עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. ניגשתי ביום שישי האחרון ל CISCO CCNA שזה תואר ברשתות לאלו שלא יודעים, הציון העובר הוא 845 וקיבלתי 637 ולכן לא עברתי, הלמידה שלי התבצעה לבד על גבי CBT computer based training ובחרתי את CBT NUGGETS למי שמכיר או לא. בקיצור, שאלתי מספר אנשים והתעניינתי ואמרו לי שחזרות למבחנים אפשר למצוא ב TESTKING או FREETEST.COM, או תוכנות כמו BOSON וכדומה, אבל גיליתי שהם אפילו לא קרובים לבמחן האמיתי, השאלות במבחן האמיתי הם הרבה יותר מסובכות ומורכבות, אין "תרגילי מתנה" ואלו שיש הם בוודאי לא תרגילים כמו לגלות SUBNET MASK של כתובת IP... אני שואל בפורום הזה אנשים שיש להם את התואר או כאלו שמתחמים ברשתות ויכולים להפנות אותי למבחנים או חזרות לקראת המבחן האמיתי, או עם יש אלו שהם עצות או כל דבר אחר …

• 0 תגובות
    • 992 צפיות
  2. Started by dids22,

אה אני רוצה לבדוק מה מהירות ההורדה ווהעלאה שלי אני בעקרון יודע מה המהירות אאבל אני רוצה איזה אתר שאפר לבדוק בו(להעלאות אליו קבצים ולהוריד)

• 2 תגובות
    • 992 צפיות
  3. Started by pssheba,

אפשר לרכוש ב isoc.org.il או אצל חברת איכסון אתרים. ב isoc יותר זול אבל חברת האיכסון אומרת לי שמוטב לשלם להם 30 אחוז יותר עבור קניית ה domain ולחסוך זמן, מאמצים והתכתבויות רבות הכרוכות בהתאמת ה domain name ל host. זה נכון ? אשמח לשמוע דעתם של מבינים ומנוסים.

• 7 תגובות
    • 992 צפיות
  4. שלום, יש לי שאלה למומחי רשתות ומבינים בWIN XP בעיקר וגם WIN 2000. כידוע הערך של הreassembly timeout בווינדוס הוא 60 שניות. או מספר הTTL (שהוא בדר"כ 128) חלקי 2 (כי דוגמים אותו כל חצי שנייה) כלומר בערך 65 בערך. רציתי לדעת אם מישהו יודע איך אפשר לשנות את הערך הזה (וגם שזה יעבוד) בלי לשנות את הTTL מ128?? מצאתי בregistry מקום שצריך להיות הreassembly time out אבל גם אם אני מגדיל אותו אני רואה שזה לא גדל מעבר ל-65 שניות). לא איכפת לי גם לעשות לזה disable אם מישהו יודע איך... תודה מראש,

• 6 תגובות
    • 992 צפיות
  5. טוב אז שדרגנו בבית את האינטרנט ל-12M של הוט יש כרגע בבית 2 מחשבים אחד נייח ואחד נייד, אני רוצה לעשות רשת ביתית. הנתב יחובר ב-RJ45 למחשב הנייח ובין הנייד לנתב יהיה מקסימום קיר עם דלת. מה שחשוב לי זה שאפשר יהיה להגביל את רוחב הפס למשתמשים מהנתב. בנסוף לזה בנייד משחקים משחקי רשת אבל לא FPS והנייח מחובר לתוכנת TORRENT רוב הזמן אז אני לא רוצה שהנתב יעשה יותר מדי בעיות נ.ב בנתיים החיבור לאינטרנט עם חייגן

• 5 תגובות
    • 992 צפיות
  6. מחפש פתרון VOIP אשר יחבר שניים (כרגע) ושלושה (בעתיד) משרדים לרשת טלפוניה יחידה. מדובר במשרד בישראל ואחד בארה"ב. הרעיון המרכזים הוא כמובן שיחות חופשיות בין המשרדים, ומחפש גם אופציה לאינטגרציה עם מערכת הטלפוניה (המרכזיה) שכרגע כבר נמצאת בארץ. הרעיון הוא ששלוחה 105 למשל תביא למשרד בארה"ב ושלוחה 104 למשרד בישראל לדוגמא. אשמח לכל עזרה.

• 6 תגובות
    • 992 צפיות
  7. שלום חברים אני צריך לחבר בין 2 סניפים במרחק אוירי של 150 מקסימום 200 מטר. ישנו קו אוירי ישיר ללא מכשולים. חשבתי לקחת ראוטר טוב ואמין ולעבוד איתו כ AP-BRIDGE. אין צורך בשום שירותי ראוטינג, אלא להיפך. רק לחבר בין הרשת מרכזית לרשת המשנה המרוחקת, ושהרשת המשנה תקבל את כל שירותי הרשת של המרכזית ע"י חיבור זה. (ברשת המרכזית ישנם שרותי DNS, DHCP וכו'.) אני צריך המלצה לזוג ראוטרים/APs בתקן N. תקציב עד 1000 ש"ח לאחד. ניתן לחרוג מעט, ואפילו לשמוע המלצות על דברים יקרים יותר. בנוסף מספר שאלות. המכשירים ישבו בתוך חדרים ממוזגים, ורק האנטנה תצא מקסימום 2-3 מטר אל מחוץ לקיר. האם ישנה בעיה בלהאריך כך אנטנה ? האם אני אמור להאריך את כל 3 האנטנות של הראוטרים ? האם יש צורך באנטנות מיוחדות/כיוונ…

• 3 תגובות
    • 992 צפיות
  8. Started by THE-BIG,

אני מנסה להגדיר את הנתבים 6740 ו 2650 בWDS. ומשום מה למרות המדריך של צ'יף אני מסתבך. כמה שאלות: 1. איך אני מפעיל מצב WDS בשני הראוטרים? 2. איזה כתובת MAC אני צריך (מצאתי שני כתובות אחד לאלחוטי ואחד רגיל). אשמח אם תשאירו טלפון כדי שאוכל להעזר בכם טלפונית ? תודה

• 4 תגובות
    • 992 צפיות
  9. Started by Cheif,

בימים האחרונים נתקלתי בכל מיני תופעות מוזרות עם נתבים ומודמים של שכנים וחברים. לאחד יש חיבור מצויין בקווי אבל האלחוט מקרטע, אצל השני ה-TORRENT וה-MESSENGER מתפקדים אבל כל מה שעובר דרך הדפדפן צולע ואצל השלישי מדי פעם יש תקיעות שנפתרות רק עם כיבוי והדלקת הנתב. המשותף לכל הבעיות הללו הוא שהם אינן נובעות מציוד תקול אלא מהחום והלחות הגבוהה. אצל כולם, כל הבעיות נפתרות אחרי שמכבים את הנתב ונותנים לו חצי שעה עד שעה של מנוחה והתקררות. כך לדוגמא מדדתי (באמצעות מד חום אינפרה MT100 - לינק כאן - http://microtempusa.com/mt100.php) נתב HOTBOX בטמפרטורה של 61 מעלות ונתב TP-LINK בטמפרטורה של 49 מעלות, זאת כאשר טמפרטורת הסביבה היא 26 מעלות... במצבים כאלה אני מאוד ממליץ לנקוט צעדים שימנעו …

• 2 תגובות
    • 992 צפיות
  10. [table][tr][td]אני עובר מיס להוט עקב כך שעד היום הייתי משלם על טלפון, אינטרנט (12MB), וטלוויזיה קרוב ל-800 ש"ח עם יס ואינטרנט של הוט ובז"ב. [table][tr][td]קיבלתי הצעה מהוט היום (הטריפל החדש + כמה תוספות) [table][tr][td]- טלוויזיה - כל הערוצים הרגילים + HD (חוץ מהפרימיום) ו 4 ממירים (מ'גיק מקליט HD, ממיר HD ו 2 ממירים רגילים) [table][tr][td]- טלפון - ללא הגבלה לנייד ונייח. [table][tr][td]- תשתית אינטרנט- 100MB. [table][tr][td]-------------- סה"כ עד כאן 329 ש"ח ------------- [table][tr][td]* ערוצי ספורט 5+/לייב וערוץ ספורט 1/2 - 100 ש"ח [table][tr][td]* ערוץ ההודי - 12.9 ש"ח [table][tr][td]-------------- סה"כ עד כאן 442 ש"ח ------------- [table][tr][td]ספק בזק בינלאומי 100M…

• 2 תגובות
    • 992 צפיות
  11. Started by tal147,

שלום אני בהוט ואני צריך מגדיל טווח ,האם מישהו יכול להמליץ על מגדיל טווח טוב תודה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 992 צפיות
  12. שלום לכולם, אתם זוכרים את הימים הטובים של ה-ADSL שהפינג לאתרים בארץ היה גג 6MS? אז זהו אני תמיד שאלתי את עצמי מה קרה? (לאחר ששדרגתי למהירויות הגבוהות מ-10 מגה) לאחרונה גיליתי משהו מעניין: בזק מפעילה על כמעט כל הקווים שלה אלגוריתם הנקרא interleaving (הסבר כאן) בקצרה האלגוריתם אמור למנוע איבוד מידע עקב רעשים בקו, אך "תופעת הלוואי" של האלגוריתם הינו שהוא מוסיף בין 8-ל 24 מילישניות לפינג (תלוי בעוצמה בה האלגוריתם מופעל) אזי במידה והקו שלכם חשוף לרעשים (בדרך כלל קווים הנמצאים מרחק רב מהארון של בזק) כנראה שבזק מפעילה את האלגוריתם בעוצמתו הגבוהה ביותר וכתוצאה אתם מגיעים לפינג מפלצתי של 40 מילישניות לאתר כמן ynet (במקום 6 מילישניות). אפילו כאשר יש לכם קו יציב, בזק מפעילה…

• 4 תגובות
    • 992 צפיות
  13. Started by ben yehuda,

אהלן אהלן, מקווה שאני במקום הנכון, אני צריך מאוד את עזרתכם. אני נמצא בבית עם 2 קומות, שהמודם ממוקם בקומה התחתונה. עד היום המודם היה מחובר לראוטר של חברת 3COM, ראוטר שיש לנו כבר בערך 10 שנים, ונתן מהירות של 5 מגה בקומה התחתונה ונמוך מזה משמעותית בקומה העליונה (אנחנו מחוברים ל30 מגה, כשבחיבור ישירות מהמודם מקבלים את המהירות המקסימלית). לאחר התייעצויות החלטנו להחליף ראוטר, וקנינו את הTPLINK WDR4300, שעליו קיבלנו המלצות. בקומה התחתונה המצב השתפר מאוד וכעת מגיעים לאיזור ה25-26 מגה בחיבור אלחוטי, אך בקומה העליונה המצב עדיין לא השתפר. יש משהו שניתן לעשות? שינוי הגדרות כלשהם? חשוב לציין שבקומה העליונה אין מחשבים נייחים אלא רק ניידים, ולכן כל פתרון של חיבור מכשיר נוסף לצערי לא רלו…

• 4 תגובות
    • 992 צפיות
  14. Started by Xebu25,

שלום כולם.. יש ברשותי את הנתב הנ"ל (בלי אנטנות מתנתקות) ואני עומד להתחבר כנראה לאינטרנט של בזק ובזק בינלאומי (יש איזה דיל מהמוסד לימודים שלי) אני מתלבט בין מהירויות של 15מגה ו40מגה (ההפרש ביניהם דיי זניח) העניין הוא שאני לא בטוח האם הראוטר הזה יתמוך לי ב40 מגה - אני יודע בוודאות ש15 יתמוך - ולמשל יודע שב100 הוא לא תומך.. שאלתי היא - עד איזו מהירות הנתב יתמוך? חיפשתי ברחבי האינטרנט ולא מצאתי תשובה הולמת - לא פה ולא באתרים בחו"ל ואף לא באתרי החברה.. כמו כן אני רוצה לציין שאני מעדיף שלא לקחת את הראוטר-מודם של בזק (למוד לקחים) ומעדיף לרכוש מהם את המודם בלבד מאשר חיוב זיכוי.. אשמח לעזרה - תודה.

15. Started by tika,

אהלן, נתקלתי בבעיה בהרשאות של הספריות ברשת הביתי ואשמח לעזרתכם. יש לי מחשב נייח עם XP ועוד מחשב נייד עם WINDOWS 7 שמחוברים ברשת ביתית. המחשב הנייד יכול לגשת ולצפות בקבצים שמשותפים מהמחשב הנייח. אולם אני לא מצליח לאפשר למחשב הנייד גם הרשאה של שמירה בספריות השיתןף. כאשר אני ניגש במחשב הנייח לספריות המשותפות, אני רואה את הטאב של SHARING אבל לא של SECURIT (למרות שהאפשרות של SIMPLE FILE SHARING מנוטרלת) וכאשר אני מנסה לפתוח את חלון ההרשאות של איזשהי ספריה תחת הטאב של SHARING והכפתור של PREMISSIONS לא קורה כלום. האם יש למישהו רעיונות?

• 3 תגובות
    • 991 צפיות
  16. נכון להיות יש 6424 שעובר דירה לדירה של סבא שלי. צריך המלצתכם לראוטר חדש שיתמוך במהירות חיבור 12 מגה - לא וודאי אם/בלי חייגן אלו האופציות שנראות לי: D-LINK DIR-615 TP-LINK TL-WR841N TP-LINK TL-WR941ND

17. התקינו לי היום אינטרנט 2.5MB של בזק בחדר שלי במעונות, ואני בודק אופציה לעשות שיתוף ביני לבין שתי שותפות בחדר כמעט מעליי (קומה מעל, ליד החדר שמעלי). המרחק בין החדרים, בהגזמה, הוא 15-20 מטרים. תהיה בעיה של קליטה עם ראוטר במרחק כזה? (אני בטוח שהמרחק קצר יותר אפילו). במידה ולא תהיה בעיה, איזה ראוטר מומלץ לקנייה? כמובן שאנחנו לא מחפשים ראוטר הכי מתקדם, אחד עם קליטה טובה, בין 100 ל-200 שקלים.

• 3 תגובות
    • 991 צפיות
  18. Started by baronlior,

היי, לאחר כמה שנים של עבודה בסביבות שרתים ותקשורת גיליתי לראשונה על קיומה של חברת Akamai (ובהדרגה אח"כ תחום ה CDN בכלל). אני זוכר שזו הייתה הפתעה גדולה עבורי ובמיוחד הדהים אותי הנתון שכרבע מתעבורת האינטרנט העולמית (!) עוברת בעזרת חברה זו. החלטתי לכתוב פוסט בבלוג ולשתף את המידע שנראה לי מפתיע ומעניין - http://www.softwarearchiblog.com/2011/10/blog-post_6988.html אני מקווה שתמצאו את הפוסט מעניין. הערות יתקבלו בשמחה (אני יודע שבפורום זה יש מבינים אמיתיים ואם פספסתי משהו חשוב - אשמח לדעת) חג שמח, ליאור

• 2 תגובות
    • 991 צפיות
  19. ok הורדתי את התוכנה Serv U שמתי הכל פורט 21 IP וכל השאר... אבל אני לא מצליח עדיין לפתוח שרת FTP אממ חבר שלי אמר לי שכנראה הפורט שלי סגור בגלל שהוא ועוד כמה חברים לא הצילחו להתחבר אלי בבקשה תסבירו לי איך אני פותח את הפורט או איך אני בונה שרת FTP

• 5 תגובות
    • 991 צפיות
  20. Started by shimon956,

מזה ??? ??? ??? ??? ???

• 3 תגובות
    • 991 צפיות
  21. Started by isackd,

התקנתי חלונות XP במחשב ועכשיו אני רואה כתבות וידאו ברשת כאשר הצבעים מרוחים כמו תמונת אינפרא. אודה לסיוע.

• 2 תגובות
    • 991 צפיות
  22. Started by smalery,

שלום לכולם, יש לי מחשב ישן - PI 166 עם 16 מגה זיכרון ומערכת הפעלה WIN98. חוץ ממנו יש לי בבית רשת אלחוטית שכוללת מחשב שלחני שמחובר לראוטר של EDIMAX דגם 6114WG ומחשב נייד שמחובר אלחוטית לרשת הזאת. רציתי לדעת אם תיהיה לי בעיה לחבר את המחשב הישן לרשת האלחוטית מבחינת הגדרות וכו' - במחשב הישן יש חריץ PCI (אין USB) ככה שחשבתי לקנות כ. רשת אלחוטי. הבעייה היא שכשנכנסתי לאתר של היצרן (לדוגמא BELKIN) הדרישה היחידה היא: Requirements: the PCI slot of your PC needs to be 2.1 compliant יש למישהו מושג אם המחשב (שבאמת ישן) עומד בתנאי הזה? תודה רבה

• 1 תגובה
    • 991 צפיות
  23. Started by et_gershon,

טוב תראו אני מאוד יישמח עם ייעזרו לי השאלה שלי היא כזאת יש לי adsl של wow ואני רוצה לפרמט את המחשב.. עכשיו יש לי את כל הדיסקים שצריך אבל אני מפחד לטעות או לעשות משהו לא נכון אז מישהו יכול להסביר לי מה אני צריך לדעת בשביל להתקין את האינטרנט מחדש?

• 10 תגובות
    • 991 צפיות
  24. Started by tal,

יש לי שני מחשבים עם win98se+ win XP pro יש לי מודם ITEX , וכמו כן יש לי אופציה להחליף אותו עם חבר שלי שיש לו אלקטל, ואז להפוך אותו לנתב לפי מספר מדריכים שמצאתי באיזו דרך כדאי לי לחבר בין שני המחשבים האם להפוך את האלקטל ל-פרו ???? מה ההבדלים למעשה בין השימוש בנתב (אלקטל פרו) לבין השימוש ברשת בין 2 המחשבים בלי ניתוב אלא על ידי מחשב מאסטר וסלייב. בבקשה תסבירו לי כמו לילד קטן שלא מבין כלום :-[ כי אין לי מושג בכלל בכלל ברשתות, ואני לא מבין כלום. האם לאחר שיתוף אינטרנט באלקטל-פרו, נוכל לשחק פיפה 2003 אחד נגד השני או שאנחנו צריכים רשת :-[ איזה מין חיבור זה עם האלקטל-פרו ? האם אני צריך למעשה 3 כ.רשת ? האם אני עדיין יצטרך מאסטר וסלייב בשימוש של האלקטל-פרו ?? או שאני…

• 2 תגובות
    • 991 צפיות
  25. Started by POD,

היי, יש למישהו ניסיון ב-VPN בין שתי רשתות? בגדול הבעיה היא שיש לי PING רק מכיוון אחד. לכיוון שני יש לי PING רק לנתב. אין FIREWALL. תודה

דיונים חדשים בפורומים