עבור לתוכן

תמיכה טכנית למחשבים

פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.

1. אני לוחץ על הכפתור להפעיל את המשחק עולה מסך שחור ואחרי כמה שניות המחשב עושה לעצמו ריסטרט כשהוא עולה מחדש הוא אומר שכנראה זה נגרם מהכרטיס מסך מה הבעיה?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by ROYality,

שלום, אז ככה, יש לי כאן מחשב P4 לוח אם של אינטל.. אין לי יותר מדי פרטים כי זה לא מחשב שלי. למחשב יש כרטיס מסך שלפי מה שהבנתי הדגם הוא Radeon 9800 של ATI פירמטתי את הדיסקים הקשיחים של המחשב דרך מחשב אחר, התקנתי XP, מגיעים למסך של המשתמשים במחשב, לוחצים על המשתמש, ואז לא רואים הרבה מעבר לפסים צבעוניים, העכבר מופיע כקובייה של פיקסלים, מעבר לפסים צבעוניים על המסך אין כלום. התקלה גם הייתה לפני, שיערתי שפרמוט של המחשב, ניקוי ובדיקת חיווט תפתור, אבל הבעיה עדיין קיימת. מה ניתן לעשות? הכרטיס שווק חיים? רואים הגדרות ביוס, רואים מסך עלייה, אבל לשולחן עבודה כבר אי אפשר להגיע.. בתודה, רוי.

• 6 תגובות
    • 977 צפיות
  3. Started by Bagheera,

שלום רב, אתמול בן דוד שלי קנה בשעה טובה חלקים למחשב חדש. כל ההרכבה עברה בהצלחה, אחרי התקנת ווינדוס על המחשב ניסיתי להתקין את הדריברים האחרונים של ATI ה 4.3 על המחשב החדש ואז, הפתעה המחשב עולה והשולחן עבודה ב 16 צבעים ברזולוציה 640X480 ואז קופצת הודעה נחמדה של ATI בעברית שאומרת שלוח הבקרה של ATI נכשל בהפעלת ההתקן המבוקש. בלוח בקרה של ווינדוס הכרטיס מופיע כמו שצריך, אחד ראשי ואחד משני. אחרי מספר הפעלות מחדש שלא עזרו הסרתי את הדריברים החדשים והתקנתי את הדריבירם מהדיסק של ATI שקיבלנו עם המחשב. האם למישהו ידועה הבעיה ואולי יש פיתרון? הגרסאות של הקבצים שלא עבדו לפי זיכרוני הם 6014. אני ממש לא מבין ב ATI ואני מקווה שמישהו יוכל להעיר את פני. אך כמה שאני אוהב את ה FX 5900 שלי …

• 2 תגובות
    • 680 צפיות
  4. Started by Runny,

ברשותי שני כרטיסי מסך 1. ATi All-in-wonder 32MB PCI Bus 2. Radeon 9000 Plus 64MB by Gigabyte-AGP אני לא מצליח להפעיל את אפשרויות המולטימדיה של ה AIW כאשר הוא אינו כרטיס המסך הראשי וה9000 בDisable במידה ושניהם "פועלים" כל שימוש מלבד דו מימד גורם למסך כחול וRestart למחשב ניסיתי דרייברים ישנים וחדשים על ה XP שלי כרגע אני בביוס מוגדר על Init First PCI ועושה Enable-Disable כל פעם שאני רוצה לעשות Capture וכדומה דיי מציק בהתחשב בכך שיש לשחק עם כניסת המוניטור כל הזמן שלא לדבר על כך שהמחשב מושבת כשאני רוצה להקליט תוכניות טלביזיה לעזרתכם אודה

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by taltsahi,

קניתי את הכרטיס והוא פשוט מתחמם לי בטירוף. יש לי ספק 500W שאמור להספיק. שלחתי את הכרטיס לחנות בחזרה לבדיקה והם שלחו ליבואן שבדק ואמר שהכל תקין. הכרטיס חזר אליי ושוב הוא מתחמם בטירוף. במצב אידיאלי בלי ששום דבר פועל הוא יושב לי על 65 מעלות וברגע שאני מפעיל משחק הוא מתחמם יותר מדי ומתחיל לעשות באגים ולפעמים תוקע או מאפס את המחשב. מה יכולה להיות הבעיה? נ.ב. הורדתי דרייברים חדשים וכל מה שיכול להיות.

• 4 תגובות
    • 571 צפיות
  6. Started by taltsahi,

יש לי ספק כח ATX Power Supply 500WattS יכול להיות שהוא לא מספיק לכרטיס או לא טוב לכרטיס? איך אני יודע אם הוא גנרי או לא? מה "גנרי" אומר בכלל?

• 2 תגובות
    • 635 צפיות
  7. Started by ShayGTi,

בטח אף אחד לא זוכר, אבל פתחתי ממש מזמן נושא על הX1900XT שמחובר לי לLCD 32 אינץ' ואני רואה כל מיני פיקסלים מוזרים (לא בעיה של המסך) כמו כן במשחקים היו כל מיני עיוותים של גרפיקה והכרטיס היה רועש כל הזמן כאילו הוא כל הזמן חם... לאחר בערך חצי שנה שהוא במגירה, הסתכלתי עליו סתם ומה גיליתי? פתחי האיוורור שלו היו חסומים לגמרי... תראו בעצמכם: מחר אני אנסה אחרי העבודה לפרק את הכרטיס לגורמים, לנקות אותו לגמרי מאבק ולנסות אותו על המחשב... איזשהם טיפים לגבי פירוק והרכבה?

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by Morphine,

המחשב שלי נדבק בדבר הזה, הרצתי עליו חיפוש בפורום ולא מצאתי כלום. הוא מאט לי את הגלישה ומציף אותי בפרסומות. לא ניתן להסיר אותו דרך לוח הבקרה, זו מין תוכנת רוגלות כנראה. ניסיתי Adware ולא עזר. מה עוד ניתן לעשות?

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  9. Started by shahar07,

יש לי 2 הארד דיסקים אשר מופעלים בשיטת raid, לאחרונה בצעתי עדכון לביוס (asus p5w deluxe) וכאשר המערכת עלתה ראיתי שב device manager תחת IDE ATA CONTROLERS ישנם שני ATA cannal 0 שני ATA channal 1 ו 2 ו על עוד 1 נוסף כתוב intel 82801g ICH7 FAMILY ועל השני standart doel cannal לפי מה שאני זוכר לפני זה זה לא היה ככה, האם אני צריך להגדיר את RAID 0 מחדש ?

• 4 תגובות
    • 583 צפיות
  10. Started by Kopatch,

קיבלתי אתמול את המחשב החדש שלי, ורק היום ניסיתי להדליק אותו לראשונה, ועם כל ההתרגשות ככה גם האכזבה ^^. אז קודם כל הלוח אם שלי הוא: DFI Lanparty DK x48 T2RS אליו מחוברים 2 הארדיסקים של 500GB ב RAID 0 ועוד אחד של 160 שעליו מותקן vista 64bit. עכשיו... כשאני מדליק זה עושה לי failed עם ה raid ורושם לי bootable - NO אבל הוא עדיין מזהה שיש גם את ההארדיסק 160gb הוא נותן לי אפשרות להכנס למסך שינוי אופציות או להמשיך... אם אני ממשיך הוא מבקש דיסק הפעלה, אם אני נכנס לאפשרויות של ה raid זה נותן לי אפשרות לבטל את הraid ועוד כל מיני אפשרויות, אבל בלי אפשרות לשנות boot או משהו דומה. כאשר אני נכנס לביוס אז מבחינת הboot נמצא שם ה160GB ולא הרייד. כרגע אני כותב את זה מהמחשב הישן …

• 0 תגובות
    • 606 צפיות
  11. Started by a.y.f,

מה זה RAID 10 ראיתי כאן הדרכה על RAID 0 RAID 1 RAID 5.

• 0 תגובות
    • 778 צפיות
  12. Started by airforce,

שלום רב, רכשתי מחשב לפני חודשיים, קיבלתי אותו כRAID במקום ACHI. יש לי SSD NVME 2 980 pro 2TB ולגיסוי יש לי Samsung 840 EVO 1TB. נסיתי להפוך את זה דרך הביוס (יש לי לוח אם מדגם ASUS Prime Z690 P WiFi), אבל אני מקבל BSOD. נאמר לי על ידי התמיכה של סמסונג "אפשר לשנות את זה בלי לעבד את מערכת ההפעלה", (וינדוס 11). נסיתי לחפש את זה אבל לא הצלחתי למצוא משהו שיעבוד. האם פירמוט רגיל ישנה את זה? אין לי מושג איך אני משנה את זה בביוס. הסיבה שאני רוצה לשנות את זה לACHI היא שתוכנת הSamsung Magician לא מזהה את הSSD NVME 2 980 pro. אני מקבל הודעה: "Samsung nvm express device is not connected". תודה

13. Started by davidstudiox,

לאחר שביצעתי memtest במשך 6 שעות (הזיכורון תקין) נכנסתי להגדרות של ה bios ועשיתי f5 בשביל לעשות default optimise לאחר מכן המחשב איתחל מחדש והופיע לי מסך למשך שתי שניות: raid volume not defined - ניסיתי לעשות recover, זה לא עזר -הוצאתי את הסוללה מלוח האם לאפס את ההגדרות, גם זה לא עזר מה ההסבר לזה? מה ניתן לעשות? לוח אם asus prime x299a

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by שלום לוי,

RAID ושיחזור!!! האם יש תוכנה או דרך לחשזור RAID שהיה מובנה בלוח ??? ישנם הרבה תוכנות לשיחזור כמו RECUVA השאלה מה הכי טוב לשיחזור RAID??? תודה לכל המשיבים!!!

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by bad-sector,

שלום לכם, לדוד שלי יש מחשב עם שני מעבדים והתקני רייד - משהו מאוד מוזר קורה לי שאני מנסה להתקין לו WINDOWS אני שם את כל ההרדיסקים (3 של 60 ג'יגה) על ה RAID, בהתקנה של WINDOWS 2000, אני לוחץ F6 להגדרת ה RAID, מפנה אותו למנהל ההתקן - הוא מאתר אותו ומאשר כי איתר והתקין דרייבר - הבעיה צצה בשלב מאוחר יותר של ההתקנה כאשר הוא אומר לי לבחור כונן להתקנה - ומאחר וההתקנה לא מזהה שום התקן IDE, הוא טוען כי אין כונן תקין להתקין עליו ווינדוז ובעזרת ENTER מאפשר לי לצאת ממהתקנה, אי אפשר לעבוד עם זה הכל על RAID? חייבים שאחד מהם יהיה IDE? כל עצה תתקבל בברכה, תודה מראש...

• 3 תגובות
    • 862 צפיות
  16. Started by Pure-Gold,

שלום, האם מישהו יודע כיצד ליצור מערך רייד על הלוח הזה ? הוא עושה שימוש בבקר JMicron. יש כניסה של SATA קרוב לכרטיס הקול שלשם כונן אחד חייב להיות מחובר. חיברתי את הכונן השני ל SATA0 ושיניתי בביוס את ההגדרה של ה JMicron ל RAID אבל בביוס של ה RAID הוא מזהה רק כונן אחד במערך ולא נותן לי לעשות כלום. תודה. ---- עריכה ---- ככל הנראה הלוח הזה יודע לעשות RAID ע"י יציאת ה eSATA שלו

• 2 תגובות
    • 719 צפיות
  17. Started by snaek212,

שלום, יש לי מחשב עם שני HD במצב raid0, לפני שבוע נשבר לאחד מהם החיבור של הSATA ולכן אני לא יכול להפעיל אותו ניסיתי לקנות HD זהה כדי להשתמש בלוח שלו אך מסתבר שהוא כמעט זהה... בכל מקרה ניסיתי להעתיק את אחד הHDים לHD החדש שקניתי ע"י Partition Master ולחבר אותו עם הHD השני אך אני מקבל עליו non-raid hd האם זה אפשרי להעתיק HD מraid0 ולהחליפו עם הHD המקורי? האם יש פתרון אחר? תודה מראש.

• 8 תגובות
    • 849 צפיות
  18. אודה למי שיוכל לעוץ עצה אני בעליו (הגאים) של EPOX 4G4A ולאחרונה עברתי להשתמש בשני כוננים קשיחים על בקר HPT372 בתצורת RAID1 MIRROR אבל מאז בכל פעם שהמחשב נכנס למצב STANDBY ב-XPPRO הכוננים לא כבים כמו שהיה כאשר היו מחוברים לבקרי ה-IDE המקוריים של הלוח. אם מישהו יודע איזו הגדרה לא שיניתי או האם בגלל ה-RAID הכוננים פשוט לא אמורים להיכבות אז בבקשה שיגיב.... תודה

• 0 תגובות
    • 881 צפיות
  19. היי, לפני כשבועיים, בערך, ראיתי שהמחשב מצביע על כך שהראם מגיע ל-95% ניצול, ולא הבנתי למה, חשבתי שאולי הגיע הזמן לפרמט את המחשב בהתחשב בכך שהווינדוס היה ברשותי 4 חודשים, התקנתי ומחקתי כאוות נפשי. אחרי שפירמטתי, ראיתי שהמחשב בכל זאת מגיע ל-95% ניצול. אמרו לי להריץ MEMETEST, הרצתי, הMEMETEST הגיע ל220% ונרשמו כ-0 Errors. הנה המחשב שלי בזמן שהוא השתמש ב95%: http://img194.imageshack.us/i/ramusage1.jpg/ http://img98.imageshack.us/i/ramusage2.jpg/ והמפרט של המחשב, אם הדבר משנה: GTX460 1024MB PCI-E AMD Athlon II Box 635 2.9GHZ 4GM RAM 1333MHz 500GB HDD תודה רבה.

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. במחשב שלי יש לי RAM 16G 2X8 של CROSSAIR במהירות 3000 משום מה במחשב מופיע לי שהמהירות "רק" 2133 איך אפשר לשנות ולשפר את זה ? הRAM מותקן בסללוטים 1 ו 3 בלוח B450

21. Started by ליאור לוי,

יש לי מעבד amd sempron 3850 ואני רוצה לדעת באיזה מהירות ראם הוא תומך . ואם נגיד המעבד תומך בראם של 1600 mhz אז הוא לא יתמוך בראם של 1333 mhz? תודה

• 10 תגובות
    • 2.5k צפיות
  22. שלום, קניתי לפני כמה ימים מחשב חדש עם RAM במהירות 2133, כשאני בודק בתוכנות כמו CPU-Z המהירות המוצגת לי היא 1067, קראתי באינטרנט והפעלתי בBIOS את פרופיל הXMP, בBIOS אכן כתוב 2133 אבל כשאני מגיע לווינדוס תוכנות הבדיקה מציגות 1067, עזרה? תודה מראש

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by omry8728,

שלום,לפני כשעה שדרגתי את הזכרון שלי.. היה לי אחיד ג'יגה וקניתי עכשיו עוד אחד.. אותה חברה,אותו DDR ,אותו מגהרץ.. והמחשב לא קולט אותו... אשמח לעזרה.

• 2 תגובות
    • 644 צפיות
  24. Started by nirbo,

שלום לכולם, קיבלתי והתקנתי היום כרטיס Gigabyte GTX 980 Ti, G1 Gaming. לאחר שהמחשב עלה, שמתי לב שמתוך 16GB של RAM שנמצאים על הלוח, ה-BIOS מזהה 12GB בלבד. גם CPU-Z מזהה רק 12GB ורואה את הלוח כ-Triple channel כשהוא בעצם Quad channel. המפרט שלי: Core i7-3820, Socket 2011 Asus P9X79 LE motherboard - Quad channel 4x4GB DDR3 1600MHz sticks, standard - nothing out of the ordinary Sapphire FirePSU 625W האם יש למישהו רעיון מה יכול לגרום ל-RAM להעלם בצורה כזו? תודה רבה מראש על כל רעיון ו/או כיוון.

25. שבת שלום. אז ככה זה יהיה קצת ארוך כי אני רוצה לפרט לכם בדיוק מתחילת הבעיה ועד לרגע זה. זה המפרט הנוכחי שלי: - Mother Board: Asus Sabertooth X99- Processor...: Intel 5820K (@ 4.6 GHz, 1.316 V)- CPU Cooling.: קירור מים בבניה עצמית- RAM.........: G.Skill Ripjaws 4 32GB DDR4 2400mhz CL 13-13-13 - HDD 0.......: 256 GB Samsung EVO 840- HDD 1.......: Seagate ST2000DM001 2TB עם בלוק של EK- GPU.........:ASUS 980 TI- Power Supply: HEC COUGAR-1200CMX - Case........: NZXT switch 810 זו השגיאה שמתקבלת ב event viewer: - <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event"> - <…

• 22 תגובות
    • 2.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים