רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,498 דיונים בפורום זה
-
איך מפרמטים 3 מחשבים ברשת ביתית כרגיל? או שיש משהו מיוחד שאני צריך לדעת עליו? ואחרי שאני מתקין את הווינדוס,הרשת כבר תעבוד אוטומטית? תודה
-
- 2 תגובות
- 565 צפיות
-
-
הוט הרימו ידיים, הוט נט הרימו ידיים, בזק בינלאומי הרימו ידים. מי מציל אותי מזה? אני שולח פינג לכל אתר טיימד אווט. כשלא היה אייפי קבוע הכל היה בסדר.
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ובכן, סוף סוף הקמתי את הרשת החדשה, כבלי CAT7, ראשי RiT CAT6 וכבלי CAT5e למחשבים (זמנית, יוחלף ב- CAT6). בבדיקה שביצעתי המהירות המקסימלית בפועל ב- TCP\UDP היא כ- 450Mbit. הבעייה היא כאמור במהירות שיתוף קבצים SMB, להלן בדיקות שביצעתי: מחשב A - מחשב P4 ישן, Linux מחשב B - מחשב P4, XP מחשב C - המחשב שלי, WIN7 במצב: B=>C \ C=>B 20-25MByte - קריאה 10-15Mbyte - כתיבה B/C=>A 40-45MByte - קריאה 55-58Mbyte - כתיבה (אני מניח שכבר מגבלה של דיסק קשיח?) A=>B/C 5-8MByte - קריאה מדוע ההבדל התהומי הזה? והאם ניתן לשפר את המצב?
-
- 2 תגובות
- 922 צפיות
-
-
עשיתי ADSL שבוע שעבר ושמח ומאושר ניגשתי להוריד קבצים במהירות מדהימה..אבל תראו איזו הפתעה אני לא יכול להוריד 2 קבצים במקביל( WTF!!!) אמרתי לעצמי אולי זה בעיה בסרבר ספציפי ניסיתי עוד אתר ועוד אתר כל סוף השבוע והבעיה אכן קימת פנים ביום ראשון על הבוקר ל בזק בין לאומי ספק האינטרנט שלי ענה לי אחד אדוארד ניסינו להוריד 2 קבצים אכן הבעייה חזרה נכנסנו לאתר של בזק "איזה אתר ישר כזה שאין בו הפרעות" והבעיה לא חזר הפתרון שלהם היה להשתמש ב FLASHGET כדי להוריד את הקבצים כי הבעיה היא בגודל הPACKתים שנשלחים מהמחשב ואין מע לעשות אולי לנסות לבדוק את הקוו בבזק. בבזר בדקו את הקו ואמור "שיש לך יופי של קו ושיהיו הרבה אנשים שיקנאו בך"( כן בטח כול העולם מקנא בי) ואין כל בעיה מה שנשאר מכל הסיפור הז…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני עמוד לעבור ל ADSL וגילית שחוץ מהמודם של בזק יש מעט מאוד אופציןת החנויות ONLINE. אז ככה - השאלות: 1. האם כל המודמים תומכים בכל המהירויות האפשריות של ה ADSL? 2. מה עדיף מודם חיצוני שהולך לכרטיס רשת או מודם פנימי PCI? 3. איזה כרטיס רשת מינימלי מספיק? COMBO 10-B-T? 4. כל הנ"ל בהנחה שיתבצע שיתוף אינטרנט למחשב אחד או שניים נוספים ? האם עדיף לעשות קופסת לינוקס לצורך קישויות ופרוקסי פנימי בבית? תודה רבה מראש.
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי נתב EDIMAX 6204 מחובר ל-3 מחשבים נייחים בכבלים. קניתי נקודת גישה אלחוטית EDIMAX EW-7206 על מנת לאפשר חיבור המחשב הנייד לרשת הביתית באופן אלחוטי. ההוראות מסבירות איך להגדיר את נקודת הגישה כ universal repeater אבל אני חושב שאני צריך מוד עבודה אחר. מה צריך לעשות? איך אני יכול לחבר את נקודת הגישה ישירות לנתב כאשר היא מוגדרת לאותה הכתובת כמו הנתב 192.168.2.1?
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אנחנו רוצים להחליף את התשתית והספק שיש לנו היום. פנינו לסלקום וקיבלנו תשובה שהם עובדים עם הסיבים של בזק (שמותקנים בבניין). לא קיימים סיבים של סלקום בבניין. סלקום מצידם מעוניינת להשתמש בנתב שלהם שעליו היא מבקשת דמי השכרה של 25 ש"ח לחודש (מוגזם....). אני רוצה לבדוק אפשרות להשתמש בציוד שלי לטובת העניין. יש לי היום בהישג יד 2 נתבים: D-Link DIR-615T TP-Link TLWR841N האם אחד מהציודים הנ"ל מספיק בשביל להתחבר? (אצל מכר פרסו סיבים והיה להם ממיר אופטי ל ETH ואחריו נתב של סלקום) באם לא ניתן עם אחד הציודים הנ"ל, האם קיים ציוד פרטי שאיתו כן ניתן יהיה להתחבר?
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
הדיון הזה אמור לעזור להרבה אנשים כמו שהוא אמור לעזור לי. הבעיה ידועה, 2מחשבים מודם כבלים אחד ושיתוף אינטרנט!! אז אני אתחיל: 2 מחשבים שניהם עם XP הראשון שצריך להיות השרת מחובר דרך כרטיס הרשת ה O/B שלו למודם כבלים, עכשיו השאלה: איך לשתף אינטרנט בין שני המחשבים? ובבקשה תתחילו מההתחלה שזה מרגע התקנת כרטיסי הרשת!
-
- 2 תגובות
- 949 צפיות
-
-
שלום . יש לי את הנתב BR 6204 EDIMAX . יש לו בעיה שהוא מנתנק תחת עומס, כאשר מורידים קובץ גדול ממספר מקורות. הבעיה גם שהוא לא מתחבר חזרה, עד שאני לא עושה לא מוציא את השקע מהחשמל. מישהו יודע איך לפתור את הבעייה? תודה
-
- 2 תגובות
- 905 צפיות
-
-
אוקיי, אז בזמן האחרון זה קורה לעיתים תכופות יותר, האינטרנט פשוט מפסיק לעבוד. הייתי חושד במודם בגלל שהוא לפעמים עושה סוג של ריסט לעצמו, אבל לאחר שאני מחובר עם חייגן, והדבר קורה המודם מאפס את עצמו, וחוזר למצב תקין (כל הנורות דולקות), ואז אני מנסה להתנתק מהחייגן והדבר גורר סיים משימה ותוקע את כל המחשב. ע"מ שהכל יחזור לעבוד אני עושה ריסט למחשב. האם יכול להיות שהמודם גורם לזה? המודם הוא של מוטורולה SB4200. תודה רבה ואשמח לעזרה.
-
- 2 תגובות
- 680 צפיות
-
-
יש לי שני רעיונות רעיון ראשון באתר יש מדריך לעשות ראוטר של לינוקס 1.האם התוכנה תומכת USB ? 2. האם התוכנה תומכת ADSL רעיון שני לקחת את המחשב הישן ולהתקין 98 הבעיה היא כזו אני לא יודע כיצד לעשות שהמחשב של 98 הוא זה שיעביר את האינטרנט לשאר המחשבים שהם XP איזה רעיון טוב יותר ואם הרעיון השני טוב אז אפשר עזרה בקשר להפוך את הווינדוס לשרת (בערך שרת)
-
- 2 תגובות
- 640 צפיות
-
-
התקנתי את הקושחה. האם להפעיל אופציה של STP ? תחת הגדרות רשת: האם ההגדרות שלי נכונות ביחס לספק נטויזן כפי שצירפתי בקובץ? האם ניתן לבצע הפעלה מחדש לנתב דרך הקושחה? לא ראיתי אופציה שכזאת תודה [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
רציתי לדעת איזה דרייברים עדכנים עדיף להתקין למתאם הנ"ל של אדימקס? והאם כדאי להוריד מהאתר של אדימס או של ralink? ואיזה מהלינקים מתאימים למתאם הנ"ל מפה: http://www.ralinktech.com/support.php?s=1 איך אפשר לדעת איזה chipset יש על המתאם? חפשתי ולא מצאתי תשובה. תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
-
שלום, יש לי ראוטר של חברת WISELINK. מחוברים אליו 4 מחשבים, כל המחשבים רואים אחד את השני ואף ניתן לגלוש באינטרנט מכל אחד מהם. הבעייה היא שבסטטוס בראוטר אני רואה "ethernet link status:down" בכל הפורטים. המחשבים עובידם ב-DHCP וכן גם הראוטר. יש למישהו פיתרון?
-
- 2 תגובות
- 518 צפיות
-
-
שלום. האם יש חסרונות כלשהם בקביעות Static IP? הכוונה שלי עבור קביעת IP קבוע היא בעיקר מטעמי אבטחה. השאלה היא - וזאת מכיוון שאיני מבין גדול בענייני אבטחה - האם יש חסרונות כלשהן בדרך זאת? על פניו קביעת IP קבועה (וכך - הרשאת כניסה לאתרים מסוימים מ IP ספציפי), נשמעת כמו עצה טובה. אשמח לשמוע את דעתכם. תודה
-
- 2 תגובות
- 3.2k צפיות
- 1 follower
-
-
-
שלום , קניתי נתב ואני מנסה להכנס תחת רשת מאובטחת WPA PRESHAREDKEY הגדרתי אותו בנתב אבל בזמן שאני מנסה להתחבר XP לא מנשה בכלל הוא אומר "יש להשתמש בסיסמת רשת של 40 סיביות או 104 סיביות בהתאם לצרכי הרשת .... " הסיסמא הוגדרה בנתב והוא קיבל אותה ? EDIMAX 6126MG
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
-
שלום אני מחפש ראוטר טוב שיתן לי קליטה אלחוטית מלאה למחשב נייח.... קצת פרטים: ובכן יש לנו תשתית הוט בבית עם 12 מגה מהירות כרגע יש לנו ראוטר אלחוטי שאליו מחובר מחשב אחד עם כבל ושאר המחשבים (נייד ונייח) מחוברים אליו אלחוטי וכמובן סמארטפונים. אין באפשרותי להעביר את הראוטר למקום אחר מכיוון שהנקודה היחידה לאינטרנט היא רק בחדר שבא הוא נמצא. בין המחשב הנייח לראוטר קו אווירי בערך 6-7 מ' שבניהם 4 קירות מפרידות לא ממ"ד רגילות ואני מחפשר משהו מספיק חזק שיעביר לי קליטה מלאה. טווח המחרים שאני מחפש גג 350 ש"ח ומטה כמובן דרך אגב יש ברשותינו חבילת גיימר אם אני לא טועה הראוטר חייב שתהיה לו אפשרות לחייג לספק ולא חיבור קבוע ניסיתי לחבר בעבר את הראוטר Linksys wrt45g והספק אמר שאין באפשרו…
-
- 2 תגובות
- 980 צפיות
-
-
אהלן לכולם , אני יספר את הסיפור מההתחלה : עקב בעיות קליטה בקומה התחתונה (הבית 2 קומות , הראוטר + המודם נמצא בקומה העליונה) החליפו לנו את הראוטר והוסיפו לנו AP בקומה התחתונה , שניהם Edimax 6204 . הטכנאי של בזק בא להתקין אותם וכשהוא סיים שאלתי אותו איזה סוג אבטחה הוא הגדיר בראוטר והתשובה שלו הייתה mac filtering ( ) . ועכשיו לקטע המקומם באמת : כששאלתי אותו מה היוזר והסיסמא לראוטר הוא סירב להגיד לי אותם ואמר שזה "מידע שלא מספקים ללקוחות" ואמר שאם אנחנו רוצים לעשות שינויים בראוטר עלינו להתקשר לתמיכה הטכנית . הגיעה השעה לעשות שינויים בראוטר אז התקשרתי לתמיכה הטכנית ושם אמרו לי שהם לא עושים דברים כאלה והיוזר והסיסמא הדיפולטיים הם Admin , הכנסתי אותם ואיזה פלא , לא פועל . הבח…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
פעם כשרציתי לשלב שני ראוטרים שבזק נותנת לרשת אחת כדי להגדיל את הטווח של הרשת האלחוטית אמרתםלי שזה אפשרי והבאתם לי אתר טוב כזה עם הרבה מדריכים ובין היתר מדריך לגבי הנושא הזה. אפשר אותו שוב? תודה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 736 צפיות
-
-
לא בכוונה, אני כרגע מחוברת (כספית ;-)) לשני ספקי אינטרנט. (לקחתי חבילה מהוט שכוללת ספק אינטרנט. ושכחתי לבטל את הספק הקודם) איך אני רואה מי מבין שני הספקים הוא זה שאני גולשת דרכו? (כי רוצה להיות שקטה שיכולה לבטל את הספק הקודם)
-
- 2 תגובות
- 814 צפיות
-
-
היי אובחן חיברתי את שני המחשבים בכבל רשת היגדרתי קבוצת משתמשים בשני המחשבים אותו הדבר פתחתי את ה NETBIOS שיתפתי כוננים הכל הכל הכל כמו רוב המדריכים ברשת עכשיו אני מדליק את המחשבים חיכיתי טיפה כדי לתת להם להיסטנכרן אבל מחשב אחד רושם לי LIMITED OR CONSSIVITY משהו כזה הם רואים אחד את השני ב NETWORK PLACES אבל שאני לוחץ על מחשב אחד כדי להיכנס לשני הוא רושם לי שאין לי PROMISSION :\ אני ממש נואש (דרך אגב ניסיתי את זה גם עם ה NETWORK WIZARD) של WINDWOS XP עזרו לי בבקשה ליאור
-
- 2 תגובות
- 585 צפיות
-
-
שלום, התקשרו אלי מבזק בינלאומי והציעו לי לעבור מ 5 מגה ל 12 מגה רשת UFI של הוט. אך לשם כך: א. אני חייב כעת להגדיר חייגן ברואטר (שם משתמש וסיסמא) על מנת לקבל תעדוף שרתים. עוד אמרו לי שאני יכול להישאר ללא חייגן אך לא אהנה מתעדוף שרתים. 1. האם יש הבדל משמעותי בין תעדוף שרתים מאשר ללא תעדוף שרתים בעת הגלישה? 2. האם אפסיד שאעבור לחייגן ? (כרגע אני ללא חייגן). ב. עוד נאמר לי שהרואטר הנוכחי שלי EDIMAX BR-6524N לא תומך במהירויות 12 מגה. על כן הציעו לי ראוטר LEVEL 1 WBR 6001. 3. האם רואטר LEVEL 1 מומלץ לעניין ה UFI ? תודה מראש .
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-