תמיכה טכנית למחשבים
פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.
38,290 דיונים בפורום זה
-
השאלה בכותרת. לנובו מציינים במפרט של E480 ו 580 שפורט ה USB C הוא 3.2 Gen מה שמהווה יתרון לעומת המתחרים במחיר זה, אך קראתי היכנשהו מישהו שטוען שזהו שקר ובפועל מדובר ב 3.1, ורק הסדרות היקרות יותר L\T מצויידות ב 3.2, מה שמתאים למקובל ברמות מחירים אלו. כיצד ניתן לבדוק זאת מתוך המחשב? עריכה: lsusb -t בלינוקס מחזיר רק התקן 5000M ולא 10000, כלומר 3.1 ולא 3.2... לנובו פשוט שיקרו במפרטים כולל ליבואנים. לא יאומן.
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, המארז שלי Antec Sonata III . בחזית המארז חיבור eSata. אני מגבה חומר לכוננים קשיחים פנימיים, אותם חיברתי עד היום באמצעות מתאם SATA to USB כאשר נדרשתי תמיד לחבר את השנאי לחשמל כדי שהכוננים יקבלו מתח (כוננים גדולים, 3.5 אינץ'). כדי להקל על עניין הגיבוי ולבצע גיבויים יותר במהירות, אני מתכוון להשתמש בחיבור eSata הקיים בחזית המארז. מצאתי כבל שמאפשר להעביר מתח חשמלי על גבי ה- eSata אך כתוב שהחיבור במארז חייב לתמוך בזה. כיצד אוכל לדעת האם החיבור במארז תומך בזה? חיפשתי ב- PDF באתר של Antec ולא מצאתי מידע בנוגע ל- Power over eSata אלא רק שיש eSata בחזית המארז... תודה רבה.
-
- 3 תגובות
- 992 צפיות
-
-
שלום חברים ברשותי amd athlon 64 3200 לסוקט 939 עם לוח אם msi k8n neo4-f בחצי שנה האחרונה יצא לי הרבה פעמים להתקל בכיבוי אוטומטי של המחשב ברצף של כמה ימים ככל הנראה בגלל שהתחמם יותר מדי, לא התעסקתי בזה יותר מדי כי לא היה לי זמן עד שאתמול כשנסיתי להדליק אותו והמסך מראה שחור, ושומדבר לא עולה נסיתי כמובן להושיב את הזכרונות כמו שצריך, כרטיס מסך, לנתק את כל החיבורים ולחבר אותם שוב, לאפס את הביוס אבל אין תגובה רצוי לציין שהמאוורר של הלוח אם ממש ממש קירטע ולדעתי זו הסיבה שהמחשב לא מגיב יותר ולכן הלוח אם נשרף מה אתם חושבים? יכול להיות שאני טועה? איך ניתן לדעת אם המעבד או שהלוח אם נשרף? אני אשמח לעזרה, תודה
-
- 10 תגובות
- 20.7k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום. יש לי בעיה ואבקש את עזרתכם. לפני כשבוע קרס המעבד עקב טמפרטורה גבוהה מספר פעמים תוך משחק ב- BIA. ניקיתי את המאוורר של המעבד והחזרתי אותו ללוח. לאחר החזרת המאוורר למקומו, הדלקתי שוב את המחשב אך הוא לא נכנס לביוס. ספק הכח ושאר החומרה עובדים כרגיל. ניסיתי לבודד את הבעיה ע"י החלפת ספק - הבעיה לא נפתרה. בדקתי את כרטיס המסך במחשב של חבר והכרטיס תקין. בדקתי את לוח האם כאשר רק המעבד, הזכרונות וכרטיס המסך מחוברים ואין כניסה לביוס. אין סימני שריפה או חריכה על פריטי החומרה. יש לציין כי המחשב עבד לפני שניקיתי את מאוורר המעבד. כיצד ניתן לדעת האם מדובר בבעיה במעבד או בלוח האם? המחשב בנוי ממעבד אינטל 1.7 ג'יגה, 384 מגה DDR במהירות 266 MHZ, כרטיס מסך ATI RADEON 9600 PRO…
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם! כאשר אני נכנס למשחק מסוים במחשב (לדוגמה GTA SA) קצב הרענון של המסך שלי צונח ב-85HZ ל-60HZ (גם ברזולוציה 800X600!). יש לי מסך Samsung SyncMaster 959NF שתומך בקצבי רענון גבוהים ברזולוציות גבוהות, כך שהוא לא מהווה בעיה. השאלה שלי היא איך להעלות את קצב הרענון של המסך שלי כאשר אני מפעיל משחקים, ושזה לא יכוון אוטומטית ל-60HZ. תודה
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי חלקים של מחשב ישן מאד. CPU 300MHZ, לוח של אינטל MU440EX, 128MB RAM וספק כח בלי מארז. השאלה בכותרת! תודה!
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום בקרוב אקבל את כרטיס המסך MSI AMD Radeon R9 290 4GD5, ואני מעוניין לדעתי כיצד אוכל לחבר אליו 3 מסכים, כאשר המסך הראשי הוא Dell 2311h בחיבור DVI , מסך נוסף די ישן ופשוט ברזולוציה של 1280X1024 בחיבור VGA, ומסך טלוויזיה בחיבור HDMI . האם אני צריך מתאם מיוחד או שניתן לחבר את המסכים כמו שהם (חוץ ממתאם DVI לחיבור VGA ) ? חיים
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כאשר אני נוגע בחלקים המתכתיים במארז כשהוא דולק, בשני מחשבים בבית, ובאחד מהם גם במסך, יש המון המון חשמל סטטי יש איזושהיא דרך למנוע זאת? תודה מראש גיל
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כיצד ניתן לעשות דיאגנוסטיקה לכל החומרה במחשב? אני שואל את זה בגלל שיש לי בעייה במחשב, שכשאני מפעיל תוכנת הורדה + תוכנת אינטרנט + מוזיקה, המוזיקה והעכבר מתחילים להיתקע.. וניסיתי הכל, בניתי את המחיצות מחדש הוצאתי, הכנסתי זיכרון הרצתי 21 טסטים של memtest וכולם עברו בהצלחה.. איך אפשר לבדוק רכיבים אחרים במחשב? תודה.
-
- 26 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
אני מתכוון כיצד ניתן להוציא את הפלסטיקים הלבנים שתופסים אותו על הכרטיס. תודה לעוזרים
-
- 9 תגובות
- 691 צפיות
-
-
שלום לכולם, חברה טובה שלי שומרת תמונות מעל 10 שנים על כונן קשיח שלא היה לו שום גיבוי וככל הנראה הגיע זמנו לנוח על משכבו, מה ניתן לעשות במצב כזה? האם ניתן לשחזר? איפה איך כמה ולמה יתקבלו בברכה, תודה
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אשמח לקבל עזרה. אני צופה בטלויזיה באמצעות מחשב שעליו מותקנת מע' הפעלה ווינדוס 7 (מיציאת HDMI בכרטיס המסך לכניסת HDMI בטלויזיה). הבעיה (שלי) היא שהמסך שך הווינדוס כאילו גדול מדי למסך הטלוויזיה כך שרואים רק חלקים מהאייקונים שעל המסך הראשי. האם ניתן לשנות את גודל התמונה (לא דרך שינוי הרזולוציה) כאילו לעשות "כיוון עדין" של גודל התמונה? ואם כן, איך.
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
אני לא מוצא מדריכים. חיפשתי בגוגל, אבל לא מצאתי. השאלה בכותרת ההודעה.
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי כרטיס מסך X1950XTX. לא הצלחתי למצוא בשום מקום מדריך כיצד לחבר אותו מהמחשב לממיר ובאיזו תוכנה להשתמש כדי לראות כבלים במחשב. תודה רבה רבה לכל העוזרים
-
- 0 תגובות
- 594 צפיות
-
-
שלום. אני מנסה להחליף כרטיס גרפי במחשב hp pavilion p6-2005is למחשב כרטיס גרפי עובד (pcie *16 ). אני רוצה להחליף אותו לכרטיס חדש ללא מאוורר. קניתי את הכרטיס Asus GT 1030 Low Profile 2GB GDDR5 אני מריץ win 10 ויש במחשב שני DIMS של 4G RAM DRR3 . כשאני מכניס את הכרטיס החדש, המחשב לא מצליח לבצע boot . מופיע מסך הפתיחה של ה bios וצפצוף אחד. המקלדת לא מגיבה. לא ניתן להיכנס לתפריטים של ה bios. קראתי שכדאי לבטל את ה uefi בסדר עליית ה boot . כשאני עושה את זה, המסך חשוך, והמחשב מצפצף 6 פעמים. חשבתי שזו בעיית חשמל. החלפתי את הספק לספק של 650W (המקורי הוא 300W). הבעיה לא נפתרה. ניסיתי לעדכן את ה bios לגרסא האחרונה …
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הבעיה הקודמת נפתרה, אבל צצו כמה בעיות חדשות. עקרונית, יש לי 2 כוננים קשיחים, בביוס אפשר לזהות את שניהם ואת הדגמים שלהם אבל במערכת הפעלה, מסיבה כלשהי, אפשר לזהות רק את הSSD שעליו יש את המערכת. אני לא מצליח לזהות את ההארדיסק השני. כרגע אני מתקין דרייברים של הלוח אם, אבל למישהו יש מושג מה לעשות? בנוסף, אני מנסה לשנות את השפה של המערכת מאנגלית לעברית, וכל פעם כשאני לוחץ "הורד שפה" זה חוזר אחורה ולא מגיב. רעיונות?
-
- 2 תגובות
- 855 צפיות
-
-
שלום, התחלתי לעבוד כטכנאי מחשבים בבית ספר. אני יודע להתקין תוכנות, וינדווס והכל אבל אני צריך עזרה במספר דברים: 1. איך אפשר לעשות שתלמיד לא יוכל למחוק תוכנות? 2. איך אפשר לעשות שהמחשב יחזור למצב התחלתי אחרי ריסט? 3. מישהו מכיר תוכנת השתלטות על כל 30 המחשבים בחינם? תודה רבה מראש.
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן אהלן חברי הפורום אני חדש כאן והחלטתי לשתף אותכם באוסף סרטוני ההדרכות שלי כאן אסביר לכם איך להשתלט על מחשב מכל מקום, בכל זמן , בכל רגע ובכל זמן בעצם שתהיו עם הסמארטפון שלכם… אזז ברוכים הבאים למדריך: איך להשתלט על מחשב דרך הטלפון אז תתארו לכם סיטואציה, אתם יושבים בעבודה, בלימודים , או בכל מקום אשר תחפצו. ואתם ממש ממש חייבים לגשת כרגע למחשב האישי שלכם או לאותם מחשבים שאתם נוהגים להשתמש בהם באופן קבוע. הבעיה מתחילה בזה שאתם לא יכולים, וחבל… אז ידוע לנו שהיום יש שלל ותכנות ואתרים ל "שליטה מרחוק". אבל , מניסיוני האישי אני בא ואומר , עדיין לא נתקלתי בתוכנה מספיק טובה אשר לא נופלת ומקרטעת עם שלל בעיות חיבור שונות. …
-
- 0 תגובות
- 863 צפיות
-
-
קיבלתי לוח אם "חדש" ב"קופסא" - רק שסימונים מוזרים על הלוח גורמים לכל מי שמסתכל על זה להאמין שלא יכול להיות שכך יוצא "לוח חדש" מחברה כמו גיגהבייט - ומדובר כאן למעשה בלוח שעבר תיקון,,, ובחברה שמוכרת לוחות "מתוקנים" - כחדשים האם ככה מסמנים "לוחות" שעברו תיקון וטיפול ? http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ShowImage.asp?path=1_144160345.jpg&msgid=144160345
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכם לא מזמן פינקתי את עצמי במחשב חדש ולכן פרקתי את המחשב הישן כאשר פירקתי את ההיטסינק הופתעתי לגלות שהטכנאים שהתקינו לי את המחשב הישן מרחו את המשחה בצורה הזאת האם ככה צריכים למרוח את המשחה ? אני מניח שלא נכון האם זה יכול לגרום לזה שהמחשב שלי היה נתקע כל הזמן ? הנה קישור לתמונה http://www.geocities.com/haimrado/5.jpg
-
- 7 תגובות
- 939 צפיות
-
-
אהלן, כמו שזה נראה זה מכה לאחרונה, המעבד והכרטיס התחילו להתחמם להרעיש בצורה מטורפת בלי שום סיבה נראית לעין. גם משחקים שבעבר רצו חלק הכרטיס מתחמם לרמות של 100-120 טמפ', אני לא אחד שמוריד שטויות אז באמת לא יודע מאין זה הגיע. מה שמוזר שזה בא והולך, אשמח לתוכנה כלשהי שתוכל להווה פתרון, או אם יש רשימה מסויימת של קבצים שדרכם אוכל להגיע לקבצים הנגועים. תודה לכם
-
- 2 תגובות
- 919 צפיות
-
-
אקספלורר ומדיה פלייר לא עובדים, כנראה וירוס מחק את הקבצים שלהם. כמו כן עדכונים נכשלים מיד בהתחלה. וינדוס 7 הום פרימיום. איך מתקנים? תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, לפני כשבוע התחלתי לחוות כל מיני תקלות גרפיות במשחקים (מריחות למיניהן בעיקר). לפני מספר ימים, לאחר שהפעלתי משחק קיבלתי את הודעת השגיאה הנהדרת "nvlddmkm stopped responding and has recovered". ניתן לקפוץ לכיתוב הכחול, כל השאר זה הסברים על מה עשיתי לאנשים שאולי התקלה אצלם וזה יכול לעזור גם להם... לא רלוונטי למי שאין לו את התקלה ויכול לעזור לי. חיפשתי בכל הפורומים שיכלתי למצוא (אפילו קיים אתר מיוחד בשביל התקלה www.nvlddmkm .com), התקלה הזאת בגדול אומרת "יש משהו לא בסדר במחשב שלך"... לך תחפש במה מדובר. אני רוצה לשתף אתכם בפעולות שעשיתי לפני שאני משלם סתם כסף לטכנאים בחנות שבה קניתי את המחשב... אגב, רק לשם פורמליות- זה המפרט שלי (למרות שלפי דעתי הוא לא כל כך רלו…
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי כרטיס מסך GT610, כרגע המסך מחובר לVGA שבלוח אם. המסך עובד, הספק מאיכות טובה עובד, הכבל תקין, המאוררים עובדים חיברתי כבל DVI לכ"מ זה לא עוזר, הכבל עצמו תקין. יכול להיות שהמחשב עולה לאט יותר אבל אין ציפצופים חריגים הוצאתי והככנסתי את הכרטיס, לא עזר, לא ידוע לי על קפיצת מתח, עומס עודף או ריח שרוף כיביתי בלילה הדלקתי בערב, מסך לא נדלק יש רעיונות ? אז זה הספק, האם ספק חדש 380 של אנטק יספיק לי ? אני עדין לא רוצה להוציא אותו מהאריזה לא מתליח לעשות חיפוש באתר כדי למצוא מתי בערך קניתי תודה
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ממש לפני שאני זורק מהחלון המחשב: i5 עם 4 גיגה. כל מספר מועט של פעולות המחשב לא מקבל פקודות. סרגל המשימות הופך לאדיש ולא ניתן לשכנע אותו שיתקשר. בנוסף- בתוכנות שונות יש תופעות מוזרות ומאוד מעצבנות. לדוגמה- בכרום- לחיצה על לשונית סוגרת אותה, סליידרים בתוכנות גרפיקה לא זזים. הפתרון הזמני שמצאתי: קונטרול אלט דיליט, לחיצה כפולה (בודדת בכלל לא מגיב) על הפעל את מנהל המשימות וכך המחשב חוזר לתפקוד רגיל ומהיר לדקה או שתיים הבאות. גם אם שום תוכנה לא פתוחה, מינימום1.5 גיגה תפוסים. ניסיתי לסגור את רב התהליכים אבל אין שינוי בכלל. עדכנתי ככל יכולתי, סרקתי ועוד ועוד. נואש בתודה אורי
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-