עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תמיכה טכנית למחשבים

פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.

1. שלום לכולם, מחשב בן כמה ימים ושמתי לב שבשימוש רגיל ולא חריג הסוללה מתרוקנת דיי מהר של בערך 3 שעות. האם זה הגיוני ומה אפשר לעשות או לבדוק כדיי לוודא שהסוללה תקינה?? זה המחשב : https://www.gigabyte.com/Laptop/AERO-16--Intel-12th-Gen/sp#sp תודה מראש.

2. Started by noamb,

אתמול קרה לי מקרה מוזר , הפעלתי קובץ וידאו כלשהו והמחשב נתקע. לאחת מספר שניות הופיע המסך הכחול הידוע לשמצה של windows ,והתריע על בעיה ב-nv4_disp.dll לאחת שתי שניות המסך איבד signal , ומאז לא חזר לעצמו. חשוב לציין כי המחשב עובר boot תקין וכי המקלדת והעכבר המחוברים דרך usb נראים פעילים. לאור הודעת השגיאה , האם מדובר בבעיית כרטיס מסך? ספק? תודה

• 2 תגובות
    • 862 צפיות
  3. Started by nimrodh,

מקווה שאני מתייעץ בפורום הנכון כרגע אני ממדבר מחו"ל הזמנתי קיט של 512X2 RAM, אני יודע לחבר את זה במקום של הסטיקים על הלוח עצמו, השאלה שלי אם אחרי ההתקנה הפיזית ישר המחשב יזהה שיש לו 1024MB ולא שני קיטים של 256MB או שאני צריך לעשות משהו? אם כן, מה?! ???

• 6 תגובות
    • 862 צפיות
  4. Started by Mandheling,

עדכנתי את ה-BIOS של ה-Abit AV8. העדכון הסתיים אמנם בהצלחה, אבל המחשב סירב לאתחל (גם לאחר איפוס CMOS). החלטתי לבצע עדכון לצ'יפ באמצעות "החלפה חמה" עם מחשב אחר, אבל גם זה לא עזר, ובניסיון שני כנראה שחיברתי את הצ'יפ לא מספיק טוב מה שגרם לו להיצלות. עכשיו יש לי שתי אפשרויות: - פנייה למעבדה שמחזיקה צ'יפים מתאימים (PLCC) וגם את ציוד הצריבה המתאים. אשמח לקבל המלצות והערכה כמה שירות כזה אמור לעלות. - קנייה של צורב EPROM עם מתאם PLCC וכמה צ'יפים, על כל צרה שלא תבוא. ב-eBay צורב כזה עולה כ-$35 דולר כולל משלוח לארץ. ביחד עם הצ'יפים אני מניח שהמחיר יגיע ל-$50 דולר. האם ניתן להשיג בארץ ציוד כזה במחיר דומה? תודה!

• 2 תגובות
    • 862 צפיות
  5. Started by m.l,

שלום...היתעוררה לי בעיה כשלקחתי את המחשב הישן של אבא שלי (פנטיום 3 800MHZ) הוספתי לו זיכרון ל512SDRAM והוא פעל כמו תותח על בווינדוס 98התקנתי עליו XP או יותר נכון זה עשה כאילו שידרוג לXP (למי שמכיר) והבעיה היא שהדיסק קשיח של אבא שלי הישן הוא ממש גוסס.....כאילו מרעיש ברמה מטורפת שלא תאומן פשוט!! מביא חלון כחול כזה של XP שמבצע בדיקת דיסק קשיח לפעמים המחשב עולה לפתיחה של המערכת הפעלה (גם ב98 הוא היה עושה את זה) וניתקע ושומעים את הדיסק קשיח ניתקע ומרעיש....אז מה שעשיתי לקחתי דיסק קשיח אחר (HITACHI DESKSTAR 40GB אם זה משנה) ריק לחלוטין. ורציתי להתקין XP אבל המחשב קצת היה איטי בזה אז התקנתי בסוף בפנטיום 4 של אחים שלי רק את המערכת הפעלה בלי דרייברים בלי כלום! אבל כשאני מחבר אותו …

• 2 תגובות
    • 862 צפיות
  6. Started by ReSt,

שלום לכולם וחג שמח, יש לי מחשב נייד של ASUS עם גירסת Windows 7 OEM (הסריאל מופיע מתחת לנייד). לא קיבלתי עם המחשב דיסק של ווינדויס, ובנוסף לא יצרתי שחזור של המערכת אף פעם. איך אני מפרמט את המחשב ? הבנתי שיש דרך לפרמט עם מחיצת הrecovery, איך אני עושה את זה ? תודה רבה לעוזרים.

• 0 תגובות
    • 862 צפיות
  7. הזמנתי מחשב מאמזון, לצורך העניין Asus TUF 15. המחשב כמו שציפיתי הגיע עם מטען בעל ראש אמריקאי, תלת פיני וקשה מאוד למצוא מתאם כזה. אני חושב להחליף את כבל המטען (מה שהולך מהשקע לשנאי (הקוביה), כבל "מיקי מאוס". המטען נע בין 110-240 V לכן זה לא מטריד אותי. מה שכן, האמפר שרשום על הכבל המקורי (האמריקאי) שונה מהישראלי (הישראלי נמוך יותר, 7 A כשהאמריקאי 12A) לכן אני שואל, החלפת כבל המיקי מאוס (כבל החשמל של המטען) היא לא תגרום לבעיות ? נזק ארוך טווח או טעינה שלילית של הסוללה? כבל מיקימאוס הוא אכן אוניברסלי? תודה רבה מראש

8. שלום אני הבעלים מזה שנתיים של Sapphire 7870 2GB היום במהלך משחק המסך השחיר. אחרי דקה של חוסר תגובה ריסטארטי, ומסך הלוג-אין לא עולה בכלל (המסך נשאר שחור) אלא אם נכנסים למצב בטוח. חיפשתי קצת על התקלה ומסתבר שאני לא היחיד שנתקל בה. אחרי שמסירים את הדרייבר לכרטיס מסך במצב בטוח אז הווינדוז עולה גם כרגיל. אבל ברגע שאני מתקין דרייבר - שוב מסך שחור חוץ ממצב בטוח. ניסיתי את זה מספר פעמים (גם בעזרת תוכנות לניקוי דרייברים ישנים ואז התקנה חוזרת). עוד לא ניסיתי לפרמט ואני מעדיף להמנע מזה, אבל עד אז אני חושש שזו בעית חומרה (כך מתואר בקישור). רציתי לשאול האם יש דרך לבדוק בוודאות מה מקור הבעיה? הכרטיס מסך אמור להיות טוב וכולה בן שנתיים, חבל לי לקנות אחד חדש. אציין שכרגע אני ללא…

• 0 תגובות
    • 862 צפיות
  9. Started by __MIKO__,

משהו מאוד מוזר קורה לי במסך. ברגע שאני משחק במשחק ( age of empires) ברזולוציה 1280-1024, מופיעות לי מעין קשתות בצבעי הקשת ע"ג המסך. דבר זה אינו קורה ברזולציה 1020-768 . לא בדקתי עם משחק אחר כי זה עתה פירמטתי המחשב. הקשתות מופיעות על רקעים מסוימים ועל אחרים אינם מופיעות. מה גורם לבעיה? האם זו בעיה במסך \ כרטיס גרפי \ או אחר? נ"ב אגב בעבר נאמר לי פה שאין חשיבות לכך שתחת הגדרות מסך מופיע לי plug and play ןלא שם המסך ואין הבדל אך לאחר שהתקנתי דרייבר למסך ועתה רשום הדגם שם, יש עכשיו אופציה ל 100 HZ ב 800-600 מה שלא היה מקודם.

• 7 תגובות
    • 862 צפיות
  10. Started by shmulikg,

המחשב שלי איטי ואני לא יודע למה ?הוא בן שנה intel pentium 4 2.8C ghz לוח אם -ASUS P4P800 שני זיכרונות 256 שעובדים בדואל צ'נל כרטיס מסך FX5200 עבר פירמוט ועדיין איטי ... אין שום תוכנת ריגול !!!! או וירוס ... הוא עולה מאוד לאט ,שנה עד שעולה וינדוס ... כל התקנה של משהו לוקחת הרבה יותר זמן ... :s05: :jump1:

• 1 תגובה
    • 862 צפיות
  11. היי לכם, לפני מספר ימים השתמשתי במחשב והגעתי לניצול מלא של הראם, כלומר 100% על פי מנהל המשימות. בזמן שאני נמצא בניצול המלא (שנמשך כחצי שעה) מיד המוזיקה התחילה להשמיע קירטועים והמסך התמלא בחירבושים ומיד הופיע המסך הכחול. לא הספקתי לתעד את המסך או לקרוא אותו לגמרי, אני זוכר שהיה כתוב משהו על hardware, שזה לא ממש עוזר לנו להסיק מה הבעיה כי זה כל החומרה. אני אציין שהמסך הכחול הזה הופיע מספר פעמים כשאני מביא את המחשב לניצול מלא וגם כן שאני מפעיל את המצב שינה של הויסטה. כל פעם כשאני מפעיל את המצב שינה ומחזיר את המחשב לפעולה הווינדוס נדלק ולאחר כמה דקות או מיד מופיע חרבוש ושוב מסך כחול. לאחר התקלה האחרונה שהתרחשה לפני כמה ימים הכל ניהיה יותר איטי וגם מדי פעם יש תקיעות זריזות (מ…

• 1 תגובה
    • 862 צפיות
  12. Started by fishead,

יש לי את המפרט הבא: לוח אם ASUS A7V8X מעבד AMD 2100 שני הרד-דיסקים צורב כונן DVD זיכרון 256 DDR כרטיס גרפי GEFORCE TI 4200 128 DDR כונן 1.44 WIN XP ספק כוח 300W הלוח והמעבד חדשים ואתמול פתאום הספק התחיל להוציא עשן. חשבתי שהספק פגום והחלפתי לספק אחר של 230W אבל המחשב מדי פעם עושה RESET ועולה שוב ואחרי שעה מכבה את עצמו. השאלה שלי זה האם הספק חלש מדי, האם ההגדרות ב-BIOS שגויות,האם הלוח מכבה את עצמו בגלל חימום יתר או שזוהי בעיה אחרת תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 862 צפיות
  13. Started by ztz,

חזרתי הביתה והופיע לי מסך כחול עם stop 0x0000001a memory managment כאשר התחלתי את המחשב מחדש הוא לא העלה לי את הווינדוס הוא רשם לי: bios rom checksum erroe ............ insert system disk and press enter אני אשמח מאוד עם משהו יכול לעזור לי

• 7 תגובות
    • 862 צפיות
  14. אני לא יודע אם זה קשור לחומרה או לתוכנה, אבל יש לי נתון חומרה שכן אולי יוכל לעזור. בעיקרון המחשב הוא ויסטה ומלפני יומיים בערך, המחשב עושה לעצמו ריסטרט מדי שעה, שעתיים, אולי יותר, אולי פחות. היום כשזה קרה, הוא כתב את הדבר הבא לאחר ההפעלה מחדש, של עצמו: Reboot and Select Proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device לאחר מכן הוא פשוט סרב לעלות(לאחר CTRL ALT DEL) וחזר על ההודעה, עד שהחבר כיבה את המחשב והפעיל מחדש. ניסינו לעשות system restore אבל אין שם מיקום שמלפני יומיים(לפני תחילת התקלה), אלא רק מהיום, כך שבעצם אי אפשר לעשות system restore למקום נורמלי אחורה. אחרי זה ניסינו לעשות תיקון דרך דיסק ההתקנה של הויסטה ושם הוא לא עשה כלום(ב- startup repair) אל…

• 0 תגובות
    • 862 צפיות
  15. שלום רב, ברשותי מחשב שנרכש במאי 2009 מסוג אינטל E5300, זיכרון פנימי של 4GB מסוג DDR2 וכונן קשיח של WDC עם 320GB סה"כ. המחשב מריץ Windows XP. בחודשים האחרונים התחילה להופיע תופעה מוזרה: כל כמה שעות המחשב עושה לעצמו ריסט ועולה מחדש, ללא הודעות שגיאה. כלומר זה יכול להיות באמצע גלישה באינטרנט, שימוש באאוטלוק ואפילו סתם שהמחשב נח וברקע מופיע שולחן העבודה. בעת העלייה מחדש בשלב ה- BOOT שומעים בוודאות שהכונן הקשיח נדלק, כלומר הוא התכבה. יש לציין כי בהגדרות חשמל מוגדר שהכונן הקשיח יעבוד תמיד, חיסכון בחשמל רק על המסך שנכבה אחרי 10 דקות. עשיתי סריקת וירוסים, סריקת רוגלות, בדיקת שגיאות כולל תיקון סקטורים פגומים ואיחוי כללי מס' פעמים בהפרש של כמה חודשים והבעיה נמשכת. הטמפ' של רכיבי המ…

• 6 תגובות
    • 862 צפיות
  16. Started by haim.margolis,

אז ככה המחשב של הורים שלי (וינדוס אקספי) עשה פוזות היום בבוקר כל 3-4 דקות ריסטרט הנחתי שזה וירוס אז התחלתי להריץ CCleaner, נוד, spybot וכו' במהלך הבדיקות האלה כל הזמן הוא ריסטרט. באיזשהוא שלב המחשב נכבה והמסך לא נדלק יותר. בהתחלה חשבתי ההארד דיסק קרס אז התחלתי לנתק אותו, לנתק את הסידי רום ולהשאיר רק אותו, לשנות כל מיני וריאציות אבל המסך לא נדלק גם אין שום ציפצופים אני משתמש בכרטיס מסך שעל המדרבורד ככה שאני לא יכול להחליף ולבדוק.. הניחוש שלי זה שהבעיה בכרטיס מסך או בלוח אם. אני צודק או שלא בדקתי משהו?? מה דעתכם? רעיונות .. תודה

• 6 תגובות
    • 862 צפיות
  17. Started by IDOSS,

לא מזמן פירמטתי ת'מחשב והתקנתי ווינדוס 98 הרגיל לא ה SECOND ועכשיו איבדתי את הדיסק של הדריבר ואין לי מושג מה הכרטיס מסך שלי ולכן אני לא יודע איזה דרייבר להוריד ניסתי ללכת ל RUN ולרשום DXDIAG וזה אפילו לא כתב לי כרטיס מסך רק SOUND ואין לי מושג מה עושים תודה מראש

• 2 תגובות
    • 862 צפיות
  18. התקנתי אתמול כרטיס מסך GT 520 חדש, והכל עובד חוץ מזה שהמסך נכבה פעם ב- ועולה חזרה אחרי כמה שניות עם אותה התמונה, ובהודעות של ווינדוס כתוב שהדרייבר הפסיק להגיב, אך התגבר על הבעיה. מה הבעיה פה?

19. Started by semca,

שלום למומחים, קניתי מחשב חדש, שכולל :לוח אם של ABIT NF7 עם מעבד SEMPRON 2600 עם זיכרונות של ADATA 512, עכשיו,התקנתי מ"ע הפעלה XP PRP SP1 ,זה בערך העיקר ,עכשיו מתחילה הבעיה,בדקתי והסתבר לי שאחרי שאני מתקין את הדריב של לוח האם שקיבלתי עם הלוח,לאחר שהמחשב עולה,הוא נתקע ,כלומר לוקח לו כ-2 דקות עד שניתן להפעיך אותו דרך לחצן התחל,גם כאשר העכבר נמצא על שורת המשימות, רואים את העכבר שהוא תקוע, אנה מכם ,אם אפשר להבחן עבורי את מקור התקלה , ? בכבוד רב

• 6 תגובות
    • 862 צפיות
  20. אז ככה, אחרי שכיביתי את המחשב אתמול בלילה(בצורה סדירה), היום בצהריים כשאני מדליק אותו, בזמן ה BOOT הוא רושם לי שחסרים קבצים של WINDOWS. ההודעה המדוייקת: Windows Cannot start, File Missing or Corrupt, \Windows\System32\Config\System עכשיו מה שיש לי זה: 2 250GB ב RAID0 מחולקים ל2 מחיצות. בהן ה BOOT. 1 X 160 GB SATA נוסף לגיבוי. מה עשיתי? התקנתי WINDOWS XP HOME EDITION שהיה לי על הדיסק הנוסף(שפורמט בשביל כך). זו כרגע מערכת ההפעלה (הזמנית) שלי. אחרי שהתקנתי דרייברים ללוח אם אני רואה את 2 המחיצות של ה RAID0. הבעיות : 1: כשאני עושה CHKDSK דרך ה WINDOWS לדיסק ה BOOT המקורי, הוא נתקע בשלב הרביעי באמצע וההארד דיסק עושה רעשים של נתקע. 2: משום מה , למרות שהתקנתי דרייב…

• 7 תגובות
    • 861 צפיות
  21. Started by mdmdmd,

לפני כמה ימים הדיסק הקשיח שלי התחיל לעשות בעיות אז פתחתי את המחשב בעודו מכובה ומנותק והוצאתי את הדיסק הקשיח מהמחשב בדקתי את הכבלים והדלקתי את המחשב כאשר הכל מחובר אבל עכשיו אמנם הוא לא עושה רעשים אבל המסך לא נדלק לי ובדקתי את הכרטיס מסך והמסך עצמו ושניהם מתפקדים פיקס! מה יכולה להיות הבעי?? יכול להיות שצריך לעשות משהו שמחזירים את הכונן הקשיח למחשב? כי המסך פשוט לא נדלק לי! בעיות הכוונה רק לרעשים וכן..חיברתי אותו נכון למחשב...

• 10 תגובות
    • 861 צפיות
  22. אורח voodooman
    Started by אורח voodooman,

אני רוצה לראות כל מה שאני רואה אל המסך מחשב במסך הטלויזיה לעשות כאילו CLONE ... הבעיה היא שאני לא יודע איך יש לי ראדון 9700פרו אם TV-OUT ויש לי טלויזיה 14אינץ אם חיבור של אנטנה בלבד מאחור... יש לי ממרי של יס ... אז האם זה אפשר בכלל או לא?

• 12 תגובות
    • 861 צפיות
  23. Started by shayzaguri,

שלום לכולם. כשאני נכנס למנהל המשימות--->ביצועים אז בצד השימוש בCPU הוא תמיד מעל 80 אפילו אם אני סתם שומע מוזיקה בלי לעשות כלום, או סתם גולש או אפילו מעביר תמונות. זה גורם לכל מיני תופעות לוואי כמו למשל לשירים להשמע בהילוך איטי כאשר אני מעביר בין תמונות או או אני מפעיל את האקספלורר. מה זה יכול להיות?

• 10 תגובות
    • 861 צפיות
  24. אורח Si-Nom
    Started by אורח Si-Nom,

אני שאול את ביגלל שקניתי Creative zen micro והוא מעביר שירים בהמהירות של 1.0 [attachment deleted by admin]

• 12 תגובות
    • 861 צפיות
  25. Started by elad_jacoby,

אני לוחץ על ההפעלה והוא פשוט לא עולה. זה כנראה הספק שנשרף.. יש לי כרגע: 2.4GHZ אינטל 512MB 9600PRO על איזה ספק כדאי ללכת? והאם הוא נשרף או שאפשר לתקן אותן?

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.