3200 MHz DDR4 DRAM Laptop Gaming Memory Kit 32GB (16GBx2) CL16 BL2K16G32C16S4B https://www.newegg.com/global/il-en/ballistix-32gb-260-pin-ddr4-so-dimm/p/N82E16820164169?quicklink=true האם לרכוש את זה או שזה לא יתאים / תירצו להמליץ על משהו אחר ? אודה לעזרתכם המעולה כתמיד
-
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
למשחקים חכו לדגמים עם ה3D קאש או לאינטל דור 13. לעבודה הם אחלה אם משקיעים בקירור.
-
-
- 18 תגובות
- 2.5k צפיות
- 2 followers
-
-
הפעם החלטתי סופית להתקדם, ואני חושב שזה זמן טוב. הלוח כרגע. הוא ASRock - h61m-hvs עם מעבד מיושן מ2012. הדרושות מהלוח: להתאים למארז הנוכחי שכאמור יושב עליו הלוח הקודם שלי חיבור m2 אחד לפחות (כבר יש כונן ssd m2 חדש שמחכה בקופסא) וחיבור usb type c אחד לפחות יציאה שתאפשר לחבר את הכרטיס מסך המובנה של המעבד במידת הצורך דידיאר4 שיעבוד עם 13400 כבר מהמפעל בלי עידכון ביוס ווי פיי זה בונוס מקום לשתי סטיקים של זיכרונות יספיק תקציב אזור ה400 עם חריגה אם צריך לקבל משהו איכותי יותר מיועד לגיימינג קל תודה!
-
- 18 תגובות
- 2.7k צפיות
- 3 followers
-
-
ידוע לי שזה יותר קשור לפורם קירור, אבל אם כבר העלתם את הנושא ואמרתם שמעבד 8700k צריך קירור רציני כי הוא 95w (בשונה מ8700 65w). אז השאלה שלי כשאני קונה מחשב זה בסדר ללכת על קירור noctua nh u9s למעבד 8700k ? (המחשב משמש גם לעיצוב פנים וגרפיקה וגם למשחקים כבדים קצת או במידה בינונית וכרגע זה ללא oc, אולי בהמשך oc לא רציני) האם הוא גם בכלל מתאים לתושבת שלו 1151v2 ? זאת היות והמעבדים הקודמים אמרתם שהבסיסים שלהם דקים ולכן לא מומלץ ללכת על קירורים מאסיביים וכבדים מידי. האם לגבי מעבדים דור 8 כמו 8700K זה גם כן רלוונטי ? חוץ מזה גם בכלל הטענה היא שתמיד מומלץ ללכת על קירור קל ולא כבד. וזאת הסיבה שנמנעתי מללכת על קירור טוב יותר אך גם כבד ששוקל יותר כמו קירור no…
-
- 18 תגובות
- 4.6k צפיות
- 3 followers
-
-
שלום לכולם, יש לי לוח אם ga-x58a-ud3r ואני רוצה להתקין עליו כרטיס מסך למשחקים מינימום nvidia geforce gtx 660 ואיפלו חזק יותר. האם כרטיס כזה יעבטד על הלוח הזה או כדאי ללכת לקנות מחשב חדש. תודה
-
- 18 תגובות
- 3k צפיות
- 1 follower
-
-
בוקר טוב לכולם. יש לי אופציה לבחור בין 2 מעבדים לטובת מחשב שישמש כ HTPC לגיימינג לא כבד במיוחד. האופציות הן: i3 4160 i5 2310 ההבדלים ידועים, 4 ליבות מול 2 ליבות לטובת האחד והבדל משמעותי במהירות שעון וטכנולוגיה עדיפה יותר לטובת השני. המעבדים יצוותו ל8 ג'יגה זיכרון, לוח אם בסיסי ביותר מבוסס צ'יפסט H81/H61 בהתאמה וכרטיס מסך HD7850 של AMD. מה עדיף לגיימינג? חיפשתי השוואות בכל מיני אתרים ולא ממש מצאתי. המשחקים שישוחקו עליו יהיו: NBA 2k19. FIFA 19/PES 19. Mortal Kombat street fighter בקיצור משחקים עם דרישות לא רצחניות במיוחד. מה דעתכם?
-
- 18 תגובות
- 5.3k צפיות
- 3 followers
-
-
היי, מעוניין לשדרג את הלפטופ בזכרון נוסף בימים הקרובים מאמזון (כנראה). מבחינת נתונים נוכחיים: יש סטיק אחד של Samsung 8 GB DDR4-2400, כאשר יש עוד סטיק פנוי והמחשב תומך בעד 32 GB זכרון מקסימלי. השימושים הם בעיקר משרדיים אבל כן יהיה צורך בגיימינג קל לפעמים (שמתי לב שבQuake Champions למשל הכרטיס הגרפי והמעבד בניצול חלקי בעוד שהזכרון נחנק וביכולת מקסימלית). א) האם יש צורך ב24 GB למטרות הנ"ל או שמספיק 2 סטיקים של 8 GB? מעוניין גם לשימוש עתידי. ב) במידה ואני קונה עוד סטיק, לקנות אחד שתומך ב2400 GHZ בשביל לקבל את יתרון הdual channel או שעדיף לקנות אחד במהירות יותר גבוהה מכיוון והיתרון של DC זניח? הסתכלתי על הCrucial single stick 2400 16…
-
- 18 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לשדרג שילוש המערכת שלי כרגע היא מעבד - i5 3450 לוח אם - Gigabyte Z77X-3DH זכרונות - DDR3 8gig כרטיס מסך - GTX 1070 כוננים קשיחים SSD 1tb כמו כן יש לי מסך 27' 1440P 60hz אני מעוניין בשדרוג של עד 2000 שקל, אם אפשר פחות אז זה יהיה מבורך, המטרה היא גיימינג של משחקים חדשים וישנים. כרגע המחשב מריץ אבל אני מרגיש שהמעבד מתאמץ ממש. אני לא מתכנן אוברקלוק כי אני מניח שזה ייקר את הרכיבים, אבל אם זה שיפור משמעותי בתקציב שניתן אז אני לא פוסל. תודה לכולם!
-
- 18 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
היי חברים, אשמח לקבל את עצתכם בנוגע ללוח אם שיתאים למעבד I5 9600K , כרטיס מסך GTX 1660 ומעלה (עדיין לא בטוח במה אבחר). חשוב לי שבלוח האם יהיו מספיק יציאות USB 3 ו-2 חיבורי SSD M.2 (מקרה שארצה להוסיף כונן SSD מהיר נוסף בעתיד...) חבר המליץ לי על Z390 M או Z390 UD של Gigabyte (שלדבריו, שניהם טובים ובמחיר סביר וזול יותר בכ15% מהלוחות המתקדמים יותר בסדרה Z390). מה דעתכם? בנוסף, האם חשוב שלוח האם יהיה ATX או שניתן "להתפשר" על micro ATX?
-
- 18 תגובות
- 3.6k צפיות
- 1 follower
-
-
השקת ריזן דור 3000 בקיץ האחרון ועימו המעבר ללטוגרפיה של 7nm, למעשה ליין מוצרים שנתן סנוקרת לאינטל מתחת לחגורה, הוביל לרבעון העסקי הטוב ביותר של AMD מזה 14 שנים. רצ"ב מצגת מעניינת מאד ומלמדת (היא בתחתית הפוסט - הורידו אותה משם). התמונה מעניינת לא רק את המשקיע הפוטנציאלי בשוק ההון, אלא גם את חובבי המחשוב וזאת משום שהחדשה הזו אומרת שישנה תחרות טובה בשוק, שבתורה תסייע להוזיל ולהנגיש את המוצרים לציבור הרחב, ובמקביל תסייע לזרז את קצת ההתקדמות הטכנולוגית בתחום, שכן בעת שמתרחשת תחרות עזה, כל השחקנים עושים מאמץ לרוץ קדימה במטרה להדביק את מתחריהם. תהנו... http://ir.amd.com/news-releases/news-release-details/amd-reports-third-q…
-
- 18 תגובות
- 3.8k צפיות
- 1 follower
-
-
מפרט: i3 2100 8GB RAM HD7970 בעקרון, אני לא אחד שמשחק הרבה, אבל כשאני משחק במשהו חדש לעיתים זה עובד על הפנים גם בהגדרות הכי נמוכות. הבנתי שהכרטיס מסך שלי עוד סבבה, אבל המעבד כבר חלש מאוד. לעיתים גם בשימוש רגיל המחשב מראה איטיות די מורגשת. עכשיו השאלה היא - האם שווה לנסות לשדרג אותו? אולי לקנות אחד משומש, או שאולי כבר ללכת על שילוש חדש? אני יכול גם לקנות מחשב חדש, אבל לא יודע עד כמה זה קריטי לי כרגע, זה יהיה הכי מומלץ?
-
- 18 תגובות
- 7.2k צפיות
- 1 follower
-
-
הביוס בלוח אצלי יחסית ישן F23B ויש ביוס יותר חדש F25 השאלה אם כדאי לעדכן ? ראיתי שהעידכון קשור ל CPU זה יכול לשפר ביצועים מעבד ? https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-H110M-S2H-rev-10/support#support-dl
-
- 18 תגובות
- 3k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום רב. החלטתי להרכיב מערכת HTPC קטנה על מארז ישן אך איכותי ששוכב אצלי כבר תקופה ללא שימוש. המארז הוא VOXBOX זהוב וגדול, שקניתי בזמנו בפלונטר, ומסוגל להכיל לוח ATX מלא אם ממש יצטרך. המערכת תתבסס על מעבד G620 של אינטל (300 ש"ח ב KSP). סטיק של 4GB ולוח מתאים. אשמח להמלצה על לוח מתאים ולא יקר, שיכיל יציאת סאונד דיגיטלית אופטית, ויציאת וידאו שתחובר לרסיבר. היות ולרסיבר שלי אין חיבור HDMI חיפשתי לוח עם יציאת וידאו מובנית, ולא מצאתי כזה. מישהו מכיר? אני מעדיף לוח שתומך ביציאה כזו, ללא צורך במתאם אקטיבי חיצוני. לא מתוכנן OC אבל אשמח לכמה שיותר יציאות SATA ןלפחות חריץ PCI אחד ישן וטוב. תודה מראש
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-