עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by Iv0ry,

שלום, אני מעונין לבצע סטרים למשחק פורטנייט ואני לא מבין למה המחשב כה איטי שאני מסטרים, אפילו ב720P, ואני חושב שזה קשור למעבד האינטרנט שלי הוא HOT 5MB העלאה, האם הצוואר בקבוק במחשב/מעבד או באינטרנט? האם כדאי לקנות מעבד חדש או כבר לחסוך למחשב חדש שבו ארכיב את הRX580? תודה

2. Started by THE-BIG,

הדור הבא של המעבדים דלף לרשת המעבד I7 7700K הינו מסדרת Kaby Lake ולמעשה הינו הדור השביעי של סדרת CORE בהתאם לאסטרטגיה החדשה של אינטל - זאת שהחליפה את מודל ה"תיק- תוק" - זהו למעשה הפעימה השלישית שנקראת אופטימיזציה. בפעימה זאת מתבצעת אופטימיזציה של הארכיטקטורה. לכן מעבד זאת אינו צפוי להוות פריצת דרך אלא שדרוג של 6700K. על פי ההדלפה מעבד זה יעבוד בתדר של 3.6 GHZ (נמוך יותר מה6700K) ובמצב טורבו יגיע עד ל4.2GHZ המעבד עשוי להציג שיפור בצריכת חשמל ופליטת חום. באופן מוזר ה 6700K עובד בתדר בסיס של 4GHZ אך בתדר טורבו וכמות זיכרון L3 זהה. כך שלא ברור בדיוק עד כמה השיפור יהיה משמעותי. צפוי להגיע לשוק לקראת סוף השנה שימו לב זוה…

• 3 תגובות
    • 3.5k צפיות
  3. Started by Liran -,

היי, רכשתי לאחרונה מעבד Intel i3 2120 בתצורת Tray. כשפתחתי את המעבד גיליתי להפתעתי מדבקת ברקוד בחלקו התחתון של המעבד, בחלק עם הפינים שאמור להיכנס לתושבת. כמובן שלא כ״כ ניתן להסיר את המדבקה מאחר והיא דיי ״נקרעת״ כשאני נוגע בה. בחנות שרכשתי טוענים כי כלל המעבדים מגיעים עם מדבקה באופן זהה ואין עם זה שום בעיה, עליי להניח את המעבד כפי שהוא, למרוח משחה טרמית, להוסיף קירור והכל יהיה בסדר. מה אתם אומרים? לירן.

4. Started by Vago,

המעבד שלי 1.7 P4 רץ על לוח INTEL. המחשב עסוק מאד - אפליקציות סאונד. ברגיעה אני רואה ב intel active monitor: System Fan 1 Current Value 4,388 Processor Zone Current Value 52 Upper Threshold 76 System Zone 1 Current Value 47 Upper Threshold 55 השאלות הן : 1. האם ע"י קירור אני אקבל ביצועים טיבים יותר ? במה זה יתבטא ? 2. אין לי שום בעיות יציבות האם שווה להשקיע בקירור ? 3. בכמה מעלות קירור אוויר - סטייל זלמן - יקרר ? 4. האם לא שווה פשוט לקנות מעבד חדש ? שאלת OFF TPOIC 5. איך ניתן לדעת אם מעבד חדש ישפר את הביצועים ובכמה ? חוצמזה (מת על המלה הזאת) ... יש לי : Processor Model : Intel® Pentium® 4 CPU 1.70GHz L2 On-board Cache : 256kB ECC Synchronous ATC (8-wa…

• 10 תגובות
    • 638 צפיות
  5. בוקר טוב. התקנתי Core i3 3220, והשתמשתי ב-Arctic Cooling Freezer 7 Pro מהמעבד הישן. מכיוון ששכחתי להצטייד במשחה טרמית, והיה לי חשוב להפעיל את המחשב בסופ"ש, חיברתי הכל כמו שזה (השארתי את שאריות המשחה על הקירור). האם הטמפרטורה, כפי שה-CPUID HW Monitor מציג, תקינה (לא במאמץ). תודה.

• 5 תגובות
    • 933 צפיות
  6. Started by Spiderpaz,

סתם חפרתי באינטרנט וראיתי את זה: http://www.sitcomnet.co.il/product.asp?productid=7 אני לא מכיר את המעבד אולי הוא גנארי? :

• 9 תגובות
    • 990 צפיות
  7. Started by Guarding angel,

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=2695

• 2 תגובות
    • 586 צפיות
  8. Started by gil_k,

נכנסתי לנעה לבדוק מפרט, ראיתי מעבד חדש שיש להם, E2140. 1.6GHZ 800MHZ FSB. תכלס: http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=7708 אף פעם לא שמעתי על המעבד הזה הוא חדש או שפשוט אני לא מכיר אותו?

• 2 תגובות
    • 559 צפיות
  9. Started by shibby15,

אני רוצה לקנות מעבד חדש ולשמור על עלויות כמה שיותר נמוכות (גם בלוח) רציתי AMD 1600או 1700 אבל אני מפחד שהוא ישרף לי. לקנות P4 1.6 או שהAMD בסדר??

• 21 תגובות
    • 2.7k צפיות
  10. שלום! אני מחפש מעבד חזק לסימולציות Matlab, אבל בעל הספק נמוך ומחיר בטווח של המעבדים E8400-Q6600 (stepping G0). על המחשב לא ירוצו משחקים, אלא רק Office, דפדפן, וסימולציות matlab כבדות ביותר. איזה מעבד מומלץ לסימולציות matlab? איזה לוח אם "ירוק" מומלץ עבור המעבד? האם יש בנצ'מרקים שמודדים צריכת אנרגיה של המעבד + לוח האם, ותומכים בהמלצת המומחים כאן? אני לא אבצע OC. תודה רבה.

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by ofer40,

היי יש לי כרגע מעבד AMD 4800X2 וזכרון 2GB DDR2. פתיחת קבצי RAR של סרט בלוריי לוקחת הרבה זמן יחסית לקבצים רגילים. שאלה ראשונה-איזה מעבדים הולכים חזק בשוק כיום? שאלה שניה-האם החלפת מעבד תזרז את פתיחת קבצי הבלוריי באופן משמעותי? תודה

• 6 תגובות
    • 822 צפיות
  12. אני מחפש מעבד טוב למחשב שלי, המטרה היא בעיקר שיריץ משחקים חלק על הגדרות גבוהות - כי יש לי כרטיס מסך טוב, חסר לי רק המעבד.. הPENTIUM 4 3GHZ - כבר לא מעלה לי משחקים עכשווים... אז יש לי 1000 שקל - אם אפשר פחות אז יותר טוב, מעבד שייתן לי את התוצאות הכי טובות. ראיתי לפי הטבלת ביצועים ( http://www23.tomshardware.com/cpu_2007.html ) את המעבד הזה - PHENOM 9500 http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=682195 אבל אין בעיה שהלוח אם שלי הוא INTEL וזה מעבד AMD?

• 2 תגובות
    • 577 צפיות
  13. Started by Bentel,

מה יקרה אם אני אחבר כרטיס מסך חלש יותר מהמעבד הגרפי של המעבד? האם המחשב ישתמש במעבד הגרפי של המעבד? מקווה שהבנתם אותי....

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. Started by ben389,

בעקבות הסיפור הבא יש סיכוי שאני אצטרך לקנות מעבד חדש. איזה מעבד יהיה הכי כדאי לקנות בהתחשב בזה שאני לא מתכוון להחליף חלקים נוספים ושאני לא מעוניין לבזבז סתם כסף? המחשב מורכב מ: P4P800 DELUX, 512 DDR400, RADEON 9200 PRO. המחשב משמש בעיקר לעבודה "משרדית" אבל פה ושם אני משחק גם במשחקים. חשוב לי שהמעבד לא יפלוט הרבה חום כי אני רוצה אותו שקט יחסית. עד כמה שהבנתי מעבדי הפרסקוט פולטים חום רב דבר שיקשה על שמירת השקט. האם זה ככה גם בסדרת ה-E? במה היא שונה משאר הסדרות?

• 4 תגובות
    • 470 צפיות
  15. Started by TARON,

ישלי מעבד 3 מגה הרז של אינטל לפני שנה קניתי אותו עכשיו כמה שאלות איך אני יודע עם הוא 32 או 64 BIT ? ועכשיו בדקתי בכמה תוכנות תמעלות של המעבד באוורסט המעבד על 70 מעלות קבוע לא בדקתי במאמץ אבל במאמץ בטח 80 והמעבד 70 איך שמדליקים את המחשב אפילו עם הוא היה מכובה יומים ומדליקים ל 10 דקות רק הלוח אם על 30 מעלות והארדיסק גם על 30 עכשיו המעבד 70 זה לא הרבה ישלו תקירור סטוק הרגיל שלו

• 4 תגובות
    • 515 צפיות
  16. Started by פומה,

שלום לכם האם טמפרטורה של 45-50 למעבד פנטיום 2 400 היא סבירה? המעבד לא עבר אוברקלוקינג מעולם וגם לא אף חלק אחר במחשב. המחשב משמש לשימוש ביתי בלבד ופתוח כמעט 24/7 במשך ה-3 שנים האחרונות.

• 2 תגובות
    • 625 צפיות
  17. Started by מעבדת מחשבים יהוד,

הבנתי שעל פי מתח זרם וכו' אני יכול לדעת אם מעבד חם או קר. אמרו לי שהמעבדים החדשים של AMD 64 ה W שלהם הוא 89 ! שזה נחשב קר. איפה אפשר להשיג את הרשימה עם כל המפרט הטכני של כל המעבדים כולל VCORE כולל ה W כולל הכול ! אני לא מוצא את זה הייתי בגוגל נאדה כלום. אני רוצה לדעת עפ"י מפרט טכני אם מעבד הוא חם או קר !

• 5 תגובות
    • 587 צפיות
  18. Started by silverpist,

אני רואה המלצות על I5 750, אני רואה שיש גם דגם Q9400, מה עדיף לטווח הרחוק למשחקים ולתוכנות כבדות? הבנתי שI7 זה יחסית יקר מידי לתקופה זו ולא משתלם. אני טועה?

19. Started by Eliav Uzan,

הייי שאלה, רציתי לדעת אם מישהו מכיר את המעבד הזה: Intel Octa-Core i7-9700K 3.6Ghz-4.9Ghz Turbo Coffee Lake-R S1151 ויכול לתת חוות דעת מתלבט אם להוסיף כרטיס מסך או שמספיק לי רק המעבד, הרבה אנשים אומרים לי שאני לא צריך כרטיס מסך מישהו מכיר ויודע על המעבד הזה ומוכן לספר קצת?

20. Started by siril,

בשביל אינטרנט ואופיס בלבד מה יהיה יותר טוב? athlon 3500 + 512MB או sempron 2800 + 1GB

21. מעבד יכול להידפק כתוצאה מריבוי(ואני מתכוון לזה) הפסקות חשמל? כי אחרי ההפסקה שהייתה לי עכשיו הוא פשוט הפסיק לעבוד......(אני עכשיו עם הפנטיום 3 של אחותי... :-\) אני מדבר על 2/3 הפסקות בכל יום.......כבר הלכו לי 2 הרדיסקים בגלל זה ולוח+ספק.......החלפתי אותם ועדיין יש לי אחריות עליהם אבל אני מנסה להדליק את המחשב והמחשב בכלל לא נדלק יש מצב זה מהמעבד? ועוד שאלה לא פחות חשובה מה יכול ללכת לי בכללי מתוצאה של הפסקות חשמל?.תודה!

• 29 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by Yoni Badash,

אהלן חבר'ה מעבד מלפני עשר שנים i7 930 2.8ghz נראה לכם שיהיה בסדר גם עכשיו לאחיין שלי הוא משחק בפורטנייט ועושה סטרימינג ביוטיוב וגם משתמש בתוכנות העריכה של אדובי (תמונות וסרטים) תודה

23. 1. מבחינת טרמונולוגיה, האם ליבה כפולה = 2 מעבדים ? 2. הבנתי שיש מונח שמציין שיש במחשב פיזית 2 מעבדים, ויש מונח דומה שמשמעותו היא מעבד אחד, אבל שעובד בצורה מפוצלת ומסמלץ שניים (HyperThreading), וקל להתלבל בינהם כאשר קוראים מפרטי מחשב... מהם המושגים ? 3. האם בתמונה הבאה מדובר ב 2 מעבדים פיזית, או מעבד יחיד ? [attachment deleted by admin]

• 76 תגובות
    • 6.4k צפיות
  24. Started by AloN(-)KiLLeR,

שלום הלוח אם שלי במפרט - תבדקו אם הוא בכלל תומך מעבד כפול ליבה, אני רוצה לקנות מעבד כפול ליבה שיציג לי חלק HDTV הכי כבד :H264, 1080P וכו'. שיהיה חזק יחסית, והכי סטנדרטי, לא משנה לי, שהמחיר יחסית יהיה נמוך. לא להתפרע, מעבד חזק וזול. תודה

• 16 תגובות
    • 949 צפיות
  25. Started by Gil80,

לפני שנה קניתי את המעבד E8500 כפול ליבה, כל ליבה במהירות 3.16GHZ. יצא לי להתקין את ויסטה מספר פעמים ובאחת מהפעמים כשהסתכלתי על ה-properties אני ראיתי שמהירות אחת הליבות ירדה ל-3.0GHZ והשניה נשארה באותה המהירות. הורדתי כלי של אינטל שבודק את הליבות ומבחינת הכלי הכל בסדר. חשבתי באמת שזו בעיה בויסטה. התקנתי ווינדוס 7 וגם שם אותה הבעיה. ליבה אחת איטית יותר מהשניה. מישהו יודע מה הבעיה פה?

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.