מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,791 דיונים בפורום זה
-
המחשב של אחותי מגיע ל-75 מעלות וזה גורם לזה שהמחשב מתחיל מההתחלה כל הזמן אז אני רוצה להחליף משחה תרמית מדובר ב-p4 2.8 סוקט 478 הבעיה היא שאני לא מצליח להוציא את המאוורר שלו פתחתי את שני הקליפסים אני מנסה להוציא אותו ולא מצליח מישהו יכול לעזור?
-
- 2 תגובות
- 453 צפיות
-
-
שלום. יש ברשותי מחשב נייח משרדי, די ישן. אני צריך זכרון RAM. האם הזכרון הבא מתאים עבור מחשב נייח (אני חושש שאזמין עבור לפטופ בטעות): תודה מראש! 8GB [2x4GB] Fully-Buffered FBDIMM Memory RAM Upgrade for the Dell PowerEdge 1950, 2900, 2950 Systems (DDR2-667, PC2-5300F, FBDIMM)
-
- 2 תגובות
- 690 צפיות
-
-
אני דיי התלבטתי באיזה פורום לשאול (כי השאלה מתאימה לכמה), בכל אופן החלטתי שפה. הואצאתי את גוף הקירור שהיה על המעבד שלי כדי לנקות אותו, ועכשיו אני רוצה להחזיר אותו. יש לי משחה טרמית (arctic silver 5) בשפורפרת קטנה של 3.5 גרם. חיפשתי ברשת איך עושים את זה (וגם באתר הזה) אבל כל אחד אומר משהו קצת שונה. במדריך אחד צריך למרוח את המשחה עם טלכרט או כרטיס על המעבד, בשני צריך לשים את החומר במרכז בלי למרוח ואז להצמיד את גוף הקירור וזה כבר ימרח. עוד באחת התגובות היה כתוב לשים חלק מהמשחה, באחת היה כתוב את כל השפורפרת. דיי התבלבלתי מכל הקריאה הזאת. בבקשה תעזרו לי (מי שעשה את זה כבר ויצא לו טוב), איך עושים את זה. כמה צריך לשים? האם הכול?(3.5 גרם) או חלק? האם למרוח את זה או לא? בבקשה …
-
- 7 תגובות
- 668 צפיות
-
-
אני לא נוהג להשתמש בביטויים מסוג זה אבל.. *קריטי ביותר* חבר שלי צרב ביוס ללוח ה nf7 שלו ומאז החלו הבעיות... בהתחלה הלוח בכלל לא עשה פוסט והיום סידרנו את הבעיות שהיו בחריצי הdimm אבל בגלל גרסאת הביוס הדפוקה ווינדוס לא עולה.. (זה בדוק שזו הסיבה... בלי סיפורים מיותרים) לא אפרט יותר מזה- אני צריך את הקבצים הדרושים לצריבת הביוס ללוח אחרי הפוסט (לפני העלאת win) דרך דיסקט ניסיתי עם awdflash אבל הוא כתב שהוא לא יכול למצוא את awdflash.exe... אח"כ השתמשתי בתוכנה של הdfi שלי (גרסא מעט שונה) אבל הוא כתב שהקובץ שאני מנסה לצרוב פגום (ניסיתי קובץ ביוס של nf7 כמובן, לא של הdfi) מה לעשות?! באיזה קבצים להשתמש? תודות לעוזרים נדב
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מתכוון לשדרג את המחשב וחשוב לי הביצועים והתאימות לשאר הרכיבים של הערכת. פחות חשוב לי הרחבות או תוספות. עם תקציב של 3800 ש"ח, אני מתכוון לקנות מעבד 750 i5, כרטיס מסך ATI HD 5850 וזכרון OCZ DDR3 2x2Gb 1333Mhz. מה שמשאיר לי התלבטות קשה ובערך 700-800 ש"ח ללוח אם. :s05: :s05: :s05: איזה לוח אם עדיף לקנות בעלות המינימלית עם הביצועים המקסימלים? איזה לוח יחזיק מעמד לטווח זמן ארוך יותר ללא שדרוג? (קראתי שיש לוחות שמגיעים עם USB3 וכו') האם יש חשיבות ליצרן? (Gigabyte, Asus או Intel). מבחינתי המחיר חשוב יותר מהיצרן במקרה הזה. אני לא מתכוון לעשות CrossFireX אז גם זה לא רלוונטי. ובאמת, מה ההבדל המשמעותי בין הצ'יפסטים P55, H55, H57 (חוץ מהעובדה שה P55 לא מגיע עם GPU שאני גם…
-
- 3 תגובות
- 979 צפיות
-
-
היי! אני תריך תשובה עד הערב: האם כדאי להשקיע עוד מאה דולר (מה שאני ממש לא רוצה) ולקחת 4400 במקום 4200? איך פוטנציאל הOC שלהם? תודה!
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני צריך עזרה בבחירת זכרונות האופציות שעומדות לפני: 1.זכרונות twinmos twister 2*1024 ddr2 800mhz cl5 2. g.skill 1024*2 ddr2 800 mhz cl4-F2-6400CL4D-2GBPK הזכרונות יבואו עם לוח אם p5b-deluxe השאלה היא האם ידוע על בעיות תאימות באחד מהשניים ויותר חשוב מה יותר עדיף לביצועים?? האופציה הראשונה נמצאת אצל המוכר ממנו אני קונה את כל שאר הרכיבים לעומת האופציה השנייה בה אני קונה את כל שאר הרכיבים חוץ מהזכרונות מה דעתכם? ההבדלים במחיר הם 200 ש"ח וזה לא משמעותי תודה
-
- 3 תגובות
- 486 צפיות
-
-
המחשב שלי: intel core2quad q9300 2.5ghz gigabyte p35-ds3l ocz pc2 6400 1gbX4 4-4-4 gefore 8800gt הזדקן קצת, היה ממש סוס בזמנו אבל עכשיו קצת צריך בוסט. הוא משמש בעיקר לגלישה ומשחקים. ואני רוצה לתת לו דחיפה קטנה בביצועים בכמה שיותר זול. עפ״י היצרן הלוח תומך עד 1066 והזיכרון שלי כרגע 800. השאלה היא כמה יעלה לשדרג מה4 שיש לי עכשיו ל-8. והאם כדאי להישאר עם 800 או כבר להחליף ל1066. איך נחשב הכרטיס מסך ביחס להיום? האם כרטיס חדש ב500 ש״ח יהיה משמעותית טוב יותר? הוא מריץ לי משחקים יפה סה״כ ובלי לגים גם בfull hd אבל אולי אפשר לראות קצת יותר טוב.. תקציב? אלפייה ככה. מה אומרים? אפשר קישור לזכרון מתאים בבקשה?
-
- 5 תגובות
- 756 צפיות
-
-
שלום חברים, אני עומד להחליף את לוח אם שלי עקב תקלה. מאוד חשוב לי לא להתקין את ה windows מחדש כי זו התקנה שיש לי אותה סביבות 3 שנים. המון תוכנות והמון הגדרות קטנות שמתאימות לי אישית. ממש אין מצב להתקין הכל מחדש! ראיתי מדריך נחמד כאן בפורום (בשאלות נפוצות) אין לבצע את ההחלפה ללא התקנת windows חדש וללא ביצוע repair. האמת, למדתי משהו חדש את החלק של ההסרת IDE הבנתי ברור מאוד, אבל לא הצלחתי למצוא את ה AGP ב system בתוך Device manager. מה שעשיתי, הסרתי את הרכיבים הבאים: 1. כל השורות איפה שרשום Motherboard resources 2. כל השורות איפה שרשום PCI 3. SYS graphics port האם זה בסדר מה שעשיתי? האם יש מצב שהורדתי יותר מדי או ש windows עצמו אמור לזהות הכל מחדש, אפילו שהורדתי דב…
-
- 4 תגובות
- 468 צפיות
-
-
שלום לכולם. קניתי לפני כשבועיים מחשב כפי שמתואר במפרט הבא. כנראה שיש בעיה בלוח אם מכיוון שלפעמים המחשב לא מצליח לעלות (להגיע לשלב ה-BOOT). בASUS יש מספר עידכונים שאמורים לפתור את הבעיה, והטכנאי של החנות לא צליח לפתור אותה למרות הכל.סקר קצר בלוחות של אסוס שמתחילים עם P5K העלה שיש לכל הדגמים את אותה הבעיה (זו הנחה שלי שלא נבדקה עד תום). 1.יום ראשון אני צריך ללכת לחנות ולהזמין לוח חדש למחשב אשמח אם תוכלו להציע לי משהוא תחליפי כאשר עדיפות גבוה ל ASUS ואם אין ביררה גם gigabyte.. 2.אין לי בעיה להוסיף עוד-150 ש"ח בשביל משהוא איכותי. 4.מומלץ(לא חייב) שיהיו 2 יציאות PS2 5.המחשב משמש בעיקר לעבודות כמוSOLID WORKS MATHLAB וכד' 5. אשמח אם תוכלו לסביר לי מה המשמעות של כל הסיומות הק…
-
- 1 תגובה
- 525 צפיות
-
-
יש לי מחשב ישן יחסית, שאני רוצה לחבר אליו כרטיס מסך שיש לי והוא לא בשימוש: Ati radeon x300se, אבל החיבור שלו לא מתאים ללוח אם שיש לי אני לא רוצה להחליף את כל המחשב, אלא רק את הלוח אם לאחד חדש, אבל אני לא יודע אם הזיכרונות והמעבד יתאימו ללוח אם החדשנ המפרט של המחשב הישן הוא: לוח אם - gigabyte 8ipe1000 מעבד - פנטיום 4 3.0 זכרונות - 4X512 ddr 400MHz
-
- 0 תגובות
- 416 צפיות
-
-
הזהירו אותי ולא שמעתי.. הלוח הזה של אסוס P5B800 עם הצ'יפסט של VIA.. בקושי שרד לי שנה וקצת ותמיד אין אחריות כשצריך.. בקיצור, חייב לקנות לוח אחר אבל בלי להחליף זכרונות (DDR 2G), כרטיס מסך AGP ומעבד פנטיום D820 סוקט 775. התוכלו בבקשה להציע לי משהו איכותי שלא יקרע לי את הכיס?
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום ... יש לי שני מעבדים: 150mhz , 233mhz אני יודע איך להחילף את המעבד אבל אני צריך להיות בטוח שזה נכון לעשות ולא יקלקל לי משהו.... בבקשה תתנו לי עצות מה לעשות אם זה נכון או טוב או להפך.... תודה...
-
- 1 תגובה
- 403 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה להעלות מערכת הפעלה ויסטה על מחשב חדש שכבר מוגדר בביוס למערך רייד0, יש שלב בהתלקנה שאני צריך לספק דרייבר לרייד, השאלה שלי היא איך אני יודע איזה דרייבר אני זקוק(יש כ-10), יש לי לוח אם P35 DS3P של גיגהבייט ומעבד Q6600 תודה.
-
- 1 תגובה
- 449 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מתלבט בין מספר חברות של זיכרונות האופציות הן אלו: 1. CORSAIR DUAL 2x1024MB 675Mhz DDR2, XMS2-5400, 2x128Mx64, non-ECC, 2x240 DIMM, unbuffered, 4-4-4-12, Heat Spreader מחיר 2559 ש"ח 2. GEIL DDR2 2Gb (1024x2) mb 667 mhz DUAL CHANNEL KIT אחריות 3 שנים מחיר 1500 ש"ח 3. זיכרון DDRII מסידרת הטורבו במהירות 667MHZ סט DUAL CHANNEL תיזמונים של 4-4-4-12 אחריות לכל החיים מחיר 1280 ש"ח 4.CORSAIR DUAL 2048MB 675MHZ DDRII TWINX דגם: TWIN2X2048-5400C4 זוג זכרונות 1024 MB גופי קירור 4-4-4-12 אחריות לכל החיים מחיר1830 ש"ח המערכת היא : לוח: asusp5wd2e- primium מעבד: d920 כרטיס מסך x800 של ספיר גרסת פיירבלייד המטרה: אוברקלוקינג וכמה שיותר. אני בטוח שהבנתם את הכיוון אבל אני י…
-
- 5 תגובות
- 505 צפיות
-
-
יש לי שתי שאלות: לחבר שלי יש שני מחשים עם פנטיום 3. אחד עם 933 MHZ והשני עם 450. אפשר להחליף בניהם? ואם אפשר אז חוץ מלחבר אותו במחשב השני צריך לעשות עוד משהו או שהמחשב קורא אותו לבד? השאלה השניים היא לגבי ההארד דיסק, אם מחליפים בין הארד דיסק אז צריך לעשות משהו חוץ מלחבר אותו? תודה
-
- 5 תגובות
- 855 צפיות
-
-
הורדתי את התוכנה והפעלתי אותה ואז יש דיאלוג שמבקש ממני להכניס יוזר אז הכנסתי סתם משהו אחרי זה הוא אומר לי לבחור מעבד אבל אין שם פנטיום 4, מה עושים? ----------------------------------------------------------------------------------------- הורדתי את MEMTEST86 בקובץ זיפ בשם: memt32.zip עכשיו הוצאתי את 3 הקבצים שיש שם - install.bat \ rawrite.exe \ MEMTEST.bin ניסיתי להיכנס ל install.bat וזה רשם שאני צריך להכניס אות של דיסקט אז רשמתי "a" ןאז הוא מבקש שאני אכניס דיסקט מפורמט, סבבה, הכנסתי לחצתי אנטר וכלום לא קרה אז ניסיתי את הקובץ rawrite.exe הוא ביקש את הקובץ אז שמתי לו את MEMTEST.bin ואז הוא ביקש את האות של הכונן שוב, הכנסתי A ושוב, כלום לא קרה. איך אני אמור להתקין את ז…
-
- 15 תגובות
- 1k צפיות
-
-
ברשותי לוח אם gigabyte 880gm-ud2h, והייתי מעוניין לדעת איך מפעילים את הכרטיס מסך המובנה שעל הלוח שלי. נכנסתי ל-Device Manager, אך הוא לא מופיע שם. תמונה: http://i47.tinypic.com/2i6td1.jpg נכנסתי לתוכנה AIDA64 כדי לוודאות שיש לי באמת כרטיס מובנה בלוח, והנה: http://i45.tinypic.com/14930y0.jpg ניסיתי גם דרך הביוס, אבל לא מצאתי שם אפשרות כזאת. תמונה: http://i46.tinypic.com/5x05e1.jpg (נכנסתי ל-Integrated Peripherals) ולמי שחשב שאני רוצה להוסיף אותו לכרטיס מסך שלי אז לא, אני רוצה להפעיל אותו במקום. אז מישהו יודע איך עושים את זה? תודה לעוזרים!
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, בשבוע שעבר רכשתי מחשב משרדי עפ"י המפרטים המומלצים באתר (המינימלי, כאשר שדרגתי זכרון וקיבלתי מעבד AMD3 250 במקום AMD2 245). לאחר התקנת מערכת הפעלה XP גיליתי שהמחשב לא מזהה את כרטיס הקול המובנה על לוח האם. חשבתי אולי מדובר בתקלה של מערכת ההפעלה ולפיכך התקנתי מחדש. לצערי, לא רק שלא פתרתי את הבעיה, עכשיו מערכת ההפעלה מזהה רק 130GB בדיסק הקשיח למרות שמדובר בדיסק של 500GB. מישהו נתקל במקרה דומה? יכול לעזור? תודה מראש, ZOVEL
-
- 2 תגובות
- 671 צפיות
-
-
היי חבר'ה, ברשותי P4 3.0 עם לוח אם של ABIT 925 3'RD EYE. אחרי חצי שנה עם 1024 זיכרון (אצבע אחת של 512 ועוד 2 של 256 ב DDR2), החלטתי היום לשדרג אותו בעוד 2 אצבעות של 512. הסרתי אצבע אחד של 256 ותקעתי את שתי האצבעות, הכל נקלק כמו שצריך, ללא ציפצופים מיותרים מלוח האם. הבעיה - פרופרטיס פשוט על המחשב שלי מראה לי שיש לי 768 מ"ב זיכרון במקום 1768... השאלה היא, האם זאת בעיה ב WINDOWS? צריך להגדיר משהו מיוחד ב BIOS? (אולי משהו ב DUAL CHANNEL?) תודה לכל עוזר.
-
- 3 תגובות
- 435 צפיות
-
-
שלום לכל המושיעים ... אז ככה , עד היום הייתי בתול בבניית מחשב מ-א' ועד ת' ולבסוף החלטתי לקפוץ למים ... העניין הוא שלא חשבתי שהעניין כזה מסובך ! התקנתי את לוח האם על המארז + את המעבד והמאורר שלו . העניין שהסתבכתי איתו הוא שהחוטים שמגיעים מהמארז חלקם הגדול איני יודע לאיפה להכניס אותם . אני עובד במגביל עם חוברת ההדרכה של הלוח אך עדיין קצת מתקשה . מעבר לכך אני לא יודע לאן להכניס את הכבל של הסאונד שיוצא מהCD ולסיום אני לא מצליח לחבר את הפנל האחורי של הלוח (הפנל שמכניסים אליו את כבל המקלדת , עכבר , USB וכו') אני מקווה שמישהו יוכל להדריך אותי אם זה בכלל אפשרי ... תודה
-
- 10 תגובות
- 907 צפיות
-
-
בבקשה תעזרו לי להרכיב את השילוש הקדוש מבוסס על מעבד אינטל(ואינטל בלבד) הכי טוב שאפשר לקנות כיום... מטרת המחשב תהיה למשחקים כבדים בעיקר. אני מחפש הצעה טובה שאני יוכל להמשיך עם הלוח המעבד והזכרונות לזמן ארוך אך גם שאני יוכל לשדרג בשעת הצורך....
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המחשב הקיים: e4400 4GB 800 ddr2 asus p5q pro שאר הרכיבים עוברים בטוח (ssd, כרטיס מסך) המחשב השני: e8400 gigabyte ga-ep43t-ud3l ddr3 8GB 1066 השאלה המרכזית היא, האם הלוח של אסוס שווה השארות עם DDR2 ואז אני יעביר אליו אל המעבד החזק יותר. או שעדיף לשכוח מהמחשב הישן ולהעביר את הכרטיס מסך והSSD למחשב החדש?
-
- 6 תגובות
- 994 צפיות
-
-
ברצוני להרכיב מערכת חזקה ל- OC : מעבד -ATLON64 ?3500 לוח -DFI NFORCE 4 ULTRA -D זיכרון -G.SKILL PC4800 EXTREME השאלה שלי היא -איזה סטפינג של מעבד יתן את בביצועים הכי טובים (בכוונתי לבצע OC של 300X9 ) שאלה שניה -מה הבס במקסימאלי שהזיכרון הזה מסוגל לעבוד ב-1:1 שאלה שלישית -איזה קירור אויר יתן לי הביצועים הכי טובים (חשבתי על זלמן -7700CU או על ה-XP-120 ) תודה מראש
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מחשב פנטיום 3 1000 מהצ עם 256 זיכרון ולוח אם אין לי מושג איזה כי אני לא מבין בכל הנושא של מותגים בחומרה אם אתם יכולים אני צריך שתעזרו לי להרכיב את השילוש הקדוש אבל משהו שיחזיק לי להרבה זמן ושלא יהיה יותר מדי יקר כי אני גם קונה כרטיס מסך חדש (כנראה TI 4200) במפרט המעבד חייב להיות 2.4 ghz תודה נועם נ.ב. אני צריך מחשב מהיר כי אני גיימר כבד התקציב שלי הוא עד 2500
-
- 10 תגובות
- 876 צפיות
-