עבור לתוכן

תמיכה טכנית למחשבים

פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.

1. היי זכיתי בEbay בלוח אם Epox 8rda+ שהבחור כתב שם שהלוח לא עובד והוא לא יודע למה. אמרתי בוא ננסה אולי נצליח לגרום לו לעבוד ונחסוך. הלוח הגיע ביום ראשון אליי בדקתי אותו וראיתי שיש לו 6 קבלים שרופים. הלכתי ורכשתי 6 קבלים חדשים והלחמתי אותם ללוח ניראה טוב מאוד. דוד שלי הביא לי את המחשב שלו שהלוח אם שם פשוט הפסיק לתפקד בגלל שהיה חוט חשוף שנגע בחיבורים והלוח אם פשוט הלך. היה שם מעבד AXP 1800 שלא בדקתי את המצב שלו ופשוט שמתי אותו בקופסא של מעבד. אחרי שהחלפתי את כל הקבלים והלוח ניראה כמו שצריך חיברתי את המעבד וזיכרון וכרטיס מסך. הפעלתי את המחשב המחשב נדלק ל10 שניות (רק חשמל בלי תמונה) ופשוט נכבה. הסתכלתי ולא ראיתי שום סיבה שהוא לא ידלק וניסתי שוב. ואז הוא שוב אחרי 10 שניות נכבה …

• 2 תגובות
    • 773 צפיות
  2. שלום למי שקורא אני חדש בפורום .. יש לי בעייה מעצבנת ... אני רוצה לעשות רשת אבל כשאני מוסיף כרטיס רשת נוסף הלוח לא מזהה לי אותו ..!! ערכתי בדיקה קטנה חיברתי את הכרטיס הרשת החדש ל מודם (ROUTER) של נזק (בזק) והוא לא הראה לי נורה של LINK דולקת !!! לפי זה קבעתי שהלוח לא מזהה לי תכרטיס .. האים יש איזה ג'אמפר בלוח אם שעושה מין combo לשתי כרטיסי הרשת .. בבקשה תעזרו לי אני השתגעתי כבר ??? תודה רבה מראש DeMoN :-\

• 5 תגובות
    • 902 צפיות
  3. Started by zeroone,

שלום אבקש את עזרתכם לאחר מס' שניות של הדלקת המחשב האור הירוק של הפוואר מתחיל להבהב כמו במצב המתנה. נשמעים צפצופים כ-5 שווים ותהליך האיתחול נפסק וגם המסך לא מקבל שום אות (נורה צהובה ולא ירוקה) למישהו מושג מה הבעיה?

• 1 תגובה
    • 786 צפיות
  4. שלום לכם חברה.... בשעה טובה הגיע המחשב שהמפרט שו למטה.. אח מהמזל שלי... דיברתי אם נעה מחשבים אמו לי לפני 6 שעות הם הפעילו הכול פעל אולי ניזוק בדרך... קיצרררררררררררררר כחתי שבוע וחצי למשלוח מחיפה\נשר לבאר שבע... והיום הגיע המחשב אני מחבר אותו לחשבל מסרב להידלק המנייק DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D יש נורה כתומה מהבהבת.... בלוח אם למטה בצד שמואל(לקראת הפינה צמוד לכניסת ה PCI האחרונה) טוב ניסתי נסתי.. היתקשרתי לנועה קומפ אמו לי בודקים שנייה... מתקשר אלי אומר לי יש קצר בלוח אם! מה!!?!? איך? קיצר כל הזמן שכחתי למחשב בקוצר רוח.. מחר הוא חוזר לחיפה ליקון.. ועד שהוא יחזור אליהים יודע.... תיראו מה זה המזל שלי.... אז על הדרך מישהו יודע מה הבעיה וכיצד לפתור אותה??? כשא…

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by montigo,

יש לי לוח Epox EP-8KDA3J גירסה 2.2 (עם צ'יפסט nForce3 250GB) ברשותי 4 כרטיסי PCI (על הלוח יש 6 סלוטים של PCI): 1. כרטיס קול Creative SB Live! Value 2. כרטיס קול Echo Mia 3. כרטיס טלוויזיה Winfast TV2000 XP 4. כרטיס רשת אלחוטי של LevelOne. בחוברת (המודפסת וגם העדכנית באינטרנט) נרשם שהסלוטים (PCI) בנוים כך: למספר 3,4 יש IRQ נפרד משלהם! לסלוט 1 IRQ משותף עם סלוט 5 לסלוט 2 IRQ משותף עם סלוט 6 (לא התייחסתי כאן ל-Sharing מול USB/AC97/Onboard Stuff כי הם לא מעניינים אותי) אם כך, ניתן להסיק שאני יכול להכניס 4 כרטיסים ללא IRQ Sharing בכלל... עם זאת, גיליתי שכל קשר בין מה שנרשם בחוברת למציאות מקרי בהחלט! הוא מבצע Sharing כל פעם למשהו אחר, ולא כמו שרשום בחוברת (אני לא מסתמך על ווינד…

• 5 תגובות
    • 696 צפיות
  6. Started by dsane,

טוב, אז מההתחלה. יש לי לוח אם asus P5vdc-MX הארדדיסק של 80 GB של סמסונג (חיבור IDE) והארדדיסק של 500 GB של סגייט, זה עם התקלה. ניתקתי את הדיסק הקשיח של סמסונג מהמחשב וביצעתי עידכון קושחה לדיסק הקשיח של סגייט. מאותו רגע לא משנה מה ניסיתי אני לא מצליח לעשות boot מהכונן הקשיח. לוח האם מזהה את שני הכוננים ושניהם עובדים במחשבים אחרים (לא בדקתי אם אפשר לעשות BOOT מהם במחשבים אחרים אומנם אבל הם עבדו מול אחרים). ניסיתי כמובן לחבר רק עם כל אחד מהם בנפרד. יש לכם עוד ראיונות מה ניתן לעשות? אודה על כל רעיון, מתן.

• 2 תגובות
    • 684 צפיות
  7. לא מזמן קניתי כרטיס מסך חדש (hd5750) ואתמול רציתי להתקין אותו. (המפרט שלי הוא מע' מס' 1 כמפורט בצד) לפני שהתקנתי אותו הדלקת את המחשב, הסרתי את הדריבר של הכרטיס הישן, ביצעתי אתחולים למחשב כפי שהוא ביקש והכל עבד כראוי. ניתקתי את המחשב מכל הכבלים, הסרתי את הכרטיס הישן והתקנתי את החדש(עם מתאם לחיבור 6 פנים מחוסר חיבור כזה בספק), כאשר חיברתי מחדש הכל וניסיתי להפעיל את המחשב, הוא נדלק (כל המאווררים מסתובבים והמחשב אינו משמיע רעשים מיותרים) אך כרטיס המסך כביכול לא מזוהה ע"י הלוח ואין לי תמונה (המסך נכנס למצב "שמירת כוח"). ניסיתי להחזיר את הכרטיס הישן ושוב אותה בעיה. ניסיתי לחבר את הכרטיסים מחדש מחשש שאולי לא שמתי אותם טוב (אך הם מוכנסים עד הסוף ולא היתה כל בעיה פעם קודמת שהוצאתי…

• 5 תגובות
    • 930 צפיות
  8. עשיתי שדרוג למחשב (גיימינג) (כרטיס מסך, זיכרון ומעבד) והכל עבד טוב עד שהייתי צריך לשנות הגדרות של הגרפיקה של הכרטיס Nvidia, אז עשיתי כמו שעשיתי לפני השדרוג, הלכתי לשולחן העבודה ולחצתי על המקש הימני כי משם אפשר להגיע ללוח הבקשה וראיתי שהאפשרות נעלמה לגמרי מהתפריט. צירפתי תמונות של התפריט ופרטים של המחשב למקרה וצריך. נ.ב זה פרסום ראשון שלי באתר הזה, בבקשה תהיו עדינים תודה מראש

9. לוח אם הוחלף וכרטיס מסך הוחלף מATI לNVIDIA הWINDOWS נשאר אבל עושה RESTARTSלפעמים ולא נותן DUMP FILE שאלה העם כדי להתכין מערכת הפעלה מחדש ? למרות שמחקתי את הדרייברים של ATI עם DRIVER SWEAPER אני עדיין רואה בתיקיה שלWINDOWS כל מיני קבצים של ATI וגם TASK MANAGER יש תמיד איזה ATIEDXX תמיד ראשון ברשימתPROCESSES

• 1 תגובה
    • 903 צפיות
  10. שלום יש לי שאלה קטנה שידרגתי לוח אם גם את המעבד ליותר חזקים , איך שהוא בחנות היצליחו לעביר את הWINDOWS שהיה לי עם כל הדברים ותוכנות. אכשיו לפי מה שאני יודעה ש מחלפים את הלוח חייבים להתקין את WINDOWS מהתחלה. הWINDOWS שהם היצליחו לעביר לא עושה בעיות ועולה כמו שצריף אבל הבדלים שמערכת נהיתה יותר מהירה אני לא רואה. השאלה היא העם בכל זאת כדי להתקין את הWINDOWS מהתחלה. השידרוג היה ממעבד רגיל של 3.00g למעבד 3.4 כפול ליבה . לוח אם מGIGABYTE עם CHIPSET של ENTEL ללוח של ASROCK 775DUAL-VSTA עם CHIPSET של VIA ש בקיצור תומכת בכל התכנולוגיות החדשות

• 9 תגובות
    • 886 צפיות
  11. Started by bluz,

שלום, קיבלתי היום Q6600 וDS3P חדשים עם קירור TUNIQ TOWER. את הקירור לקח לי להרכיב שעה עם הקפיצים הבעייתיים שלו. אבל אחרי שזה עלה וחיברתי את החיבורים ללוח אם החדש, הוא עולה לכמה שניות (ממש 2-3 שניות) ונופל. המסך עוד לא נדלק.. לדעתי זה קשור לחיבורים הפנימיים, כי שמתי לב שגם כשאני מחבר את הPOWER SWITCHER הפוך זה נדלק אבל נכבה. מישהו יכול לעזור?[br]פורסם בתאריך: 29.01.2008 בשעה 12:20:28 אממ, בדקתי את הרכיבים, ורק כשהחשמל לCPU לא מחובר (4 פינים) המחשב לא נופל (אבל גם לא עולה בכלל).יכול להיות שהמעבד לא יושב על התושבת כמו שצריך? מה יכול לגרום לכזה דבר במעבד?

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. יש לי מעבד Celeron 1.3 0.13Micron FC-PGA2 256KB L2 chace, 100mhz bus system ולוח PC Partner Ap133TAS3-T205C זיכרון אחד 133מגה הרץ 128מגה וזיכרון אחד 100מגה הרץ 128מגה. חברתי הכל ואז הלוח עלה. עשיתי כמה שינויים ואז Reset ועכשיו כלום לא עולה, אין תמונה. כל המאוררים עובדים ומגיע חשמל, אבל אין תמונה. יש לכם מושג למה זה? בנוסף כמה לשים את ה Host Bus Speed [66,100,133,auto] Ratio Of Processor Core to System Bus Frequency [3,3.5,4,4.5,5,5.5,6,6.5,7,7.5,8]

• 2 תגובות
    • 701 צפיות
  13. Started by full_clip,

היי . חיברתי את המערכת החדשה שלי Q6600 ולוח אסוס ללא כרטיס מסך על הלוח חיברתי הכל עשיתי בדיקת ללוח ללא כרטיס מסך והוא אינו מצפצף הוצאתי את הזיכרונות ואז הוא ציפצף חיברתי את הכרטיס מסך ולא רואים כלום . ניסיתי לחבר עוד כרטיס גם איתו לא רואים שום דבר . בדקתי את הכרטיס על המערכת הקודמת והכל עובד חלק . אני חושב שהלוח תקול מכיוון שללא כרטיס מסך הוא אמור לצפצף והוא לא .על הלוח אין כרטיס און בורד

• 2 תגובות
    • 583 צפיות
  14. האם כדאי לי לעדכן את הדרייבר של ערכת השבבים? nForce 570 SLI Intel Edition גרסה 8.22 במה זה שונה מה Frame where של הלוח ? > שהוא אסוס M2N-E האם מומלץ לעדכן את שני אלו >> על מערכת בת חודש?

• 0 תגובות
    • 560 צפיות
  15. Started by jambo7,

יש לילדים שלי מחשב ישן סלרון 433 mhz ולוח אני חושב של pc partner או משהוא כזה הבעיה שלי שכאשר אני מדליק את המחשב או עושה אתחול המחשב לא נדלק אבל כשאני מוציא את הסוללה ומחזיר הוא עובד, ואם צריך לעשות אתחול הוא לא ידלק עד שנוציא לו את הסוללה ונחזיר האם יש פתרון לבעיה תודה

• 1 תגובה
    • 595 צפיות
  16. יש לוח די ישן שתומך בעד 2 ג"ב זיכרון (DDR 400 מקסימום), תומך ב-SATA יש לו סלטו PCI-Express במהירות x8. את המחשב הזה אני רוצה להפוך למחשב סלוני. כרגע אין לי כסך למחשב Media Center, אז אני רוצה לשדרג את הקיים עם רכיבים חדשים שישמשו אותי כאשר כן יהיה לי את הכסף לחדש. שאלתי היא האם אני יכול להשתמש על הלוח הזה ב: 1. DDR2 667 או שאני חייב רק זכרונות שהם מסוג DDR? (אני יודע שהמהירות לא משנה כי הוא יעבוד לפי המהירות האיטית, אבל לגבי סוג הזכרון אני לא בטוח). 2. כרטיס מסך עם PCI-Express במהירות x16. כרגע אני חושב על geForce 8500GT. או שאני חייב במהירות x8. 3. דיסק קשיח עם חיבור SATA2 (ולא SATA) כפי שיש לי. תודה לכל המבינים שיוכלו לעזור.

• 6 תגובות
    • 643 צפיות
  17. Started by STi,

היי יש לי מחשב פה עם לוח ASUS P4S800MX עם מעבד 3GHz החלפתי לו את הגוף קירור ומאז הוא לא עולה, זאת לא פעם ראשונה שאני עושה את זה ואני עושה ממש מסודר ובהצלחה... כרגע הלוח לא מגיב, אין צפצוף, ואין תמונה.. ברגע שאני מוריד את הזיכרונות הוא מצפצץ צפצוף ארוך, אבל חוןץ מזה כלום... ניסיתי כל דבר שאני מכיר, הוצאת סוללה, מחיקת הCMOS לא עזר, יש למישהו רעיון!?

• 8 תגובות
    • 905 צפיות
  18. תיאור הבעיה בכלליות: יש ברשותי כרטיס טלויזיה שאני לא מצליח להתקין אותו כי הלוח לא מזהה אותו. אז ככה, נתחיל בכך שאני ארשום את החומרה הרלוונטית שברשותי: כרטיס טלויזיה : Hauppauge (38064 Rev B208) BT878KHF לינק לתמונה: http://www.hauppauge.co.uk/pages/support_pci_boards.html מידע על התקנה: http://www.hauppauge.co.uk/pages/support_faq_pci_sysreq.html בלינק השני מתוארת הבעיה שלי פחות או יותר. ההבדל הוא שאין לי מחשב של Dell. ניסוח קצר אומר שהבעיה היא ב Bios ושצריך לעדכן אותו. הנה ציטוט מהאתר של החברה לגבי הבעיה שהיא די זהה לשלי :

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by Ash Binary,

לחבר שלי היה מחשב אם לוח Gigabyte GA-945GCM-S2L וכרטיס מסך Inno3D Geforce 9600 ללוח יש בעיות יציבות אז החלפתי לוח ל MSI K9N NEO MS-7260 v1.0 (כולל מעבד מתאים) הלוח החדש מצפצף ולא נותן תמונה בכרטיס מסך. הצפצופים הם של תקלה בכרטיס מסך (2 ארוכים ו 8 קצרים) הכרטיס מסך לא ממש תקין (מתחמם), אבל הלוח הישן וכמה לוחות אחרים שניסיתי הדליקו אותו ללא בעיה (עברו POST ונכנסו למשחקים) מה יכולה להיות הבעיה שהלוח הזה לא מזהה את הכרטיס מסך ?

• 4 תגובות
    • 814 צפיות
  20. Started by eden6600,

יש לי בעיה קצת מוזרה. לוח אם GIGABYTE ASSASSIN 2 (תושבת 2011) לא מזהה כרטיסי מסך של AMD. חיברתי אליו 7970 ו-R9 280X ואין תצוגה, המחשב גם לא עושה POST ולא משמיע שום צפצוף. חיברתי לו GTX 760 והמחשב הוציא תצוגה אבל נתקע ב-POST. יש למישהו רעיון מה קורה פה?

21. Started by ברק,

ערב טוב קיבלתי לוח חלופי ל דיאפאיי שהיה לי והוא דיי גרוע, לוח של חברת אפוקס מדגם 8RDA+ ומשום מה הוא עושה לי בעיות בזיהוי כרטיסי PCI. מדובר בכרטיס קול שרכשתי, מכיוון שהלוח ישן ולא תקין הביוס שלו מתאפסים באופן קבע, קרה פעם אחת שהוא זיהה את הכרטיס אבל משם זה הפסיק. אני מאמין שמדובר בהגדרות של הביוס, החלפתי את החריצים ועדיין הוא לא מזהה דבר. יש הגדרה כלשהי בביוס שאני אמור לשנות ע"מ שהוא יזהה את הכרטיס, בוודאי שביטלתי את כרטיס הקול אונבורד שלא יהיו התנגשויות כאלו ואחרות. אשמח מאוד לעזרה ברק

• 7 תגובות
    • 846 צפיות
  22. Started by mazoneli,

החלפתי אתמול כ.מסך ל 7300GT של POV והמחשב עבד בסדר, היום בבוקר הדלקתי את המחשב, המאווררים התחילו סיבוב ונכבו, בלי צפצופים ובלי כלום. החזרתי את הכרטיס AGP ואותו הדבר. שאני מוציא את הכ.מסך המחשב עובד אבל לא עושה פוסט כמובן. מה הבעייה ? יכול להיות שהתעייף הספק הגנרי ? , בדיוק אתנמול קראתי בחוברת הוראות שמומלץ להחליף לספק איכותי שיחזיק את צריכת הזרם של כרטיס המסך. עזרה ודרכים לבדיקה תתקבלנה בברכה.

• 3 תגובות
    • 605 צפיות
  23. שלום! יש לי בעיה ממש מציקה, המחשב לא רוצה לקבל עוד זיכרון בשאר הסטיקים, יש לי כרגע זכרון אחד של סמסונג ECC 512 אני רוצה להרחיב לעוד זיכרון, אבל ברגע שאני שם עוד זיכרון באחד הסטיקים המחשב לא עולה ומצפצף, רק בסטיק אחד שהוא תמיד אותו האחד,גם אם אני ישים זיכרון מסוג אחר באותו סטיק שהמחשב כן מוכן לעבוד הוא יעבוד. אז מה קורה פה??? ,הלוח דפוק? אני כבר מת לקנות לוח חדש כי אי אפשר לעבוד היום עם 512 זיכרון. אני יכול לשים 1 גי'גה זיכרון חשבתי על האפשרות, אבל אני רוצה לדעת למה שאר הסטיקים לא עובדים בלאט. TNX

• 2 תגובות
    • 574 צפיות
  24. Started by PsyGhost,

יש אצלי לוח אם מהדגם הזה: http://www.intel.com/design/motherbd/mv/ שעד לפני שנה עבד ותפקד, מאז שכב כמה חודשים אצלי במחסן ולא נגעו בו. ללוח אין מעבד עליו כרגע אז לפני שאני קונה אחד רציתי לעשות נסיון ולהדליק אותו. עקב העובדה שהמארז היחיד שיש לי לא מתאים לו ניסיתי לעשות הדלקה עם מברג. כשאני מחבר את הספק ללוח ואת הספק לחשמל אני רואה נורה ירוקה דולקת על הלוח אבל הלוח מסרב להידלק גם על ידי המברג וגם על ידי חיבור לכפתור הPOWER של המארז שיש לי. בדקתי באתר של אינטל שאני אכן מחבר את המפסק לפינים הנכונים (למרות שבעצם כבר ניסיתי את כולם) ועדיין אין הדלקה. סביר להניח שהוא לא שרוף כי יש מנורה דולקת, יש סיכוי שהוא מסרב להידלק כי אין לו מעבד מחובר אליו?

• 9 תגובות
    • 753 צפיות
  25. Started by yotam.m,

הבעיה היא כזאת לוח של ASUS אני כמעט בטוח שהדגם לא חשוב אבל אם זה רלוונטי אני ירשום אותו, מסרב לזהות מקלדת אני מדבר על כל מקלדת שהוכנסה כולל USB ומקלדת PS2 תמיד השורה אותו דבר "no keyboard detected or keyboard error" יש למישהו מושג האם יש לזה סיבה מדוייקת או שהלוח סיים את חיו?

• 26 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים