עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תמיכה טכנית למחשבים

פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.

1. שלום, יש לי כונן רשת מתוצרת Western Digital מדגם My Book World Edition (הדגם החדש עם התאורה הלבנה) והוא התקלקל לפתע: - הוא לא זמין יותר ברשת הביתית. הנתב לא מזהה אותו ולא מספק לו כתובת IP. - הוא לא מגיב ללחיצות על כפתור ה-POWER ועל כפתור ה-RESET. רק ניתוק פיזי מהחשמל מכבה אותו. - התאורה הלבנה מקדימה תקועה כך שרק השליש התחתון של הפס מואר באופן קבוע. - אני חושב שאני שומע את הדיסק מתחיל להסתובב כשהוא נדלק. האם מישהו יודע מה התקלקל? האם יש לי סיכוי לחלץ את המידע מהכונן? האם אפשר לחלץ את המידע מהכונן גם מבלי לפתוח את המארז? פתיחת המארז תביא לביטול האחריות ושאלה אחרונה - רכשתי את המוצר מאייבורי והשירות שלהם גרוע - הם לא יודעים לתקן, רק מציעים להחליף במוצר של יצרן אחר. …

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. Started by newyork3,

שלום רב. יש לי בעיה מוזרה במחשב. מחשב מריץ VISTA כונן ראשי עובד תקין . בנוסף מותקן במחשב כונן משני (שמוחלק ל2 כוננים). מדי פעם פשוט הוא נעלם ואז אני לא רואה 2 הכוננים האלה במחשב שלי.בנוסף אני לא רואה אותם במנהל הדיסקים.זאת אומרת פשוט נעלמים.ריסוט למחשב מחזיר בחזרה את 2 הכוננים. עשיתי עדכון לINTEL CHIPSET .עברתי על תיקונים שעדכון ביוס פותר (ABIT 775) לא מצאתי משהו שמתייחס לבעיה ולכן לא עשיתי. למישהו יש כיון אולי? תודה רבה!!!

• 2 תגובות
    • 723 צפיות
  3. Started by moshe chaim,

יש לי מחשב נייד של dell עם 2 כוננים, כונן אחד נעלם מידי פעם וחזר שוב לפעמים, מישהו יודע מה יכול להיות הסיבה? אציין שהבאתי את המחשב לטכנאי מחשבים והוא לא ידע מה לעשות עם זה... תודה!!!

4. Started by giladbi,

רכשתי בורד חדש + מעבד והתקנתי חלונות במוד של AHCI הכל היה תקין במשך כמה ימים לפתע מנהל האיחסון של אינטל החל להעלים לי כונן אחד מתוך 2 בעת שהעברתי אליו חומר. לאחר ניסיונות שונים להסיר את דרייבר מנהל האיחסון החלטתי לבצע התקנה חדשה לאחר קינפוג הבורד לIDE כעת, את אותו הדיסק על אף שאני רואה אותו בביוס, ווינדוס מסרבת להעלות אותו כלל ומבצעת ישר צ'קדיסק (ככל הניראה יש גם שגיאות) אולם לאחר עליינת ווינדוס7 היא פשוט לא מציגה את הכונן האם ישנה דרך להציג את הכונן ו/או להוציא ממנו חומר מבלי לשלוח אותי לכל מני חברות ייעודיות? תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  5. חבר שלי הביא לי כבל IDE עגול (לי היו את המעפנים הארוכים) והחליף לי במחשב... עכשיו המחשב עובד שקט יותר ונראה יותר מסודר... וכאן גם הבעיה... הכונן תקליטורים שלי נדלק (אור יקור) ומשוהה טוב על ידי הווינדוס, אבל כשאני שם דיסקט זה אומר להכניס דיסקט ושאין כלום בפנים...! ניסיתי לחזק את הכל גם בלוח וכם בכונן ועדיין לא עובד... מה אפשר לעשות?! תודה לעוזרים

• 24 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by naor1121,

שלום לכולם! יש לי בעיה והיא שאני לא מצליח לפתוח את כונן הדיסקים כל פעם שאני לוחץ על הכפתור הוא לא יוצא נכנסתי ל: "המחשב שלי" וראיתי שאין שם את הכונן D נראה לי אם מישהו יודע איך מחזירים אותו שיגיד לי בבקשה (הכונן שלי הוא של LG) תודה רבה מראש

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. היי חבריה מנסה להתקין וינ 10 במחשב (מתאים לוינ 10),בזמן ההתקנה יש לי 2 כוננים אחד מוגבל ל-596 מגבייט השני 118 גיגה אליו אני מנסה להתקין לאחר אתחול ואז יוצאת ההודעה שבכותרת.+"אין אפשרות כי הדיסק הנבחר שייך לסגנון המחיצה GPT שאלתי,איך בכל זאת ניתן להתקין את הוינדוס ? זה לא חוזר למערכת ההפעלה הקודמת ,אין לי אפשרות לפרמט את הכונן עזרתכם בבקשה תודה אהוד

8. Started by most,

שלום, מקווה שאני בפורום הנכון. לעניין: מותקנים אצלי dvd rom ו dvd rw המערכת(xp pro) מזהה את הכוננים. אבל כשמכניסים דיסק לאיזשהו כונן הוא לא מזהה שיש דיסק וכמובן לא ניתן להפעיל כלום (כותב שאין דיסק....נא להכניס דיסק) שאר המחשב עובד תקין ניסיתי הסרה של ide primery וגם secndery וזה לא עזר. מודה מראש לעוזרים

• 8 תגובות
    • 670 צפיות
  9. Started by ras81,

שלום יש לי WINXP SP2 מבלי סיבה מיוחדת אני לא רואה את הכונני CD שלי, הם מופיעים בביוס (כלומר המחשב מזהה אותם) אבל בווידוס הם לא מופיעים נכנסתי למנהל ההתקנים וראיתי שהוודוס לא מזהה את הדרייברים ופתאום גם את יציאות COM1/2 שלי ניסיתי להוריד אותם ולהפעיל מחדש את המחשב וזה לא עזר מה לעשות? תודה

• 4 תגובות
    • 550 צפיות
  10. שיניתי את הגדרת ה SATA ב BIOS מ RAID (ועוד משהו) ל AHCI. לאחר עליית מעה"פ כונני ה SATA נראים ועובדים. לאחר פרק זמן מסויים, נשמעים 2 צלילי ניתוק של כונן ואז ברשימת הכוננים 2 כונני ה SATA אינם. שאר הכוונים כגון SSD וכונני USB חיצונים בסדר. שיניתי את ההגדרה ב BIOS חזרה ל RAID. אך המצב לא חזר לקדמותו. אודה לכל עזרה אפשרית...

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  11. לא מזמן, קיבלתי מחבר תיק מלא בדיסקים, שהיו בהם קבצים שהעתקתי למחשב שלי (סה"כ משהו כמו 90 דיסקים) אחרי שסיימתי להעתיק למחשב את הקבצים (תהליך שלקח שבועיים... עם הפסקות גדולות) , גיליתי שכונני הדיסקים שלי (סידירום וצורב, שבהם השתמשתי כדי להעתיק את הקבצים למחשבי) נעלמו מ"המחשב שלי", כשאיתחלתי את המחשב הכל חזר לקדמותו, אך מאז, מדי פעם אני מגלה שאחד מהכוננים נעלם לו מדי פעם, ולפעמים שניהם נעלמים, ולא תמיד RESTART עוזר, וצריך לכבות את המחשב ולתת לו "לנוח" זמן מה וכשמדליקים אותו אחרי מנוחה, אז הכל בסדר. יש לי WINDOWS XP PRO, לוח אם AOPEN AX63 PRO, פנטיום 3 550, 128 זכרון ראם, הצורב חדש (LG 40X12X40) והמחשב חוץ מזה מתפקד בצורה חלקה וללא בעיות. מישהו יודע מה ניתן לעשות על מנת לפתו…

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by tomer_et,

אז ככה... המחשב התחיל להיות איטי ומעצבן, אז החלטתי לפרמט ולהתקין מחדש. אחרי הפירמוט - כאשר רציתי להתקין את ה-WIN כונני ה-CD (יש שניים - DVD וצורב) לא מגיבים: אחד מהם - זה שמוגדר מישני אם זה משנה, לא נפתח כלל (יש אור אבל המגרה לא נפתחת), והשני נפתח אבל המחשב לא מצליח לקרוא ממנו. אני רוצה לציין שהדיסק התקנה של ה-WIN הוא מקורי, ואף עבר בדיקה במיקרוסופט אחרי שסיפרתי להם על הבעיה (שלחתי אליהם, הם בדקו והחזירו). ניסיתי עם דיסק אחר של WIN - אבל הבעיה לא נפתרה. מה שמוזר זה שלפני הפירמוט לא היתה בעיה של קריאה מהכוננים - והכל התחיל אחרי הפירמוט. עוד משהו - כשאני מעלה את המחשב מכונן A לוקח הרבה זמן לזהות את הכוננים - ואחרי שהמחשב עולה במצב DOS אני מצליח ל"הכנס" לאותיות שהוגדרו לכוננ…

• 2 תגובות
    • 588 צפיות
  13. Started by cheneilat,

אז ככה, יש לי שני כוננים,אחד של LG הוא צורב DVD ואחד צורב של BENQ. לפני חיצ שנה ניסיתי לעשות UPDATE לכונן של הLG ומאז שני הכוננים לא עובדים BENQ נפל לגמריי...לא קורא ולא צורב הDVD לא צורב אבל קורא...וגם שהוא קורא המהירות קריאה שווה לאפס מישהו יודע מה אני יכול לעשות בנידון ? נ.ב אני מת לפרמט אבל אין לי איך לגבות את כל המידע =\

• 4 תגובות
    • 508 צפיות
  14. שלום. החלפתי למחשב שלי מארז ואחרי כמה ימים(שבוא וחצי בערך)אני מנסה להכניס דיסק לאחד מהכוננים והוא לא נקרא. ניסיתי לחזק את החיבורים ללוח אם של שני הכוננים ועדיין הדיסק לא נקרא בשניהם. מה יכולה להיות הבעיה? **עד עכשיו שני הכוננים עבדו מצוין** תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 605 צפיות
  15. שלום, אממ אני לא יודע בדיוק מה הבעיה של המחשב, פתאום הוא לא מזהה כוננים,כאשר אני מחשב צורב המחשב לא עולה וכאשר אני מוציא אותו המחדב עולה (רצוי לציין שהתורב לא פועל בכלל והנורה לא נדלקת!!!) אממ הכוננן הזה טוב ונוסה על מחשב אחר כך שהכונן תקין וגם הבורד תקין! מישהו יודע מה הבעיה שלו? תודה רבה רבה!!!

• 4 תגובות
    • 522 צפיות
  16. Started by MeTaLhAmMeR,

פרמטתי את כונן סי אצלי בכדי להתקין ווינדווס מחדש, כשרציתי לעשות BOOT מהדיסק של ווינדווס לא יכלתי וזה בגלל ששמתי לב שהביוס בכלל לא מזהה כונני סידירום... הבעיה צצה פיתאום מבלי ששיניתי משהו בחומרה אצלי... ניסיתי להחזיר את הביוס להגדרות הDefault שלו וגם לא הולך... ניסיתי לחבר רק כונן אחד וגם לא עזר למישהו יש פיתרון?

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by __MIKO__,

כונני התקליטורים שלי לפתע נעלמים מהאקספלורר ולא ניתן להגיע אליהם. הכונן עצמו נפתח ומקבל דיסק אבל לא מגיב . מה יכולה להיות הסיבה? p4 2.4 sp2 כונן hp rw וכונן ישן של קריאטיב .

• 3 תגובות
    • 569 צפיות
  18. Started by Daniel Barda,

שלום לכולם, לאחר פרמוט המחשב והתקנת ווינדוס 10 כנראה שסימנתי משהו בהתקנה שגרם לכונן D להתמזג לתוך כונן C. שני הכוננים הם כונני SSD בעלי נפח של 250GB כל אחד. עכשיו בעצם יש לי כונן אחד גדול בC שהוא בעצם מהווה את שני כונני הSSD. השאלה שלי אם יש אופציה להפריד את הכוננים לכפי שהיה שבעצם בכונן C הייתה רק מערכת ההפעלה וכמה תוכנות קטנות ועל כונן D היו המשחקים ושאר הקבצים. תמונה מהניהול קבצים במשחב: https://gyazo.com/0bbd5e47554cb6bb08a78ed38cf4d1bd

19. Started by m3tr0x,

שלום! יש לי 3 כוננים במחשב DVD CDROM וצורב שכל אחד בתורו החליט שהוא מפסיק לעבוד ואני אסביר. הכוננים עצמם עובדים, אך לא קוראים דיסקים. ברגע שאני מכניס דיסק קורא אחד משני דברים: 1. המחשב נתקע 2. הדיסק לא נקרא ע"י הכונן. יש לציין שמדובר בכוננים יחסית חדשים (כבר לא במסגרת אחריות) שלא אמורה להיות איתם כל בעיה. אשמח לעזרה תודה רבה!

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. היי, לאחרונה קניתי מחשב נייח חדש לעריכת וידאו, ונתקלתי בבעיה שממש מקשה על העבודה שלי. בזמן עבודה על כוננים חיצוניים, הכוננים לפתע מתנתקים מהמחשב ואז מתחברים שוב לאחר כמה שניות. זה קורה בסיטואציות בהן יש העברת נתונים כבדה, נגיד כשאני גולל מהר את הטיימליין או בזמן אקספורט. זה קורה עם מספר כוננים שבדקתי, גם רגילים וגם SSD, אז שאני בטוח שהבעיה היא במחשב ולא בכונן ספציפי. הבעיה מתרחשת רק עם כוננים שמחוברים ל-USB שבאחורי המחשב, ולא לכאלו שמחוברים ל-USB שבפאנל הקדמי. כרגע אני נאלץ לעבוד רק דרך הפאנל הקדמי מה שמאוד מסבך את כל תהליך העבודה. מעבד: AMD Ryzen 9 5950X לוח אם: Gigabyte B550 AORUS ELITE V2 כרטיס מסך: PNY GeForce RTX 3070 תודה!

• אהבתי!
    • 1 תגובה
    • 496 צפיות
  21. Started by שניצל,

שלום המחשב של אבא שלי לא מזהה את הכוננים יותר. במחשב יש שלושה כוננים - HD ו-CD שמחוברים ב-SATA, וכונן דיסקטים. למחשב לוקח הרבה זמן לעבור את המסך של זיהוי הכוננים (שבסופו הוא נכשל כאמור), ואח"כ מופיעה הודעה של disk boot failure כמובן. אני לא יודע בדיוק אם כונן הדיסקים לא עובד, כי הוא כן עושה קולות כאילו הוא עובד, אבל אין לי שום boot disk פרט לדיסקט ישן של windows 98 שאני לא יודע אם הוא עוד תקין. ניסיתי לנתק את כל החיבורים ולחבר מחדש, לא עזר. מעבר לזה אני אובד עצות. לוח האם הוא Gigabyte GA-K8NS. למישהו יש רעיון? תודה.

• 3 תגובות
    • 611 צפיות
  22. Started by Blue Eyes Devil,

שלום אנשים, יש לי בעיה שמאד מתסכלת אותי. ברשותי דיסקים צרובים מכמה סוגים, בעיקר של TDK שחלקם העליון צבוע לבן ועוד סוג אחד לפחות שאינו צבוע, שהכוננים במחשב החדש שלי אינם מצליחים לקרוא אותם. אציין שזהו מחשב חדש מאד עם לוח אם של PCI-Ex 925XE ,ASUS , פנטיום 4, מעבד 3.0 ג'יגה 64 ביט, 1 ג'יגה של DDR2, ספק כח של ANTEC TRUE POWER 430W, צורב DVD של NEC ו- DVD ROM של טושיבה. בכל פעם שאני מכניס דיסק צרוב, בעיקר של TDK, הכוננים לא מצליחים להעתיק ממנו קבצים למחשב, נתקעים ובקושי מסוגלים לקרוא אותו, גם דיסק נוסף מפירמה אחרת הוא לא הצליח לקרוא ולהעתיק ממנו. אציין רק שהמחשב הישן שלי, פנטיום 3, כן הצליח לקרוא אותם ולהעתיק מהם קבצים כך שאין שום בעיה עם הדיסקים האלה והם תקינים. ניסיתי להת…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by Amit Bar,

שלום, החלפתי ספק כוח לא מזמן, ומאז הצורב די וי די לא עובד... הוא לא מופיע במחשב שלי, והוא בכלל לא מראה סימן חיים, כאילו הספק לא שולח לו חשמל. לפי דעתי החיבור שעשיתי לכוננים לא טוב, או שצריך לעדכן משהו.... תודה מראש!

• 6 תגובות
    • 677 צפיות
  24. יש לי מחשב עם SSD ככונן ראשי של מערכת ההפעלה (WIN7), עם 16 ג'יגה RAM DDR3 ועוד 3 הרדיסקים לאחסון נתונים. בכונן D (הרדיסק 2 טרה 7200 RPM של HITACHI) אני משתמשת גם לאחסון עבודות, תמונות ואני עובדת על פרוייקטים (בעיקר עיבוד תמונה) מהכונן הזה. לאחרונה הלייטרום (תוכנה לעיבוד תמונה של אדובי) התחיל לעבוד ממש לאט אצלי, כל הזמן נתקע וממש נהיה לא שמיש. יש לי מנוי ל-CREATIVE CLOUD והלייטרום משם. ניסיתי לבטל האצת כרטיס מסך בהגדרות של לייטרום כמו שהציעו בפורומים של אדובי וזה לא עזר. הרצתי HDTUNE על כונן D (HITACHI) וכתוב WARNING. זה הכונן שנמצאות עליו כל התמונות והקטלוגים של לייטרום. האם יכול להיות שהאיטיות קשורה לזה? האם לדעתכם צריך להחליף את הכונן? אני ברגע זה מבצעת גיבוי לכונן א…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by Ac-Boy,

זאת הבעיה של חבר שלי: יש לו שני כוננים [לא כונן של ההארד דיסק אלא צורב וCD רגיל] שניהם נעלמו לו פתאום והוא לא רואה אותם, גם כאשר הוא מכניס דיסק אליהם לא קורה שום דבר. =] תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 612 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.