עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by SoliD,

שלום אני מעוניין לדעת מה ההבדל בין : External Cache ל - Internal Cache

• 1 תגובה
    • 519 צפיות
  2. Started by what the fuck,

אני צריך לעת מהם המתחים המומלצים למחשב P4 יש לי לוח אם של elit (esc( וספק 380W ג'נרי. אז בבקשה תגידו לי מהם המתחים המקסימלים והמינימלים לכל אחד מההבאים: (אני רוצה לקבוע שהתוכנה MBM תעשה אזעקה מתי שאחד המתחים מגזים קצת לאיזשהו כיוון) core0 core1 +3.3 +5.0 +12.0 -12 -5 +5 standby vbat battery ולמה ה MBM5 אומר שה -5 על 0 ולט אצלי ? (evrest לא מציג את ה -5 בכלל...) ואיך אני קובע בביוס מתי תהיה אזעקה על טמפ' גבוהה ומתי המחשב יתכבה ? תודה.

• 4 תגובות
    • 684 צפיות
  3. אז ככה: 2 המעבדים עובדים על 133FSB. מהירות הליבה ב 2500+ היא 1866(מכפלה 14, ע"פ bit-tech)(בנעה מחשבים כתוב 1830 מה"ז, יוצאת מכפלה לא עגולה) ואילו מהירות הליבה ב 2600+ היא 2083(ע"פ נעה מחשבים ולמיר, שוב, לא יוצא מכפלה עגולה) מה שאומר שההבדל ביניהם הוא במכפלה. אבל בכל מקרה המכפלה פתוחה והמחשב מיועד ל OC, אז יש איזשהי סיבה שאני אקנה את ה 2600+ ב 60 שקל יותר מה 2500+? ומה מהירות הליבה האמיתית ב 2600+? נ.ב. שניהם מיוצרים ב 13 מיקרון... ועוד דבר: בלמיר מחשבים כתוב שה 2600+ עובד על 333 באס. זאת טעות נכון? תודה

• 0 תגובות
    • 471 צפיות
  4. Started by Chymes,

הציעו לי זיכרון של origo 256 מגה, 400 הרץ. סטיק אחד. החברה הזו שווה משהו? האם איכות הזיכרון משפיעה על הביצועים או רק על OC?

• 1 תגובה
    • 513 צפיות
  5. יש מישהו שיש לו מעבד ולוח אם: INTEL P4 2.4 C P4P800 הוא קנה אותם לפני חודשיים בערך נדמה לי והוא מעוניין להחליף אותם במעבד ולוח אם AMD. עכשיו לי יש: amd athalon xp 2500 abit nf7 קניתי אותם לפני חודשיים בערך. אתם חושבים שכדאי לי להתחלף איתו? נדמה לי שאני גם אצטרך לשלם לו קצת כסף, כי מה שיש לו יותר יקר ממה שיש לי. אז כמה כסף בערך לשלם לו? המעבד שלי לא עבר OC ד"א. עריכה: המעבד שהוא מעוניין למכור פועל ב-533MHZ ולא ב-800MHZ. אז המעבד הוא לא מסוג C, אני טעיתי. עכשיו גיליתי גם שהמעבד שלו היה על אוברקלוק של 3.2 לזמן קצר.

• 1 תגובה
    • 546 צפיות
  6. Started by nimrodim,

http://www.ocztechnology.com/images/products/accessories/b/DDRbooster2.jpg OCZ DDR Booster Diagnostic Device מכשיר זה מאפשר לעלות VDIMM אבל רציתי לדעת עם הוא שימושי ב IS7 של ABIT - כלומר האם ללוח אם זה יש VTT TRACKING? לIC לסוגיו אין - ולכן עדיין צריך VTT MODE לASUS יש VTT TRACKING לכן מכשיר זה יהי מאוד שימושי בו.

• 1 תגובה
    • 560 צפיות
  7. Started by kurush,

שלומות, אתמול הרכבתי את החומרה החדשה שלי, לוח Abit IS7-E עם מעבד פרסקוט 3.0 וזכרונות 2xADATA PC4000 512Meg. המחשב עובד מצוין, מהיר בטירוף (קצת חם אמנם ) אבל מעבר לזה מצוין. הבעיה היא, כשאני מעמיס עליו (למשל MemTest או Prime95 במשך יותר מרבע שעה), הוא מתחיל לצפצף בטירוף, בשני גבהים שונים, ללא כל תבנית קצב מסוימת. ביטלתי את כל ההתראות על חום / מהירות מאורר בביוס (כלומר, הגדרתי את הטמפרטורה לאזהרה על 120 מעלות), אני לא מריץ את ה-AbitEQ. בדקתי באמצעות MBM5 לראות מתי הוא מתחיל לצעוק, זה קורה כשהמעבד מתקרב ל-70 מעלות. לפי אינטל ו-Abit זו טמפרטורה סבירה לחלוטין בשביל המעבד הזה. מישהו נתקל בבעיה הזו? יודע איך פותרים אותה?

• 9 תגובות
    • 582 צפיות
  8. אז ככה: יש לי מחשב ישן PII 350 שיש עליו 3 הארדיסקים וסידי והוא מחשב להורדות, הוא כל היום עובד ומוריד מהאינטרנט עם תוכנות פתוחות, כך שהמחשב שלי ושאר המחשבים בבית פנויים לדברים אחרים. עכשיו, כשהרכבתי את המחשב, שמתי לב שבלוח שלו יש בחיבורי IDE את כל הפינים, ולכן לא הצלחתי לחבר שם כבל IDE של 80 פינים, כי יש לו מחסום כזה (פין חסר/ממולא) ולכן אי אפשר להכניס אותו שם. אז חיברתי את ההארדיסקים והסידי על כבל 40 גידים ושמתי לב שקצב ההעברה ברשת מאוד איטי, משהו כמו מגה לשניה. זאת לעומת קצב ההעברה בין כל שאר המחשבים - 10 מגה לשניה. רציתי לדעת האם המגבלה נוצרת בגלל הכבלים של ה-40 גידים והם בעצם הצוואר בקבוק פה, או שזה בכלל בגלל שמותקן שם Win98? תודה לכם.

• 5 תגובות
    • 547 צפיות
  9. Started by stingeR-,

אני הולך לבדוק מחר מה יתן לי יותר ביצועים , לוח חדש , או מעבד חדש... , הקיצר , הביצועים כרגע של המחשב על הפנים(רק שתידעו , שבעבודה שוטפת בוינדוס המחשב שלי הוא אחד המחשבים הכי מהירים שנתקלתי בהם , בכל השאר , חרא!) אני חושב שמה שעושה את הבעיה הוא הלוח אם , אז מחר אני הולך להעביר את המעבד+הכרטיס מסך שלי ללוח של אח שלי , ולבדוק כמה שיפור יהיה , אני כמובן אבדוק קודם איך הביצועים עם המעבד של אח שלי(אחרי אוברקלוק בדירוג של 3400+) אם יהיה שיפור גדול , אני אלך ואחליף לוח , אם לא , אז הבעיה היא כנראה במעבד? , כי הרי , זה מעבד חזק... בואו נגיד ככה , אצל חבר שלי עם לוח כמו של אח שלי(8RDA3I) ומעבד 2200(לי יש 2000) ו9600פרו של ספיר(לי יש של גיגהבייט , הPCB של שלי קצת יותר טוב ושלי גם כ…

• 1 תגובה
    • 498 צפיות
  10. Started by mDs,

אני קונה עוד יומים ככה מחשב.. והלוח אם שאני קונה הוא: KV8-MAX 3 (s754) ורציתי לקנות 3 זיכרונות של : 512MB A-DATA אבל אמרו לי שאני לא יכול לעשות את זה כי הלוח אם שלי בכלל לא תומך ב1500 ראם ולכן זה לא שווה לי.. זה נכון ? ורציתי לדעת אם הלוח אם שלי טוב לAMD תודה!

11. Started by tzahi04,

שלום, אני מעוניין לקנות מחשב פנטיום. כבר הרכבתי מפרט. הדבר היחיד שמפריע לי היא אפשרות הבחירה, מה עדיף מעבד פרסקוט או נורת'ווד ? בפורומים אחרים אמרו לי שעדיף נורת'ווד 512 מגה קאש. שנורת'ווד מהיר יותר. ופרסקוט 1 מגה קאש, בנוסף לבעיית ההתחממות שלו נופל בביצועים בהשוואה לנורת'ווד. האם כל זה נכון ? ואיזה מהם בכל זאת כדאי לי לקנות ? ומה שמוזר זה שבשתי חנויות גדולות וזולות בראשון לציון היכן שאני גר - הם מוכרים רק פרסקוט. לאחת מהחנויות קוראים KSP. במחירון באתר שלהם לא רשום איזה מעבד הוא C נורת'ווד או E פרסקוט, האם ניתן לזהות את סוג המעבד לפי גודל הקאש שלו? למשל אם כתוב: מעבד 3 ג'יגה הרץ 512 קאש אז בטוח שזה נורת'ווד או שזה יכול להיות גם פרסקוט ?? התקשרתי אליהם והמוכר בחנות אומר ש…

• 7 תגובות
    • 799 צפיות
  12. Started by stingeR-,

לחבר שלי יש את המפרט הבא (הרכבנו הרגע) : P4 1.6 Northwood @ 2144Mhz(533bus)(מחר אני ימשיך , בינתיים עשיתי לאן שהמעבד מגיע בלי תוספת מתח... , 48-50מעלות) ABIT IS7-E A-DATA PC3200 256MB @ 360MHZ @ 6-3-3-2.5 הקיצר , יש לו כאן עוד סטיק 256מגה במהירות 2100MHZ של ספקטק... אם אני יכניס אותו , הוא יעבוד כמו שצריך? ולהכניס אותו בדואל או ברגיל?

• 3 תגובות
    • 461 צפיות
  13. שלום לכולם קניתי לפני יומיים מחשב חדש ! המחשב כולל מעבד 3000+ ** לא נעול ** לוח GIGA-BYTE דגם 7NNXPV כרטיס מסך X800PRO וזכרונות של GEIL PC4400 550MHZ ועכשיו לבעיה המיגבלה של הלוח שלי נמצאת ב FSB 240 ( זה המקסימום שהיצלחתי להגיע בלי ריסטים... ) במצב הזה הזכרונות עובדים ב 480 MHZ בתיזמונים דיי מעפנים של 2.5-3-3-11 ( 11 בגלל ה NFORCE 2 ) וראיתי בביקורות על הזכרונות האלו שהגיעו ל 570 MHZ בתיזמונים במקוריים 3-4-4-8 אבל זה היה במערכת מבוססת INTEL אני יודע שאי אפשר להגיע למהירויות כאלה עם מערכת מבוססת AMD ! אבל..... גם שאני מנסה לעבוד בצורה לא סינכרונית זה פשוט לא מצליח לי :-\ אני יביא דוגמא בוא נגיד אני עובד על FSB 260 ( לא יציב ) אז המחשב נידלק ומראה שהזכרונות עובדים ב 520M…

• 16 תגובות
    • 973 צפיות
  14. Started by tbaba,

ההבדל ביניהם הוא 300 ש"ח. לMAX3 יש תמיכה FSB800MHZ האם זה שווה את ההפרש? הלוח הוא עבור מעבד הוא AMD Athlon 64 3000.

• 1 תגובה
    • 477 צפיות
  15. אורח G.I.JO
    Started by אורח G.I.JO,

יש לי טווין מוס 3200 512 ממנו. אני רוצה וצריך יותר,למכור אותו ולקנות חדש יותר טוב או להוסיף? יש לציין שאני אעשה אובר קלוק בעתיד כי המעבד שלי הוא 2400C

• 4 תגובות
    • 516 צפיות
  16. Started by spin,

או קי קניתי היום שילוש amd 64 +3000 epox 8kda3+ geil golden dragon 3500 512 mb האם כדאי לי לשנות ל ams 64 3200 epox 8kdaj geil ultra platinum 3500 512 mb דרך אגב ההתלבטות שלי בשינוי היא מפני שללוח הראשון שכתבתי יש עדכון ביוס שנותן לו לבצע אוברקלוק גדול למדי ובשני אני לא יודע אם העדכון תקף לגביו תודה על העזרה!

• 14 תגובות
    • 758 צפיות
  17. Started by Idan-h,

יש לי במחשב זכרון: PMI 256MB DDR333X2 Value Memory CL=2.5 זה נחשב זכרון ג'נרי? דרך אגב הלוח של המחשב הוא DualChannel, יש לי מעבד 2.4 533MHZ, ובPCMARK 2002 קיבלתי בזכרון תוצאה של 6127, זה בסדר, איך זה נחשב? תודה רבה לכל המגיבים.

• 0 תגובות
    • 559 צפיות
  18. Started by anri,

צריך המלצה לזיכרון הכי טוב שאני יכול לקנות היום , שתי סטיקים של 512MB PC4000 . לפי מה שאני יודע זה ה - Corsair TwinX PC4000 PRO אבל אם לא ,אז אני צריך ביצועים הכי טובים שאפשר מבחינת הכול , OC , תיזמונים וכו' ... המחיר לא חשוב בכלל . (אם אפשר גם קישור לזיכרון)

• 25 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by ratzabi,

למישהו יש נסיון עם המעבדים האלה ומשחקים? המשחק Counter-Strike יפעל עם המעבד הזה? (או כל משחק/תוכנה אחרת) תודה לעונים...! מנהלים אם זה לא קשור לפה אז תעבירו את זה בבקשה לאן שזה יותר קשור.

• 8 תגובות
    • 635 צפיות
  20. Started by zfonboniko,

=|נמחק|=

• 1 תגובה
    • 557 צפיות
  21. שלום, אני מחבר לאבא שלי את המחשב הישן שלי, ועכשיו שמתי לב שחסרים לי 4 ברגים (אני מניח שזה ברגים) בשביל לחבר את ההיטסינק אל הלוח אם. הכל מחובר חוץ מההיטסינק. מישהו יודע איפה אני יכול למצוא את הברגים המתאימים? כי זה היטסינק של intel p4 1.5 423 ping מה שאומר שאני לא יכול לקנות לו סינק חדש כי כל החדשים בחנויות זה רק ל478 pin. אם למישהוא יש הצעה לדרך אחרת לחבר אני ישמח לשמוע. תודה

• 3 תגובות
    • 627 צפיות
  22. Started by eladbu,

נראה לי שחסר לי משחה טרמית בין המעבד לגוף קרור כוון שזאת הפעם ה 1 שאני מתעסק בזה הייתי שמח אם תוכלו להראות לי כיצד עלי לעשות זאת אני עושה זאת משום שחום המעבד שלי גבוהה מדי כ45 בזמן מנוחה ו67 בזמן עבודה(לא פרסקוט) או שאולי תוכלו להפנות אותי לאתר שמדגים אין עושים זאת או שפשוט מורחים קצת וזהו המשחה שיש לי היא סילבר משהו ;D בתודה מראש אלעד

• 10 תגובות
    • 796 צפיות
  23. אני קונה מחשב ממש עוד כמה ימים ואני מתלבט בין שני הזכרונות האלה (אני כן מתכנן OC והמחשב יהיה למשחקים בעיקר) אני רוצה 1 גיגה זכרון בDUAL והגעתי לשני אלה Corsair XMS Extreme Memory Speed Series, (Twin Pack) 184 Pin 1GB(512MBx2) DDR PC-4000 with Platinum-Silver Heat Spreader - Retail http://www.newegg.com/app/ViewProductDesc.asp?description=20-145-454&depa=1 311 דולר והשניים אלה OCZ Enhanced Latency Series Gold Edition 184 Pin 512MB DDR PC-4000 - Retail http://www.newegg.com/app/viewProductDesc.asp?description=20-146-932&depa=0 שהם X2 עולה לי 290 דולר שאלה לא באים בdual ואני אצתרך לקנות שניים מהם.. יש באמת הבדל אם זה בא בtwin pack לבין אם אני פשוט קונה שניים נפרדים …

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by tom123,

היייייייי השגתי זכרונות OCZ 1024 M 4200 ב- 1750 ש"ח יש לי לוח IC7MAX3 מה אתם אומרים שווה העיסקה?

• 11 תגובות
    • 736 צפיות
  25. Started by tfo,

1) שלום אני רוצה לקנות AMD 64 BIT ואני מתלבת בין 3 לוחות מה כדי לי לבחור: (אני צריך את המחשב למשחקים ואני מתכוון לעשות OC) אא והאם כדי לי לקחת את הלוח של ABIT ל AMD 64 ? הלוחות שאני רוצה הם: EPOX EP-8KDA3+ (nForce3) - ATX EPOX EP-8KDA3J (nForce3) - ATX Gigabyte GA-K8NNXP nForce 3 150 2) ועוד שאלה חשובה האם ההבדל בין ה 8KDA3+ וה 8KDA3J הוא רק בכמות חיבורי ה RAID

• 12 תגובות
    • 829 צפיות

דיונים חדשים בפורומים