עבור לתוכן

תמיכה טכנית למחשבים

פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.

1. Started by idan100,

שלום, יש לי מחשב עם לוח אם Z370 HD3P שהיה מחובר לו כונן HDD בחיבור Sata 3 שתחילה חובר ב-Port 0. לפני כמה זמן רציתי לבצע התקנה מחודשת של כל מערכת ההפעלה ולעשות את ההתקנה על כונן SSD חדש עם חיבור m.2 בלוח האם שלי יש שני חיבורי m.2 וכשקראתי בחוברת ההדרכה של לוח הבקרה שלי הבנתי שכדאי לחבר לחיבור m.2 העליון מביניהם אך שכאשר החיבור הזה תפוס, לא ניתן להשתמש ב-Sata 3 ב-Port 0 ולכן שיניתי את החיבור של כונן ה-HDD ל-Port 1. מאז, הכונן HDD מזוהה בביוס, הוא מזוהה גם בווינדוס כשאני בודק את החיבורים ב״מערכת ההתקנים״ אבל משום מה הוא לא מופיע לי בתיקיית ״המחשב שלי״. מישהו יודע מה יכולה להיות הבעיה?

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. Started by ran_cohen,

אם אני מדליק את המחשב, שניה אחרי שלחצתי על כפתור ההדלקה האור מעל כפתור ההדלקה נדלק, ואני יכול להוציא את כונן הדיסקים או האור במקלדת נדלק. 10 שניות אחרי שהאור נדלק, אני לא יכול להחזיר פנימה את הכונן. בנוסף, המסך שלי מציג: No video detected. Enter sleep mode". כלומר כאילו המחשב עובד (האור נשאר דלוק), אבל לא מוציא כוח החוצה. מה יכול לגרום לזה?

3. שלום, אז ככה יש לי מחשב חדש לגמרי, התקנתי את הווינדוס הכל טוב ויפה אבל כשהגעתי למסך שצריך לבחור שם למחשב(לדוגמא Name-PC) פתאום העכבר והמקלדת לא עובדים ולא ניתן להמשיך את ההתקנה. חשוב לציין שכבר נסיתי : 1. לבדוק בביוס ש USB על legend 2. התקנה מחדש של הווינדוס (עדיין קורה אותו הדבר בדיוק באותו השלב) 3. לחבר את המקלדת והעכבר ל USB 2.0 ועוד כל מיני פתרונות שמצאתי באינטרנט מפרט : Intel I5 8600 gigabyte gforce GTX 1060 G1 Gaming Asus rog strix h370-f 8GB ram תודה מראש על העזרה !

4. Started by LitalDib10,

שלום, יש לי מחשב נייד של לנובו, ווידוס . השבוע חיברתי את המחשב לטלוויזיה עם כבל VGA לטובת קריוקי. בסיום הערב הוצאת את הכבל מהמחשב. כשהגעתי הביתה הדלקתי את המחשב, הווידוס "עלה" (רואים רק ההתחלה של טעינת הווידוס) אך המסך לא נדלק. כשאר אני מחברת את המחשב למסך אחר, המסך כן נדלק. באופן מאוד מוזר המסך שאליו אני מחברת את המחשב נייד בכלל לא מחובר לחשמל ועדיין המסך של המחשב נייד כן נדלק. נסתי כבר המון אפשרויות אך לא הצלחתי לפתור את בעיה. אינני מצליחה להבין מהו מקור הבעיה, יותר מאשמח אם תוכלו לעזור לי(:

• 9 תגובות
    • 2.3k צפיות
  5. שלום ,הוספתי מודול נוסף עם 8GB סך הקיבולת של הלוח אם 16 והיה לי כבר 8. ווידאתי שקניתי זיכרון תואם - בדיקה עם CPU-Z וחיפוש על הדגם שמופיע שם . נעשתה אתמול בדיקה עם +memtest86 על שני המודולים מחוברים יחד ו0 שגיאות היו בכל ארבעת הpasses הבעיה : אחרי ריסטרת של המחשב והופעת הלוגו של חלונות 10 יש השהיה של מסך שחור למשך כסביבות 20-30 שניות . המחשב לפני השדרוג עלה תוך 9-10 שניות (מותקן SSD) אשמח לפיתרון בבקשה. המחשב: https://www.asus.com/Laptops/N550JV/ הזיכרון : https://www.amazon.com/gp/product/B00N46M5D2/ref=oh_aui_detailpage_o01_s00?ie=UTF8&psc=1 כמובן תודה מראש

• 9 תגובות
    • 2.4k צפיות
  6. Started by evy,

אהלן, רציתי לדעת איך אני מתקין את הדרייברים של החומרה המופיעה ב other devices (מצ"ב תמונה)? אני חושב שזה קשור לחיבורי usb שיושבים על הלוח אם (כי שלושתם לא עובדים לי). המחשב הוא נייד dell vostro 5470 מע"כ הפעלה win 10 תודה

• 9 תגובות
    • 2.3k צפיות
  7. Started by ilanb0,

ברשותי מספר כוננים ישנים משדרוגים שעשיתי במחשבים שלי. כמובן שלא יעלה על הדעת לזרוק סתם לפח כי הבדואים סורקים את מטמנות האשפה בזכוכית מגדלת וממחזירים/משתמשים/סוחרים בכל מה שהם רק יכולים למצוא שם שראוי. על חלק מהדיסקים הללו דפקתי ארוכות בפטיש. אבל לא בטוח שהדיסקים הפנימיים נפגמו. האם יש דרך אלגנטית יותר לחבל בדיסק כך שאם יתגלגל למישהו, לא יוכל בשום אופן לשלוף ממנו מידע? דרך אגב, אין לי כל כוונה לחבר אותם למחשב ולבצע מחיקה, כי מדובר בדגמים ישנים שלא תמיד מחשב חדש מתממשק להם בקלות (או בכלל).

8. Started by Respajin,

היי, ניסיתי להוציא את המחשב ממצב שינה כמו תמיד, אבל שמתי לב שהמחשב לא מגיב. ניסיתי לכבות את המחשב ואז להפעיל אותו בחזרה והמחשב פשוט נכנס ללופ שם הפעלה וכיבוי מיידי. המחשב לא מספיק להעלות את הצג וישר נכבה באופן אוטומטי, המאוורר שם המעבד מתחיל לעבוד אבל נכבה תוך שתי שניות וככה ממשיך עד שאני מכבה את המחשב לגמרי. למטה יש קישור לוידאו של התקלה. אני אשמח לקבל עצות. תודה מראש!

9. ניידות המחשב (אולי יותר נכון לומר אמצעי האחסון) מעניקה גמישות - הן מבחינה שניתן לעבור ממחשב למחשב, והן מבחינה שלא צריך כל פעם מחדש להתקין דברים והגדרות. בד"כ רגילים להשתמש באמצעי אחסון נייד לניוד מידע. יש כאלו שמשתמשים באמצעי אחסון נייד גם לניוד התוכנות שלהם. ויש גם כאלו שמשתמשים באמצעי האחסון הנייד שלהם לניוד כל המחשב שלהם, עם מערכת ההפעלה. אבל בשביל לקבל גמישות מקסימלית, מן הסתם זה יצריך תכנון - כיצד לסדר יחד על אמצעי האחסון באופן נכון: 1. מערכת הפעלה ניידת או כמה מערכות הפעלה ניידות (לאפשר אתחול כל מיני מערכות מכל מיני מחשבים) 2. תוכנות ניידות (ואולי גם הגדרות ניידות) 3. מידע נייד

• 9 תגובות
    • 2.1k צפיות
  10. Started by jambo222,

שלום מדובר במחשב נייד asus tuf fx 504 מופיעה הודעה אל תכבה את ההמחשב , המחשב מעדכן ביוס. כבר שעה שהמחשב תקוע באותה הנקודה ולא מתרחש דבר. מה יקרה אם אני אכבה אותו ואפעיל אותו מחדש ? מה עלי לעשות .

11. Started by Ac-Boy,

שלום לכולם. יש ברשותי לפטופ Lenovo - g50 70. המחשב מגיע עם HDD SATA2 500GB, וגם CD-ROM SATA 1. חשבתי לשדרג את המחשב לSSD כדי לזרז אותו קצת יותר וכן גם לוותר על הCDROM. רכשתי SSD SATA 3 260GB וגם באנדל תחליף לCD-ROM. אני אציין פרט חשוב. איפה שהCD-ROM הלפטופ מציע SATA 1 ואיפה שהHDD הלפטופ מציע SATA 2. בכל אופן, המחשב לא מזהה שום דבר מלבד שהכנסתי עם הבאדל לחור של הCD-ROM. כרגע הHDD ממוקם איפה שהCD-ROM (אין כונן דיסקים), והSSD איפה שהHDD היה. וכשאני מתכוון המחשב לא מזהה - הביוס לא מזהה בשום צורה (גם עדכנתי את הביוס). למען הסרת ספק, אני בטוח לחלוטין שחיברתי הכל נכונה בסלוט של הCD-ROM, נראה שמועבר שם מתח (יש שם נורת לד בבאנדל …

12. Started by No-One,

שלום לכולם, במחשב ניייד asus x200ma התקנתי בעבר וינ'10, לאחר שגיליתי שהוא עובד בצורה מקרטעת למדי החלטתי להתקין לו וינ'7. הכנתי בוט עם rufus (יש לציין שכאשר הגדרתי את הבוט בביוס, ההארד דיסק לא הופיע שם אלא רק הבוט ברשימת הבחירה.) לאחר שתוכנית ההתקנה עלתה, בתפריט בו בוחרים באיזה כונן להתקין, לאחר שביטלתי את כל המחיצות(כמו שקראתי כאן בעבר) התוכנית מודיעה: setup was unable to create a new system partition or locate an existing system partition. ושכאני פותח את החלון הסבר כתוב: windows cannot be installed to this disk. the computer's hardware may not support booting to this disk. ensure that the disk's controller is enabled in thr computer's bios…

• 9 תגובות
    • 2.3k צפיות
  13. Started by חיים גולן,

אבקש עזרה מהעוסקים בתחום בהגדרות במכשיר FORTINET 60D בהוספת VPN . תודה לעוזרים

14. אז.. קניתי מארז חדש והעברתי אליו אחר כבוד את כל החומרה. זו לי הפעם הראשונה בעניין כזה ובאופן כללי אני לא איש טכני ואין לי רקע במחשבים. למעשה כמעט את כל מה שאני יודע למדתי כאן בפורומים. לוח האם שלי הוא זה, יש גם gtx 1070 של ג'יגבייט שמשום מה זכור לי שבמארז הקודם הוא היה מחובר עם שישה פינים בלבד ולא עם כל השמונה (?!) עם האתחול הראשון התבקשתי להגדיר דיסקים ובחרתי בכוננן הssd (יש עוד אחד מכני). המערכת על דואל בוט של לינוקס (מערכת ראשית) + חלונות 8.1 (למשחקים בלבד - שם נעשה שימוש בכונן המכני). לינוקס עולה יפה. עלו מספר בעיות: 1. בהעלאת חלונות אני מקבל הודעה שהמערכת לא אותחלה טוב ויש לי מספר אופציות כמו לאתחל שוב או לנסות הגדות מתקדמות …

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. Started by Gimel,

המחשב בעבודה הפסיק לעבוד. יש לו SSD ככונן מערכת. כנראה משהו נדפק במהלך הסופ"ש. אולי המחשב ניסה להתקין עדכון או משהו. ניסיתי לגשת דרך שורת הפקודות ולהריץ FIXBOOT וגם SFC וזה לא עזר. הכונן תקין. אין שגיאות במערכת הקבצים. מה עושים?

16. שלום המערכת: i5 4590 Gigabyte H81M Seasonic S12 - 620W Monitor: Acer Ed323 (1440p@144hz) עד אתמול הייתה עם Vapor X R9 280X אתמול החלפתי ל XFX RX 580 Black edition שנקנה מ newegg בדסקטופ הכל תקין, במהלך משחק (DOTA2) אני מקבל מסך שחור בתדירות גבוהה (ה input פשוט מפסיק לחלוטין לכמה שניות) דברים שכבר ניסיתי: - הסרה של כל הדרייברים באמצעות ה Clean utility של AMD והתקנה מחדש - הכרטיס דורש כבל אחד של 8 פינים, בהתחלה חיברתי כבל אחד שיוצא מהספק שהיה מחובר עם מתאם מ6 ל8. הכרטיס עצמו הגיע עם מתאם מ2 יציאות של 6 לאחת של 8 אז חיברתי באמצעות הכבל שלהם (חיברתי 2 יציאות של 6 פינים מהספק לכבל מה שמוציא יציאה אחת ש…

17. שלום. ביומיים האחרונים חוויתי אינספור ניתוקים של הדונגל WIFI שלי מדגם Edimax EW-7612UAn V2. ניסיתי 6 חיבורי USB ובכולם אני צריך לשחק עם הדונגל עד שהוא מצליח לעבוד לכמה דקות ואז שוב מתנתק. במחשב אחר הוא עובד חלק בלי בעיות. ניסיתי לעשות עדכון לדרייבר בעזרת driver booster וגם בעזרת TweakBit Driver Updater. בשתי התוכנות זה הראה שהדרייבר מותקן והכל בסדר ועל הדרך עדכן כל מיני דרייברים אחרים. לאחר שהמחשב עשה restart פתאום הכרטיס קול הפסיק לעבוד וכמו שאתם יכולים לראות בצד ימין למטה עכשיו יש עליו X בצבע אדום. בהתחלה שזה קרה ניתקתי וחיברתי את ה USB וזה עבד אך עכשיו זה כבר לא עוזר. ניסיתי (כמה פעמים) לכבות את המחשב ולהוציא מהחשמל, ללחוץ לחיצה ארוכה על כפתור הכיבוי והדלקה על מנ…

18. שידרגתי את המחשב מ8.1 ל10 מחשב נייד לנובו i5 ולאחר כמה ימים בודדים המחשב פתאום לא עולה זאת אומרת שיש נורות שדולקות כשלוחצים על לחצן ההפעלה אבל לא מעבר רק מסך שחור מה ניתן לעשות האם יכל להיות שזה בגלל שלא עדכנתי את הBIOS או משהו כזה תודה לכל העונים.

19. Started by ח ר,

למחשב ישן ווינדוס 7 שימוש בסיסי, האם יש תועלת בSSD (למערכת בלבד)? האם יספיק 120 GB? של איזה חברה אמין??? תודה רבה

20. Started by CU9,

שלום רב, אני מעביר קבצים לכונן דיסק-און-קי ולא משנה באיזה מהירות הקבצים מועתקים תמיד המהירות מגיעה לאפס, והמחשב אינו מגיב .... המחשב שלי אינו מפוצץ בחומר ואני גם מעביר קבצים מועטים לכונן אבל תמיד המהירות מגיעה לאפס והקבצים נתקעים ...

21. זה משהו שהרבה זמן מסקרן אותי. נניח שאני מתקין תוכנה ולוקח 20 דקות להתקין אותה. איזה חלק צריך לשדרג כדי שיקח פחות זמן להתקין אותה? ssd? מעבד? אולי כמה חלקים משפיעים על התהליך?

22. Started by hit-me,

יש לי מחשב של ASUS דגם: לאחרונה המטען עושה בעיות ולפעמים אינו מטעין ולאחר מכה חוזר להטעין דגם המטען הוא adp-90yd d חיפשתי מטען כזה ולא הצלחתי למצוא בחנות מחשבים כאן באיזור הציעו לי מטען אחר של אסוס אבל האמפר היה שונה והעדפתי לא לקנות כי לא ידעתי אם זה תואם או שעלול לגרום נזק למטען שלי כתוב שיש 4.74A ושבחנות היה 3 ומשהו אני לא זוכר שניהם 19V האם זה מתאים ורק יטעין יותר לאט ? לאחר חיפוש בגוגל ראיתי דגם דומה ADP-90YD B ואני לא יודע אם זה מתאים או לא ובסוף מצאתי שמוכרים מטען אוניברסלי של ASUS מצורף קישור https://ksp.co.il/web/item/39943 וכן עוד מטען אונירסלי של חברה אחרת …

23. שלום לכולם, אשמח לעזרה קניתי לאבא שלי מעבד 12600 ולוח אם b660m ds3h של Gigabyte. חיברתי לו הכל כמו שצריך וגם הכרטיס מסך נותן תצוגה. עולה ישר לביוס ושם אני רואה שזה מזהה לו את כל הדיסקים קשיחים ו ssd אחד כמו שצריך. אני מנסה לעשות boot דרך ssd ולא נותן לי אופציה לכלום. וזה כן מזהה את ה ssd. ניתקתי את כל הדיסקים קשיחים מהחשמל ומה- sata והשארתי רק את ה- ssd. ועדיין לא נותן לעשות ממנו בוט. עשיתי עדכון ביוס ל F5 ועדיין כלום. כל שאר הדברים עובדים כראוי (מאווררים, זעכרון, מעבד וכ. מסך) יש למישהו מושג מה צריך לעשות?

24. Started by kalda01,

הופיעה אצלי הודעת אזהרה שדיסק SSD לא תקין. (מצורפת תמונה) מערכת ההפעלה היא לינוקס-אובונטו מדובר בדיסק בן 5 שנים EVO 860 M.2 500GB המחשב בנתיים מתפקד כרגיל אבל אני מעוניין להחליף את הדיסק הזה. מהי הדרך המומלצת ללא התקנה מחדש של מערכת ההפעלה, לשכפל את הדיסק הקיים אל SSD חדש כך שלאחר השיכפול המערכת תעלה רגיל עם הדיסק החדש?

25. Started by iMeash,

אהלן, רכשתי נייד חדש והוא הגיע עם חלונות 11 מותקן כבר. יש במחשב SSD עם 512 GB שהוקצו כולם למחיצה אחת (C, שעליה מותקן גם הווינדוס מן הסתם). אני רוצה לפצל מחיצות שיהיה לי 2 לפחות, האחת תשמש למערכת ההפעלה ודברים שקשורים אליה וכל שאר הדברים יהיו במחיצה השנייה. השאלה שלי היא האם בשביל שיהיו 2 מחיצות שונות לגמרי יש צורך לפרמט את המחשב?

דיונים חדשים בפורומים