עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. היום התעוררתי בערך ב6-6:30 ולקחתי את התינוק איתי לצפות קצת ב live game streams בכדי שאשתי תוכל לישון עוד איזה שעה. בערץ ב7:00 התנתק האינטרנט למשך שעה. המודם הסתנכרן אבל לא היתה תקשורת לא עם 014 ולא עם @1 שזה שרת של בזק. יכול להיות שהם עשו משהו בMSAG או מה שנקרא הארון שלהם ברחוב. כשהתקשרתי ל166 אמרו שיש בעיה ללקוחות 014 אבל עובדתית אפילו לשרת של בזק לא הצלחתי להתחבר. אני גר ברחובות . אבא שלי נחת לפני יומיים בארץ ויש לו jetlag והוא אמר לי שגם המודם אצל ההורים של אשתי התנתק ב4 לפנות בוקר. האם לעוד מישהו היתה את הבעיה הזאת? חוץ מזה יש לי בעיות רוחב פס מדי פעם (אם הם תיקנו את זה אני אשמח) מדי פעם המהירות נוחתת ל3-10 מתוך 75~ בבדיקות מהירות. בגלל שאני צופה הרבה בtwitch זה …

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  2. היי יש לי בבית שלושה מחשבים. שני מחשבים ניגשים לאינטרנט דרך מחשב שלישי שעושה ICS. "גישרתי" בין שני המחשבים במחשב שאליו שניהם מחוברים כדי שיוכלו לגשת אחד לשני ולחלוק את השיתוף לאינטרנט. הבעיה היא שהגשר (כנראה) מגביל את מהירות הרשת ל10MBPS . - האם אפשר לשנות\ להעביר את זה ל100 ? תודה לעוזרים

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by max_shifrin,

שלום רב, אני מחפש נתב לבית שיענה על הדרישות הבאות: נתב כמובן, FIREWALL כולל STATEFULL INSPECTION אפשור NAT סטטי.. איפשור גישה מרחוק ב VPN דרך IPSEC או כל פרוטוקול אחר... 4 כניסות רשת 10/100 או יותר טוב מזה אפשרויות להגדיר ACCESS LISTS בתור בונוס יהיה מאוד נחמד... רצוי ממשק WEBBY לניהול אבל גם ממשק CONSOLE לא בעיה... כל דבר מעבר לזה - רק טוב. עריכה: הצצתי בינתיים ב CONCEPTRONIC C100BRS4H שעולה איזה 260 שח עם 5 שנות אחריות ... ובמשהו דומה של LINKSYS שעולה 650 שח... עכשיו ברור לי שלינקסי זה מותג אבל עד כדי כך? מישהו שמע על הנתבים הנל משהו? טבו או רע? (שניהים לא אלחוטיים!) וגם 3COM 3C857-ME שעולה איזה 450 שח על אחריות לכל החיים... יש גם CNET CNIG 904S שהוא רק נתב ו NAT FIRE…

4. Started by erez perets,

רכשתי מחשב נייח כולל הרכבה המחשב לאחר כשנה וחצי לא נדלק. מכיוון שחלקי המחשב הם באחריות,פניתי לחנות עם המחשב הם ביקשו שאביא את החלק התקול או לשלם 200 ש"ח על פירוק והרכבה מציין,שדבר זה לא כתוב ולא נאמר לי באף צורה בעת הרכישה האם כך הדבר ואין לי ברירה אלה לשלם לאותה חנות כלקוח כבול ??

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  5. שלום לכל חברי האתר אני נמצא במוסד מסויים שיש ברשותו חדר מחשבים עכשיו יש שם אפשרות מבחינה תשתית לגלוש באינטרנט אבל ברמת התוכנה אין שם אפשרות מכיון שמנהל הרשת חסם את האפשרות הזאת(אי אפשר להכנס בלוח בקרה לרשת בגלל זה)...עכשיו הכל מתחיל מכך שמישהו מהחדר שלי תותח מחשבים(חומרה בעיקר) אני רואה אותו נכנס לחדר מחשבים יושב שם ומתחיל להכנס לרגדיט מוחק ערכים מוסיף כמה נכנס למנהל התקנים ויכול להיות שעוד כמה מקומות(הסתכלתי ממש בחטףבגלל שהוא לא מעוניין שאני ידע את הדרך.)... ופתאום יש אינטרנט ובקיצור הוא הצליח להשיג גישה לאינטרנט ואני יושב בצד ומקנא,עכשיו לפני שהוא הולך הוא עושה ריסטרט למחשב ואז יש כרטיס Megic card שמחזיר את המחשב למצב הקודם כך שאין לי שום סיכוי לדעת מה הוא עשה. עכש…

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  6. לחבר ליש יש מחשב ממש חלש CELERON 450 עם GF2MX ומחשחקים עובדים בו כולל WC3 אבל כאשר אננחנו מנסים לשחק ברשת המחשב שלו מתחיל פתאום להיות איטי וכשמוציאים את המודם של הכבלים מה USB המחשב מתחיל לרוץ במהירות כמעט כפולה. מדובר במודם של MOTOROLA. יש לכך פיתרון?

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  7. שלום, הפינג הממוצע שלי ב-WOWבשעות הצהריים והערב נע בין 350-450, בשעות הבוקר המוקדמות הוא יורד ל-250-350. האם לפי המעקב שמצורף כאו ניתן לדעת אם אפשר לשפר את הפינג והאם חבילת הגימרים שמציעים(בתוספת של 15 ש"ח) בנטויזין יכולה לעזור? ניתן לראות שבין שורות 10-11 הפינג מכפיל את עצמו: הערה: המדידה התבצעה מוקדם בבוקר כשהסרבר לא עמוס. Tracing route to 80-239-149-127.customer.teliacarrier.com [80.239.149.127] over a maximum of 30 hops: 1 <1 ms <1 ms <1 ms SL2141.siemens [10.0.0.138] 2 11 ms 12 ms 12 ms lo0.rb2.ptk.nv.net.il [212.143.208.167] 3 12 ms 11 ms 11 ms vl202.coresw2.ptk.nv.net.il [212.143.229.254] 4 12 ms 11 ms 11 ms ge0-1-4.gw1.ptk.nv.net.il [21…

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  8. שלום לכולם, הנתב שלי בשלבי גסיסה מתקדמים, ואחרי נסיונות רבים להחיותו, מסתבר שכנראה מדובר בבעיית חומרה בנתב. לכן, אני צריך לקנות נתב שיתאים לרשת הביתית שלי, שאלו הם המאפיינים שלה: - חיבור של 750Kbps דרך בזק, בעזרת נתב ROTAL - RTA1320a (שסופק ע"י בזק). - מחשב אחד מחובר בחיבור קווי, ושניים אחרים מחוברים בעזרת כרטיסי רשת אלחוטיים שתומכים בתקנים IEEE802.11 מסוג B ו-G, במהירות של עד 54Mbps. מדי פעם מחשב אלחוטי אחד נוסף קופץ לביקור. - מרחקי שידור של שלושה מטר (אנכי) למחשב אחד, ועשרה מטר (אופקי) למחשב שני. כבל באורך שני מטר למחשב השלישי. כמו שאפשר לראות מהנתונים, אין לי רצון מיוחד להשקיע בנתב שמספק מהירויות של מאות מ"ב לשניה, מאחר ואין לי יכולת להשתמש או צורך (אין העברות קבצים ענ…

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by אנטי-פסטו,

שלום. לאחרונה עברתי לדירה חדשה ושיעתקתי את האינטרנט ( הוט 100 מגה + ספק הוטנט). בעוד שבדירה הישנה הכל עבד פיקס, בדירה החדשה האינטרנט מגמגם. טורנטים מגיעים למהירות של 3 מגה הורדה בשניה, במשחקי רשת הפינג קופץ כל כמה שניות מ70-80 (באירופה) ל100-130 כאשר זה מלווה בתקיעה של המשחק לשבריר שניה. שהטכנאי התקין את התשתית בבית, ביקשתי שיעשה בדיקת תקינות - מהירות תשתית ועוצמת אות. בשניהם הכל היה מצויין אך כעת שאני בודק בconnections אני מגלה [TABLE] [TR=bgcolor: #CCCCCC] [TH=bgcolor: #C90000]Channel[/TH] [TH=bgcolor: #C90000]Lock Status[/TH] [TH=bgcolor: #C90000]Modulation[/TH] [TH=bgcolor: #C90000]Channel ID[/TH] [TH=bgcolor: #C90000]Frequency[/TH] [TH=bgcolor: #C90000]Power[/TH] [T…

10. Started by benyben,

שלום לכם. מישהו יכול להמליץ על חברה שמספקת מרכזיית IP עבור עסק קטן (5 או 6 עמדות)? הצרכים הם הבסיסים ביותר! כל מה שאנו צריכים זה שללקוח יהיה מספר אחד, ובמידה ומחייג אליו והקו "תפוס", שאר הטלפונים יצלצלו כרגיל. כמובן שלעלות החודשית יש תפקיד חשוב כאן. תודה תודה!

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  11. כרגע אני עם חיבור 1.5מגה של ADSL ומתכנן לשדרג למהירות גבוהה יותר האם השינוי יורגש למשתמש הקטן? כלומר כזה שמסתכל על אתרים ומוריד מייל בלבד. כי אני מניח שבכל הקשור לסטרימינג והורדות כמובן שיורגש ההבדל. בנוסף לשדרוג אני שוקל לעזוב את בזק ולעבור לכבלים, שווה את זה?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  12. Started by Booobb,

אני חושב על לקנות נתב אלחוטי והבנתי שנתב משמש גם כ FireWall. עכשיו רציתי לדעת אם ניתן לבטל את האפשרות הזאת, כלומר שיהיה בדיוק כמו מודם בלי שום FireWall ? תודה מראש

13. Started by contA-,

שלום לכולם! (ת'רד ראשון בפורום הזה ) קיבלנו מחברים המלצה לעבור לטלפון של הוט מפני שהם נותנים עסקאות זולות ומשתלמות מאלה של בזק וכי כדאי מאוד לעבור.. קיצר כולם לעבור.. חח סתם זה לא העניין ממש העניין הוא שאני לא יודע מהם ההיתרונות והחסרונות של הכבלים ביחס לADSL (אני שואל מפני שאני אאלץ לעבור לחיבור בכבלים במידה ונעבור לטלפון של הוט) -האם תוכלו להסביר לי לגביהם? תודה רבה מראש, עמית

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by shadeeli,

צהריים טובים. יש לי סוויץ 2960 של סיסקו. כידוע לכם לסוויץ יש מנגנון המונעה קבלת לופים פיזים ולוגים בכדי למנוע תקלות ולולאות מיותרות. אני צריך להוריד את המנגנון הנ"ל בכדי לאפשר לסוויץ לקבל לופים פיזים(L1) ובכך לעלות את הלינק על הפורט הספציפי. אשמח אם מישהו יוכל לתת לי את הפקודה המתאימה. תודה

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by שניצל,

שלום, האינטרנט במחשב של חברה שלי ממש זוחל. יש לה Windows XP SP2 והיא מחוברת דרך 012 בכבלים. (זוחל - לפעמים דפים בקושי נטענים, ואני צריך לעשות לדף ריפרש כמה פעמים) ניסיתי לכבות את הפיירוול, לבדוק וירוסים באמצעות Symantec ו-AVG, בדיקת ספיוורים עם Adaware ו-Hijackthis, התקנתי Firefox - ושום דבר לא פתר את הבעיה. יש למישהו עוד הצעות לפתרון, או דברים לבדוק...? אני מנסה להימנע מהתקנה מחדש של ה-Windows.

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by Aviko,

אהלן. לפני מספר ימים, חברי רכש דונגל אנדרואיד מיני מחשב כזה, שמתחבר לטלוויזיה. כשמחברים את המכשיר הזה לרשת האלחוטית, לנתב של TP-LINK ישן, שתומך רק ב-B/G, אנחנו לא מצליחים לקבל אינטרנט (למרות שהוא מתחבר לרשת). אם אנחנו מחברים את המכשיר לרשת נקודת הגישה של האייפון שלו, אנחנו דווקא מצליחים לגלוש. שאלתי היא כזאת: המכשיר עצמו, במפרט טכני שלו רשום שהוא תומך רק בתקן N. האם עצם העובדה שהראוטר לא תומך בתקן N אבל עדיין תומך בB/G, זה מה שמונע ממנו להתחבר לאינטרנט? תודה

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  17. שלום, אני בבזק + בזק בינלאומי.. ביצעתי ספידטסט למספר שרתים בארץ ובכולם הפינג המינימלי היה 225! המהירות תקינה, פינג דרך הCMD נראה סביר גם כן.. יכול להיות שזה סתם עיניין של SPEEDTEST?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by genia,

יש עדיין צדיקה בסדום שלא מגבילה רוחב פס בhttp\ביטורנט?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  19. שלום לכם לאחרונה רכשתי מודם נתב+ PC PORT של חברת 2WIRE בחיבור USB...דרך בזק הכוונה היא לחבר שני מחשבים ברשת על מנת שנוכל לגלוש בשניהם במקביל...החיבור הוא דרך הגב טלפון של הבית... אחרי שהצלחתי לחבר את המחשב הראשון למודם נתב..והאינטרנט שבו פועל בסדר..לא הצלחתי לחבר את המחשב השני אליו..כאילו חיברתי אותו בדיוק כמו שכתוב נוריות POWER ו NETWORK דולקות ועל המחשב שלי (הראשי)אני רואה את שם המחשב השני... אבל המחשב השני לא מתחבר לי לאינטרנט רציתי לשאול איזה הגדרות אני צריך להכניס בשביל להגדיר לו להשתמש באינטרנט של המחשב הראשי.. ממש מהתחלה לאחר שהתכנתי את הPC PORT ואת הדרייברים שלו.... תודה לכל מי שיכול לעזור לי..פשוט בזק רוצים תשלום נוסף עבור תמיכה טכנית אז אולי תוכלו לעזור לי פה..

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  20. הרכבתי את המחשב השני שיש לי בבית, ועכשיו אני רוצה ליצור רשת אלחוטית לשני המחשבים. במחשב הראשי, אני משתמש המון בביטורנט, ומעט יותר באימיול. חשבתי על הנתב הזה: http://zap.co.il/model.asp?model_id=35199 לפי התגובות בזאפ, הבנתי שלא מומלץ לעבודה עם ביטורנט, בגלל ריבוי החיבורים וחוסר היכולת שלו להתמודד איתם. עד כמה זה נכון? כדאי לי להוסיף לתקציב ולקנות משהו יקר יותר? איזה כרטיס רשת אלחוטי לקנות איתו אגב? תודה

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  21. יש לי תשתית 12MB של הוט עם מודם מוטורולה וראוטר של EDIMAX. כשהתחברתי להוט לא יכולתי להגדיר חייגן בראוטר אז הגדירו לי DYNAMIC IP בחיבור MPLS. כרגע אני רוצה לחבר את המחשב ישירות למודם למען בדיקה אבל לא כל כך הבנתי איך. מאחר וכביכול אין לי חייגן בראוטר, אז גם לא אמור להיות חייגן במודם נכון? אז מה לעשות, פשוט לחבר את המודם למחשב ישירות ולחכות שיתחבר? או שאני צריך כן להגדיר איזשהו חייגן?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by bg42,

על מנת לאפשר אינטרנט אלחוטי בקומה העליונה שלנו חיברתי ראוטר נוסף לרשת. הראוטר, מסוג TP-link, מחובר דרך Switch, גם הוא של TP-link, שמקבל אינטרנט ממודם של HOT ומפצל אותו ל fiberBox של סלקום ולראוטר. כל זה עובד בד"כ כמה שעות ואז הראוטר מפסיק לעבוד והנורה של הרשת הופכת לאדומה. קנינו ראוטר חדש והתופעה חוזרת על עצמה. למישהו יש רעיון למה זה קורה ומה עושים. האם כדאי לקנות מאריך טווח במקום או רעיון אחר ? תודה רבה לכל עזרה שתתקבל ! בני

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  23. שלום, בקרוב נגמר לי המנוי באקטקום, איזה חבר אמר לי שהספק הכי טוב היום זה בזק בינלאומי.... זה נכון? אני גולש ב ADSL במהירות 1.5 מגה, עם ראוטר של EDIMAX ומודם של אלקטל אם זה משנה.... אז מה אתם אומרים? לאיזה חברה ללכת ומדוע?

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by AtomiX,

שלום לכולם בשבוע הבא ההורים שלי טסים לארה"ב ואני מתכנן להרכיב רשת אלחוטית ביתית. איזה חלקים צריך ? כי אין לי מושג בתחום.. אני אודה לכם מאוד אם תכתבו מה אני צריך לקנות ותצרפו דגם + מחיר. =]

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by Jeka90,

שלום יש לי מחשב נייח שמחובר אליו מודם ALE 130 בחיבור USB. הספק והתשתית שלי היא בזק. אני מעוניין לקנות מחשב נייד בזמן הקרוב והבנתי שכדי שאני אוכל להתחבר איתו לאינטרנט אני צריך להקים רשת אלחוטית בבית. מה השלבים שאני צריך לעשות? לקנות ראוטר, מודם חדש, להתקשר לבזק ומה להגיד להם? אשמח אם תגידו לי שלב אחרי שלב מה אני צריך לעשות. תודה רבה.

• 4 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים