עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by jambo222,

אני מתכנן מחשב למשחקים מעבד i5 12600 זיכרון 2x8 g/skill בחרתי בכרטיס מסך 3070 pny ולוח אם asus z690 PRIME Z690-P D4|Motherboards|ASUS Global אני רוצה להוזיל את המחשב והמקום היחיד הוא לוח האם, אני לא מתכנן אוברקלוק , הצרכים שלי הם יציאות usb , כרטיס מסך יחיד השאלה האם כדאי לי ללכת על לוח אם מבוסס b660 תודה

2. Started by dror_gh,

שלום, אחי מתלבט איזה לוח לקנות ASUS P5W DH Deluxe Intel 975X Socket 775 או ASUS P5B DELUXE אני רואה שהראשון עולה כ500 -600 ש"ח יותר ולכן אני מניח שהוא טוב יותר. הייתי רוצה חוות דעת שלכם וגם לדעת מה היתרונות ומה החסרונות תודה רבה על העזרה.

• 8 תגובות
    • 750 צפיות
  3. Started by Eliaho,

אני צריך את המלצתכם בקשר מערכת של משחקים מעבד אינטל:חשבתי על ה p4 2.4 בקשר ללוח:חשבתי על אפוקס מה אתם אומרים? זיכרון: אין לי מושג RDRAM או DDR אל תציעו לי axp כי אבי אמר שהוא אינו רוצה מעבדים שלהם ואל תשאלו גם למה אבל הדבר הטוב שהתקציב הוא די גבוה... כל ההצעות יתקבלו בברכה... תודה

• 6 תגובות
    • 827 צפיות
  4. Started by ohad23,

ראיתי שיש לוחות אם שבאים עם שני כרטסי רשת מובנים! למה הדבר משמש? תודה

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by catsmonster,

אני רוצה לקנות I5 750, ואני מתלבט כל הזמן איזה לוח אם לקנות. אני הולך לשחק במשחקים כבדים והתקציב שלי הוא עד 750 ש"ח ללוח אם. יש לי כבר כרטיס מסך HD5850 וספק חזק 650W. זכרונות אני רוצה לקנות G-SKILL RIPJAWS 1600MHZ CL 7-7-7-24- 2N ב- 620 ש"ח וקירור NINJA 2 REV B ב- 180 ש"ח. את הכל אני רוצה לקנות מקי אס פי. יש לי התלבטות בין הלוחות אם שכתבתי בכותרת, מישהו יכול לתת לי רעיון מה כדאי לי לקחת? יתרונות, חסרונות ומה הכי מתאים למפרט שציינתי? תודה לעוזרים

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. יש לי מעבד P3 733Mhz שלא עבר אוברקלוקינג... המאוור שלו פעל לאט מאוד אז החלטתי להחליף אותו ב HEATSINK שהיה ברשותי כשפירקתי את הישן נשארו שאריות של המדבקה הטרמית כשניסיתי לנקות את השאריות התקלף-נשבר חלק קטן מפינת ליבת המעבד המשכתי בהתקנה שמתי גריז טרמי חדש הרכבתי את הכל ועכשיו המעבד מגיע לחום עצבני של 77 מעלות! עכשיו כמה שאלות: האם השבר בליבה דורש תיקון? אם כן אז זה יהיה במסגרת האחרית לכל החיים שנותנת אינטל? מה נחשב חום נורמאלי למעבד?

• 3 תגובות
    • 718 צפיות
  7. אינטל פנטיום 4 1.8 ram 256 Geforce 4 mx 440 128MB 60 ג'יגה לוח של אינטל לא זוכר מה השם שלו בקיצור האם אני צריך לקנות מחשב חדש?? או שהמחשב ישן ועם כן מתי לקנות חדש?

• 7 תגובות
    • 630 צפיות
  8. Started by natan805,

יש לי לוח של gigabyte p55‎ ud3‎ ‎750‎ ‎‏ ויש לו שני סוגי חיבר של סאטה2 יש שתים לבנים וכתוב על כל אחדgsata2‎ ‎‏ ויש 6 כחולים שכתוב על כל אחד sata2‎ ‎‏ בלבד בל g‏ השאלה מה הבדל? ואיפה אני אמור לחבר את הקשיחים שלי? יש לי שני קשיחים אחד של סמסונג ישן מהירות 7200 ואחד חדש של wd‏ הגירסה השחורה ועליו מותקן הוינדוס .אז איפה לחבר אותם?. ‎‏

• 6 תגובות
    • 923 צפיות
  9. למישהו יש רעיון למה רשום שיש 3 גב של ראם ולא 4? [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 644 צפיות
  10. אהלן, במהלך שידרוג מחשב איטי. הגעתי בשעה טובה לסוף, מעבד ולוח אם. מעבד אני כנראה ילך על ה-E8400. (או שיש למישהו המלצה גם לזה?) בלוח נתקעתי. אני צריך שהלוח יתמוך ב-E6300 הזקן שלי. (1.86ghz@2.4ghz@345x7) כמובן חייבת להיות תמיכה ב-DDR2 1066mhz. חייבת להיות בתמיכה מלאה (PCI-E 2.0) ב-HD4850 שלי. הלוח חייב לעמוד בבאס יציב של 400. הלוח חייב להיכנס לתוך ה-CM 690. ועוד שאלה שלא בדיוק קשורה כי אני מתעצל לפתוח אשכול, האם ל-Corsair 450VX שלי, תיהיה בטוח להחזיק את כל הסיפור הזה? (בהנחה שאני מוסיף E8400, ונותן לו בראש) אז מי המועמד הראוי? מי שמצביע משפיע.

• 10 תגובות
    • 943 צפיות
  11. מעבד ראשון: 800MHZ PENTIUM EB מעבד שני:733MHZ PENTIUM מעבד שלישי: 766MHZ CELERON בכמה אפשר למכור אותם ביחד? עכשיו אני שולח את זה לבחור שהתקשר אליי דרך מודעה שפירסמתי על המעבדים והוא רוצה שאשלח לו אותם דרך שירות גוביינא. לגבי המעבדים אני לא יודע אם הם עובדים או לא ואין לי גם דרך לבדוק אותם. מה שאני כן יודע שכל הפינים שלהם ישרים ונמצאים במקום. האם זאת אינדקציה מספיק טובה כדי לדעת אם הם באמת תקינים או לא? אני חייב לציין שאני לא מכיר את הבן אדם והוא נמצא רחוק ממני. האם זה בטוח כל העסק הזה? או שעדיף להימנע? אני חייב לציין שאת המעבדים לא קניתי אותם אלא מצאתי. ככה שהפסד לא יהיה לי. באמת תודה לכם אם תגיבו על מה שכתבתי כאן ולא תסגרו. אני מאוד מעריך אותכם

• 11 תגובות
    • 932 צפיות
  12. Started by Patience,

שלום , אני רוצה לדעת אחת ולתמיד מה ההבדל בין דואל לבין קור2 אחת ולתמיד ומה יותר טוב ולאמת את זה שחבר שלי אמר שבדואל הרגיל הליבות לא מתפקדות טוב ביחד כאילו אני "גשר" ביניהם ואילו בקור2 יש את הגשר והם (הליבות) עובדות טוב ביחד שלא ! כמו הדואל הרגיל אז בשורה התחתונה מה עדיף לקנות ולמה ? תודה רבה.

• 3 תגובות
    • 561 צפיות
  13. אני מחפש לוח אם תקול עם זכרון DDR4 ומעבד I5 או I7 דור 9 ומעלה. רוצה לבנות מחשב כלשהוא ונשאר לי "רק" הזכרון והמעבד. אם למישהו יש, אשמח לשמוע

14. כמה שאלות... 1) יש לי לוח של אינטל (למונט) ויש 4 סלוטים...ב2 מהם יש שני סטיקים של 512 DDR2 667MHZ ככה שיש לי 1 ג'יגה בDC... יש עוד שני סלוטים ריקים..אם אני שם בכול אחד מהם סטיק אחד של ג'יגה ככה שסופי ייצא לי שיהיו לי 3 ג'יגה...הכול ייפעל בסדר? 2)אם כול הסלוטים מלאים אני לא מאבד את הDC נכון? אז איך יוצא שיש לי 2DC 3) האם הזכרונות האלה טובים...(כמובן לא לOC-לוח של אינטל--אבל אוליי אני יחליף לוח בעתיד וישתמש בהם) מנעה: http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=3271 אם יש זיכרונות אחרים שאתם ממליצים בערך באותו מחיר או יותר זול אין לי בעיה...טווינמוס או חברה אחרת טובה..

• 13 תגובות
    • 803 צפיות
  15. במופע הפתיחה של CES 2026, מנכ"לית ויו"ר AMD ד"ר ליסה סו חשפה מוצרים חדשים במגוון תחומי גרפיקה, ו-Embedded. החל מהמעבד המהיר ביותר בעולם לגיימינג, דרך מחשבי AI חזקים ועד מאיצי AI מהדור הבא. בנוסף לכל זה - ספינת הדגל במעבדים לגיימינג מקבלת חיזוק קטן עם דגם חדשלכתבה

16. Started by yoni_r,

אני קונה מחשב אינטל ואני לא יודע מה כדי לי לקנות לוח עם תקן pci -x או לקנות עם agp מה כדי? ומה אתם חושבים על השילוש הזה 1 Intel Pentium 4 3.0GHz LGA775 1MB 800MHz HT 530 Box 1 ASUS P5GDC Pro Intel 915P LGA 775 1 GeIL 512MB (2x256MB) PC3200 DDR400 Value DualChannel Kit איך הלוח

• 2 תגובות
    • 482 צפיות
  17. Started by noam12,

סוג מעבד: INTEL P-D LGA775 Dual Core דגם מעבד: 805 מהירות מעבד: 2.6 GHz מהירות FSB: 533 MHz זכרון מטמון cache: 1 MB האם ניתן להתקין מערכת הפעלה XP 64 .? כמו כן איך הלוח אם הזה דגם: INTEL GRANT COUNTY סוג ציפסט: ATI RADEON XPRESS 200 מהירות FSB: 800 MHz כ מסך משולב: ATI X200 upto 128M PCI-Express תודה

• 3 תגובות
    • 527 צפיות
  18. אינטל שיחררה היום שני מרובי ליבה שצורכים רק 50W ! זאת אומרת 12.5 W לכל ליבה וזה מיועד לשוק השרתים. L5320 בתדר 1.86Ghz ו L5310 בתדר 1.6Ghz כוללים 8MB קאש משותף L2 ל (4MB לכל זוג ליבות) וFSB של 1066MHz L5320 יעלה כ519$ כאשר L5310 יעלה רק 455$ : מקור: http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=6441 מרשים ביותר

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. המערכת הנוכחית כוללת : מעבד : E6420 לוח : GIGABYTE GA-965P-DS3 זכרונות : GEIL 2GB DDR2 800MHz CL4 אני רוצה לשדרג את המעבד במינימום מאמץ. אפשרות אחת היא E8400 שהלוח עדיין יתמוך בו ולא יצריך החלפה של שום דבר אחר. חשבתי גם על צעבר ל- I5 אבל אצטרך להחליף את הלוח. האם יש אפשרות ללוח שיתמוך גם ב- DDR2 או שבכל מקרה מדובר בקומבו של מעבד+לוח+זכרונות ? אם אין ברירה מה הקומבינציה הכי זולה שמומלצת ? ****************************** עריכה - מה ההבדל בביצועים שכל אופציה תתן ביחס למעבד הנוכחי ? תודה. ברק.

• 2 תגובות
    • 812 צפיות
  20. Started by Razor,

תתחשבו בכך שיש ל 1.7 (כמובן של אינטל ולא אי אם די ) 256k ול2.0 512k.. אני שואל אם יש הבדל אפילו מזערי במשחקים ותוכנות כבדות(דברים שלוקחים הרבה כוח מהמחשב ובעיקר מהמעבד)

• 5 תגובות
    • 862 צפיות
  21. GIGABYTE GA-8I945PG בפורום אחר, נתנו לי תשובה בנוגע לתקלה שיש לי, שעל גביי לוח האם החדש שקניתי יש רק יציאת ATA אחת, וכל השאר אלה S-ATA. זה נכון?

• 2 תגובות
    • 661 צפיות
  22. טוב זה התחיל בארד דיסק תקול אז החלטתי להחליף וגם רכשתי כרטיס מסך חדש HD5750 וגם מארז עכשיו הכרטיס לא מביא לי תוצאות הכי טובות יש לי כרגע AMD6000 מה אתם אומרים .בקשר לתקציב עד 1000 שקל

23. רציתי לדעת האם יהיה הבדל בביצועים בין זיכרון 667 לבין 800 במשחקים?

• 5 תגובות
    • 636 צפיות
  24. אני מתכוון לקנות מחשב חדש למשחקים. יש לי כבר זכרונות (2GB 800MHZ של OCZ) וכרטיס מסך (8800 GT 512MB). מה שנשאר לי לקנות זה לוח אם ומעבד. בלוח אם נראה לי שאין הרבה שאלות - אחד מלוחות ה-P35. לגבי המעבד, אני מתלבט: האם ללכת על מרובע הליבות - Q6600 או כפול הליבות החדש E8400? ה-6750 בכל מקרה כבר לא רלוונטי שכן ה-8400 עדיף בכל קנה מידה (חום, תדר, ביצועים) אשמח לקבל תגובות.

• 4 תגובות
    • 685 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.