תמיכה טכנית למחשבים
פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.
38,290 דיונים בפורום זה
-
שלום יש לי כונן קשיח חיצוני של WD. שאני מחבר אותו למחשב נדלקת הנורה הכחולה שלו,יש תחושה שהוא עובד, והמחשב משפיע ביפים, אבל הוא לא מזוהה. ניסיתי כמה מחשבים והתופעה דומה. מה ניתן לעשות? יש לי מידע חשוב בפנים. תודה יוסי
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. היום ניסיתי להתקין כוננן קשיח ישן במחשב החדש של החברה שלי. העתקתי אליו את כל החומר החשוב לי כגון תמונות ומוסיקה. וביצעתי את ההתקנה. טרם ההתקנה הכונן עבד יפה וטוב. לאחר ההתקנה הכונן לא קריא לפתע. הביוס ומנהל ההתקנים כן מזהים את הדיסק, אך בניהול דסקים בתוך "המחשב שלי" הדסיק מוצג כלא קריא עם איקס אדום. ולא רואים את הכונן כנוסף, ב"מחשב שלי". מה עושים????? ניסיתי לבצע את הפעולה הבאה: ניסיתי להפוך אותו ללא פעיל וכן פעיל, באמצעות מנהל ההתקנים, וזה לא עזר. אודה מאוד על פיתרון כי החומר חשוב לה מאוד ואין לי עותקים. :s05: *** הכונן מסוג WD800 80GB IDE
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני עובד על המחשב הנייד לפתע, הוא נתקע, אני מרסט אותו ומופיע לי ההודעה הבאה: Reboot and select proper boot device אני בודק ב- BIOS Order והוא ראשון ברשימה מנתק מהמחשב הנייד מחבר אותו למחשב נייח במקום הכונן הקשיח שקיים לי שם, אני שם לב שהוא בכלל לא מזהה אותו. הכונן קשיח הלך? או שיש פתרון? ואם אין פתרון יש דרך להוציא משם את הנתונים? תודה,
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
שלום חברים, כונן שהופיע פתאום כ-Uninitialized, וכמובן שלא רוצים לאבד את המידע שעליו - איך משחזרים? אפשר בבית או שצריך לשלוח למעבדה? אני מניח שלהחליף לו את הלוח לא יעזור, כי הוא מזוהה... בערך. מצד שני, אין אליו גישה.
-
- 16 תגובות
- 3.6k צפיות
- 1 follower
-
-
ברשותי כונן 1TB של WD שהיה מותקן במארז חיצוני ESATA ועבד תקין. התקנתי את הכונן במחשב שולחני ככונן נוסף. ב-BIOS וגם ב-Windows 7 הוא מזוהה עם קיבולת של 33MB עם המלצה לפרמט. תוכנת Lifeguard של WD מזהה אותו גם כן ככונן של 33MB (התוכנה מדווחת שהכונן תקין). התקנת הכונן מחדש במארז החיצוני לא פותרת את הבעיה. האם מישהו מכיר בעיה זו וכיצד ניתן לתקנה?
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני שובר את הראש כבר כמה שעות לוח אם Ecs P4VMM2 כונן קשיח Western Digital WD400EB 40GB 5400RPM ATA 100 2MB ניתקתי את כל הכוננים, בשביל לבטל התנגשות אם קיימת. החלפתי כבל IDE ועדיין, יוק, PIO MODE מוזר, כשהמחשב עולה, לפני הטעינה של ה-XP, הביוס מזהה את הכונן הקשיח כ-ULTRA DMA5 עם הכבל IDE המקורי, ועם כבל IDE אחר כ-ULTRA DMA2. בנוסף, הכונן קשיח עובד ללא ג'מפור של MASTER / SALVE. כשניסיתי לשים ג'מפר ולהגדיר אותו כ-MASTER הביוס לא זיהה אותו. הורדתי את הדרייברים העדכניים של הלוח אם. ברור לי שלא מדובר בלוח אם האכותי שבשוק...אבל זה מה יש ועם זה צריך להסתדר...דווקא את ה-CDROM הוא מזהה כ-UDMA ואין שום בעיה איתו. הכונן הקשיח עובד ממש לאט, וזה תוקע ממש את ה-XP, מה עוד נשאר לנסות ? המ…
-
- 2 תגובות
- 745 צפיות
-
-
שלום יש לי כונן קשיח אחד שמחולק לשלושה חלקים בהצגה שלו על המחשב.... אני רוצה לאחד אותם שיהיו לאחד...ככה שהכונן יוצג פעם אחת במקום שלוש וכל הנפח יהיה מאוחד... אין עליו שום דבר עכשיו בשום מקום... איך אני עושה את זה? תודה מראש, שקד.
-
- 3 תגובות
- 591 צפיות
-
-
שלום קניתי לאחרונה את המפרט הזה Pentium E5200, Bus800Mhz, s775, 2MB, DualCore ASUS P5KPL-CM s775 1333Mhz, Intel G31, DDRII 800, PCI-E, HDAudio, GBL DDR II 800Mhz 2GB Kingston Value Western Digital 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II CoolerMaster Elite 335 Black (No PSU) Enermax Tomahawk 405W Active PFC 12cm אני סובל מרעשים במחזורים של 20-30 שניות של חשיבת הכונן הקשיח מה עלי לעשות ? זה מציק לי אני לא יודע אם הסיבה היא המחשב הכונן או המארז תודה לעוזרים!!
-
- 3 תגובות
- 733 צפיות
-
-
שלום ! מדובר בכונן קשיח מתוצרת חברת MAXTOR בעל נפח 300GB בעל ממשק SATA1, 99% מזמן הפעולה הכונן עובד באופן תקין אך פעם בשבוע בממוצע פתאום בוקע רעש מכני מהכונן ומופיע המסך הכחול המפורסם של WINDOWS. הכונן עדין באחריות אבל יהיה לי קשה להוכיח לחנות שישנה תקלה בכונן בגלל התדירות הנמוכה שלה. לכן, אני מבקש שתמליצו לי על תוכנות שעושות אנליזה להרד דיסק על מנת שיהיו לי הוכחות מוצקות על תקלה. בברכה, אלכס.
-
- 6 תגובות
- 875 צפיות
-
-
שלום וערב טוב לכולם. יש לי דיסק קשיח של Western digital SATA 160GB 8MB buffer הבעיה איתו שהוא משמיע רעש חזק ומעצבן של סיבוב מנוע. הדיסק קשיח פועל מצויין ומהר כרגיל אבל ברעש מאיין פיייייייייי שקצה ממש מעצבן ומפריע. יש למישהו אולי רעיון מה שה יכול להיות והאם ניתן לתקן את זה ? תודה רבה מראש.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, ב"ה התחדשתי במחשב נייד חדש, במחשב יש 2 כוננים, 256GB HHD + 2TB HHD. המחשב הגיע עם מערכת הפעלה Ednless(באתר רשום בלי), בתחילת ההתקנה של הוינדווס 10 הופיעו לי 4 כוננים עם מחיצות, מחקתי את כולם ליתר ביטחון ובסוף נשארו לי 2, בחרתי להתקין על ה SSD, לאחר שההתקנה הסתיימה פתחתי את המחשב שלי ומופיע בו רק הכונן של ה SSD. במנהל ההתקנים מופיע גם הכונן של ה 2TB HHD ורשום "התקן זה פועל כראוי" איך אני מסדר את הבעיה? בנוסף איך אני מבטל את הסיסמא+הקוד PIN לחשבון של מייקרוסופט כאשר אני מדליק את המחשב. תודה רבה לעוזרים!
-
- 2 תגובות
- 4.2k צפיות
-
-
אהלן, יש לי בעיה, כרגע במחשב יש לי SSD M4 וכונן קשיח 1TB של WD Caviar Blue משום מה, Windows 8 לא מכבה את הכונן המשני, הוא תמיד מסתובב גם אם אני מגדיר לו להכבות אחרי 20 דקות ב Power Options. וידאתי שאין Page File או שום פרוסס שרץ על הכונן המשני. אצל חבר שלי עם אותו כונן אין את הבעיה הזו, אחרי תקופה שהכונן לא פעיל הוא נכבה וכשניגשים אליו הוא מתחיל שוב להסתובב. יש למישהו מושג?
-
- 16 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
כבר כמה חודשים שהמחשב בבית תקוע. חלק מהזמן המחשב היה קופא לעשרות דקות טובות ובקושי מגיב, עד שהיה מסתדר איכשהו ויכלתי לשחק סקיירים כמו בנאדם (למחשב יש איזה 5 שנים אבל הוא עדיין סוחב גראפיקה סבירה), עכשיו המצב נהיה נוראי. לפתוח תיקיה לוקח 10 דקות, רציתי להעביר קבצים ממחיצה אחת לשנייה כדי לפרמט את כונן C אבל הקבצים מועברים בפאקינג 400KB/S, ומה שמוזר הוא שאין שום רעש, לא מקבל שום BSOD, הכונן עדייין מזוהה ע"י המחשב, ואין שום קבצים מושחתים על המחשב. אז יש טעם לנסות לפרמט את המחיצה C בתקווה שזה ייסתדר, או שהכונן הולך להתפגר כל רגע? ואיך אני אגבה את כל הקבצים שם? להעביר לDOK זה אפילו יותר איטי...
-
- 5 תגובות
- 778 צפיות
-
-
אז ככה, מדובר במחשב חדש שהרכבתי לפני פחות משבועיים. רכשתי SSD חדש שעליו מותקנת מערכת ההפעלה ואני משתמש בשני הארד דיסקים ישנים בשביל המדיה וכל התוכנות שמותקנות במחשב. אתמול נתקלתי במסך שחור כאשר הפעלתי את הווינדואס (8.1), חיפשתי קצת באינטרנט וראיתי שזו בעיה די נפוצה. ניסיתי כמה מדריכים שמצאתי כדי לנסות ולסדר את הבעיה אך ללא הצלחה. לבסוף החלטתי פשוט לפרמט את הSSD ולהתקין מחדש את מערכת ההפעלה, גם ככה מדובר במחשב חדש שלא מותקנות בו הרבה תוכנות וכל המדיה על הארד דיסקים גם ככה. מאז שפרמטתי אחד מהארד דיסקים (זה שעליו היו מותקנות כל התוכנות) לא הופיע, כמובן שניסיתי לאתר אותו בDisk Managment אך הוא לא הופיע שם וגם לא בBIOS. ניסיתי להחליף חיבורים וכבלים ושום דבר לא עבד. לבסוף אפיל…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
תוך כדי עבודה במחשב. הכונן הקשיח נכבה ונדלק מעצמו חשמלית. זה קורה בערך מס' פעמים במשך היום. סריקת Bad sector התגלתה תקינה והטמפ' שלו גם תקינה - כ39 מעלות. זהו הכונן הקשיח היחידי שאצלי במחשב שבו מותקנת לי מערכת ההפעלה. חשוב לציין שהמחשב עצמו עובד מצוין. מישהו יכול לעזור ?
-
- 3 תגובות
- 697 צפיות
-
-
ברשותי כונן קשיח של WESTERN DIGITAL 80GB IDE, שאותו חיברתי ככונן משני עליו שמרתי את כל התמונות שלי והמסמכים וזאת לאור חשש שמערכות הפעלה מדי פעם קורסות ויש צורך לפרמט את המחשב. (לכונן היו שתי מחיצות כאשר ) רעיון זה אכן הוכיח עצמו כיעיל עד שלאחרונה נעלמה לי מחיצה (לא זו עם התמונות) ושלשום נעלם לי הכונן מהמחשב לגמרי (כנראה שהייתי צריך להבין את איתותי הגסיסה של הכונן) . ב DISK MANAGMENT אני רואה את המחיצה אך אין לי אפשרות לעשות INITIALIZED (יש אפשרות לעשות ALLOCATE, שאין לי מושג מה זה). ניסיתי לחבר את הכונן למחשב אחר אבל לא ראיתי אפילו את המחיצה השניה (זו עם התמונות- אני מקווה). בכל מקרה האם יש אפשרות לנסות ולהריץ איזושהי תוכנה לחלץ את המידע או מאחר שמדובר (ככל הנראה) בבע…
-
- 3 תגובות
- 904 צפיות
-
-
יש לי לפטופ לנובו YOGA שאותו אני מחבר למסך DELL ULTRA SHARP, מערכת הפעלה ווינדוס 10. במסך יש מגוון יציאות USB ואליו אני מחבר הארדיסק מקלדת ועבר. לאחרונה ההארדיסק שלי לא מזוהה במערכת (אין שום תגובה כאשר מחברים אותו ליציאת הUSB במסך). ההארדיסק עובד בכל יציאה אחרת במחשב וכמו כן התקנים אחרים של USB עובדים באותה יציאה. אני מדגיש שאני יודע בוודאות שההארדיסק יכול לעבוד ככה כי הוא כבר עבד עד לפני שבוע, בנוסף ההארדיסק תקין בוודאות. למישהו יש פיתרון?
-
- 3 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
היי לאחרונה התחדשתי בכונן 5TB חיצוני של SEAGATE דגם STBV5000100 פירקתי אותו וחיברתי פנימי למחשב. דגם הכונן לאחר הפירוק ST5000DM000 לאחר שהרכבתי אותו שמתי לב לביצועים לא יציבים (ראו דיון כאן) לאחר כל הניסיונות השונים לא נפתרה הבעיה.. אבל, שמתי לב שהכונן לפעמים כבה אבל עדיין יש בוא שימוש.. לדגומא, במהלך צפייה בסרט HD ששוקל כ 10 גיגה לשעה וחצי סרט הסרט מתנגן בצורה רגילה אבל שאני מחליט להפעיל משהו אחר במקביל, פתאום הכונן נדלק ומתחיל לשמוע את הכונן מסתובב.. דוגמא נוספת, אני יכול לדפדף בקבצים בכונן במשך דקות אחדות ורק ברגע שאפעיל קובץ מסויים הכונן יתחיל לעבוד (ישמע רעש שהוא נדלק, מסתובב ואחרי כמה שניות הוא יגיב לפעולה [אחרי שיופעל]) משהו שלא קורה בכוננים אחרים (בכוננים האחרים…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי חברים. אני לפני מספר ימים נחרדתי לגלות כאשר התיישבתי על המחשב שפתאום כונן E שלי,שעליו היה שמור הכול. משחקים בלי סוף, תמונות שלי מטיולים ובכלל, מאות ג'יגה של מוזיקה שכבר אי אפשר למצוא אפילו באינטרנט היום (כבר אז זו הייתה משימה בלתי אפשרית). סרטים ומסמכים בכלל. דברים שכל כך חשובים לי שבאמת לזרוק את זה ולהתחיל מאפס זה פשוט בכי. אני אנסה לפרט עד כמה שאפשר כדי לקבל מזה את המידע הכי מדויק. סורי אם זה חופר. לפני כמה חודשים התופעה שהכונן שלי לא זוהה קרתה שוב ואולי בדיעבד זה היה צריך להדליק אצלי נורת אזהרה אבל זה היה נראה מקרה חולף. הכונן לא זוהה, ניתקתי וחיברתי את הכבלים מחשש שהייתה בעיה במגעים וזה חזר אחרי איזה ניסיון או שניים (לא זוכר במדויק). בגלל זה חשבתי שפה זה נגמר. או…
-
- 17 תגובות
- 5.4k צפיות
-
-
היי אתמול פרמטתי את המחשב ומחקתי הכל חוץ מכונן D אחרי הפרמוט אני בא להיכנס לכונן והוא לא שם הכנסתי הוצאתי החלפתי כבלים לכונן קשיח וכלום הוא לא על המחשב אז נכנסתי ל"ניהול מחשב ניהול דיסקים" וכתוב שם שהוא דינאמי תמונה: אני חייב אותו יש לי שם מלא דברים חשובים שאסור שימחקו (זה כונן קשיח נפרד לא במחיצה מC) אשמח מאוד לעזרה תודה
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
לא מזוהה בביוס, אבל ראיתי שגם הכונן שעובד לא מזוהה אז אני לא יודע אם הוא בכלל היה מזוהה לפני שקרס זה הכונן גיבוי שלי ולא עם מערכת ההפעלה הוא התחיל להקליק ואז הפסיק והפסיק לעבוד יש סיכוי איכשהו לשלוף את המידע ללא שירות שחזור ואם לא כמה יעלה לי שירות שחזור מידע הכונן עדיין באחריות תודה אלעד
-
- 1 תגובה
- 926 צפיות
-
-
שלום לכולם. במחשב שלי יש לי שני כוננים קשיחים. אחד מחולק לשתי מחיצות: מערכת הפעלה וקבצים אישיים. הכונן השני הוא מעין כונן גיבוי. הכונן השני (של הגיבוי) מאז שפירמטתי את המחשב לווינדוס 7 (לפני חודש) התחיל להשמיע בערך כל כמה שעות של עבודה מעין קול כמו של הכיבוי של הכונן הראשי בעת כיבוי המחשב. גיליתי שזה מגיע ממנו ולא משום דבר אחר כי: 1. זה הרעש שאני שומע כשהמחשב נכבה, וחשדתי שזה מאחד הכוננים. 2. כשאני נכנס ל"מחשב לי" ונכנס לכונן הזה, נשמע קול של הדלקת המחשב. מה לדעתכם זה, האם זה קשור לווינדוס 7? או שאולי זה סימן לא טוב לגבי הכונן הזה? ו בכלל רעיון אחר?
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי חברים חייב את עזרתכם יש לי כונן קשיח פנימי שהשמיע רעשים של תקתוק ופשוט הפסיק לעבוד מיד לאחר מכן האם יש דרך קסומה להציל אותו ולו לכמה רגעים רק למשוך קבצים מסוימים? תודה לעונים!
-
- 3 תגובות
- 889 צפיות
-
-
שלום לכולם מדובר על מחשב מסוג פנטיום 3 450 עם 384MB זיכרון שמריץ Windows XP, אצלי כמעט 9 שנים ובשימוש יומיומי. הכונן הקשיח הוא של Western Digital בעל נפח של 37.2GB עם חיבור IDE. מהיום התחילה תופעה מוזרה שקרתה פעמיים מהבוקר: בעת עבודה על המחשב (גלישה באינטרנט) הכונן מתכבה, מתקבלת הודעה כחולה על המסך באנגלית, אני עוד לא מספיק לעיין בה והיא נעלמת והמחשב מבצע ריסט. בעת ה- BOOT שומעים שהכונן נדלק והמערכת עולה. אחרי שהוינדוס נטען מתקבלת הודעה: "המערכת שוחזרה לאחר שגיאה חמורה..." קצת פרטים: אין וירוסים, אין רוגלות, הכונן נסרק לגילוי שגיאות כולל בדיקת סקטורים פגומים, הכונן עבר איחוי. הטמפ' נבדקו וכולם תקינות והמאווררים כולם עובדים באופן תקין. מה יכולה להיות הבעיה, האם בעיית חומרה…
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אנשים יש לי SEAGATE 20GB 7200 הוא מחולק ל3 חלקים חלק שלישי של 10 GB מציג לי 3.5 GB פנוי כשבאמת יש לי איזה 6 וכונן שני גם גונב לי איזה 400-500 מגה החלק הראשון פועל כמו שצריך מה יכולה להיות הבעיה? אני ממש חייב עזרה בנושא הזה.. תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 976 צפיות
-