עבור לתוכן

תמיכה טכנית למחשבים

פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.

1. יש לי כמה תופעות מוזרות שהתחילו היום, אני חושב שכולן קשוורת ללוח אם (intel pearl creek): - האינטנט מתנתק כל שעה- מה שמחזיר אותו זה ניתוק וחיבור של הכבל רשת או disable \ enable לכרטיס רשת. - השעון כל פעם קופץ לשעות מוזרות, וגם אחרי שאני מכוון אותו ידנית חזרה, גם הוא פעם בשעה בערך משתבש. - כרטיס קול usb מפסיק להגיב עד לניתוק \ חיבור מחדש. לדעתי כל אילה קשורים ללוח אם. יש סיכוי שמדובר בבעיה בוינדוס? יש לי windows 7 rtm. ריסטרטים ועדכוני דרייבירם לא עזרו.

• 2 תגובות
    • 681 צפיות
  2. Started by lempsar,

קיבלתי מחבד מחשב נייד ישן IBM T30 שמתחמם. מפירוק מהיר נראה כי המאוורר עוד לסירוגין. האם מישהו יודע היכן ניתן לקנות בארץ מאוורר כזה ? בדקתי באיביי ושם זה עולה כ 15$. אצל טכנאי תיקון כזה מוערךף במספר מאות שקלים, כך שאני לא מעוניין להוציא על מחשב ישן. תודה.

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. שלום לכולם, פרטי המערכת שלי: לוח - Asus Rampage Formula מעבד - Intel Q9450 זכרונות - MB1024 800MHZ CL4 6400C4 DHX Win XP SP3 תגידו אם חסרים עוד פרטים רלוונטיים על רכיבי המע'. המע' ללא OC כלשהו, ועבדה בצורה תקינה ללא אף תקלה מיוחדת עד שקרה המקרה שמייד יתואר. לפני מס' ימים עזרתי לחבר להתקין לוח חדש למחשב שלו. היה חסר לנו ג'אמפר והחלטתי (בטפשות..?) לשלוף ג'אמפר מהלוח שלי. הג'אמפר היחיד שהיה על הלוח נשלף והושם במחשבו של החבר. לאחר מכן הסתבר שהוצאנו את הג'אמפר שישב על הפינים שאמורים לאתר פתיחה של המארז והוצאה של הג'אמפר כנראה מפעילה את האופצייה הנ"ל. חשוב לציין שהג'אמפר תקין והושב למקומו על הלוח ביום שלמחרת. מאז אני מקבל בכל הפעלה של המחשב במהלך ה-POST את ההודעה הנ"ל: Chassi…

• 16 תגובות
    • 2.5k צפיות
  4. כונן מקסטור חיצוני של חבר הפסיק לעבוד. פרקתי את המעטפת ובפנים נמצא כונן סיגייט ST3500320AS עם Firmware:SD81. בחיבור הכונן לחשמל הוא מזמזם קלות כל 2 שניות בערך ומעבר לזה לא עושה דבר (לא מזוהה בביוס). מישהו מעוניין לתת דיאגנוזה? החומר שבפנים חשוב לחבר הזה... :'(

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  5. שלום , למי שאין כח לקרוא , הנה הסרטון: (לא אני צילמתי , אבל זה בדיוק הבעייה) אתמול קיבלתי את המחשב מאייבורי (עלה לי 5.5 k ) , והוא עושה רעשים. להערכתי הם באים מהדיסק הקשיח... כי שיש רעשים יש נורה דולקת שאני מניח שהיא קשורה לדיסק הקשיח... וגם כמובן כי האזנתי לכל חלק במחשב בשביל לאבחן. הרעשים הם טקטוקים כאלו ... כאשר המחשב במנוחה/הארד דיסק במנוחה... אין שום רעש. זה רעש כמו המחשב הישן ביותר שלי , מלפני כ10 שנים. מישהו מכיר את התופעה? אגב המפרט: core i5 western didital 640gb 32mb hd5850 4gb ram

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. Started by bigbosf,

אז ככה חברים מחשב ענתיקה - כבוד - בכל זאת החזיק מעמד 8 שנים נדלק - נוריות של בקרה (power , reset) לא נדלקות מסך מראה no signal הארד לא נשמע כאילו עובד אין צפצופים של מחשב שעולה כמו תמיד הלך הלוח אם ואפשר לצבוע את המחשב בכחול?

• 1 תגובה
    • 641 צפיות
  7. Started by Rebellion,

אין לי שמץ של מושג למה, אבל כשאני מדליק את המחשב הווינדוס לא עולה. אני מגיע עד לתפריט של safe mode, start windows normally וכו' כאשר כל בחירה באחת האופציות מובילה שוב לריסטרט. אני לא יודע אם הבעיה היא חומרתית או תוכנתית.. אני מנסה להכניס את הדיסק של XP ולהשתמש בRecovery console אבל הדיסק ישר מגיע לתפריט של הניהול מחיצות והתקנת הווינדוס ומדלג על השלב של ה-for installing windows xp press enter, press R for recovery וכו'.. מה עושים??

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. שלום לכולם אתמול, ב8 ל12 2009, קיבלתי את המחשב שלי מתיקון. המחשב שהה אצל FOXPC במשך חודש, והועבר לTMS, ואז המשבר הגדול ביניהם התרחש. ככה התגלגלו העניינים, ולאחר 5 חודשים (חצי שנה !!! ) קיבלתי את המחשב שלי. הוספתי עוד 2006 ש"ח להחלפת כרטיסים מפני שTMS לא יכלה להשיג את הכרטיסים שלי (TWINTECH 9600GT XT) והם הוחלפו בGIGABYTE 9800GT עם קירור שווה ערך, בתוספת של 103 ש"ח לכל כרטיס. המחשב שלי נשלח למסע הזה מפני שהכרטיס העליון הפיק רעש סטטי חזק שעובר דרך הראש (יש לי 2 כרטיסים) קיבלתי אתמול את המחשב, חוץ מהרעש הוא היה בסדר, אז יש כמה סריטות על המארז כי המחשב נשלח לחיפה על ידי FOX בלי מארז, אבל לא נורא. אבל זה לא חשוב כרגע הפעלתי SIMS 3, המחשב קפא לאחר 20 דקות, לא נורא, ה…

• 4 תגובות
    • 912 צפיות
  9. ברגע שאני מחבר את הכבל מתח המחשב מתחיל לעבוד ישר, הוא לא מגיב כפתורים של המארז אלה רק לכיבויי על ידי הוצאת הכבל מהחשמל. המחשב לא עולה המסך לא נדלק. אין פוסט אין ציפצופים אין כלום. הוצאתי את כל ההרדיסקים החלפתי ספק אבל שום דבר לא משתנה... ברגע שמחברים לחשמל ישר מתחיל לפעול... לוח TYAN S2865 K8E כרטיס מסך MSI 6600 LE זכרונות OCZ PLATINUM EDITION DUAL CHANEL 1024X2.

• 4 תגובות
    • 893 צפיות
  10. Started by Guyn,

בעיה בכרטיס מסך, 9800GTX של חבר שלי: תוך משחק הופיע "driver stopped working", הסרנו, עדכנו ואז הופיעה בעיה אחרת: לאחר זמן מסויים של משחק, המחשב קופא ושומעים סאונד חוזר בלופ. רק ריסט עוזר. הנה מה שניסינו: * בדקנו את החיבורי מתח לכרטיס. * דרייבר עדכני. * הטמפ' תקינה, מגיעה לאזור ה-70 במאמץ. * בדיקת ארטיפקטים עם ATI Tool לא הראתה בעיות. בינתיים אמרתי לו שיעדכן DirectX. מה עוד שווה לנסות?

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. שלום לכולם! לפני כמה זמן החלפתי לוח ל : ASUS P5qpl-am ו..אין לי אפשרות לעשות לו OC פשוט בלוח אין את האפשרות הזאת למה?? נ.ב יש תוכנה שבאה בדיסק קוראים לה turbo key כנראה שזה ה OC אבל כאשר אני מפעיל אותה הוא נותן לי את השגיאה הבאה: או.. http://www.siz.co.il/my.php?i=wzduoo4geu3y.jpg תודה רבה לעוזרים!

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  12. Started by refaelna11,

לפני כשנתיים מחשב עם לוח אם של אינטל PealsCreek 667 DDR2 G31, ומעבד Core 2 Duo E6320 1.86GHZ 1066. התקנתי מערכת הפעלה החדשה של מיקרוסופט WIN 7 לפני כשבועיים ורכשתי כרטיס מסך של innoD GeForce 9400GT 512MB, וכאשר אני מכניס את דיסק ההתקנה אני מגיע להתקנת המערכת החדשה, אני נתקל במסך כחול (Blue Screen). ניסיתי להוציא את כרטיס המסך שלי ולהפעיל דרך כרטיס המסך שמובנה על לוח האם, וככה זה כן עובד. החלטתי לקחת את כרטיס המסך לבדיקה במעבדה של אייבורי ולאחר הבדיקה שלהם נמצא כי כרטיס המסך תקין. ובאייבורי טוענים כי יכול להיות שמדובר בתקלה בלוח האם. האם ישנה תקלה גורפת בלוחות האם הללו כשמדובר בהתקנת WIN 7? במידה וכן מה ניתן לעשות, ובמידה והתשובה היא לא - האם ניתן לפתור את הבעיה הזו או שאנ…

• 2 תגובות
    • 696 צפיות
  13. אהלן קניתי לסבא שלי היום מחשב וכמה דברים מוזרים קרו. אז ככה מה יש לנו, כונן SATA חדש לא מפורט מזוהה, כונן IDE ישן עם חלונות XP מזוהה, צורב DVD IDE מזוהה , הכל טוב ויפה , אז שני הקשיחים מזוהים אם הם מחוברים ביחד, ההתקנה הישנה של חלונות עולה והכל מצויין אבל העכבר והמקלדת לא מגיבים משום מה ... מוזר, מחבר את הצורב על אותה הצמה בגלל שיש רק חיבור IDE אחד על הלוח אם החדש ואז זה רושם שזה לא מזהה כלום חוץ מהכונן SATA החדש שאין עליו עדיין כלום, אשמח לשמוע איך אני יכול להתגבר על הבעיה המוזרה גם של הכוננים שמחוברים על אותה צמה שיהיו מזוהים וגם על הבעיה המוזרה של זה שהעכבר והמקלדת לא עובדים, שניהם USB... תודה ויום טוב

• 2 תגובות
    • 727 צפיות
  14. Started by puGs,

טוב אתמול הייתי במחשב כרגיל בלילה כיביתי אותו. עכשיו שחזרתי מבצפר התאכזבתי לגלות שווינדוס פשוט לא עולה... שהדלקתי את המחשב הופיע לי המסך השחור שכולל בתוכו את כל מצבי הכניסה(safe mode וכו') שזה כבר היה חשוד בעיני,אחרי שניסיתי את כל המצבים שהיו הכל הראה אותה תוצאה,כמה שניות אחרי טעינת הוונדוס הוא פשוט קורס,רואים את המסך הכחול לשבריר שנייה ואז זה פשוט עושה ריסט. אם מישהו יודע איך לפתו ר את זה חוץ מלפרמט שיספר בבקשה. ד"א אני רוצה להגיד בהזדמנות הזאת שאני ממש שמח שאני רושם לפורום הזה ויש פה אנשים נהדרים שתמיד שמחים לעזור. תודה מראש=)

• 1 תגובה
    • 702 צפיות
  15. אוקי אז ככה: היום אני עובד על המחשב, ואז פתאום המסך נכבה ונדלק והעכבר והכל הפסיק לזוז.. אוקי אחרי איזה דקה שחיכיתי עשיתי ריסטרט למחשב.. שהוא נדלק הוא נכנס לביוס ואמר להגדיר את ה frequency sequence ושמעכשיו הוא עובד על safemode. שנראה לי שזה התדרים של המעבד בmhz..בכל מקרה השם של המעבד הוא: intel pentuim 4 2.6 ghz. לוח אם: asus p4sgx- mx uazy ספק ג'נרי כלשהו של 400 וואט.. 512 ram hd 80 giga חברים ממש אשמך לעזרה זה המחשב שאני עליו רוב שעות היום לצורך עבודה אימיילים וכדומה. בתודה yonash53. עריכה: גיליתי 2 דברים מעניינים בביוס 1. שגם שהוא על ה safemode בביוס הוא קורס. 2. יש איזה אזהרה בpower managment של המאורר של הcpu. הוא כותב orpm באדום ואפשר לעשות על זה איגנור. 3. הוא עו…

• 2 תגובות
    • 803 צפיות
  16. קניתי לפני כחודשיים מחשב חדש שהכל הלך בו חלק האיטרנט המשחקים הכל לפני כ3-4 שבועות התקנתי עליו את הווינדוס 7 התקנתי לו את הדרייברים שקיבלתי עם המחשב אבל יש לי בעיות עם משחקים יש לי את המשחק GTA IV אמיתי ושאני מנסה להתקין אותו הוא כותב לי שיש לו בעיות גם שאני מחבה את המחשב זה כותב לי מתקין עידכונים וזה תמיד נכשל איך אני יוכל לתקן את הדברים האלה כי קניתי את המחשב למשחקים ואני כבר חודש בילעדייהם תודה לעוזרים

17. Started by Ancient1,

הבעיה והשלב שהגעתי אליו מתוארים בלינק ביוטיוב .. צרבתי ביוס אתמול. שיחקתי .. הכל היה בסדר. אחה"צ החלפתי מעבד בלי צורך לשנות דבר בביוס. עבד בסדר כמה שעות, שיחקתי, מתחים מצוינים. ואז היה פריז בזמן גלישה. והבוט נכנס ללופ תוך השניה הראשונה - נשמע כמו סירנה. לפני הביוס. הוצאתי את הכל , וגם שמתי את המעבד הישן . הבעיה נשארה. איפסתי ביוס כשעה : ג'מפר , בטריה , וספק מנותק מהקיר. ה"סירנה" נעלמה , יש בוט כנראה !. הרכבתי חזרה יש בוט של כמה שניות ! כבר יותר טוב ( אין לי רמקול בלוח), אין מסך . ואז ריסט ושוב בוט ... ואחרי כמה פעמים חוזרת ה"סירנה" . ניסיתי ללחוץ על INSERT בזמן הלחיצה על הpower ... לא עושה כלום . לא נראה לי שהסוקט התלכלך בפנים.. ממה ? אוף ממש לא בא לי לפרק …

• 1 תגובה
    • 851 צפיות
  18. שבת שלום, לאחרונה שמתי לב שהכונן החיצוני שלי גורם לתקיעות מוזרות בעת עבודה שותפת. אציין כי מדובר בתקיעות רנדומליות של כמה שניות. ניתקתי אותו והתקיעות נעלמו לפחות נכון לעכשיו... האם מישהו ניתקל בבעיה דומה? האם מדובר בתקלה כלשהי אשר מצריכה ניצול אחריות? שאלה נוספת: איך עדיף לשמור על הכונן מנותק - רק בכבל הנתונים או גם לנתק מהחשמל (הכונן מחובר בכבל ESATA) ?

• 0 תגובות
    • 662 צפיות
  19. Started by reyrey_200,

שלום קיבלתי מהעבודה של אבי מחשב שאין בו צורך, אז חשבתי אולי אני אוכל לשים אותו בסלון כסטרימר,מכיוון שהוא קטן ובעל מראה נחמד המחשב הוא של ב COMPAQ מדגם D51S הנה דף הסבר קטן על המחשב(זה המחשב הראשון בעמוד) :http://h18000.www1.hp.com/products/quickspecs/11349_na/11349_na.HTML בקיצור כפי שהבחנתם בכותרת כאשר אני מפעיל סרט HD על המחשב הזה הוא קורס ועושה ריסטרט,או שלעיתים הכרטיס מסך משתגע הוא מחליף את התצוגה ל4 סיביות ואז הוא מאתחל את המחשב..... השאלה שלי היא אם אני יחליף לכרטיס מסך חדשני יותר,זה יפתור את הבעיה !? אם לא אז מה הפתרון ?!....

• 1 תגובה
    • 743 צפיות
  20. Started by zebra,

שלום לכולם! התקנתי בשבוע שעבר גרסת ווינדוס 7 שעובדת נפלא חוץ מבעיה אחת שמראה לי הודעת שגיאה שאין תקשורת בין המחשב למדפסת. יש ברשותי מדפסת לקסמרק X2620 ניסיתי להוריד דרייבר ולמחוק את ההתקנות הקודמות וזה עדין לא מסתדר לי גם אחרי שניסיתי להחליף כבל USB חדש. מה אפשר עוד לעשות ומאיפה נובעת הבעיה עוד אני משתגע!!!

• 1 תגובה
    • 744 צפיות
  21. Started by DarkLloth,

לאחר פירוק כל הרכיבים התברר שהלוח אם כנראה מקצר את ההפעלה של המחשב (הלוח חובר למעבד בלבד וקירור על השולחן , כולל ספק כמובן) , המחשב נדלק לכמה שניות ואז נכבה , הבדיקה גם נעשתה עם מעבד נוסף. בנוסף כנראה הבעיה נובעת מהתושבת של המעבד , אשר גם היא נוקתה בזהירות בעזרת כהל. האם ניתן לתקן את הבעיה או שאין טעם וכבר כדאי לרכוש לוח אם חדש ?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by Aviv5545,

יש לי WIN7 וזה פעל כמעט חודש ללא תקלות עד שלפני כמה ימים פתחתי תמחשב ואחרי הטעינה של הווינדוס יש מסך שחור כזה ולוקח לשולחן העבודה משו כמו 15 דקות לעלות. כל פעם שאני פותח את המחשב זה קורה לי וכאשר כבר שולחן העבודה עלה כל איזה 10 שניות המחשב נתקע לשניה או שלפעמים הוא היה בסדר גמור. יש לי מחשב מעולה עם נתונים טכנים ככה שזה לא קשור. אז בקיצר חשבתי שזה בעיה ב 7 אז פרמטתי חזרה ל XP ההתקנה הייתה בסדר והכל רק שאחרי ההתקנה ה WINDOWS ה WIN טען את עצמו ועוד פעם הוא כבר תקוע 15 דקות על מסך שחור. אם זה קרה בשתי windows אני משער שזה כבר בעיה בחומרה מה נראה לכם איזה רכיב?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. התקנתי windows 7 ואת הדיסק הקשיח השני הוא לא מציג כמחיצה.. אני רואה אותו במנהל ההתקנים אבל הוא כאילו לא קיים.. ד"א זה שני דיסקים קשיחים שכל אחד 320GB. תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 872 צפיות
  24. Hi, Whenever I start the PC, it looks like it's loading Vista, but then instead of giving me the list of my 3 users I just see a black screen with a couple of minor blue-turkiz stripes (stripes to the hight, not width) and that's it. The PC won't start no matter how long I wait. Even if I unplug all cables, wait a few minutes and replug them it still won't start. Then, when I restart the computer it sayes that windows had an "unexpected shutdown", and asks me if to run it normaly (which never works) or run through safe mode. The only way I can run the computer is by safe mode, and that's what I'm doing now. I guess it's important to say that I have never overclocked the P…

• 0 תגובות
    • 607 צפיות
  25. Started by WinnerLine,

שלום. יש לי וינדוס אקספי עכשיו הבעיה היא מאז שאחי נתן 2 מכות בטעות למארז מאז המחשב עולה הכל כרגיל עד שזה מגיע למסך של הוינדוס שיש תוינדוס XP עם הקווים הכחולים וזה נתקע ולא עולה ניסיתי לפרמת לא הצליח אותו הדבר גם שניסיתי להיכנס על מצב בטוח משהו פה לא מסתדר לי ואני לא יודע מה הבעיה חוץ מזה שהחלפתי משחה לכרטיס מסך כי חשתי שהוא מקור הבעיה אבל גם לא אז בבקשה תעזרו לי =] עריכה: שחכתי לציין שזה קרה לי בפעם הראשונה זה עלה לוינדוס XP ואז ישר מסך כחול !

• 2 תגובות
    • 746 צפיות

דיונים חדשים בפורומים