עבור לתוכן

תמיכה טכנית למחשבים

פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.

1. הנורא מכל קרה (חוץ ממוות אולי). לאחר נסיון צריבה כושל עשיתי איתחול מסודר והמחשב התקשה בזיהוי IDE. הוצאתי את ה DVD שהיה בכונן ולחצתי על RESET ועכשיו המחשב מת. לא יודע למה או מה הקשר אבל עכשיו אין אפילו POST. הוצאתי את הזכרון והמעבד וניתקתי התקנים ובכל מקרה אותה התגובה - אין צפצופים ואין אפילו POST. כל מה שאני מפרק לא משפיע על המחשב. האורות דולקים והמאווררים עובדים אבל כלום. המעבד מתחמם אבל לא מצליח לאבחן מה לעזאזל קרה. האם הלך הלוח ? המעבד ? כרטיס המסך ? זיכרון ? מעולם לא ניתקלתי במצב כזה. מדוע אין ולו ציפצוף אחד לנחמה ? מיואש וזקוק לעזרה. :'(

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. היי, יש לי בבית מחשב שזה המפרט שלו: INTEL E7400 GIGABYTE GA-G31-ES2L (הלוח הוחלף לפניי כשבוע וחצי בKSP בעקבות תקלה, הלוח הקודם בכלל לא נדלק) 2GB DDR II HYNIX צורב DVD של LG הרדיסק 500GB של סמסונג SATA ספק כוח GOLDEN TIGER 400W בקיצור, המחשב מקבל מתח, כשמדליקים אותו נדלקות המנורות, אך אין צפצוף המעיד על תקלה או על הדלקה תקינה, ואין שום התקדמות. ניסיתי להחליף זכרון, לעבוד עם הסלוט הנוסף, לנתק כל מה שאפשר לנתק, החלפתי מעבד, החלפתי ספק - כלום. איפסתי את הביוס ע"י הוצאת הסוללה לחצי שעה והחזרתה - לא עזר. אני מאוד מקווה שזה לא שום פעם הלוח שהתקלקל. מישהו יכול לייעץ לי מה לעשות? תודה.

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. כאשר אני מדליק את המחשב אין פלט למסך (no signal). הנורית הירוקה שעל לחצן הכוח דולקת וגם המאוורר של המעבד מסתובב, אבל המאוורר של ספק הכוח לא מסתובב וגם מאוורר נוסף שיש במארז לא מסתובב. אני חושד שאולי ספק הכוח נדפק, אבל אז איך יש נורית דולקת ומאוורר מסתובב? המסך עובד מצויין עם מחשב אחר, כך שלא מדובר בבעיה במסך. מה יכולה להיות הבעיה? איך אפשר לסדר? תודה!

• 3 תגובות
    • 820 צפיות
  4. Started by joe2010,

שלום, יש לי PRESCOTT P4 3Ghz, על לוח ASUS P4P800SE (זה Socket 478), עם big typhoon של thermaltake. מאז ששמתי את המאוורר - פעם בכמה חדשים המחשב לא עולה. אני מדליק אותו, יש מתח נוריות הכל, המאווררים מסתובבים, אבל אין תגובה - אפילו לא המסך של ה BIOS. זה לא בעיית ספק - החלפתי ל liberty400 וזה עדיין קורה. איך שאני כל פעם פותר את זה זה ע"י הוזזה של המאוור, מהדק אותו, מוציא את כל החומרה האפשרית, נותן לו לנוח כמה שעות, ופתאום הוא חוזר לחיים (לפעמים גם רק אחרי מנוחה של ימים). ממש לא ברור מה הסיבה לכל זה. גם לא נראה לי שזה הזכרונות - ניסיתי להוציא את כל ה DIMMים, להשאר אחד אחד, סלוט סלוט, וזה לא נפתר. גם הרצתי ימים שלמים בדיקות עם memtest32 והם בסדר. לדעתי זה קשור למאוורר. הוא ממש…

• 0 תגובות
    • 492 צפיות
  5. Started by liran2003,

אתמול התחילו להופיע לי מסכי שגיאה כחולים (ווינדוס 7) עם שגיאות שונות ואחריהם ריסט. בהתחלה זה היה כל כ-5 דק', אחרי זה בתכיפות גבוהה יותר. פתחתי את המארז כדי להוציא סטיקים של זכרונות ולבדוק אם הבעיה באחד מהם. כשהוצאתי את אחד הסטיקים המחשב קפא כבר במסך פתיחה של הלוח אם. כשהוצאתי עוד סטיק המחשב כבר לא עלה (וגם לא כשהחזרתי אותו). המחשב נדלק, כל המאווררים עובדים אבל המסך נשאר שחור וגם אין את הצפצוף של הלוח אם ושום צפצופי שגיאה. האם אלו סימפטומים של לוח אם גמור או שיכולה להיות בעיה אחרת? תודה מראש

• 13 תגובות
    • 2.3k צפיות
  6. שלום אתמול בלילה המחשב נתקע, סתם ככה - היה פתוח, כמה תוכנות פתוחות אך לא בעת ביצוע שום פעולה. הבוקר עשיתית ריסטרט ידני ומאז - הוא לא עולה. המאוורים פועלים, גם בספק, במארז ומעל המעבד - למרות שהמאורר של המעבד לא פעל בפעמים הראשונות שניסיתי להלדיק את המחשב, אלא רק לאחר שניתקתי אותו וחיברתי מחדש. המעבד בבוקר היה חם מאוד. המחשב עושה רושם של מנסה להתחיל לעלות, נשמע כאילו מתניע ואז ממשיך לעבוד על ריק - אין צפצופים. תודה

• 3 תגובות
    • 691 צפיות
  7. שלום ברשותי מחשב עם לוח מתוצרת אינטל DG33BU ספק גנרי 500 ועוד אחד 400 נכון להיום כאשר אני מפעיל את המחשב שום דבר לא קורה פרט לנורת הביקורת הירוקה שנדלקת על הלוח ניסיתי עם הספק השני חוצמזה ניתקתי הכל כולל הכל ועדיין לא עולה ברמה שהמאוורר של המעבד לא עובד... איפסתי ביוס וניסיתי להדליק את המחשב ישירות מהג'אמפר חברים אני צריך את עזרתכם ...

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. Started by Omri Namir,

אהלן אנשים, אני כרגע בצבא והתבשר לי שהמחשב שלי שבק חיים הוא נדלק, מעלה את הלוגו של הביוס ואז כותב את ההודעה No virtual disk found! No physical disk found! שתאכלס תמיד הייתה שם ומכאן והלאה המסך שחור עם הבהוב של הסמם שאיתו כותבים בדוס, נתקע עם ההבהוב משמאל למעלה יש לי מחשב כבר די ישן - i7 920, asus p6t deluxe, 285 gtx ואיזה 3 ג"ב ראם שאני לא זוכר לפי דעתי קפץ החשמל ומשהו השתבש אצלו, ניסיתי ריסטרטים כולל ניתוק מהחשמל עם לחיצה על ההדלקה. מה הלאה? הוצאת סוללה מהלוח אם ואז מה? זה נשמע לי כמו משהו תוכנתי

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by chaim_f,

מדובר במחשב ישן אבל עד לאחרונה עבד מצוין המחשב נדלק והמסך נשאר שחור החלפתי ספק והמחשב עולה ואחרי מס' דקות קופא/נתקע כשאני מפעיל מחדש המחשב נדלק והמסך שוב נשאר שחור והמחשב לא עולה ניתקתי את הספק מהלוח והחזרתי וזה חוזר על עצמו המחשב עולה וקופא אחרי מס' דקות וכו' המסקנה שלי זה שהלוח עשה את שלו וגוסס אני צודק? יש סיכוי שזה משהו אחר? (זיכרון לדוגמא)

• 4 תגובות
    • 2.9k צפיות
  10. Started by digitalseeker,

היי, יש לי Lenovo D30. לצערי הרב כאשר אני מדליק אותו המסך נשאר שחור למשך דקות ארוכות...ובלוח אם בתצוגה של שתי הספרות מופיע 62. בחוברת לא רשום כלום על שגיאות על הלוח אם - לא מצאתי כלום בגוגל. HELP !!!!!

• 4 תגובות
    • 777 צפיות
  11. Started by KingKong,

אוקיי אז היום ניסיתי לפתוח את המחשב הנייח שלי וכשלחצתי על כפתור ההדלקה היו צלילים של המחשב פועל אבל כלום לא עולה. ניסיתי כמה פעמים לכבות ולהדליק, כולל לכבות מהמתג האחורי ולתת למחשב כמה דקות לנוח, אבל כלום לא עוזר. בשלב מסוים לחצתי על Del בזמן ההדלקה והגעתי למסך שחור כאשר אני יכול להזיז את העכבר אבל לא לעשות כלום, וגם לא להעלות את מנהל המשימות. בנוסף ניסיתי להיכנס לBIOS ע"י לחיצה על F1,F2,F10,F12 אבל כלום לא מצליח להיכנס וזה ממשיך למסך שחור בלי עכבר. רציתי לפחות לתקן את המחשב ע"י USB תיקון של וינדוס שהכנתי (כי אין לי כונן דיסקים במחשב) אבל אני לא יכול להיכנס לBIOS ולגרום לזה שהכונן USB יקבל עדיפות על הכונן דיסקים. אני אובד עצות, בבקשה תעזרו

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. שלום לכולם! לאחרונה היו לי בעיות שהמחשב לא עלה, ניתקתי וחיברתי הכל מהלוח אם כמו שמומלץ במדריך שנעוץ והמחשב באמת חזר לעבוד. עכשיו הדלקתי את המחשב והוא נתקע במסך של הפוסט, אני לא יכול לדעת למה כי מופיע לי לוגו גדול של ABIT. המחשב משמיע צפצוף קצר כאילו הכל תקין. מישהו יכול להעריך מה הבעיה? תודה!

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  13. Started by galzohar,

מפרט: OS: WinXP 32bit CPU: i7-920 MB: GA-EX58-UD3R GPU: MSI HD5850 PSU: Thermaltake Toughpower Qfan 750W RAM: 2 X 2GB OCZ 1333MHz No overclocking. לפני כמה זמן פתחתי את הדיון הזה על בעייה שהייתה לי כבר הרבה זמן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=485603.0 היום פתאום ללא שום אזהרה מוקדמת (חוץ מאולי הבעיה שהייתה קודם): היה לי גם כמה פעמים שהמחשב נתקע לגמרי או עשה ריסטרט, אבל מדובר בפעמים בודדות במהלך השנתיים שיש לי אותו. אם אני לוחץ במסך הזה על DEL הוא עושה preparing to enter setup ונשאר תקוע. ctrl+alt+del עובד, המחשב עולה שוב ונעצר באותו מצב. כל החיבורים בפנים תקינים בדיוק כפי שהם היו אתמול כשהמחשב עבד יפה. לא ראיתי קבלים מנופחים על ה-MB או משהו, א…

• 14 תגובות
    • 14.2k צפיות
  14. Started by eli308,

המחשב שלי חטף כנראה כמה וירוסים והווינדוס לא עולה .. לאחר נסיונות חוזרים ונשנים לפרמט הצלחתי לפרמט רק במחשב הנוסף ולא דרך המחשב שלי (העברתי את ההרדיסק), בגלל שכל ניסיון פירמוט היה עולה בקריסה של המחשב או שהוא פשוט היה נתקע, לעיתים גם היה נותן כל מיני צפצופים מהלוח אם. לאחר שהעברתי בחזרה את ההרדיסק למחשב שלי לאחר הפירמוט, המחשב שוב לא עולה, הוא כל פעם קורס, לפעמים מגיע למחסך הכחול כי מציין שיש בעיית חומרה כלשהי וקורס שוב לאחר פחות משניה. לאחר ההדלקה החוזרת לאחר הקריסה הוא מכניס אותי ל BIOS ורושם כי המערכת קרסה עקב מהירות לא נכונה בה המעבד עובד ויש לבדוק האם המהירות המוגדרת ב BIOS תואמת את מהירות המעבד... אני חושש כי יש בעיה במעבד ויכול להיות כי הוא הלך עקב אחד הוירוסים. מה…

• 10 תגובות
    • 891 צפיות
  15. Started by avshalog,

שלום לכולם. לאחר שהמחשב שלי התחיל לעשות בעיות פתחתי עשיתי ניקוי עם ספריי אויר וחיברתי. כמובן שאח"כ הוא לא עלה יותר. פירקתי את הכל וחיברתי כרטיס מסך, זכרון, מעבד ומאוורר מעבד. כשאני מדליק את המחשב יש שקט (רק מאווררים) וזה לא משנה אם יש כרטיס מסך או אין. למעשה הדבר היחיד שגורם למחשב להגיב בצורה מוכרת כלשהי זה הוצאת הזכרון שגורמת לו לצפצף בצורה המוכרת ל"זכרון לא מותקן כראוי" מעבר לזה לא מצליח לקדם את זה. האם למישהו יש רעיון מה אפשר לעשות? תודה.

• 0 תגובות
    • 520 צפיות
  16. שלום, גלשתי אתמול באינטרנט, כאשר המחשב שלי לפתע נתקע. לאחר שביצעתי בו הפעלה מחודשת הוא החל לצפצף ולא עלה בשנית. לכשפתחתי את המארז, ראיתי שישנן 3 אורות דלקים על לוח האם (האדומות - אלה שמצביעות על הבעיה). הבנתי שזה קשור לזכרונות אז ניסיתי להוציא ולהכניס אותם, כמו גם לנתק ולחבר את המחשב מהחשמל. כעת ישנן רק 2 נורות דולקות בעת ההפעלה. יש למישהו רעיון הכיצד מטפלים בכך ומביאים את המחשב שלי לעבוד? תודה

• 20 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. היי, יש לי מחשב בן 4 בערך שעובד די בהרבה. היום לאחר שהמחשב עבד קצת לאט בצעתי לו אתחול מחדש. המחשב נכבה באופן מסודר (חלונות וויסטה - עשה log off ולאחר מכן shutting down)וכו'. אולם במקום שהמחשב יעלה כרגיל הוא החליט שהוא לא עולה.... רעש של מאווררים - אבל שום דבר לא קורה. אחרי שהמתנתי זמן ולא קרה כלום - ניתקתי את כל מה שמחובר אליו וניסיתי שוב, ללא תוצאות. פתחתי את המאזז וניתקתי את הזכרונות ואת כרטיס המסך - כדי לשמוע את הצפצופים המוכרים שיעידו שלוח האם עובד - אבל זה לא קרה (כלומר גם ללא זכרונות וללא כרטיס מסך רק המאווררים עבדים כאשר לחצתי על מתג ההפעלה). לפי מה שאני מבין ככל הנראה הלך הלוח. מה אתם אומרים? האם יש משהו שאני יכול לעשות כדי לוודא את זה? מה אפשר לעשות כדי להתגבר על…

18. שלום רב , יש לי תקלה שאני לא עולה על מיקומה : פתאום המחשב לא רוצה להעלות , ונדלקות (ללא הפסקה) שני הנורות הלד שעל המארז , ורק המאווררים פועלים . עשיתי את הפעולות הבאות : קניתי סוללת ביוס חדשה . ניתקתי את רוב הרכיבים (כולל זכרונות , כרטיסים) . ללא כ. מסך המחשב ציפצף אבל עדיין נדלק באותו מצב . ניסיתי לחבר כ.מסך + זכרון בודד (במקור יש 1GB X 2) . יש לציין כי מדובר במחשב ישן יחסית (עם חומרה איכותית) וספק כוח חדש יחסית של OCZ . כמו כן , לאחרונה הייתה לי בעיה עם ה-DUAL BIOS בלוח האם (מידי פעם הביוס המשני עידכן את הביוס הראשי ללא שום הסבר בהפעלה . בקיצור אני לא יודע מה פגום : המארז , הלוח , המעבד . אשמח לקבל רעיונות אם יש . תודה מראש , ג'ו

19. Started by mrraz,

יש לי מחשב קטן שמשתמשים בו לצפייה בסרטים מבוסס AMD785 עם DDR2 ודיסק קשיח אחד בלי כרטיס מסך המחשב הפסיק לעבוד, כשמדליקים המאוורים מסתובבים והוא מגיב רק ללחיצה על כפתור ההפעלה, אין תצוגה ואין ציפצופים. הרכבתי לוח אם חדש ומעבד חדש. למרבה הפלא עדיין הבעיה נמשכת. החלפתי ספק כח ולא נפתרה הבעיה למעשה רק נשארו הזיכרונות והמארז היתכן ששם הבעיה ?

• 0 תגובות
    • 751 צפיות
  20. Started by ניבר,

היי, ממש אשמח לעזרה. משתמשת בווינדוס ויסטה 32 ביט. הדלקתי את את המחשב והופיע לי מסך שחור עם הודעה: windows boot manager windows failed to start. a recent hardware or software change might be the cause. to fix the problem: 1. insert your windows installation disc and restart your computer. 2. choose your language settings and then click "next" 3. click "repair your computer". if you do not have this disc contact your system adminstartor for assistance. file:/windows/system32/drivers/aswbidshx.sys status: 0xc0000098 info: windows failed to load because a critical system drive…

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. Started by SEangel,

שלום. מחשב של חברה קרובה שבק חיים. כשמדליקים אותו, המאווררים עובדים ונורת הלד הירוקה על לוח האם (הזה: http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5KPLCM/#specifications ) נדלקת אבל פרט לזה שום דבר אחר לא עובד (גם לא הכונן הקשיח). החשודים היו לוח, מעבד,כרטיס מסך וספק. את כרטיס המסך והספק שללתי (על סמך שימוש בכרטיס ובספק שלי שהניבו את אותה התוצאה). איך אני מבחין בין החשודים שנותרו (לדעתי זה הלוח, אבל אני לא בטוח). ואם זה רק אחד מהם, כדאי להחליף? או להחליף את שניהם וזהו? (אני לא יודע מאיזה דגם המעבד, אבל אני יודע שהוא היה מאוד תקציבי) תודה.

• 5 תגובות
    • 709 צפיות
  22. היי, אני מקווה שאני לא עובר על אחד מחוקי הפורום בכתיבת דיון זה. תיאור התקלה: מחשב בן שנתיים, ללא תקלות, ללא בעיות ושתמיד מבצע את העבודה על הצד הטוב ביותר. לפני כחודש נתתי לו מכה קלה(לכונן) עם הרגל, והמסך החל רועד ללא הפסקה, המחשב נתקע, עד שניתקתי אותו מהחשמל, לאחר מכן המחשב חזר לקדמותו. הבוקר, שוב אותה הסיטואציה. המחשב קיבל מכה קלה (הכיסא צמוד לכונן), החל רועד והפעם רסטרט פשוט הצליח 'לאפס' אותו. הבעיה לאחר מכן, שהוא נכבה, ולא הצליח לעלות. הסבר מפורט: המחשב נדלק, מצפצף, יש אור כתום של לוח האם, ושוב נכבה וחוזר חלילה ללא הפסקה. הווינדוס לא עולה! אין תגובה במסך, סך הכל יש ניסיון להידלק, ואחרי מחצית השנייה, הוא מבצע רסטרט. …

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by itzik_tab,

שלום. ברשותי מחשב INTEL D עם לוח אם משולב MSI. הכל היה טוב ויפה עד שמצאתי מחשב ברחוב, ולאחר שפירקתי אותו לחלקים,הרכבתי את הDVD שלו על המחשב שלי. לקחתי אחד מן החיבורים של הכבל נתונים וחיברתי וכנ"ל לגבי הכבל מתח. יש לציין שיש מצב שהחוט נתונים טיפה התעקם... (אולי !!!) בכל מקרה -לאחר שהפעלתי את המחשב - הביוס התחיל לעלות ומשם הוא נתקע למשך משהו כמו דקה , ואז הוא מציג שגיאה שהוא לא מוצא שום כונן.(לא שום כונן קשיח) פירקתי את הכונן DVD והחזרתי את המחשב בחזרה למה שהיה אמור להיות לקדמותו. המחשב בהתחלה-כמה פעמים לא עבד -וכשהוא עלוה- הוא הציג לי אותה שגיאה -שום כונן לא נמצא. בבקשה-אנא -מה אני יכול לעשות , ומדוע נגרמה הבעיה ? הערה: לפני ששמתי את הDVD, לא היה במחשב מעולם שום כונן DVD\C…

• 0 תגובות
    • 545 צפיות
  24. Started by CXC,

אם צריך פרטים תגידו, אני לא יודע מה לעשות

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. שלום לכולם מחשב בן 3, P4 לוח אם אסוס P4P800 המחשב לא עולה לאחר כיבוי ארוך (מספר שעות) או כותב שהוא מומהר ולכן לא ממשיך בעליה. מאפשר לעלות בברירת מחדל F2 או להכנס לSETUP על ידי F1 מה זה ולמה זה? תודה, יהודה נ.ב. - המחשב לא מומהר והותקן רגיל !!! עם תוכנות חוקיות

• 9 תגובות
    • 666 צפיות

דיונים חדשים בפורומים