עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by IG,

לפני כמה זמן גיליתי שאם מקישים על CTRL+F1 בביוס נפתחות אופציות חדשות למשתמש... כמה מהן בלי הסבר על מה הן עושות. אני העתקתי את האפשרויות כולל כל האפשרויות פעולה שיש. אני צריך הסבר מה כל דבר עושה ולמה הוא טוב. הביוס שיש לי זה הדיואל ביוס גירסה F3. advanced BIOS features: interrupt mode- PIC/ APIC HDD S.M.A.R.T capability- enabled/ disabled advanced chipset features: fast command- normal/ fast/ ultra Dram timing- manual/ auto Dram CAS latency- 1.5/2/2.5/3 bank integrleave- disabled/ 2 bank/ 4 bank precharge to active (trp)- 2t/ 3t/ 4t/ 5t active to precharge (tras)- 6t/ 7t/ 8t/ 9t active to CMD (tred)- 2t/ 3t/ 4t/ 5t Dram burst length- 4/8 Dram queue depth- 2 l…

• 0 תגובות
    • 489 צפיות
  2. מישהו יכול בבקשה להביא איזה מאמר שיתמוך בפסקה הזאת? (בקיצור על השינוי בגישה הכלכלית של אינטל)

• 3 תגובות
    • 617 צפיות
  3. Started by Atlon-Xp,

רניתי מחשב חדש וקבלתי אותו היום הלוח אם הוא-Gigaybyte GA-K8NF-9 nForce4 Socket 939 Motherboard עכשיו אני מחפש את הדרייברים (של כול הניתונים) כי יש לי בעיה עם הדיסק שהוא נתקע לי כול הזמן אז בבקשה בבקשה עם מישהו יכול להגיד לי היכן אני מוריד אותם את ההתקנה? בבקשה ותודה

• 2 תגובות
    • 496 צפיות
  4. Started by `eB,

טוב חבר'ה תראו יש לי עכשיו מחשב pentium 4 3.0ghz ו 1 ג'יגה זכרון DDR2 533MHZ, ולפני כמה ימים רק קנו לי את הזכרון, והייתה לי בעיה כזאת תראו, יש לי לוח אם שיש בו 4 סלוטים לזכרון, 2 למהירות 533MHZ ועוד 2 למהירות 400MHZ, ולא ידעתי מה לעשות כי רציתי להוסיף עוד ג'יגה וחשבתי שאני יוכל לעשות שיהיה לי ג'יגה וחצי, אבל אחר כך זה לא התאפשר לי בגלל הלוח-אם, והחלפתי את ה 2 זכרונות שהיו לי 256מגה בייט 533MHZ ב2 של 512 533MHZ בסדר אז זה עלה לי 500 שקל, אבל הבעיה היא שאני ארצה בעתיד לשדרג את הזכרון ל 2 ג'יגה, ואיך אני אעשה את זה? האפשרות היחידה שנשארה היא להחליף את ה 2 של 512 ב 2 של ג'יגה. ואני לא ממש רוצה לעשות את זה, וכמו שידוע לי במחשב אחד לא יעבוד 2 זכרון במהירויות שונות, או שאני טועה…

• 10 תגובות
    • 577 צפיות
  5. לאחר הסתכלות מהירה בתוכנה EVEREST מצאתי את הפרטים האלה, והם עוררו בי חדש...: למה התדר של שמעבד שונה ממה שהוא אמור להיות?! Field Value CPU Properties CPU Type QuadCore Intel Core 2 Quad Q9550 CPU Alias Yorkfield CPU Stepping E0 Engineering Sample No CPUID CPU Name Intel® Core2 Quad CPU Q9550 @ 2.83GHz CPUID Revision 0001067Ah CPU VID 1.1000 V CPU Speed CPU Clock 1999.8 MHz (original: 2833 MHz) CPU Multiplier 6x CPU FSB 333.3 MHz (original: 333 MHz) Memory Bus 400.0 MHz DRAM:FSB Ratio 12:10 תודה רבה ויום טוב!

• 4 תגובות
    • 561 צפיות
  6. Started by moonchild87,

אז ככה. לא מזמן קניתי מחשב חדש. בו התקינו 3x1 ג'יגה זיכרון פנימי של ‏3x1GB OCZ Platinum XTC Triple Channel‎,עכשיו אני רוצה להוסיף לו עוד 2x2 של 2x2GB Patriot Viper II Series Dual Channel‎ שקיבלתי מחבר.ז"א שסך הכל ייצא 7 ג'יגה.יש לציין כי כל אחד מהם הוא במהירות 1600מגהרץ.אבל הOCZ הוא במתח 1.65v והפטריוט הוא במתח 1.9v. עכשיו השאלה שלי היא אם אכן אני יכול לעשות דבר כזה,או שזה יכול לפגוע במחשב כי אלה שתי סוגים שונים של זיכרונות? מה אני צריך לעשות כדי להתקין אותם על הצד הטוב ביותר עם ההגדרות הנכונות מבלי שזה ייפגע במחשב? החומרה שלי היא: מעבד :intel i7 920 לוח אם:Asus p6t SE קישור-http://www.asus.com/Product.aspx?P_ID=QtpKQuERkuYw... OS:win 7 64 bit תודה לכל מי שעונה 8)

• 1 תגובה
    • 536 צפיות
  7. Started by shkip,

ברשותי מחשב ישן P4 2.4 עם זיכרון 256 DDR PC3200 לוח אם ASUS P4VP-MX רציתי להוסיף זיכרון אבל באברסט זה מופיע במהירות 200 MHZ.. זה לא אמור להיות 400? ועוד משהו לפי מה שהבנתי הלוח אם לא תומך בדואל צ'אנל.. אז איזה זיכרון כדאי להוסיף? [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 515 צפיות
  8. Started by mrmoti,

הי! קניתי לוח + מעבד: DFI NF4 ULTRA INFINITY AMD Athlon 64 3200+ Venice 512KB L2 Cache Socket 939 Processor - BOX ועכשיו צריך זכרונות, מצאתי: G.Skill DDR 400MHZ PC3200 1024MB DUAL CHANNEL דגם: F1-3200PHU2-1GBZX http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=2916 זה מתאים? שמעתי שלא כל זכרון מתאים ללוח.

• 14 תגובות
    • 709 צפיות
  9. Started by bublik1,

נתחיל מהתחלה היה לי 2 סטיקים של 256 MB של GEIL DDR 400 PC3200 (אני מבסס את כל זה ע"י התוכנה CPU-Z) קניתי סטיק חדש של 512Transcend 512Mb DDR 400 3-3-3 JetRam הפעלתי את שלושתם על ה GA-K8NF9 לוח אם שלי Nforce4 של GYGABYTE זה לא עבד אחרי זה גיליתי שהלוח שלי לא תומך ב 3 סטיקים(דרך הספר של הלוח אם שקיבלתי) השאלה שלי אם כדאי ליקנות עוד סטיק? כי השלישי לא עובד לי וכדי שיהיה לי DUAL CHANNEL צריך לשים 2 סטיקים זהים אחד ליד השני או לשים ככה: 512-256-512-256 | | | | צבע כתום | צבע סגול כי ניראה לי שזה אמור ליהות ככה בשביל DUEL CHANEL כי קראתי בספר שנתנו לי ביחד אם הלוח אם ואיך אני יכול לדעת, דרך המחשב או תוכנה אם הDUAL CHANNEL פועל? תודה מראש

• 5 תגובות
    • 559 צפיות
  10. Started by Shekel.90,

שלום בדקתי את הזכרונות האלו [h=1]Corsair Vengeance 2x8GB DDR3 2133MHz CL10[/h]וראיתי שרשום מהירות 2133 וSPD SPEED 1333 ושורה למטה TESTED SPEED 2400 מישהו יכול להסביר לי מה הכוונה ?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by kisharon,

שלום לכולם. לא מזמן קניתי מחשב חדש והמפרט הוא: XP 2500 BARTON ABIT NF7-S GEIL GOLDEN DRAGON 256 * 2 עכשיו אני יודע שהוא עובד על 333 וגם הלוח וגם הזיכרונות שלי תומכים ב 400 DDR השאלה היא איך אני משנה את ההגדרות בביוס שזה יעבוד על 400 DDR ? תודה.

• 13 תגובות
    • 513 צפיות
  12. Started by Greenburger,

שלום, אני רוצה להרכיב מחשב חדש בקרוב, ורציתי עזרה עם הלוח אם. עד היום הייתי קונה תמיד לוח אם פשוט ב- 250-300 ש"ח, כי בלוחות אם אני בור לחלוטין ואין לי מושג בכלל. השאלה שלי היא מה ההבדל בין לוח אם זול, לבין לוח אם יקר (למשל אחד כזה שעולה 1500 ש"ח), מלבד הכמות של חריצים להרחבה שיש? איך לוח אם יקר יותר ישפיע על הביצועים לעומת לוח זול יותר?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by yakir4u,

קיבלתי את הלוח אם הזה hp 460964-000 עכשיו אני רוצה לחבר אותו אבל אין לי מושג איפה לחבר את המתג של ההפעלה ואני לא מוצא באינטרנט כלום בקשר ללוח אם חוץ מכמה שמוכרים אותו בEBAY :\

• 6 תגובות
    • 845 צפיות
  14. Started by talevi,

שלום יש לאחותי את הלוח אמ intel D850GB פרמטתי לה את המחשב עכשיו אני מחפש דריברים לכרטיס קול חיפשתי בגוגול מצאתי דברים אבל זה כותב לי כל הזמן בדריברים שהם לא מתאימים ללוח מישהו יודע אולי איזה דריברים אני צריך ויכול לעזור לי ?

• 5 תגובות
    • 800 צפיות
  15. Started by b1g1m0t,

אוקיי אני הולך לקנות מחשב חדש , ואחד שם לי את הלוח הזה [ וגם אני לא מבין הרבה בלוחות וגם הוא אמר שהוא לא ממש מכיר אותו .. ] , אבל רציתי לדעת מה דעתכם : לוחות אם למעבדי ?AMD? ABIT Price Units Total KV8 sata,GBL 580 1 580 הוא טוב למעבדי 64 BIT של AMD ? אפשר אולי להוסיף קצת ואני יקבל מ'שו משמעותית יותר טוב ? או להוריד קצת וזה לא יפגע בביצועים ? או שאולי זה יספיק לי : לוחות אם למעבדי ?AMD? ABIT Price Units Total NF7-SL (nForce2)sata,lan,usb2 480 1 480 ההבדל הוא 100 ש"ח , יש הבדל גדול בביצועים ? משמעותי ? תודה .

• 1 תגובה
    • 471 צפיות
  16. Started by mekaya,

אני רוצה לחבר את המאווררים שיש לי (מה שאפשר כמובן, אם יש חיבור) ללוח אם כדי לבדוק את המהירות (האם בהכרח אם מחברים אז אפשר גם לשלוט על המהירות ?) יש לי פה כמה סלוטים על הלוח... יש cpu fan כמובן הוא מחובר למעבד. ויש עוד שניים cpu fan1 ו cpu fan2 ויש עוד אחד בשם pwr fan אני מניח שהשניים הראשונים הם למאווררים או אולי אני טועה ואם כן אז למה השלישי ? אולי בשביל הספק ?! (למרות שיש לו חיבור אחד שמראה על טמפרטורה) בחוברת של הלוח שלושתם בנויים בדיוק אותו דבר (ועדיין שניים נקראים אותו דבר ועוד אחד שלא) : GND +12V Rotation שאלה אחרונה, כשאני מחבר את הכאבל 3 פינים לסלוט הספציפי שלו איך אני יודע על איזה צד כי בעבר ניסיתי לחבר וחיברתי הפוך ונשרף הכאבל אז חבל לנסות סתם ושיקרה משהו. תודה…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by danielhasan,

ממ חשבתי ליקנות מחשב חדש עם החלקים הבאים: מעבד Intel Core 2 Quad Q9450 2.66Ghz 12MB Penryn BOX לוח אם Asus P5N-D וכרטיס מסך Twintech 9600GT XT Coolermaster OC 512MB X2 SLI Kit לפי תגובה של מישהו פה בפורום הוא כתב ש P5N-D היציאה של הכרטיס מסך הראשון צמודה מדיי לכרטיס מסך השני וזה גורם לכרטיס להתחמם מאוד אבל עם יש קירור זה עוזר?

• 0 תגובות
    • 562 צפיות
  18. הי אני מצלם הרבה בוידאו והחיבור למחשב הוא ב firewire מעוניין לבנות מערכת מבוססת I5 ללא כרטיס גרפי חיצוני ועם תמיכה ב USB3 אשמח להמלצות על לוחות אם אמינים בעלות סבירה תודה

• 3 תגובות
    • 794 צפיות
  19. Started by liran315,

אני בונה למפרט למשחקים וOC עכשיו מעבד הבחירה הכי טובה ומשתלמת היא הE8400 עכשיו אני רוצה לעשות לו OC רציני במיוחד. אז יש שני לוחות X38 שחשבתי עליהם: ASUS P5E- הוא ממש מקסימוס פורמלוה רק בלי כמה תכונות(3DMARK 06 ואנטי וירוס),לוח הLCD הזה של הטמפ',המדבקה שכתוב עליה R.O.G :bash, ואיזה כרטיס רשת מיוחד חוץ מזה אותו לוח הלוח השני הוא X38-DS5 הקירור שלו בן זונה של דבר והוא ממש X38-DQ6 בלי פ'יצר ששחכתי. עכשיו המחירים שלהם הוא 1100-1150 אני צריך לדעת את מי מהם לקחת. זיכרונות אני רוצה 4GB ראם עכשיו אני צריך לדעת איזה מהבאים כדאי יותר לOC: 2 חבילות כאלה: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271_900_1377&products_id=15704&PHPSESSID=8690c6666f26af7ed3d5f2d948cfe8c…

• 2 תגובות
    • 476 צפיות
  20. Started by Fungus Funk,

איזה לוח יותר טוב, ה - P5B Deluxe או ה - P5W DH Deluxe ?! פשוט יש מבצע בנועה ועם ה - E6600 יוצא איזה 240 ש"ח הפרש. לטווח ארוך, על איזה לוח כדאיי ללכת ...?

• 8 תגובות
    • 497 צפיות
  21. Started by o.k,

ערב טוב לכולם!!! חברים אני צריך תגובות ואם יש המלצות אז למה לא.. בנוגע ללוח אם של חברת אסוס.. ASUS? ?P5NSLI s775 Conroe, DDRII 667, PCI-E? ? המחשב מיועד להפעלת משחקים ועבודות עם תוכנות .. ועוד שאלה קטנה... האם הלוח מתאים גם לsataII??? תודה רבה לעונים...

• 9 תגובות
    • 518 צפיות
  22. Started by o.k,

שלום לכולם!!! במחשב שברשותי יש זכרון של 256MB אבל כאשר אני נכנס לתוך הנתוני מערכת או.... לתוכנת אוורסט רשום לי שיש לי רק 191MB מישהו יכול להסביר לי למה ???? תודה...

• 3 תגובות
    • 454 צפיות
  23. Started by SinfuL-,

מאז שקניתי את המחשב לא עידכנתי את הביוס (6 שנים בערך) ואני רוצה לעדכן אותו עכשיו חיפשתי בגוגל ובכל מיני אתרים עידכון ביוס בשבילי וזה מה שמצאתי http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/BIOS_Model.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=1669&ProductName=GA-7VT600-Lהשאלה היא מה אני צריך להוריד, איזה F להוריד אם למישהו יש דריבר יותר מסודר שיתן לי בבקשה הלוח שלי: Gigabyte GA-7VT600-L

• 10 תגובות
    • 955 צפיות
  24. Started by LOOSE,

שלום, מזה כבר זמן שאני מנסה לעלות את מהירות הזכרון שלי שתומך 2400HMZ אך מסיבה כלשהי, גם לאחר שינויים בביוס אני לא מקבל תוצאות שונות. לדעתי מדובר בגרסה / התקנה דפוקה של הביוס והייתי רוצה לשדרג לגרסא הבאה, אך ככל שאני קוראה, יותר אני מסתבך. אני אשמח אם תוכלו להדריך אותי או להפנות אותי למדריך שמסביר איך מעדכנים ביוס. להלן המפרט: Board: MSI Z85-G45 Bios: Version 1.8 VGA: MSI Radeon R9 290 PSU: Seasonic M12II EVO Edition 750W Intel Corei5-4670k LGA 1155 MEM: TeamGroup Vulcan RED 8GB (2x4GB) DDR3 PC3-19200C11 2400MHz HDD: 2T, kingston ssd 256gb OS: Windows 7 64bit Professional CPU-Z BIOS

• 12 תגובות
    • 4.7k צפיות
  25. שלום רב, בשעה טובה רכשתי מחשב חדש הכל עובד מצויין חוץ מנושא אחד מעצבן במיוחד. כהמחשב במצב מנוחה ואני פותח לדוגמא דפדפן או מבצע פעולה פשוטה נוצרת קפיצה בטמפרטורת המעבד לשניה או שתיים ואז חוזר לנורמה (הבנתי שזאת פעולה נורמלית של המעבד). הבעיה היא שכתוצאה מהקפיצה בטמפרטורה, המאורר מעלה סל"ד בכל קפיצה כזאת מה שיוצר רעש מעצבן בכל פעם שיש קפיצה כזאת בטמפרטורה. עשיתי בדיקות מאמץ למעבד, הקירור מחזיק אותו יפה סביבות 70 מעלות, כך שהבעיה היא לא בהתקנה. לא מצאתי פיתרון ממשי לעניין הזה, פונה אליכם לעזרה. תודה מראש

• 0 תגובות
    • 930 צפיות

דיונים חדשים בפורומים