עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. אהלן, מחפש פיתרון לבעיית קליטה ישנה, אני בעל ראוטר של VERIZON FIOS שמחובר ל WRT300N יש לי קומה למטה שהמחשבים שם קולטים ב50-60% כל פעם, למעלה בצורה חוטית אני מוריד על 3-3.5MB/S ולמטה רק על 1MB/S (כן... אני יודע מה המהירויות בארץ וכן אני יודע שאני מפונק, אבל מה רע? החיבור הוא 25MB סימטרי). בכל מקרה חשבתי על BUFFALO WHR-HP-G300N ולשים על DD-WRT, אני כרגע משתמש ב 300N עם הקושחה המקורית כי היא קולטת יותר טוב (מה שמוזר מאוד, ניסיתי את כל הערוצים וכל האופציות גם בפרוטוקל G וגם ב N). נדרש לציין שכל הכרטיסי רשת בבית הם בתקן N, מדובר על 2-3 מחשבים למטה (אחד קבוע, 2 ניידים. למעלה יש עוד 2 מחשבים קבועים). המחיר של ה BUFFALO הוא 60$ כולל משלוח, אין לי בעיה להשקיע קצת יותר רק שיקלוט בצ…

• 2 תגובות
    • 844 צפיות
  2. Started by Guy950,

היי לכולם אני וחברים שלי כבר שנים משתמשים בתוכנה hamachi כדי לשחק יחד, והייתי משתמש בתוכנה הזאתי בXP ובויסטה והוא עבד מושלם. עברתי לא ממזמן לWIN7, ועכשיו כשאני מנסה להתקין את התוכנה hamachi התוכנה עצמה עובדת אבל אני לא מסוגל להתחבר ולשחק עם חבריי. ניסיתי לחקור את העניין לעומק במחשב ובאינטרנט ומצאתי שלא נפתח לי ערוץ במרכז הרשת כמו שצריך ליהיות, הנה תמונה מצורפת למה שאני מתכוון: http://i42.tinypic.com/9fpkr6.png כמו שאתם רואים יש השוואה של המרכז שלי למרכז של חבר שיש לו וינדוס שבע, התקין את אותה גרסה של האמצ'י וזה הסתדר לו. הוא מסוגל להתחבר ולהסתדר, בעוד שאני מחקתי את האמצ'י והתקנתי אותו בגרסאות 7 פעמים ולא הסתדר, לא מופיע לי אחרי ההתקנה שום דרך להגדיר את החיבור או מ…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. שלום, בבית שלי יש שלושה מחשבים (שניים מחוברים חוטית ואחד אל-חוטית) שמחוברים למודם אחד של בזק (מהירות 1.5). עכשיו, השאלה שלי היא אם אני אוסיף עוד מחשב ל"מערך" הזה, רוחב הפס של כל המחשבים יקטן?

• 2 תגובות
    • 694 צפיות
  4. היי, ברשותי ראוטר קיים אשר עובד כ-DHCP לשאר המחשבים ברשת בסגמנט 192.168.2 [כתובת הראוטר היא 192.168.2.1]. כחלק מהוספת ראוטר נוסף לרשת שישמש כ-AP באמצעות WDS, קיבלתי ראוטר מסוג D-Link DSL-2760U [מעודכן לגרסת קושחה 2.26] אשר עובד בסגמנט שונה 10.0.0 [כתובת הראוטר היא 10.0.0.138]. חיברתי את הראוטר החדש והתחברתי אל ממשק ההגדרות שלו, תחת הגדרות ה-Advanced Setup בלשונית LAN ניסיתי לשנות את כתובת ה-IP [במטרה שהראוטר הישן יכיר בו] של הראוטר ולבטל את שירות ה-DHCP. מה אני אגיד לכם? זה לא כ"כ עובד :-\ הראוטר לא יודע איך לאכול את זה ופשוט נתקע ... רק Hard Restart [שחזור הגדרות היצרן] מאפשר לגשת חזרה אל ממשק ההגדרות של הראוטר. מה עושים? מישהו נתקל בבעיה? האם יש פתרון אחר מלבד לנסות …

• 2 תגובות
    • 7.4k צפיות
  5. Started by maor230389,

היי אנשים, מקווה שנכנסתי למקום הנכון, משום מה אני לא מצליח להיכנס ל-localhost דרך הדפדפן (127.0.0.1).. התקנתי את ה-IIS ואין לי מושג למה זה לא עובד.. ניסיתי בכל דרך אפשרית שידועה לי.. אני עובד ב-windows 7.. הרעיון הוא שפרמטתי את המחשב לפני כמה שעות ככה שההגדרות לא השתנו יותר מידי.. ואפילו אין פיירוול שיחסום את זה.. ניסיתי גם לכבות את זה של ה-windows... אשמח לקבל כל הרעיון שהוא.. תודה מראש לעונים

• 2 תגובות
    • 638 צפיות
  6. Started by Elite_Sniper,

עקב סימני גסיסה הולכים ומתחזקים של הנתב הקיים שלי אני רוצה לקנות נתב חדש. חשוב לי שיתמוך בתקן N(כרגע יש לי רק נייד אחד עם תקן N אבל אני מתכוון לקנות עוד כרטיסים בהמשך) ושיהיה יציב ומסוגל להתמודד עם כמה מחשבים זו זמנית לאורך זמן, הרשת אצלי עובדת 24\7 עם כמה מכשירים בו זמנית, חלקם מחוברים חוטית וחלקם אלחוטית(רק אני לבד מחשב(מולטיפלייר או הורדות ) ופס3, אחי עם נייד ו-360 ועוד ההורים שלי ואחותי גולשים לא מעט כשלכל אחד מהם מחשב). כל הבית קירות גבס ככה שאין צורך בנתב עם יכולות קליטה מיוחדות. חשבתי על ה6524N של אדימקס, נראה לי עונה על הדרישות. ושאלה, כדאי להשקיע ב10\100\1000? תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 783 צפיות
  7. Started by slidere,

אם יש לי שרת 2003 ואליו מחוברים מספר מחשבים , איך אני מחבר את השרת לאינטרנט ודרכו איך אני מחבר את המחשבים האחרים לאינטרנט ?

• 2 תגובות
    • 673 צפיות
  8. Started by afi,

הדרישות 1. תקן N 2. חיבור usb למדפסת ודיסק קשיח חיצוני 3. התאמה להוט 4. תקציב של עד 250-300 ש"ח האם הראוטר שבזק משווקת d link 2650 משווק בחנויות אחרות, והאם הוא מתאים לכבלים? תודה רבה

• 2 תגובות
    • 742 צפיות
  9. יש לי גם התקן USB אלחוטי Level One WUA-0600 אבל בתעוד שלו כתוב שהוא תומך רק ב Windows

• 2 תגובות
    • 811 צפיות
  10. שלום , אני מתלבט האם להתקין את הגירסה החדשה שיצאה 1.33NA ,כרגע הROUTER עובד על גירסה 1.21. האם לאנשים כאן יש ניסיון עם הגירסה החדשה? אשמח לתגובות .

• 2 תגובות
    • 836 צפיות
  11. Started by dids22,

היי המערכת הפעלה היא windows 7 הכרטיס הפסיק למשוך כתובת IP מהראוטר ניסיתי לחבר ישירות למודם וגם אותה בעייה התקנה מחדש לדריבר לא עזרה יש לכם רעיון? C:\Users\down>ipconfig /all Windows IP Configuration Host Name . . . . . . . . . . . . : down-PC Primary Dns Suffix . . . . . . . : Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid IP Routing Enabled. . . . . . . . : No WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No Ethernet adapter Local Area Connection 2: Connection-specific DNS Suffix . : Description . . . . . . . . . . . : NVIDIA nForce Networking Controller Physical Address. . . . . . . . . : 00-0F-EA-5D-67-47 DHCP Enabled. . . . . . . . . . . …

• 2 תגובות
    • 911 צפיות
  12. ניסיתי לבצע זאת ב-XP דרך NETWORK CONNETCTIONS ואז DISABLE אבל נורית ה-INTERNET ממשיכה להבהב כך שנראה לי שהראוטר עדיין מחובר לא? תודה

• 2 תגובות
    • 950 צפיות
  13. שלום, אני מחפש פתרון לחיזוק הקליטה מהאינטרנט לאזורים נרחבים בבית, כרגע המצב הוא שהמחשב הראשי עם הראוטר נמצא בקומה השניה ואין אפשרות להזיז אותו משם, ובקומה למטה הקליטה חלשה מאד וכמעט שלא ניתן לגלוש. דיברתי עם בזק ונאמר לי שהם לא מספקים פתרונות כאלה, ושצריך לפעול לבד. אין לי נתב ישן כך שאצטרך לקנות את הציוד. הבנתי שמדובר ב Access point. אבקש המלצה לציוד לא יקר שיעשה את העבודה. כמו כן מידע לגבי תהליך ההתקנה וההגדרה, האם העניין מסובך? תודה וחג עצמאות שמח, חגי.

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. Started by Posford,

אני מחפש לקנות נתב תקן N איכותי אך צריכים לא מיוחדים מיידי, משתמש ממוצע. מחשב ראשי - כבל רשת. מחשב נייח - WIFI. 2 מחשבים ניידים - WIFI. וסלולארי אייפון - WIFI. טווח קליטה 10-20 מ' אלחוטי. אני מתלבט בין הדגמים של הנתבים הבאים: Edimax BR-6424n או Edimax BR-6524n - האם שווה להשקיע עוד כ-150 ש"ח בערך? נותן תמורה או שאפשר להסתפק בדגם לפניו? אגב למה יש לו שלושה אנטנות? והאם לדוגמא אני מעוניין לחבר אנטנה אחת או שניים והקליטה מספיקה, זה בסדר? השלישית שלא מחוברת לא פולטת קרינה מהיציאה שלה נכון? ואיזה כרטיס רשת מומלץ יותר: Edimax EW-7711UMn nLITE - חיבור USB רגיל. או Edimax EW-7711USn nLITE - תוספת של עוד 20 שקל בערך והוא עם אנטנה. אם האנטנה רק כדי לשפר את הקליטה, אז לא צריך כי ללא…

• 2 תגובות
    • 2.5k צפיות
  15. Started by WarNet,

היי, אני מחובר דרך בזק+בינלאומי.(2.5M) יש לי שני שקעים לחיבור טלפון. אחד בסלון והשני בחדר. המחשב מחובר לנתב שמחובר בחדר. קניתי PS3 שמחוברת לטלויזיה בסלון והאינטרנט האלחוטי עובד לאט. אז האם זה אפשרי לחבר נתב נוסף בסלון שאליו יחובר ה-PS3. תודה.

• 2 תגובות
    • 774 צפיות
  16. שלום לכולם לאחר שנתיים של עבודה הראוטר שבק חיים כל דבר שניסיתי לא עזר לכן אני רוצה להתקדם לראוטר חדש. השאלה שלי, כרגע יש לי PS3 שיכול להתחבר בתקן N ומחשב נייד ללא היכולת כזאת PS3 משמש לי כסטרימר ואני מעביר קבצים מהמחשב ל-PS3 בעזרת התוכנה שגם ממירה את הקובץ מ-MKV בראוטר שהיה לי עד עכשיו העסק קרטע עד יאוש האם השקעה בראוטר בתקן N יעזור וישפר משמעותית את הנושא? או שבגלל שהמחשב לא תומך תקן N אז זה לא משנה? (כל החיבורים הם אלחוטיים)

• 2 תגובות
    • 817 צפיות
  17. Started by itaic,

שלום לכולם במחשב הראשי יש לי ווינדוס 7 ואני מצליח דרכו לגשת לקבצים שנמצאים במחשב השני. במחשב השני יש לי ווינדוס XP אך אני לא מצליח לגשת לתיקיות משותפות שנמצאות במחשב הראשי. סימנתי את התיקיות לשיתוף במחשב הראשי עם הרשאת קריאה ל EVERYONE, ובמחשב השני כשאני לוחץ על "הצג מחשבים בקבוצת עבודה" אני רואה את הראשי, אך אני לא יכול להיכנס אליו. כשאני מנסה ללחוץ עליו (על המחשב הראשי) אני מקבל הודעה שאין לי הרשאה לגשת ואין אפשרות שימוש במשאב רשת זה. מה הבעיה? תודה.

• 2 תגובות
    • 909 צפיות
  18. שלום יש לי אינטרנט בנקודה בחדר מסויים בו יתקיים קורס. אני רוצה להפיץ את האינטרנט באלחוטי ויש לי ראוטר חופשי. האם בכלל אני יכול לחבר קיר לכניסת LAN בראוטר והאלחוטי ידע לקבל את האינטרנט ממנו? שהרי תמיד הוא לוקח את האינטרנט מה-WAN? יש פתרון אחר? בתודה, יהודה

• 2 תגובות
    • 767 צפיות
  19. Started by אלירז,

שלום רב! לאחרונה רכשתי מתאם מUSB לRJ45 וחיברתי אליו כונן נייד של 1TB. מה שעכשיו אני רוצה לעשות זה לקחת את הנפח אחסון הזה ולעשות שיתוף כללי באינטרנט כך שאני יוכל לגשת לכונן הזה מכל מקום שבו אהיה ולא רק מתוך הרשת הביתית שלי. לדוגמא: אני רוצה להשים על הכונן כל מיני תוכנות ולהוריד אותן מהבית של אחי. תודה רבה למי שיכול לעזור. נ.ב אם יש למישהו קישורים למאמרים או כתבות איך עושים את זה אז זה גם יכול לעזור.

• 2 תגובות
    • 673 צפיות
  20. Started by DjMorpheu5,

אני צריך המלצה לתשתית וספק. עוד מאת נגמר לי ההתחיבות להוט ול-012 ואני מתנתק סוף סוף. השימושים שלי זה בעיקר משחקים, זה אומר שצריך פינגים נמוכים. האם אקספון כספק ובזק כתשתית הבחירה הכי טובה לעכשיו ? אני אתחבר דרך קו טלפון ומהירות- 2.5 מגה. תקציב- בערך 120 ש"ח לחודש והאם ADSL יותר טוב מכבלים ? או שהם שווים תודה

• 2 תגובות
    • 869 צפיות
  21. Started by xcalibur,

אהלן, יש לי את האיי פי הזה: 192.168.0.15/27 אני לא מצליח להבין איך ה-27 קובע לי את המאסק איך אני יודע לפרש את שלושת הביטים האחרונים? תודה

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by godisme171,

שלום, רציתי לדעת אם יש תוכנה או אפשרות כלשהי להגדיל את מהירות הגלישה/הורדה ע"י "גניבת" פס משכן שיש לו אינטרנט אל חוטי אבל לא מאובטח זאת אומרת שאיכשהו אני יוריד דרך שני המודמים תודה רבה

• 2 תגובות
    • 873 צפיות
  23. שלום, לאחרונה יצרתי רשת אלחוטית תוך שימוש בשני נתבים אלחוטיים (הודות למדריך מוצלח שקישרו מכאן), ושמתי לב שכל כמה דקות יש מן "גיהוק" כזה במהירות, כאילו זה נתקע. חוויתי את זה במשחקי רשת, שם הכל זז חלק ואז פתאום הכל נתקע לכמה שניות ואז ממשיך, ובבדיקת Ping לכל ראוטר אלחוטי, אני מקבל תוצאות זהות. קצב שליחת הפקטים הוא של 1-2ms ואז פתאום יש פקט שנשלח במשך 3.5 שניות בערך. עוד נתונים על מערך הרשת המדובר: ישנו מודם כבלים, שמתחבר לראוטר חוטי רגיל של אדימקס. הראוטר החוטי מתחבר לנתב אלחוטי של dlink, והנתב האלחוטי הזה מפיץ את האות הלאה לנתב אלחוטי נוסף של סימנס, ואז מהסימנס הזה האות מגיע למחשב שלי. קראתי (לא זכור לי איפה) ששימוש בשני ראוטרים כ-repeater או access point (או מה שזה לא יהי…

• 2 תגובות
    • 755 צפיות
  24. שלום לכולם. אני יתאר את המערכת שיש לי ואזה את הבעיה... יש לי שני מחשבים. נייח ונייד. מודם (של תומפסון אם זה חשוב) מתאם שיחות של 012 ונתב אלחוטי של די-לינק דיר 300. אני גולש באינטרנט והכל בסדר. אני רוצה לשחק בworld of warcraft , אבל כל המשחק אני נמצא על לאגים מטורפים...4000+ מילישניות... כשאני מחבר הכל בלי הנתב האלחוטי המשחק עובד בסדר. אז אני מבין שהבעיה היא בפורטים.... מיותר לציין שאני ישמח לשמור גם על היכולת לגלוש בשני מחשבים (סטודנט...) וגם שאוכל לשחק. אני אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי... נ.ב. עשיתי כבר את כל מה שכתוב באתר - portforwarding אבל זה לא עבד....אני מניח שבגלל המתאם שיחות. תודה מראש על העזרה , אלון

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by xorense,

שלום לכולם, לפני כשנה וחצי רכשתי בארה"ב לפטופ, ולפני חצי שנה התחילו לי בעיות של מהירות ברשת האלחוטית. מהירות ההורדה לא עוברת את ה700-600KB, בעוד שאם אני מתחבר לרשת עם לפטופ אחר הבעיה נפתרת והמהירות נורמלית. יש לציין שכרגע אני עובד עם כבל רשת שמחובר לראוטר והכל עובד פיקס כמו שצריך. פירמוט לא עזר והבעיה נשארה כמו שהיא, מה שמביא אותי להנחה שיש פה בעיה בחומרה. מה אתם חושבים שהלך הכרטיס רשת האלחוטי או שאולי יש בעיה באנטנה ? נ.ב BROADCOM 4322AGN זה הכרטיס רשת.

• 2 תגובות
    • 681 צפיות

דיונים חדשים בפורומים