מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,798 דיונים בפורום זה
-
בהמשך לthread הזה http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=479053.0, יש לי לוח אם (AMD ga-m61p-s3) ששבק. אני מחפש לוח שיתאים למעבד הנוכחי שלי (AMD Athlon64 X2 4800) מסוג AM2 אך שאוכל גם לשדרג לו את המעבד בעתיד הלא רחוק. איזה לוח מתאים לי? (אני מעוניין להשקיע עד 350 ש"ח). תודה
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום וברכה, רכשתי לפטופ מסוג Asus TUF Gaming F17 FX706HM-HX060R ללימודים ולגיימינג דגם הזה https://ksp.co.il/web/item/172938 הוא בא עם 16 GB RAM דהינו 2X8 אני רוצה וצריך לשדרג ל32 GB RAM ותוהה איזה זכרונות יתנו את הביצועים הכי טובים הן לגיימינג והן ליישומים כגגון VMWARE+VISUAL STUDIO מישהו המליץ לי על : Crucial Ballistix 3200 MHz DDR4 DRAM Laptop Gaming Memory Kit 32GB (16GBx2) CL16 BL2K16G32C16S4B https://www.newegg.com/global/il-en/ballistix-32gb-260-pin-ddr4-so-dimm/p/N82E16820164169?quicklink=true האם לרכוש את זה או שזה לא יתאים / תירצו להמליץ על משהו אחר ? אודה לעזרתכם המעולה כתמיד
-
-
- 18 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום. אני מנסה להבין [כחדש בתחום] את עניין הזכרונות - מהירות, ותזמון. רכשתי זכרון מסוג PNY, שעליו רשום 1600 MHz CAS 8 1.65V לעומת זאת, כאשר הפעלתי את Speccy, מצאתי שמהירות הזכרון נמוכה בהרבה (עומדת על 699 בלבד - ראו תמונה). נכנסתי לביוס בניסיון להבין זאת, אבל חזרתי ללא תובנות. אשמח לשמוע איך ניגשים לנושא. תודה!
-
- 18 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
לפי מפת הדרכים המעודכנת של AMD, עוד לפני שיצא האמר (בסוף השנה הזאת), תצא כמה חודשים לפני זה סדרת מעבדים שנקראת ברטון (למי שלא ידע), שגם היא (כמו T-bred שיוצא אוטוטו) תעבוד ב0.13 אבל היא גם תעבוד בSOI (שיטה חדשה לדחוס יותר באותו מקום, או בפחות מקום, אל תתפסו אותי במילה), והחידוש הוא שלברטון יהיה גם 512K מטמון L2! אומנם AMD מאחרים (כמו תמיד) אבל לפחות עוד איזה חצי שנה גם לAMD יהיו מעבדים עם 512K.
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום ברשותי מעבד+ AMD athlon 1700 בערך שנתיים פאתום אתמול הוא הפסיק לעבוד ככל הנראה נדפק. כמה זמן יש אחריות על המעבד הזה? איך אני יכול לממשה? תודה L.A
-
- 25 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
חבריה שלום אני בונה מחשב חדש ואני פשוט כבר לא יודע מה לבחור בלוח אם האופטימלי אני צריך חיזוקים לבחירה להלן מספר לוחות ועזרו לי בבחירה GA965PDS3 Gigabyte GA965PDS4וGigabyte GA-M51GM-S2G Gigabyte DFI INFINITY NF-M2 G AM2 ASUS - M2N-E GAM55PLUSS3G Gigabyte P5B Deluxe GA-965P-DS3 אודה לסיועכם הדחוף בברכה :s05:
-
- 28 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני רצה להחליף מעבד במחשב ישן שיש לי. רציתי רק לדעת אם בשביל להחליף מעבד אני צריך רק לשים את המעבד החדש בסוקט שלו, או שצריך לבצע פעולות נוספות? (למשל אם המעבד יותר חזק מהמעבד הקיים, צריך איכשהו להגביר את זרימת החשמל ודברים כאלה)
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי תקציב של כ-3,500 ש"ח. אפשר להגיע ל- 4,000 אם ההבדל ברכיבים משמעותי. קניתי GeForce 8800GTS 640MB. האם ה-E6700 זה סתם זריקת כסף? לשימוש משחקים כבדים. אני אוהב אותם ב-1280x1024 עם כמעט כל ההגדרות על המקסימום. אשמח גם להמלצות בנוגע למערכת קירור ואולי מארז טוב... תודה מראש.
-
- 36 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני מדבר ספציפית על זכרונות DDR3 ללפטופ, אני לא יודע מה המצב עם DDR4 וכו', אבל ממה שבדקתי לפני מספר חודשים, כעת המחירים עלו בצורה דרמטית, עלייה של 100 ש"ח ויותר לסטיק. אז דבר ראשון, האם מישהו יודע מה הסיבה לכך, ושנית, האם יש צפי לירידה במחיר?
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
אני קונה מחשב לשימושים יומיומיים של גלישה באינטרנט, צפיה בסרטים, שמיעת מוזיקה ורטרו גיימינג(המשחקים שיש לי הם מהעשור הקודם, הכי חדש זה LEFT 4 DEAD 2 שיצא ב2009). נאמר לי שהמעבד הזה מאוד חלש ושכדי לי לקחת את Core i3 4160 לפחות, אבל האם אני באמת צריך מעבד חזק יותר מהG3250? עוד משהו, מה דעתכם באופן כללי על מאווררי המעבדים של ZALMAN? תודה מראש לכל מי שיענה
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
חלקכם בוודאי שמעתם על הידיעות ש AMD יעברו לייצור מעבדים בליטוגרפיה של 65 ננומטר, ושזה יביא שיפור ניכר בביצועים, אף עד 40%. האתר HKE PC פירסם היום את רשימת המעבדיי 65NM של AMD. החלק המעניין ביותר לדעתי הוא שאף אחד מהמעבדים אינו עובר את גבול ה 2.4GHZ (חוץ מה FX כמובן), אך עדיין מבטיחים לנו שיפור של כ-40% בביצועים! המעבדים האלה ככל הנראה תשובה למעבדי Conroe של Intel, עד אז ל AMD לא תהיה תשובה מספיק טובה.
-
- 20 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
הקבלים של הלוחות האלה נוטים להתנפח אחרי פרק זמן מסויים (זה יכול להיות חצי שנה, שנה ואף יותר - 3 שנים, כפי שקרה אצלי..) לאחרונה קניתי מחשב חדש עקב זה שהלוח הקודם שלי הלך לעולמו.. הלוח היה של Gigabyte דגם 7VTXE+ ומה שקרה זה שהקבלים שלו התנפחו... וכבר שמעתי הרבה שמועות וסיפורים על כך שהלוחות של חברה הזו לא אמינים במיוחד.. אפילו אמרו לי שהם בכוונה מייצרים לוחות שהקבלים שלהם יתנפחו אחרי זמן מסויים.. אבל זו רק שמועה. אני באופן אישי לא יתקרב יותר לחברה הזו, לא בלוחות ולא בכרטיסי מסך. רק רציתי להביע את דעתי, תודה. נ.ב. כמה הייתם לוקחים על מעבד Athlon XP 1600+ 1.4Ghz ? (יש לי אחד כזה למכירה אם מישהו רוצה, שישלח הודעה)
-
- 18 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אז ככה עכשיו הגעתי להחללטה סופית שאין טעם ב CF ועדיף לוח אם רגיל.אני צריך לוח אם טוב אפילו מצויין ל OC זה הדבר הכי חשוב בשבילי(כמובן שהיה כמה שיותר קר וביצועים טובים יותר)אני מתכוון לקנות גם E7300 ולעשות לו OC לעזור ה 3.6-4 תקציב עד 600 שקל.
-
- 18 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, אחד המחשבים שלי בעל לוח Gigabyte p35 ds3 משמש לגלישה ולימודים ואני מחפש לו זכרונות כי כרגע הוא עובד על 100% שימוש בזכרון הקיים. כרגע מותקן עליו 2 זכרונות של1gb כלומר סה"כ 2gb, חיפשתי 8gb כדי לתת לו אוויר(ממה שהבנתי מהאתר של היצרן שזו הקיבולת המקסימלית האפשרית ללוח הזה) מבדיקה שערכתי מסתבר שהסיפור זול וההשקעה שווה למרות שהמחשב כבר עשה את שלו בלשון המעטה...העניין שחוץ מתדר ונפח אין לי מושג בפרמטרים השונים שמצויינים כאן: https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_nkw=ddr2+8gb+desktop&_sacat=0&Total%20Capacity=8%20GB&_dcat=170083&rt=nc&LH_ItemCondition=1000 אודה למי שידע לכוון אותי למה שמתאים ללוח שלי\…
-
- 13 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
בג'יגהבייט לוח ds4 יש dual bios שזה שני שבבים כדי שאם ביוס אחד נדפק אפשר לגבות אותו עם השבב השני אבל בפרטים של ג'יגהבייט ds3 כתוב virtual dual bios, מה זה אומר? יש רק שבב אחד, מה הכוונה לביוס כפול ווירטואלי?
-
- 23 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני מרכיב עכשיו מפרט על בסיס I5 2500K. בהתחלה התכוונתי לקחת Asus P8P67-B3 Pro, אבל מצאתי בפורומים הרבה מאוד תלונות על issues שונים. האם מדובר בתופעה? חשובה לי אמינות, יהיה OC עם קירור אוויר (Noctua NH-D14), יש לי הרבה מתקני USB ו-SATA. בחיפוש אלטרנטיבה שמתי לב ל-Asrock P67 Extreme6, כל התגובות שמצאתי, הן מצוינות. איך הלוח הזה ביחס לאחרים שהזכרתי? בינתיים ראיתי שהיגיעה Gigabyte GA-Z68X-UD4-B3, אולי כדאי לעבור ל-Z68? כול הלוחות נכנסות לתקציב (1000 +/- ש"ח).
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
3DMark06 בדיקת המהירות מעבד בתוכנה הזאת היא 3000MHZ לאחר OC קטן ( במקום 2700MHZ ) בתוכנה CPU Z ובתוכנה של הלוח אם גיגבייט EasyTune5 הוא מראה 1800 MHZ שזה מכפלה X6 המעבד אמור לעבוד במכפלה X10 וכך הוא מוגדר גם בביוס X10 והתדר( מהירות משתנה לפעמים מ 1800 ל 3000 MHZ ) וגם המכפלה X6 משתנה ל X10 גם CPU Z וגם EasyTune5 מבחינת המהירות מרגישים את זה קצת במחשב וגם במשחקים האם יש בעיה במעבד או בלוח ?
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
כחלק מאמציי למצוא את הלוח אם הכי טוב שיתאים לי באתי אל הלוח הזה. יש לו את כל הפיצ'רים שצריך ללוח אם KT333 וגם הוא לדעתי יציב מאד ואמין מאד. יש למישהו הערות לגבי ההחלטה שלי? מישהו חולק על דעתי? להזכירכם לא להמליץ לי על אביט או אפוקס כי אני לא עושה OC לכן אין לי ממש טעם לחשוב על אף אחד מהלוחות הנ"ל. כל תגובה תתקבל בברכה .
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מחפש לוח אם עם כמה שיותר חיבורי SATA אני מעדיף שהלוח לא יהיה יקר מדי (יש אפשרות גם להזמין מחו"ל דרך newegg או משהו) לא משנה לי אם זה תומך אינטל או AMD - סה"כ זה מיועד לשרת קבצים ללא רייד כזה או אחר אני אשמח אם גם יהיה כ. מסך מובנה בלוח אם. או לחילופין לוח עם כמה שיותר הרחבות PCIE + המלצה לכרטיסי הרחבה של 4 פורטים במחיר שפוי מה עדיף ומה אתם ממליצים? תודה.
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
טוב אז אני יודע שאפיק PCI-E X16 משמש לכרטיסי מסך וזה למעשה מה שהחליף את אפיק AGP X8. עכשיו אני שם לב שהמון לוחות-אם באים בנוסף עם חריץ PCI-E X1. השאלות שלי: 1.במה זה שונה מ PCI רגיל מבחינת השימושים.אני יודע ש PCI-E X1 מהיר יותר מ PCI רגיל ופועל באופן שונה,(פרללי לעומת סריאלי ועוד כל מיני דברים שאני לא מבין :),אבל השאלה שלי היא למה זה משמש? ל PCI רגיל יש שימושים רבים,לא רק לכרטיסי מסך PCI,(שכמעט אף אחד לא משתמש בהם היום),אלא זה חריץ הרחבה לכמעט כל דבר שתרצו לתקוע בלוח האם....האם ה PCI-E X1 גם הוא רב שימושי ,(כמו PCI רגיל),או שזה חריץ יעודי לכרטיסי מסך? 2.במידה וזה חריץ הרחבה יעודי לכרטיסי מסך כמו ה PCI-E X16 ,הרי שכמעט ולא קיימים כרטיסים שמיועדים ספציפית לאפיק כזה...אז ל…
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
כאשר המחשב של אבא שלי היה אצל הטכנאי לצורך טיפול, הטכנאי כיבה בביוס אופציה בשם Green LAN, מתוך טענה שהדבר מוריד את ביצועי הגלישה באינטרנט (כאילו בגלל שהמתאם עובד בצורה חסכנית באנרגיה). על כן, הינני רוצה לברר מה משמעותה של האופציה הזאת, ואם היא צריכה להישאר על Disabled או שאני יכול להעביר אותה ל-Enable. תודה על העזרה. לוח האם של המחשב של אבא שלי הוא Gigabyte GA-H55M-D2H rev 1.4.
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
האתר Hardware Unboxed ערך בדיקה מתי הזכרונות המהירים באמת משפיעים על ביצועי המשחקים. המסקנה ברורה : למערכת תקציבית חבל להשקיע בזכרונות מהירים. אם הכרטיס הגרפי איננו GTX-1080 ומעלה, אין טעם בזכרונות מהירים כי גם עם הזכרונות האיטיים יותר נגיע לצואר בקבוק. הערה: אני חושב שזה נכון גם עבור מעבדי אינטל, אם יש למישהו מידע קיים או מבחן דומה, מוזמן לשתף. מצורפת תמונה מתוך וידאו שהם פירסמו. כתובת הוידאו כאן:
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
- 2 followers
-
-
בקרוב אני מרכיב מערכת חדשה שתהיה מבוססת על מעבד אינטל. (יש לי אישית ,הרבה שנים גם מערכת AMD ואני מבסוט, אולם למפרט הספציפי הזה דרוש מעבד אינטל בלבד) השאלה אם לצורכי O.C ,גיימינג ועריכת וידיאו עדיף לשלם כחצי אלף שקלים יותר עבור מעבד כמו I7 860 ואולי אפילו להתאמץ וללכת על I7920 ? הערה: ב-"עריכת וידיאו " הכוונה היא להמרות פורמטים וחיתוך קטעי וידיאו (להסרת פרסומות ). (כמה מאות שקלים לפה או לשם ,לא משחקים אצלי תפקיד במידה ומדובר בשיפור ביצועים מורגש)
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
למה לקנות היום Z68 ולא P67? שתיהם מתאימים לי. כאן אפשר לראות את ההבדלים. חוץ מצ'יפ Z68 מול P67 ל-EXTREME6 ישנם 2 USB3 ו-2 SATA3 יותר. אני לא חייב קידוד וידיאו והפרש במחיר מבחינתי הוא זניח. אני גם לא מתלהב מ-SRT, ו-VIRTU (נכון להיום) לא מפגינה יתרונות ממשיים. אבל בכול הסקירות שקראתי ההמלצה (אם אתה בונה מחשב חדש) לקחת את Z68. האים פספסתי משהוא?
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
כבר כמעט קניתי מעבד AMD 64 ביט (3000+), ומישהו אמר לי שמוכרים מעבדי אינטל 64 ביט במחירים לא גבוהים יחסית. אמרו לי שהאינטל 64 ביט הוא "חיה" ושזה מעבד פשוט מצויין, אבל מה, לא כל כך שמעתי עליו כמו ששמעתי על ה-AMD. מישהו מכיר את המעבדים האלה? שמע עליהם? בקיצור, מה כדאי לקנות? AMD 64 או Intel 64 bit ? (וכמובן, למה?? - איך הביצועים? הבנתי שפתרו את בעיית ההתחממות, זה נכון?)
-
- 21 תגובות
- 1.8k צפיות
-