עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by Frequency,

הי, יש לי כרגע 10 מגה (תשתית + ספק בזק). יש לי שלושה מחשבים בבית, אחד מהם בממד ויש לי מודם לא חדיש במיוחד וזוג הום-פלאגים ומתאם USB שתומך עד תקן G. (עזבו איך הסתדרתי עד עכשיו, היה לי פיתרון זמני). בכל מקרה אני מתלבט מה לעשות. אני יכול לקבל מודם-נתב מבזק בחיוב זיכוי (על סך 24.90) את ה D-LINK DSL-2760U בהתחייבות לשנתיים. יש לציין שאני כבר מחויב להם לכשנה-שנה וארבעה חודשים. לפי מה שהבנתי זה לא כולל אחריות ותמיכה (מישהו יודע כמה זה עולה? והאם זה כדאי בכלל?). באפשרותי גם לקנות הום-פלאג נוסף (שעולה כחמישה שקלים לחודש בהתחייבות לשנתיים אם אני לא טועה) אבל אז אני מפסיד את ה WI-FI בבית. דרך אגב אני לא כ"כ אוכל להשתמש בחיבור USB שיש לנתב לצורך המדפסת מכיוון שהיא ממוקמת בממד ואני מנ…

• 9 תגובות
    • 978 צפיות
  2. נתקלתי בתופעה מוזרה. כשאני שולח מייל מהתיבה שלי בנטוויזן לתיבה של חבר בהוטמייל, הדואר לא מגיע אליו ממנו אלי מגיע מנטויז'ן שלי להוטמייל שלי מגיע אבל מנטויז'ן שלי להוטמייל שלו לא מגיע לפני 10 שנים שהאינטרנט בארץ עוד היה בחיתולים, אמרו לי לשלוח מהתיבה השניה לראשונה ואז נוצרת היכרות דרך השרתים בין התיבות. אך במקרה הזה זה לא קורה. המייל לא מגיע אליו גם לדואר זבל שלו. שווה לפנות לנטוויז'ן או למישהו יש רעיון אחר?

• 6 תגובות
    • 978 צפיות
  3. Started by xytkhi,

אנשים טובים שלום, יש ברשותי שני מחשבים אותם אני רוצה לחבר לשיתוף אינטרנט וכו' קניתי לצערי כבל שהסתבר כלא כבל מוצלב בעקבות העובדה שכבר פתחתי אותו כמובן לא מקבלים אותו חזרה הלכתי לחנות אלקטרוניקה שחבר המליץ ואמר ששם עשו לו מהקבל הרגיל מוצלב ב-10 ש"ח אבל שם פשוט נתנו לי 2 מטר כבל מוצלב עם חיבור שמחבר בין שני הכבלים ואמרו שזה אמור לעבוד האם יש הגיון בדבר...? אני יכול לקבל פה גם הסבר קצר על הגדרות? כי שיתפתי את החיבור וזה כל הזמן עושה REPAIR לחיבור ולא מתחבר.

• 10 תגובות
    • 978 צפיות
  4. שלום חברים, אני זקוק להמלצה לראוטר אלחוטי הכולל בתוכו גם מודם ADSL מובנה. השימושים הם גלישה ו P2P די כבד רוב הזמן כמו אשמח אם יהיה לראוטר גם פורט USB אליו אפשר לחבר נגיד מדפסת/כונן חיצוני וכן פיירוול מובנה סביר לכל הפחות. כרגע אני משתמש במודם ALCATEL SPEED TOUCH PRO בן בערך עשור (+- שנה) וראוטר של אסוס WL500G שאני מרוצה מהם סה"כ (לראוטר יש קושחה בלתי רשמית שעובדת סבבה) אבל אני רוצה לדחוף את שני המכשירים לאותו מכשיר ועל כן אשמח לשמוע המלצות ללראוטר שהוא גם מודם (ראוטר אלחוטי וחוטי - אם אפשר שהחלק החוטי יהיה עד גיגה ביט אז מה טוב אם לא אז 100 מגה גם טוב) התקציב נגיד עד 1000 שח. (היות ומילא קונים את זה לפחות ל 4-5 שנים..)

• 3 תגובות
    • 978 צפיות
  5. Started by alfus73,

מישהו יכול להגיד לי מב כתובת ה-IP שלי? ראו קובץ מצורף. [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 978 צפיות
  6. Started by chenrp,

שלום, האם ניתן להגיד ראוטר TP LINK 541 כ AP MODE??? תודה.

• 4 תגובות
    • 978 צפיות
  7. אהלן. התקנתי רשת אלחוטית בתקן N. אבל אני לא בטוח שהמהירות מתאימה למה שאמור להיות בפועל. עשיתי screenshot שמראה את המהירויות חיבור למטה. לפי מה שהבנתי תקן N צריך להגיע ל-300Mbps וכל הזמן זה נמצא על 150 ולפעמים זה יורד נמוך יותר. אשמח לעזרה תודה.

• 7 תגובות
    • 977 צפיות
  8. Started by RS4,

הגדלתי את מהירות הגלישה ל5 מגה עכשיו רציתי לדעת שאני באמת מנצל את החבילה הזאת ואכן אני מקבל מהירות של 5 מגה רציתי לדעת איך ניתן לבדוק זאת בוודאות? שמעתי שיש איזה אתר שמודד את המהירות.. תודה מראש...

• 5 תגובות
    • 977 צפיות
  9. יש לי חביור שהוא גם אלחוטי וגם קווי איך אני בודק כמה מחשבים יש (חוץ ממה שאני יודע) הכוונה גם אם שכנים מתחברים/מחשבים שאני לא יודע עליהם ברשת כל שהיא

• 4 תגובות
    • 977 צפיות
  10. Started by shaysil,

מישהו יכול להסביר לי איך אני יכול להעביר קבצים מהמחשב השולחני לנייד

• 3 תגובות
    • 977 צפיות
  11. Started by zoyaniv,

שלום יש לי אינטרנט מהיר של הכבלים מיומיים האחרונים יש לי בעייה החיבור מיתנתק אחריי כמה דקות שאני לא נוגע במחשב גם אם אני באמצע הורדה זה לא היה לפניי זה מה יכולה להיות הבעייה תודה מראש

• 6 תגובות
    • 977 צפיות
  12. שלום. אני כנראה קונה בעוד כחודש מחשב לסלון, ואני מחפש את הדרך הכי קלה להעביר אליו מידע. במחשב שאני כנראה אקנה יש תמיכה ב 802.11 ולכן יש לי כמה שאלות בעיניין הזה. 1. מהירות העברה המקסימלית היא 11 מגה או 11/8 מגה?! 2. האם המהירות תיהיה 11mbps במרחק של כ-20 מטר בשטח בנוי בין שתי המחשבים כמו שרשום ?! חשוב לציין: אני לא צריך אינטנט גם במחשב שאני אקנה, אני רוצה ר להעביר קבצים בין במחשבים.

• 7 תגובות
    • 977 צפיות
  13. היי, הפכתי את המודם הנ"ל לראוטר כדי שאני אוכל לחבר אליו שני מחשבים. הכל הלך טוב ויפה (כולל שדרוג ה-Firmware לגרסה האחרונה 20040123), וזה עובד נהדר, עד שאני משאיר את המחשב מחובר לאינטרנט והולך. אחרי כמה שעות, אני מגלה שהנורה האדומה (Alert) של המודם דולקת, וכמובן שהחיבור לאינטרנט מת. רק כיבוי והפעלה מחדש של המודם עוזרים. התוכנות שרצות לי ברקע הן Emule, בדרך כלל Outlook וזהו פחות או יותר (לפחות אלה שניגשות לאינטרנט באופן קבוע). בימים האחרונים אני אפילו לא מוריד יותר מקובץ אחד באימיול, כך שאי אפשר לומר שאני ממש מעמיס עליו... מה עושים? קראתי את כל הדיונים ב-Fresh שקיימים על המודם הזה, כולל זה עם ה-400 תגובות שיש אליו קישור בסטיקי. לא מוצג שם פתרון אמיתי לבעיה. תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 977 צפיות
  14. Started by rc_p,

יש לי כמה מחשבים מחוברים ברשת, ולפתע אני שם לב ששני מחשבים מקבלים את אותה כתובת IP מהראוטר. בדקתי ובדקתי, ולבסוף גיליתי ששניהם עם אותה כתובת MAC. איך אני מאפס / משנה את הכתובת, אם אפשר. שני הכרטיסים הם OB, אני יכול להוסיף כרטיס בכמה שקלים, אבל חבל עליהם.

• 6 תגובות
    • 977 צפיות
  15. Started by Ashand,

שלום המצב שלי הוא כזה: יש לי מודם רשת של בזק שמתחבר למחשב (כרטיס רשת) והגלישה נעשית באמצעות חייגן של בזק (שם משתמש וסיסמא) ברשותי גם ראוטר ווירלס של אסוס דגם WL530G שאני רוצה לחבר למודם ולגלוש עם הלפטופ שלי בווירלס. כאשר אני מחבר את המודם של בזק לראוטר ואת הראוטר למחשב ומנסה לבצע חיוג אני לא מצליח,בחיבור ישיר זה כן מצליח. האם צריך להגדיר את הראוטר איפה שהוא לגבי זה שיש לי חייגן שבו אני מבצע התקשרות? איך מגדירים? איפה? החיוג לבזק נעשה עם פרוטוקולPPP0E ... תודה לכל העוזרים

• 2 תגובות
    • 977 צפיות
  16. Started by Cyber Iguana,

לפני פחות מחודש עשיתי LAN עם המחשב הזה ועוד אחד והכל היה טוב, אתמול אני בא ורואה שפתאום המחשבים לא מזהים אחד את השני, אני לא יכול לשתף קבצים ולא כלום. מישהו יכול לעזור לי?

• 6 תגובות
    • 977 צפיות
  17. Started by etzarfat1981,

שלום, כתובת ה-IP שלי משתנה כל פעם שאני מעלה את VISTA מחדש (אני עובד על ULTIMATE EDITION) ה-ROUTER שלי מוגדר שיעבוד ב-DHCP. אני עובד גם במחשב נוסף שבו מותקן XP PRO ושם ה-IP לא משתנה אחרי כל RESET. ושני המחשבים מוגדרים לעבוד ב-DHCP גם. מישהו יכול לעזור לי? תודה

• 8 תגובות
    • 977 צפיות
  18. Started by yaron1000,

אני חושב על לקנות רטאור של 3COM ונכנסתי לאתר הישראלי שלהם באתר מצאתי מספר טלפון של תמכיה שכתוב שתמיכה באנגלתי השאלה שלי אם המספר הזה 1-80-943-1983 הוא מספר בחו"ל הוא בארץ ,אם אני ישלם לשיחה בארץ אוו בחו"ל? ואם הרטאור 3CRWER100-75 תומך בUPNP? וקשור לשאלה שלמעלה אם יש בעיה אם ראטורים ותכונת של ביטטרונט ? תודה לעונים

• 3 תגובות
    • 977 צפיות
  19. השאלה שלי היא אם התוכנה סגורה (כלומר, אפילו לא רצה ברקע), האם היא לוקחת רוחב פס. שמעתי פעם משהו כזה אבל אני לא בטוח אם זה נכון. האם גם לאחר הסרת התוכנה, עדיין סקייפ משתמשת במחשב שלי להעברת נתונים? מה לגבי תוכנות אחרו כמו מסנג'ר ואייסיקיו? האם גם הן מתנהגות כך? תודה, אופיר

• 9 תגובות
    • 977 צפיות
  20. Started by Mikael Abehssera,

שלום לכולם, יש לי ראוטר שיושב סמוך לנקודת הבזק אבל במרחק של 4-5 מטרים מהטלוויזיה, מחשב ופלייסטיישן. כולם מחוברים בוייפיי, אבל אני רוצה לחבר אותם באופן קווי ומכאן ההתלבטות. 1. האם להעתיק את נקודת הבזק למיקום סמוך למסך? אם כן, איזה כבל צריך? 2. חשבתי אולי להשאיר את הנקודה במקומה ולמתוח כבל טלפון (adsl, זה הדק יותר שמחבר בין הנקודת בזק לראוטר) מנקודת הבזק עצמה ועד למיקום הרצוי של הראוטר (בערך 12 מטר של קיר). השאלה האם אורך הכבל יפגע באיכות האינטרנט שאקבל? 3. אם יש משהו שלא חשבתי עליו, אשמח לשמוע. תודה.

21. Started by ykg,

היי, יש ברשותי את המודם הנ"ל וחיבור DSL (בזק ופרטנר), 100 מגה. פרטנר הציעו לי לעבור לסיבים ואמרו שאוכל להישאר עם המודם הזה ויהיה לי מתאם מסיב אופטי לכניסת "כבל טלפון". האם אוכל להנות ממהרויות גבוהות מ100 מגה עם אשאר עם המודם ראוטר הזה ? גם 200 יספיק לי. אני לא מצליח להבין אם הוא יודע בכלל להעביר מהירויות יותר גבוהות מ100 מגה.

• 0 תגובות
    • 977 צפיות
  22. אהלן, לפני כמה ימים הראוטר שלי נהרס, ולכן אני מחפש אחד חדש. חשוב לומר כי הראוטר לא שימש כראוטר באמת, אלא פשוט דרכו חיברתי כמה מכשירים (מחשב, אקסבוקס וממיר יס), והוא גם עשה רשת אל-חוטית. מכיוון שהבית שלי גדול צורת הרשת עובדת בדרך הבאה: יש מודם שנמצא בקומה העליונה (מס' 3), אליו מתחבר ראוטר שבו מוגדרות כל הגדרות הרשת וכו', משם דרך תשתית ביתית מתחברים אליו כמה מחשבים, ובאחד המחשבים מתחבר הראוטר השני, שנמצא בקומת הקרקע. עכשיו יש לי כמה שאלות, שלא הצלחתי למצוא להן תשובות בנושאים הדומים: *ואני מצטער מראש על הסיבוך אני צריך שיהיה אינטרנט אל-חוטי בכל קומה (קרקע - שעד עכשיו היה נמצא הראוטר שלא שימש כראוטר ( :s05: ), קומה 2 - שבה אין כמעט קליטת אינטרנט אל-חוטי, אך ניתן לחבר שם עוד ר…

23. Started by eyalraz,

הורדתי גירסה ל-180 יום. מישהו יודע איך אפשר לפרוץ אותה ? או להוריד פרוץ....

• 1 תגובה
    • 977 צפיות
  24. Started by עוד מישהו,

היי, בעיה ששמתי לב אליה לאחרונה. (אולי היא תמיד הייתה קיימת) לאחרונה שמתי את Wireshark ויוצא לי המון כל פעם שאני גולש ואני מריץ את התכונה אז יש את השגיאה checksum offload עכשיו היו לי מלא בעיות עם הHOT והתשתית שלהם. והיו מקרים שדפים לא עלו לי בשלמותם. לאחרונה זה בסדר אבל עדיין יש את השגיאה הזאת. ולא הכי הבנתי מה המשמעות שלה. ובדקתי לגביה השגיאה אבל עדיין לא הבנתי איפה השגיאה או שזה משהו נורמלי? תודה מראש

25. Started by roo soo,

יש לנו 3 מחשבים בבית (2 ניידים ואחד נייח), ועד אתמול כולם היו מחוברים לאינטרנט עם כבלים, דרך מפצלים בקיר. (מערכת serconet אם מישהו מכיר). המערכת נהרסה.. וטכנאי סידר לנו אינטרנט אלחוטי (יש לנו ראוטר EDIMAX). במחשב הנייח בגלל שלא היה כרטיס רשת אלחוטי, הוא חיבר לנו כרטיס רשת.. ומדי פעם האינטרנט איטי/לא קולט.. ואני מזיז את הכרטיס רשת למקומות שונים עד שזה קולט שוב. הראוטר נמצא בתוך ממ"ד (הדלת של הממ"ד אבל תמיד פתוחה).. והמחשב הנייח נמצא במרחק של כ-10 מטר מהראוטר *זה מראה רק קו אחד בקליטה מישהו המליץ לנו לשים מגבר בסלון.. כדי שזה יקלוט יותר טוב את האינטרנט האלחוטי ב2 החדרים הנוספים.. אבל הטכנאי אמר שהמגבר לא באמת יעזור. הוא צודק? המגבר לא באמת יעזור?

• 1 תגובה
    • 977 צפיות

דיונים חדשים בפורומים