עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום רב, יש ברשותי את הנתב המצויין לעיל, תוך שימוש ברשת ביתית קטנה עם שני מחשבים.. אני מחובר לאינטרנט דרך ספק של נטוויז'ין ותשתית של הוט.. בהגדרות הנתב ,בעזרתו האדיבה של טכנאי מחשבים פרטי ,חיברתי את הרשת בסגנון l2pt , והגדרתי כתובות קבועות אלה לשני המחשבים: 192.168.2.100 , ו-192.168.2.101.. עכשיו ,משום מה כל פעם שאחד מהמחשבים דולק עם רשת פועלת וחיבור לאינטרנט, ואני רוצה להדליק את המחשב השני, הרשת מתנתקת, ורק התחברות מחדש דרך הגדרות הנתב, או ניתוקו מהחשמל וחיבורו מחדש, מאפשרים חזרה תקינה של הרשת. אודה מראש לעזרה איך להתגבר על הבעיה הנ"ל..

• 3 תגובות
    • 907 צפיות
  2. אני מחובר לאינטרנט דרך WOW עם חבילה של ADSL 750. קיבלתי מודם אפצ'י בחיבור USB. איך אני יכול לדעת אם המודם הוא PPPOE ולא TCP/IP? בתודה מראש...

• 2 תגובות
    • 907 צפיות
  3. Started by Avichay Bason,

יש לי ראוטר של tplink מדגם wdr4300 שהחלפתי לו את הגירסא ל ddwrt. כמו כן קניתי wifi extender של tplink מדגם re200. אני לא מצליח לחבר בינהם. האקסטנדר לא מזהה את הראוטר. החזרתי לראוטר את הגירסא המקורית של tplink ואז הוא כן זיהה אותו והצליח להתחבר אליו. לאקסטנדר אין גירסא של ddwrt. האם למשהו יש פתרון? אני מעוניין להשאר עם הגירסא של ddwrt בראוטר.

• 0 תגובות
    • 907 צפיות
  4. Started by ekmo,

שלום, בדירה הישנה שלי היו לי שני מחשבים מחוברים דרך ראוטר D-Link 524, אחד ישירות בכבל והשני דרך USB אלחוטי. המרחק ביניהם באופן ישיר היה בערך מטר והפריד ביניהם קיר אחד. כעת עברתי דירה והמרחק בין הראוטר לבין כרטיס הרשת האלחוטי כבר עומד על מספר מטרים עם 3 קירות מפרידים. בהתחלה לא הצלחתי להתחבר דרך האלחוטי לאינטרנט וכעת משום מה אני אפילו לא מוצא את הרשת עצמה. אני מניח שזה בגלל שהראוטר לא מספיק חזק. האם D-Link 524 הוא בעל יכולת שידור כ"כ גרועה? האם הפיתרון היחידי הוא לקנות ראוטר חדש? ואם כן איזה ראוטר מומלץ שיש לו יכולת שידור חזקה (שלא יעלה יותר מדי)? תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 907 צפיות
  5. שלום , אני ממש מיואש יוטיוב החליט לסגור לי את הערוץ שלי ויש לי שם מלא סירטונים שלי חשובים שיצרתי וגם אחרים . היו התראות של זכויות יוצרים אבל סירטונים שלא היו מסחריים , ביקשתי לערער והם מבקשים פרטים מסויימים ואחד מהם הם מבקשים את כתובת האתר של הערוץ שנסגר .... והבעיה היא שאני לא יודע מה כתובת האתר כי הם סגרו לי אותו ואין לי דרך להיכנס גם למאחורי הקלאים של מה שהם מבקשים . מישהו נתקל במצב כזה , האם יש תמיכה בישראל מישהו שאפשר לדבר איתו , איך אני מחזיר את האתר שלי לפעולה , אשמח לעזרה , בבקשה

• 2 תגובות
    • 907 צפיות
  6. שלום! ברשותי רשת ביתית בבית בעלת שלושה מחשבים המתחברים כולם לראוטר ששכחתי כרגע את דגמו (חוטי \אלחוטי שמקבלים עכשיו מבזק). כאשר אני מעביר קבצים בין המחשבים, קצב ההעברה נמוך ביותר ועומד על כ 4 מגה לשנייה. כאשר חיברתי שניים מהמחשבים יחד בכבל קצר (שני מטר) בניגוד לכבל הארוך (20 מטר) שבו אני משתמש בדרך כלל, קצב ההעברה גדל לכ 8 מגה - עדיין לא מדהים. מה יכולה להיות הבעיה לכך? תודה מראש

• 1 תגובה
    • 907 צפיות
  7. Started by The-Crush,

יש לי שתי בעיות ברשת שחיברתי אני עשיתי בדיוק כמו שאמרו לעשות IP לכל מחשב בנפרד כמו 192.168.0.1 זה למחשב הראשי ולמחשב השני שיניתי את הסוף ל-2 אבל כשניסיתי לעשות פינג ממחשב הראשי למחשב משני הוא רושם לי :s05: Request Timed Out אגב הרשת שהרכבתי הוא דרך האב שכמו כן גם מחובר לאינטרנט מודם של בזק ולגבי הבעיה השניה הוא שאני מנסה לחבר את שני המחשבים לאינטרנט אבל עם חייגן כשאני מנסה לחייג ממחשב אחד הוא מתחבר אבל כאשר אני משאיר את המחשב הראשי מחובר ומנסה לחבר את השני עם חייגן הוא לא מאפשר לי להתחבר....האם יש אפשרות לעשות משהו בנידן? אודה מאוד למי שיעזור לי... [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 6 תגובות
    • 907 צפיות
  8. שלום, יש לי מודם שמחובר לנתב קווי של אדימקס. מהנתב הזה יוצאים 3 כבלי רשת למחשבים שולחניים. נותר לי שקע אחד פנוי בנתב הזה. אני חיברתי כבל רשת לשקע הפנוי בנתב הקווי ובצד השני חיברתי אותו לשקע LAN בנתב האלחוטי. בנתב האלחוטי, אני כיביתי את ה dchp. אני מעוניין להשאיר הכל מחובר ופשוט לחבר או לנתק את השקע של הנתב האלחוטי בהתאם למתי שאני צריך רשת אלחוטית. הבעיה היא שכאשר הכל מחובר כך. ושני הנתבים מחוברים, האלחוטי עובד, מחשב 1 עם vista עובד אבל ב 2 מחשבים עם 7 אני לא מצליח להתחבר לאינטרנט. יש רעיונות?

• 2 תגובות
    • 907 צפיות
  9. Started by ea666,

שלום. ברצוני לקבל המלצות על ראווטרים אל חוטיים שמגיעים ל250 מטר. אם אפשר גם טווח מחירים תודה

• 11 תגובות
    • 907 צפיות
  10. שלום. השאלה בכותרת. אשמח לקבל לינק אם יש דריבר כזה. תודה.

• 2 תגובות
    • 907 צפיות
  11. Started by katkato,

יש לי כרטיס רשת אלחוטי שמתחבר ב USB של חברת LVL1 רציתי לדעת על איזה כרטיס אתם ממליצים במחיר של עד 200 ש"ח עדיף שיהיה זמי לקנייה באייבורי ומוצרך שיהיה חיבור של PCI ותומך תקן N תודה

• 5 תגובות
    • 907 צפיות
  12. היי, מסובך קצת להסביר את זה מכיוון שאם יש משהו שאני לא טוב בו זה רשתות אבל אני אנסה להסביר. ברשותי מודם-ראוטר של בזק(NETGEAR) בקומה למעלה של הבית. בחדר שלי יש ראוטר(EDIMAX) BR-6524n שמחובר למודם למעלה באמצעות כבל רשת ומטרתו לשמש מעיין אקסס פוינט ולהעביר רשת אלחוטית לשאר הקומה למטה. הגדירו לי את זה פעם אחת אבל אני שם לב שכנראה עקב התנגשות איפי האינטרנט מהראוטר הזה מתנתק כל הזמן.(הבעיה היא לא במודם למעלה מכיוון שהוא תמיד עובד). אני לא יודע מה לעשות, כל פעם לאחר כיבוי ניתוק הכבלים והפעלה מחדש הוא עובד לכמה דקות ואז מתנתק. אשמח מאוד מאוד אם מישהו יוכל לעזור לי. בתודה, שגיא.

• 0 תגובות
    • 907 צפיות
  13. התקנתי אימיול, המשתמש בפורטים 4662 ו-4672 (UDP, TCP בהתאמה). המחשב עליו התקנתי אימיול לא מחובר ישירות לאינטרנט, אלא דרך מחשב נוסף המחובר ישירות לאינטרנט ומשתף את החיבור. המחשבים מחוברים ביניהם עם כבל מוצלב - בשניהם חלונות אקס פי. לפי הדיווח של האימיול (יש שם אופציה לבדוק את זה) - הפורט של ה-TCP (פורט 4662) אינו פתוח, ולכן הוא אינו ניגש אפילו לבדוק את ה-UDP. וידאתי שהפורטים הנ"ל פתוחים במחשב עליו מותקן האימיול. כמו כן, חיפשתי קצת בנושא - נכנסתי לרג'יסטרי ושיניתי איזה ערך מסויים EnableRouter או משהו כזה, ל-1 (מ-0). זה לא עזר. חוץ מזה, וידאתי שהפורטים הנ"ל פתוחים גם בפיירוול של המחשב המחובר לאינטרנט. למישהו יש מושג למה זה עדיין חסום? אני לא יודע אם זה בכלל משנה, אבל ב…

• 0 תגובות
    • 907 צפיות
  14. טוב תראו אני כבר עייף מהראוטר לכן אני רוצה להחזיר אותו ולקחת במקומו HUB פשוט .... עכשיו אמרו לי שאפשר להפוך את האלקטל השחור שלי לראוטר כזה ואז פשוט לחבר לHUB ואז זה יפעל.... אז מה אתם אומרים שלהפוך את האלקטל לראוטר כזה ואז לחבר ל HUB זה יהיה יותר קל ופחות מסובך או שעדיין אני יצתרך להסתבך כמו אם הראוטר שלי???? תודה רבה מראש לכל עוזר ואם אפשר להגיד לי איך הופכים את האלקטל שלי לראוטר אני ישמח שוב תודה

• 2 תגובות
    • 907 צפיות
  15. Started by WarNet,

היי,בסופ"ש האחרון והיום גם כל דבר שאני מוריד...יורד לי במהירית של 8K ומטה כאשר יש לי 2.5M(מהירות הורדה=330K) לאחר יום של שיחות ארוכות עם בזק-תשתית ונטוויז'ן-ספקית. ביום חמישי צריך להגיע אליי טכנאי כדי להתחבר עם לפטופ במקום המחשב ולסדר לי את הבעיה. שני החברות בטוחות,כל אחד בנפרד שאני מקבל 2.5M. עשינו reset חומרתי ותוכנתי לנתב.לא עזר. הגדרנו את כרטיס הרשת ל-100MB FULL DUPLEX.לא עזר. התחברתי לשרת של בזק ובדיקה באתר הזה : http://speedtest.bezeq.co.il/index.html הראתה ברוב המקרים שמהירות ההורדה שלי פחות מ-1M. מה שמוזר זה שאחרי כל הפעילות הזו של בזק כשאני נכנס ל : http://speedtest.net/ אז זה נכשל כמו בתמונה הנ"ל פעולה נוספת שעשינו היא בשורת פקודה: netsh int reset גם לא עזר.…

• 3 תגובות
    • 907 צפיות
  16. Started by alex15,

מה אתם אומרים access point או כרטיס רשת אלחוטי. המרחק הוא 15 מטר לכל היותר עכשיו מה צריך בשביל שיהיה מחובר יותר טוב לאינטרנט ? קניתי ראוטר EDIMAX BR 6524N שהוא בתקן N אבל עכשיו הבעיה היא שאני צריך לקנות כרטיס רשת אלחוטי או אקסס פוינט אבל אניצריך שלא יעשה לי בעיותר עם ההתחברות ..והקליטה ... כי השקעתי בראוטר תקן N בשביל הרשת מה יותר טוב כי המרחק הוא 15 מטר ? מה עדיפ ? איזה סוג שיהיה מחובר לרשת 90 אחוז .ולמעלה .

• 2 תגובות
    • 907 צפיות
  17. Started by liran2003,

שלום, אז ככה, האינטרנט מתנתק לי בקביעות כל איזה חצי שעה פלוס מינוס(לא תמיד קבוע), וכדי להתחבר אני צריך להתנתק מהרשת דרך ה-Network Connections ולהתחבר שוב. ייתכן שאני צריך לרשום כתובת DNS(עכשיו זה מסומן על אוטומטי)?

• 2 תגובות
    • 907 צפיות
  18. ברשותי מודם USB דיי ישן ROTEL ALE 130 המודם עושה קצת בעיות. אני בתשתית בזק וספק 012 קווי זהב - את המודם קיבלתי מבזק סטור (לא שילמתי עליו) אם ברצוני להחליף למודם USB אחר , חדש, מתקדם יותר אני יכול לעשות זאת בלי תוספת מחיר? אם ברצני להחליף את המודם למודם רשת אני יכול לעשות זאת בלי תוספת מחיר? תסבירו לי איך זה הולך בבקשה. תודה מראש.

• 9 תגובות
    • 907 צפיות
  19. Started by yp3,

יש לי מחשב שיש בו כמה כרטיסי רשת וכל כרטיס מוגדר לחיבור אינטרנט אחר ברצוני לדעת כיצד אפשר להגדיר דרך איזה חיבור המחשב יגלוש באינטרנט? איך אפשר להגדיר בחיוג VPN שיחייג דרך כרטיס רשת מסויים? האם זה משנה אם כל הכרטיסי רשת הם באותו תווך כתובות? תודה

• 7 תגובות
    • 907 צפיות
  20. יחוברו אליו 3 מחשבים שאחד מהם הוא HTPC ושני האחרים להורדות, שיתוף קבצים מלא בין שלושת המחשבים חובה (שיתוף 720P ). המרחק המקסימלי שאני צריך להגיע זה קומה שניה במרחק 10 מטר. ושלא יהיה מכוער... תקציב בערך 200 ש"ח, אפשר גם פחות...

• 4 תגובות
    • 907 צפיות
  21. Started by rk666,

שמעתי פעם שאפשר לפרוץ את המודם הזה כדי שלא תהיה מגבלה במהירות הגלישה האם אפשרי עדיין לעשות דבר כזה? ואם כן איך? RK

• 2 תגובות
    • 906 צפיות
  22. Started by AmosC,

שלום אני צריך לקנות ראוטר אלחוטי שישכון בקומה התחתונה מבין 2. פיצ'רים רצויים אך לא הכרחיים הם פיירוול, תמיכה בטיוטה של פרוטוקול N ושרת מדפסות/קבצים. קליטה טובה בכל הבית ובגינה - חובה. יש נתב טוב במחיר סביר (נניח עד 400 ש"ח) שיש לו את כל המאפיינים האלו? חשבתי על EDIMAX BR6215SRG (יש לו את הפיצ'ר האחרון מהשלושה) שעולה 245 ש"ח. מה דעתכם? תודה, עמוס

• 4 תגובות
    • 906 צפיות
  23. אהלן, האמת זה בעיה אצל ידידה שלי לא אצלי... בכל מקרה עד היום המחשב והמודם(שהוא גם נתב רשת אלחוטי) היה מחובר במרתף ישירות לנקודה בקיר והוא הסתנכרן וחובר עם כבר רשת למחשב שלידו הוא היה ובצורה אלחוטית למחשב נייד בסלון... הכל עבד כמו שצריך עד שלפני כמה ימים המחשב עבר לקומה למעלה ושם הנקודות בקיר מחוברות כולן למרכזיה בבית(אחת כזאת שכדי לקבל קו חוץ צריך לחייג 9... כמו בעסקים וכאלה) והמודם לא מצליח להסתנכרן בכלל... ככה שאני לא יכול אפילו לחייג... אני זוכר שפעם היה אפשר לקבוע את המספר לחיוג והייתי עושה 9 ואחרי את המספר אבל במצב הזה אין לי שמץ מה אני עושה... נכנסתי להגדרות של הנתב עצמו שמחובר למחשב ויש לי שם את היוזר והסיסמא לחיוג וכל מיני הגדרות אבל לא מצאתי שם משו שקשור למרכזיה …

• 5 תגובות
    • 906 צפיות
  24. יש לי כרגע רשת חוטית עם מספר מחשבים, מודם ADSL של ECI מסוג 312 העובד כנתב, ושני סויטשים שמשורשרים אחד לשני. אני מרוצה מה-ECI ומעונין שימשיך לשמש כנתב, שרת DHCP וכו'. ברצוני לבנות רשת אלחוטית והשאלות שלי הן: 1. אם אני קונה נתב אלחוטי, האם יכולים להיות ברשת שני נתבים: המודם\נתב של ECI והנתב האלחוטי, או שהם מתנגשים אחד עם השני? 2. איזה יכולות אני אצטרך לדכא כדי שלא יהיו כפולות בשני הנתבים? לדוגמא: שרת DHCP אני יודע שחייב להיות רק אחד. תודה

• 3 תגובות
    • 906 צפיות
  25. Started by thebenjamin,

שלום, אני במהירות 15 מגה. עד אתמול הסרטונים עבדו בצורה חלקה, גם בHD, אם לא רענון של הסרטון היה פותר את הבעיה. משום מה עכשיו שום סרטון בHD (720/1080p) לא זז! ברמה של מנגן 2-3 שניות ונתקע, מצב פשוט בלתי נסבל. ניסיתי להתנתק ולהתחבר מחדש וגם לנתק את המודם מהחשמל אבל המצב נותר בעינו. מה קורה פה? תודה.

• 3 תגובות
    • 906 צפיות

דיונים חדשים בפורומים