עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. לפי הפירסומים ברשת, הכרטיס הזה אמור לשפר את הפינגים לשרתי המשחקים השונים ובכך כמובן להפחית את הלאגים, את זה הוא אמור לעשות בעזרת מעבד במהירות שעון של 400 MHZ ו-64 MB של זיכרון DDR, עד כאן הכל טוב ויפה - אבל מה שאני לא מבין הוא איך בדיוק הכרטיס אמור לשפר את הפינגים?, שהרי הנתון הזה (פינג) הוא מספר שמייצג את הזמן שלוקח לפיסת מידע לעשות את הדרך הלוך ושוב מהמחשב השולח לשרת כלשהו ובחזרה. הפינג, מעצם טיבעו הוא סביל לחלוטין עבור המחשב השולח ותלוי אך ורק בגורמים מחוץ לו, אז איך בעזרת מעבד וזיכרון הוא מצליח לשלוט בשכבה הפיזית של הרשת, מבחינתי שיהיה לו מעבד קונרו יעודי ו-2 ג'יגה זיכרון על הכרטיס, זה פשוט לא נשמע הגיוני. האם פיספסתי משהוא כאן?

2. שלום, דבר ראשון חשוב לדעת מערכת וינדוס אקס.פי פרופשיונל בשפה האנגלית כרטיס רשת ראשון, און בורד מחובר למודם ADSL, עובד כראוי כרטיס רשת שני, אדימקס (רילטק) מחובר למחשב אחר (מערכת לינוקס) בכל מקרה... הכרטיס השני מוגדר בתור 192.168.0.1 והמחשב השני (הלינוקס) שמחובר אליו, מוגדר בתוך 192.168.0.2 שתי המחשבים מסוגלים לשלוח ולקבל פינגים מה 192.168.0.2 אבל הכרטיס 192.168.0.1 לא מגיב לפינגים לא עונה... עכשיו, המחשב הראשון יוצר קשר עם המחשב השני מקבל ממנו פינגים והכל אז מה בעצם הבעיה ?!?! למה לאזעזל הוא לא מגיב ??

3. Started by oren99,

יש לי מחשב מדיה חדש בסלון שמותקן עליו לינוקס. אני מצליח להתחבר לאינטרנט האלחוטי אבל לא למחשב הראשי שיש בו XP. איך אני מתחבר אליו לראות קבצים?

• 3 תגובות
    • 898 צפיות
  4. למשל למחשב השני בבית יש USB שמתחבר אל הראוטר אצלי. אני יכול לגרום לאינטרנט שלי להמשיך ולעבוד, אבל שהוא לא יוכל להתחבר?

• 4 תגובות
    • 898 צפיות
  5. Started by ex_,

בעקבות כמה ת'רדים שעלו בפורומים בזמן האחרון עלה לי רעיון להתפנק בכמה מאות ג'גה לאיכסון בשרותי חינם שמסתובבים ברשת כלומר כונן או כוננים וירטואלים לשמירת קבצים-העלאה או הורדה ישירות מהמחשב בעזרת תוכנה יעודית או משהו כזה יש הרבה "מקום" שם אז למה לא להשתמש בו בחוכמה? מה אתם אומרים על סטיקי או מדריך- משהו מרוכז ופשוט לתפעול?

• 7 תגובות
    • 898 צפיות
  6. Started by Kululu,

היי יש לי שאלה בקשר לשחק ב-Lan כאשר החיבור עצמו הוא אלחוטי ולא בכבל. בניסיון שהיה לי לאחרונה, כאשר יצרתי משחק או ניסיתי להצטרף למשחק כאשר אני מחובר ב-wlan לראוטר בבית לא יכולתי לראות את המשחק. ברגע שחיברתי את המחשב בכבל זה עבד פיקס. המשחק הוא dawn of war 2. אבל אני מאמין שזה יקרה בכל משחק. האם צריך להוסיף איזה פרוטוקול בשביל לשחק ב-Lan? כי בעיקרון זה צריך להיות זהה רק שהחיבר הוא לא פיזי. כמו כן יש שיתוף בין המחשבים בכל מה שנוגע לרשת, רק במשחק זה לא מזהה אותו.

• 4 תגובות
    • 898 צפיות
  7. היי ברצוני לרכוש דומיין .. .co.il במקרה שלי .. היכן המקום הכי זול לרכישת הdomain? מצאתי ב77$ לשנתיים ו30$ לעוד שנתיים לחידוש .. מאיזה אתר ישראלי כאן .. יש יותר זול מזה? ועוד שאלה ברשותכם .. מקום זול אמים וטוב לאירוח בעל תמיכה בasp ושאלה שמעניית אותי מבחינת הפרוצדורה אחרי ההרשמה מבחינת הקישור של הדומיין שלי עם השרת host שבחרתי? זה פעם ראשונה שלי סליחה על הבורות :-*

• 1 תגובה
    • 898 צפיות
  8. בוקר אור, ככה המחשב מחובר כרגע, אבל משום מה דברים לא כ"כ עובדים לי. מחשב פי.סי עם וינדוס אקס.פי (סרביס פאק 3) מחובר ב-usb למודם סלולרי. המודם הסלולרי בעיקרון מופיע כמו כרטיס-רשת בלוח-בקרה. בכרטיס רשת הפיזי היחידי שיש למחשב, מחובר כבל רשת ל-ip camera. הכרטיס רשת הוירטואלי שנוצר מהמודם הסלולרי מקבל איי פי אוטומטי מהמודם, המחשב יכול לגשת לאינטרנט והכל סבבה. הכרטיס רשת הפיזי, איכשהו קיבל 192.168.0.1, אין לי מושג ממי, יכול להיות שיש ב-ip cam הזה שירות dhcp או משהו, כי ה-ip cam שמחובר לכרטיס קיבל 192.168.0.190 (בכלל לא ידעתי את זה, הייתי צריך לעשות סקירת טווח בשביל למצוא אותו). עכשיו יש 2 דילמות. א. כשאני מרשת אחרת מנסה לעשות ping למחשב שמחובר למודם הסלולרי (את ה-ip מצאתי עם wh…

• 4 תגובות
    • 898 צפיות
  9. Started by wallace,

היי, אני מניח שזו בעיה מוכרת, ואפילו התמודדתי איתה בהצלחה בעבר. יש לי 2 מחשבים בבית, ואני מחבר בניהם בכבל רשת ישירות ללא תיווך. לאחרונה החלפתי את אחד המחשבים וחיברתי אותו עם אותו כבל רשת למחשב B. מהירות ה"הורדה" ממחשב B ל A החדש מגוחכות (כמה מאות קילובייט לשנייה). לעומת זאת, מהירות השליחה ממחשב A למחשב B היא קרובה מאוד למקסימום של הקו - 60 מגה לשניה. כמו שאמרתי, הייתה לי את הבעיה הזאת גם בעבר והצלחתי להתמודד איתה *כנראה* ע"י שינוי ערכים בהגדרות של הדרייבר. אולם, אני לא מצליח לעשות זאת הפעם, וכל הנושאים שעולים בחיפוש בגוגל מדברים בעיקר על החלפת כבל או שדרוג דרייבר. ניסיתי לכבות את כל האפשרויות של "offload" ן"checksum", ואף שיחקתי ב jumbo frames (למרות שכרטיס הרשת במחשב …

• 8 תגובות
    • 898 צפיות
  10. Started by cold fire,

שלום יש לי בבית מחשב שברצוני להפוך ל"שרת" (לפרוייקטים שלי), המחשב מריץ ubuntu 12.04 (גרסת הדסקטופ) אני מודע לזה שבמצב אידיאלי הייתי פשוט מחבר אותו בכבל רשת לנתב, הבעיה שאין לי יותר מדי מקום לידו ובטח לא לדחוף לשם מחשב. בכל מקרה אני מנסה לעשות ping לאותו מחשב דרך המחשב הנייד שלי ולפעמים אני מצליח ולפעמים לא - destination unreachable חשוב לציין ששני המחשבים באותו חדר ואין לי בעיות קליטה (לפעמים הקליטה טיפה יורדת אבל עדיין קיימת) ניסיתי למצוא דרייברים ללינוקס באתר הבית של אדימקס אבל הסתבכתי עם ההתקנה שיש שם(המחשב זהה את ההתקן ואפשר לגלוש אבל יכול להיות שצריך להתקין בלי קשר את הדרייברים). מה יכולה להיות הבעיה? תודה לעוזרים

• 0 תגובות
    • 898 צפיות
  11. אז את השם משתמש הוא נותן אוטומטית, אבל מה הסיסמה? במחשב השני יש WINDOWS 2000. איך אני רואה את הסיסמה שלו?

• 3 תגובות
    • 898 צפיות
  12. Started by Load,

כלומר בכל זמן מסוים לבדוק את מהירות השליחה שלי בKB ולמדוד אותה. ולא דרך שליחה בFTP לחברים או בICQ תודה.

• 1 תגובה
    • 898 צפיות
  13. דבר ראשון- מה כתוב כאן בלוג? ? Jan 13 20:56:56 pppoe[28723]: Bogus PPPoE length field (1502) Jan 13 20:57:30 pppoe[28723]: Bogus PPPoE length field (1502) Jan 13 20:57:30 pppoe[28723]: Bogus PPPoE length field (1502) Jan 13 20:58:39 pppoe[28723]: Bogus PPPoE length field (1502) Jan 13 20:58:39 pppoe[28723]: Bogus PPPoE length field (1502) Jan 13 21:20:13 pppd[28720]: LCP terminated by peer Jan 13 21:20:24 pppd[32326]: pppd 2.4.1 started by root, uid 0 Jan 13 21:20:24 pppd[32326]: Using interface ppp0 Jan 13 21:20:24 pppd[32326]: Connect: ppp0 <--> /dev/pts/0 Jan 13 21:20:24 pppoe[32329]: Changed pty line discipline to N_HDLC for synchronous mode Jan 13 21:20:24 ppp…

• 0 תגובות
    • 898 צפיות
  14. אני צריך כרגע כרטיס וראוטר...(הראוטר מתחבר לאחד המחשבים ולכן הוא לא צריך כרטיס....נכון?) המחשב השני נמצא חדר על יד כשכל ההפרדה זה קיר גבס בעובי של כ-30 ס"מ אפילו פחות אבל עוד כחודשיים יצורף מחשב למטה במורד מהדרגות במרחק של כ-25 מטר מהמחשב עם הראוטר. אז אני צריך ראוטר של חברה טובה עם אחריות שתהיה קליטה טובה ולא במחיר גבוה מדי רצוי מזיגאז או נועה מחשבים או וואלה שופס תודה מראש לעוזרים

• 2 תגובות
    • 898 צפיות
  15. Started by xroil,

יש לי ראוטר TPLINK 1043ND שקניתי לא מזמן ובמחשב אחד ברשת האינטרנט איטי מאוד (ובמחשב המחובר בכבל האינטרנט בסדר גמור). במחשב הזה יש כרטיס רשת של Edimax וגם התכנה של הכרטיס רשת שבאמצעותה המחשב מתחבר לרשת היא של Edimax. (לפני הTPLINK היה לי Edimax 6204Wg, והיה בסדר עד שהתקלקל) עריכה: הכרטיס רשת במחשב הוא תקן G. אני צריך להחליף לתקן N? האם הכרטיס הזה: ‏TP-Link TL-WN821N nMax 802.11n Wireless N USB Adapter 300Mbps‎ הוא טוב? תודה לעוזרים.

• 3 תגובות
    • 898 צפיות
  16. שלום, יש לי שתי מחשבים מחוברים דרך נתב, אחד ראשי שמשמש כgateway למחשב השני. השיתוף של האינטרנט עובד, פרט לכמה אתרים ספציפיים (האתר של Nvidia אחד מהם) שעובדים בראשי ובמשני לא. ניסתי לבטל firewalls למיניהם, לשחק בהגדרות של האינטרנט, ריסטוטים ולהגדיר מחדש, ללא הצלחה. איך לפתור את זה?

17. כלומר, אני רוצה שלכל המחשבים שמחוברים ברשת החוטית תיהיה גישה לשרת וכמובן אחד לשני. ולכל המחשבים שמחוברים ברשת האלחוטית תהיה גישה רק לאינטרנט ולא לרשת הפנימית. הרשת בנויה באמצעות נתב צ'קפוינט safe@office 500 (לא אלחוטי) ונקודת גישה אלחוטית של dlink. תודה

• 1 תגובה
    • 898 צפיות
  18. Started by musari,

יש לי קצב העלאה של 96 משו אני לא יודע איך זה נקרא והציעו לי לשפר ל150 עכשיו כמה זה יוצא בקילובייט ?

• 2 תגובות
    • 898 צפיות
  19. שלום חברים כחלק מתהליך ההקמה של סניף פיצה חדש ברחוב אלנבי בתל אביב החלטתי לשלב במקום רשת אלחוטית wifi מה הצעדים הדרושים ובמה זה כרוך? החל מתשתית ועד לספק . מחירים ועלויות גם יעזרו מאוד תודה מראש שחר.

• 4 תגובות
    • 898 צפיות
  20. Started by yotam360,

שאני משחק ברשת עם אח שלי ב-CS:CZ (יש לנו שני מחשבים בבית שמחוברים ברשת ב-LAN) כלומר רק אני והוא משחקים על הרשת שלנו ויש פינגים ענקים של 200-1000. זה אמור להיות ככה או שהראוטר גרוע (אינטרנט 2.5 הורדהה ו-150K העלאה)???

• 8 תגובות
    • 898 צפיות
  21. היי ניסיתי להירשם ל NOTION ודיזר עם LOGIN של גוגל אבל היתה הודעה פשוטה של שגיאה ללא פירוט יתר. מה יכול לגרום לזה? תודה!

• 0 תגובות
    • 898 צפיות
  22. Started by Obg1,

שלום לכולם, אני צריך המלצה לראוטר טוב, עם לפחות 6 כניסות או יותר... לכל מי שמכיר ויכול להמליץ וגם לתת לי קישור לאתר שממנו אפשר לקנות. תודה.

• 11 תגובות
    • 898 צפיות
  23. Started by Arkadi.Krr,

יש לי בעיה מוזרה, כשעה עכשיו ישבתי עם התשתית שלי בזק בדבר מהירות האינטרנט. ולאחר שעה אם לא יותר של שיחה מייגעת הנציג הגיע למסקנה שצריך להחליף מודם(יש לי ביפוקוס 312 מעל ל5שנים אצלי). הספק בזק בנלאומי אין לו מושג מה הבעיה\ אומרים הבעיה אצל בזק. בקיצור אני אמור ללכת מחר ולהחליף את המודם. עכשיו אני אסביר את הבעיה, כאשר אני מוריד את קובץ ההורדה מפה: http://2.i014.net/Check1.html כהורדה רגילה ללא שום תוכנה, אני מוריד את הקובץ של ה500MB במהירות של כ 30-100 וכאשר אני מוריד בעזרת תוכנת הורדות INTERNET DOWNLAOD MANAGER, זה מוריד בקצב יציב על 320+- גם כאשר אני מוריד טורנטים מטורנטליטצ', לפעמים המהירות 50-150, גם אם יש הרבה מאוד סידרים. וטורנט ליטצ' זה אתר איכותי, תמיד תוך פחות מחצ …

24. Started by intermaster,

מישהו יכול לעזור לי עם הורדה של מהדורת "חדשות השבת" של הערוץ הראשון. מתאריך 2.11.13 הנה לינק: http://www.iba.org.il/media/Media.aspx?recorded=1&starting=1507876 תודה רבה.

• 0 תגובות
    • 898 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.