עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תמיכה טכנית למחשבים

פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.

1. הי חבר'ה , ממש בקרוב אני בונה את המחשב החדש שלי ואני צריך עזרה במשהו. הבנתי שכאשר אני מרכיב את כל ה כונני דיסקים ,כונן קשיח ובקיצור הכל ואז מפעיל את המחשב נפתח תוכנת ה BIOS ,נכון? עכשיו אני קראתי את המדריך , רק רציתי לשאול אם אני אזדקק ל עידכון ה -BIOS(מחשב חדש) ? או שפשוט לדלג על זה ולהמשיך ללא עדכון ולהתקין את כל הדרייברים ותוכנת הפעלה ?

• 4 תגובות
    • 794 צפיות
  2. אהלן קניתי לסבא שלי היום מחשב וכמה דברים מוזרים קרו. אז ככה מה יש לנו, כונן SATA חדש לא מפורט מזוהה, כונן IDE ישן עם חלונות XP מזוהה, צורב DVD IDE מזוהה , הכל טוב ויפה , אז שני הקשיחים מזוהים אם הם מחוברים ביחד, ההתקנה הישנה של חלונות עולה והכל מצויין אבל העכבר והמקלדת לא מגיבים משום מה ... מוזר, מחבר את הצורב על אותה הצמה בגלל שיש רק חיבור IDE אחד על הלוח אם החדש ואז זה רושם שזה לא מזהה כלום חוץ מהכונן SATA החדש שאין עליו עדיין כלום, אשמח לשמוע איך אני יכול להתגבר על הבעיה המוזרה גם של הכוננים שמחוברים על אותה צמה שיהיו מזוהים וגם על הבעיה המוזרה של זה שהעכבר והמקלדת לא עובדים, שניהם USB... תודה ויום טוב

• 2 תגובות
    • 794 צפיות
  3. Started by Luna.,

שלום רב, יש לי לפטופ חדש ואשמח לדעת איזה תוכנות יש להתקין עליו - החל מהבסיסיות ביותר. גם אם זה נראה לכם מובן מאליו - זה לא כך לכל אחד, אודה לכם אם תציינו גם את הברור מאליו (עבורכם). כמו כן, אשמח לקבל הכוונה וקישורים מהיכן להוריד את כל התוכנות. האם יש צורך להתקין אנטי וירוס? אם כן, מהו המומלץ ביותר? נגני מוזיקה? האם יש צורך להתקין תוכנות לצפייה בסרטים/ תוכנות לגיבוי/ תוכנות לסנכרון/ עריכה/ אופיס/ כל דבר אחר... האם יש צורך לשנות הגדרות כלשהן במחשב? להפעיל נעילה? > האם יש משהו קריטי שצריך לעשות בהפעלה הראשונית של המחשב? בדיקות כלשהן? עדכונים? משהו אחר..? ברור שיש עוד דברים רבים, אשמח לכל עצה, עזרה והכוונה בנושא. תודה רבה!

4. Started by roma,

שלום רב! הבעיה היא כמו שצויינה בכותרת היא שאני לא יכול להתקין ווינדוס. כל פעם זה נתקע במסך שחר(עוד לפני ההתקנה עצמה) ובו כתוב משהו בסגנון SETUP IS CHECKING THE DEVICES... משם זה לא ממשיך. הכנסתי את הדיסקט של MEMTEST וכשהמחשב נדלק וטוען את הדיסקט המסך מתחיל להריץ כל מיני קודים שונים בלי סוף, ולא נכנס לתוכנה עצמה. אם אני מוציא את הדיסקט עצמו אז כונן הדיסקטים מתחיל לעשות רעשים. מה עושים? מה לא בסדר? תודה מראש!

• 5 תגובות
    • 794 צפיות
  5. Started by hatzhaik,

שלום לכולם רציתי להוסיף הארדיסק למחשב השני שלי שהוא P3 733 133Mh ולוח כזה http://www.jetway.com.tw/oldweb/evisn/product/slot1_370/bx133/bx133.htm והיה חסר לי ג'מפר אחד בשביל ההגדרות של ההרדיסק השני וחשבתי שאין בעייה לקחת מהלוח כי מזכרוני ידוע לי שיש כמה שמחוברים על פין אחד והם לא בשימוש אז הוצתי את הג'מפר הלבן שבתמונה הראשונה וראיתי שהוא מחבר בין שני העליונים והחזרתי אותו אח"כ ראיתי ארבע ג'מפרים כחולים וצמודים בשורה (תמונה 2)שהשניים הפנמיים מחוברים לפין אחד למעטה ובאתי להוציא אחד מהם ובטעות גם הוצאתי את הימיני.החזרתי אותו למקומו ולקחתי את הג'מפר השלישי משמאל להרדיסק חיברתי ובאתי להדליק את המחשב והוא נדלק אך לא מופיע מסך הפתיחה. ניסיתי להוציא את ההרדיסק החדש ולהחזיר את הג'…

• 3 תגובות
    • 794 צפיות
  6. Started by THELAD,

שלום רב, ברשותי צורב LITE-ON DVDRW SHOW-1633S, נקנה לפני חודש ימים בערך... הבעיה היא כזאת, כאשר הצורב טוען דיסק כלשהו, הוא חורק, רעש של חריקה חזק נשמע ממנו בעת טעינה וקריאה מהדיסק. הרעש הזה ממש מעצבן... וכשרואים סרט זה בכלל מעצבן... האם צורבי LITE ON רועשים באמת ? או שאולי יש בעיה בצורב ?! תודה רבה לכל העוזרים.

• 8 תגובות
    • 794 צפיות
  7. Started by Red Fox,

טוב, אז ככה, הבעיה שלי היא כזו: יש לי במחשב DVD (הכונן הוא 48X12) והוא עבד טוב מאוד (ועדיין עובד...) הבעיה היא - שכרתי סרט (Resident Evil) ומשום מה ה-DVD לא קורא אותו (כאילו, הוא טוען וטוען וטוען עד שבסוף נדלקת הנורה שליד הכונן, ולא נכבת עד שמוציאים את הדיסק). בדקתי עם המוכרת את ה-DVD בחנות והוא עבד טוב מאוד. בדקתי DVD אחר שיש לי בבית (יצפאן) והוא עובד מצויין. למישהו יש מושג למה זה קורה, ואיך אפשר לפתור את זה? אני אשמח מאוד אם מישהו יוכל לעזור לי. בתודה ובצפייה לתשובה, Red Fox.

• 0 תגובות
    • 794 צפיות
  8. Started by Leead,

שלום לכולם, שאלה בנוגע לשדרוג RAM למחשב קיים הלוח אם הוא MSI Z87-G45, וזכרון מסוג G.SKILL 2x4GB 1600C9D-8GAB, כלומר 2 סטיקים של 4 ג'יגה כל אחד (והמעבד i5-4670K למקרה שרלוונטי) אני רוצה לשדרג ל-16GB, אז חשבתי להוסיף סטיק של 8GB (משהו בסגנון הזה שנמכר בסביבות ה-200 ש"ח בארץ) אשמח להסברים והמלצות בנושא כיוון שאין לי שמץ איך התזמונים השונים או ההרכב השונה של 3 סטיקים משפיע על הביצועים, כל מה שאני יודע זה שנמאס לי להיות עם 8GB RAM עריכה: ייתכן והפוסט בקטגוריה לא נכונה, אם כן אשמח אם תעבירו אותו או תמחקו ואפתח מחדש.

• 0 תגובות
    • 794 צפיות
  9. Started by The-Magician,

אני לא מצליח להיות האדמין של המחשב, יש בו 2 משתמשים אחד אני יודע את הסיסמא והשני אני לא יודע זה מחשב שהבאתי אותו ממישו איך אני יכול לדעת מה הסיסמא? אני ניסיתי לעלות את המחשב במצב בטוח לא עוזר זה מבקש את הסיסמא

10. Started by !_Evil_!,

אז ככה המחשב נפל לי וכנראה שהארד דיסק ניזוק. אבל הוא נתן לי שגיאה של חיבור אז החלפתי חיבור IDE ופירמטתי. ושפירמטתי לא יכולתי להשתמש בדרך הרגילה כי כל הזמן זה נתקע ב22 אחוז אז עשיתי בדרך המהירה של הפירמוט. והכל יסתדר והתקנתי Windows. עכשיו להיות במחשב זה בלתי נסבל שום דבר לא זז הכל איטי העתקה של תיקיה לוקחת כ6 דקות. התקנה של משחק לוקחת שעה ו25 דקות. הייתי רוצה לפרמט שוב אבל הדרך הרגילה לא עובדת לי ורק הQuike עובד. מה אפשר לעשות?

• 4 תגובות
    • 794 צפיות
  11. יום אחד ניסתי לחבר את הממיר הדיגטלי של הוט עם כבל usb של מצלמה ומאז הפסיק לי המוזיקה של המחשב הקול הוא נותן שגיאות כאלה למשל כשאני פותח שיר במדיה פלייר ל- Windows Media Player אין אפשרות להפעיל את הקובץ מכיוון שיש בעיה בהתקן הקול שלך. ייתכן שלא מותקן במחשב שלך התקן קול, שתוכנית אחרת משתמשת בו , או שהוא אינו פועל כראוי. או כשאני מנסה נגיד לפתוח צלילים והתקני שמע לראות אולי צלילים של וינדוס עובדים אז הוא אומר לווינדוס אין אפשרות להפעיל את הקובץ ייתכן שהקובץ פגום או שהוא משתמש בתבנית דחיסה לא מזוהה כדי לפתור בעיה זו החלף את הקובץ או השתמש ביישום הוספה והוסרה של תוכניות כדי להתקין דחיסת קול בקיצור אנשים מישהו שיכול לעזור לי אני מת בלי מוזיקה אחים שלי אההה ודרך אגב הכרטי…

• 2 תגובות
    • 794 צפיות
  12. בעיה אני מנסה לפתוח קובץ שנמצא ב pbo וקופץ החלון הזה כול הזמן מה לעשות עיין בסופה של הודעה זו לקבלת פרטים אודות הפעלת איתור באגים בשיטת just-in-time (JIT) במקום תיבת דו-שיח זו. ************** טקסט החריג ************** System.ComponentModel.Win32Exception (0x80004005): Application not found ב- System.Diagnostics.Process.StartWithShellExecuteEx(ProcessStartInfo startInfo) ב- System.Diagnostics.Process.Start() ב- System.Diagnostics.Process.Start(ProcessStartInfo startInfo) ב- PBOManager.PBOM_Explorer.Proc_ViewArchiveItem(TreeNode Node) ב- PBOManager.PBOM_Explorer.PBOM_Ex_Tree_NodeMouseDoubleClick(Object sender, TreeNode…

• 0 תגובות
    • 794 צפיות
  13. Started by tomy669,

שלום לכולם ושבת שלום! אתאר את הבעיה שיש לי במחשב ואשמח אם תוכלו לייעץ לי מה עלי לעשות וכן תודה מראש לעוזרים.. המחשב עולה כרגיל עד שהוא עולה לוינדוס, הוא מראה מסך ברוך הבא, מראה עכבר, פתאום אני שומע רעש מההארד דיסק (מן תיקתוק)ועולה מסך כחול לפי הבנתי ההארד דיסק שלי נדפק.. חבר אמר לי שאפשר לסדר זאת בעזרת תוכנה שנקראת SMART דרך boot בדיסק און קי או משהו דומה, ניסיתי לחפש באינטרנט ולא מצאתי דבר שיכול לעזור לי בנושא.. או שאני צריך לפרמט את ההארד דיסק דבר שעלול לגרום לאיבוד חומר רב ויקר ערך עבורי. ההארד דיסק מחברת western digital דגם: wd1200 js - 00mhbo אשמח אם תוכלו לעזור לי, כי אני ממש זקוק לעזרה! תודה מראש לכולם!!!

• 7 תגובות
    • 794 צפיות
  14. Started by Buzz 15,

התקנתי את המשחק והכל טוב ויפה ולחצתי על המשחק וזה העלה לי מסך שחור וחזר לוינדוס לפי מה שהבנתי עם דיבור עם כמה אנשים יכול להיות שוינדוס 98 לא תומך במשחק הזה בקיצור רציתי לשאול אותכם שתי דברים: 1.אם זה הגיוני שהמשחק לא תומך בוינדוס הזה? 2.אם זה הגיוני אז האם יש דרך לתקן את זה נ.ב. יש לי וינדוס 98 ו ATI Radeon 9800W 128MB DDR + TVOUT Pro אם זה יעזור במשהו..

• 5 תגובות
    • 794 צפיות
  15. Started by Shortboarder,

אוקי אז ככה יש לי שני קבצים : Vup99c.exe e1008.hex עכשיו אני יודע ש ה HEX זה הדטבייס של ה firmware החדש,הסידי שלי הוא כונן F עכשיו מכיוון שלא מצאתי איפהשהו הסברים איך עושים את זה,ולא רציתי סתם להרוס,אז הגעתי לפה אנא עזרו לי....

• 1 תגובה
    • 794 צפיות
  16. Started by ofir667,

אני פותח את התוכנה Everest ובשורה של הלוח אם זה כותב לי unknown, איך אני יודע איזה לוח אם יש לי?

• 3 תגובות
    • 794 צפיות
  17. או קיי ככה : מדובר במחשב דיי ישן של חבר שלי . הוא לקח את ההארד דיסק בעל הנפח העצום שלו של ה 20GB להעתיק כמה קבצים מאסיביים מחבר ( MP3) הוא כנראה ניתק אותו תוך כדי פעולה של המחשב קיצר הלך ההארד דיסק... הוא לא נדלק אפילו... קיצר היום הלכתי איתו לקנות הארד דיסק חדש 80GB WD 8 MB הקטע הוא שצריך לעשות FLASH לביוס בשביל לתמוך במעל 65 GB והקטע היותר בעייתי שכנראה זאת לא הבעיה היחידה של המחשב... מדובר במערכת הבאה : PIII 550 Mhz Slot 1 MicroStar MS 6156 GEFORCE 2MX440 64MB 256mb sdram +brand new hd 80 gb הדברים שניסיתי עד עכשיו : 1. להוציא הכל !!!! להשאיר רק מסך וזכרונות... ( לא עובד ) 2. לשים זכרונות וכ.מסך חילופיים ... לא עובד... 3. לנסות לעשות CLR ל BIOS ( לא היה לי מושג איזה …

• 4 תגובות
    • 794 צפיות
  18. שלום המפרט: AMD Phenom 810 4gb ram hd4850 אני על Windows XP SP3 דרייבר של הכרטיס מסך 9.9 כשאני נכנס למשחקים (בינתיים רק COJ וSTALKER Shadow of chernobyl) יש בעיה עוד בתפריט בסטוקר המסך שנייה על התפריט שנייה במסך שחור, אחרי כמה שניות לפעמים גם יש את התפריט עם הפרעות כאלה.. ב-COJ בד"כ מתקבל תפריט עם שיבושים על המסך ולפעמים מגיע למסך כחול עם הודעה על ati2dvag בשניהם לפעמים זה מגיע ל-VPU Recover כשהשיבושים קורים יש רעש מוזר מאיזור הכרטיס מסך(יכול להיות שזה המאוורר מסתובב על גבוה ואני לא רגיל לרעש לא סגור על זה :\) הכרטיס לא חם לפי GPU-Z (כל הסנסורים מגיעים למקס' של 55-60) עריכה: אוקיי עוד תופעה אחרי כמה פעמים שהמסך התחלף משחור לתפריט וחזור- המסך עבר ל-Stand by כאילו הוא כבר ל…

• 0 תגובות
    • 794 צפיות
  19. Started by Boomerang,

יש לי מסך CTX PR705F בן ארבע בערך, שבמשך תקופה מסוימת היו מדי פעם "טיקים" - רעש סטטי כזה ואז התמונה גדלה פתאום ובמשך כמה שניות חזרה להיות נורמלית. אחרי כמה שבועות כאלה המסך הפסיק להידלק. (כלומר, המנורה שלו דולקת, אבל חוץ מזה הוא נראה מת) השאלה היא אם יש עוד משהו לעשות איתו, או שאין טעם ואפשר בלב שקט לזרוק אותו? אגב, מישהו יודע מי היבואן של CTX בארץ?

• 8 תגובות
    • 794 צפיות
  20. האם ספק כוח לא איכותי יכול לדפוק רכיבים במחשב .לחבר שלי הלך לוח פעמיים וגם הארד דיסק בתוך חצי שנה

• 4 תגובות
    • 793 צפיות
  21. אני לא בטוח אם זה חומרה אבל יש לי בעיה שהWINDOWS7 לא עולה קניתי לעצמי מחשב ולקחתי חלקים מהמחשב שכבר קיים בבית השארתי את אותו המחשב הקודם עם אותם חלקים שהיו והחלפתי רק לוח אם ומארז (אותו מעבד זכרון וHDD) כשאני מנסה לפרמט תמחשב ולהתקין WINDOWS ההתקנה שאחרי הBOOT עולה ממש לאט וגם ההתקנה מאוד איטית ניסיתי להתקין כמה פעמים וכל פעם הייתה לי שגיאה מסויימת של WIN או שהמחשב קרס (היה מסך כחול אם שגיאה ארוכה) ורק בבפעם האחרונה המחשב התקין ועלה יפה .... עשיתי ריסטרט וראיתי שהכל עובד אבל מהפעם השניה שכיביתי אותו הוא כבר לא מעלה תWIN יש את הטעינה ואז המחשב נדלק מחדש בלי שגיאה או משהו אני ניסיתי להחליף את הראם הHDD וגם את הכונן (בגללל שזה טען לאט ) והבעיה לא הייתה בהם אני לא ממש יודע מה…

• 1 תגובה
    • 793 צפיות
  22. Started by tick tak,

היי הצורב SATA בשימוש כשבוע. בהתחלה לא הבנתי למה יש בעיה , וכתוצאה מזה מסך כחול אחרי שניסיתי כמה דברים מתברר שהמסך כחול מתקבל רק על מדיות TDK DVD-R כחולות למי שמכיר. ואין שום בעיה עם מדיות של VERBATIM\MAXELL ואפילו דיסקים CD-R של סילבר ליין מלפני שנה וחצי+ אני משתמש כמעט ורק בורבטים , לפני שנה השתמשתי ב - 50 דיסקים המדוברים של TDK כדי לגבות מידע. השגיאה היא לפעמים אפילו בלי לנסות להעביר את המידע לכונן (ניסיתי לכמה כוננים) יכול להיות שאני צריך לעשות FIRMWARE , ומצאתי משהו שמסביר שצריך להעביר את הצורב מוד PIO אבל אני לא בטוח מה לעשות. אני רוצה להביא את קובץ ה -dmp אבל Windows Debugging Tool לא מצליח לקרוא את הקובץ , אם תעזרו לי לסדר את זה זה יהיה יותר קל לפתור את הבעיה. ת…

• 1 תגובה
    • 793 צפיות
  23. Started by ycat,

שלום ברשותי HD חיצוני של WD שדגמו הוא - כונן קשיחוWDG1U3200EוWestern Digital בנפח של 320 GB חיבור USB ספק כוח פנימי. כאשר אני מחבר אותו למחשב ומנסה להעביר כמויות גדולות של מידע המחשב אינו מזהה יותר את הHD לא מאפשר לי קריאה. המחשב מקפיץ לי הודעה שהכונן נראה כלא מפורמט ושואל אותי אם אני רוצה לפרמט אותו. האם מישהו מכיר תקלה שכזו ? אשמח לעזרה תודה רבה יום טוב.

24. מחשב נייד HP ZBook 17 G4 משנת 2018 עם אחריות בתוקף הבעיות התחילו עם מסך שחור כשמחברים תחנת עגינה התקשרנו ל HP וקיבלנו מספר קריאה: , הם דיברו בטלפון וביקשו להתקין מחדש את המחשב, ביקשו לעדכן כל מיני דרייברים, שום דבר לא עזר, הם סגרו את מספר הקריאה. התקשרנו שוב ופתחנו מספר קריאה חדש: , הגיע טכנאי אחרי שבועיים עם לוח אם תקול, הטכנאי גילה שהלוח אם החדש תקול רק אחרי שכבר הכניס אותו למחשב הנייד וחיבר הכל, הוא גילה שחסר חיבור למקלדת התקשרו שוב לתמיכה של HP וקיבלנו מספר קריאה חדש חיכינו עוד שבועיים עד שהגיע לוח חדש, טכנאי הגיע להחליף את הלוח ואחרי זה גילינו שהמחשב נכבה אחרי 10 או 20 דקות של פעולה, גם צילמתי והעליתי ליוטיוב את הבעיה…

25. ניסיתי לפרמט את המחשב של חבר שלי. באתי עם דיסק טוב של ווינדוס, שבטוח עובד. (XP) סיימנו את חלוקת הכוננים, פירמוט כונן C, והעתקת הקבצים למחשב. הגענו לשלב של הספירה ל Rebot, אחרי הריסטרט המחשב עלה, ובמסך של טעינת הווינדוס, הוא נתקע. ניסינו להתקין עוד פעם, וזה קרה שוב. ניסינו עוד פעם, וקרה שוב. ניסינו גם עם דיסק שונה, ואז בכלל לא עלתה הבחירה של Boot from CD (ה CD מוגדר בביוס כהתקן ראשוני). עכשיו אי אפשר להתקין ווינדוס, ואי אפשר לעבוד במחשב. מה עושים?

• 9 תגובות
    • 793 צפיות

דיונים חדשים בפורומים