מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,796 דיונים בפורום זה
-
יותר מחודש לפני מועד ההשקה המיועד - יתכן כי אנחנו כבר יודעים להעריך בכמה יתומחר מוצר הדגל בן 32 הליבות שמכינה לנו AMD לכתבה
-
- 3 תגובות
- 904 צפיות
- 1 follower
-
-
צריך עידכון דרייבר לכרטיס קול שלי כרטיס קול מובנה בלוח אם P5K se
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום , בקשר לדיון שפתחתי בתת פורום אחר :(כנראה לפה הדיון יותר מתאים )
-
- 2 תגובות
- 900 צפיות
-
-
-
ליבת ה-Penryn באה להחליף את ליבת ה Conroe עליה מבוססים מעבדי ה Core2Duo המצליחים. השיפור שהליבה החדשה תביא זה היכולת להגדיר תדר מעבד גבוה יותר ללא בעיות שנגררות כתוצאה מכך כגון חום או קריסות. כל זאת ניתן מפני שליבה מיוצרת בתהליך ייצור חדשני של 45nm לעומת תהליך ייצור של 65nm בליבת הדור הנוכחי. ההבדל הוא גדול, תהליך הייצור מסמל גודל של טרנזיסטור יחיד, לדוגמא תהליך ייצור של 65nm אומר שהטרנזיסטורים ברכיב שווים בערך לגודל של 65 ננומטר (אלפית המיקרון) וכדומה. ככל שהטרנזיסטור קטן יותר הוא יצטרך למעט יותר חשמל על מנת לבצע את עבודתו וכתוצאה מכך גם פליטת החום של הטרנזיסטור יורדת בהתאמה. צריכת החשמל של המעבד היא כלל שחשוב לשים לב אליו בעיקר במחשבים הניידים, מכיוון ששם זמן אספקת הח…
-
- 2 תגובות
- 713 צפיות
-
-
עם מישהו מכיר או יודע עליהם משהו, בבקשה לספק את ידעתכם.! THANKS תודה
-
היום רכשתי מחשב חדש והרכבתי לבד. הכול עובד מצוין והמחשב חזק מאד אבל... בתוכנה שאני מריץ Speccy או CPU-Z כל הפרטים נכונים וכפי שאני מצפה אבל בזיכרון רשום - 8.00 GB Dual-Channel DDR3 @ 668MHz (9-9-9-24) ואני קניתי - 2x4GB Kingston HyperX Dual Channel CL9-9-9-27 DDR3 1600Mhz כלומר המהירות במקום 1600 מופיע 668... זה נכון? יכול להיות בעיה בזיכרון? אני לא מבין מה זה כל כך CL אז ההבדל לא נראה לי משמעותי אבל יכול להיות שזו גם בעיה? אודה לכם מאד.
-
- 2 תגובות
- 694 צפיות
-
-
אשמח לקבל לינק להשוואות מעבדים{ amd\intel} בתודה pcguy
-
- 2 תגובות
- 462 צפיות
-
-
??????????????????????????????????????
-
- 2 תגובות
- 601 צפיות
-
-
לפני מספר שבועות הלך לי הלוח אם, היות והמחשב היה כבר בן מספר שנים לא הי שווה לי לתקנו. פרקתי את חלקיו למיקרה שהזדקק בעתיד. שאלתי היא כזו? אני רוצה להוציא את המעבד ממקומו ולאכסנו, ורציתי לדעת היכן נכון לאכסנו בצורה טובה? שמעתי שאסור למעבד להיות חשוף לאור יום, כך שעלי להוציאו בחושך. האם זה נכון? מדובר על מעבד אינטל סלרון 2.66 ג'יגה הרץ. כרגע הוא מונך בתושבת שלו בתוך לוח האם, ואני רוצה להוציאו ולזרוק את הלוח לפח.
-
- 2 תגובות
- 886 צפיות
-
-
???"נתחיל עם אינטל שכנראה תשווק את מעבד הפנטיום 4 3.0Ghz רק בחודש מאי וכנראה רק בסופו" זה ציטוט מחדשה שקראתי היום חשבתי שאינטל כבר הוציאה את המעבדים האלו נ.ב בPCHARDARE מוכרים אותם איך זה? ???
-
- 2 תגובות
- 542 צפיות
-
-
שלום, אם מישהו יכול לעבוד בשבילי בקצרה על ההבדלים בין לוחות אלו, אשמח ואודה לו מאוד. בנוסף, רציתי לדעת מה זה SATA והאם זה חשוב??? תודה, יונתן
-
- 2 תגובות
- 738 צפיות
-
-
שלום, יש לי כרגע במחשב 2 זכרונות של Corsair 512mb, 667mhz. כ"א. רכשתי היום 2 זכרונות של 1gb כ"א. 800mhz. שאלתי היא האם כדאי להוסיף אותם יחדיו (4 סלוטים) או לסלק את הזכרונות של ה-512mb ולהשתמש ב2 הזכרונות של ה1gb בלבד? תודה. טל.
-
- 2 תגובות
- 461 צפיות
-
-
-
כשאני בודק אם המחשב שלי מתאים למשחקים ב-SYSTEM REQUIREMENTS LAB, בדקתי למשל את RAINBOW SIX VEGAS. אני ידעתי שצריך לזה לפחות מעבד של 3.6, אבל להפתעתי הוא אומר לי שאני יכול להריץ אותו!!! הוא אומר לי שיש לי מעבד של 2.8 שנחשב ל-4.6?? מה זאת אומרת?!?!
-
- 2 תגובות
- 665 צפיות
-
-
שלום. אז הציעו לי 2 לוחות אם שמתאימים, הייתי רוצה לדעת איזה טוב יותר, תודה הדגמים: Asus P4 S800 D-X משהו בסגנון. השני: או שזה Gigabyte GAI865 i865 הכתב לא מובן לי >< ככה כתוב לי על הדף P: מקווה שתבינו, תודה רבה ^^.
-
- 2 תגובות
- 534 צפיות
-
-
היי, הציעו לי זכרון של חברת NCP במקום TWINMOS האם להתעקש על חברה אחרת כמו SAMSUNG או שגם החברה הזו בסדר? תודה על העזרה ;D
-
- 2 תגובות
- 503 צפיות
-
-
לפי מה שהבנתי אין DUAL DDRAM עם מעבדי 64 ביט האם הדבר נכון ? תשובה קצרה תעזור נורא בלי הפניה לכתבות בנות 20 עמודים מחכה לתשובה תודה.
-
- 2 תגובות
- 552 צפיות
-
-
טוב קודם כל שלום אני חדש פה אז שלום לכולם (זה רק אני או שיש פה כפילות?) אני רציתי לקנות מחשב בזמן הקרוב ורציתי לשאול כמה דברים א. אני לא כל כך מכיר את המעבדים של AMD אבל לפי מה שאני קורא פה בפורום (וגם בכל מיני אתרים) הוא הרבה יותר טוב מהפנטיום 4 (הבנתי גם שהפנטיום 4 עבר מן העולם, ולא בדיוק הבנתי למה ומה זה אומר? שמגיע דגם חדש ? ואם כן מתי?) ב. בהמשך ל-א. אם מגיע דגם חדש של פנטיום שווה לחכות לו? או שמגיע דגם חדש של AMD ששווה לחכות לו (בכללי האם עכשיו זה זמן סביר לקנות מחשב וכן אני יודע שאף פעם זה לא זמן אידיאלי לקנות מחשב כי תמיד תוך כמה חודשים יהיה משהו הרבה יותר טוב, מה שהתכוונתי זה האם עכשיו זה שונה וכדאי לחכות כי יש משהו חדש מעבר לפינה). ג. הבנתי שיש משהו חדש שי…
-
- 2 תגובות
- 589 צפיות
-
-
יש לי בBIOS של הנייד את האופציה הנ"ל והיא מכובה. ממה שהבנתי אם האופציה דלוקה היא מפעילה מגוון של פקודות ואפשרויות הגלומות בחומרה כדי לסייע בהפעלה של מכונות וירטואליות (VirtualBox\VMware ?) יש סיבה שזה מכובה בברירת מחדל? יהיו השפעות לא חיוביות אם מדליקים את הפונקציה? בהתחשב בכך שאני מתלמד במערכות הפעלה שונות על VirtualBox הדלקת הפונקציה תסייע?
-
- 2 תגובות
- 907 צפיות
-
-
אני רוצה לדעת מה ההבדלים בביצועים של המעבדים בין שתי החברות המובחרות: Intel ו-AMD בסוג המעבדים של 5.3 ג'יגה של AMD מול 3.2 של Intel. מי מפיק ביצועים טובים יותר למטרת משחקים מהירים כמו: Doom 3, Age of Empiers San Andreas וכ"ו ברזולוציה 768X1024 או 600X800 בהנחה שבשני המחשבים מורכבים אותו סוג כרטיס מסך (למשל: G-Froce6600GT) תודה מראש לעוזרים!
-
- 2 תגובות
- 738 צפיות
-
-
האם מעבדי ה-45nm של אינטל שיצאו עוד מעט יעבדו עם DDR2 או שידרש שדרוג ל DDR3 ? אם זה יתמוך: האם הבדל הביצועים בין זיכרון DDR2 לבין DDR3 יהיה באמת באמת משמעותי?
-
- 2 תגובות
- 434 צפיות
-
-
אפשר לדעת מה זה תיזמוני זיכרונות כי ראיתי מישהו פה רושם שהתזמונים שלו 2-2.4.5 משהו כזה מה זה? אל תביאו כי באנגלית כי אין לי ידע שוטף באנגלית ועל בדרך עם אפשר גם רוחב פס של זיכרונות?
-
- 2 תגובות
- 793 צפיות
-
-
מחפש המלצות ללוח אם למעבד i3 2100. צרכים משרדיים (פיתוח תוכנה, צפייה בסרטים וכו). אין צורך בגיימינג. כרגע אני הולך על ASUS P8H67 LE אבל אני לא ממש מכיר את כל האופציות. תודה.
-
- 2 תגובות
- 900 צפיות
-
-
אחרי LGA775 אינטל עיצבה שני סוקטים חדשים, 1366 וסוקט 1156. עיצוב של סוקט חדש(והפינים המקבילים במעבד) זה לא דבר של מה בכך. זה דורש השקעה גדולה ועבודה ארוכה, ולפעמים יש תקלות (כמו הסוקט של FOXCONN). למעבדים בעלי הסוקט החדש ייקח זמן עד שיתחילו להימכר מכיוון שאנשים (בדרך כלל) לא רצים לקנות לוח אם חדש רק בגלל שיצא סוקט חדש. כמו כן יש בעיה למשתמשים והיא אותה בעיה של התיישנות הסוקט והצורך להחליף את כל הלוח אם. אז השאלה היא מה האינטרס של אינטל להחליף סוקט? האם הם לא יכלו להשתמש במעבדי i7 בסוקט LGA775? ברור שהצ'יפסט לא היה תומך אבל היו יוצאים לוחות אם עם צ'יפסט מיוחד והלוח היה תומך גם במעבדים ישנים יותר.
-
- 2 תגובות
- 814 צפיות
-