מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,811 דיונים בפורום זה
-
שלום, יש לי לוח אם gigabyte ga-73pvm-s2h ואני רוצה לדעת האם הוא 32BIT או תומך 64BIT... אני רוצה להתקין עליו את הגירסא המתאימה לו מבחינת וינדוס. ודרך אגב מה מומלת ללוח אם כזה 7 או ויסטה? בנוסך אני רוצה לקנות זכרונות חדשים הלוח תומך עד 4GB DDR2 800MHZ התוכלו להמליץ לי במחיר סביר? תודה!
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום מה מצב??? טוב אז ככה רציתי לקבל ממכם עצה על מה לקחת טוב אז ככה 1) לוח אם bit AA8-3rd Eye Intel 925X LGA 775 וג'יגה זיכרון DDRII של גיל 2) לוח אם Abit Fatal1ty AA8XE Intel 925XE LGA775 וג'יגה זיכרון DDRII של גיל 3) לוח אם MSI 925XE Neo Platinum Intel® 925XE Chipset וג'יגה זיכרון DDRII של גיל עכשיו רציתי לדעת מה הכי כדאי והאם המחיר שווה את הלוחות הנ"ל? תודה
-
- 1 תגובה
- 452 צפיות
-
-
מישהו יכול לספר לי מה הם התכונות המרכזיות שאני צריך לוודא שיהיו במעבד ולוח אם על מנת שהמעבד או הלוח אם יהיו טובים, חזקים ואמינים? אני יודע קצת על מספר תכונות אבל לא על כולן.. תודה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 450 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני בונה לי מפרט למחשב שישמש בעיקר למשחקים. כבר בחרתי מעבד והוא Intel® Core2 Quad Processor Q6600, אבל בכל מה שנוגע ללוח האם שכדאי לי להתאים לו אני מאוד מבולבל. מה שאני יודע זה שה-chipset המתאימים הם 975x, p965 ו-p35. אבל אני לא יודע מה ההבדל ואיזה לוח אם לקנות. אני יכול לראות בברור לדוגמא שלוח האם של Asus שמבוסס על 975x עולה 1415 ואילו לוח אם אם של Gigabyte שמבוסס על p35 עולה בערך 560. אבל אני לא מבין למה הפער, מה ההבדל ומה יותר מתאים לצרכים שלי. מישהו מעוניין להסביר?
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
השוואה בין GA-P67A-UD3 לבין GA-P67A-UD4 http://www.gigabyte.com/products/comparison/list.aspx?ck=2&pids=3651,3648 ממה שהבנתי שה UD4 תומך Support for Dolby® Home Theater וה UD3 לא.. ועוד דבר לא הבנתי אותו הוא : UD4 תומך 1 x PCI Express x16 slot, running at x8 (PCIEX8) * The PCIEX8 slot shares bandwidth with the PCIEX16 slot. When the PCIEX8 slot is populated, the PCIEX16 slot will operate at up to x8 mode. וה UD3 : 1 x PCI Express x16 slot, running at x4 (PCIEX4) * When the PCIEX1_2 or PCIEX1_3 slot is populated with an expansion card, the PCIEX4 slot will operate at up to x1 mode. וה UD4 תומך : 3 x USB 2.0/1.1 headers וה UD3 תומך : 2 x USB 2.0/1.1 headers ועוד משהו …
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם,אני חושד בזיכרון RAM שלי לאחר שהיו לי 2GB שכבר פגומים.כעת אני חושג בעוד זוג של 2GB. הזכרון הוא G SKILL PI EDITION 1066MHZ החשש שלי נובע מאיטיות גדולה מאוד במחשב ולכן בדקתי בתוכנה CPU-Z ואני רואה שם שרשום שהרוחב פס הוא 400MHZ. למטה אני רואה בטבלת התזמונים TIMINGS TABLE גם כן תדרים נמוכים http://www.fastup.co.il/v.php?file=82236997.png אז השאלה שלי,האם המהירות של ה-RAM שלי נדפקה,והאם עצם העובדה שזה מחובר בסלוט 2 ולא ב-1 (כאשר 1 ריק) משפיעה עליו? תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 873 צפיות
-
-
אני רוצה לשדרג את המחשב שלי למשחקים LOW-MED כזה נמאס לי מהשבב המולחם על הלוח וחשבתי על 2 אופציות : 1. H81 + G3220 של אינטל - ולחבר לו את הכרטיס מסך שיש לי GT430 2.Q 5535 R3 + לוח מתאים של AMD ולחבר לו את הכרטיס מסך שלי GT430 ועדיין לא הבנתי כל כך את הקשר בין המעבד למעבד של הכרטיס מסך במשחקים , תמיד אמרו לי שבמשחקים מה שחשוב זה הדיסק הקשיח והכרטיס מסך ולא המעבד איך המעבד קשור למשחק אין לו עיבוד גרפי איזה עוד עיבודים יש למעבד במשחקים ? תודה . חשבתי לקחת מעבד Q8200 או Q6600 בשקע 775 ולוח אם 775 משומש ששוה ?
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היה לי מעבד intel pantium d 925 שבמדד החוויה של windows 7 הוא קיבל ציון 4.6 והחלפתי את המעבד לפני כמה זמן לintel e7500 ולכל הדעות הוא מעבד בוא נגיד קצת יותר טוב לא בהרבה למרות שאני חשוב שהוא בהרבה יתר טוב. והיום עשיתי שוב את מדד החוויה בwindows 7 ומשום מה הוא קיבל 3.8. למישהו יש מושג למה ? מה שכן שמתי לב שהמעבד הראשון עבד תמיד בתדר של 3.0ghz והמעבד e7500 התדר המקורי שלו עובד על 2.93ghz אבל במצב מנוחה הוא עובד על 2.1ghz יש לזה משמעות ? ואם כן איך אני גורם לזה שהוא יעבוד תמיד בתדר המקורי שלו.
-
- 1 תגובה
- 865 צפיות
-
-
יש לי לוח אם למערכת מבוססת AMD GIGABYTE GA990XA-UD3 יש לי כרטיס מסך SAPPHIRE HD6850 יש לי זיכרון 4GBX2 של GSKILL 1333 MHZ אני כרגע ממתין למעבד שאמור להגיע אליי בדואר FX4100 , אני יודע שהפנום יותר חזקים אבל ניסיתי למצוא פנום 2 X4 חדשים , לפי מה שראיתי כבר לא מביאים אותם מה שכן הצלחתי למצוא זה פנום 2 X6 בקרוב ל1000 שח עכשיו השאלה שלי היא כזו אם כדאי למכור את הFX4100 ברגע שיגיע אליי ולקנות FX6100? או שעדיף לי בכל מקרה אל מול הבולדוזרים רק פנומים , לכל מטרה כלשהי בעיקרון המחשב מיועד לאינטרנט , סרטים , גם קצת לעבודות 3D ורנדרינג וגם למשחקים קודם כל השאלה היא מה לעשות לגבי מעבד ודבר שני גם הספק שאני הולך להביא למערכת הזו זה 620W של SS S12II כדאי לקחת ספק של 750? או מספיק ה…
-
- 4 תגובות
- 663 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מתלבט בין AMD ל-INTEL יש לי תקציב באזור 1500 ש"ח לקנייה של מעבד+פאן, לוח וזכרון. המחשב אמנם לא אמור לשמש כמעט בכלל למשחקים, אלא בעיקר לאפליקציות כבדות של בורסה. על כל מקרה על המחשב להיות חזק. מחכה להצעות והערות תודה ויום טוב
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם האם כדאי לקנות 2 ג'יגה של CELLSHOCK ב 1700 שקל (מהירות 800) או אפשר להסתפק ב 2 ג'יגה של 667 שעולה 888 שקל (twinmos)?
-
- 8 תגובות
- 578 צפיות
-
-
שלום! אני מעוניין לרכוש לוח חדש לסוקט 775 LGA של אינטל אני נוטה ללוח הטוב ביותר שאפשר לקנות בתקציב הזה שהוא גמיש למעלה ולמטה ושיהיו לו אפשרויות אוברקלוק גדולות מאוד כי אני אוברקלוקר אני רוצה שללוח עצמו יהיו מגוון אופציות שונות שימושיות ובנווסף שיהיה מחברה טובה אבל זה הכי פחות מעניין אותי אגב אני קונה כרטיס מסך חדש אז כמובן שהלוח יתמוך בPCIE תודה לכל העוזרים!!
-
- 17 תגובות
- 962 צפיות
-
-
שלום לכולם, אודה לעזרתכם. יש לי לוח אם גיגהביט התומך במעבדי ATHLON XP וזכרון SDRAM DDR ואני מעוניין לשדרג אותו. מה המעבד הכי מהיר שאני יכול להתקין? איזה סוג זכרון אני בדיוק צריך, SDRAM DDR, זה משנה המהירות? והאם אני אשים לב לשינוי בין מעבד ATHLON XP 2000 עם 512מגה זכרון לדוגמא למעבד XP 2600+ עם 1 ג'יגה זכרון וכרטיס מסך 6600GT לעומת 5200FX - האם באמת משחקים החדשים של היום ירוצו טוב? תודה,
-
- 1 תגובה
- 551 צפיות
-
-
יש לי תמעבד הנ''ל ועכשיו הכרטיס שלי הוא HD4870x2 אני מרגיש בזמן משחקים את הצוור בקבוק שיש לי בצורה מציקה לא מזמן רכשתי לוח אם חדש בסוקט 775 אז שככה בזמן הקרוב אני לא מתכנן לעבור ל I7 עכשיו אני בונה מחשב לאחי ויש לי אפשרות לשים תQ6600 במחשב שלו ולרכוש Q9550 ורציתי לדעת עד כמה שווה לי השידרוג הזה ד''א Q6600 בOC וגם לא עזר ועוד איזה מעבדים חזקים יכולים להתאים תודה רבה על העזרה :]
-
- 9 תגובות
- 897 צפיות
-
-
יש לי כרגע את המפרט בצד <----- וחשבתי לשדרג ל e6750 ו לוח גיגהביט ב 650 שח או עדיף לחכות לשנה הבא בסביבת פסח ואז לקנות משהו וגם לשדרג ל ddr3 באותו זמן כרגע זה יצא לי בערך 1700 לשדרג את המחשב אבל זה רק לוח אם ומעבד מה דעתכם?????
-
- 4 תגובות
- 611 צפיות
-
-
שלום לכולם כרגע המפרט שלי זה: amd 64 3000 939 לוח אם : MSI K8N NEO 4 PLATINUM כרטיס מסך 6600 GT ג'יפורס זכרון : G.SKILL DDR PC3200 512MB 2-3-3-6 אני רוצה לשדרג את הזכרון שיהיה לי 2GB האם עדיף לי לשמור את הזכרון הונכחי ולקנות עוד 3 סלוטים של 512 MB? האם עדיף כבר לקנות שני סלוטים של 1GB כל אחד ולוותר על מה שיש לי? או שיש הצעות אחרות ...מה יהיה הכי עדיף מבחינה כלכלית ? תודה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 489 צפיות
-
-
מתלבט בין שתי לוחות אם ששניהם מופיעים בדף ההמלצות בפורום זה.. ------------------------------------------------------------------------- 250 ש"ח ASUS P5KPL-CM עם צ'יפסט G31 ויציאת GMA 3100 - VGA ------------------------------------------------------------------------- 350 ש"ח GIGABYTE GA-73PVM-S2H עם ציפסט nForce 630i ויציאות GeForce 7100 - VGA + DVI + HDMI ------------------------------------------------------------------------- הלוח מיועד למחשב בסיסי (יחסית): C2D E7300 / 2GB DDR2 800 CL4 / 320 HDD / LG DVDRX22 מחשב זה יתחבר למסך LG 20.1 ומכאן השאלות.. 1. האם זה קריטי לחבר את המסך דרך DVI במקום VGA (למסך יש את שתי האפשרויות) 2. למרות שהמחשב ירוץ על XP, האם יתקשה להריץ VIS…
-
- 4 תגובות
- 564 צפיות
-
-
היי אחים שלי, אני צריך עזרה ואני יודע שאתם תוכלו לעזור. יש לי לוח אם עם צ'יפסט 945P שיש לו תמיכה ב-CORE 2 DOU, ותמיכה ב1066MHZ FSB, ואני רוצה לקנות לו את המעבד E6750, שכמו שאנחנו יודעים יש לו 1333MHZ FSB, ופה הדילמה, המעבד יפעל למרות זאת ורק יפעל עם 1066 MHZ של מהירות באס, או שאני לא אכול לשים את המעבד עליו? כי אם לא אז אני אצטרך לקנות את ה-E6700 והוא עולה יותר מקואד קור בגלל הבעיית שיווק שלו. אז בבקשה תעזרו לי!
-
- 0 תגובות
- 448 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי לוח ASUS PRIME Z370-A ומחובר לי לדים בUSB שאני מבצע כיבוי בווינודס המחשב נכבה אבל הלדים ממשיכים לעבוד אמרו לי להפעיל בביוס אופציה שנקראת ERP עשיתי enabled אחריי זה כיביתי את המחשב הלדים נכבו גם אבל אם אני רוצה להדליק את המחשב הוא לא נדלק בכלל ואני צריך ללחוץ על כפתור הדלקה על הלוח אם מישהו יודע למה והאם אפשר לפתור את זה?
-
- 0 תגובות
- 814 צפיות
-
-
שלום לכולם כרגע יש לי לוח Gigabyte GA-945GCMX-S2 ויש לי שני סלוטים כרגע יש לי בכל סלוט 1 גי'גה סך הכול 2 גי'גה DDR2 667 הוא רושם לי בהתחלה שהוא עובד בדואל צא'נל. ועכשיו לא מזמן שידרגתי היה לי מעבד E2200 שמתי E8400 אבל הייתי צריך לעשות עידכון ביוס בשביל שהלוח יעבוד בבס של 1333 אחריי שעשיתי עידכון לביוס יש לי אופצעיה OC ל1333 הפעלתי אותה והכול עבד טוב. היום חבר הביא לי סטיק של 2 גי'גה KINGSTONE גם מה שיש לי הוא KINGSTONE הוצאתי אחד של 1G ושמתי את ה2G מפעיל את המחשב רואה הכול בסדר יש לי 3G זיכרון אבל המעבד עובד ב2.4 שאני מנסה להפעיל את האופציה של 1333 MHZ הוא עושה ריסט וחוזר לברירת מחדל גם ששמתי את הסטיק של ה2G לבד ניהיה לי אותו בעיה. ממה זה יכול להיות? תודה לעוזרים עידכון ק…
-
- 4 תגובות
- 988 צפיות
-
-
אני רוצה לדעת ממה מורכב המעבד הזה כולם אמרו לי שהמעבד הזה הוא 4 ליבות וחלק אמרו לי שלא כמה ליבות המעבד הזה איפה כתוב במפרט שלו כמה ליבות הוא ראיתי בזאפ שכתוב שהוא 2 ליבות נראה לי הגיוני אשמח לקצת סדר בבלגן תודה
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן, יש לי שאלה למביני עניין שמבינים עניין בצורה כזאת שהעניין מובן להם אני מתכנן להרכיב מחשב גיימינג. חשבתי לקנות את המעבד הזה: Intel Core i5 6600 והשאלה שלי היא כזאת: קראתי במפרט של המעבד שהוא תומך בזיכרונות DDR4 עד מהירות של 2133mh, השאלה היא האם אני טועה, או שלא הבנתי את זה נכון כי זה לא ממש נראה לי הגיוני שהמעבד לא תומך במהירות מסוימת של זיכרון.. זה לינק למפרט של המעבד: http://ark.intel.com/products/88188/Intel-Core-i5-6600-Processor-6M-Cache-up-to-3_90-GHz בעמודה של Memory Types כתוב: " DDR4-1866/2133, DDR3L-1333/1600 @ 1.35V " תודה רבה מראש לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מקווה שאני מפרסם במקום המתאים. יש לי מאוורר 140MM של אנטק שבא עם כפתור של מהירות הכפתור התפרק וחיברתי שני חוטים על מנת שהמוורר יעבוד בצורה מהירה חיברתי אותו ליציאת SYS FAN בלוח והחוטים של המהירות היו חשופים ונגעו איפה שהוא בלוח איך שהדלקתי שמעתי פיצוץ המחשב עולה רגיל היציאת SYS FAN לא עובדת יותר חיברתי ליציאה אחרת בלוח וזה עובד הקבל שליד היציאה חסר לו חתיכה אני מניח שזה מהפיצוץ או מהקצר שהיה האם אפשר לתקן את זה או פשוט להמשיך לעבוד עם זה ככה? תודה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי מפרט מחשב לוח ga-h170-d3h של גיגהבייט מעבד I7 6700K זיכרונות 32GB DDR4 crucial 2400MHZ קירור למעבד ANTEC H600 PRO ספק כוח ANTEC 1300W כרטיס מסך sapphire r9 390x tri-x 8gb gddr5 512bit עכשיו הדילמה שלי להחליף לוח לMSI Z270 GAMING PRO CARBON שאני יוכל לעשות קצת אוברקלוק השאלה שלי האם זה משתלם להחליף לוח? ומה דעתכם על MSI בלוחות אם? תודה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, המפרט שלי מעבד I9 10900K לוח asus z490 maximus hero xii זיכרון 2X16GB G-SKIL 3600MHZ כרטיס מסך ASUS STRIX RTX 3080 TI OC ספק כוח 1300W השאלה שלי האם המעבד שלי יספיק לזמן הקרוב שהטכנולוגיה מתחדשת אני רוצה או לשדרג את המעבד שלי ל11900K האם כדאי האם זה יתן שיפור בביצועים משמעותי? או שעדיף למכור את הלוח והמעבד ולקנות דור 12 ? אשמח לייעוץ ועזרה מה כדאי ומה הכי מומלץ?
-
-
- 14 תגובות
- 2.1k צפיות
- 4 followers
-