עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום רב, יש ברשותי שני מחשבים. הראשי (host) על ויסטה 64. השני בסלון XP 32. המחשב עם הויסטה בעל שני כרטיסי רשת. הצלחתי לגרום לשיתוף קבצים בין המחשבים. לא הצלחתי לגרום למחשב בסלון (XP) לגלוש באינטרנט דרך הויסטה. פעלתי לפי מה שכתוב בדף הזה: http://windowshelp.microsoft.com/Windows/en-US/help/bfd3bd31-82f0-4b9c-9cde-fb92bc2b14771033.mspx אבל עדיין לא הצלחתי להגדיר כנראה בצורה נכונה את הרשת דרך ה-XP שידע לגלוש דרך המחשב הזה. אשמח לקבל עזרה בנושא. תודה גיל.

• 5 תגובות
    • 805 צפיות
  2. שלום יש לי ראוטר מסוג edimax br-6204wg. הראוטר ברשותי כבר למעלה משנה אך בחודשים האחרונים אני מגלה איטיות באימיול ופתאום אף אחד לא מצליח להתחבר אליי כאשר אני פותח חדרי משחק וכשבדקתי את הנושא גיליתי שהפורטים של הTCP פשוט לא פתוחים למרות שהגדרתי את הראוטר לפתוח אותם(לעומת זאת הפורטים של הUPD פתוחים) כמו כן כאשר אני מחבר את המחשב ישירות למודם (בלי ראוטר) כל הפורטים פתוחים כראוי. החומת אש של הראוטר מכובת. אני כבר לא יודע מה לעשות, אני חייב לפתור את הבעיה הזאת... תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 805 צפיות
  3. Started by Starsky,

שלום לכולם. ברשותי מחשב שולחני ושני ניידים. נייד אחד הוא עם מערכת הפעלה ויסטה והנייד השני והשולחני עם מערכת הפעלה אקס פי. הגדרתי את כל מה שצריך בעזרת המדריך באתר פיקוק ואני יכול להדפיס בלי בעיה מהמחשב השולחני. אבל אני לא מצליח לשלוח להדפסה מהחשבים הניידים שמחוברים באלחוט. (השולחני מחובר בקווי). התקנתי על הנייד של הויסטה דרייברים של המדפסת שמותאמים לויסטה. ועדיין כלום. ניסיתי לחפש דרך הניידים את המדפסת ברשת אבל ללא הצלחה. מה אני עושה לא נכון? דרך אגב, על הראוטר יש שני נורות חיווי של USB. אחת מהן לא אמורה להיות דולקת מכיוון שהמדפסת מחוברת לראוטר? למרות שיש תקשורת כאשר אני שולח מהשולחני למדפסת, רק מהניידים הבעיה. תודה לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 805 צפיות
  4. טוב אחרי ששדרגתי לעצמי את הכרטיס מסך החלטתי להעביר את הקודם למחשב של אחותי.. חיברתי אותו הכל עלה יפה ועבד סבבה,אבל שמתי לב שהאינטרנט פתאום לא עובד,ועל מצב של "Cable network unplugged"... הלוח אם הוא Onboard. הקטע שהוא כן מחובר,הכל מחובר,ניסיתי לנתק ולחבר הכל אבל לא עזר.. הדבר היחידי שאני מצליח לחשוב עליו זה שזה אולי בגלל הספק כח. עזרה ודחוף,תודה מראש עריכה: עשיתי נסיון והעברתי לכרטיס מסך המובנה שהיה קודם אבל לא עזר..

• 2 תגובות
    • 805 צפיות
  5. שלום יש לי מחשב בסלון שמריץ ויסטה ומחובר לאינטרנט דרך מודם של הוט (ספק בזק בינל). דרך הקיר עובר נקודת רשת לחדר אחר עם מחשב נייד. עד עכשיו הייתי מתחבר לאינטרנט ב2 המחשבים בלי בעיה בשיטה הבאה: מחשב 1 בעל 2 כרטיסי רשת כרטיס אחד מחובר למודם (ללא ראוטר/סוויץ) כרטיס שני מחובר לקיר במחשב השני (בחדר השני) הייתי מחבר כבל רשת מוצלב וגולש בלי שום בעיה באינטרנט,המחשב הריץ XP כעת קניתי מחשב נייד חדש עם ווינדוס 7 חיברתי את הכבל רשת המוצלב כמו שהיה במחשב ההוא בלי להגדיר משהו מיוחד.הוא מזהה הוא נותן לי לגלוש אך האינטרנט לא עובד בצורה חלקה יש לי איקסים במקום לינקים/תמונות (למרות שמותקן פלאש וג'אווה),לעיתים קרובות אני רואה את השגיאה הבאה: ל- Internet Explorer אין אפשרות להציג א…

• 0 תגובות
    • 805 צפיות
  6. שלום לכלום אני רוצה להכין צלחת WIFI שמשפרת את הקליטה אבל אני חייב לדעת האם זה באמת אמיתי ועוזר זה המדריך http://www.upim.co.il/t1328/ אם תסתכלו במדריך תראו שאני סך הכל מחבר לו מעמד.. זה לא שאני מחבר את ה"כלי אידוי" לאנטנה של הWIFI אז השאלה שלי האם ה"כלי אידוי" באמת יהפוך לאנטנה של הWIFI אם אני יכין לפי המדריך הנ"ל? כי אני פשוט לא רואה שום מגע בין האנטנה של הWIFI ל"כלי אידוי". שימו לב שבסוף כותב המדריך אומר שמאין קליטה קפץ לו ל72% אבל לי זה נראה שפשוט בגלל שהוא תלה את הWIFI בחוץ זה נהיה לו ככה... מישהו יודע האם זה יעזור והאם ה"כלי אידוי" באמת יהפוך לאנטנה?

• 4 תגובות
    • 805 צפיות
  7. Started by ksn1981,

שלום, למחשב נייח שאמור לתקשר אלחוטית עם Router/AccessPoint, אני מבין שמומלץ שכרטיס הרשת האלחוטי יהיה פנימי (PCI).. הניסיון שלי עם TP-LINK (אומנם בנתבים) הוא טוב, ואני חושב ששאר הציוד הרלוונטי שאקנה יהיה גם שלהם.. 1. האם יהיה לכך יתרון שגם הכרטיס הנ"ל יהיה שלהם? 2. חשבתי על WN951N.. איך הוא? ממליצים על אחר? 3. האם שווה לחפש פנימי של חברה אחרת שהוא PCIe במקום PCI? תודה

• 3 תגובות
    • 805 צפיות
  8. Started by Tan,

שלום, השבוע התחברתי להוט (כתשתית. הספק הוא בזק בנלאומי) אך יש בעיה שמאוד מציקה לי ששמתי לב (איך אפשר שלא) אליה: כאשר אני מוריד קובץ (מכל מקור)/מדבר בסקייפ וכו , פשוט אי אפשר לגלוש באינטרנט , כאילו שההורדה לוקחת את כל רוחב הפס ולא משאירה כלום לגלישה (האתר פשוט לא עולה). מה אפשר לעשות ? יש פתרון ?? זה ממש מציק ! חשוב לציין שאני בחבילה של 12 מגה , ככה שאין בעיה במהירות יש בעיה בניתוב של רוחב הפס כמו שצריך (אולי המודם/ראוטר שהביאו לי הוא דגם דפוק?- נראה לי הוט מחלקת סטנדרטי לכולם)... תודה רבה לעוזרים !

• 4 תגובות
    • 805 צפיות
  9. Started by ReSt,

שלום לכולם ושבוע טוב, יש לי ראוטר NETGEAR DGN1000 בסלון שמשדר WIFI. יש לי כמה שאלות אליכם - 1. העוצמה שלו לא משהו בכלל, האם אפשר להחליף אנטנה ? איפה אני מוצא אנטה שמתאימה מבחינת תדרים ועוצמות לראוטר שלי. 2. במרתף אני לא מצליח לקלוט את הWIFI, יש לי הכנה בקיר של RJ , יש איזה ממיר חוטי לאלחוטי ? זאת אומרת שאני יחבר מין מתאם עם אנטה לשקע רשת בקיר ואז הוא ישדר לי WIFI ? תודה רבה לעוזרים

10. Started by gabrielf,

ברשותי נתב לינקסיס E4200 ואני מעוניין איכשהו להפעיל חייגן על גבי רשת הוט +014 בגלל הגיימר... הגרסאות השונות כאן: http://www.4shared.com/dir/v1BuINP3/Toa ... r=DZlwxyB7

• 0 תגובות
    • 805 צפיות
  11. אני לא בטוח שזה המקום המתאים לשאול את השאלות שלי, עם זה לא המקום בבקשה תפנו את האשכול שלי למקום המתאים. יש לי חשבון דרך האתר VIP-FILE שקנית ב90 דולר ל3 חודש, ולפני כשעה עשו לי עליו באן. עכשיו השאלה מה אפשר לעשות בנושא ? אינה הפרטים המלאים על הבאן שעשו לי: The password has been banned for sharing with other people. Files have been downloaded from following IP/ISP addresses:AKADO-Stolitsa JSCCJSC Comstar-DirectDeutsche Telekom AGGolden Lines CableJSCC InterdnestrcomJoint-Stock Central Telecommunication Company (JSCVodafone Telecel, Comunicacoes Pessoais, SA מה אפשר לעשות ?

• 6 תגובות
    • 805 צפיות
  12. Started by ORBIT,

לאחרונה לפעמים מופיע בשורת הכתובות https בצבע אדום עם קו אלכסוני שחוצה אותו (כמו מחיקה). זה גם מופיע באתרים הנחשבים בטוחים כמו אתרי חדשות ואתרים בהם אני רשום כחבר וכו... עד כמה שידוע לי זו אחת הדרכים לעקוף מגבלת חסימה לאתרים שנבחרו מראש. יש לציין על אף שאיני מוצא קשר בין הדברים, יש לי שני מחשבים המחוברים באמצעות ראוטר אלחוטי, המחשב הראשי (שלי) מחובר לראוטר בחיבור קווי/חוטי, קרי, כבל ישיר מהמחשב שלי ישירות לראוטר, המחשב השני מחובר בחיבור אלחוטי מאובטח וחסום ע"י 'רימון' (חברה המספקת אפשרויות סינון אתרים ברמות שונות) באמצעות חיבור VPN. לא מוצא כל קשר הגיוני בין החיבורים, המחשב שלי לא מוגבל בשום צורה ואינו קשור בשום צורה ל'רימון'. האם יתכן, ברוח אזהרות מיקרוסופט, שגורם זדוני …

• 2 תגובות
    • 804 צפיות
  13. אני מחובר ל2 חיבורי VPN, אחד ספק X, השני ספק Y. לפעמים בספק X הפינג הרבה יותר טוב מספק Y, ולפעמים ההפך לשרת מסויים.האם יש אפשרות לגרום לווינדוס שינתב אותי תמיד דרך הVPN שיש לו PING הכי נמוך לשרת מסויים? דוגמא, השרת שלי הוא 10.10.10.10 בצהריים בדר"כ ספק X נותן פינג נמוך יותר מאשר ספק Y. ובלילה זה משתנה, ספק Y נותן פינגים טובים יותר. שניהם זה חיבור VPN, האם יש אפשרות לגרום לווינדוס לבחור את הניתוב תמיד דרך הVPN שיתן לי את הפינג הכי נמוך?

• 0 תגובות
    • 804 צפיות
  14. Started by GuglyBu,

אהלן חבר'ה, אני עובר לגור בחיפה וצריך לעשות לעצמי אינטרנט... אני אשמח לקבל קצת עזרה ועצות - האם לבחור בזק או הוט? איזה ספקית מומלץ לבחור? הצרכים שלי הם לא כבדים במיוחד - אני לא מוריד הרבה ומשחק SC2 - מעבר לזה אין לי צרכים כבדים - לכן חשבתי לקחת אינטרנט 2.5 תודה מראש!

15. Started by Ronenosh8,

אני מחפש המלצה לראוטר (מה לעשות שהמכשיר המזובל שניקרא HOTBOX לא עושה את העבודה) הדרישות מהראוטר ומכרטיס הרשת פחות או יותר הן: שידור WIFI חזק, רצוי בתקן N. מהירות- כל ההתקנים שאני הולך לחבר (עד 4 מחשבים ועוד 2 אייפונים) יהיו מחוברים בצורה אלחוטית אז רצוי ראוטר שעמיד בדרישות הללו. יציבות- אני הולך להשתמש בחייגן ועם מהירות אינטרנט 12MB. הHOTBOX למשל עובד בצורה גרועה עם חייגן. מחיר- עד 200-300 ש"ח, לא דגם יקר מידי, ולא זבל. לגבי כרטיס הרשת - חיבור USB, וכל הבקשות מהראוטר תקפות גם עליו (בדגש על מהירות/קליטה) נ"ב- הנציגה של HOT אמרה לי לא לקנות ראוטר של TP-LINK - האם יש אמת בדבריה?

16. אני מנוי בתשלום ושמתי לב שרק בבוקר מוקדם או בלילה מאוחר אני מגיע למהירות של החבילה שלי (10 מגה עם בזק ובזק בינ"ל), למשל היום אחרי הצהריים אני מוריד משהו עם RS עם התוכנה JDOWNLOADER והמהירות שלי לא עברה את ה-150 בטורנטים עם TL אני מגיע בד"כ למקסימום של החבילה. אנ עם ראוטר LINKSYS WRT54GL עם קושחה DD-WRT יש איזה בדיקות מסויימות שאני יכול לבדוק בעזרתכם או הגדרות מסויימות, מס' חיבורים וכו' (אין לי מושג מה זה אומר) ? אגב אני על חבילה רגילה לא גיימר ולא כלום.

• 2 תגובות
    • 804 צפיות
  17. Started by pakariel,

שלום, יש לי טלויזיה חכמה samsung 6300 ויש לי מודם ראוטר של הוט *הראוטר עובד תקין משום שאני מצליח להתחבר עם מחשב נייד בכל מקום בבית בנסיון לחבר את הטלויזיה לאינטרנט, הטלויזיה מזהה את הרשת האלחוטית (ואפילו מופיע עוצמת אות גבוהה) אבל כאשר אני מכניס סיסמא היא לא מצליחה להתחבר מה יכולה להיות הבעיה?

18. שלום, (אם זה לא הפורום הנכון אשמח להפניה למקום הנכון) רקע - אני סטודנט למחשבים. לפני כמה זמן עלה לי רעיון, עבדתי עליו הרבה מאוד וזה התוצרים מדובגים ועובדים (כל הבדיקות מול שרת ומסד לוקלי כמובן): 1. תוכנה בג'אווה שמנהלת (צריכה מדי לילה להוריד קצבי מידע וכו') מסד נתונים - כרגע המסד לוקלי ב- PC הפרטי... 2. עוד תוכנה בג'אווה שהיא מעין web service שהלקוח פונה אליה, היא דרך גישה למסד יודעת לעשות עיבוד ולהחזיר תשובה. 3. לקוח - אפליקציה, כרגע אנדרואיד (לכן כל השאר בג'אווה גם כן...). הייתי רוצה ממש להפיץ את זה - אם זה רק אפליקציה זה לא בעיה, הבעיה שיש פה צד שרת (שכולל "אפילו" מסד...). אשמח לכל עזרה באיך אפשר להמשיך מפה (כרגע ולו בשביל הקטע יכול להשקיע אפילו עד אלפי שקלים בודדים לנ…

19. אדמין, בבקשה תשאיר את הת'רד הזה פה, זה לא תוכנה, אלא קשור לגמרי לרשתות. שלום לכולם, העברתי את האימיול למחשב שלי ואני כל הזמן מקבל low-id הבנתי כבר שצריך לעשות forwarding לפורטים של אימיול, רק שאין לי מושג איך עושים זאת. מישהו יכול לעזור?

• 3 תגובות
    • 804 צפיות
  20. Started by zilbero,

בוקר טוב, התקנתי אתמול רשת אלחוטית הכוללת מחשב אחד המחובר עם כבל רשת לראוטר ומחשב נוסף עם כרטיס רשת אלחוטי ( שנהם מתוצרת Edimax). רציתי לדעת האם יש אפשרות לגרום למחשב עם הכרטיס האלחוטי תמיד להיות מחובר? לא תמיד הוא מתחבר. ( אולי זה קשור לזה שהתקנתי אותו בעזרת Ralink - נתן לי לבחור את זה או משהו של מיקרוסופט zero משהו). שאלה נוספת היא האם ניתן לשלוט איכשהו במהירות הגלישה שכל אחד מהם יכול להשתמש. הסיבה היא שכשהורדתי משהו באחד המחשבים, המחשב השני נראה שגלש לאט יותר למרות שאני יודע שזה אמור להתחלק ביניהם ולא אחד על חשבון השני. דבר שלישי ואחרון, כשהתקנתי את כרטיס הרשת האלחוטי הוא שאל אותי האם להגדיר אותו ל optimize performance או ל WI-FI. בחרת ב performance - מה ההשפעה של זה ע…

• 0 תגובות
    • 804 צפיות
  21. שלום, בהיותי שחקן MMORPG (במקרה הזה wow) כדי לדבר עם אנשים אחרים אנחנו משתמשים ב Ventrilo. אך קיימת בעיה קצת מוזרה שאני יכול להתחבר לשרת ה Ventrilo של ה Guild שלי רק בשעות מסוימות של היום, בערך בין 1am ל 3pm שהם שעות חסרות פעילות ואילו ביתר השעות אינני יכול להתחבר לשרת. חשוב לציין ש 40+ אנשים מכל אירופה כן יכולים להתחבר לשרת במשך כל שעות היום (אני משתמש בגירסה הנכונה). תחילה כדי לבודד את הבעיה פירמטתי את המחשב ביצעתי disable ל anti-virus עקפתי את ה router על ידי חיבור המודם ישירות למחשב ועדיין הבעיה קיימת. האם הספק שלי (013) חוסם את הפורט (3870) ? כיצד אני יכול לבדוק איפה הבעיה ? בצד שלי או בצד של הספק ? ואיך אני פותר את הבעיה ? תודה.

• 3 תגובות
    • 804 צפיות
  22. יש לי ראוטר של edimax מסוג ar-7084a, זהו ראוטר קווי. אם מישהו מכיר בבקשה שיאמר לי איך אני מכבה את הפיירוול... זה משגע אותי כי יש שם אפשרות לכיבוי או הפעלה של פיירוול והיא נמצאת במצב כבוי... אבל מה שיש שם זה גם NAT שהוא חייב להיות פועל כדי שהאינטרנט יעבוד (לפחות ככה נראה לי כי כשכיביתי אותו הראוטר התנתק מהאינטרנט). קראתי ב"עזרה" של הרואטר וכתוב שם שב-NAT יש גם פיירוול פנימי או משהו כזה.. עכשיו הבעיה שהוא חוסם לי פורטים ואני לא יכול להתחבר לאימיול או לשראזה או לכל תוכנה מסוג זה.. אז איך לעזאזל אני יכול לפתוח פורטים או בכלל לכבות את החסימה הזאת? תודה לעוזרים!

• 4 תגובות
    • 804 צפיות
  23. Started by Gil28,

בטח אתם לא מכירים את הראוטר הנ"ל... הנה קישור אליו http://gamedude.com.au/prod_show.php?art_no=neXNrouter_9104s אני חייב לדעת איך לפתוח פורטים לאימיול [attachment deleted by admin]

24. Started by DXM,

שלום חזרתי לשחק לא מזמן בET, ופתאום יש לי פינגים בגובה של 150-300 ללא לאגים בארץ, וחו"ל יש לי בין 200-400 עם לאגים. אז ככה 1. ממה זה יכול להגרם? 2. אני קיבוצניק כך שלכל הקיבוץ יש רשת משותפת ואין לי מושג מהי, עכשיו אני יודע שהחיבור שלי הוא דרך כבלים ולא טלפון איזה סוג חיבור אינרטנט זה יכול להיות? 3. ישנה איזה שהיא תוכנה שיכולה לנתר את כל התוכנות שעושות שימוש באינרטנט, ובכמה הן משתמשות בו?

• 5 תגובות
    • 804 צפיות
  25. Started by kurt80,

לפנות בוקר טוב חברים, אני צריך לקנות כרטיס רשת ,רוצה להתחבר לאינטרנט המהיר דרך הכבלים. נאמר לי שכל כרטיס סטנדרטי יעשה את העבודה,האם זה נכון? גם אם כן ,אני עדיין מעדיף לקנות כרטיס של חברה ידועה בשביל השקט הנפשי. מי נחשבים לטובים בנושא? נתקלתי בהרבה כרטיסים של חברת 3com,איך הם? יש לי מחשב ישן כך שאני צריך שהכרטיס יתאים לחריץ pci ומערכת הפעלה win98se. הסתכלתי על כרטיסי מסך כדי לראות במה מדובר וראיתי שבשמות הדגמים מופיע הרבה פעמים 10/100 או 10/100/1000 ,מה זה אומר? תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 804 צפיות

דיונים חדשים בפורומים