רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,491 דיונים בפורום זה
-
היי, יש לי שאלה בקשר לעובי ורמת הסיכוך של כבלי רשת. אני צריך כבל רשת חדש לבית, עכשיו להבנתי הם מגיעים בעובי שונה ובסיכוכים שונים. ראיתי כבלים בעובי 22AWG ו28AWG. לפי מה שהבנתי מספר גבוה = כבל דק יותר וזה לא בהכרח דבר טוב, ובנוסף שעובי בוחרים לפי אורך הכבל. רציתי לשאול איזה כבל לדעתכם יהיה אופטימלי לאורך 15-20 מטר. איזה עובי מומלץ ואיזו רמת סיכוך? הכבל יעבור בין 3-4 קירות מחדר עד הנתב לכן חשוב שיהיה עמיד. ובנוסף אני מכוון לכבל מסוג CAT6 כדי להמנע מהפרעות, לא מפריע לי העניין הכספי. תודה רבה מראש.
-
- 4 תגובות
- 4.7k צפיות
-
-
אני עובר לדירה חדשה ואני רוצה לעשות שם אינטרנט ADSL במהירות של לפחות 2.5/250 אבל האמת בא לי יותר על 5/500 בכל אופן רציתי לדעת באיזה חברה הכי מומלץ להתחבר ומשהו שיותר חשוב זה שאני צריך ראוטר כי חוץ מהמחשב השולחני יהיה לי גם לפטופ שאני צריך שיהיה לו אינטרנט אז רציתי לדעת אם כדאי לקנות את הראוטר אצל בזק או פשוט ללכת לחנות מחשבים ולקנות דגם מומלץ? תודה..
-
- 21 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני עובר מהבית לחודשיים לבית של סבתא שלי ואני מעוניין בחיבור אינטרנט בלי התקנות מיותרות. אני עובר עם מחשב נייד וגם יש אופציה לקחת איתי ראוטר. מה האופציה האידיאלית בשבילי חוץ מלבקש מהשכנים ססמא לאינטרנט? אני צריך אינטרנט בסיסי, לא משו מטורף, ומצד שני אני לא רוצה להתקין תשתית וכדומה כי זה רק עניין של חודשיים. נט-סטיק עדיין קיים?
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
אני עובר לצפון לגור אצל סבתא שלי למשך חודשיים. יש לי מחשב נייד. אצל סבתא שלי יש כבלים של הוט ולי יש אייפון ששייך לאורנג'. (לא יודע עד כמה זה רלוונטי) איך אני משיג אינטרנט במחיר טוב למשך החודשיים האלו ללא כל ההתקנות מטעם הכבלים, אני לא רוצה לעשות נקודת גישה בשביל חודשיים, מה גם שהאינטרנט לא צריך להיות 100 מגה או משהו כזה, שיתאים לגלישה סטנדרטית. דרך אגב אם זה עוזר, בבית יש לי אינטרנט של הוט וספק של בזק בינלאומי. יודע שזה דיון קצת מוזר, תודה לכם!
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי אני עובר דירה ואני צריך המלצה לתשתית וספק. אני רוצה לעשות 100 מגה. ומה שחשוב לי זה MS לגיימינג. הייתי עד עכשיו בבזק+בינלאומי והייתי מרוצה, אבל הם רוצה כפול מהמחיר של CCC לדוגמה. איך CCC מבחינת MS? האם הם מומלצים? משהו אחר שמומלץ?
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני עובר דירה, יש לנו בבית 3 מחשבים כאשר כיום כולם מחוברים לאינטרנט דרך ראוטר אחד (שכולל גם switch ז"א יש לו 4 כניסות) והעברתי את כבלי הרשת דרך הקיר מחדר אחד לשני. בדירה החדשה יש 3 מחשבים ב3 חדרים שונים, בכל חדר יש חיבור אינטרנט. השאלה שלי-האם הפעם אני יכול פשוט לקנות 2 נתבים נוספים (סה"כ 3 כולל האחד הקיים) אחד לכל מחשב? מה המשמעות של זה? כמה עולה נתב היום (לא ראוטר, יש ראוטר קיים ולא צריך 3 רשתות wifi בבית)?. (אני מניח שאי אפשר להעביר כבל רשת הישר מהקיר עד למחשב, אלא צריך ראוטר/מודם/switch ביניהם). תודה לעוזרים.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, עד היום הייתי בבזק בתשתית 50\3 + ספק 014 במסלול הרגיל, לא גיימר או משהו כזה. הציוד הוא נתב VDSL6740 שהגדרתי כמודם, אליו מחובר נתב DLINK DIR-826L פרטים כאן: http://www.expertreviews.co.uk/wireless-routers/1297129/d-link-dir-826l-cloud-gigabit-router-n600/specifications הכל כמובן עובד מצויין, פינגים נמוכים, אין ניתוקים, טורנטים מגיעים למהירות מקסימלית (טראקרים פרטיים) ובאמת שאין תלונות. היום צריך להגיע טכנאי של הוט ולהתקין HOTBOX + חיבור לספק הוט נט במהירות 100 מגה. (למה? כי אבא משלם וככה הוא החליט) כמה שאלות: 1. בהנחה שעדיין אעבוד עם הנתב הפרטי ואגדיר את ההוט בוקס כמודם בלבד, האם עדיף לעבוד בתצורת L2TP או MPLS? (אין לי ספק שהנתב שלי יסחוב בקלות חייגן במהירות הז…
-
- 4 תגובות
- 927 צפיות
-
-
היי חבר'ה, "זכיתי" בכך שאני יכול לבחור באיזה תשתית סיבים להשתמש. מה הכי מומלץ מבין השלושה?
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
- 2 followers
-
-
אני עובר לכבלים אצל חברת תבל דיגיטל בגלל סיבה אחת ברורה: המחיר הרבה יותר זול. הם אמרו לי שאני צריך לשלם 100 שקל חד פעמי על הרכבת המודם במחשב. השאלה שלי היא למה לעזאזאל אני צריך לשלם 100 שקל אם אני יודע בעצמי לעשות את זה, אני טכנאי מחשבים וזה בדיוק 2 דקות לחבר מודם, ודרך אגב אני כרגע בADSL והמודם הוא USB ויש לי כרטיס רשת אחד במחשב שהוא בשימוש בשביל שיתוף האינטרנט, האם אני צריך להוסיף עוד כרטיס רשת בשביל המודם של הכבלים? האם אני מקבל מהם כרטיס רשת בכלל? ואם כן למה שאני ייתן לאיזה טכנאי זוטר של תבל לגעת לי במחשב ולהתקין בעצמו את הכרטיס? דרך אגב האם המודם של הכבלים יותר אמין משל הADSL USB?
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן, אני מחובר כרגע ב-ASDL דרך בזק והספקית שלי הינה NETVISION בחבילה של 2.5MB. מסיבה לא ברורה יש בעיות בתשתית של בזק באזור שלי וכתוצאה מכך איני יכול להשתמש ברוחב פס של יותר מ-1.5MB ואני סובל מפינג גבוה ולאגים ב-Starcraft ולכן, אני נאלץ לעבור לכבלים. השאלה היא דרך איזו חברה להתחבר והאם כדאי לי להחליף ספקית אינטרנט בדרך? אשמח להמלצות וביקורות על החברונות השונות. *ייתכן כי אוכל לראות תתגובות רק בסופ"ש ולכן לא אוכל לענות, אז אשמח לכמה שיותר מידע ואני מודה מראש!
-
- 4 תגובות
- 712 צפיות
-
-
-
אהלן, נמאס מהכבלים. 3com wl-527 איך הראוטר האלחוטי הזה? שווה משו? איך החברה בכלליות? אם לא טוב, אז מה כן טוב, ולא יקר יחסית? ובקשר לרשת אלחוטית, כמה שאלות: 1. יש הבדלים במהירות של האינטרנט? העובדה שזה אלחוטי לא פוגעת? 2. מה החסרונות שאתם יכולים לחשוב עליהם ברשת אלחוטית? תודה רבה למי שיעזור!
-
- 2 תגובות
- 669 צפיות
-
-
שלום יש לי ADSL עם מודם פנימי כאשר שאר המחשבים מקבלים דרך SWITCH את האינטרנט ויש שיתוף דיסקים אני עובר לכבלים ושמעתי כי המודם שלהם מתחבר ישירות ל- SWITCH 1) האם זה נכון ? 2) איך אני חוסם כניסות לרשת בייתית בחיבור כזה? 3) איך אני שולט על המודם של הכבלים? 4) מה עוד נחוץ לי לדעת? בתודה, יהודה
-
- 11 תגובות
- 916 צפיות
-
-
שלום אחרי שלוש שנים בבזק (ויס) אני עובר להוט וזה כולל ניתוק קו הטלפון של בזק... אני צריך המלצה לספקית שעובדת טוב עם הכבלים עם מינימום תקלות והכי הכי חשוב שלא תיהיה הגבלת הורדה, עם חסימת פורטים אפשר להתמודד... אני מבקש המלצות רק ממי שיש לו כבלים עכשיו.
-
- 9 תגובות
- 907 צפיות
-
-
אני מחובר עכשיו בברק 1.5 ותשתית בזק ADSL. אני מתנתק איתם מחר כי נגמרה לי ההתחייבות ואני עובר לבזק בין לאומי לחבילה של 4-5 מגה במחיר של 140-150 שקל. הם אמרו לי שאני אצטרך להחליף את המודם שלי ALCATEL שחור ישן לנתב עם מודם מובנה שלהם כדי שהוא יתמוך במהירויות גבוהות יותר. האם זה נכון שאני צריך להחליף מודם ואם כן לאיזה הייתם ממליצים לי? הם מספקי3 אחד RTA או RTL אחד SIMENCE ועוד אחד שאני לא זוכר. אני משתמש בנתב אלחוטי של 3COM וכרטיס רשת אלחותי PCI של EIDMAX והקליטה מצויינת 5 מתוך 5. האם אתם חושבים שבשיתוף קבצים ומשחקי רשת אני יראה שיפור בחבילה של ה 4-5 בבזק בין לאומי ואני יוכל להוריד על המהירויות המקסימליות כל היום או שהם יעשו לי תעבורה? או שעדיף לשדרג ל2.5 עם תעדוף לשרתים מחו"…
-
- 3 תגובות
- 709 צפיות
-
-
-
לאחרונה ניכר יתרון חדש באינטרנט כבלים שלי מ-012: כל חצי שעה בערך, אם אני לא גולש, החיבור הופך "מת" זאת אומרת לא מתנתק, אלא פשוט לא עובד יותר. מעין TIME OUT שכזה. (זה חכם: רק אם תנסה לגלוש, אז תבחין שזה לא עובד- החייגן עדיין מחובר). אם מתנתקים ומתחברים מחדש, (לא צריך REBOOT ) זה מייד עובד, כל פעם. אני לא מאמין שזו בעייה טכנית, אלא מדיניות מכוונת, מכיוון שזה **רק** קורה אם לא גולשים פרק זמן מסויים. אם גולשים כל הזמן או מורידים משהו גדול, זה לא מתנתק. ה- Automatic disconnect שלי ב- Win2k מכוון ל-8 שעות אז הבעייה לא בזה. הם מבטיחים "אינטרנט כל הזמן", אבל כנראה זה קצת לוחץ להם על השרתים ממש לקיים את זה.... כנראה גם היו להם תלונות מאיגוד היבואנים הישראלי שהם מקיימים יותר…
-
- 18 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
הנה מה שכתוב הערב ב-YNET . מסתבר שח"כ מיקי איתן מתנגד למחירים שהציגו ערוצי גנב והוא אומר בדיוק את מה שאני טענתי שהכבלים הודיעו לא פעם ולא פעמיים שהמחירים שלהם יביאו את האינטרנט לכל בית בישראל, האומנם ??
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
עוד השנה: בזק תקים תשתית אינטרנט של 50 מגה דירקטוריון החברה החליט ביום ה' האחרון להתקדם עם הפרויקט אשר בסופו של יום אמור להציע ללקוחות בזק רוחב פס של 50 מגהביט לשניה. הניסויים יחלו עוד השנה חברת בזק הודיעה כי דירקטוריון החברה החליט להתקדם עם הקמת הרשת הדור הבא, שזכתה לכינוי NGN (Next Generation Network). הרשת החדשה, המבוססת על טכנולגיות דיגיטליות מתקדמות, תוכל להציע תשתית ברוחב פס של עד 50 מגהביט/שניה ללקוח הסופי. עוד תאפשר הרשת החדשה שידורי טלוויזיה בהפרדה גבוהה (HD) ושירותי טלפוניה. על פי הודעת בזק היא תחל כבר השנה בניסויים שונים של הטכנולוגיה החדשה, בהשתתפות של אלפי מנויים. בשל מורכבות הפרויקט הוא יבוצע לאורך מספר שנים. במסגרת הפרויקט, תחליף בזק חלק ניכר מתשתית שלה של …
-
- 3 תגובות
- 883 צפיות
-
-
אני כרגע על ADSL 0.5 NETVISION אני ממש לא מרוצה מהם המהירות לא טובה תמיד משתנה ואף פעם לא נשארה על 60 עוד חודש נגמרת לי ההתחיבות איתם ואני מחפש דיל אחר שאזכה לקבל את המגיע לי חשבתי על לעבור לכבלים שאלתי היא: האם זה כרוך בתשלום נוסף? על המודם על ההתקנה וכו? ואם זה יותר יקר אז להשאר בADSL אבל להשיג דיל טוב ולא בNETVISION אני משלם כרגע 99 לספק+100 לבזק נראה לי משהו כמו 200 שקל בחודש על 0.5 שאף פעם אני לא מצליח לקבל מהירות קבועה של 55-63
-
- 1 תגובה
- 963 צפיות
-
-
אז כן נכון אני גר בישוב שהוא יחסית "חור" אבל היום הופתעתי לטובה כשמצאנו ליד הדלת פלייר של ב(נ)זק שמודיע כי ביום שני תוצב עמדת ADSL בישוב והקהל מוזמן לבוא להתרשם ולקנות נחייה ונראה.... ;D
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
כל אתר שני נכנס עולה רק אחרי 15 שניות וגם התמונות לא עולות שלא נדבר על פינגים לחו"ל, מזל שההתחייבות נגמרת ב6 ליוני :< נ.ב. מחובר 750k @ cable
-
- 0 תגובות
- 606 צפיות
-
-
הם הצליחו לעצבן אותי מספיק כדי שאני אעשה משהו בעניין.
-
- 0 תגובות
- 768 צפיות
-
-
בימים האחרונים אני חווה בעיות גלישה קשות עם בזק בין לאומי(תשתית בזק). יש לי חבילה של 40 מגה. ממש עכשיו בזמן כתיבת ההודעה, אני בקושי מצליח להיכנס לאתרים. HWZONE עלה אחרי מספר נסיונות. YNET לא עולה בכלל("שרת לא נמצא"....). UTUBE זוחל. במשחק רשת היה לי לאג גדול. זה נמשך כבר כשעה וחצי. התופעה הזאת באה והולכת בימים האחרונים. בעבר זה היה קורה מדי פעם, אבל הרבה פחות נפוץ. יכול להיות שהשדרוג לVDSL איכשהו החמיר את זה(עשיתי את זה לפני כחודש וחצי), אבל אני בספק. מישהו יכול להסביר לי איך אני יכול לברר אם מדובר בבעיה בבזק או בספק? אני זוכר שהייתה דרך לגלוש לאיזה אתר בדיקה של בזק ללא שימוש בספק. איך עושים את זה? עריכה: הפעלתי את המודם מחדש, וזה נפתר…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
אני בחבילה של 10 מגה גיימר + POWER NGN באתר התפעולי של בזק בינלאומי אני מוריד את הקבצים במהירות המקסימלית גם מהשרת בארץ וגם מהשרת של NVIDIA שיש שם. אבל.. כבר כמה ימים שאני לא מסוגל להוריד שום קובץ משום שרת עולמי כגון : Rapidshare.com Fileflyer.com Dl.free.fr Filefactory.com Wupload.com ועוד הרבה פשוט אי אפשר להוריד כמובן שבתמיכה הטכנית מקשקשים שטויות ולא ממש עוזרים מה הסיפור הזה יכול להיות .?? תודה
-
- 20 תגובות
- 2.8k צפיות
-