עבור לתוכן

תמיכה טכנית למחשבים

פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.

1. לחצתי באתר מפוקפק על לינק מגנט שמישהו שם "בואו תראו את הסרטון!" של משהו שלא הייתי צריך לדחוף את האף אליו. הביטורנט הוריד קובץ וידאו של 8 מגה. לא פתחתי את הקובץ. רק אחרי שהקובץ ירד ראיתי מגיבים באתר "אני לא נוגע בזה", "נראה לך שאני אלחץ על הלינק?" וכו'... אז מחקתי את הקובץ. השאלה: כמה נדפקתי? אני לא מבין באינטרנט ולא באבטחת מידע אז אני קצת פרנואיד, כי אין לי מושג מה ההשלכות של לחיצה על לינק מגנט מבלי שהפעלתי את הקובץ. אני צריך לפרמט עכשיו? להחליף כתובת ip? לשרוף את המחשב?

2. שלום לכולם, אני משדרג את המחשב המיושן שלי וקונה כרטיס גרפי 3090 RTX שיש לו צריכת חשמל עצומהשל 350-400 וואט. העניין הוא שבבית שאני שוכר, כשנגיד מפעילים דוד חשמל ותנור גדול/מזגן מרכזי נופל החשמל בחלק מהדירה. השאלה היא אם כ. גרפי חזק יכול לגרום לדבר כזה? אם אני זוכר נכון לגבי מערכת החשמל יש לנו חד פאזי 25 אמפר. לפרוטוקול, אין לי שום ידע בחשמל אז אשמח אם תפשטו את התשובות. תודה מראש

3. היי הרבה פעמים כשאני שם סרטון במסך אחד וגולש במסך השני, אני חווה לאגים. אני מצרף לכם סרטון וידאו שממחיש את הבעיה. שמתי סרטון במסך אחד ו-speed test בשני, כך שבספיד טסט משתמש באינטרנט, ואתם יכולים לראות שהסרטון נתקע לגמרי. אשמח לרעיונות מה יכול לגרום לזה. אני סובל מזה כבר תקופה ארוכה ואני מנסה להיזכר האם זה קרה כשעברתי לוינדאוס 11 או שאולי כשהחלפתי מחשב. האם יכול להיות שהגורם הוא חיבור של שני מסכים? מעבד אינטל 12500 לוח אם: https://www.msi.com/Motherboard/PRO-B660M-A-WIFI-DDR4 זכרון: שני סטיקים של 8 ג'יגה ספק - לא נראה לי שקשור, אבל בכל זאת Corsair cv750 750W bronze שני המסכים מחוברים עם כבל HDMI. למיט…

4. המחשב הוא lenovo ideapad slim 3 (שוב תודה על העזרה, @A-10) . רואים את זה בעיקר כשהמסך שחור אך "דולק", למשל בעדכונים למיניהם. כשיש צבעים, כלומר למשל בהתקנת ווינדווז עצמה וסתם כשווינדווז פועל, זה לא מאוד משמעותי, אבל מניח שזה גם תלוי בסיטואציה על המסך, אני לא באמת יודע, אני סה"כ שעתיים עם המחשב הזה ועוד לא עברתי את מגוון התרחישים האפשריים למתי רואים את זה ומתי פחות. צילמתי את העניין כשבדיוק היו עדכונים ואפשר לראות את התאורה הלא ברורה מ4 הצדדים שלו, כאילו מישהו מאיר שם בפנס מהצדדים השונים של המסך: https://photos.app.goo.gl/derfdAbsrWWUpEA68 האם זה תקין? זה ככה בכל הצגים של לנובו? אולי רק מהסדרה הזו? אגב בוידאו אפשר לראות לקראת סופו כ…

5. Started by mkmeiryhiel,

בס"ד ברצוני לחלץ קובץ ממחשב שלא עולה (קובץ אימג'). לקחת את הhd ולחבר למחשב אחר, א"א משום שזה hd מובנה בתוך המחשב ולדעתי א"א לפרקו. העלתי מערכת הפעלה bootable מדיסק אונקי ומצליח להגיע לקובץ אלא שהוא גדול ולא נותן להעתיק. הבנתי שזו בעיה שהמערכת עובדת עם מערכת קבצים FAT שיש לה מגבלה בגודל הקבצים. מצאתי תוכנה בשם epm_free_instaler וברצוני לשנות איתה את מערכת הקבצים ל NTFS ואז להעתיק את הקובץ. אלא שהתוכנה משום מה רוצה חיבור לאינטרנט ואינני יכול לתת לה חיבור לאינטרנט במערכת הפעלה שהיא רק bootable. האם מישהו יכול להציע לי מה לעשות כדי לחלץ את הקובץ?

• 8 תגובות
    • 960 צפיות
  6. למרות שמופיע שיש אינטרנט , בעצם אין -כתוב ללא גישה לרשת. מצרף צילום. https://i.imagesup.co/images2/145e9102170826eef694ae44997194f0d054553c.png

7. קבלתי אתמול את המחשב החדש שלי. מדובר על הדגם ASUS Vivobook s14 OLED. הקישור למחשב למפרט המלא: https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=1206989&q=vivobook s14 tp3402va-kn195w הוא מגיע עם מערכת ווינדוס מותקנת עליו. המחשב הזה הוא כבר שני אצלי, כשהראשון הוא זהה לחלוטין רק ללא מערכת ווינדוס מותקנת. - https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=1202110&q=vivobook s14 tp3402va-kn051. הבעיה היא שהחדש, אחרי התקנת מעט תוכנות סטנדרטיות איטי באופן מורגש יותר מהשני. אין לי איך להסביר את זה, אבל לוקח לו זמן להריץ תוכנות, רינדור אצלו יותר בעייתי. הוא נתקע לכמה שניות מידי פעם, וכל זה כשזה רק יום אחד אצלי. האם מישהו יודע להגיד למה זה? …

8. Started by aviel-bs,

מדובר במחשב של hp כאשר הדגם הוא ak-000nj יש לי מחשב נייד שכאשר אני רוצה למשל לרשום 111 אני צריך ללחוץ 3 פעמים על הספרה אחת או למשל אם אני רוצה לרשום "חחחחחחחחחחחחחחחחח" (כן, לחצתי על האות ח' את כל הפעמים האלה) כאילו משהו בו מונע ממני ללחוץ על אותו מקש (תקף לכלל המקשים, כולל מקלדת נומרית) לבצע את הפעולה אם אני מחזיק את הלחיצה על המקש (לא משנה כמה זמן,לא משנה איזה מקש) מה יכול לגרום לזה? בעיה שנייה, המחשב מסרב להיכבות- ברגע שאני מכבה אותו דרך הווינדוס (כמו כל מחשב נורמלי) הוא פשוט מחשיך את המסך, המאוורר עדיין עובד, תאורת מקלדת אם הפעלתי עובדת, והוא יישאר ככה עד שתיגמר לו הסוללה/ עד שאני אכבה אותו בכח ע"י לחיצה על כפתור ההדלקה. *אגב, כאשר…

• 8 תגובות
    • 2.9k צפיות
  9. שלום, רציתי לדעת מה יכולה להיות הבעיה בחיבורי הUSB אצלי - אני מחבר USB עם חיבור 3.0 ללוח אם (יש 2 יציאות של USB3.0 מאחור) אבל המהירות נורא נמוכה ואני מקבל התראה בעת החיבור שהמכשיר (DOK) יכול לתפקד מהר יותר אם אני אחבר לחיבור שתומך (שזה בעצם החיבור הכחול שאליו אני מנסה לחבר!). נכנסתי לביוס וראיתי שלא מופיע שם שום אזכור לUSB 3.0 (למרות שאמור להיות שם משהו לגבי זה לפי החוברת הדרכה של הלוח אם) לוח אם מסוג GA B75M D3H של גיגהבייט. (REV 1.0). התקנתי דרייברים של USB 3 אבל עדיין אחרי כיבוי והדלקה אין זיהוי של זה בביוס ומכשירים עובדים כאילו הם מחוברים לUSB 2 רגיל (מכשירים עם חיבור 3.0). מה לעשות? יכול להיות משהו שלא…

10. Started by Pomki,

שלום לכולם ותודה, לאחרונה המחשב עושה ריסט באופן לא יזום בזמן משחק (איך שאני מתחיל משחק בOverwatch) אני מניח שהבעיה קשורה לספק כח כיוון שהטמפרטורה של הכרטיס מסך (GTX 970) תקינה במאמץ. תודה רבה מראש

• 8 תגובות
    • 3.3k צפיות
  11. שלום לכולם, קניתי לפני כשבוע את המחשב הבא: ASUS VivoBook x412f פתחתי את המחשב באותו היום רק להפעלה בסיסית ומאז לא היה לי זמן לגעת בו במשך כמה ימים. אתמול התחלתי להשתמש במחשב (שימוש בסיסי ביותר) ושמתי לב שהמחשב יחסית רועש, חם וקצת איטי. בדקתי בSpeccy והמעבד באמת הגיע ל80 מעלות ללא שימוש יוצא דופן. לאחר עדכונים של מערכת ההפעלה עניין החימום השתפר, אבל המחשב עדיין מרגיש לי איטי והוא עדיין מרעיש יותר ממה שהוא אמור לדעתי. בנוסף, הסוללה שלו לא מחזיקה כל כך הרבה זמן (איבד 30% במצב שינה). איך אני יכול לבדוק אם אכן ישנה בעיה במחשב? בתודה מראש!

• 8 תגובות
    • 2.9k צפיות
  12. Started by sector5,

שלום לכולם. יש לי בעיה במחשב של סבא שלי, לפי מה שהוא אומר המחשב קרס בזמן שהוא שיחק סוליטר. הבעיה היא ככל הנראה בווינדוס, המחשב תקין, והוא העלה ווינדוס אחר שמותקן על כונן אחר כרגיל. ככל הנראה אין בעיה בדיסק SSD עליו מותקן הוינדוס, כי כאשר אני מחבר את הכונן עם כונן אחר עליו מותן וינדוס, ניתן לקבל גישה לקבצים השמורים על הדיסק.- ככה שאני להערכתי פוסל בעיה פיזית בדיסק. הבעיה היא שהמחשב נדלק, הוא עובר את הביוס, נכנס למסך שבו נטען הווינדוס, שנראה כך: https://www.youtube.com/watch?v=CUvloQ-f6Ac הוא עובר את הטעינה הזו ואז המסך הופך שחור, יש סמל של עכבר אבל שום דבר לא עולה. הוינדוס מואוקטב, מותקן על SSD, המחשב i3 דור שני. …

13. Started by בזיק2,

שלום אני מתכוון להרכיב מחשב חדש ולשים בו את הדיסק הקשיח של המחשב הישן שכולל את מערכת ההפעלה. השאלה היא איך זה עובד: אני יכול פשוט לחבר אותו והוא יעבוד? אני צריך לפרמט? תודה

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. המחשב ניתקע לי press ctrl+ alt+ delto restart לא יכול ללחוץ על זה כי המקלדת לא עובדת מה לעשות המאוורים עובדים רק יש לציין שמאוורר של הספק לא עובד והמחשב לפני זה עבד גם בלי המאוורר לפעמים היה מתחמם ונכבה ומה עושים עכשיו שיעלה לי המחשב תודה ציון

15. Started by yaki cohen,

מחשב נייד מותאם למשחקים , כאשר מעלה משחק המסך מחשיך ,סאונד נשמע כרגיל,לחיצה על מקש f12 , במקרה זה מקש תאורת המסך,המשחק מופיע במלוא הדרו , שחרור המקש ושוב חוזר לסורו לחיצה קבועה מפעילה אותו כרגיל,אך זה בלתי אפשרי , אשמח לפתרונות!!!

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. Started by CreativeART,

שלום. כשאני לוחצת בגוגל תמונות הוא פותח לי רק את הדף הראשון ושאני באה ללחוץ על הדף השני או השלישי זה לא פותח. אפשר עזרה?

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by smootskin,

ניקיתי את המחשב מאבק והחלפתי משחה טרמית לקירור של המעבד, עכשיו המחשב סופר איטי, בקושי מריץ סרטון ביוטיוב, הוא נתקע כל הזמן ולא בגלל הטעינה של הוידאו. מה הסיפור הזה שכל פעם אחרי ניקוי משהו משתבש במחשב? ומה גורם לאיטיות? הספק?

18. Started by yanayliroz,

חבר שלי קנה מחשב חדש לאחרונה ומאז שום משחק לא רץ כמו שצריך , בדרכ המשחק נפתח ולאחר כמה דק לפעמים יותר לפעמים פחות נתקע ואף קורס לרוב, זה לא משחק ספציפי זה בכללי משחקים גם מסטים וגם לא וכל פתרון שיש בפורומים של המשחקים לא פותר, כבר פרמטנו את המחשב פעם אחת ועדכנו את הווינדוס ,דרייברים ומשחקים מההתחלה ועדיין לא עובד כמו שצריך. המשחקים: PUBG, GTA V, THE WITCHER 3, CS:GO, MAFIA 3 GTA מופעל דרך הלאונצ'ר של רוקסטאר ולא סטים. מפרט: ספק כוח: 650W 80 BRONZE לא יודע חברה לוח אם: ASUS B450M PRIME זיכרון: 16 GB 3200MHZ HYPERX מעבד: RYZEN 5 3600 כרטיס מסך: GTX 1080TI GAMING OC GIGABYTE אחסון: 500GB M.2 KINGSTON SSD A1000 SEAGATE BARRACUDA…

19. Started by Hezi Sabcha,

יש לי כונן חיצוני 1 tera חיברתי לטלויזיה על מנת לראות תמונות וסרטוני וידאו שצילמתי,חיברתי אותו ביציאת ה usb של הטלויזיה ,אך איני יכול לראות ,אשמח לתשובות ולהצעות של החברים הכונן של חברת wd 😀

20. Started by Kirma,

היי, אחרי שהמחשב נדלק, התמונה נהרסת וכמה שניות אחרי, המסכים נכבים כרטיס מסך RTX 2070 של ASUS (לא ראה יותר מ10 שעות משחק, בכמה חודשים האחרונים מאז שקניתי אותו אני רק משתמש במחשב לאינטרנט\אופיס וכו..) ניתקתי את הכרטיס מסך וחיברתי ישירות ללוח אם ועובד תקין (Aorus PRO Z390) אני חושב בכרטיס מסך יחד עם זאת לא שולל אפשרות של ספק כח (ספק דיי ישן SEASONIC 850, זה החלק היחידי ששמרתי מהמחשב הקודם) הבעיה שאין לי דרך לשלול אלא רק לממש אחריות על הכרטיס מסך. אשמח לשמוע דעות נוספות

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. קבלתי מחשב נייד בעל מסך 144HZ 1080 התמונה בפועל נראת לי פחות חלקה בסרטונים ביוטיוב מאשר מחשב אחר גם 1080 אבל לא קצב רענון זהה- אני גם לא יודע כמה יש לו אבל זה מחשב בן כמה שנים טובות . התפריטים והגלילה הכל נראה יותר חלק ,משחקים עוד לא ניסתי. אבל הסרטונים זה בעיה..- אני מבחין בזה בקלות . ועוד שאלה , מסך מט 1080 מול מסך מבריק 1080 תמיד יראה פחות חד? תודה.

22. Started by אלי 1,

שלום חברים ומומחים יש לי מחשב נייח עם וינדוס 10 שנדלק ואז יש מיד רק מסך שחור. התקלה החלה בבוקר בשלבים אלו 1. לפתע באורח מוזר דפים בגוגל (בו התעסקתי באותם רגעים) לא נפתחו והופיעה הודעת שגיאה אוי לא. 2. חצי דקה לאחר מכן וינדוס קרס למסך כחול והחל לעשות ריסטרט 3. המחשב נדלק אולם וינדוס כלל לא עולה, יש מסך שחור. (סמן העכבר נראה.) האם יש למישהו השערה לאור נתונים אלו במה הבעיה האם זו בעית חומרה וא"כ במה בזכרונות בכרטיס מסך במשהו אחר? תודה רבה

23. Started by arigo,

היי יש לי לנובו T450s וותיק ועדיין טוב, אך לעיתים איטי (עבודה משרדית ואינטרנט) מצרף פרטים עליו הדיסק SSD כבר שופר ואני רוצה לשפר אותו עוד ב: א. להגדיל את הזיכרון שלו שימשוך עוד כמה שנים, כרגע מופיע לי שיש לו 12G את הסטיק של ה 8 מצאתי אבל לא את ה 4G (אולי מולחם?) ב. לשפר את כרטיס הוויפי הבנתי שאפשר להחליף גם כן לטוב יותר משמעותית האם אפשרי ?

24. Started by Colorless,

יש לי rx 5700 xt ומעבד i5 6500 לפני זה היה לי gtx 1060 עכשיו כל משחק שאני משחק לא משנה איזה איכות זו איזה רזולציה אפילו 800x600 זה בין 30 ל50 fps

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. אהלן חברים, קניתי מחשב חדש למטרת הקמת סטודיו ליצירת מוזיקה . מחשב עם בסיס חזק . כרגע הוא לא מחובר בכלל לאינטרנט .יש לו windows 10. מעבר להארדיסקים החדשים שיש בו, חיברתי אותו גם להארדיסקים הישנים- ארבעה במספר - והתחלתי לנקות לסדר להעביר כי יש ימבה בלאגן ועודף חומר שלא כול כך צריך. פתאום הwindows מודיע לי שהוא מאויים מפני וירוסים. ושהוא ניקה חלק וכו...כלומר האנטיוירוס מזהה תקיפה ופועל. האם יכול להיות הדבר בהינתן זה שאני לא מחוברת לאינטרנט? האם יכול להיות הארדיסק ישן שמעביר למחשב וירוסים? וכיצד אתם מיעצים לי לפעול?

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים