רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,491 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אשמח להתייעצות קלה, אני שוקל רכישת ראוטר MESH חדש. העניין הוא שאני ירוק לחלוטין בנושאי תקשורת שכן מעולם בכל היסטוריית צרכנות הרשת שלי, לא השתמשתי בראוטר פרטי. תמיד השתמשתי בראוטר מהספקים אינטרנט. כעת, לאור זה שזה הפך להיות יותר פופולרי לגבות תוספת תשלום עבור זה (בעבר זה תמיד היה בחינם), אני שוקל כבר לקנות פרטי וזהו. 1. מה עדיף, HUAWEI WiFi AX3 Enhanced Edition או Xiaomi AX3200 ראוטר WIFI 6 ? אם יש לכם המלצות למכשיר אחר בכלל ברמת מחיר דומה, אשמח לשמוע. 2. יש לי אינטרנט סיבים של סלקום/פרטנר (לפעמים מחליף). אני זוכר שבעבר הם היו מביאים 2 מכשירים, גם ממיר של הסיבים וגם ראוטר, ולאחר כמה זמן הם החליפו את זה למכשיר אחד שהוא גם וגם …
-
-
- 1 תגובה
- 848 צפיות
-
-
שלום לכולם ושבוע טוב, במהלך 18 השנים האחרונות, אני משתמש בנתבים של בזק. כיום יש לי את ה- D-LINK 256 שלהם. אני מתבלט האם לעבור ל BE שלהם או לקנות פרטי מעצמי. רציתי לשאול על מה אתם ממליצים בפורום חוץ מ- ASUS. ומה אתם אומרים על זה: ראוטר D Link COVR AC1200 Dual Band Mesh Wi Fi COVR (ksp.co.il) האם זה כמו ה- BE או פחות ממנו או יותר? אני פשוט לא מתמצא בכל הדברים הללו. או שאולי כדאי כן לעבור ל BE שלהם? תודה רבה מראש לכל העונים.
-
- 1 תגובה
- 502 צפיות
-
-
יש לי ראוטר של B BEZEQ ואני משלם על באנדל של בזק + בזק בינלאומי. החיבור הוא 60MBIT ובחודשים האחרונים עולה התדירות של אירועי ירידה ניכרת במהירות (בבדיקת מהירות speedtest.net אני מגיע למהירות הורדה של 0.5MBIT). הפתרון הוא לנתק את הראוטר לחצי דקה, ואז המהירות חוזרת, אבל התכיפות של האירועים האלו עולה לאחרונה. האם זו בעיה של הספק? תשתית? של הראוטר? אמ;לק - לבקש שיחליפו ראוטר או לעבור ספק?
-
- 1 תגובה
- 734 צפיות
-
-
שלום, שידרגתי את התשתית בזק שלי מ100 ל200 מגה, ולכן גם שידרגתי את המודם-ראוטר שלי מ TP-LINK TD-W9970 ל TP-LINK VR600 V3. באותם תנאים, אני חווה מהירות קצה פחותה עם המודם-ראוטר החדש, אפילו שהמהירות ביציאה מהראוטר גבוה יותר עם הVR600. הראוטר מחובר קווית למתאמי רשת על-גבי חשמל TP-LINK TL-PA7020 V2 ומשם קווית למחשב. עשיתי בדיקה של מהירות לפני המתאם ואחרי המתאם, כאשר חיברתי את המתאמי חשמל קרוב אחד לשני והשתמשתי באותם כבלי רשת - זאת אומרת שבודדתי את השינוי בין הבדיקות למודם-ראוטר בלבד. אלו התוצאות שקיבלתי: ראוטר TD-W9970 מהירות לפני המתאם (ביציאה מהראוטר): 94.5Mbps מהירות אחרי המתאם: 94.5Mbps רואטר VR600 מהירות …
-
- 1 תגובה
- 728 צפיות
-
-
ככה מופיע לי 1. Gil Note בכלל לא נמצא בבית וזה טלפון איך הוא מחובר ועוד דרך כבל רשת 2. Yhudit Xiaomi הטלפון נמצא בבית אבל הוא מחובר בWifi ומוצג לי לי בכבל 3. ועוד 2 דברים שאין לי מושג מה הם. קראתי להם "אביזר לא ידוע בראוטר" 1 מהם מתחבר לפעמים דרך הWifi ומתנתק והשני מחובר קבוע בכבל רשת שלא קיים. בנתיים שמתי להם בקרת הורים שחוסמת את הגישה לאינטרנט. *לראוטר מחוברים פיזית בכבל רשת רק 2 מחשבים *הרשת מוגנת בסיסמה, סתם קראתי לה "רשת חופשית" בשביל לעצבן את השכנים *עם איפוס ושינוי הסיסמה בראוטר חיברתי דבר דבר וככה זיהיתי מה זה מה ונתתי לו שם ואייקון. אין לי מושג איך להיפטר מהדברים הלא ידועים שמחוברים ואיך שהדברים יוצגו נכון (כבל\Wif…
-
- 1 תגובה
- 676 צפיות
-
-
אני עושה שיפוץ בדירה. האם העברת כבל רשת לכל חדר בו אני רוצה טלוויזיה זה מספק את כל החברות כגון הוט? או אני חייב כבל טלוויזיה?
-
- 1 תגובה
- 607 צפיות
-
-
הכרטיס תומך 10/100 מגה ביט או מגה בייט ?
-
- 1 תגובה
- 629 צפיות
- 2 followers
-
-
שלום יש לי מודם WD-9970 שנמצא אצלי כבר מספר שנים. הוא מחובר ל mesh של לינקסיס מדגם Velop שנקנה לפני כשנה וחצי. כשאני משחק בפיפא באונליין יש לי הרבה פעמים פינג גבוה ובכללי יש לי דיליי במשחק שלא קורה אצל אחרים. לפעמים יש מקרים שבהם הפנינג קופץ ומגיע גם ל500-800. כשזה קורה אני מנתק ומחבר מחדש גם את המודם, גם את הראוטר וגם את הסוויטצ׳ וזה לרוב לא עוזר הרבה. הזמנתי טכנאי של בזק בינלאומי, הוא טוען שהמודל תקול ואמר שבלי קשר המודם הזה לא טוב לגיימינג ולקנות אחר שטוב יותר. ב ksp המוכר אמר שכל עוד המודם מתפקד רק כמודם אז אין טעם להשקיע ולקנות את ההכי פשוט. כל הפורטים של הפיפא פתוחים לסוני וזה עדיין קורה. שאלות: 1. איך אני מוודא שיש בעיה במודם? אולי הב…
-
- 1 תגובה
- 720 צפיות
-
-
שלום רב, בשבוע הקרוב יחברו בזק את השכונה שלנו לתשתית סיבים. כיום ספק התשתית שלי הוא בזק וספק השירות (מזה שנים רבות) - בזק בינלאומי. בעבר ניסיתי לאחד קבלת השירותים האלה מבזק ולאחר מכן מבזק בינלאומי, תמיד היו בעיות, ולכן חזרתי לפיצול. אבל כעת כשיהיו תשתיות סיבים, עולה שוב השאלה. האם להישאר במצב הקיים (ואז להזמין מבזק חיבור לסיבים, נתב + Mesh) ולשדרג את מהירות הגלישה בבזק בינלאומי), או לעביר את הכל לבזק בינלאומי או לבזק? שיקול עיקרי להישארות עם בזק בינלאומי כ- ISP הוא שכתובת הדוא"ל שלי משמשת אותי כ- USERBAME בעשרות רבות של אתרים. השאלה השנייה, איזו חומרה טובה יותר? נתב WIFI PLUS של בזק בינלאומי, או נתבה B BEZEQ? אותה השאלה לגבי אביזרי ה- Mesh. …
-
- 1 תגובה
- 561 צפיות
-
-
אני גר בבית בפרטי בשכונה די ישנה בפ"ת התשתית של בזק פה היא עד 40 מגה, ובזמן האחרון נהיה בלתי אפשרי לגלוש, מחובר בזק+בזבל(פינגים של עם 1200 לרוב האתרים בשעות מסוימות) חושב על לעבור להוט 500 מגה האם יש חובה לשלם על המודם שלהם?(יש לי ראוטר פרטי) יש אפשרות להתחבר ללא CGNAT בהוטנט?
-
- 1 תגובה
- 655 צפיות
-
-
היי, אני היום לקוח פרטנר, מאוד מרוצה. אני עובר דירה ולצערי הם לו פרשו באיזור שאני עובר אליו. מי עדיף? Bezeq, Unlimited, cellcom אין לי ניסיון אם אף אחת מהן בסיבים תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 877 צפיות
-
-
יש לי ראוטר של בזק IAD604 שאני רוצה לחבר אותו לאינטרנט דרך מודם סלולרי חיברתי את המודם הסלולרי לכניסת USB של הראוטר, בהגדרות אני רואה שהראוטר מזהה אותו כמודם סלולרי, אבל בפועל אין אינטרנט. מה צריך לעשות כדי שהראוטר יתחבר לאינטרנט דרך הסלולרי?
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
היי אני רוצה לעבור לסיבים של פרטנר, מהירות 300 מגה. השכרת הנתב עולה 25 שקל לחודש, אז אני מעדיף כבר לקנות באופן פרטי. האם כדאי לקנות את ה SAGEMCOM 5770 שפרטנר משתמשים בו או עדיף ראוטר אחר? אני שואל גם מבחינת אפשרות מעקב ותיקון תקלות של פרטנר, כי תמיד הם אומרים שראוטר פרטי הוא בעייתי. עדיף דגם שניתן לרכוש בארץ. אני לא מבין כלום בראוטרים. אני רק רוצה ראוטר שיעבוד מהר, עם WIFI “חלק" וללא תקלות, ושיתאים לפרטנר מבחינת תמיכה. תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 833 צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן חברים , לאחרונה הצטרפתי לתשתית הוט + ספק בזק בינלאומי 500\10 . ונתקלתי בכמה בעיות - - הפינג שלי לא יציב לשרתים באירופה כמו בתשתית בזק . בנוסף במהירות הורדה אני מקבל 450+ אך בהעלאה אני יציב על 2.8 (אמור להיות 10) דיברתי עם הוט הם עשו לי 4 ריסאטרטים למודם ואז אמרו שאין להם מושג . אני עם הוטבוקס 4 (בברידג' ) ונתב ASUS מישהו נתקל בבעיה?
-
- 1 תגובה
- 734 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, יש לי ראוטר d link dsr 250 שאני לא מצליח לחבר. בראוטר החיבור WAN הוא RJ45 והחיבור מבזק הוא RJ11. לא בטוח מה אני צריך לעשות.. אשמח לעזרה
-
- 1 תגובה
- 401 צפיות
- 1 follower
-
-
או שמא עלי לומר "משוייך"? שלום! תחת הגדרות הראוטר, הבחנתי שכתובת האייפי מתחילה ב-100, בעוד שבאתר whatismyip היא מתחילה ב-77. המסקנה, כולם כבר בטח יודעים - שיוך ל-NAT. אז פניתי לספק. לא הייתה בעיה לקבל מהם אישור להסיר את השיוך. מה שקרה אח"כ זה שהאייפי אכן שונה מ-100 ל-213 (תחת הגדרות הראוטר), אך ב-whatismyip נותרה עדיין הכתובת שמתחילה ב-77! אז האם אני עדיין משויך ל-NAT? יותר מהאכזבה שאני עדיין משויך, אהיה מאוכזב יותר ששיקרו לי במצח נחושה. אזדקק לתשובה חד משמעית על מנת שאוכל לחזור אליהם ולטפל בנושא. תודה.
-
- 1 תגובה
- 582 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, רכשתי נתב של xiaomi ax6s עם מתאם סיב של tp-link (https://bstore.bezeq.co.il/internet/network/42255?WT.action_av=product_page_clicked&WT.action=product_page_clicked&WT.stage_desc=product_page_clicked ) עם מתאם sfp שרכשתי מבזק עצמם. אני נכנס להגדרות הנתב, מגדיר pppoe. שם משתמש: gilad***@014 סיסמה: ****** אבל הנתב לא מתחבר לספק. יש למישהו תובנה איך עושים את זה נכון?
-
- 1 תגובה
- 483 צפיות
- 1 follower
-
-
היי לכולם, אחרי קריאה על החיבור עם נתב פרטי, התחברתי לסלקום, יש לי מתאם נוקיה שלהם. אני מקבל כתובת שמתחילה 10.69 בנתב שלי כתובן שהגדרת חיבור PPPOE ואני מתחבר ולא יוצא לאינטרנט. יש לי גם הודעה של Netvison שהתשתית לא מוגדרת תקין. הבעיה היא שבשירות לקוחות יש להם משפט אחד בלבד ״אהה ראטור פרטי... אנחנו לא תומכים״ ניסיתי לעשות Clone ל Mac של מתאם סיב של Nokia אבל זה לא עובד עצות? מה אני יכול לעשות? איך אני יכול להסביר בתמיכה את הבעיה? הלוג חיבור מהנתב May 5 08:32:40 kernel: <=== Deactivate Deep Green Mode May 5 08:32:49 zcip client: configured 169.254.15.51 May 5 08:32:52 pppd[8028]: Connected to 40:01:xx:xx:xx:xx v…
-
- 1 תגובה
- 3k צפיות
- 1 follower
-
-
יש צורך בממיר מדיה מיצרן מסוים? מתאם sfp יש לי שבזק סיפקו לי.
-
- 1 תגובה
- 522 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום. התחברתי לסיבים האופטיים של 019. כדרכי בקודש, דבר ראשון לאחר שודאתי שהכל עובד, ניסיתי להכנס לממשק הניהול של הראוטר (INNBOX G68). הכתובת 192.168.1.1, אבל אין לי מושג מה שם המשתמש והסיסמה. הטכנאי שהתקין אמר שהוא לא יודע, ושאדבר עם התמיכה. התמיכה העבירו אותי למישהו בכיר יותר, שאמר שהם פשוט לא נותנים את המידע הזה. גם בגוגל לא מצאתי. האם מישהו נתקל בזה? מכיר? נראה ש 019 שינו את השם והסיסמה הדיפולטיים. אני מתלבט אולי לנסות hard reset למכשיר, ולהתחיל מההתחלה. אבל אני חושש שמא יהיו לזה השלכות לא צפויות... אם זה היה ציוד של בזק, הייתי עושה את זה ללא היסוס. פשוט פה אני קצת חדש לעולם של הסיבים. עדכון: עשיתי …
-
- 1 תגובה
- 6.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכם הותקנה בבית רשת פייבר של בזק. המחשבים הנייחים מחוברים שניהם ב WIFI לראוטר הטכנאי אמר שכדי לגלוש במהירות החדשה עלי להחליף לכרטיסי רשת חדישים יותר. האם זה נכון? האם כרטיס DLINK DWA185 מתאים? תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 467 צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי ראוטר פרטי בן שנתיים. TPLINK עד הבוקר הגלישה היתה בסדר. לפני שעתיים בעיות בגלישה בכל המחשבים - מחוברים בקווי. לא WIFI. בזק בינלאומי תשתית בזק. אתחול כמה פעמים של הראוטר לא עזר. אתחול מחשבים לא עזר. מאתחל ראוטר - הגלישה למשך 5 דקות עובדת בסדר PING 7-8. אחרי זה PING קופץ ל 400 ומעלה..... תמיכה טכנית בזק בינלאומי בדקו אצלהם הכל בסדר. הפילו את קן בזק בזק מאצלהם בארון התקשורת - הראוטר התנתק והתחבר....ושוב אותה בעיה חוזרת. האם שווה לעשות RESET לראוטר ולהגדיר הכל מחדש? או שזה משהו אחר? אשמח לתובנות/עצות מה לנסות לעשות. לפני RESET והגדרות מחדש. תודה לכל המגיבים
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום, בורכתי לאחרונה בבשורה כי בשכונה שלי יש סוף סוף חיבור לסיבים, והחלטתי בהזדמנות זו לשפר את הרשת הביתית הכללית שלי. אני גר בבית פרטי עם 2 קומות ומרתף, ותכננתי להוסיף ליד כל מחשב נקודת Ethernet, לבטל את הרשת האלחוטית המשודרת מהראוטר ולהחליף אותה ב-2 אקסס פוינטים (מקווה שרק 2 יספיקו) שיחוברו ישירות לסוויץ' על מנת לוודא קליטה אחידה ברחבי הבית. כיוונתי בהתחלה לקנות סוויץ' לא מנוהל של 16 שקעים ללא אופציה של PoE אבל נתקלתי ביותר ויותר פתרונות הכוללים AP המבוססים על PoE - האם יש סוויץ' עם 16 פורטים ו-PoE+ במחיר סביר בארץ/בחו"ל או שאפשר להסתפק ב-Injector לכל מכשיר PoE? כמו כן, האם יש לכם המלצה ספציפית לאקסס פוינט מסויים? רציתי לרכוש מכשיר התומך ב-W…
-
- 1 תגובה
- 2.6k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, רציתי לדעת כמה יעיל פתרון של מגדיל טווח wifi לבית. הראוטר שלנו ממוקם בחדר במרכז הבית (דירה של כ-110 מ"ר), לא בממ"ד ובמקום גלוי בחדר ומשום מה הקליטה ביתר החדרים בבית היא אפסית עד לכדי לא קיימת. 1. האם הצבת מגדיל טווח בחדרים האחרים יכולה לפתור את זה? 2. אם כן, מה טווח המחירים של מוצר שיכול לספק מענה לזה? כי ראיתי מוצרים יקרים יחסית (מעל 1,000 ש"ח). 3. האם עדיף להצטייד עצמאית או לבקש מחברת האינטרנט? תודה.
-
- 1 תגובה
- 713 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני מעוניין למקם את הראוטר שלי בארון התקשורת. יש לי שם נקודת חשמל, אבל לא נקודת בזק. איך אני מחבר את הראוטר לקו הבזק? בתמונה מה שרואים זה כבל של קו טלפון פתוח (האדום-ירוק) וברקע את הלוח KRONE. יש לי טיפה רקע בעבודה עם תקשורת בעזרת מדריכים, יש לי מלחץ KRONE. בעיקר מה שאני זקוק פה זה להסבר מדויק מה לחבר ולאיפה. תודה מראש למסייעים! https://drive.google.com/file/d/1EVavmPNaBXzC4rATDFv5qlQdpwb7mDvy/view?usp=sharing
-
- 1 תגובה
- 741 צפיות
- 1 follower
-