עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by idon,

אני מנוי לטריפל של סלקום tv, שכולל טלוויזיה, אינטרנט וקו טלפון. בזמן האחרון האינטרנט החל להיות כל כך איטי שכמעט ואי אפשר לגלוש עליו. עכשיו, מה שאני רוצה לעשות הוא להחליף ראוטר, בגלל שאני חושב שהראוטר הנוכחי שלנו איטי מדי, ולא מותאם למהירויות גבוהות. הראוטר שלנו הוא הראוטר שמסופק על ידי סלקום, דגם VV5820. הבנתי שיש כל מיני סוגים של ראוטרים. ישראוטר משולב עם מודם, ראוטר נפרד ומודם נפרד, וכל מיני סוגים אחרים, אבל אני לא יודע מה צריך בשביל התשתית של סלקום. תוכלו בבקשה להסביר לי מה אני צריך לעשות ואיזה סוג ראוטר אני צריך לקנות כדי שהוא יעבוד בצורה נורמלית עם התשתית של סלקום? בנוסף, תוכלו בבקשה להמליץ לי על דגם ראוטר שכדאי לי לקנות?

• 10 תגובות
    • 15.3k צפיות
  2. Started by miki26,

אני בקרוב עובר דירה ורציתי לדעת כמה דברים מאנשים שיש להם נסיון עם חברות האנטרנט (אני כמה שנים חייתי עם רשת של מעונות סטודנטים וזו הפעם הראשונה שאני מתחבר לאנטרנט רגיל) בעקרון אין לי צורך במהירות הורדה גבוהה כי אני לא מוריד כ"כ הרבה אבל יש לי צורך במהירות UPLOAD מאוד גבוהה מסיבות שונות. הבנתי שכדי לקבל UPLOAD סביר (לא פחות מ512) במחיר סביר צריך להתחבר להוט. לכן המסלול מבחינת התשתית זה 1.5/512 . בקשר לספק אינטרנט הבנתי שהספק הכי הגון שלא עושה כל מיני תיעדופי פורטים ולא מגביל כמות הורדה זה 014 לכן אחרי בדיקה באתר KAMAZE.CO.IL הגעתי למסלול שהכי יתאים לי שזה הספק הזה + התשתית של הוט ב 129 לחודש להתחייבות לשנה. האם המחיר סביר? האם ניתן לרדת מהמחיר הזה(יש לשם לב שאולי קצב ההורד…

• 6 תגובות
    • 744 צפיות
  3. Started by civic,

אני מוריד מרפיד אבל כל מה שאני מוריד זה קבצים שהסיונת שלהם היא cgi מה זה? צריך תוכנה או משהו ? תודה לעוזרים.

• 0 תגובות
    • 733 צפיות
  4. Started by -Tal-,

שלום לכולם זה טיפה ארוך, אשמח מאוד לקבל עזרה. בזמן האחרון הרגשתי איטיות כבדה בגלישה באינטרנט, במקום לגלוש על 1.5 (בערך 189KB), גלשתי על 20-50KB במקרה הטוב. הזמנתי טכנאי של בזק, הוא התחבר עם המחשב הנייד שלו בעזרת כבל רשת לנתב וגלש על מהירות מקסימלית. הוא אמר שהבעיה היא במחשב שלי ולא משהו אצלם. הבנתי שאם כך, המחשב השני שלי שמחובר ברשת אמור לגלוש טוב, בדקתי מהירות גלישה ובאמת הוא גם מוריד על המקסימום. אחרי שהטכנאי הלך, חזרתי למחשב שלי שמחובר בכבל רשת, בדקתי ספיי, וירוסים, תהליכים מוזרים שרצים ולא נמצא משהו שונה. עלה לי רעיון לבודד את הבעיה ולקחת את המתאם האלחוטי של בזק (שנמצא במחשב השני שלי) ולחבר אותו ל USB ולגלוש במחשב הבעייתי בעזרת המתאם ולא הנתב. ניתקתי את הכבל רשת של הנ…

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. משהו דומה למוצר הבא של D-Link - http://www.dlink.co.il/il/products/2/1326.html הרעיון - רכישה של SIM עם חבילת גלישה באירופה וע"י הראוטר שיתוף מספר מחשבים בגלישה הסלולארית. אני לא מצליח למצוא מכשיר דומה בארץ. הפניות למוצר/ספק מתאים, בשרשור או בפרטי יתקבלו בברכה.

• 4 תגובות
    • 2.1k צפיות
  6. Started by slyy,

שלום לכולם, כיום אני מחובר עם תשתית של בזק 15MB ועם ספק של בזק בינלאומי ב10MB (בגלל המבצע של בזק שמשדרגים לכל הלקוחות את האינטרנט ללא תשלום) דבר זה גורם לבעיות קשות באינטרנט - פינגים גבוהיים, מהירות של בקושי 3MB ועוד. דברתי עם בזק בינלאומי לגבי שידרוג חבילה ל15MB והם רוצים על זה 99 שקלים לחודש - קפצו לי. השאלה שלי איזה ספקית טובה יש היום חוץ מהם? (וחוץ מהוט ששמעתי שהם נוראיים). תודה לעוזרים, נדב

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. שלום, אני גולש עכשיו בבאנדל של 2.5 ב 100 ש"ח לחודש. לאחר שיחה עם נציג של בזק בינלאומי הוא הציע לי גלישה ב10 מגה בתשלום של 39 ש"ח לספק, ו"אם אני אסרטיווי" 91 לבזק, כלומר 130 לשנה. ההצעה נראית לכם סבירה ? המחירים שהוא הציע לי חוץ מזה לבאנדלים של 5 ו 4 מגה נראים לי לגמרי מצוצים מהאצבע : 149 ו 145 ש"ח ! תודה על תשובותכם ושיתוף חווייות המיקוח בשוק השטיחים...

• 5 תגובות
    • 2.1k צפיות
  8. שלום שלום מנסה להקים רשת ביתית בין 3 מחשבים - 2 עם VISTA ULTIMATE ואחד עם XP PROFESSIONAL SP 3. קיימת רשת בין 2 המחשבים ב- VISTA ועכשיו הוספתי מחשב שלישי עם XP ואני לא מסתדר עם הפעלת הרשת עד היום המחשב שלי היה הראשי ועליו מרוכז כל המידע ששיתפתי עם המחשב השני בויסטה... מכיוון שהחלטתי לחסוך קצת בחשמל אני יהפוך את המחשב השלישי (XP) שבו ירוכז כל המידע (מחשב ATOM) וההורדות/העלאות. תודה רבה לעוזרים...

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by sahar540,

שלום לכולם! אני חדש בפורום מגניב זה! באתי לכאן כדי לקבל עזרה לגביי הראוטר שלי! Siemens SL2-141 ADSL Router! אני משחק במשחק ששמו Warcraft 3! כדי ליצור חדר במישחק זה אני צריך את הפורטים: 6112-6119 UDP+TCP! פתחתי את הפורטים האלו! עדיין לא עובד לי.. אני משתמש ב Windows Vista Home Preimum ביטלתי את ה FIREWALL אבל עדיין לא עובד לי ... עכשיו.... אח שלי גם משחק במישחק הזה. והוא יכול ליצור חדר ואני לא! אולי זה ביגלל המערכת NAT שיש לי בראוטר אם יש! האם המערכת הזאת היא זאת שגורמת לבעיות? בבקשה עזרו לי! תודה סהר כהן...

• 2 תגובות
    • 2.7k צפיות
  10. יש לי שני מחשבים בבית ושלי הוא השרת ,עכשיו אני מעוניין להקצות לאימיול עד 50 אחוז מהפס אינטרנט שיש לי על מנת שהמחשב השני יוכל לגלוש נורמלי וגם אני , איזו תוכנה הכי פשוטה להגדרת דבר כזה? [שמעתי על BANDWITH ו NET LIMITER] אם אחת מהן ,איזו?

• 1 תגובה
    • 828 צפיות
  11. Started by J.a.C.k,

מחיר, שלא יהיה גבוה ושיהיה של חברה מוכרת כמו ECI, ALCATEL. לי כבר פשוט נמאש מה ALE130 של נזק! נ.ב עם אפשרות לפתיחת פורטים לנתב. תודה מראש

• 2 תגובות
    • 822 צפיות
  12. Started by saarxee,

האם מומלץ לכבות את המודם והראוטר שלי בלילות בזמן שהמחשב כבוי וכשאני ישן? ראוטר: TP-LINK WR841N, ומודם של מוטורולה. אני נמצא בהוט. משום מה כשאני נוגע בראוטר הוא די חם.

• 14 תגובות
    • 5.7k צפיות
  13. כבר כל הבוקר יש לי ניתוקים באינטרנט והחיבור לרשת חוזר כל דקה עד 3 דקות עצמאי אני כרגע בטריפל סי ובזק זה לא קורה בשבוע רגיל רק בימי שישי יש עוד מישהו שזה קורה לו היום? אולי יש בעיות בחיבור לעוד אנשים ולא רק לי

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  14. אהלן. הוט מחליפים לי את המודם טלפון שלי והציעו לי לשים במקומו מודם משולב טלפון+אינטרנט. מכיוון שההוט-בוקס גרוע בכל מה שקשור ל-Wifi אני חושב שזה יכולה להיות התשובה לבעיה שלי. לפי דעתי הם יחליפו את המודם לאחד מהדגמים בקישור הזה אשמח אם תוכלו להמליץ לי על אחד מהדגמים. בסה'כ יהיו 2 מחשבים שמחוברים למודם בWifi כשהמרחק של המחשב הרחוק יותר בערך 2.5מ' בקו אווירי כשבאמצע נמצא חדר ממ'ד. תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 918 צפיות
  15. Started by muam,

שלום, לאחרונה קניתי את הראוטר TL-WR1043ND של TP LINK. שמעתי שאם מתקינים עליו את קושחת DD WRT הוא מציג את הביצועים הכי טובים. הבעיה היא שכל הדרכים שראיתי להתקנת הקושחה הן דרך חיבור חוטי, ואני לא יכול לעשות את זה. האם יש דרך להתקין את הקושחה הזאת דרך חיבור אלחוטי (WIFI) ? תודה

• 9 תגובות
    • 753 צפיות
  16. אהלן, כיום אני משתמש בראוטר שבזק נתנו לי מדגם vtech iad604, ובגדול מאוד מרוצה ממנו. מכל מיני סיבות לא מעניינות (עלויות, וכו') אני שוקל להחליף למכשיר vtech 403nb שמסופק באמצעות בזק בינלאומי. בניסיון להשוות ביניהם, לא הצלחתי למצוא ברשת מידע מפורט יותר מאשר זה. חשובה לי יציבות החיבור, חוטי ואלחוטי. חשוב לי גם זמן תגובה (latency) סביר. האם יש הבדל משמעותי בין שני הראוטרים האלה ביציבות ובזמן התגובה? דברים אחרים שכדאי לדעת לגבי ההשוואה ביניהם? תודה, שלמי

• 5 תגובות
    • 11.6k צפיות
  17. Started by MiOB,

שלום לאחר ימים שלמים של חוסר הצלחה, אני מקווה שאמצא את הפתרון כאן. ובכן: א. אני משתמש בנתב DIR-655, אליו מחוברים שלושה מחשבים בחיבור חוטי. ב. בכול המחשבים מופעלות כול האפשרויות של WOL ב-BIOS ובחלונות כמו שצריך. ג. כול המחשבים מוגדרים למצב שינה S3. (לא Hibernation.) ד. בכול המחשבים מותקנת NOD32, אשר מבוטלת זמנית לשם הבדיקה. (חושב שאין קשר, אבל רק לשם הבדיקה.) ההגדרות בנתב הן: Router IP: 192.168.1.1 Subnet Mask: 255.255.255.0 כול המחשבים מוגדרים כ-DHCP, ובנתב יש להם "הזמנה", כלומר, כול MAC מקבל IP קבועה על-פי טבלה מוגדרת מראש. כך שכול מחשב מקבל: IP Address 192.168.1.1xx Subnet Mask 255.255.255.0 Default Gateway 192.168.1.1 DHCP Server 192.168.1.1 השתמשת…

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. Started by Moty_p,

שלום לכם, לא בטוח שזה מתאים לפה.. קניתי את המוצר הזה פעמיים מאיביי והוא לא הגיע אומנם קיבלתי את הכסף חזרה אבל האם יש סיבה שהמוצר לא הגיע אלי בכוונה? יש מצב שהמכס גורם לזה?

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by גיל בן-יהודה,

יש לי שאלה , אני עובד עם בקרים מתוכנתים אצלי בעבודה, הבקרים עובדים על כרטיס רשת עד 100MB ומחובר לסוו'ץ של 1GB וגם הרשת בעבודה עובדת על 1GB . יש לי תגובות מהבקרים די איטית ,השאלה היא האם זה משפיע בגלל שאני מוגבל עד 100MB ??

20. אני משתף אינטרנט דרך הכרטיס רשת האלחוטי שבמחשב (ווינדוס) מכשיר עם אנדרואיד קולט את האינטרנט ואני גולש גם בו רק יש בעיה אחת, החנות של גוגל חסומה, העלאת תמונות, סאונד ווידאו לא עולים, לכן לדוגמא סקייפ לא עובד, בווטצאפ ופייסבוק אי אפשר להעלות תמונות ועוד... גיליתי שזה הפיירוול של נורטון (smart firewall) הוספתי את הMAC של הפלאפון ועשיתי לו full trust עדיין לא עוזר, בנתיים הדבר היחיד שמסיר את החסימה זה לבטל את הפיירוול של נורטון לגמרי מה לעשות?

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. Started by NeptuneMB,

שלום רב, אני רוצה לשתף בין המחשב הראשי שלי VISTA UL לבין המחשב נייד שלי שיש עליו XP HOME. מישהו יכול להפנות אותי למדריך כלשהו ? או לפחות לומר לי מה אני אמור לרשום בשורת הRUN כדי להיכנס למחשב המרוחק? תודה

• 2 תגובות
    • 848 צפיות
  22. Started by Edi.Itelman,

היי! לאחרונה קיבלתי מחשב חדש ואשמח להפוך את הישן לשרת המדיה שלי. התכנון הוא להחבר אותו בHDMI לטלויזיה ושיעמוד שם כל הזמן. ועכשיו השאלה - האם ניתן, בהנחה ש2 המחשבים מחוברים לאותה הרשת, לייצר פקודה שברגע שהורדה מסתיימת מהמחשב החדש, היא תועבר אוטומטית לדיסק הקשיח של המחשב הישן ותימחק מהחדש. ככה כל פעם שאוריד משהו מהמחשב החדש הוא יועבר אוטומטית למחשב הישן שמחובר לטלויזיה. בתודה מראש, אדי

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by ישראל 1212,

אהלן, הייתי מעוניין בבקשה לדעת אם למישהו יש מוצר mesh של אחת החברות (לא משנה איזה) והוא חיבר אותה לפייברבוקס 4K של הוט. אני יודע שאי אפשר להגדיר את הפייבר כמודם בלבד וגם לא כברידג' (את הפייבר הקודם כן היה אפשר לברידג' אבל זה גרם לו לאבד את כל הפיצ'רים). בקיצור, הפייברבוקס והמיני פייבר על הפנים ולמרות שאני משלם על 200 מגה אני מקבל מלא ניתוקים ובקושי 30 מגה. הוט אומרים שאין תקלה. אז אני מבין שזה המוצר והוא חרא. לכן חשבתי על ה-mesh. אשמח לדעת אם יש מישהו שהצליח לחבר.

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. Started by Kcupid,

יש לי אינטרנט 5 מגה ADSL בזק (ספקית בזק בינלאומי). עד לפני שבוע וחצי-שבועיים הכל היה טוב, כשהורדתי מRapidshare לדוגמא הורדתי על 500-600, וככה מעוד המון אתרים אחרים. באתרים איטיים יותר הורדתי על 300. לפני שבוע וחצי בערך קרה איזה משהו, אין לי מושג מה. התחילו להיות בעיות. כשנכנסתי לRapidshare למשל, לפעמים לא יכולתי לבחור Free או Premium, העמוד היה עם "באג" או משו כזה, הייתי צריך לרענן עד שזה עבד. וגם אחרי שזה עובד, ואני לוחץ על להוריד זה מוביל אותי לעמוד שגיאה. לחברים שלי זה לא ככה וRapidshare אמרו לי שזה בעיה אצלי. גם העמוד שגיאה עובר בסוף אחרי כמה נסיונות. כשאני מוריד, במקום להוריד על ה500-600 זה מוריד לי על 15-80... אין לי מושג למה! לא משנה איזה אתר, כשאני עושה את הבדיקת …

• 0 תגובות
    • 593 צפיות
  25. Started by אנטי-פסטו,

שלום. לאחרונה עברתי לדירה חדשה ושיעתקתי את האינטרנט ( הוט 100 מגה + ספק הוטנט). בעוד שבדירה הישנה הכל עבד פיקס, בדירה החדשה האינטרנט מגמגם. טורנטים מגיעים למהירות של 3 מגה הורדה בשניה, במשחקי רשת הפינג קופץ כל כמה שניות מ70-80 (באירופה) ל100-130 כאשר זה מלווה בתקיעה של המשחק לשבריר שניה. שהטכנאי התקין את התשתית בבית, ביקשתי שיעשה בדיקת תקינות - מהירות תשתית ועוצמת אות. בשניהם הכל היה מצויין אך כעת שאני בודק בconnections אני מגלה [TABLE] [TR=bgcolor: #CCCCCC] [TH=bgcolor: #C90000]Channel[/TH] [TH=bgcolor: #C90000]Lock Status[/TH] [TH=bgcolor: #C90000]Modulation[/TH] [TH=bgcolor: #C90000]Channel ID[/TH] [TH=bgcolor: #C90000]Frequency[/TH] [TH=bgcolor: #C90000]Power[/TH] [T…

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.