עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תמיכה טכנית למחשבים

פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.

1. היי לאחרונה התחדשתי בכונן 5TB חיצוני של SEAGATE דגם STBV5000100 פירקתי אותו וחיברתי פנימי למחשב. דגם הכונן לאחר הפירוק ST5000DM000 לאחר שהרכבתי אותו שמתי לב לביצועים לא יציבים (ראו דיון כאן) לאחר כל הניסיונות השונים לא נפתרה הבעיה.. אבל, שמתי לב שהכונן לפעמים כבה אבל עדיין יש בוא שימוש.. לדגומא, במהלך צפייה בסרט HD ששוקל כ 10 גיגה לשעה וחצי סרט הסרט מתנגן בצורה רגילה אבל שאני מחליט להפעיל משהו אחר במקביל, פתאום הכונן נדלק ומתחיל לשמוע את הכונן מסתובב.. דוגמא נוספת, אני יכול לדפדף בקבצים בכונן במשך דקות אחדות ורק ברגע שאפעיל קובץ מסויים הכונן יתחיל לעבוד (ישמע רעש שהוא נדלק, מסתובב ואחרי כמה שניות הוא יגיב לפעולה [אחרי שיופעל]) משהו שלא קורה בכוננים אחרים (בכוננים האחרים…

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. היי חברים. אני לפני מספר ימים נחרדתי לגלות כאשר התיישבתי על המחשב שפתאום כונן E שלי,שעליו היה שמור הכול. משחקים בלי סוף, תמונות שלי מטיולים ובכלל, מאות ג'יגה של מוזיקה שכבר אי אפשר למצוא אפילו באינטרנט היום (כבר אז זו הייתה משימה בלתי אפשרית). סרטים ומסמכים בכלל. דברים שכל כך חשובים לי שבאמת לזרוק את זה ולהתחיל מאפס זה פשוט בכי. אני אנסה לפרט עד כמה שאפשר כדי לקבל מזה את המידע הכי מדויק. סורי אם זה חופר. לפני כמה חודשים התופעה שהכונן שלי לא זוהה קרתה שוב ואולי בדיעבד זה היה צריך להדליק אצלי נורת אזהרה אבל זה היה נראה מקרה חולף. הכונן לא זוהה, ניתקתי וחיברתי את הכבלים מחשש שהייתה בעיה במגעים וזה חזר אחרי איזה ניסיון או שניים (לא זוכר במדויק). בגלל זה חשבתי שפה זה נגמר. או…

• 17 תגובות
    • 5.8k צפיות
  3. Started by natanl,

היי אתמול פרמטתי את המחשב ומחקתי הכל חוץ מכונן D אחרי הפרמוט אני בא להיכנס לכונן והוא לא שם הכנסתי הוצאתי החלפתי כבלים לכונן קשיח וכלום הוא לא על המחשב אז נכנסתי ל"ניהול מחשב ניהול דיסקים" וכתוב שם שהוא דינאמי תמונה: אני חייב אותו יש לי שם מלא דברים חשובים שאסור שימחקו (זה כונן קשיח נפרד לא במחיצה מC) אשמח מאוד לעזרה תודה

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. Started by eladgold,

לא מזוהה בביוס, אבל ראיתי שגם הכונן שעובד לא מזוהה אז אני לא יודע אם הוא בכלל היה מזוהה לפני שקרס זה הכונן גיבוי שלי ולא עם מערכת ההפעלה הוא התחיל להקליק ואז הפסיק והפסיק לעבוד יש סיכוי איכשהו לשלוף את המידע ללא שירות שחזור ואם לא כמה יעלה לי שירות שחזור מידע הכונן עדיין באחריות תודה אלעד

• 1 תגובה
    • 945 צפיות
  5. שלום לכולם. במחשב שלי יש לי שני כוננים קשיחים. אחד מחולק לשתי מחיצות: מערכת הפעלה וקבצים אישיים. הכונן השני הוא מעין כונן גיבוי. הכונן השני (של הגיבוי) מאז שפירמטתי את המחשב לווינדוס 7 (לפני חודש) התחיל להשמיע בערך כל כמה שעות של עבודה מעין קול כמו של הכיבוי של הכונן הראשי בעת כיבוי המחשב. גיליתי שזה מגיע ממנו ולא משום דבר אחר כי: 1. זה הרעש שאני שומע כשהמחשב נכבה, וחשדתי שזה מאחד הכוננים. 2. כשאני נכנס ל"מחשב לי" ונכנס לכונן הזה, נשמע קול של הדלקת המחשב. מה לדעתכם זה, האם זה קשור לווינדוס 7? או שאולי זה סימן לא טוב לגבי הכונן הזה? ו בכלל רעיון אחר?

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. היי חברים חייב את עזרתכם יש לי כונן קשיח פנימי שהשמיע רעשים של תקתוק ופשוט הפסיק לעבוד מיד לאחר מכן האם יש דרך קסומה להציל אותו ולו לכמה רגעים רק למשוך קבצים מסוימים? תודה לעונים!

• 3 תגובות
    • 925 צפיות
  7. שלום לכולם מדובר על מחשב מסוג פנטיום 3 450 עם 384MB זיכרון שמריץ Windows XP, אצלי כמעט 9 שנים ובשימוש יומיומי. הכונן הקשיח הוא של Western Digital בעל נפח של 37.2GB עם חיבור IDE. מהיום התחילה תופעה מוזרה שקרתה פעמיים מהבוקר: בעת עבודה על המחשב (גלישה באינטרנט) הכונן מתכבה, מתקבלת הודעה כחולה על המסך באנגלית, אני עוד לא מספיק לעיין בה והיא נעלמת והמחשב מבצע ריסט. בעת ה- BOOT שומעים שהכונן נדלק והמערכת עולה. אחרי שהוינדוס נטען מתקבלת הודעה: "המערכת שוחזרה לאחר שגיאה חמורה..." קצת פרטים: אין וירוסים, אין רוגלות, הכונן נסרק לגילוי שגיאות כולל בדיקת סקטורים פגומים, הכונן עבר איחוי. הטמפ' נבדקו וכולם תקינות והמאווררים כולם עובדים באופן תקין. מה יכולה להיות הבעיה, האם בעיית חומרה…

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. אנשים יש לי SEAGATE 20GB 7200 הוא מחולק ל3 חלקים חלק שלישי של 10 GB מציג לי 3.5 GB פנוי כשבאמת יש לי איזה 6 וכונן שני גם גונב לי איזה 400-500 מגה החלק הראשון פועל כמו שצריך מה יכולה להיות הבעיה? אני ממש חייב עזרה בנושא הזה.. תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  9. שלום, יש לי כונן רשת מתוצרת Western Digital מדגם My Book World Edition (הדגם החדש עם התאורה הלבנה) והוא התקלקל לפתע: - הוא לא זמין יותר ברשת הביתית. הנתב לא מזהה אותו ולא מספק לו כתובת IP. - הוא לא מגיב ללחיצות על כפתור ה-POWER ועל כפתור ה-RESET. רק ניתוק פיזי מהחשמל מכבה אותו. - התאורה הלבנה מקדימה תקועה כך שרק השליש התחתון של הפס מואר באופן קבוע. - אני חושב שאני שומע את הדיסק מתחיל להסתובב כשהוא נדלק. האם מישהו יודע מה התקלקל? האם יש לי סיכוי לחלץ את המידע מהכונן? האם אפשר לחלץ את המידע מהכונן גם מבלי לפתוח את המארז? פתיחת המארז תביא לביטול האחריות ושאלה אחרונה - רכשתי את המוצר מאייבורי והשירות שלהם גרוע - הם לא יודעים לתקן, רק מציעים להחליף במוצר של יצרן אחר. …

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. Started by newyork3,

שלום רב. יש לי בעיה מוזרה במחשב. מחשב מריץ VISTA כונן ראשי עובד תקין . בנוסף מותקן במחשב כונן משני (שמוחלק ל2 כוננים). מדי פעם פשוט הוא נעלם ואז אני לא רואה 2 הכוננים האלה במחשב שלי.בנוסף אני לא רואה אותם במנהל הדיסקים.זאת אומרת פשוט נעלמים.ריסוט למחשב מחזיר בחזרה את 2 הכוננים. עשיתי עדכון לINTEL CHIPSET .עברתי על תיקונים שעדכון ביוס פותר (ABIT 775) לא מצאתי משהו שמתייחס לבעיה ולכן לא עשיתי. למישהו יש כיון אולי? תודה רבה!!!

• 2 תגובות
    • 749 צפיות
  11. Started by moshe chaim,

יש לי מחשב נייד של dell עם 2 כוננים, כונן אחד נעלם מידי פעם וחזר שוב לפעמים, מישהו יודע מה יכול להיות הסיבה? אציין שהבאתי את המחשב לטכנאי מחשבים והוא לא ידע מה לעשות עם זה... תודה!!!

12. Started by giladbi,

רכשתי בורד חדש + מעבד והתקנתי חלונות במוד של AHCI הכל היה תקין במשך כמה ימים לפתע מנהל האיחסון של אינטל החל להעלים לי כונן אחד מתוך 2 בעת שהעברתי אליו חומר. לאחר ניסיונות שונים להסיר את דרייבר מנהל האיחסון החלטתי לבצע התקנה חדשה לאחר קינפוג הבורד לIDE כעת, את אותו הדיסק על אף שאני רואה אותו בביוס, ווינדוס מסרבת להעלות אותו כלל ומבצעת ישר צ'קדיסק (ככל הניראה יש גם שגיאות) אולם לאחר עליינת ווינדוס7 היא פשוט לא מציגה את הכונן האם ישנה דרך להציג את הכונן ו/או להוציא ממנו חומר מבלי לשלוח אותי לכל מני חברות ייעודיות? תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  13. חבר שלי הביא לי כבל IDE עגול (לי היו את המעפנים הארוכים) והחליף לי במחשב... עכשיו המחשב עובד שקט יותר ונראה יותר מסודר... וכאן גם הבעיה... הכונן תקליטורים שלי נדלק (אור יקור) ומשוהה טוב על ידי הווינדוס, אבל כשאני שם דיסקט זה אומר להכניס דיסקט ושאין כלום בפנים...! ניסיתי לחזק את הכל גם בלוח וכם בכונן ועדיין לא עובד... מה אפשר לעשות?! תודה לעוזרים

• 24 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. Started by naor1121,

שלום לכולם! יש לי בעיה והיא שאני לא מצליח לפתוח את כונן הדיסקים כל פעם שאני לוחץ על הכפתור הוא לא יוצא נכנסתי ל: "המחשב שלי" וראיתי שאין שם את הכונן D נראה לי אם מישהו יודע איך מחזירים אותו שיגיד לי בבקשה (הכונן שלי הוא של LG) תודה רבה מראש

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. היי חבריה מנסה להתקין וינ 10 במחשב (מתאים לוינ 10),בזמן ההתקנה יש לי 2 כוננים אחד מוגבל ל-596 מגבייט השני 118 גיגה אליו אני מנסה להתקין לאחר אתחול ואז יוצאת ההודעה שבכותרת.+"אין אפשרות כי הדיסק הנבחר שייך לסגנון המחיצה GPT שאלתי,איך בכל זאת ניתן להתקין את הוינדוס ? זה לא חוזר למערכת ההפעלה הקודמת ,אין לי אפשרות לפרמט את הכונן עזרתכם בבקשה תודה אהוד

16. Started by most,

שלום, מקווה שאני בפורום הנכון. לעניין: מותקנים אצלי dvd rom ו dvd rw המערכת(xp pro) מזהה את הכוננים. אבל כשמכניסים דיסק לאיזשהו כונן הוא לא מזהה שיש דיסק וכמובן לא ניתן להפעיל כלום (כותב שאין דיסק....נא להכניס דיסק) שאר המחשב עובד תקין ניסיתי הסרה של ide primery וגם secndery וזה לא עזר. מודה מראש לעוזרים

• 8 תגובות
    • 691 צפיות
  17. Started by ras81,

שלום יש לי WINXP SP2 מבלי סיבה מיוחדת אני לא רואה את הכונני CD שלי, הם מופיעים בביוס (כלומר המחשב מזהה אותם) אבל בווידוס הם לא מופיעים נכנסתי למנהל ההתקנים וראיתי שהוודוס לא מזהה את הדרייברים ופתאום גם את יציאות COM1/2 שלי ניסיתי להוריד אותם ולהפעיל מחדש את המחשב וזה לא עזר מה לעשות? תודה

• 4 תגובות
    • 575 צפיות
  18. שיניתי את הגדרת ה SATA ב BIOS מ RAID (ועוד משהו) ל AHCI. לאחר עליית מעה"פ כונני ה SATA נראים ועובדים. לאחר פרק זמן מסויים, נשמעים 2 צלילי ניתוק של כונן ואז ברשימת הכוננים 2 כונני ה SATA אינם. שאר הכוונים כגון SSD וכונני USB חיצונים בסדר. שיניתי את ההגדרה ב BIOS חזרה ל RAID. אך המצב לא חזר לקדמותו. אודה לכל עזרה אפשרית...

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  19. לא מזמן, קיבלתי מחבר תיק מלא בדיסקים, שהיו בהם קבצים שהעתקתי למחשב שלי (סה"כ משהו כמו 90 דיסקים) אחרי שסיימתי להעתיק למחשב את הקבצים (תהליך שלקח שבועיים... עם הפסקות גדולות) , גיליתי שכונני הדיסקים שלי (סידירום וצורב, שבהם השתמשתי כדי להעתיק את הקבצים למחשבי) נעלמו מ"המחשב שלי", כשאיתחלתי את המחשב הכל חזר לקדמותו, אך מאז, מדי פעם אני מגלה שאחד מהכוננים נעלם לו מדי פעם, ולפעמים שניהם נעלמים, ולא תמיד RESTART עוזר, וצריך לכבות את המחשב ולתת לו "לנוח" זמן מה וכשמדליקים אותו אחרי מנוחה, אז הכל בסדר. יש לי WINDOWS XP PRO, לוח אם AOPEN AX63 PRO, פנטיום 3 550, 128 זכרון ראם, הצורב חדש (LG 40X12X40) והמחשב חוץ מזה מתפקד בצורה חלקה וללא בעיות. מישהו יודע מה ניתן לעשות על מנת לפתו…

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by tomer_et,

אז ככה... המחשב התחיל להיות איטי ומעצבן, אז החלטתי לפרמט ולהתקין מחדש. אחרי הפירמוט - כאשר רציתי להתקין את ה-WIN כונני ה-CD (יש שניים - DVD וצורב) לא מגיבים: אחד מהם - זה שמוגדר מישני אם זה משנה, לא נפתח כלל (יש אור אבל המגרה לא נפתחת), והשני נפתח אבל המחשב לא מצליח לקרוא ממנו. אני רוצה לציין שהדיסק התקנה של ה-WIN הוא מקורי, ואף עבר בדיקה במיקרוסופט אחרי שסיפרתי להם על הבעיה (שלחתי אליהם, הם בדקו והחזירו). ניסיתי עם דיסק אחר של WIN - אבל הבעיה לא נפתרה. מה שמוזר זה שלפני הפירמוט לא היתה בעיה של קריאה מהכוננים - והכל התחיל אחרי הפירמוט. עוד משהו - כשאני מעלה את המחשב מכונן A לוקח הרבה זמן לזהות את הכוננים - ואחרי שהמחשב עולה במצב DOS אני מצליח ל"הכנס" לאותיות שהוגדרו לכוננ…

• 2 תגובות
    • 612 צפיות
  21. Started by cheneilat,

אז ככה, יש לי שני כוננים,אחד של LG הוא צורב DVD ואחד צורב של BENQ. לפני חיצ שנה ניסיתי לעשות UPDATE לכונן של הLG ומאז שני הכוננים לא עובדים BENQ נפל לגמריי...לא קורא ולא צורב הDVD לא צורב אבל קורא...וגם שהוא קורא המהירות קריאה שווה לאפס מישהו יודע מה אני יכול לעשות בנידון ? נ.ב אני מת לפרמט אבל אין לי איך לגבות את כל המידע =\

• 4 תגובות
    • 526 צפיות
  22. שלום. החלפתי למחשב שלי מארז ואחרי כמה ימים(שבוא וחצי בערך)אני מנסה להכניס דיסק לאחד מהכוננים והוא לא נקרא. ניסיתי לחזק את החיבורים ללוח אם של שני הכוננים ועדיין הדיסק לא נקרא בשניהם. מה יכולה להיות הבעיה? **עד עכשיו שני הכוננים עבדו מצוין** תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 649 צפיות
  23. שלום, אממ אני לא יודע בדיוק מה הבעיה של המחשב, פתאום הוא לא מזהה כוננים,כאשר אני מחשב צורב המחשב לא עולה וכאשר אני מוציא אותו המחדב עולה (רצוי לציין שהתורב לא פועל בכלל והנורה לא נדלקת!!!) אממ הכוננן הזה טוב ונוסה על מחשב אחר כך שהכונן תקין וגם הבורד תקין! מישהו יודע מה הבעיה שלו? תודה רבה רבה!!!

• 4 תגובות
    • 551 צפיות
  24. Started by MeTaLhAmMeR,

פרמטתי את כונן סי אצלי בכדי להתקין ווינדווס מחדש, כשרציתי לעשות BOOT מהדיסק של ווינדווס לא יכלתי וזה בגלל ששמתי לב שהביוס בכלל לא מזהה כונני סידירום... הבעיה צצה פיתאום מבלי ששיניתי משהו בחומרה אצלי... ניסיתי להחזיר את הביוס להגדרות הDefault שלו וגם לא הולך... ניסיתי לחבר רק כונן אחד וגם לא עזר למישהו יש פיתרון?

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by __MIKO__,

כונני התקליטורים שלי לפתע נעלמים מהאקספלורר ולא ניתן להגיע אליהם. הכונן עצמו נפתח ומקבל דיסק אבל לא מגיב . מה יכולה להיות הסיבה? p4 2.4 sp2 כונן hp rw וכונן ישן של קריאטיב .

• 3 תגובות
    • 621 צפיות

דיונים חדשים בפורומים