מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,821 דיונים בפורום זה
-
ובכן כחלק מרכישת המחשב החדש שלי אני כמובן צריך זכרונות חדשים. חיפשתי וחיפשתי ולבסוף מצאתי-2 אשר משכו את תשומת לבי. מדובר על הסטים הבאים: 2x2GB G.Skill Ripjaws X Edition Dual Channel - F3-10666CL7D-4GBXH 2x2GB G.Skill Ripjaws X Edition Dual Channel - F3-12800CL9D-4GBXL העניין הוא שעל פניו אלה הם רכיבים הנראים מעולים מבחינת נתונים ומבחינת מחיר, לעומת זאת קראתי עליהם ביקורות מעורבבות, חלקן לחיוב וחלקן לשלילה. השאלה שלי היא למעשה האם יש למישהו כאן ניסיון עם רכיבים אלו ומה היא דעתו עליהם. תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
-
היי, יש ברשותי ASUS P5Q3 עם 4GB ram של A-DATA. ברצוני להרחיב את הזיכרון ללפחות 8GB שיחזיקו לי עוד שנתיים עד שאחליף את המחשב. המעבד הוא Q9550(ולכן תומך עד 1333MHz). בביקורי האחרון בKSP לא מצאתי זיכרון שמתאים לP45. אודה למי שימצא עבורי זיכרון תואם. בתודה, שגיא :-)
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
טוב קודם כל שלום אני חדש פה אז שלום לכולם (זה רק אני או שיש פה כפילות?) אני רציתי לקנות מחשב בזמן הקרוב ורציתי לשאול כמה דברים א. אני לא כל כך מכיר את המעבדים של AMD אבל לפי מה שאני קורא פה בפורום (וגם בכל מיני אתרים) הוא הרבה יותר טוב מהפנטיום 4 (הבנתי גם שהפנטיום 4 עבר מן העולם, ולא בדיוק הבנתי למה ומה זה אומר? שמגיע דגם חדש ? ואם כן מתי?) ב. בהמשך ל-א. אם מגיע דגם חדש של פנטיום שווה לחכות לו? או שמגיע דגם חדש של AMD ששווה לחכות לו (בכללי האם עכשיו זה זמן סביר לקנות מחשב וכן אני יודע שאף פעם זה לא זמן אידיאלי לקנות מחשב כי תמיד תוך כמה חודשים יהיה משהו הרבה יותר טוב, מה שהתכוונתי זה האם עכשיו זה שונה וכדאי לחכות כי יש משהו חדש מעבר לפינה). ג. הבנתי שיש משהו חדש שי…
-
- 18 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
-
אני צריך עזרה לוח עבור מעבד P4 1800A מיועד לO/c fsb בסביבות ה150 משהו כזה עד 145. ורק לוחות מבוססי I845G נ.ב אין סיכוי שאני יקח את ה Epox 4G4A+ תקציב: עד 1000 שח. חשבתי יותר על האסוס אביט GigaByte נו מה אתם אומרים?
-
- 17 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
האם אפטרון 165 מתאים ל..DFI NF4 SLI INFINITY ?
-
- 22 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
https://learn.microsoft.com/en-us/windows-hardware/design/minimum/supported/windows-11-22h2-supported-intel-processors https://learn.microsoft.com/en-us/windows-hardware/design/minimum/supported/windows-11-22h2-supported-amd-processors אין לראות בזה המלצה לעבוד / לעבור לחלונות 11 ....
-
- 11 תגובות
- 2.2k צפיות
- 3 followers
-
-
היי , קניתי מעבד PHENOM 2 X4 965 יד שניה מאיביי (ב300 שח כולל משלוח) ואני רוצה להתאים לו לוח אם השאלה שלי היא כזו , אם שווה לקחת לוח אם GA-MA770T-UD3 של ג'יגה בייט ב349 שח מוולקום או להוסיף עוד 100 שח ולקחת GA-870A-UD3 ב442 שח גם מוולקום או שבכלל להתפרע וללכת על GA-990XA-UD3 ב570 שח בKSP או שיש לי דרך להשיג קצת בפחות ב530 שח ... (חשוב לי לציין שאני מעדיף לחסוך אבל השאלה איך הלוח הזה של צ'יפסט 770? ואם כדאי לי להסתכל על חשיבה לטווח ארוך במידה וארצה לשדרג?) ודבר נוסף , עשיתי טעות שלקחתי פנום ולא למשל FX4100 או FX4300 ? (המערכת אמורה להיות מיועדת למשחקים בין היתר , חשוב שהיא תוכל להחזיק משחקים כבדים, כרטיס מסך יהיה בהמשך- כרגע זה לא רלבנטי, אני קונה את החלקים של המערכת ל…
-
- 14 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום רציתי לדעת אם אני אקח את הלוח אם Abit-ip35-e אז יהיה לי צוואר בקבוק עם הכרטיס HD4850, מפני שהלוח לא תומך ב-PCIE 2.0... אז יוכל להיות לי צוואר בקבוק בגלל זה? אם כן זה יהיה גדול ונורא? תודה לכל העוזרים
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
B150M-A LGA 1151 - 4x DDR4 up to 64GB at 2133 MHz - PCIe 3.0 x16 - 2x PCIe 3.0 x1 - 6x SATA 6Gb/s - USB 5Gb/s - 4x USB 3.0 - 6x USB 2.0 - HDMI - DVI-D - VGA - mATX (23.4x20.6 cm) ₪ 373 http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=B150M-A H110 - 2x DDR4 up to 32 GB at 2133 MHz - PCIe x16 - 2x PCIe x1 - 4x SATA 6Gb/s - 4x USB 3.0 - 8x USB 2.0 - VGA - DVI - HDMI (1.4) - S/PDIF - Realtek GbE - mATX (22.6x17.4cm) ₪ 292 http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=GA-H110M-S2H אני מבין שביקר יותר, יש יותר USB3, כי אתה משלם יותר שווה אתה מקבל יותר. ביקר יותר בטח יש גם יותר חריצים להרחבה, אני לא מבין בזה אלא היגיון בריא. אבל האם יש הצדקה ללכ…
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אחד הסוקרים ביוטיוב פירסם ביקורת שמראה למה ללוח האם הזה של אסוס יש רק 4 שלבים לvrm ולא twin 8 כמו שהם מפרסמים. הלוח הזה עולה 300 דולר, וממותג על ידי אסוס כלוח high end. הוא מסביר גם למה זה לא טוב ומה החסרונות והיתרונות במה שאסוס עשו. מביקורות אחרות שראיתי, הvrm באמת מתחמם הרבה יותר מאשר לוחות של חברות אחרות. ברחבי הרשת אנשים מחזירים את הלוח בעקבות המידע הזה. מדובר בבעיה בעיקר עם מעבד כמו i9 9900k , ולמי שעושה oc. הביקורת הזאת יכולה להיות תקפה גם ללוחות אחרים של אסוס, ובכל מקרה מדובר בסרטון טכני ומעניין לדעת ולהבין.
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
- 2 followers
-
-
שמתי לב שE7400 נקרא CORE 2 DUO , וE6300 נקרא Pentium Dual-Core מה ההבדל ביניהם?
-
- 2 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שימו לב ל-FPS בגיימינג...אותו מחיר יש להם:
-
- 25 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
-
שלום ברשותנו מחשב סלוני שכבר תקופה ארוכה עושה בעיות, זה התחיל בלוח אם שנשרף והוחלף ונמשך בעוד כמה וכמה בעיות כך שקיבלתי החלטה להחליף את השלושה. המחשב משמש בעיקר לגלישה באינטרנט והרצת סרטים, מחובר לרסיבר וממנו לטלוויזיה. חשוב שתהיה יציאת hdmi בלוח. מכיוון שהרבה זמן לא יצא לי לגלוש ולהתעסק בדברים האלה אני לא יודע עם הבחירות שלי נכונות: מעבד אינטל Intel Pentium G4400 3.3Ghz 3MB Cache s1151 - Box 320 לוח אם Asus H110M-A LGA1151, Intel H110, DDR4, PCI-E, VGA, DVI, HDMi 370 זיכרון למחשב Corsair Vengeance LPX 4GB DDR4 2400Mhz CL14 140 סה"כ 830 באילת 710 אני קונה באילת כנראה. הם התווספו למארז קיים של antec nsk 2480 ולדיסק קשיח 1…
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אחד האנליסטים המפורסמים טוען שב 2019 AMD תעבור את INTEL בעוצמת המעבדים בגלל שהיא כבר תעבור ל7 NM ואינטל עדיין נאבקת עם תהליך יצור של 10NM וממליץ ללקוחות שלו (מהגדולים בעולם אמזון,סמסונג וכו') להתחשב בזה בתוכניות העיסקיות שלהן, https://www.pcgamesn.com/amd-surpass-intel-cpu-performance-2019 מה דעתכם?
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
- 2 followers
-
-
מוגש באהבה לידידי אור כהן: https://world.taobao.com/item/570930966258.htm?spm=a21wu.10013406-tw.0.0.dee61a216H431y
-
- 11 תגובות
- 2.2k צפיות
- 2 followers
-
-
-
הדלפה מעניינת מספרת לנו, שחלון הזמנים להשקת המוצר הם לכל המוקדם סוף 2021, ויותר סביר במחצית הראשונה של 2022. הכל על בסיס הערכתה של AMD, שעד אז היצור בליטוגרפיה החדשה 5nm תהיה זמינה כבר לטובת הנושא (TSMC או סמסונג). מדובר בסוקט חדש AM5 שהוא קצת יותר גדול מהסוקט הנוכחי AM4 על מנת לאפשר יותר שטח נדלני לשבבים. מדובר בעדכון לארכיטקטורה של Zen3, שתוסיף (כנראה) תמיכה ב- PCI-E דור 5, ובזכרונות DDR מדור 5 במהירויות 5200mhz ומעלה. AMD מעבירה את ליבת הנהול המרכזית (שהיא ה- IO) שהיום מבוצעת בריזן 3000 באמצעות ליטוגפריה בגודל 14nm, להיות מיוצרת גם היא ב- 5nm כמו ה- chilets עצמן, ובכך להקטין אותה לחצי הגודל, ולפנות עוד שטח על ה- substrate לטובת יותר chiple…
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
טוב אין הרבה פרטים אבל דוד שלי שעובד באינטל סיפר לי כמה דברים על סדרת המעבדים שיצאו בשנת 2009: ליבה:PENRIN ננו מטר:45 הליבה הזאת כבר בתהליחי פיתוח וזהו..חח הוא לא יכל להגיד לי יותר.. אני יודע משהו בקשר לסודיות החברה... טוב אז שיגיב רק מי שמענין אותו
-
- 25 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1) בניגוד ללוחות אחרים ברמת מחיר שלו אין לו כניסות של פורט טורי ומקבילי, האם זה חסרון? או הכניסות האלו לא יהיו שימושיות בעתיד? 2) שמתי לב שיש לו כניסות eSATA אבל לא ברור לי למה צריך אותן, לא מכיר ציוד שמשתמש בכניסה הזו. מישהו יכול להסביר? 3) הלוח הזה נמכר בנעה ב 750ש"ח וגם ה GIGABYTE GA-965P-DS3 נמכר ב750 ש"ח והוא לא REV3.3 במצב הזה כדאי להשאר עם הABIT? לא מתוכנן o.c (אולי בעתיד הרחוק..) ולא משחקים, אבל אני קונה מחשב להרבה זמן ולכן אני רוצה לוח טוב ואמין. תודה לעונים
-
- 18 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי, השאלה בכותרת+האם מהירות ביצוע הפעולות והרכיבים במחשב (כמו ההארד דיסק לדוגמא) במחשב תגבר?+עבודה במשימות רבות,באותו זמן ביחד תגבר? תודה רבה מאוד מראש .
-
- 19 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
-
שלום לכולם. כפי שמצוין במפרט, ברשותי לוח אם שתומך ב USB 2.0, ומותקנים בו הדרייברים המעודכנים ביותר, כמו גם הביוס המעודכן ביותר. קניתי גם סורק USB 2.0 לאחרונה, ואכלתי קש במשך יומיים בנסיון להתקין את הסורק. לאחר יומיים של עבודה קשה, התקנתי את כרטיס ה USB 2.0 מתוצרת ADAPTEC שהגיע עם הסורק - וכל הבעיות נעלמו לחלוטין. לאחר בדיקה נוספת של מתאם USB2.0 שעל לוח האם, שוב נתקלתי בבעיות תקשורת בין הסורק למחשב. האם זה רק אצלי ככה ? האם עוד מישהו נתקל בבעיות תאימות ל USB2.0 עם הלוח הזה ? כפי שציינתי כבר, כל הדרייברים והתוכנות עדכניות ביותר. תודה על העזרה מראש.
-
- 17 תגובות
- 2.2k צפיות
-