עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by POPCORN,

יש לי switch tp-link 24 port 10/100/1000 שמחוברים אליו מחשבים מאותו סוג. רוב המחשבים מחוברים עם כבל cat 6 ומרוחקים יותר מחוברים בcat7 עד הקופסא ומשם cat 5 למחשב לאחרונה שמתי לב שכשחיברו אותם הורידו את המהירות בכרטיסי רשת ל10M ניסתי להחזיר ל1GB או לאוטומט המחשב לא הצליח להתחבר (גם כששינתי ל100 לא הצלחתי להתחבר) לא בדקתי אפשרות עם מחשב אחר אז אני לא יודע אם הבעיה היא עם הכרטיס רשת במחשבים או הכבל. השבוע חיברנו AC שעובר דרך עוד switch ומשם כבל נוסף (עובר לבניין נוסף) ויש לי בעיות חיבור איתו (לפעמים עובד ולפעמים לא) ובחדר נוסף (מחובר לרשת אחרת) יש לי switch נוסף של 1GB ואליו מחוברים מחשבים אחרים (סוג אחר) בחדר הזה יש לי מחשב אחד …

2. צריך לשתף אינטרנט בין 2 מחשבים, המודם הוא אלקטל speed touch, ישנו גם HUB קטן של 10/100. האם ניתן לחבר את המודם לHUB וליצור שיתוף דרך הHUB? או צריך חומרה אחרת? בתודה Moo Moo

• 4 תגובות
    • 730 צפיות
  3. אז ככה, הוגדרו שם כמה מושגים ככה במעורפל לדוגמא collision domain , מתחם התנגשות ו broadcast domain, כלומר מתחם שידור עכשיו אני רוצה שתעזרו לי לעשות סדר כי הספר מתחיל לשגע את אמו אני מבין ככה, אם יש מה לתקן תעזרו לי כאשר אני מחבר לדוגמא 10 מחשבים למתג-switch , מאחר וסוויץ' הוא אינו רכזת, נתווצרו לי 10 מתחמי התנגשות, מה שאומר שהם לא יכולים בעצם להתנגש אחד עם השני , או בקיצור יעיל כאשר אני מחבר 10 מחשבים לרכזת, אני יוצר מתחם התנגשות אחד, מה שמסכן את הפאקטים בהתנגשויות ובהעלמות של פאקטים וצורך לשלוח מחדש, לא יעיל. עכשיו אני צריך להבין מה זה פאקינג גשר כי הספר מבלבל אותי פה. אני מבין שגשר זה בעצם בדיוק כמו מתג רק שהוא מחבר בין 2 מחשבים בד"כ(יש גם כאלה של 4 ואפילו 16) והיתרון ש…

• 8 תגובות
    • 2.5k צפיות
  4. Started by Eshed Varshi,

היי אני חדש פה יש לי בבית מודם של בזק שמחובר בחיבור adsl לקיר והקליטה באמצעות wifi בקומה הזאת מצוינת, אך בקומה למטה הקליטה חלשה מאוד (בטלפון) עד לא קיימת (במחשב נייד). עכשיו יש לי בקיר נקודה שבא אפשר להתחבר בחיבור adsl מה שלמיטב הבנתי יהיה הכי מהיר אל במה שקניתי יש רק חיבור לכבל רשת. איך אפשר לפתור את התסבוכת הזאת?

• 1 תגובה
    • 808 צפיות
  5. יש לי אינטרנט ADSL של ברק 750K ואני בדרך כלל בבסיס כשהוא מוריד אבל ביגלל הספק החלש שלי יש לי ליפעמים ריסטים. אני מישתמש בחייגן של וינדוס (אנגלית) וחסרה לי אפשרות מאוד חשובה. אני צריך שברגע שהמחשב עולה הוא יתחבר לאינטרנט לבד. שתיהיה אפשרות חיבור אוטומטית לאינטרנט בלי לחכות כמה ימים עד שאני אלחץ אישור. יש חייגן שאתם יכולים להמליץ לי שיעבוד או אולי אתם יודעים על אפשרות שפיספסתי בחייגן של וינדוס? אגב יש לי WINXP SP2 PRO תודה מראש

6. משהו יכול לתת לי מדריך טוב ?

• 3 תגובות
    • 569 צפיות
  7. רכשתי את הנתב BR 6524K וחיברתי אותו ל2 קווים כבלים + ADSL באתר של EDIMAX הם טוענים שהוא יוצר משנייהם קו אחד ושזה אפילו עדיף על קו אחד גדול הגדרתי אותו ברמה הבסיסית 2 הקווים מראים שהם פעילים כול הבדיקות שערכתי לא מראים כמעט שום שינוי מהותי אם יש למישהוא כוח ליקרוא את המדריך שלהם ולימצוא מה אני מפספס כי אני כבר די מיואש רכשתי עוד קו ורכשתי ראוטר לא זול 750 שח ובתחלס כרגע לא ממש מבין מה הולך פה תודה מראש

• 9 תגובות
    • 838 צפיות
  8. פשוט נמאס. אני מחובר תשתית הוט וספק בזק בינלאומי - 12MB בבדיקת מהירות שביצעתי בכמה אתרים שונים "הכל בסדר" התוצאות מראות מהירות הורדה והעלאה תקינה אבל בתכלס בשטח המהירות על הפניםםם :bash: אתרים בארץ ובעיקר מחול עושים טובה עד שעולים וההורדות איטיות ביותר 20-30 kbs פשוט מעצבןןן מה עושים?!!!?!

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. תקשיבו, יש לי XBOX 360 ואני ניסיתי לחבר אותו לאינטרנט ושאני עושה TEST הוא לא עובר לי את בדיקת הMTU, זזה קורה מתי שאני מחבר אותו למודם של TERAYON(אני מחובר דרך HOT) ומתי שאני מחבר אותו לראוטר של MOTOROLA אז הוא לא עובר לי את הבדיקת אייפי! תעזרו לי!!!!!

10. שלום לכם אני מחובר בתשתית של הוט בחבילת הטריפל במהירות 30 מגה והספק שלי של בזק בינלאומי ומשלם להם 80 שח לחודש דיברתי עם 012 ונטוויזין ושניהם מציעים 30 שח לחודש על 30 מגה רציתי לשאול למי עדיף להתחבר ? יש לי אפשרות לשלם רק בהוראת קבע ולא באשראי והם היחידים שמאפשרים את זה עם המחיר הכי נמוך תודה רבה על העזרה נ.ב אני צריך לסגור איתם עוד היום ואני מתלבט בין שניהם

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  11. שלום לכולם! יש לי בעיה שאני כבר המון זמן מחפש ברשת פתרון ואין. יש לי רשת ביתית עם 4 מחשבים, 3 שסתם גולשים ומשחקים במשחקים ואחד שהוא שרת אימיול. יש לי 2 HUB-ים שונים מחברות שונות, בגדלים שונים, אחד של 16 פורטים ואחד של 8. הנתב הוא אלקטל 510 שבעבר הרחוק היה HOME (עכשיו פרוץ). אם כל המחשבים גולשים ומורידים קבצים בצורה רגילה.. אפילו קבצים גדולים אין שום בעיה, ברגע שאני מדליק אימיול לאחר זמן קצר של עבודה נדלקת לי נותר הBNC (הקואקסית) ונדלקת נורת השגיאה ולאחר זמן קצר המודם מפעיל את עצמו מחדש, תופעה זאת קוראת אצלי בHUB של ה8 פורטים. ב-16 פורטים לעומת זאת יש לי עוד יציאה של AUI שדומה לחיבור הMIDI הישן בנוסף לחיבור ה BNC ועם הHUB חוץ מהBNC יש לי גם נורת JABBER, גם כאן, אחרי משך עב…

• 0 תגובות
    • 699 צפיות
  12. שלום רב, לקראת טיול בארה"ב אני מבקש המלצה כדי שיהיה לי שם אפשרויות גישה לאינטרנט במחשב האישי שלי כנ"ל לגבי הסמרטפון תודה למשיבים

• 1 תגובה
    • 765 צפיות
  13. Started by ^pb^,

אני מצליח להתחבר לאתרים, להשתמש במסנג'ר ובתוכנות - אך כשאני מנסה לגשת לפורטים שהם לא הסטנדרטים (לא 80 או 21), אני נתקל בבעיות רבות. כשאני בודק האם הפורטים פתוחים, התוצאה יוצאת שלילית. זו כנראה הבעיה. אין לי מושג למה הפורטים סגורים, הרי הפיירוואל של הראוטר מנוטרל, וגם של הווינדוס - ויתרה מכך, פתחתי במיוחד את הפורטים בראוטר. מה יכולה להיות הבעיה? יש לי ראוטר מסוג Edimax BR6204-Wg, במערכת Windows XP PRO SP2.

• 2 תגובות
    • 645 צפיות
  14. Started by ReSt,

שלום לכולם, הבנתי שבOSPF התפקיד היחידי של DR הוא למנוע לופים של הודעות OSPF, וגם (מן הסתם) כל התקשורת עוברת דרכו. אבל במה הDR שונה מכל ראוטר אחר בarea שלו ? והאם לכל area יש DR שונה ? תודה רבה לעוזרים

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. אהלן, מדובר בדירה עם שתי נקודות של בזק ויש צורך בחיבור אינטרנט קווי בדיוק בשתי הנקודות האלה. השאלה האם ניתן להתחבר לאותו קו עם שני מודמים שונים בשתי נקודות שונות באותה הדירה? אני מעוניין להתחבר עם פרטנר, דיברתי כבר עם שני נציגים שלהם ושניהם נתנו לי את אותה תשובה בעניין הזה, והתשובה היא שלא ניתן, ושאם אני רוצה לעשות את זה אני צריך שני חבילות אינטרנט נפרדות, ולכל חבילה לחבר מודם נפרד. אני חושש שהתשובה שקיבלתי אולי לא מקצועית ואולי כן יש אופציה לעשות את זה. ואם לא, אז האם יש פתרון אחר שלא כולל העברה של כבל רשת או שימוש במתאם רשת חשמל? תודה רבה מראש לעוזרים!

16. Started by rjjb7,

יש לי מחשב נייח עם וינדוס אקספי ובו 2 כרטיסי רשת: האחד מתחבר ישירות לראוטר והשני בכבל רשת מוצלב מתחבר למחשב נייד עם כרטיס רשת אחד. לאחרונה התקנתי ubuntu 9.04 במקביל לווינדוס אקספי שקיים לי במחשב הנייד (בנייח יש רק אקספי) רציתי לדעת כיצד אני מקשר ברשת ביתית (כמו שעשיתי ביניהם כאשר היה וינדוס) את שני המחשבים?? צריך להתקין SAMBA ?

• 0 תגובות
    • 587 צפיות
  17. Started by TZ,

בס"ד שלום שני TZ יש לי את המודם של אלקטל מהסוג שניתן לפרוץ אותט להגדירו כראוטר, הוא פועל לי רגיל (HOME ) אך שאני מנסה להכנס למסך ההגדרות (באינטרנט אקספלורר איני מצליח ,(משום שלפי האינטרנט אקספלורר מוגדר שימוש בפרוקסי (LAN ) איך אני יכול להגירו כך שאוכל להכנס להגדרות הללו ? יש לי 'WIN98SE

• 1 תגובה
    • 573 צפיות
  18. שלום, עקב מעבר דירה אני נאלץ לוותר על הרשת הקווית שלי ולחפש פתרונות חדשים. אני זקוק לרשת מהירה עד כמה שניתן בגלל שאני מבצע העברה של Streaming משרת לשני מחשבי HTPC אפשרות אחת הינה רשת על גבי קווי החשמל אבל מנסיון עבר היא איטית מדי, למרות ההבטחות. המרחק בין הנקודות אצלי דיי קטן וגם הקירות לא בעייתיים כך שלא צפויה ירידה של עוצמה ולכן נשארתי עם האפשרות של רשת אלחוטית בתקן N, האם מישהו שיש נסיון עם רשת שכזו יכול לבדוק מהי המהירות האפקטיבית שהוא מקבל ? תודה

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. http://www.kamaze.co.il/תשתית-בזק-במהירות-10-מגה.aspx חבילת תשתית בזק 10Mb/800Kb 6 חודשים ראשונים ב- 20 ש"ח לחודש. ולאחר מכן תשלום חודשי של 99.90 ש"ח בחודש למשך 6 חודשים. ממוצע לחודש בהתחייבות לשנה: 60 ש"ח. המחיר הגיוני? נראה לי קצת מוזר בהתחשב בזה שאני לקוח ותיק בהוט והם רוצים 79 ש"ח לחודש עבור חבילת 5Mb/500kb יש פה איזה קאץ'? או שאולי כדאי לעבור?

20. Started by Sharon Kabir,

היי לכולם. כיצד אני מזרים מוזיקה מהמחשב לרסיבר DEMON AVR X3300? . הממשק של הרסיבר לא נוח .גם לא תומך בעברית וגם הוא רואה תיקיות עם מוזיקה . אבל שנכנסים לתיקיה הוא רושם empty . בתיקיות יש שירים ב Mp3 . הרסיבר תומך בפורמט mp3 .כל הבית מרושת . כל טלויזיות הסטרימרים וקולנוע ביתי כולל הנגן בלוריי של pioneer BDP 180

• 0 תגובות
    • 991 צפיות
  21. להפתעתי טכנאי ההוט הנחמד והבקיא אמר לי שהמהירות גלישה שלי באינטרנט הקווי נמוכה ב7.5 mb/s ׁ(כלומר 92.5) בגלל הראוטר שלי. עד היום לא שיארתי לעצמי שהראוטר יכול לפגוע לי באיכות ומהירות הגלישה הקווית. אז מה ההשפעה של הראוטר על מהירות ואיכות הגלישה בחיבור קווי?(משפיע על פינגים? איבוד פאקטים??) מעניין אותי לדעת מה אתם יודעים. והאם זה בכלל משמעותי?

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  22. ערב טוב, Dell Inspiron 15 5000 5570 אינו תומך 100/1000 ,יש אפשרות חומרית להעזר ? מחשב חדש בן יום ,לדברי טכנאי הוטנט לא ניתן לגלוש עד 200 מגה ללא כרטיס רשת תומך 1 גיגה זה מדוייק? ניתן להיעזר במפצל או דומה? תודה

23. Started by 69,

נתב מולטימדיה אלחוטי WMU-9000VPN מחירו כ 360 ש"ח - מישהו מכיר ? אני זקוק למוצר שיהווה : 1. פיירוול 2. נקודת גישה ללפטום עם כרטיס רשת אלחוטי (Access Point) 3. כניסות לחיבור רשת של מחשב נייח 4. כניסות נוספות למימוש רשת בייתיץ 5. שרת הדפסות 6. שיכין קפה (לא חובה) ;D האם המותר הנ"ל מומלץ ? האם יש משהו מומלץ יותר ? האם לא תהיה לא בעיה עם כרטיס רשת אלחוטי של DLink ? תודה ? תודה !

• 0 תגובות
    • 628 צפיות
  24. אני מעוניין לסלול רשת בקירות הבית. כשחיפשתי קצת באינטרנט ראיתי שיש פערי מחירים עצומים בין הכבלים השונים (בין 160 ל 1200 שקל ל 100 מטר) רציתי לדעת איזה כבל מומלץ לקחת לצורך הסלילה ומה ההבדלים ביניהם? אם מישהו יוכל לתת לי קישור לחנות המציעה כבלבאורך של 100 מטר ומתאים לצרכי הודע לו מאוד. מבחינתת המחיר.. אני מתכנן שהם ישרדו בקיר הרבה זמן אז לא אכפת לי להשקיע עבור איכות ואמינות. תודה מראש מתן עריכה: קיבלתי הצעת מחיר של שישה שקלים למטר עבור כבל קשיח מסוכך של 1 גיגה אדום. זה מחיר טוב?

• 29 תגובות
    • 6.8k צפיות
  25. Started by domuzy,

(אני מאמין שזה שייך לפורום הזה. מתנצל אם לא) אני מחובר דרך הכבלים ב-1.5MB עם 012 כספק. לאחרונה החלו ניתוקים בלתי פוסקים (לרוב זה תקלות 768 או 769 אם אני לא טועה) וההסבר הוא בעיית גישה למחשב המרוחק. זה לא קורה כשאני גולש בפועל ונמצא ליד המחשב, אלא רק כשאני יוצא מהבית לשעות ארוכות, משאיר את האימיול דולק (ולפעמים גם בלעדיו) והמחשב נשאר, כביכול, בלי פעילות "גלישתית". מהכבלים ניסו לעשות הכל, לטענתם- בדקו תשתית, תדרים מהמערכת, שלחו טכנאי שיבדוק בבית, אמרו לי לבטל את הסימון של "כיבוי במקרה של אי-שימוש" ב"ניהול החשמל" במאפייני כרטיס הרשת (אני מחובר בכבל רשת ולא בUSB למודם של "תומסון"), אבל כ-ל-ו-ם לא עוזר! מ-012 לא ראו שום דבר שקשור אליהם. מה אני עושה לפני שאתם "מאבדים" עוד חבר …

• 23 תגובות
    • 2.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.