עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by Maor_Splinter,

שלום לכם, לפני שאני אתאר את הבעיה אני ארשום קודם את הנתונים הטכניים: נתב חדש מדגם BR6504n של Edimax, מחשב נייד עם ויסטה 64 מותקנת עליו שמחובר אלחוטית ומוגדרת לו כתובת IP קבועה מהנתב. הבעיה, אני חושב שזה התחיל מהרגע שהגדרתי בנתב את הכתובת MAC של המחשב שלי להיות בעלת כתובת IP סטטית. כל כמה עשרות דקות, או בין שעה לשעתיים אני שם לב לנתק בחיבור של המחשב נייד לנתב. כאילו כיבתי והפעלתי מחדש את החיבור אלחוטי במחשב והוא מזהה מחדש את החיבור ואוסף נתונים. זה בלתי נסבל ובשימושים מסויים, הורדות ןמשחקי רשת זה פשוט מתסכל. אני לא יודע מה לעשות, אין לי אפשרות להבין אם הבעיה נובעת בהגדרות של הרשת במערכת הפעלה או בנתב עצמו שמשום מה מחליט כל כמה זמן להתנתק ולהתחבר מחדש. יכול להיות שבכלל הבעי…

• 5 תגובות
    • 849 צפיות
  2. יש לי היום את הראוטר של EDIMAX 6204WG. אני משחק ב-World Of warcraft, ואחרי שבזק בינלאומי סידרו לי את בעיות הפינג זה הולך כך: ראוטר מחובר - פינג לא יציב, 200-700, ולא משנה על כמה הוא עומד תמיד יש לאג מורגש. ראוטר מנותק - פינג אף פעם לא עולה על 200, וכמעט ואין לאג! לא משנה אם זה בשעות העומס, גם אם אני מתנתק 100 פעמים ומקבל כל פעם פול אחר באיפי, הפינג תמיד תקין! קראתי יותר על הראוטר, גם פתחתי עליו הודעה אחרת לא מזמן, וגיליתי שאני לא היחידי שנתקל בכזאת בעיה איתו. הפעם אני מתכוון לקנות אחד חדש, ולהשקיע קצת יותר. הדבר היחידי שחשוב לי הוא שהראוטר החדש לא יגרום לכזאת בעיה! חבל לי להוציא 500 שקלים על ראוטר דפוק באותה המידה. על מה אתם ממליצים? דרך אגב, לגביי הראוטר הנוכחי, ניסיתי …

• 4 תגובות
    • 849 צפיות
  3. Started by Gaid,

איך הייתם מתכננים הכי טוב רשת ביתית ל-3- אחיות בהוצאה הכי מינמילית.. חשבתי על לקנות מחשב שיהיה שרת מרכזי ולחבר את שלושת עם טרמינטורים ורשת אלחוטית והוסיף להם בכל חדר רק מסך טרמינטור ומקלדת..ועכבר.. מה אתם חושבים ? איך אתם הייתם מרימים מבצע כזה ?

• 8 תגובות
    • 849 צפיות
  4. Started by u_o,

אין אני משתגע כל שניה בעיה חדשה השבוע התקנתי מחדש את XP שאני בא להתקין כרטיס רשת הוא מזהה לי רק משהו של ג'יגה בייט נראה לי זה מובנה ושאני מנסה להתקין תכרטיס רשת שהוא לא מובנה הוא לא מתקין לי אותו גם אחרי שהוא מזהה אותו הוא עושה התקנה ואז לא קורה כלום המנהל התקנים נשאר אותו דבר מה שמוזר זה שבויסטה התקנתי את הכרטיס רשת הזה תוך שניה .. חיפשתי מלא דרייברים כל היום של הכרטיס הזה כלום לא עזר השם של הכרטיס הוא edimax turbo mode sw71280

• 7 תגובות
    • 849 צפיות
  5. Started by גליטו,

שלום לכולם.. אני לא יודע אם זה הפורום המתאים להודעה הזאת אבל אני אכתוב את זה פה כי לא מצאתי מקום אחר.. מישהו מכיר אתר טוב כמו torrentleech שאפשר להרשם עליו ויש לו שם סדרות בקובץ אחד או שזה מוריד אותם טוב ? כ להורדת סרטים ושירים יש לי אימיול טוב שמוריד לי סבבה אבל רק סדרות לוקח חודש כי זה 22 פרקים נגיד אז עד שכולם מסיימים זה מעצבן.. לכן או שזה יהיה בקובץ אחד גדול כמו ב-torretleech אוו בכמה קבצים אבל שבאמת יוריד אותם.. תודה רבה מראש..אהה וכמובן שההרשמה תיהיה בחינם..

6. Started by TUCG,

עד לא מזמן היו לי שני מחשבים בבית והם עבדו ברשת של גישה לקבצים ולמדפסת. נקרא להם מחשבים 1 ו-2. על מחשב 1 מותקן Windows 98SE ועל מחשב 2 מותקן Windows 2000 Pro. עד לא מזמן, המודם לאינטרנט היה נמצא במחשב 1 ורק בו היה אינטרנט - לא עשיתי שיתוף בגלל שאבי אסר עלי (פרנויה). כעת יש לי מחשב חדש, נקרא לו מחשב 3. יש לו Windows XP Home Edition. העברתי את מודם האינטרנט (ADSL) ממחשב 1 למחשב 3 כעת. עכשיו יש לי הרבה עבודה לעשות. ליצור מחדש רשת בין 3 המחשבים ולבצע שיתוף אינטרנט בין מחשב 1 למחשב 3. (מחשב 2 לא מקבל שיתוף אינטרנט) אבל הנה מתחילות הבעיות. כבר מיד בנסיונותיי הראשונים, יצירת רשת בין מחשב 2 למחשב 3 הייתה פשוטה, כמה לחיצות כפתור. יצירת רשת בין מחשב 1 למחשב 3 נפלה לכישלון מוחלט ועד…

• 9 תגובות
    • 849 צפיות
  7. Started by assaf990,

נתונים: חדר א: טלפון של 013, שהוא בעצם סוג של ראוטר, אליו מוחבר מודם הוט ומחשב שלוחני. פה אני רוצה לשים את הראוטר האלוחטי כדי שישדר לחדר שני שיש בו עוד מחשב. בין הראוטר למחשב המרוחק יש 4-5 מטר ובניהם חדר ריק (כלומר 2 קירות) בתכלס יש קליטה גרועה, וניתוקים מה לא תקין? הגדרות? היכן לשים ראוטר? הטלפון של 013 מפריע בתדר?

• 2 תגובות
    • 849 צפיות
  8. Started by Cheif,

בשבועות האחרונים נחשפתי למידע הנוגע לפעילות איגוד האינטרנט הישראלי. זהו פוסט ראשון בסדרה של פוסטים שינסו להאיר את הצדדים הפחות מחמיאים של האיגוד. יהיה מעניין. http://www.netcheif.com/blog/?p=2791

• 2 תגובות
    • 849 צפיות
  9. Started by benor,

שלום, אתם יכולים לעזור לי אני לא יודע איך להכין קובץ Host וגם לא יודע איך להשתמש בו. תודה!

• 2 תגובות
    • 849 צפיות
  10. Started by SuB,

איך מזהים אם כבל רשת הוא מוצלב או לא ואיזה בדיוק פינים או צבעים מוצלבים במקומם

• 2 תגובות
    • 849 צפיות
  11. Started by liad88,

שלום רב, נמחק לי הlocal area connection. בנוסף, כרטיס הרשת שלי כבר לא מופיע במנהל ההתקנים אז כרגע אני לא מתקין driver. האירוע קרה לאחר שמישהו שעבד על המחשב מחק קובץ בשם registry או משהו כזה. אשמח לעזרה.

• 3 תגובות
    • 849 צפיות
  12. Started by roeesnir,

לא דרך הראוטר, אלא רק במחשב מסויים. מצידי שיהיה דרך הדפדפן. תודה.

• 1 תגובה
    • 849 צפיות
  13. Started by Mics,

היום עברתי מהוט לבזק, נכון להרגע עדיין לא הספקתי להתנתק מתשתית הוט ולכן עד יום ראשון בבוקר לפחות יש לי אפשרות לבצע השוואה בין התשתיות. בזק - 40 מגה, ארון התקשורת של בזק נמצא 200 מטר מהבית שלי. הוט - 12 מגה. אשמח לבצע כל בדיקה/התעללות בתשתית (בעיקר של הוט) שרק תבקשו

• 1 תגובה
    • 849 צפיות
  14. שלום שלום, עד היום היה לי router של d-link שתאמת אני לא הייתי כלכך מרוצה ממנו - אבל לפני כמה ימים הוא מת סופית - הוא לא מתחבר ולא כלום. נמאס לי ממנו ואני רוצה אחד חדש. השאלה היא איזה מומלץ ממה שיש היום - אני רוצה ראוטר שיהיה פשוט לתפעול, שיעבוד בלי ניתוקים ובגדול אני אוכל להתחבר אליו עם כבלים וגם בצורה אלחוטית. אם יש מישהו שיש לו נסיון עם דגמים מסויימים אשמח לשמוע חוות דעת. ממה שאני קראתי (גם כאן וגם ברשת) הlinksys אמורים לעבוד טוב השאלה שלי היא איזה (יש מלא דגמים - מה ההבדל?) WRT54G Linksys מול WRT54GL Linksys ומול WRT54GLEU Linksys או WRT54GS Linksys תדוה

• 2 תגובות
    • 849 צפיות
  15. Started by itamo,

איך עדיף לשתף אינטרנט בכבלים ברשת ביתית בין שני מחשבים שמחוברים בינהם ע'י כרטיס רשת. 1) ע'י עשיית share לחיבור האינטרנט. 2) ע'י עשיית bridge בין הכרטיסי רשת (ב xp).

• 2 תגובות
    • 849 צפיות
  16. Started by Holy,

איזה נתב עדיף ECI 352+ או Asus AM604?

• 4 תגובות
    • 849 צפיות
  17. יש לי איטיות נוראית באינטרנט שהתחילה משעות אחר הצהריים, שכדאי לוודא שהיא לא נובעת מהמחשב, עשיתי בדיקת מהירות הורדה וגלישה על שני מחשבים שונים כשכל אחד מחובר לחוד למודם. בדיקת מהירות של התשתית תקינה, של הספק לא, ולמרות הכל הם לא מוצאים פתרון או מוכנים לקחת אחריות לבנתיים. התומך הציע לי לצלם כמה דברים ולשלוח להם באימייל, אבל קודם אם מישהו יכול לעזור לי, לא הבנתי בדיוק מה התוצאה שיצאה בבדיקה של ה-NETSTAT! אני חושב שהמספר שיצא שם הוא כתובת האיפי לבדיקת מהירות הורדה של הכבלים, מה שעשיתי לפני שעתיים ואחרי זה מחשב כובה והופעל מחדש כמה פעמים... [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 848 צפיות
  18. שלום בדרך כלל כרטיסי רשת באים עם האנטנה צמודה אליהם ככה שהיא יושבת ממש מאחורי המחשב. עד שהמציאו גאונים כרטיסי רשת שיש להם אנטנה שמתחברת עם כבל שנותן קצת גמישות לקליטה. השאלה שלי האם כרטיסי רשת רגילים [מהסוג הראשון שציינתי] אפשר לנתק מהם את האנטנה ולחבר אותה דרך כבל שקניתי בנפרד? ואם כן, האם צריך לדאוג שתהיה איזשהי התאמה טכנית ביניהם? [תקן, עוצמת אות וכולי?] אני שואל בגלל שאני מכיר רק את הסוג שבא עם כבל מאריך מראש, ומעניין אותי אם זאת האופציה היחידה.

• 1 תגובה
    • 848 צפיות
  19. Started by singera,

למה אצלי שאני מחובר ב012 750K עם תבל יש לי מהירות מאוד איטית (לא יותר מ7K) (יש רשת של 3 מחשבים) רק 2 בקאזזה ואצל חברי שהוא מחובר לADSL בבזק בינ"ל עם ADSL מקבל קצבים מהירים??

• 1 תגובה
    • 848 צפיות
  20. Started by Eviljelly,

שלום , אני לא ממש מומחה גדול בנושא , אבל מקצת חיפושים שעשיתי בגוגל נראה שכדי לבצע WOL צריך תוכנה נפרדת , חשבתי לבנות מחשב שיהיה מין שרת מידע כזה וכדי לחסוך בחשמל יכנס למצב שינה מאוד מהר ויתעורר לבד דרך הרשת, השאלה אם קיימת איזה דרך להגדיר לwindows שברגע שאני מנסה לגשת לכונן רשת מנותק שישלח סיגנל WOL (רק כשיש בקשה לקבצים) ?

• 1 תגובה
    • 848 צפיות
  21. Started by BumbleBee,

שלום יש לי בעיית פינגים במשחקי רשת, בעיקר AMERICA'S ARMY . אני מחובר עם תשתית של הכבלים ובזק בין לאומי כספק במהירות 1.5 ו - 128. כשאני עושה פינג לשרת דרך ה CMD אני מקבל גם בשעות העומס פינגים תקינים של עד 150 MS . לעומת זאת כשאני נכנס למשחק אני מקבל לא פחות מ 650 ! MS. כשאני מסביר זאת לתומך הטכני של בזק הוא טוען שאם הפינג דרך ה CMD תקין אז אין שום בעייה. איך אני מסביר לו שהבדיקה הקובעת היא דרך המשחק ? נקודה נוספת, כשאני מתחבר למשחק עם רשת אלחוטית ( NETVISION ו - ADSL באותה מהירות) אני מקבל פינגים תקינים לחלוטין כך שברור לי שהבעיה היא של בזק בין לאומי. הציעו לי לרכוש את חבילת הגיימר אך סירבתי, נראה לי מגוחך לשלם תוספת כספית על משהו טריוויאלי כמו ניתוב שרתים, מה עוד שב…

• 4 תגובות
    • 848 צפיות
  22. Started by 2of6,

היי, אני מעוניין לחבר מחשב לאינטרנט בממ"ד, (דירת קבלן בת 5 שנים) בחיבור קווי. הראוטר בסלון. יש דרך לעשות את זה בלי להעביר חוט על הקירות או לקדוח? מצורפת תמונה של השקעים בממד. חשמל, טלפון, אנטנה ועוד איזה חור שסגור במכסה. אם יש אפשרות, האם טכנאי בזק יעשה את זה? או חשמלאי? תודה

• 0 תגובות
    • 848 צפיות
  23. Started by erez_levy,

שלום לכולם, קודם כל אני רוצה להגיד שאם מישהו יצליח לעזור לי לפתור את הבעיה, אני ממש אהיה אסיר תודה, אין לכם מושג כמה בעיה זו מציקה ומפריעה לי. אז ככה, יש לי רשת ביתית אלחוטית של נט לינק (NetLink), יש 2 מחשבים שמחוברים לרשת הזו, המחשב הבעייתי הוא המחשב עם הראוטר. אז מה הבעיה למעשה? הבעיה היא שהאינטרנט במחשב עם הראוטר מתנתק כל כמה שעות (חשוב לציין שבמחשב עם המודם אין בעיות מסוג זה). אם למשל אני שולח קבצים במסנג'ר מהמחשב שבו נמצא המודם למחשב שבו נמצא הראוטר, אז לקראת סיום ההורדה, האינטרנט מתנתק. אין אפשרות אחרת להפעיל את האינטרנט שוב, אלא אם כן אני עושה restart למחשב. עכשיו הבעיה היא לא רק במסנג'ר, בכלל, גם באימיול זה קורה לי, וגם כשאני לא נמצא לא במסנג'ר ולא באימיול זה קורה…

• 7 תגובות
    • 848 צפיות
  24. סיימתי להתקין מחשב חדש עם כרטיס רשת אלחוטי בחיבור PCI-E. המחשב מראה קליטה מלאה (לא יורד מ-4 קווים) אבל רוב הזמן האינטרנט עובד נורא נורא לאט או שלא בכלל. המחשב ממוקם בממ"ד והראוטר במסדרון של אותה קומה. אני יודע שממ"ד הוא בעייתי אבל אם היו בעיות אז הוא גם לא היה מראה קליטה מלאה לא? תודה לעוזרים!

• 0 תגובות
    • 848 צפיות
  25. Started by KOBRA CHOPER,

למה HWZONE קורס? או שזה רק קורה לי? :-X

• 6 תגובות
    • 848 צפיות

דיונים חדשים בפורומים