עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. יש בפורומים הרבה התבכיינות על OC של Sandy Bridge, למרות שכבר פורסם שיהיה OC כלשהו על כל המעבדים, ופורסמו תוצאות לא רעות בקרור סטוק. לכן הייתי רוצה לנסות להבין למה מצפים. תזכרו ש-Sandy Bridge מהיר בלפחות 10%-20% clock-per-clock ממעבדים קודמים של אינטל, ומהיר פי 5 לפחות בקידוד וידאו.

• 21 תגובות
    • 3.8k צפיות
  2. Started by wArezm0n,

שלום אני צריך הצעה איזה לוח אם לבחור אני לא OCer אבל אני גיימר כבד מאוד ואני לא רוצה לקנות שתי Geforce אני קונה X850 XT PE התקציב של הלוח זה 1200 עד 1550 לא פחות ולא יותר וחשוב שהלוח יהיה בChipset nForce 4 ושיהיה בו SLI או DXG למרות שאני לא ישתמש בהם עכשיו תודה.

• 21 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by Yonline,

אני הולך לקנות מחשב חדש ממש בקרוב (אני לא חוסך בכסף) והיעוד שלו כעיקרון הוא עריכת אאודיו ווידאו מה שמצריך ביצועי חומרה טובים. הבעייה שלי היא ההתלבטות בין החומרה. ורציתי לדעת מה עדיף או יותר טוב: AMD ATHLON XP 2800 או... INTEL P-4 2.4 משמועות עולה ש- AMD מתחממים נורא, ונותנים אחריות לשנה בלבד, אז במקרה הזה אני אתפשר עם עצמי על אוברקלוקינג. בנוסף רציתי לדעת איזה לוח הוא העדיפות הטובה ל- AMD או INTEL הנ"ל ASUS אני לא כל כך יודע איזה דגם, שלפי כל אחד הוא הטוב ביותר. ושמעתי שהלוחות של GIGABYTE גם טובים... אז אם תוכלו לעזור לי בזה אני מאד אשמח... תודה.

• 21 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. Started by kalda01,

איך מתגברים על הפלונטר כזה: לוח אם מבוסס H81 שמגיע עם גרסת BIOS ישנה שאינה תומכת במעבד G3240. יש עדכון חדש לBIOS שתומך במעבד אבל איך ניתן לעדכן אותו אם הלוח לא עושה POST בגירסת הביוס הקיימת עליו ?

• 21 תגובות
    • 2.7k צפיות
  5. Started by manenbu,

אז ככה, אני מחפש לקנות מחשב חדש, שכנראה הולך להיות AMD. ה AMD 3700+ מאוד קורץ לי, אז אני מנסה לבסס את הקנייה סביבו. השאלה איזה לוח ילך עם זה? יש לי בעיה ש nForce4 לא טוב לי, כי אני משתמש בכרטיס אודיו ל PCI וזה יעשה בעיות. זה בערך מבטל לי 80% מהלוחות בשוק... אפשרויות שכן יש, זה לוח מבוסס K8T800, K8T980, nForce3' החדשים של ATI. יש לי כרגע גם 512mb DDR400 של TwinMOS שכנראה ישאר אצלי ואני לא הולך לקנות עוד זכרון, פשוט כי זה כרגע מספק אותי וגם זה הדבר שהכי קל לשדרג. יש לי גם כרטיס AGP Radeon 9250 שלא אתנגד להשאיר אותו גם, ז"א לקנות לוח עם AGP ולא PCI-E. שמתי לב שיש לוחות חדשים עם ATXV2 שזה חיבור של 24 פינים בניגוד לחיבור 20 פינים הישן - עד כמה זה משנה? יש את הלוח הזה: h…

• 21 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. טוב אני צריך לוח תותח לOC עד 900 שקל, המפרט לא בטוח עדיין quad כנראה ה 9450 לוח אם atx כנראה ה gigabyte ex38 ds4 (יש לכם הצעה יותר טובה)? זיכרונות - לא בטוח (לא מצאתי זיכרונות במהירות של 1066mhz בשביל לנצל את המהירות של הלוח אם) (צריך גם המלצה לזיכרונות טובים מהירים וזולים). כרטיס מסך די גדול geforce 8800gt 320mb בתכלס המחשב צריך לעלות במקסימום 5k. ואני מתכנן OC

• 21 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by smood,

רציתי לדעת מזה בדיוק UltraDMA בלוחות אם... והאם ניתן לחבר דיסק קשיח עם חיבור ATA ו/או זכרונות DDR2 ללוח P4GPL-X http://www.asus.com/products4.aspx?modelmenu=2&model=425&l1=3&l2=12&l3=158 אודה לכם אם תענו כמה שיותר מהר...

• 21 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by gurzeev,

היי איזה לוח עדיף בין השניים, ללא התחשבות במחיר? הP5N עם צ'יפ 650i של NVIDIA, והP5B 965P של אינטל, שממה שקראתי טיפה חלש יותר. אין שימוש וצורך בSLI, אז גם בזה לא להתחשב בהשוואה. השאלה לאיזה לוח אם יש ביצועים יותר טובים, ומי מהם אוברקלוקר טוב יותר? (נראה לי P5N אבל נשמע מכם) תודה

• 21 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by kob27,

קניתי במחיר מצחיק 2 ג'יגה זיכרון משומש של CORSAIR מדגם CMX 3200C2 DDR400 PLATINUM אבל נראה לי שעבדו עלי וזה בעצם CAS 3 ולא CAS 2. תראו את התמונה הבאה (ברקע שמתי תמונה של Cynthia Lea כדי שיהיה נחמד להסתכל) והשאלה היא האם הזכרון מזויף? כי ב CPU-Z כתוב שזה CMX1024-3200C2 של CORSAIR שזה אומר שזה CAS 2 אבל בתיזמונים זה כותב 3.0, ולמה כתוב בסיריאל נמבר FFFFFFF ותאריך ייצור שבוע 225 שנה 225? וגם שיניתי בביוס לתיזמונים הבאים 2-3-3-6 שזה מה שאמור להיות עבור הזכרון מהדגם הזה אבל ב CPU-Z ה SPD עדיין נשאר ללא שינוי. מה אתם חושבים, יש לי סיבה להחזיר המוצר ולבקש את הכסף חזרה? תודה.

• 21 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. מעונין לקנות לוח אם תומך pci-e למעבד intel עד 500 ש"ח. הודה מאוד לכל העונים

• 21 תגובות
    • 951 צפיות
  11. Started by idoshk,

המפרט שלי הוא: e4300 intel 965SS kingstone 1gb X2 a-data 512mb X2 hd4670 512mb ezcool 500w מארז מיד אני רוצה להחליף את הלוח אם שלי למטרות OC בינוני, חשוב שיתמוך בPCI-E2.0, ארבע חריצי זכרון, ושיתמוך עד\לפחות 800MHZ בזכרונות.

• 21 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. פה מציאים לי רק AMD ותאמת אני חסיד של INTEL

• 21 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by yuvaletz,

אהלן, אני קונה מחשב חדש ואני מתלבט בין הלוחות-אם האלו: Gigabyte Z170X Gaming 3 ASUS Z170 PRO GAMING ASUS Z170-A איזה מביניהם הכי מומלץ מבחינת ביצועים, אמינות ועמידות ? ולאיזה מביניהם יש הכי הרבה אפשרויות כמו OC יותר טוב, כרטיס קול איכותי יותר, חיבורים איכותיים יותר וכו' ? מעבד: Intel Core I7 6700K זיכרון ראם: Kingston HyperX Fury 2X8GB DDR4 CL15 2666MHZ

• 21 תגובות
    • 15.8k צפיות
  14. Started by Marcoman,

טוב, אני רואה שלא מצליח לשאול כמה שאלות בנושא אחד, אז אני אפריד: שלום לכולם, קודם כל תודה רבה על כל האווירה והעזרה שיש כאן! אני ממש מרגיש מוקף בין מומחים. אבקש להתייעץ איתכם לייעוץ והכוונה קטנה להרכבת מפרט. המחשב מיועד לצרכי עבודה (עבודה בסיסית ביותר בPHOTOSHOP CS2 ולא יותר, עריכות קבצים ובניית אתרים) חשוב מאוד מאוד זה עבודה מהירה ונוחה כי אני לא רואה את עצמי מחליף מחשב ב-3 שנים הקרובות. נתחיל עם מעבד: לפניכם 3 מעבדים שמצאתי, כאשר החלק המודגש הוא המחיר שמצאתי. האם ההבדלים ביניהם משמעותיים? האם כדאי להשקיע עוד 200 או 300 ש"ח או שההבדלים זניחים ביותר? Intel Core i7-3820 Box 1395 Intel Core i7-4770 Box 1530 Intel Core i7-4770K Box 1690 ושאלה אחרונה: מה ההבדל בין BOX לTRAY…

• 21 תגובות
    • 3.2k צפיות
  15. Started by hp1610,

אני מחפש מעבד שיגיע לי לסביבות 3.4 - 3.6GHZ. איזה שילוב מעבד/זכרונות יתן לי את יחס עלות/תועלת הטוב ביותר? ואם השאלה שייכת לפורום OC אני מתנצל.

• 21 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. Started by SpiritKnight,

יש לי נקודה לדעתי פה: אם AMD מוכרת מעבדים שאמורים להשתוות ל1.8A של אינטל(1800+) במחיר של כ90$ בערך(מחיר מצחיק לכל הדעות), ובמקרה הרע לפעול בתדר קצת יותר גבוה(לדוגמא, להגיד ל1.6A או ל1.7, שעולים בסביבות ה700 ש"ח). איך זה יכול להיות, שAMD מוכרים את המעבדים במחירים הללו? האם הם משתמשים בחלקים זולים יותר? אם לא, והם משתמשים באותם רכיבים שאינטל משתמשת(סיליקון...), אז אין מנוס מלהגיד שAMD מוכרים במכירי הפסד! מה דעתכם?

• 21 תגובות
    • 2k צפיות
  17. שלום לכולם ! יש לי 2 שאלות ואם אפשר אז עוד אחת...למרות שהיא לא קשורה לפורום הנוכחי 1. במידה ואני מבצע אוברקלוק למעבד במחשב חדש ונניח שנשרף המעבד לאחר זמן מה (או במקום...) כל זאת כמובן כשאני עדיין במסגרת אחריות על המעבד. האם פגה האחריות במקרה כזה מול היבואן ? במידה ואני מביא את המחשב התקלו למעבדת החנות , הטכנאי במקום יוכל לדעת אם ביצעתי אוברקלוק ? מה אומר החוק במקרה כזה ? 2. ראיתי במפרט טכני של לוח לדוגמא של ASROCK שיש לו 128 זיכרון של כרטיס מסך OB. האם זה אומר שיש זיכרון מובנה לצ'יפ שהוא OB ? או שהכוונה לכמות הזיכרון המקסימלית שהוא יוכל "למשוך" מהזיכרון הפיזי של המחשב ? כלומר מזיכרון של ה-DDR 3. שוב לא כל כך קשור ... אבל חשוב לי ... האם מישהו מכיר תוכנה שיכולה לבצ…

• 21 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by ekmo,

שלום, לוח האם שלי הוא Intel Core i5 760 Socket 1156 8MB 95W 2.8Ghz Tray וכרגע יושבים עליו שני סטיקים של זיכרון Transcend 4GB Kit (2GBx2) DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7. אני מעוניין להעלות את כמות הזיכרון ולא ממש בטוח מהי האופציה הכדאית יותר - סטיק אחד של 4GB, אולי שני סטיקים נוספים של 2X2GB? הכל כמובן עניין של עלות תועלת. מעבר לזה אני לא בטוח אילו דגמים מתאימים ללוח האם ומה כדאי לקנות היום מבחינת יצרן - מה אמין (אם יש כזה פרמטר שאפשר להגיד אותו), חימום וכו'. מבחינת מחיר אני לא מעוניין להוציא הרבה, באזור 300-200 ש"ח, שוב - בהתאם למשוואת עלות-תועלת. תודה מראש על כל תגובה עניינית.

• 21 תגובות
    • 2.3k צפיות
  19. קבלתי ביום שישי את המחשב ביום שישי... ורק עכשיו פניתי זמן להתקין עליו מערכת הפעלה... בינתיים לא התחלתי להריץ בדיקות אפילו.. רק לשחק FARCRY.. MSI P965 Platinum Intel CORE2 DUE E6400 OCZ GOLD KIT 1GB 667 MSI 7600GT WD SATA2 160GB התרשמות ראשונה שלי זאת ההתקנה המהירה מאוד מאוד (מאוד) של XP ושל המשחק... בגדול אין לי כל כך זמן להתעסק איתו.. אממ... \אני מקווה שהיה לי זמן היום להריץ לפחות 3DMARK 06.. נראה מה הוא נותן.. מעבד באמת מגניב ובינתיים זהו..

• 21 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by pro.surfer,

היי חברים אני חדש פה ויש לי מספר שאלות המפרט שלי הוא ככה : מעבד- INTEL CORE 2 QUAD Q9550 לוח אם- ASUS P5W DH DELUX כרטיס מסך- GIGABYTE ATI Radeon HD4870 512MB DDR5 זכרונות- 4X2 GB DDR2 800MHZ CL5 SAMSUNG צורב- ASUS DRW-1814BL מארז- COLLER MASTER CM 690 ספק- SWEEX 650W השאלה שלי היא כזאת בעבר היו לי התנגשויות חומרה של הזיכרונות עם הלוח אם לכם החלפתי לSAMSUNG שהסכימו לעבוד יפה אבל לאט עכשיו הזמנתי 4X2GB של OCZ גם כן DDR2 800MHZ אבל הפעם CL4 עם קירור TUBE הפחד שלי הוא ששוב הזיכרונות ידפקו הכול מה אתם אומרים ? בנוסף הזמנתי מאוורר של THERMALTEK מדגם V1 עבור המעבד מה אתם אומרים ? שכחתי לציין שאני עובד עם הויסטה ULTIMAT 64 BIT. תודה מראש טל.

• 21 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. Started by Nirkaw,

ש הבדל גדול בין הE5300 לE2160? ואם יש הבדל גדול, יש הבדל גדול בין הE5800 לבין E5300? אני אוכל לעשות לו OC טוב עם הלוח אם Asus P5G41C-M LX? אה... ונגיד אני אקבל את המעבד, אני פשוט שם אוות במקום המעבד הקודם? לא צריך לעשות שום דבר מיוחד?

• 21 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. לאחר שהרכבתי מחשב חדש, מעבד p4c 2400 עם לוח אם של asus מדגם P4P800 ושתי סטיקים של זכרונות שנמצאים ב-DUAL מדגם Twinmos 3200 256mb מדי פעם כשעולה ה-win XP (התדירות ממש משתנה) יש מסך כחול כזה ולאחריו restart אוטומטי. באחת הפעמים לא היה ריסטרט והצלחתי לקרוא מה כתוב במסך הכחול ומדברים שם על משהו בנוגע לזכרונות ולבעיית חומרה. ביטלתי עכשיו את האפשרות של הריסטרט האוטומטי ואני מחכה שהבעיה תופיע שוב כדי לתת לכם עוד פרטים עליה כדי שתוכלו לעזור לי. אבל בכל אופן רציתי לדעת אם כבר ידועה מראש בעיה עם הזכרונות והלוח הנ"ל, כדי שאני ידע איזה חלק לא תקין ואני יוכל להחליף אותו. תודה רבה חברים!

• 21 תגובות
    • 1.9k צפיות
  23. Started by Yaron-Cohen,

יש לי את האפשרות להביא FX משומש ב800 שעושה 600MHZ....או להביא ZX ב725 חדש מנעה... מה עדיף?? הלוח הוא כנראה אינפיניטי אולטרה...(אבל עדיין יש ספקות כי אולי יהיה האינפיניטי RS482....)...

• 21 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by fenix5545,

אני צריך המלצה ללוח אם למעבד I5 2500K עד 700 ש"ח (אפשר לחרוג טיפה) כמובן שיש בו USB3 ותמיכה בזיכרונות DDR3 ותמיכה במכפלה הפתוחה אני מעדיף אחד שיש בוPCI ולא רקPCI-E (אם יש הבדלים גדולים או סתם ששווים אז גם רק PCI-E יהיה בסדר) חייב כרטיס קול איכותי שתומך ב5.1-7.1 (זאת אחת הסיבות העיקריות שאני מחליף לוח אם) תודה רבה על העזרה בKSP המליצו לי על הלוח אם הזה http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=KSPGahash&uin=12552 מה דעתכם? יש לי האמת טיפה עדיפות לגיגה ביט אין לי מושג למה אבל כן קצת לכיוון גיגה ביט למרות שאני יודע שגם ASUS וMSI מעולים

• 21 תגובות
    • 2.1k צפיות
  25. Started by idanpc,

למה מעבדי AMD מתחממים יותר מאינטל?

• 21 תגובות
    • 2.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.