עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. אני צריך שילוש למשחקים עד 1600 ש"ח אני מעדיף מעבד של AMD ולוח אם של ג'יגהבייט חשבתי לקחת AMD PHENOM 2 555 זכרונות DDR2 800MHZ הכי זול שיש לוח אם אני מעדיף שיתמוך גם בDDR2 וגם בDDR3 של ג'יגהבייט אם יש כזה מאחר ובעתיד לא ישתמשו בDDR2 וכן אני אוכל להוסיף DDR3 למרות שיעבוד רק אחד מהזיכרונות

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. שלום. יש לי את לוח האם הבא: GA-945P-S3 (rev. 1.0) וכפי שאתם יכולים לראות, כתוב בספסיפיקציה שלו שהוא תומך בעד 4GB של RAM: "4 DDR II DIMM memory slots (supports up to 4GB memory) " האם ה-4GB האלה כוללים גם את הזכרון שעל כרטיס המסך? אני שואל כי קניתי 4GB זכרון לא מזמן, ואמנם יש לי כרגע winXP שמזהה רק 3.25GB מתוכם, אבל אני מתכנן לשדרג ל-win7 64bit בקרוב, ולכן קניתי את הזכרון. מה שמדאיג אותי הוא שכשהמחשב עולה, גם ה-bios מזהה רק 3.25GB ולא 4GB. (כרגע יש לי כרטיס מסך עם 256MB זכרון ואני עוד מתכנן לשדרג עוד כמה ימים לכרטיס עם לפחות 512MB זכרון) אגב, אם החשש שלי נכון, ומגבלת ה-4GB של לוח האם כוללת גם את הזכרון שעל כרטיס המסך, אז יש לי טעם בכלל לשדרג ל-win7 64bit או שיהיה עדיף לי 3…

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. אם יש אפשרות למהירות לוח 1333 ומעבד C2Q (8200) זה יהיה נחמד כל תוספת רק תועיל יש לי 2G זיכרונות וכרטיס מסך 4670 תודה לעוזרים

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. כבר הרבה זמן שלא הייתי פה אבל אשמח שוב לעזרה. לפני כשנתיים הרכבתי את המערכת הבאה: מעבד: Q6600 G0 2.4GHz מואץ ל 3.3GHz לוח אם:ABIT IP35 PRO קירור למעבד: SUNBEAM TUNIQ TOWER 120MM זיכרון:2 * OCZ DDR2 PC2-6400 CL 3 FlexXLC Edition כרטיס מסך: NVIDA GeForce 9600 GT מארז:Antec Performance One P180 ספק: Corsair hx520 איחסון: 2 צורבי SATA 4כונני STAT 1 כונן STAT נשלף 1 כונן ATA נשלף המערכת משמשת בעיקר לשימוש ביתי רגיל (ללא משחקים) ומעט לעבודה (תוכנות שירטוט וסימולציה אלקטרוניות), לשימושים אלה המחשב יותר ממספיק אולם ישנו שימוש כבד (מאוד) אחד והוא המרות ווידאו שמנצלות את כל 4 הליבות עד הסוף. לפני שנתיים נהנתי מביצועי המחשב אבל בזמן האחרון אני מקבל הרגשה שהוא קצת חלש לי ואני חושב …

• 18 תגובות
    • 2.3k צפיות
  5. Started by neFT,

מה הכרטיס מסך הכי טוב שנכנס ללוח אם הזה? intel lakeport-g i945g HD4830 נכנס נכון? HD5670 נכנס? וHD4770 נכנס? ועכשיו איזה מעבדים טובים יכולים להכנס פה? מעל E5200

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. כבר הייתי די סגור על הג'יגהבייט GA-P55A-UD3 ואז ראיתי שבתוספת של עוד 100 ש"ח אפשר לקנות GA-P55A-UD3R ולקבל את השיפורים הנ"ל. האם כדאי? קישור להשוואה בין הלוחות.

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. Started by AKULA,

הלוח הוא Asus A7N8X Deluxe nVidia nForce 2 Motherboard (AGPx8,5.1 Sound,S.ATA,1394,LANx2,USB 2.0) 1 האם יש ללוח אם כרטיס רשת או שאני צריך לשים 2 איך הכרטיס קול שלו כי אני יודע שיש שני סוגים אחד הוא AC97 ועוד אחד ששמעתי שהוא ממש טוב. 3 האם אפשר לחבר לו את המעבדים החדשים של AMD (בנתיים אני מתכוון לקנות AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU))) 4 איך הלוח אם הזה נחשב?

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by m_a_t,

זכרונות micron 400 mhz טובים לאוברקלוק? יש משהו אחר עדיף בתקציב דומה? (חריגה של לא יותר מ-50 שקל?)

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. קראתי בגיימר על מעבד חדש, CELL שמוטורולה IBM וסוני סיימו לתכנן שיכנס לייצור רק ב2004 וימכר רק ב2005 שמהיר פי 100 (!) מP4 2.5GHZ. אני לא חושב שAMD או אינטל יכולות להתחרות במעבד כזה עם הפרסקוט והAMD 64. אני זוכר גם לפני כמה זמן שאינטל וAMD טענו שהם כמעט מיצאו את הארכיטקטורה הקיימת של המעבדים שלהם והם מתחילות לתכנן מעבדים חדשים שיצאו לשוק רק ב2007 או משהו כזה, ושעד אז לא יהיה שיפור דרסטי. מה אתם אומרים על המעבד החדש? http://gamer.co.il/gamer2/php/doc.php?id=21018

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. Started by Moo,

נשרפו לי מעבד AMD 1700+ ולוח גיגהביט 7VRXP לפני שבועים אבל למזלי קניתי את החלקים מחנות אמינה שהיה לי אחריות שלוש שנים קיבלתי היום את הלוח ואת המעבד ( וגם קניתי מארז חדש ) הרכבתי הכול והדלקתי המחשב נדלק ופתאום שמעתי כזה רעש לא ברור ואז הוא נכבה. היה ממש קצת ריח ( לא הרבה כמו בפעם הקודמת שנשרף) חוץ מזה אני רוצה להדגיש שהמאוורר של המעבד פעל כמו שצריך! לא הבנתי מה קורה ישר נתקתי מהחשמל בדקתי שהגוף קירור יושב כמו שצריך הדלקתי שוב והוא מייד נכבה ללוחות האלה יש הגנה של חום??? ( גיגה ביט - 7VRXP) מה יכול לגרום לשרפת המעבד והלוח? תעזרו לי אני כבר לא יכול !!!!!

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. אורח The_Exorcist
    Started by אורח The_Exorcist,

טוב, אז אח שלי החליט שלא טוב לו עם הסלרון החמוד והישן שלי (2.1 ג'יגה) אז החלטתי להחליף לו אותו. כיוון שיש לי כמה חלקים שאני לא ממש צריך (פירוט בהמשך) אז החלטתי להסיר גם אותם בלי חשש מהמחשב ולבצע איזה החלפה קטנה עם מישהו שאני מכיר. עכשיו, המעבד החדש צריך להיות פנטיום 4 עם באס של 533 מגה הרץ, הדבר החשוב הוא שאיזה מהירות אני יכול לקבל במקום החלקים הבאים: מעבד סלרון 2.1 כרטיס קול הרקולס GTXP 6.1 (כולל הראק כמובן) וכונן DVD של אסוס X12 בדיקה מהירה שלי העלתה שהחלקים שווים כחדשים 1300 ש"ח, הם במצב מצויין (רק קצת אבק, לא נורא) ועובדים כמו שצריך, אז מה דעתכם? איזה מעבד אני יכול לקבל במקומם בלי להוסיף כסף? תודה וסוף שבוע נעים. נ.ב. המלצה שלי, אל תשימו סלרון על SQ800, זה …

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. או שאינטל תמשיך לשלוט בשוק ובביצועים ?

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. Started by MoRtZkInG,

מה ההבדלים בין NF7 לNF7-S חוץ מהתוספת של הSATA והאם התוספת הזאת שווה השקעה של 150 שח? אותו כ. קול OB? מה הDDR המקסימלי שלהם? תודה

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by ooopsi,

ה CUV4X שלי החליט לא לדבר יותר עם המקלדת כך שמבחינתי הוא מת איזה תחליפים יש (אני לא רוצה להכנס להוצאות על מעבד/זכרונות) ? תודה :-*

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. אם משווים ביצועים אז לאיזה דגמים של מעבדי אינטל ה BARTON 2500 וה BARTON 2800 מקבילים? ועוד שאלה קצרה: איזה MHZ יש למעבדים והאם זה קובע משהו? תודה לכל העונים.

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. אני צריך עצה לגבי כרטיס זכרון עבור לוח אם של: Abit - NF7-S v2.0 nForce2. עד כמה שידוע לי הלוח תומך ב DUAL CHANNEL ולכן השאלה שלי האם כרטיס הזכרון צריך להיות DUAL או שזה לא ממש משמעותי. אני אשמח לקבל הצעות לגבי סוגי הזכרונות והיתרונות שלהם. נ.ב - לא בטוח שהמידע רלוונטי אבל השימוש של המחשב הוא בעיקר למשחקים....

• 18 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by maphisto,

טוב אלוהים אסור לי להסתובב עם הכרטיס אשראי - אני ממש נורא זה למה הבנק ממש אוהב אותי . רכשתי לפני מספר דקות: amd xp 1800 msi kt333 ru ddr samsung 512 3000 msi g4 ti 4400 antec full 350 maxtor 40 7200 ata 133 dragon orb 3 5000 ש"ח. מגיע עוד שבוע.

• 18 תגובות
    • 3.5k צפיות
  18. Started by Fkl0ster,

היי. ובכן אני עומד בפני התלבטות קשה מנשוא ( ;D) ... אז החלטתי להעביד אליכם את הכדור, לקבל ייעוץ ולהגיע להחלטה: מה כדאי יותר לקנות? את'לון XP 1800+, לוח מתאים וזכרונות DDR או: פנטיום 4 נורת'ווד 1.6 מומהר ל 2400 , לוח מתאים מבוסס 845D, (מה דעתכם על ה SIS?), וזכרונות DDR לוח TUSL2-C וסלרון 1300 מומהר ל 1600, זכרונות SDRAM השילוב של הסלרון מפתה, עם תג מחיר נמוך בעליל משתי ההצעות הקודמות! הבעיה שאני מסתמך כאן על יכולת ה O/C של הפנטיום 4. אם הוא לא יומהר לי ל 2.4 או לפחות יעבור את ה 2, זה יהיה בזבוז של כסף, כי עדיף לקחת את ה את'לון. לכן רציתי לשאול, מהם הסיכויים שלי להריץ את ה 1.6 ב 2.4? איזה קרור צריך? האם צריך להחליף ספק כוח? מה עוד אני צריך לדעת לפני שאני קונה? תודה!

• 18 תגובות
    • 3.4k צפיות
  19. Started by se7en,

תציצו רגע ודפדפו בין הדפים. זו רשימה של המעבדים הכי אוברקלוקרים מסידרת Athlon XP. אם תסתכלו היטב (ואני לא מדבר כרגע על צורת הקירור כי כולם שם עם קירור מאסיבי) תראו שבכלל לא משנה איזה Athlon XP יש לכם, כולם מגיעים לאותם מגהרצים. אז למה לקנות XP2100 אם אני יכול להגיע לאותה רמת אוברקלוק עם XP1600?

• 18 תגובות
    • 3.4k צפיות
  20. Started by yair_gobani,

שלום לכולם, לחבר שלי יש מחשב פנטיום 1 233 מגה הרץ ושמתי לב כשהמחשב עולה כתוב לו שיש 512 קילו בית של קאש שזה הרבה מאוד האם זה יכול להיות או שזה טעות??? ???

• 18 תגובות
    • 2.7k צפיות
  21. Started by Fetalo,

תגידו לי בבקשה מה אתם חושבים על הלוח החדש הזה שאמור להיות הצלחה ענקית אני רוצה לכלול אותו במפרט הבא שלי ואני מאוד רוצה לדעת את דעתכם עליו אשמח לשמוע בעיקר מאנשים שיש להם את הלוח הזה (למרות שאני בספק שלמישהו כבר יש) אני אישית מאוד מתרגש מהלוח הזה כי הוא נראה פצצה - אבל מה איתכם? ;D http://www.gigabyte.com.tw/products/8ihxp.htm

• 18 תגובות
    • 2.5k צפיות
  22. Started by DJO,

שאלתי את השאלה הזאת מזמן, לא קיבלתי תשובה ברורה (הרוב נטו לצד הסלרון 500) אבל מכיון שזה שוב רלוונטי (סבב של מחשבים בבית..) אני שואל שוב. מה עדיף, מעבד P2 350, שאני משתמש בו כרגע (3.5X112) - רץ יציב מאוד על 390, אי אפשר לעשות יותר מזה. יחד עם לוח של אסוס P2B עם הציפסט iBX440. או מעבד סלרון 500 (66*7.5) עם לוח לא ברור, כתוב על החוברת ATX FORM BOARD.. בכל מקרה זו השאלה. אני הייתי דיי בטוח ששלי יותר טוב.. כי נדמה לי שיש לו יותר CACHE ואולי גם טכנולוגיות שאין בסלרון? וחוץ מזה הבאס שלי משמעותית יותר גבוה גם מה שעושה את הזכרונות יותר מהירים.. אבל מכיון שאנשים כאן אמרו ההיפך לפני מספר חודשים ששאלתי אני שואל שוב, תשובה ללא נימוק לא תתקבל ( :-* ). ובבקשה לחסוך תגובות כמו: תחליף מח…

• 18 תגובות
    • 2.3k צפיות
  23. Started by icy,

לאחי הקטן יש מערכת מבוססת PII 350 עם 256MB זכרון ו- geforce2 MX אשר שרתה אותו נאמנה. היות ואני אח נחמד והכל הייתי רוצה לצ'פר אותו עם מערכת מבוססת AMD שתשמש בעיקר למשחקים. התקציב, בגלל המיתון הנוכחי, עומד על 3000 ש"ח. במינימום זה אמור לכסות לוח+מעבד+זכרון ודיסק קשיח חדשים. לא רוצה להחליף כרגע את כרטיס המסך. אם אפשר גם הייתי רוצה להשאיר את המארז הנוכחי מטעמי חוסר תקציב בלבד. לאחר שבוע של בדיקות והשוואות שמתי עין על המוצרים הבאים: 673 שח - AMD ATHLON XP 1800 + FAN 752 שח - WD 80GB 7200RPM 8 MB Cache special version 123 שח - Tsunami 350 Watt לגבי לוח אם אני עדיין מתלבט בין 701 שח - Epox 8K3A+ KT333 644 שח - Gigabyte GA-7VRXP 701 שח - Msi KT3 Ultra-ARU הסה"כ עומד בנת…

• 18 תגובות
    • 2.1k צפיות
  24. אחרי מותו בטרם עת של ה-TBIRD 1.2 הישן שלי...... (NOTE TO SELF: לוודא שה-WATER BLOCK יושב ממש חזק על המעבד בפעם הבאה...) רצתי לזיגזג וקניתי XP2000 (היחיד שהיה והייתי חייב מחשב לסוף שבוע). חיברתי הכל והדלקתי את המחשב ולהפתעתי MBM5 מדווח על 91 מעלות! ברור לי שזה לא נכון כי מיד עשיתי RESTART וב-BIOS רואים חמישים ומשהו.... יש תוכנה אחרת שאולי תקרא נכון את הטמפרטורה?

25. Started by Fetalo,

עשיתי חיפוש ולא מצאתי (אולי לא חיפשתי טוב) אם כבר דנו בזה אז אל תבזבזו עלי זמן רק תפנו אותי לדיון אז בקיצור לוח טוב עם הרבה פיטצ'רים ואפשרויות OC טובות אני מתכוון לקחת איתו זיכרונות 333 ולהעלות ל 366 תודה מראש

• 18 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.