רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,520 דיונים בפורום זה
-
אהלן חברים אני עורך מספר מפגשי הדרכה בסגנון הכרת המחשב לאנשים מבוגרים. יש לי כיתת הדרכה עם 7-8 עמדות מחשב תקינות. כשאני אעביר להם את המידע מן הסתם חשבתי על דרך בה אני אשלוט מעמדת מחשב אחת לצורך הדוגמה או מהלפטופ שלי על שאר המחשבים שנמצאים בכיתה, מה שיגרום לי להעביר/להמחיש להם את המידע בצורה יותר נוחה. ברמת הידע הבסיסית שלי תארתי לעצמי שיהיה מחשב אחד דרכו ובאמצעות תוכנת שליטה אוכל לעשות את העבודה, אך נוכחתי לדעת שפשוט אין! מה אוכל לעשות / מהי הדרך הטובה והנוחה ביותר בה כן אצליח להשתלט על כל המחשבים? במידה וישנה האפשרות, אשמח להשתמש בלפטופ שלי ולחסוך אפשרות של שימוש בעמדת מחשב אחת לטובת המשתתפים, אם בכלל זה יהיה אפשרי. המחשבים מחוברים לרשת באמצעות ראוטר + מודם שמחוברים לאח…
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אז ככה... יש לי מודם רשת כזה: SpeedTouch 510 - אותו חיברתי לנתב מסוג: D-Link DL604 עכשיו, לא התקנתי את הדרייברים של המודם, כי אני משער שאם חיברתיע את המודם לנתב, אז כל מה שצריך לעשות זה להגדיר את הנתב.. אבל המדריך של הנתב על איך להגדיר וכאלה בכלל לא מובן. התקשרתי לתמיכה הטכנית של בזק בינל" אליהם אני מחובר, הם נתנו לי כתובות DNS, ואמרו שצריך לבחור Dynamic IP. מעבר לזה הם לא אמרו כלום. זה מה שעשיתי, אבל לא הולך, האינטרנט לא מתחבר... מה עושים?!?!?!?!?! תודה מראש לעוזרים!
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אז ככה , יש לי שני מחשבים . הזה שמחובר לאינטרט הוא ווינדווס 98 והשני עם ווינדווס 2000 , שניהם כרגע מחוברים ברשת והרשת מתפקדת בסדר גמור אני פשוט לא יודע איך להגדיר את המשב שמחובר לאינטרנט שייחלוק את הגישה לאינטרנט עם המחשב השני המחשב מחובר לאינטרט עם מודם adsl פנימי דרך אקווה נט תודה מראש מקווה שתעזרו
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
אני מחובר בבית דרך ראוטר באי סי קיו אני לא יכול לא לשלוח ולא לקבל מישהו יודע במקרה את הפורטים שאני צריך לפתוח על מנת שאני אוכל לקבל/ לשלוח קבצים?
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם ותודה מראש לעוזרים.. חבר מהעבודה ביקש שאעזור לו ואשאל פה בפורום בקשר להגדרת נקודת גישה. הוא כבר מתחרפן מאז המעבר ל-YES, מה שהצריך גם לעבור לתשתית של בזק. יש ברשותו ראוטר של D-LINKn 6740u h1 ומגבר קליטה Edimax ar-7284wna v2 / יש למישהו פה כח להסביר שלב שלב מה עושים ואיך להגדיר שהמגבר ידע להתחבר לאינטרנט האלחוטי של הבית ולתפקד איתו כמו שצריך? יש לכם איזה מדריך או סרטון ביוטיוב, כל דבר יעזור... תודה רבה רבה לעוזרים... עדכון: מצאתי את שני המדריכים האלה, מה אתם אומרים? http://www.pikok.co.il/cam/2012/Agdarot-ar7284.pdf http://www.pikok.co.il/cam/EW-7206APG.pdf
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות ראוטר בשביל שתי מחשבים מאיזה חברה כדאי לקנות ואיזה דגם? האם שווה לקחת ראוטר אלחוטי או שהבצועים יורדים? איזה הבדלים יש בין הראוטרים השונים? בתודה מראש! אשמח לתשובה בהקדם.
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. איך להגדיר שהמחשבים יהיו באותו רשת(רשת אלחוטית) בשביל שאני יוכל לשחק בינהם ולהעביר קבצים בינהם 2. איך אני חוסם במחשב עם כרטיס רשת אלוחטית את הגלישה שיהיה בו רק אפשרות לשחק או להעברת נתונים תודה חג שמח
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אז לאחר שהראוטר הנוכחי שלי שווק חיים (TP LINK WR841N) אני מבקש המלצה לראוטר חדש. היה לי עליו OPENWRT ופתאום ביום אחד הפסיק לשדר WIFI וגם האתר של הראוטר לא עובד יותר. כדאי לבקש מהוט ראוטר חדש או שהם יתנו לי את ההוטבוקס הגרוע? כדאי לרכוש בנפרד? במידה וכן, מה דעתכם על הראוטרים של שיאומי שהבנתי שהם זולים וטובים מאוד? עד ה-200 ש"ח בערך, לא צריך ראוטר עם המון פיצ'רים, גם רצוי שיתמוך ב-OPENWRT.
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן. קראתי הרבה מדריכים ונוצר לי די סלט בכל העניין. נכון להיום יש לי ראוטר מדגם Edimax BR-204 שמתחבר למודם שמספק אינטרנט לבית. הבעיה היא שהוא ממוקם למטה ובקומות העליונות כבר אין קליטה ולכן הבנתי שעליי להשתמש ברפיטר. הבנתי שאני צריך שני דברים: 1. ראוטר שתומך ב-WDS 2. רפיטר מתאים השאלה הראשונה היא האם אני צודק והראוטר שלי באמת תומך ב-WDS. השאלה השנייה היא מה לעזאזל אני צריך לעשות? כלומר, איזה רפיטר מומלץ לקנות. האם כדאי לקנות ראוטר חדש ולהפוך את מה שיש לי עכשיו לרפיטר (אם זה אפשרי בכלל). תודה לכל מי שיצליח לעשות לי קצת סדר בבלאגן!
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני כרגע משתמש ב DD-WRT 0.24 SP1 בעבר (לפני שנה ומשהו) השתמשתי ב Tomato רציתי לדעת איזה קושחה עדיפה יותר כיום? האם חל שינוי ב Tomato שגרם לה להיות עדיפה על DD-WRT?
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני סגור "קונה את האדימקס " אבל אם האדימקס משדר בתקן N ו USB שהוא תקן G אז השידור נשאר בתקן G ומה עשינו ? אז הקליטה נשארת אותו דבר .אני צקיך להחליפ את הכרטיס רשת או מה ?
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, המודם שלי, siemens sl2-144, החתיכת זבל הזה, ואני משתמש בביטוי כזה רק בגלל שהוא באמת כזה, גוסס. וכשאני אני אומר גוסס, אני מתכוון שנזקקתי ל20 רפרשים ועוד 60 שניות עד שהדף הזה עלה, ואני מתפלל שההודעה תשלח. ניסיתי מכמה מחשבים, כמה דפדפנים, בלי פיירוואל ועם פיירוואל. אני אמנם צריך לבטל את הסייפנט, אבל אני לא מאמין שזה עד כדי כך חונק. בכל מקרה, כיוון שיש לי ניסיון רע עם המודמים שבזק נותנים, חוץ מה600E שהיה מצויין אבל... פשוט מת אחרי שנה ומשהו, רציתי לדעת, האם יש מודם שאני יכול לבקש מהם, או אפילו לקנות מחנות פרטית? אני רוצה משהו אמין, שלשם שינוי יחזיק יותר משנה. תודה.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני כרגע לקוח של הוט ומרוצה אך משלם יותר ועוד מעט נגמרת לי התחייבות לכן אני שוקל לעבור חברה אחרת במידה ותציעה מחירים אטרקטיבים אז ככה בזק הציעו לי ל 2.5 מגה 53 ש"ח ול 4 מגה 58 ש"ח הכול כולל מע"מ עם התחייבות לשנה ,האם אלו נחשבים למחירים טובים?
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני מתגורר בחו"ל, אני נורא אוהב לשמוע גלגל"צ בבית דרך האינטרנט הבעיה שהיא שכנראה החיבור בן השרת של גלגלצ לבית שלנו הוא לא טוב ויש הרבה קיטועים בשידור לעומת זאת מהמשרד שם כנראה רוחב הפס גדול יותר אני שומע גלגלצ מצויין חשבתי לבצע stream מהעבודה אלי הביתה של גלגלצ למישהו יש מושג איך לעשות זאת אולי דרך winamp (מבחינת הבעלים אין בעיה לעשות זאת כי אני הבעלים וכמובן שהכל נעשה לשימוש אישי ולא מסחרי) תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום! בעבודתי יש קליטת(נקרא לו א') WAILERS שכולם (מי שיש לו כרטיס USB לקליטה) יכולים לגלוש עליו.(משמע, אין לו קוד) בחיבור א' יש חגיגה.(לפחות אני חגגתי עליו) בחיבור ב' יש פיקוח. כרגע אני מחובר דרך חיבור ב', שזה עם כבל שזה לכל המשרדים. שני החיבורים הם של מקום עבודתי, משמע שלטכנאי היה את כל הנתונים,גם גישה למחשב שלי וגם גישה לשרת. והוא חסם לי את הגישה..כולם יכולים לגלוש, ורק לי מופיע חיבור מוצפן!. השאלה היא, איך אני עוקף את החסימה? איך הוא חסם אותי? אם הוא נגע רק במחשב שלי, לשנות IP יעזור?ואם כן אז איך לשנות IP? או למשל לעשות שחזור מערכת? או שהוא נגע במחשב שמוחבר לשרת, ומשם חסם אותי?ואז אני צריך את הקוד? החיבור של המשרדים מעפן ואיטי. תודה לכל עזרה!
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לנו בבית שני מחשבים, אחד פנטיום 3 במהירות 3 ג'יגה-הרץ ומחשב נוסף פנטיום 3 במהירות 500. ושניהם מחוברים ברשת, המחשב הראשון יש לו כרטיס רשת של Asus והשני של realtec. לפני כמה חודשים עשינו אינטרנט מהיר ADSL של נטויז'ן במהירות הכי גבוה, המודם USB מחובר במחשב הראשון והמחשב השני גולש דרך החיבור של הרשת. אני משתמש במחשב הפחות טוב ולא נתקלתי בבעיות בגלישה או בהורדת קבצים מהאינטרנט אבל בהורדה מתוכנות שיתוף זה בקושי מתחבר וכשזה מתחבר ההורדות זזות בקצב הורדה מאוד איטי, וכשאני מעביר את המודם של הADSL למחשב האיטי אז הבעייה נפטרת לגבי ההורדות וזה מתחבר ומוריד מהר. גם כשאני מעתיק קובץ מהדיסק הקשיח של המחשב האיטי למחשב המהיר דרך הרשת זה עובר מהר אבל מהמחשב המהיר לאיטי זה לוקח זמן מאו…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מחובר בבית עם תשתית בזק וספק אורנג', אורנג' אמרו לי שהם גם משכו את התשתית אליהם, מה שאומר שאני משלם להם גם על התשתית. אני משלם כביכול על 100 מגה, בחיבור קווי אני מקבל 57 מגה ובחיבור אלחוטי אני מקבל 32 מגה. כששאלתי את אורנג' למה זה ככה, אמרו לי שהתשתית שלי מסוגלת לספק עד 60 מגה. מה זה אומר? זה נכון? אפשר לסדר שאני יוכל לקבל 100 מגה? או שאני צריך להשלים עם המצב הזה? תודה
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום ! אני רוצה לבנות רשת ביתית ל5 עד 8 מחשבים . על איזה דרכים אתם ממליצים ו באיזה מוצרים אתם ממליצים לי להשתמש ? תודה
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
כתובת MAC אחרי פירמוט לא נמחקת? היא נשארת לתמיד?
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מה קורה? נתקלתי בבעיה ממש מוזרה, כשאני מנסה לעשות ריפ לסרטון ביוטיוב או רק להוריד את הקובץ MP3 ממנו דרך תוכנה (Video Downloader / Free Studio וכו') או דרך אתר (KeepVid וכל דומיו) האינטרנט פשוט לא מגיב ואי אפשר להיכנס לשום אתר. הדבר היחידי שאני רואה שכתוב כשאני פותח את הכרום זה: "יוצר חיבור מאובטח..." וזהו הדף נשאר באותו מצב ולא נטען. אני מחובר ברשת אלחוטית לראוטר שנמצא בחדר ליד, אני רק אציין שניסיתי כמעט הכל, לנתק את האנטנת WIFI, לגלוש דרך דפדפן אחר, שינוי הגדרות אינטרנט וכלום לא עזר, הדרך היחידה הייתה להפעיל מחדש את המחשב.. אני כותב פה כי חיפשתי בעיה דומה בגוגל ולא מצאתי. יש לי ווינדוס 7 (64Bit), משתמש בדפדפן כרום,אנטנת WIFI מדגם TL-WN422G, ראוטר CISCO - LINKSYS 3200 וא…
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום חברה : התקנתי את חומת האש של ZONEALARM ,איך ניתן לפתוח דרכה פורטים לתוכנות מסויימות ידנית ?איפה יש את האפשרות הזאת ?
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי חבר'ה חדש בפורום, מה קורה? בזמן האחרון התחלתי להתעניין קצת ברשתות ובניהול משתמשים, הבנתי שהפורום הזה יכול לשמש כמאגר ידע עצום, אז מודה מראש על כל עזרה שהיא ומקווה שאני גם אוכל לתרום את חלקי פה. יש לי כמה שאלות: 1. יש אםשרות ליצירת טרמינל ברשת מחשבים בייתי בעל 2 מחשבים, ז"א אני רוצה להפעיל תוכנות מהמחשב העיקרי על המחשב המשני בלי שזה יפגע במי שמשתמש במחשב העיקר? יש לי ראוטר של D-LINK מדגם 615, כשאני מתחבר אליו בצורה אלחוטית מהמחשב בסלון אני רואה שהקצב העברת נתונים יורד ל50 מגה כשהובטח 300 זה הגיוני? או שיש בעיה בראוטר?
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
עדכנתי את המודם שלי (ALCATEL ST HOME) לגרסת ה PRO לפי המדריכים שקראתי והפכתי אותו לראוטר. הכל עובד חלק ומצוין ואני באמת מחובר לאינטרנט מיד כשהווינדוז עולה אבל אם אני מדליק את האימיול ומשאיר אותו לעבוד, קורה דבר מוזר מאוד : לאחר חצי שעה, שעה, נראה שהחיבור קופא (לא מתנתק), האימיול לא מוריד כלום וגם אם אני סוגר אותו ומנסה לגלוש רגיל אני לא נכנס לשום אתר, כאילו התנתקתי אבל לא בדיוק (משהו כזה). הבעיה הזו לא נפתרה גם שניסיתי לעדכן לגרסת 510, אותו הדבר קרה וחזרתי לגרסת ה PRO. אציין רק שביטלתי את הפיירוול הפנימי של המודם ע"י הפקודה שרשומה במדריך, ובאמת בכניסה לאימיול אין לי LOW ID או משהו, כל הפורטים פתוחים. יש לי פיירוול של ווינדוז מופעל אז אין צורך בפנימי של המודם. מישהו נתקל ב…
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לך, יש ברשותי ראוטר של אדימקס BR-6524....אני מחובר במחשב ישיר אליו(לראוטר) ובן משפחה מתחבר עם האייפון והלפטופ אלחוטי אל הרשת הזו. הבעיה: הקצתי באדימקס -הגבלת מהירות למי שתחבר אלי..העלה 3 מגה והורדה 0.5 מגה...ולי(למחשב הראשי) זה בלי הגבלת מהירות. נעשה תחת: Home / General Setup / Advanced Settings / QoS ששם יצרתי טבלות הגבלה-גם להעלה וגם להורדה לחוד בבדיקה בו זמנית שעשיתי - מסתבר שהטלפון הנייד מקבל העלה יותר ממה שצריך....ואילו לפטופ..מקבל הכל יותר גבוה ממה שאישרתי....ובמחשב הראשי אני מקבל הורדה במהירות כי אחרים גוזלים לי ממה שצריך.... מה עושים?? האם הייתי צריך בדף ה Qos לסמן ב V את: Enable QoS?? ולכתוב שם ב- Total Download Bandwidth-את מהירות ההגבלה הכללית?? האם זה לא…
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הי לכולם, בחודש האחרון התקנתי במחשב הביתי את תוכנת VNC להשתלטות מרחוק. כאשר ביצעתי השתלטות, תמונת התצוגה שבמסך נעלמה כדיי לחסוך במשאבים. היו ימים שכאשר חזרתי הביתה (ולא הפעלתי באותו יום את התוכנה) גיליתי כי במחשב לא מופיעה תמונת התצוגה (Desktop) . האם מישהו ממכם מכיר פריצת תוכנה ל VNC שפורצת את הסיסמא המאוד מסובכת שהקשתי ? ??? :-[ בברכה וכו, אביש.
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-