עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. שלום! אני יגיד לכם את האמת קצת התבלבלתי עם כל השמות האלה וההבדלים בינהם. השאלה שלי היא מה ההבדל בין מעבדי Ivy Bridge ל Sandy Bridge-E?? מבחינת ביצועים? שניהם סוקט 2011? מה היתרונות חסרונות שלהם? לי כרגע יש את Intel 3820 Quad Core I7 3.6GHZ. אני מתכנן לו OC קטן ככה שלא משנה לי שהוא עם מכפלה סגורה אפשר להגיע ל 4.5. אשמח אם תספרו לי מה ההבדלים בין המעבדים.

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  2. שלום לכולם, ברצוני לקנות מחשב חדש בזמן הקרוב. שימושי המחשב: עבודה משרדית, הנהלת חשבונות, אופיס עם דגש ל- EXCEL, אינטרנט, מוזיקה יתכן שב-EXCEL יהיה שימוש כבד ( מבחינת מספר פונקציות שרצות באותו זמן) תקציב: עד 1200 ש"ח קיבלתי 2 הצעות לגבי מעבד, לוח אם וזיכרון. הצעה מס 1: מעבד: INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.8GHz E6300 : "SLGU9" - BOX לוח אם: INTEL TRINITY VALLEY : DG41TY זיכרון: PATRIOT 2048MB (2048X1) DDR2 800MHz CL6 : PSD22G8002 הצעה מס 2: מעבד: AMD Athlon II X2 240 Box לוח אם: Gigabyte GA-MA78GM-UD2H זיכרון: G.Skill DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 PK מה עדיף לשימושים שלי? אם יש הצעה יותר טובה אשמח לשמוע. האם כדאי לי לקחת 4 GB זיכרון או שזה מיותר לצרכים שלי? קראתי…

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. זה רכיב חשוב או לא קריטי עזבו את החיבורים כי היום לכולם יש פחות אותו יותר מזה שצריך . אבל מבחינת מהירות הוא נותן יותר?

• 24 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. שלום לכולם, קודם כל - אם יש טעות בפורום נא להעביר, לא ידעתי כ"כ היכן ניתן לשים את השאלה. תודה. ולעניינינו - יש לי ולחבר ויכוח - במצב Hibernate (שהבנתי ששונה ב-XP ובויסטה - אשמח גם להסברים), האם יש צריכת חשמל כלשהי? ניסיתי לחפש מידע בנושא, לא כ"כ מצאתי תשובה החלטית, יש כאלו שטוענים שהזיכרון נשמר על הHD והמחשב מכבה את עצמו באופן מוחלט, דעה אחרת אומרת שיש צריכת חשמל כזו או אחרת ושרק החלקים העיקריים והזללניים מתכבים - מסך, HD, מעבד ואילו יש צריכת חשמל כזו או אחרת. ויש כאלו שטוענים שגם במצב מכובה (כיבוי מלא) יש צריכת חשמל של כ-2.3W לערך של המעבד, וזו נפסקת רק אם מנתקים את הספק מהחשמל. אם כן - מהי בעצם צריכת החשמל של מחשב (אילו חלקים בעיקר, מהי הצריכה פחות או יותר) במצב Hiberna…

• 15 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. Started by Yonline,

אני הולך לקנות מחשב חדש ממש בקרוב (אני לא חוסך בכסף) והיעוד שלו כעיקרון הוא עריכת אאודיו ווידאו מה שמצריך ביצועי חומרה טובים. הבעייה שלי היא ההתלבטות בין החומרה. ורציתי לדעת מה עדיף או יותר טוב: AMD ATHLON XP 2800 או... INTEL P-4 2.4 משמועות עולה ש- AMD מתחממים נורא, ונותנים אחריות לשנה בלבד, אז במקרה הזה אני אתפשר עם עצמי על אוברקלוקינג. בנוסף רציתי לדעת איזה לוח הוא העדיפות הטובה ל- AMD או INTEL הנ"ל ASUS אני לא כל כך יודע איזה דגם, שלפי כל אחד הוא הטוב ביותר. ושמעתי שהלוחות של GIGABYTE גם טובים... אז אם תוכלו לעזור לי בזה אני מאד אשמח... תודה.

• 21 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. Started by asili,

אני מעוניין לקנות לוח אם חדש ואני לא מצליח להחליט אז חשבתי שאולי אתם תעזרו לי להחליט המחשב הוא בעיקר למשחקים אני מעוניין בצע אוברקלוק לא רצחני בעתיד אתם יכולים לראות את פרטי המערכת שלי למטה

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. Started by cyanmoon,

שלום לכולם, אני מתכנן לקנות laptop, ויש לי התלבטות לגבי המעבד: איזה מהמעבדים הנ"ל יותר טוב i7-2670QM או i5-2540M ? ואם אין תשובה חד משמעית, אז ב"יותר טוב" אני מתכוון ליותר טוב מבחינת השימושים שלי: אני רוצה להיות מסוגל להפעיל את כל התוכנות האלו במקביל ולעבוד בצורה שוטפת: visual studio, eclipse, photoshop cs5, office2010(all open), firefox(10 tabs min), mysql ז"א, אני רוצה מחשב שיהיה מסוגל לעמוד בעבודה שבה אני מתכנת, עושה גרפיקה, גולש באינטרנט ומשתמש בword excel powerpoint, וגם עובד עם mysql לצרכי לימוד.. הסתכלתי על שני המעבדים הנ"ל בעמוד של אינטל: http://www.intel.com/content/www/us/en/processor-comparison/comparison-chart.html מצד אחד יש כמה טכנולוגיות שיש ל-i5 ואין ל-…

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. Started by Evil,

אהלן ברשותי לוח אם מסוג ג'יגהבייט: p61-usb3-b3 כרטיס זיכרון של CORSAIR בנפח 4GB מהירות 1333 , 1.5 רכשתי זיכרון נוסף של זפלין: 4GB DDR3 PC3-12800 - CL11 - DDR3-1600 - 1.5V ( בהמלצת פורום זה ) המחשב לא קורא את שני הצ'יפים בו זמנית , אך קורא כל אחד בנפרד , כך ששני הזיכרונות תקינים. האם זה יכולה להיות בעיה בלוח אם? ( רק בחיבור אחד מבין השניים המחשב מזהה את הצ'יפסטים , לא משנה איזה מהם ) האם יש דרך כלשהי להגדיר ידנית או דרייבר ולגרום לשני הצ'יפים לעבוד? תודה

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. Started by GZA3,

שלום לכם, אני מחליף את הזכרונות שלי של הקינגסטון 512 CL3 (יש לי 4 כאלו) כי אני מחליף לוח ל DFI LANPARTY nF4 SLI-DR ואני רוצה שיהיו לי אפשרויות ל OC טוב. עכשיו חשוב מאוד שיהיה שתי גיגה זיכרון. איזה פתרון יש לכם בשבילי ?

• 31 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. Started by the kon,

שלום מה מצב???? טוב אז ככה תמיד ריתי אתכם מדברים על צ'יפסט של SIS וכו' אז רציתי לשאול מה תפקיד הצ'יפסט ובמה הוא מועיל למהירות וכוח המחשב תודה

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. Started by Aviv C,

ענו בבקשה על הסקר בנושא תושבות מעבד.

• 27 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. היי, אפשר לראות את מפרט המחשב שלי בפרופיל, חלק הרלוונטי לנושא (לדעתי) הוא לוח האם והמעבד שלי: GIGABYTE GA-965P-DS4 INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB מאז שקניתי את המחשב יש לי בעיות מתח ביציאות הUSB, מחוברים ליציאות (דרך מפצלים) כ 15 התקנים שונים אבל כל המפצלים שלי מחוברים במתח נפרד כך שאני לא בטוח למה יש לי בעיות בכלל. אני חושד שזה הלוח אם. אם כבר אני צריך להחליף אותו חשבתי לשדרג גם את המעבד, ניראה לי שכל שאר החלקים שלי יתאימו ללוח אם ומעבד חדש. אשמח לקבל דעה לגבי בעיות החשמל (מתבטא בעיקר בכך שלפעמים התקנים שונים לא מזוהים) והצעות ללוח אם ומעבד חדש בעד 3000 ש"ח (שנייהם ביחד). תודה, עמרי

• 25 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. זה אומר שיש בעיה בזיכרון? או שאם לא, אז איך אפשר לצמצם את זה. לעשות בדיקת MEMTEST?

• 20 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. Started by zag_zag,

אני מתכוון לקנות מחשב חדש, ורציתי לדעת איזה מעבד עדיף לי מבחינת הצרכים שלי - משחקים ואינטרנט (לא עריכת / קידוד וידאו). נכון לעכשיו אני נוטה לכיוון של AMD עם Abit NF7. קראתי את הת'רד על השנאה לאינטל ועדיין נשארתי מבולבל... :-\

• 22 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. Started by nadaviz,

הי, למערכת חדשה מבוססת i5 3550 למטרת משחקים (כ. מסך 7950/670) אני מתלבט מה הפיתרון הטוב ביותר. יש כמה שיקולים ללוח האידיאלי. אני לא מתכנן OC אז אני מכוון ל H77 אני חייב תמיכה ב- Firewire אבל הכיוון זה כרטיס יעודי. אני לא מוצא בארץ אף אחד שמוכר כרטיסים כאלו ל- PCIe אלה רק ל- PCI מה שאומר שהלוח צריך לתמוך ב- PCI (או Firewire שאין לאף לוח שאני ראיתי) אני מתלבט בין כמה אופציות להלן: ASROCK H77M H77 570 שקל יתרונות: מתאים לקירור 775 -> חוסך קניית קירור למעבד (יש לי scythe mugen 2) חסרונות: mATX - אני לא בטוח כמה זה חסרון, עד היום השתמשתי רק ב- ATX. עד כמה זה יותר קשה להתקנה מבחינת צפיפות על הלוח? אני אשמח אם מישהו מהפורום יתיחס לנושא 2 סלוטים בלבד לזכרונות - שוב, לא בטוח עד…

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  16. Started by nec_000,

אבל אמרתי לכם... ומי שהיה סבלני והאמין כל הדרך, בסוף קוצר המון פירות. AMD הפכה זה מכבר לרווחית כבר 3 רבעונים רצופים, השוק רואה שזו אינה אפיזודה רגעית של רבעון אחד - אלא מגמה ארוכת טווח, היא פורצת מחסומים וכובשת נתחי שוק, ואמון המשקיעים אומר את שלו: נתוני רבעון מס' 3 בלינק הבא: http://ir.amd.com/news-releases/news-release-details/amd-reports-second-quarter-2018-financial-results עיקרי הדברים בתמונה הבאה - המחזור מכירות עלה פי 1.5 מאשתקד ועוד: אבקש להסב את תשומת ליבו של הקורא (והמשקיע) כי מחברה שמחזור המכירות שלה בשנת 2016 (טרום עידן ריזן) עמד על כ- 4 מיליארד דולר לשנה, חברה שהיא בהפסדים קשים ועתידה לא…

17. האם יש הבדל דרמטי בין S-754 ל-S-939 ? אם כן ואם לא אשמח לדעת מה ההבדל שכן ההבדל במחיר מעבד S-754 ל-S-939 נע בין עשר שקל לעשרות בודדות... האם ההבדל דומה ב"מהותו" להבדל בדיסק קשיח בין ה-8MB ל- S-ATA בתוספת 30 שקל ??? וכנראה השאלה המתבקשת בסופו של דבר היא האם התוספת הקטנה של הכסף משקפת את "השיפור" (אם ישנו כזה בכלל) תודה למבינים

• 18 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. שלום, אני חושב על להביא מחשב מבוסס AMD 64. איזה צ'יפ הוא הטוב ביותר מבחינת ביצועים במשחקים, שאר הביצועים לא ממש מפריעים לי.. ואיזה לוח ספציפי הוא הטוב ביותר למשחקים ? אין לי שום דבר שאני בכיוון אליו, בבקשה הציעו לי את כל ההצעות העולות לכם לראש ואם אפשר לנמק גם הודה לכם מאוד. אני לא מעוניין לעשות שום אובר קלוק בזמן הקרוב, אז לא משנה לי אם הלוח הוא אוברקלוקר מעולה או לא.. תודה מראש לכל העוזרים!..

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  19. Started by Itzik 007,

למי שלא הבין או לא ניסחתי טוב, אני מחפש סטיק של זיכרון בנפח של 512/1024 שכאשר אני אשים אותו בלוח שלי שתומך עד 266 MHZ הוא יפעל כ266 בלי קשר שהוא 400 MHZ (שעולה פחות...)... אז בעצם זיכרון בנפח שכתבתי במהירות 400 MHZ שעובד על SPD ויכול לשנות את עצמו בהתאם ללוח/ביוס.... הסיבה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=155315.0 תודה

• 24 תגובות
    • 1.9k צפיות
  20. Started by massinvallus,

כמה שאלות בקשר ללוח: 1) יש לו תמיכה במעבדים החדשים של AMD שיצאו בקרוב עם באס של 400MHZ?? 2) הוא כבר יצא בארה"ב? 3) יש גם NF7 2.0 ולא רק NF7-S 2.0 (אני לא מעוניין בכל הפיצ'רים)? 4) יהיה הבדל במחיר שלו? תודה מראש לכל העוזרים

• 20 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. Started by Drazick,

שלום. יש לי את הלוח אם הנ"ל עם גרסא F7. קיימת גרסא F8. יש ברשותי מחשב עליו מותקנת וויסטה ללא כונן 1.44. כיצד אני יכול לעדכן את ה- BIOS? ניסיתי בעזרת היישום של ג'יגהבייט אך ללא הצלחה (הוא רק מודיע על בעיה ולא מצליח לעדכן). מישהו יודע איך לעשות את זה בוויסטה? תודה.

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. נמאס לי כבר לחכות , לומרות שמדובר ב 10 ~ המחיר של ה ASUS כבר ירד באיזה 100 ש"ח מה אתם ממליצים אני כבר משתגע

• 29 תגובות
    • 1.9k צפיות
  23. לאחר הרצת תוכנת EVEREST קבלתי כמה הצעות ליעול המחשב והראשונה היא: Suggestion: SSE is not supported. Upgrade your CPU to speed up applications optimized for SSE. מה זה SSE? איך אני מצליח במערכת ההפעלה של חלונות 2000 (פרופשונל) להתעסק עם ה SSE? איך אני יכול לעדכן אותו? ואיך בעצם אני פותר את הבעיה?

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. היי, נתקלתי בביקורת הזאת ביוטיוב: https://www.youtube.com/watch?v=PKX9Bcxnd7U למי שאין כח לראות הכל, תקפצו ל11:55 בשביל הסיכום. בגדול הוא משווה 30 משחקי AAA, בין 2 מעבדים 7700K ו7800K, (ארבע מול שש ליבות), עם ובלי OC בשניהם. רואים בבירור שה7700K, עם ה4 ליבות שלו לוקח, אפילו כשה7800K עם OC מטורף. אני רוצה לשמוע את דעתכם, מאיפה הביטחון שבעתיד משחקים ינצלו יותר מ4 ליבות בצורה טובה יותר? והסיבה שאני שואל כי שמעתי את המשפט הזה כבר לפני הרבה שנים, למה עכשיו יבוא השינוי? נ.ב. יבואו כאלה שיגידו: עוד כמה שנים, הIPC והתדר של 6+ ליבות יעלה, ואז הם ישתפרו בביצועי גיימינג, וזה נכון, אבל עדיין ל4 ליבות החדשים יהיה תדר יותר גבו…

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.