רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,491 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני סובל מאינטרנט גרוע, כל הזמן הרשת נופלת, ה-WIFI חלש, עברתי כבר 3 ספקים (נכנסתי לדירת שותפים בה היה אקספון, מהר מאוד העברתי אותנו ל-012, ואחרי שגם זה לא עזר, עכשיו עברנו לבזק בינלאומי (עם תשתית של בזק בכל אחת מהספקיות האלו)) יש ראוטר של TPLINK, TDW9970 הוא תלוי די גבוהה על הקיר, במרכז הדירה. אבל אנחנו פשוט סובלים מאינטרנט מחריד... ניסינו המון דברים, שינוי ערוץ, מיקומים שונים בבית.... לא עוזר כלום רוצה לנסות פתרון אחרון לפני שאני הולך לגור מתחת לגשר בתוך קופסאת קרטון - לקנות מודם\ראוטר חדש זקוק להמלצות, מבחינתי אין מחיר לאינטרנט טוב, אז אין מגבלת תקציב. שיתמוך במה שצריך לתמוך, הבנתי שאם יושבים על תשתית של בזק אז …
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
בוקר טוב לכולם. אני כרגע מתכנן את מערכת החשמל והתקשורת בביתי ויש לי מס' שאלות בנושא מכיוון שאינני מבין לחלוטין מה לשים ואיפה. ארון החשמל + תקשורת בדירתי הוא ארון שקוע בקיר 20 ס"מ ולכן יש מספיק מקום להכניס אליו ציוד. פינת המחשב המרכזית של הבית (שתכלול את המדפסת/סורק וכד') תהיה בממ"ד כיוון שאין לה מקום אחר שיכול להתאים בצורה נוחה יותר. השאלות שלי הן: 1. האם למקם את הראוטר+מודם בארון התקשורת? אני חשבתי למקם את הראוטר+מודם בארון התקשורת בשביל להמנע מבלגן מכל חוטי התקשורת שמגיעים מכל החדרים וצריכים להתחבר אליו. האם ניתן למקם רק רכזת (switch אם אני לא טועה) ואז למקם את הראוטר+מודם במיקום אחר בבית והוא יתחבר בעזרת כבל יחיד לרכזת? 2. במידה ואתם ממליצים למקם רק את הרכז…
-
- 1 תגובה
- 4.7k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום חברים, אני גר בדירה ישנה בת 40 +/-, ואני רוצה להגביר את הקליטה האלחוטית באחד החדרים( למטרות עבודה, אני מתחבר ב-vpn לשרתים של העבודה). אני יודע שיש מספר אפשרויות: -repeater - העברה על גבי רשת חשמל. הבנתי שאם הבנייה ישנה, העברה של רשת האינטרנט על גבי רשת החשמל בעייתית. אפשר הסבר למה? ואולי פיתרון אחר? (כבל ישיר לא בא בחשבון עקב וטו של האישה :] ). וראיתי את המוצר הבא: tp-link TL-PA211, רציתי לדעת אם מישהו מכיר את המוצר ואיך הוא. תודה.
-
- 1 תגובה
- 894 צפיות
- 1 follower
-
-
אני מחפש מתאם רשת חשמל מהיר, ללא wifi , עם שתי כניסות רשת (באחד המתאמים), שיהיה בו שקע חשמל במקום השקע שהוא תופס (באחד הצדדים שאני צריך להתקין אותו, יש שקע חשמל אחד בלבד שמחובר אליו רב-שקע ואני מבין שלא מומלץ להתקין את המתאם על רב שקע), רשת חשמל רגילה (לא תלת פאזי). מעדיף לרכוש בארץ, למרות שמחיפושים שעשיתי לא מצאתי משהו שעונה על הדרישות. כן מצאתי בחו"ל, לדוגמא TL-PA9020 , אבל מתעוררות הרבה שאלות: התקע של המתאם מתאים לשקע הישראלי (יש הארקה/אין ?, אם אין, משפיע על ביצועים ?), השקע שיש במתאם יתאים לחיבור רב-תקע (עם הארקה), מוצר מהסוג הזה מותר בכלל ביבוא ? לא יעצרו אותו בכניסה לארץ ? אם יש מענה לבעיות האלו אני בהחלט פתוח גם להזמין מחו"ל. …
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לעבור לשירותי הטלויזיה של יס והיום ביקר אצלי המתקין ואמר שאין לו גישה לאינטרנט כי הראוטר של בזק לא קרוב לממיר או לכל נקודת כבל קואקס' בבית. אני מעוניין להוסיף עוד נקודת בזק בסלון, העניין הוא שאין כ"כ גישה משם לארון תקשורת. קיימת אפשרות להעביר כבל מנקודת בזק שקיימת ולמקם נקודה חיצונית במקום שאני רוצה? כרגע מחובר לאותה נקודה המודם וגם טלפון קוי (דרך פילטר של בזק).. אז השאלה שלי אם ניתן לפצל את הנקודה הזו לשתי נקודות שאחת תשאר במקום הנוכחי והשניה תהיה בסלון דרך כבל חדש שאעביר.. תודה לעוזרים :)
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, התקנתי ddwrt על הראוטר שלי. הראוטר מחובר למודם של tplink. לאחר ההתקנה, אין לי גישה לאינטרנט. כשהיה לי את מערכת ההפעלה המקורית של הראוטר, הוא אמר לי שהוא משנה את האייפי וזה עבד. אך אחרי ההתקנה של הddwrt אין לי גישה לכלום מלבד לממשק. ניסיתי לשנות את האייפי למשהו אחר מ192.168.1.1 אבל כל פעם הוא כאילו זורק אץ הראוטר הצידה ועובר להשתמש בראוטר של המודם. כשאני עושה פתרון בעיות, זה אומר לי שיכול להיות שאין לי DNS server, ניסיתי לשים בהגדרת את הdns של גוגל וזה לא עבד. ההגדרות עכשיו זה dchp automatic האייפי מה שנתתי למעלה הgateway והדי אנ אס ריקים. למישהו יש רעיון מה אפשר לעשות?
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם. בימים אלו אני בתהליך בירור לחיבור לתשתית של בזק, וכל הזמן הם משווקים לנו את הנתב החדש שלהם Be. מן הסתם שכל מיני חברות אחרות, כמו סלקום למשל, מציעות לנו גם להתחבר לשירות תשתית + ספק שלהם, וכל אחת מציעה מחיר אטרקטיבי כזה או אחר. האם יש איזשהו נתב מומלץ של חברה מסויימת שאתם יכולים להמליץ עליו? בזק ללא ספק עיצבה נתב מעניין, אבל יותר מאשר עיצוב, חשוב לנו שיהיה נתב טוב. אשמח להמלצות
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
קניתי שירות vpn של keepsolid שקיבל כאן מחמאות בדיון. האם מספיק להתקין אותו על מערכת ההפעלה או שצריך להגדיר עניינים ברשת הביתית?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב ברשותי 3 מחשבים אחד נייח והשאר ניידים (יש עוד ניידים אבל הם לא קבועים שם ) ברשותי 2 מדפסות רשת נגדיר זאת כך בחדר הראשי יושב הראוטר הראשי שמחובר לבזק ע"י קו טלפון בחדר השני היושב במרחק רב ממנו 55 מטר יושב ראוטר מס' 2 שמחובר קווית ע"י כבל cat 7 בחדר השלישי שיושב מעל החדר הראשי במרחק 25 מטר יושב לו בנחת הראוטר השלישי שמחובר קווית ע"י cat 7 האם הדרך הטובה ביותר לחבר אותם ולגלוש כמובן מכל מקום ולהדפיס מכל מקום היא שהראוטר הראשי יתן כתובת ip לכל ראוטר מעבר ל dhcp דהיינו הראוטר הראשי נותן טווח 1-32 אז הראוטר השני לו מקבל 10.0.0.33 (ושם אני מבטל את ה dhcp ) והראטור השלישי יקבל כתובת 10.0.0.34 (ושוב מבטלי…
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אשמח מאוד אם תעזרו לי בשאלה אחת שאני לא יודעת תשובה מדוייקת אליה. מדוע מתג לעולם לא ילמד כתובת broadcast?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום ביום ראשון בא טכנאי להתקין לי אינטרנט של הוט 200 מגה עם ספק itc עכשיו אני שמעתי ביקורות לא טובות על הספק הזה אני עשיתי מנוי היום לספק הוטנט דרך אתר האינטרנט שלהם היתקשרתי להוט נט בגלל שלא קיבלתי שם משתמש וסיסמה כמו בבזק כי אני חשבתי שזה כמו בזק מקבלים שם משתמש וסיסמה לראוטר היתקשרתי להוטנט והנציגה אמרה לי שאין הוטנט שם משתמש וסיסמה כמו בזק צריך להתקשר להוט לבקש מהם שיוך לספק הוטנט השאלה איך הם משייכים אותי לספק הוטנט האם הם יידעו שיש לי מנויי אצלהם? ומה ההבדל בין חייגן .ואינטרנט ללא חייגן? מישהו יכול להסביר לי כי אני כל החיים שלי הייתי בבזק והוט ממש חדש לי מישהו יכול לתת לי הסבר עוד משהו קטן האם בשביל להחליף ספק אינטרנט צריך להתקשר להוט בהנחה …
-
- 1 תגובה
- 5.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני מתכנן להתנתק מהוט ממש בקרוב, וכרגע הדבר היחיד שמחזיק אותי אצלם הוא ה- MoCA שלהם אשר רק בזכותו יש לי אינטרנט נורמלי בממ"ד .. לקראת ההתנתקות אני רוצה לארגן לעצמי פתרון MoCA חלופי (בהנחה שאצטרך להחזיר את הציוד שלהם) ראיתי שהעלות היא לא מבוטלת ולכן שאלתי היא כזו: האם למישהו יש ניסיון עם מתאמי MoCA ? האם ישנו דגם ספציפי שאתם ממליצים עליו? האם יעבוד גם כאשר לא אהיה מחובר להוט? טיפים נוספים? ובבקשה אל תציעו לי רשת על חשמל, מאריכי טווח, mesh וכדומה .. רשת על חשמל לא עובד טוב ובנוסף לא מעוניין בקרינה שבאה עם כל הפתרונות מבוססי wifi. תודה
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
במסגרת החידוש אינטרנט, אחרי 3 שנים, בזק לא מוכנים לוותר על ה 10 שקלים דמי שכירות של המודם. הם מציעים לי לקנות אחד דרכם ב 360 שקל.... בכל מקרה, רציתי לדעת, בשביל 100 מגה, איזה מודם או מודם משולב ראוטר עדיף לקנות ? (כיום יש לי ראוטר שאני די מרוצה ממנו, למרות שהוא לא תומך בכל ה WIFI החדשים. TL-WDR4300)
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
יש לנו בבית שני ממירי יס, הממיר המקליט הראשי נמצא בסלון ועוד ממיר אצלי בחדר שמחובר בכבל ישירות לראוטר. בממיר בסלון (מחובר בHPNA) יש תקלה (102) כמעט על בסיס יומי בעיקר בשעות אחה"צ וערב, הפתרון של יס ופרטנר בפתרון התקלה הוא כל הזמן לנתק את הראוטר,לנתק את הממיר,לוודא שכל החיבורים מחוברים היטב וכו... דיי נמאס לנו כבר מפתרון זמני של אנשים שמקריאים סקריפטים מוכנים מהמחשב. אם לא יימצא פתרון לבעיה נחזור ל"עד 100 מגה" של בזק כשבפועל בכלל מקבלים 40-50... ראוטר Technicolor TG789vac שפרטנר סיפקה. רעיונות? תודה על העזרה :)
-
- 1 תגובה
- 3k צפיות
-
-
אהלן, אני רוצה לחבר 3 חדרים דרך מתאם מוקה. כרגע יש לי ראוטר של הוט עם אינטרנט אל חוטי שלא עובד בצורה טובה לקומה השניה (אני מחפש מהירות גבוהה לצפייה בטלוויזיה על האינטרנט, לא משהו שה-WIFI יודע לתת לי) אני רוצה לקנות מתאם מוקה להעביר את האינטרנט על הכבלי קואקס שיש כבר בבית. אני צריך סה"כ 4 מכשירי מוקה. כמה שאלות: 1. יש מכשיר מומלץ שכולל גם יציאת קואקס שיידע לתת לי את החיבור לראוטר של הוט? (בסוף האינטרנט בבית הוא של הוט...) 2. אם אני לוקח מהוט זוג מתאמי מוקה האם אני אוכל לרכוש 2 נוספים בנפרד שיעבדו איתם ביחד או שחייב את כולם מאותו הדגם כדי לחסוך בעלויות? 3. איך מבחינת הראוטר זה עובד? .... הרי בת'כלס יוצא מהראוטר כבל …
-
- 1 תגובה
- 4.2k צפיות
-
-
שלום, רכשתי דומיין מהאתר של בזק (הבנתי שזה בסופו של דבר מנוהל ע"י domainthenet לפי ה whois) אני רוצה לעשות הפנייה לאתר אחר שלי (WiX), אבל אני לא מוצא שום דרך לעשות את זה דרך הקונסולת הגדרות הפשוטה שהם מספקים זה נראה כאילו יש אפשרות לעשות רק ניהול רשומות ולא לעשות העברה מישהו יודע איך אפשר לעשות את זה במקרה? תודה
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום מה אומר המסך של הסטטוס חיבור בהוט ? האם יש לי הפרעות על הקו ? אני עם תשתית הוט ובזקבינלאומי ומקבל איטיות נוראית בבדיקת מהירות דרך הקודי, כאשר מהדפדפן הכל תקין. https://imgur.com/a/lBkXUmy
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
מחפש עצה לגבי פרטנר פייבר - כרגע אני עם הוט במהירות 100 וספק של בזק בינלאומי - הכל עובד תקין, מקבל את כל רוחב הפס ופינגים טובים לשרתים בחול לצרכי גיימינג. פרשו פרטנר פייבר פייבר ושוקל לעבור - קוסם לי החסכון במחיר (כנראה שאעשה חבילה של 200 או 500) והאופציה לרוחב פס אימתני. כרגע, הדבר שאני הכי חושש ממנו הוא יציבות החיבור וה latency לשרתים בחו"ל. האם מישהו ממליץ לגיימינג? כדאי להחליף למרות שהיום הכל תקין? אשמח לעצה אם למישהו יש. תודה!
-
- 1 תגובה
- 3.3k צפיות
- 1 follower
-
-
היי. המחשב שלי פורמט מחדש מוינדוס 7 לוינדוס 10. יש לי סטירמר שמחובר לרשת עם כתובת IP. בער כאשר הקשתי את כתובת האיי פי של הסטרימר היה נפתח לי כמו כונן במחשב עם התיקיות והייתי יכול להעביר לשם סרטים מהמחשב פשוט העתק הדבק. היום כאשר יש לי וינדוס 10 ואני מקיש את כתובת האייפי של הסטרימר זה נפתח לי כמו דף אינרנט http://10.0.0.88/frameForBrowser.php . webremote ואני רואה הכל רק אני לא יכול לעשות העתק הדבק ולהעביר לשם סרטים. אשמח לקבל עזרה . תודה
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
הי אני עובר לבית חדש 100 מ"ר עם 4 חדרים, כל הבית הולך להיות מחובר בSTING TV שזה רץ על אינטרנט + שימוש באייפד + הורדות סרטים (מקווה גם 4K) + שימוש בפלייסטיישן עם משחקים ברשת. מעוניין קודם כל להבין, מה יותר יותר כדאי, מודם + ראוטר או אוטר משולב מודם ? במידה וכדאי מודם + ראוטר, האם כדאי לקחת את המודם שאני מקבל מהספק ולקנות ראוטר בעצמי ? עוד דבר לאיזה חברה כדאי להתחבר ? אני נגד HOT ומאוד אוהב את בזק (גם מניסיון), האם יש חברה שנותנת מעל 200MB ? או שכדאי להתחבר לחברה ספיציפית ? מעוניין שתיהיה קליטה בכל החדרים בבית ברמה גבוהה, כולל הממ"ד שקיים בדירה. לגבי הראוטרים הבנתי שמומלצים ה-2 האלה : TP-Link Archer VR600 https:…
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
שלום כולם, אני מתכנן לקנות WIFI reciver במטרה לחבר PC למקרן (אמור להתחבר לHDMI של המקרן בסוף) העניין הוא שלפי מה שהבנתי, התקשורת 'תחסום' לי את האפשרות להשתמש בכרטיס הרשת לטובת התחברות לאינטרנט. אשמח לשמוע אם הבנתי נכון ואם כן, איך אפשר לפתור את זה (סטרימינג דרך WIFI וגם תקשורת אלחוטית כלשהי למקרן) תודות מראש,
-
- 1 תגובה
- 923 צפיות
-
-
שלום רב, התחברתי לפרטנר בסיבים אופטיים 200 מגה הורדה. אני מעוניין לרכוש ראוטר נפרד , יש המלצות ?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, קניתי מחשב נייד חדש - Lenovo ideapad 330 ולעתים תדירות אני לא מצליח להעלות קבצים לרשת (החל מהגשת עבודות לאתר של האוניברסיטה ועד לשליחת קובץ במייל- כולם במשקל נמוך). החיבור הוא על בסיס WiFi באמצעות מודם-נתב של בזק. כשאני מבצע בדיקת מהירות של speedtest.net מיד לאחר מכן- יש מהירות הורדה אך הוא לא מצליח לבדוק מהירות העלאה וטוען שהמחשב לא מצליח לבצע את הבדיקה. יש לציין שזה קורה לסירוגין, אך לעיתים תדירות. לאחר מכן פתאום הכל יכול להיות בסדר. אשמח לעזרה
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם , התחדשתי במחשב נייח. הכרטיס רשת שלי הוא : Gigabyte GC-WB1733D-I Adapter AC9260 PCI-E ניסיתי להוריד כמה סוגים של דרייברים מהאתר שלהם ופשוט הכרטיס רשת לא מתחבר למחשב מישהו יכול לעזור לי בבקשה?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
יושב אצלי על הרשת הקוית (לא ב-WIFI) משתמש לא מוכר. TwonkyProxy[None IP=192.198.1.10 לא מצליח לחסום אותו. האפ מוכר למישהו? מזיק? איך אפשר לחסום? תודב שלמה
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-