עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. זכרונות קיימים, infineon ddr333 כנראה ימכרו למשפחה חמה ואוהבת המחיר עדיין לא סגור לגמרי אז לא רוצה לזרוק הצהרות לאוויר, בנוסף לזה יש לי בצד 400 שקל ככה שסביבת המחירים אני משער שתיהיה 700-800 שקל מה אתם מציעים לי לקנות, לא חייבים לכסח את כל ה800 שקל חשבתי על ה a-data 512mb ddr400 שעולה בסביבות ה600 שקל ואמור להספיק לי אני בfsb 200, השאלה שלי היא כזאת.. אם אני יעבוד בfsb200 ויקנה זכרונות ddr400 אני יעבוד ב יחס 1:1 אם אני יקנה זכרונות 500 אני יעלה את היחסים, מה יתן לי תוצאות טובות יותר והאם זה יהיה הפרש משמעותי כי הבנתי שברגע שמשנים את היחסים משתנים מספר הפעולות במחזור (לא כל כך הבנתי את הקטע) בקיצור מה יהיה יותר טוב והאם זה קריטי תודה (:

2. Started by Y.k,

שלום. לפני שאני שואל איזה זכרונות לקנות אני אסביר את המצב הקיים. לפני כשנה קניתי את המחשב שלי ואיתו בא ה OCZ 512 400MHZ עם תיזמונים של 2.3.2.5 (גירסת הפלטינום) ביחד עם המחשב הנוכחי קנינו מחשב לאחותי הקטנה שהוא חלש מאוד וגם מכיל רק 256 מגה של סמסונג (סדרת הואליו של 400 מגה הרץ) עכשיו שאלתי היא כזאת: האם עדיף לי לקנות עוד 512 של OCZ ולהוסיף לאחותי עוד 256 מהזיכרון שלה או האם כדאי לי להעביר אליה את הזיכרון שיש לי עכשיו ולקנות 1 GB זיכרון טוב של דואל צ'אנל (לא חייב קיט זה סתם חרטה)? במקרה ב' הזיכרון העודף יעבור לאחי והוא ימצא לו שימוש הולם. ההשקעה היא עד 1000 ש"ח. נ.ב. מערכת המחשב שלי תשמש לOC אבל לא עצבני במיוחד .. אני לא מחפש לשבור שיא או משהו כזה .. והלוח שלי נות…

• 3 תגובות
    • 515 צפיות
  3. שלום לכל חברי הפורום, ברשותי מחשב ישן: פנטיום 4 2.4GHZ HT, 512 זיכרון (2 סטיקים של 256) מסוג DDR 400 (לא יודע איזה CL) לוח אם ROCK LAKE של אינטל (865PERL). אני רוצה לקנות למחשב זיכרון, משום שהוא עובד לי לאט מאוד (הוא לאחר פירמוט). 2 שאלות יש לי: 1. מה זה CL? ראיתי שיש כזה נתון של הזיכרון, אין לי מושג מה זה (אני מניח שהכוונה לשעון או משהו - אבל מה זה אומר) ובנוסף, כיצד אני יכול לבדוק איזה CL אני צריך (ב-EVEREST לא רשום, ואני מעדיף כרגע לא לפתוח את המארז)? 2. אני רוצה שיהיה לי לפחות 1GB, אבל משום שיש לי 2 סטיקים של 256 ואני רוצה שהזיכרון יעבוד ב-DUAL CHANNEL מה התצורה המומלצת? קנייה של 2 סטיקים של 512? האם במקרה זה אני אוכל להוסיף גם את מה שיש לי כרגע ולקבל בסה"כ והאם זה יע…

• 24 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. Started by def,

אמא שלי נוסעת לUSA ואני צריך זכרון ככה שהבעיה היחידה שנשארה לי היא מה לקנות מה שיש לי כרגע זה 2100 256MB אז ככה הבעיה היא מה לעשות האם אפשר להוסיף 512 MB למה שיש כיום??? או שאני קונה 512 וזה יעבוד לבד?? זה הזכרון שנראה לי מה דעתכם הלוח שלי הוא ASUS P4B533 512MB DDR PC-3200 400MHz SAMSUNG במחיר של 70$

• 4 תגובות
    • 774 צפיות
  5. Started by Dr. Computer,

שלום. המחשב שלי די ישן, כמעט בן 8 שנים. למחשב יש זכרון RAM בנפח 1 ג'יגהבייט. זה בעצם שני סטיקים שכל אחד מהם הוא בנפח של 512MB ואני מעוניין להוסיף לו עוד זכרון, כי המחשב איטי מאוד. אפילו סתם גלישה באינטרנט זוללת את כל ה-1GB של הזכרון, והמחשב איטי בטירוף. יש לי 3 שאלות ברשותכם: 1) הזכרונות הם מותג של החברה Geil. האם אפשר לשים ביחד איתם זכרונות של חברה אחרת והכל יעבוד? 2) בנתונים של לוח האם כתוב שהקיבולת המקסימלית של הזכרונות בלוח האם היא 4GB של זכרון. עכשיו הייתי רוצה לעשות דבר כזה: שני חריצים של הזכרון הם כבר בשימוש (יש סטיק של 512MB בכל חריץ). נשארו לי שני חריצים פנויים. ואני מעוניין להגיע לנפח של 4GB זכרון במחשב שלי. לכן הייתי מעוניין לרכוש סטיק אחד של 2GB וסטיק נ…

• 22 תגובות
    • 2.1k צפיות
  6. Started by Timewalker,

אני מתלבט אילו זכרונות לקנות עבור ה E6600 שאני מתכוון לקנות עוד מעט. קניית הזכרונות תתבצע ב newegg (המחירים שם הם 50% ממה שיש בארץ!!!). התקציב הוא עד 2000 ש"ח (למרות שאני לא משוכנע שאני צריך זכרונות כאלה יקרים). אני מתכוון לחכות ללוח עם RD600 -> מניח שהוא יתמוך ב 1066. מתוכנן OC בינוני. שווה ללכת על PC2 8000 או להשאר במסגרת PC2 6400? כמה ישפיעו התזמונים? אשמח לשמוע המלצות.

• 6 תגובות
    • 564 צפיות
  7. זה המחשב: http://www.msi.com/product/nb/M520.html#?div=Specification ולעניין החשוב(הזכרון), כך כתוב שם: Two SO-DIMM Sockets for expansion up to 2GB support DDR 200 / 266 / 333 SDRAM ראיתי את המוצר הזה(איביי): http://goo.gl/PpmQz לכאורה המוצר מתאים למחשב, למיטב הבנתי. כל אחד יהיה על שקע משלו ומקסימום 2 גיגה כמו שכתוב. כמו כן, ניראה שזה ddr1 (שלחתי למוכר שאלה בנידון) וגם המהירות תואמת למה שכתוב כאן למעלה. אני מבקש אישוש או הפרכה למחשבתי, כי אני מעוניין לקנות את המוצר הזה. אגב, כרגע יש למחשב הזה רק 512 מגה, כך שזה יהיה אחלה של שדרוג :-). תודה רבה על העזרה.

• 5 תגובות
    • 875 צפיות
  8. Started by tz2000,

אני מעונין לקנות זכרונות DDR2 2GBX2 INTEL , המחיר בחו"ל הוא הרבה יותר זול מבישראל.. 1) האם קניית זכרונות שאינם ממותגים יכולים להרוס את המחשב, או פחות יעילים? 2)הינה כמה זכרונות שראיתי: http://www.aliexpress.com/item/800-Mhz-2GB-DDR2-Brand-New-Transcend-PC2-6400-New-DIMM-Memory-Ram-memoria-ram-For/32315881825.html?spm=2114.32010308.4.11.31Py5D http://www.ebay.com/itm/New-2GB-PC2-6400-240pin-DDR2-800Mhz-NON-ECC-Desktop-Memory-DIMM-RAM-For-Intel-/151447900374?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2342ff90d6 אשמח גם לכל המלצה אחרת תודה

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. שלום אני רוצה לקנות מחשב חדש עם מעבד Intel/Core2Quad Q6600. ראיתי בכל מקום שאנשים קונים זכרון של 800MHz אבל שפניתי לחנות מחשבים אמרו לי שהמעבד לא תומך במהירות כזו אלא רק ב 667MHz ואם אני אקנה ביותר מהירות אז אני לא מנצל את כל המהירות ואני זורק את הכסף, אמרו לי שזה רלוונטי רק אם אני יחליף את המעבד בעתיד שאני לא מתכוון לעשות. מישהו יכול להגיד לי שמה שאמרו לי בחנות מחשבים זה נכון. ואני אקנה זכרון במהירות של 667 ולא 800 תודה

• 8 תגובות
    • 651 צפיות
  10. Started by UBS,

שלום אני צריך עזרה , אני עומד לקנות מעבד כרטיס מסך ולוח אם . עכשיו אני לא יודע איפה כדאי לי אני אשמח אם תוכלו להמליץ לי על חנות שמוכרת חומרה בזול ועם שירות טוב אני מתכנן לקנות מעבד של AMD ולוח של DFI אם זה משנה ודרך אגב אני רוצה לקנות גם כרטיס מסך 7800GTX אחרי שאני יעבוד בקיץ רציתי לדעת של איזה חברה כדאי לי לקחת בגלל שלא ממש מעניין אותי איזה משחקים יש ב BUNDLE כי אני לא צריך את המשחקים אלא משהוא טוב וזול תודה מראש

• 2 תגובות
    • 526 צפיות
  11. Started by Danny_Malis,

מישהו יכול להביא לי קישור לחנות ברשת שמספקת חומרה גם לארץ ? תודה מראש !

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. מישהו מכם פעם קנה חלק מחו"ל בתיווך עם Mustop? אני לא יודע עד כמה הם אמינים ואיך בכלל אפשר לדעת כמה המשלוח והמכס יעלו את המחיר של המוצרים שאני רוצה לקנות, הבנתי שאצלם מחיר המשלוח עולה לפי משקל אבל איך אפשר בכלל לדעת כמה תשקול החבילה? תודה לעוזרים

• 13 תגובות
    • 997 צפיות
  13. Started by VT,

אהלן חברים, לוח האם הנוכחי שלי, Gigabyte GA-Z68P-DS3 לא תומך בUSB 3. אני רוצה לרכוש כרטיס הרחבה. מצאתי באמזון את הכרטיס הבא ב21$ (לא כולל משלוח) שמקנה 2 יציאות אחוריות ו2 קדמיות אם קונים מתאם 20 פין ב10 ש"ח (יש להם גם דגם שמקנה 5 אחורי ו2 קדמי ב28$) לאחר מכן בדקתי באייבי ומצאתי כרטיס זהה של חברה מתחרה ב11.88$ כולל משלוח לארץ בDealextreme 13.40$ (יש אפילו ב8.6$) האם יש הבדל כלשהו בין החברות? הכרטיס ב12$ יעשה את העבודה כמו שצריך? והאם בכל מארז היום הUSB 3 הקדמי שמגיע הוא זכר? ואז אני יכול לחבר את זה ליציאות נקבה שיש במתאם? חשבתי גם כן לרכוש כרטיס USB 3.1 אבל אני לא חושב שיהיה לי צורך בזה, אני מתכנן לרכוש דיסק קשיח חיצוני של Segate 4…

• 10 תגובות
    • 3k צפיות
  14. שלום! יש לי מחשב נייד ואני רוצה לשדרג כרטיס ראם אחד מתוך השניים שיש לי במחשב. יש לי Presario V2000 של קומפק. בכל כרטיס יש 256MB ראם. לפי מה שהבנתי משיחה (צ'יטוט) עם נציגת התמיכה של קומפק אני צריך כרטיס במהירות של 333mhz הבנתי גם שאני יכול לקנות כרטיס של יותר, אבל אז אני לא אנצל את המהירות הזאת. התבלבלתי מאוד. לא הצלחתי להבין לפי השיחה איתה עם אני צריך כרטיס DDR או אולי DDR או אולי בכלל DDRAM (משהו כזה) או SODIM. דיברתי קצת עם אחי, ולפי מה שהוא הסביר לי, SODIM מציין את הסלוט (יאני ה"שקע") וה-DDR מציין את הכרטיס עצמו ("תקע"). הנה החלק העיקרי בשיחה עם נציגת התמיכה: "Guy,I see that your model of presario notebook Supports PC2700 DDR333 memory modules. Two SODIMM slo…

• 2 תגובות
    • 623 צפיות
  15. Started by the kon,

שלום מה מצב??? טוב אז ככה רציתי לדעת עם כבר יצא הלוח החדש של ABIT ? וכמה הוא יעלה\עולה

• 8 תגובות
    • 570 צפיות
  16. Started by HitmanX,

מצאתי לוח אם Gigabyte GA-8S648FX SIS 648FX ב-412 ש"ח כדאי לקנות ?

• 6 תגובות
    • 733 צפיות
  17. Started by R0o0o0M,

שלום, אני כרגע קניתי מחשב ובאפשרותי לשדרג את הלוח לאם לאיזה לוח שאני רוצה בתמורת תשלום כמובן... עכשיו אני מדבר על לוחות המתאימים ל-AMD ATHLON XP 1800 הלוח אם המוצע לי כרגע הוא GIGABYTE 7VRX שאלתי היא האם להשאיר את הלוח האם הזה הוא לשדרגו או להחליפו באחד יותר טוב של חברת ASUS!!. אבל בבקשה שיהיה במחיר סביר. תודה מראש, רום.

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by Y-T-M,

יש לי שאלה אני רואה שבפורום מפרטים מומלצים יש מחשבים שלא כלול בהם ספקים אז זה אומר הספק מגיע עם המארז?

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by romogen,

אני לא מבין כל כך בנושא של לוחות אם ולכן אני רוצה להתייעץ התכונות שחשובות לי מהלוח אם הן: 1. שיהיה תואם USB 3.0 (חשוב מאוד) 2. שיתמוך בשתי כניסות לראם (שכל אחת יכולה לקבל 4 ג'יגה) 3. שיהיו לפחות 6 כניסות USB מקדימה ומאחורה (חשוב מאוד! אם אפשר יותר בכיף) 4. שיתאם מעבדי i7 5. כניסה לכרטיס מסך אחד לפחות 6. מהחברות: ASUS and GIGABYTE 7. שיהיה בטווח המחירים 0- 560 ש"ח *תודה רבה לכל מי שיעזור ויטרח (אני ממש לא מבין בנושא של לוחות אם) אם יש משהוא נוגד את החוקים אל תנעלו בבקשה רק תעירו לי או שתתקנו זה מאוד חשוב לי) תיקנתי את הכותרת (אם עדיין יש בעיה מנהל תתקן בשבילי, תודה )

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. Started by shlomi_x,

היי, שתי שאלות: 1. האם ניתן עדיין לקנות AMD CPU ב Socket A ? 2. מכירים איזה מבצע אטרקטיבי לצירוף של לוח אם + מעבד (האם קוראים לזה bandal - באנדל?) למחשב לצורכי פיתוח? תודה! שלומי

• 3 תגובות
    • 684 צפיות
  21. ברצוני לקנות את האסוס Z97-A, האם יש אופציות אחרות מלבד KSP או Ivory? תכננתי לרכוש את זה אצל TMS, כי הם נחשבים ליותר אמינים, מה גם שהמחיר זול אצלם ב-50 שקל, אך לדאבון לבי גיליתי שהסניף שלהם נסגר ובאם הבחירה היא בין KSP או IVORY, מה עדיף? האם אחד מהם מייבאים את זה דרך יבואן הרשמי?

22. Started by Bengo5,

מדובר לחבר.... תומך פנטיום 4 g31 זה מסובך לחבר אותו? אני אוכל לחבר אותו לבד? יש לי ניסיון בחיבור וכאלה אבל לוח אם חדש עוד לא ניסיתי... צריך להגדיר את הביוס?

• 5 תגובות
    • 760 צפיות
  23. Started by amitey,

אתמול בדקתי מחירים של לוחות אם בארה"ב - פחות מחצי בארץ.\ אם אני קונה בחול אם יקרה משהו - האם היבואן יעניק לי שירות ? מה לגבי ביטוח בארץ?

• 7 תגובות
    • 578 צפיות
  24. Started by דשגשדג שדגגדגג,

שלום לכולם, אשמח אם תעזרו לי לבחור לוח אם שמתאים למחשב שלי שהמפרט שלו הוא: INTEL CORE i5 S1155 2500K 3.3Ghz - TRAY GIGABYTE GA-Z68MA-D2H-B3 // אותו אני רוצה להחליף TRANSCEND 4096MB DDR3 1333 CL9 X2 DVD SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK COOLERMASTER CM 690 II ADVANDCED w/o PSU ANTEC TRUE POWER TRIO 650W ARCTIC-COOLING FREEZER 13 HITACHI 1TB SATA3 Kingston SSD **הערה חשובה - אני צריך שהלוח יתמוך בכרטיסי מסך הבאים: Nvidia Geforce GTX1050TI Radeon Rx 470 GAINWARD GTX560 TI 1GB GDDR5 - RETAIL

25. Started by MaozRoy,

היי! הלוח אם שלי התפגר לאחר שנים של שירות נאמן (Abit IP35-E) ותהיתי האם כדאי לי לשדרג את המחשב הנידון או שמא לקנות את אותו לוח..? כרטיס המסך GeForce 8800 GTS, את הדגם המדויק של המעבד אני לצערי לא זוכר אבל מדובר ב2quad של אינטל... חוץ מזה 2 כרטיסים של 2 ג'יגה ועוד 2 של ג'יגה אחד (DDR2) לא הרבה חוץ מזה... מה אתם אומרים? משהו באיזור ה 700 שקל..

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים