עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. שלום. אני מנסה להבין [כחדש בתחום] את עניין הזכרונות - מהירות, ותזמון. רכשתי זכרון מסוג PNY, שעליו רשום 1600 MHz CAS 8 1.65V לעומת זאת, כאשר הפעלתי את Speccy, מצאתי שמהירות הזכרון נמוכה בהרבה (עומדת על 699 בלבד - ראו תמונה). נכנסתי לביוס בניסיון להבין זאת, אבל חזרתי ללא תובנות. אשמח לשמוע איך ניגשים לנושא. תודה!

• 18 תגובות
    • 2k צפיות
  2. Started by wArezm0n,

שלום, הלוח אם שלי התקלקל וכרגע נמסר לי שהלוח חזר מתיקון אך הזיכרונות מקולקלים.. את הזכרונות קניתי לפני שנתיים דרך crucial.com לכן רציתי לדעת כמה זמן האחריות והאם ישנו יבואן בארץ שמטפל בנושא האחריות? הדם שברשותי הוא Crucial Ballistix Tracer 512*2 PC4000

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  3. ראיתי את הסרטון הזה: הוא משווה בין P4 ל ATHLON ורואים שם שכל המעבדים של אינטל שורדים, וכל המעבדים של AMD נשרפים זה נכון גם למעבדים של היום? כי זה שיקול בקנייה (איזה מעבד יותר אמין במקרה של תקלה בקרור, מעבד לא אמור להישרף אם במקרה נתקע לך המאורר).

• 34 תגובות
    • 2k צפיות
  4. Started by EPRO,

שלום לכולם עד עכשיו הייתי די נעול על לוח של ABIT ליתר דיוק על IC7-G ואחרי שקראתי כמה תארדים ראיתי כי עדיפים הלוחות של EPOX האם הם באמת עדיפים ואם כן איזה לוח יכול להקביל ללוח ש לאביט IC7-G?

• 37 תגובות
    • 2k צפיות
  5. Started by kookoo666,

המחשב בן כ5-4 שנים ומסתבר שהגיע הזמן להתחיל לשדרג אותו, הדבר הכי דורש התייחסות כרגע הוא הראם. כרגע מותקן במחשב 2*2 1600HMZ 9-9-9-27 של קינגסטון, אני רוצה להוסיף עוד 8 גיגה. מצאתי את הקוד דגם באתר של KSP: http://ksp.co.il/?uin=15283 ואז שמתי לב שיש משהו מאוד דומה אבל יותר זול: http://ksp.co.il/?uin=13485 לפי המידע שיש באתר של קינגסטון נראה שאין שום הבדל בין המוצרים, אבל הקוד דגם שונה. אני יכול לקנות את הדגם הזול יותר בשקט? אולי בכלל עדיף להשקיע 750 שקלים, לקנות סט 16GB של G.SKILL ולשכוח מהעניין לעוד 10 שנים? מפרט מלא של המחשב למקרה שרלוונטי: מעבד AMD phenom II 965 black edition לוח אם gigabyte 790xt-usb3 כ.מסך sapphire hd5850 1GB לא זוכר דגם מדויק של הספק כח אבל מדוב…

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  6. Started by Bone-Breaker,

מה ההבדלים בין שני הלוחות? כי ראיתי שכתוב בSL שהוא REV2 וברגיל לא אז זה אומר שהרגיל הוא לא REV2? יש גם הבדל של איזה 80 שקל משהו כזה...

• 19 תגובות
    • 2k צפיות
  7. אני מקווה שההצע יתרחב והמחירים ירדו

8. ההפרש ביניהם לא כזה ענק אבל לא מבוטל. הבנתי שההבדל ביניהם זה שהK מסמל את העובדה שהמכפלה של המעבד פתוחה. אז יש שתי שאלות - לאיזה OC אפשר להגיע עם כל אחד ? מה ההבדל בביצועים ביניהם עם OC ? *מדובר בP67 כמובן ובקירור ‏Noctua NH-D14

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  9. Started by Jhonta,

אני שובר את הראש כבר בימים האחרונים אם לשדרג את המעבד שלי (סוקט 939) או כבר להשקיע קצת יותר ולקנות duo שנותנים ביצועים טובים בהרבה היות ובקרוב יוצאת ויסטה, ומרובעי הליבה יכנסו חזק יותר וכדומה, אני דיי לא יודע מה לעשות בכל מקרה, כרגע נראה שאני אלך על קניית E6400 או 6600 ואשים לו איזה לוח בתחום הסביר (עדיף שיהיה משהו עם OC) מה אתם ממליצים ? הבנתי שהציפסטים 975 הרבה יותר מומלצים מה 965.. האם זה המצב ? האם ידוע אם בעתיד הם יתמכו במרובעי הליבה ? סורי על ההודעה הארוכה, רק תעזרו לי כבר להיפטר מהכאב ראש שניהיה לי מכל הקריאת הבנצמרקים האלה באינטרנט

• 32 תגובות
    • 2k צפיות
  10. זה אומר שיש בעיה בזיכרון? או שאם לא, אז איך אפשר לצמצם את זה. לעשות בדיקת MEMTEST?

• 20 תגובות
    • 2k צפיות
  11. שלום כולם.. אני טס לאמריקה ואני מתכנן לקנות שם כמה חלקים למחשב החדש.. בין היתר זכרונות (DDR2 כמובן..) רציתי לשאול.. האם יש הבדל קריטי בין DDR 2 6400.. 8000.. 10000... וכו'? האם ה800MHZ יספק לי הבדל משמעותי ביחס לחלשים יותר? (אני לא מתכנן OC) עוד שאלה, בנוגע ל 1.5GB או 2GB או אפילו 4GB זיכרון.. מה עליי לבחור? אני לא מתכוון לעשות OC.. האם ההפרש בביצועים כזה משמעותי? אני מתכנן לשחק משחקים כמו Flight simulator X שהבנתי שדורשים זיכרונות טובים.. ומשחקים עתידיים על ההגדרות הכי טובות או בין הכי טובות.. אני צריך לדעת על איזה זכרונות להתכוונן.. אפילו עד הרמה של השם מוצר אם צריך.. אני קונה אותם רק עוד חודש וקצת לקראת סוף הטיול והמחירים ירדו עד אז באמריקה.. תעזרו לי אני לא…

• 24 תגובות
    • 2k צפיות
  12. שלום לכולם! אני מרכיב מחשב במטרתו העיקרית בראש ובראשונה היא לעריכה גרפית דו מימדית ולאחר מכן, המחשב ישמש גם לתכנות ומשחקים. בנוסף לכך מתוכנן OC עתידי ברמה בינונית. באופן אישי אני חובב AMD אבל לצערי, הומלץ לי שלא להתקרב למעבד זה מכיוון שהוא ייצור לי בעיות עם העריכה הגרפית ויביא לביצועים ירודים ועד כמה שאני אוהב את AMD אני אוהב יותר ביצועים המפרט שהוצע לי מבוסס על Micron Rendition 2GB DDR3 1333Mhz I3 I5 I7 241.00 ₪ Gigabyte GA-P55A-UD3 P55 CHIPSET 718.00 ₪ Intel Core i5 750 Socket 1156 2.66Ghz Tray 1,013.00 ₪ קראתי הרבה דברים לא מזהירים לגבי הi5 וגם לגבי לוח האם. שבין היתר לפי מה שהבנתי בכלל לא מתאים לOC בינוני. הוצע לי גם לוח האם הזה Gigabyte GA-P55…

13. Started by qwerty1987,

החלטתי לשדרג את המחשב שלי (מפרט מימין), שפרט להרצה של משחקים בהגדרות גבוהות סך הכל עושה את העבודה לא רע. למיטב הבנתי אין הבדל משמעותי בין המעבדים הנ"ל במשחקים(?), לכל שימוש אחר הם גם דומים למדי(?), ובכל מקרה עדיפים בהרבה על מה שיש לי היום (תקנו אותי אם אני טועה). על כן נשאלת השאלה (לבעלי כדורי הבדולח ולאלו ששמעו משהו מיצרניות המעבדים), איזו תושבת למעבד צפויה לשרוד זמן רב יותר כך שניתן יהיה לשדרג מעבד בעתיד במידת הצורך? תודה.

• 23 תגובות
    • 2k צפיות
  14. שלום, אני מתלבט כבר זמן מה בין רכישת מערכת מבוססת Core i3 או Athlon II x4. השימושים הם בעיקר שימושים משרדיים כלליים ועריכה גראפית קלה (למטרות עבודה), אם כי יש בכל זאת צורך בכוח עיבוד מסוים לתוכנות מסוג מסוים בהן אני משתמש. את הדיון המלא עם כל הפרטים שפתחתי בפורום מפרטי מחשב וההמלצות שקיבלתי בעזרתם האדיבה של Rafi921 ו-hw_joe, אפשר למצוא כאן (קצת ארוך). בקצרה, בהתחלה בניתי מערכת מבוססת AMD, אך בעקבות הדיון הנ"ל הסתבר לי שיש לא מעט תועלת דווקא ברכישת מערכת שמבוססת על מעבד Core i3. אולם, למרות הכל יש נקודה שאני לא שלם איתה. בטווח הקצר עד בינוני ל-Core i3 יש יתרונות עבורי (צריכת הספק נמוכה יותר, תדר שעון גבוה יותר, שבב גראפי שמאפשר לחבר שני מסכים במקביל בחיבור דיגיטאלי, וכל זה…

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  15. שלום ! כיום יש לי מעבד E6600 2.4GHZ. הלוח אם שיש לי Asus - P5WDH ואני מרוצה ממנו, מבסוט למרות שהוא כבר קצת ישן... הוא אחלה ואני לא מעוניין להחליף. זכרון : 4GB (בפועל רק 3, אבל מעוד שבועיים אני אתקין Windows 7 64bit ויהיו לי או 6 או 8 ג'יגה). כרטיס מסך : בימים הקרובים אני הולך לקנות HD5770 1GB. כונן קשיח : WD Green 1T (עוד שבועיים יצטרף עוד כונן כזה). פשוט המחשב התחיל להיות איטי - אז שאלתי היא כזו - יש צורך להחליף מעבד...? אם כן ואתם מחזקים את דבריי, לאיזה מעבד כדאי שיתאים לי ללוח אם ? לא מתכנן איזה OC או משהו כזה, לא מבין בזה.. רוצה מחשב שיעבוד חלק, במהירות, בזריזות וביעילות. כל המלצה תתקבל בברכה - תודה ענקית לכל עוזר

• 16 תגובות
    • 2k צפיות
  16. Started by Xilver,

לשם מה צריך כרטיס קול? האם יש בכל לוח אם כרטיס קול מובנה? ובמה הוא עוזר בכלל?

• 20 תגובות
    • 2k צפיות
  17. Started by ashkenazone,

שלום לכולם ותודה על כל עזרה מראש אני מחפש לוח אם למפרט סמפרון AM2 מהחנות logicPC, בתקציב של עד 500 שקל. רצוי לא להתקרב ל500. סביבות ה400 יהיה טוב. היה לי את הג'יגהבייט S2G והיו לו תקלות מהר מאוד עם הכרטיס קול והרשת המובנים, אז אני חושב שאני אמנע ממנו הפעם. האלבטרון KM51PV נראית לי אופציה טובה וגם ה-M2NPV של אסוס. למי שלא שם לב, אני צריך כרטיס מסך מובנה חובה. ואני מתכנן גם לחבר אותו לטלויזיה לצפיה בסרטים, אז אם למובנה יש יציאה מתאימה זה כמובן עדיף, אבל אם אין אז כיצד אני יכול לחבר את המחשב והטלויזיה בעלות מינימום, מהן האופציות שלי בוא נגיד. תודה רבה שוב.

• 13 תגובות
    • 2k צפיות
  18. 256 זה מה שיש לי עכשיו (של קינגסטון) אני רוצה להוסיף עד ל 512.... זה כדאי? יש לי מעבד 2.26 ולוח של DFI

• 16 תגובות
    • 2k צפיות
  19. אשמח לדעת כי לי יש מעבד icore 5 650 ואמרו לי שזה מעבד 4 ליבות אז אני שואל מה ההבדל בין המעבד שלי לבין מעבד של 4 ליבות רגיל ומה המשמעות של המילה icore 7 ו icore 7 תודה

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  20. Started by ATk,

יש לי c2d 6750 ובזמן האחרון אני מרגיש שהמשחקים מתחילים להיות כבדים על המעבד (יש לי כרטיס מסך טוב 260GTX216core ואני משחק ברזולוציה של 1280*1024 ) אני מדבר על משחקים כמו GTA4,battle filed bc2,farcry2 השאלה שלי היא האם מספיק לשדרג לC2Q או שכדאי לעבור לCore i7/5?

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  21. למען האמת אני מבולבל צאריך קצת סדר. האם כיום שווה לקחת 4 ליבות? למרות שיצאה סידרה חדשה של מעבדים? האם לתוול ארוך 3 שנים + שווה לקחת E800 אן Q6600 (כיום)!!! או מרובע ליבות מתקדם יותר? HELP

• 20 תגובות
    • 2k צפיות
  22. Started by BeBest,

שלום, אני מעוניין להחליף את לוח האם הקיים שלי H310 ללוח עם צ'יפסט Z390/Z270 כדי שאוכל לעשות OC למעבד מסדרה K דור 6. הבעיה שכל הלוחות שאני רואה עם התושבת LGA 1151, נכתב שהם תומכים במעבדים דורות 8 ו-9, אין אזכור לגבי דורות קודמים למרות שמדובר באותה התושבת. השאלה היא, האם המעבד שלי ייתמך (6600k) או שאין סיכוי כזה?

23. Started by le cat,

אני עומד לקנות מחשב: מעבד: Intel Pentium 4, 1.8A Ghz 512KB Cache - Socket 478 זכרון: 512MB RDRAM אני שוקל לקנות לוח אם ASUS P4T-E. מה דעתכם עליו? תודה!

• 13 תגובות
    • 2k צפיות
  24. Started by ben060,

יש לי 1000-1500 שח לשרוף על לוח אם שיתמוך ב e6600 ויחזיק זיכרוות של ddr2/3 שיתמוך ב pci express ושיהיה עם 4 חיבורי usb לפחות תודה לעונים

• 24 תגובות
    • 2k צפיות
  25. אני קיבלתי שוק כמעט התקף לב מישהו מוכן לעזאזל להגיד ל-מ-ה המחיר כל כך גבוההההההההההההההההההההה http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=21_279&products_id=3346 אני חושב שרק שרי אריסון בארץ יכולה להרשות לעצמה לקנות שתיים כאלה

• 29 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים