עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by ido135,

חיפשתי באתר של בזק בינלאומי עדכון קושחה לראוטר הזה ולא מצאתי היכן משיגים?

• 7 תגובות
    • 6k צפיות
  2. לאחרונה התחברתי דרך ה Privatebox של בזק בינלאומי. למי שלא יודע, ה Privatebox מאפשר בנוסף להיותו מודם ADSL וראוטר גם שיחות טלפון על גבי תשתית האינטרנט. הממשק הפשוט ב Privatebox אינו מאפשר תזמוני גלישה לפי כתובות MAC של המשתמשים ברשת הביתית, כלי שעזר לי לסגור את האינטרנט לילדי אחרי שעה מסוימת בערב ולהשאירו פתוח לי ולאשתי. אופציה זו קיימת ברוב הראוטרים שאני מכיר, linksys וכמובן הראוטר של בזק ה 2760U. לפתרון הבעיה נעזרתי במאמרו של chief, בו הגדרתי את ה 2760 כספק הרשת הביתית וה Privatebox כנקודת הגישה לאינטרנט המחוברת בצורה חוטית אל ה 2760. ה 2760 אכן נותן שירותי רשת ואינטרנט בצורה קוית ואלחוטית אולם לא הצלחתי לכוון בו את התאריך והשעה, מאחר ולהבנתי הוא יתעדכן בהם רק אם יחובר ד…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. בהמשך לבעיה שהועלתה בפורום בשרשור קודם על ידי splashy ביצענו את השינוי המבוקש ומחר נשחרר קושחה חדשה ל- DIR-655 בה ניתן להתחבר ל- L2TP גם באמצעות כתובית שמית (FQDN) את הקושחה ניתן יהיה להוריד דרך האתר שלנו www.dlink.co.il משרת ה- FTP גרסת הקושחה: 1.34WWB15Beta קישור מדוייק לספרייה: http://ftp.dlink.ru/pub/Router/DIR-655/Firmware/ נשמח לקבל feedback ממשתמשים המחוברים בחייגן L2TP דרך המוצר הזה

• 6 תגובות
    • 2.1k צפיות
  4. אתמול התקשרתי ל014 לחדש חבילה ואמרו לי שאי אפשר לעשות לי מחיר טוב בלי שידרוג אז מכרו לי 20 מגה באיזה 240 שקל כולל תשתית וגיימר בלי התחיבות. בשביל ה20 מגה צריך לשדרג לVDSL וחשבתי שאפשר להינות מהשיפור קטן בפינג . אני התקשרתי כבר לכמה חנויות בזק ולכולם יש את הnetgear ששמעתי שהוא בעיתי. כבר חשבתי להתקשר לבאר שבע או ירושליים. עם פינג זהה למה שיש לי עכשיו אני יכול לחיות אבל חוסר יציבות זה בעיה אחרת. יש למישהו את הנתב VVG2000 netgear שיכול לשפוך קצת אור על הנושא? אני גם ככה לא צריך את הגיימר כלכך ואני יכול לרדת בשקט ל10 מגה ואם 014 לא ירצו אותי כנראה שהגיע הזמן לנסות ספקיות אחרות... בחנות בזק אמרו לי שאני יכול לקחת אותו לניסיון וכשהnetgear יגיע משהו אחר אני יכול להחליף אותו. זה…

• 2 תגובות
    • 3.2k צפיות
  5. חברת Sec Consult פרסמה לפני מספר ימים מידע על פירצת אבטחה חדשה במנגנון ה NetUSB של הרבה מאוד ראוטרים. מנגון הNetUSB מאשר חיבור אל התקני USB על גבי הרשת ("USB over IP"). המנגנון בד"כ מאופשר כברירת מחדל ובחלק מהמקרים אינו ניתן לכיבוי מלא גם אם לא משתמשים בו. הפריצה מאפשרת buffer overflow attack אשר במקרה הטוב יכולה לגרום לקריסת הראוטר, ובמקרה הרע להרצת קוד זדוני. בין יצרניות הראוטרים שזוהו כמטרות פוטנציאליות נמצאות חברות כגון d-link, tp-link, netgear, zyxel אשר מוצריהן מאוד נפוצים בארץ. חברת TP-Link כבר הוציאה מספר firmwares אשר כוללות תיקון לבעיה (למשל עבור הw9980 שדי פופולארי פה). חברות אחרות עדין לא פרסמו תיקונים. לאנשים שמעוניינים לנסות לצמצם את חלון ההזדמנויות, מומלץ …

• 46 תגובות
    • 14.3k צפיות
  6. Started by izikd,

לפני כחודש רכשתי כרטיסי רשת אלחוטיים של level1 ואדימקס, וכמו כן ראוטר אלחוטי של level1. המחשבים האלחוטיים מוקמו כ-10 מטרים מהראוטר, וכפי הנראה לי ללא יותר מדי מכשולים בדרך. התקנתי את הדריברים שסופקו לי בדיסקי ההתקנה שבאו עם הכרטיסי רשת, ולהפתעתי הרבה הקליטה הייתה 30% בלבד. טוב, אמרתי לעצמי שאין מה לעשות, ניסיתי לכוון קצת ערוצים, לבנות אנטנות מאולטרות, ובעיקר האשמתי את קירות הבטון. היום, לא יודע למה, אבל צץ לי הרעיון לבדוק האם קיימים עדכוני דרייברים לכרטיסי רשת. רעיון זה צץ לי בעיקר בגלל שהדרייברים שהיו בדיסק ההתקנה הם של level1/edimax עצמם, ואילו באתר יצרנית ה chipset, שהיא RaLink זכרתי שראיתי גם דרייברים לכל הכרטיסי רשת שמבוססים עליהם. טוב, אז הורדתי והתקנתי את הדרייברים…

• 3 תגובות
    • 717 צפיות
  7. שלום רב, שאלה לי אל המומחים בפורום לאחר ויכוח שהיה לי בנושא עם חבר. אני מחובר לבזק בינלאומי ועובד כרגע עם חייגן (דרך הוט, חיבור 1.5 ללא ראוטר, ז"א המחשב הנייח מחובר דיירקט למודם). חבר שלי טוען שהחייגן רק מאיט את קצב התעבורה שלי היות והתקשורת שלי עוברת דרך עוד רכיב. האם הוא צודק? אשמח לשמוע את דעתכם בנושא. ד"א אני לא מחובר לאף תכנית גיימרים או משהו דומה. אם מישהו יודע מה טווח ה- IP של התכנית הזאת אני אשמח לדעת והאם היא באמת מועילה לגלישה ולמהירות. תודה ויום מצויין לכולם.

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. שלום לכולם! לאחר שאני מחובר כבר כמה שנים טובות לADSL וממש לא מרוצה לאחר שהייתי בכל החברות! אני עובר לכבלים גם בגלל מהירות ה UL הגבוהה יחסית. יש לי 2 שאלות: 1.האם אני עושה אינטרנט בכבלים האם אני חייב להתקין גם TV שלהם?ואם יש לי YES זה מפריע? 2.לאיזה ספקית הייתם ממליצים לי להתחבר? תודה מראש נועם

• 6 תגובות
    • 704 צפיות
  9. Started by netanel38121,

שלום יש לי אינטרנט 5MB אצל הספקית בזק בנלאומי ותשתית כבלים. השאלה שלי פשוטה ביותר. האם עצם העובדה שיש לי תשתית כבלים גם של הטלוויזיה וגם של האינטרנט. זה אומר שאם לשכנים שלי יש (אפילו רק כבלים הוט של הטלוויזה בלי אינטרנט) גם אז אני מתחלק איתם וזו יכולה להיות הסיבה לפינגים גבוהים? בדרך כלל יש לי פינגים ממש נמוכים לחול. כמעט רוב הזמן אבל רק בשבת וביום אחד פתאום באמצע השבוע יום שלם אני סובל מזה כמו כן אני יודע שזה לא מאצלי (זה משהו שקשור לתשתית שלהם נראה לי) גם היו אצלי טכנאים על ימין ועל שמאל מכל הסוגים שרק יש החליפו לי כבר 8 פעמים אם לא יותר את המודם. וכולנו הגענו ביחד בשיחת ועידה עם הכבלים והספק למסקנה אחת ברורה שללא ספק זה תקלה מהתשתית= כבלים. עקרונית אני יודע ששום טלפון …

10. Started by HORADRiM,

מכיוון שאני כרגע בשלבים של החלפת ISP - מאוד מעצבנת אותי חוסר השקיפות הטכנית של ספקיות האינטרנט (למרות שאני מבין ששקיפות נוגדת את האינטרסים שלהן). לכן חשבתי לפתוח שרשור לריכוז מידע עפ"י נסיון של חברי הפורום בנושאים כמו: - בעיות רוחב פס לחו"ל - חסימת פורטים - הגדרות Quality of Service על שירותים שונים - שימוש באותם קווי אינטרנט לחו"ל כדי לספק שירותי טלפוניה ב-VoIP מכיוון שכל המידע הנ"ל אינו מפורסם לציבור ע"י ספקיות האינטרנט, האפשרות היחידה לגלות את הדברים האלה היא רק עפ"י נסיון והסקת מסקנות - וכאן כל אחד מכם יכול לתרום. אם השרשור יצליח הוא יעזור לכולנו - בבקשה המנעו מספאם ומהבעת דיעות לא ענייניות שסותרות את חוקי הפורום. ------------------------------------------------ אני א…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by Nightbeat,

היי, יש לי שאלה בקשר לעובי ורמת הסיכוך של כבלי רשת. אני צריך כבל רשת חדש לבית, עכשיו להבנתי הם מגיעים בעובי שונה ובסיכוכים שונים. ראיתי כבלים בעובי 22AWG ו28AWG. לפי מה שהבנתי מספר גבוה = כבל דק יותר וזה לא בהכרח דבר טוב, ובנוסף שעובי בוחרים לפי אורך הכבל. רציתי לשאול איזה כבל לדעתכם יהיה אופטימלי לאורך 15-20 מטר. איזה עובי מומלץ ואיזו רמת סיכוך? הכבל יעבור בין 3-4 קירות מחדר עד הנתב לכן חשוב שיהיה עמיד. ובנוסף אני מכוון לכבל מסוג CAT6 כדי להמנע מהפרעות, לא מפריע לי העניין הכספי. תודה רבה מראש.

12. Started by redead,

אני עובר לדירה חדשה ואני רוצה לעשות שם אינטרנט ADSL במהירות של לפחות 2.5/250 אבל האמת בא לי יותר על 5/500 בכל אופן רציתי לדעת באיזה חברה הכי מומלץ להתחבר ומשהו שיותר חשוב זה שאני צריך ראוטר כי חוץ מהמחשב השולחני יהיה לי גם לפטופ שאני צריך שיהיה לו אינטרנט אז רציתי לדעת אם כדאי לקנות את הראוטר אצל בזק או פשוט ללכת לחנות מחשבים ולקנות דגם מומלץ? תודה..

• 21 תגובות
    • 2.5k צפיות
  13. אני עובר מהבית לחודשיים לבית של סבתא שלי ואני מעוניין בחיבור אינטרנט בלי התקנות מיותרות. אני עובר עם מחשב נייד וגם יש אופציה לקחת איתי ראוטר. מה האופציה האידיאלית בשבילי חוץ מלבקש מהשכנים ססמא לאינטרנט? אני צריך אינטרנט בסיסי, לא משו מטורף, ומצד שני אני לא רוצה להתקין תשתית וכדומה כי זה רק עניין של חודשיים. נט-סטיק עדיין קיים?

14. אני עובר לצפון לגור אצל סבתא שלי למשך חודשיים. יש לי מחשב נייד. אצל סבתא שלי יש כבלים של הוט ולי יש אייפון ששייך לאורנג'. (לא יודע עד כמה זה רלוונטי) איך אני משיג אינטרנט במחיר טוב למשך החודשיים האלו ללא כל ההתקנות מטעם הכבלים, אני לא רוצה לעשות נקודת גישה בשביל חודשיים, מה גם שהאינטרנט לא צריך להיות 100 מגה או משהו כזה, שיתאים לגלישה סטנדרטית. דרך אגב אם זה עוזר, בבית יש לי אינטרנט של הוט וספק של בזק בינלאומי. יודע שזה דיון קצת מוזר, תודה לכם!

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  15. היי אני עובר דירה ואני צריך המלצה לתשתית וספק. אני רוצה לעשות 100 מגה. ומה שחשוב לי זה MS לגיימינג. הייתי עד עכשיו בבזק+בינלאומי והייתי מרוצה, אבל הם רוצה כפול מהמחיר של CCC לדוגמה. איך CCC מבחינת MS? האם הם מומלצים? משהו אחר שמומלץ?

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. אני עובר דירה, יש לנו בבית 3 מחשבים כאשר כיום כולם מחוברים לאינטרנט דרך ראוטר אחד (שכולל גם switch ז"א יש לו 4 כניסות) והעברתי את כבלי הרשת דרך הקיר מחדר אחד לשני. בדירה החדשה יש 3 מחשבים ב3 חדרים שונים, בכל חדר יש חיבור אינטרנט. השאלה שלי-האם הפעם אני יכול פשוט לקנות 2 נתבים נוספים (סה"כ 3 כולל האחד הקיים) אחד לכל מחשב? מה המשמעות של זה? כמה עולה נתב היום (לא ראוטר, יש ראוטר קיים ולא צריך 3 רשתות wifi בבית)?. (אני מניח שאי אפשר להעביר כבל רשת הישר מהקיר עד למחשב, אלא צריך ראוטר/מודם/switch ביניהם). תודה לעוזרים.

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. היי, עד היום הייתי בבזק בתשתית 50\3 + ספק 014 במסלול הרגיל, לא גיימר או משהו כזה. הציוד הוא נתב VDSL6740 שהגדרתי כמודם, אליו מחובר נתב DLINK DIR-826L פרטים כאן: http://www.expertreviews.co.uk/wireless-routers/1297129/d-link-dir-826l-cloud-gigabit-router-n600/specifications הכל כמובן עובד מצויין, פינגים נמוכים, אין ניתוקים, טורנטים מגיעים למהירות מקסימלית (טראקרים פרטיים) ובאמת שאין תלונות. היום צריך להגיע טכנאי של הוט ולהתקין HOTBOX + חיבור לספק הוט נט במהירות 100 מגה. (למה? כי אבא משלם וככה הוא החליט) כמה שאלות: 1. בהנחה שעדיין אעבוד עם הנתב הפרטי ואגדיר את ההוט בוקס כמודם בלבד, האם עדיף לעבוד בתצורת L2TP או MPLS? (אין לי ספק שהנתב שלי יסחוב בקלות חייגן במהירות הז…

• 4 תגובות
    • 951 צפיות
  18. היי חבר'ה, "זכיתי" בכך שאני יכול לבחור באיזה תשתית סיבים להשתמש. מה הכי מומלץ מבין השלושה?

19. אני עובר לכבלים אצל חברת תבל דיגיטל בגלל סיבה אחת ברורה: המחיר הרבה יותר זול. הם אמרו לי שאני צריך לשלם 100 שקל חד פעמי על הרכבת המודם במחשב. השאלה שלי היא למה לעזאזאל אני צריך לשלם 100 שקל אם אני יודע בעצמי לעשות את זה, אני טכנאי מחשבים וזה בדיוק 2 דקות לחבר מודם, ודרך אגב אני כרגע בADSL והמודם הוא USB ויש לי כרטיס רשת אחד במחשב שהוא בשימוש בשביל שיתוף האינטרנט, האם אני צריך להוסיף עוד כרטיס רשת בשביל המודם של הכבלים? האם אני מקבל מהם כרטיס רשת בכלל? ואם כן למה שאני ייתן לאיזה טכנאי זוטר של תבל לגעת לי במחשב ולהתקין בעצמו את הכרטיס? דרך אגב האם המודם של הכבלים יותר אמין משל הADSL USB?

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by serg90,

אהלן, אני מחובר כרגע ב-ASDL דרך בזק והספקית שלי הינה NETVISION בחבילה של 2.5MB. מסיבה לא ברורה יש בעיות בתשתית של בזק באזור שלי וכתוצאה מכך איני יכול להשתמש ברוחב פס של יותר מ-1.5MB ואני סובל מפינג גבוה ולאגים ב-Starcraft ולכן, אני נאלץ לעבור לכבלים. השאלה היא דרך איזו חברה להתחבר והאם כדאי לי להחליף ספקית אינטרנט בדרך? אשמח להמלצות וביקורות על החברונות השונות. *ייתכן כי אוכל לראות תתגובות רק בסופ"ש ולכן לא אוכל לענות, אז אשמח לכמה שיותר מידע ואני מודה מראש!

• 4 תגובות
    • 761 צפיות
  21. Started by _OZ_,

תודה לעונים

• 1 תגובה
    • 656 צפיות
  22. אהלן, נמאס מהכבלים. 3com wl-527 איך הראוטר האלחוטי הזה? שווה משו? איך החברה בכלליות? אם לא טוב, אז מה כן טוב, ולא יקר יחסית? ובקשר לרשת אלחוטית, כמה שאלות: 1. יש הבדלים במהירות של האינטרנט? העובדה שזה אלחוטי לא פוגעת? 2. מה החסרונות שאתם יכולים לחשוב עליהם ברשת אלחוטית? תודה רבה למי שיעזור!

• 2 תגובות
    • 690 צפיות
  23. Started by ydyehuda,

שלום יש לי ADSL עם מודם פנימי כאשר שאר המחשבים מקבלים דרך SWITCH את האינטרנט ויש שיתוף דיסקים אני עובר לכבלים ושמעתי כי המודם שלהם מתחבר ישירות ל- SWITCH 1) האם זה נכון ? 2) איך אני חוסם כניסות לרשת בייתית בחיבור כזה? 3) איך אני שולט על המודם של הכבלים? 4) מה עוד נחוץ לי לדעת? בתודה, יהודה

• 11 תגובות
    • 934 צפיות
  24. שלום אחרי שלוש שנים בבזק (ויס) אני עובר להוט וזה כולל ניתוק קו הטלפון של בזק... אני צריך המלצה לספקית שעובדת טוב עם הכבלים עם מינימום תקלות והכי הכי חשוב שלא תיהיה הגבלת הורדה, עם חסימת פורטים אפשר להתמודד... אני מבקש המלצות רק ממי שיש לו כבלים עכשיו.

• 9 תגובות
    • 929 צפיות
  25. Started by tintin,

אני מחובר עכשיו בברק 1.5 ותשתית בזק ADSL. אני מתנתק איתם מחר כי נגמרה לי ההתחייבות ואני עובר לבזק בין לאומי לחבילה של 4-5 מגה במחיר של 140-150 שקל. הם אמרו לי שאני אצטרך להחליף את המודם שלי ALCATEL שחור ישן לנתב עם מודם מובנה שלהם כדי שהוא יתמוך במהירויות גבוהות יותר. האם זה נכון שאני צריך להחליף מודם ואם כן לאיזה הייתם ממליצים לי? הם מספקי3 אחד RTA או RTL אחד SIMENCE ועוד אחד שאני לא זוכר. אני משתמש בנתב אלחוטי של 3COM וכרטיס רשת אלחותי PCI של EIDMAX והקליטה מצויינת 5 מתוך 5. האם אתם חושבים שבשיתוף קבצים ומשחקי רשת אני יראה שיפור בחבילה של ה 4-5 בבזק בין לאומי ואני יוכל להוריד על המהירויות המקסימליות כל היום או שהם יעשו לי תעבורה? או שעדיף לשדרג ל2.5 עם תעדוף לשרתים מחו"…

• 3 תגובות
    • 730 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.