עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. מישהו יכול לתת לי לינק או הסבר איך אני מגדיר את התוכנה סבבהדיסי במצב פעיל עם הראוטר הזה?

• 2 תגובות
    • 667 צפיות
  2. ברשותי יש נתב Siemens ADSL SL2-141 (מהאלה הגרועים שבזק מחלקת והוא בעצם של dynalink בכלל) שלפעמים מחליט שהספיק לו ואז האינטרנט מפסיק לעבוד בדר"כ מספיק לכבות אותו למספר שניות ואז להדליק ואז הוא שוב עובד, אבל גם זה מעצבן בכל אופן, זכור לי שקראתי איפשהו שעדכון קושחה יכול לפתור כמה מהבעיות שלו, ורציתי לדעת האם מישהו עדכן את הקושחה של הנתב שלו, והאם הוא יכול לשלוח לי את הקובץ? וכן האם מישהו נתקל בבעיות דומות עם הנתב הזה והאם עדכון קושחה עזר לו? הגירסא של הקושחה הנוכחית שיש לי היא: 3.02.02.08b_A2pB020a.d17f תודה...

• 14 תגובות
    • 3.2k צפיות
  3. שלום. יש לי מחשב נייד בבית שמחובר אלחוטית לאינטרנט דרך ראוטר (חרא) EDIMAX BR6204. הורדתי את האופציה לחסכון בחשמל בהתקנים האלחוטיים של המחשב, ועדיין המחשב מתנתק אחרי כ3 שעות מהאינטרנט. המחשבים האחרים מחוברים בלי בעיה, כלומר כשהנייד לא עובד המחשבים שמחוברים באופן קווי עובדים טוב. הנייד לא מתחבר גם לראוטר עצמו כשמקישים את ה IP של הראוטר. איזה עוד בעיות יכול ליהיות? זה נורא מעצבן שזה קורה כל כמה זמן. מדובר על מערכת הפעלה VISTA HOME PREMIUM

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. אני לא מבין גדול בנתבים ולכן זקוק לעזרתכם במציאת נתב שעונה על הדרישות הבאות: המחשב הראשי שלי יחובר ישירות לנתב בעוד שהלפטופ ו PS3 יחוברו בחיבור אלחוטי (כמובן תמיכה גם בחיבורים של מכשירים נוספים בעתיד). המחשב הראשי שלי ממוקם בממד כך שאני צריך שידור חודר שיריון כדי שתהיה קליטה טובה (לא משהו שיצלה לי את המוח כמובן ) הייתי שמח עם הנתב היה מגיע עם firewall, הגדרות פשוטות יחסית לקינפוג, אחריות על המכשיר (חובה). כמו כן בקשה מיוחדת אם דבר כזה קיים ואני חושב שהוא קיים: תמיכה ב QOS ב upload and download streams שלמיטב הבנתי יאפשר לי לחלק לכל אחד מהמחשבים המחוברים לנתב חלק יחסי מרוחב הפס שיש לי בצורה בלתי תלוייה כך שלכל מחשב יש רוחב פס משלו ואם יעשו upload ממחשב אחד זה לא יאט …

• 8 תגובות
    • 950 צפיות
  5. Started by afnes,

יש לי בעיה במחשב שאני לא מצליח לקלוט את הנתב שלי כבר הייתי מחובר אליו תמיד אבל כנראה עשיתי איזה משהו בהגדרות ואני לא יודע מה ועכשיו המחשב שלי לא קולט תנתב יותר לא מוצא אותו בכלל אבל אחרים כן מה אפשר לעשות?... לנתב מחובר בכבל מחשב נייח תודה. הנתב ASUS של בזק

• 3 תגובות
    • 625 צפיות
  6. שלום , יש לי בבית שני מחשבים - אחד מחובר לאינטרנט דרך הכבלים . אני רוצה שגם המחשב השני יהיה מחובר . (יש בו כרטיס רשת מובנה) לuח אם gigabyte ga-g31m-s2l המודם של הכבלים הוא מתוצרת מוטורולה -אם זה חשוב. מה אני צריך לקנות ואיך לחבר ?

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  7. שלום חברים הראוטר שלי הוא LINKSYS WRT54GL אני רוצה להגביל את הOUTLOOK EXPRESS במחשב השני כשהוא שולח האינטרנט שלי איטי.... ויש לי FIRMWARE TOMATO איך עושים זאת?

• 8 תגובות
    • 859 צפיות
  8. Started by ashafir,

יש לי שאלה , איך אני מתחבר לWIFI שמוציא הראוטר Siemens ADSL SL2-141 דרך המחשב? למה דרך האייפון שלי אני רואה תרשת האלחוטית .האם יש דרך להתחבר אליו גם דרך המחשב או שחובה להקים רשת אלחוטית ואם צריך רשת האם אפשר עזרה או מדריך לזה?

• 2 תגובות
    • 854 צפיות
  9. שלום לכולם, יש לי בעיה עם הראוטר שלי, אני גר עם עוד 4 שותפים וכולנו חולקים את הרשת שלי. הראוטר שלי עושה עבודה ממש טובה בהתייחס לבית הגדול ולקירות הבטון בחלק מהחדרים. אבל יש לי בעיה עם מישהו שמתחבר אלי לראוטר וגולש ויוצר מצב של עומס משמעותי. ניסיתי להחליף סיסמא אבל עדיין אותו בנאדם מתחבר. אני מעוניין להגדיר אותי ואת כל השותפים שלי לפי ה-MAC כך שנוכל להתחבר כל הזמן ואת כל השאר לחסום תמידית. אני מתכוון שאני והשותפים שלי נתחבר לראוטר כך שהוא מזהה אותנו לפי הMAC שלנו ולכל אחד יהיה IP קבוע, וכל השאר שלא מזוהים עם הMAC שהוגדר לו היתר לא יוכלו להתחבר. אשמח אם מישהו יודע על מה אני מדבר ויוכל לעזור לי תודה רבה :)

10. Started by adiga,

שלום יש לי רשת של 11 מחשבים מחוברים בסוויצ', ומודם ADSL של ROTAL RTA1320A, גם הוא מחובר לסוויצ'. מה שאני רוצה לעשות זה להריץ שרת של משחק (למשל CRYSIS) על רשת ה LAN ולאפשר לשחקנים להתחבר דרך האינטרנט לשרת שלי. ניסיתי כל דרך אפשרית ב IP ROUTE, ומשום מה אני עדיין לא מצליח להגדיר את הראוטר (שהוא המודם עצמו) להעביר את התקשורת מהאינטרנט למחשב הספציפי שמריץ את השרת של המשחק. הרשת בנויה בצורה הבאה: 10 מחשבים: IP 10.1.1.1-10 מחשב ראשי: 10.1.1.100 מודם: 10.1.1.200 SUBNET MASK: 255.0.0.0 המודם מוגדר לפי שרתי הDNS של הספק (בב"ל) עם SUBNET 255.255.255.255 לכל מחשב ברשת יש גישה לאינטרנט בלי קשר לאף מחשב אחר. המחשב הראשי קיים רק למטרת הרצת שרתי משחקים ב LAN. כל פעם שאני מתחבר לספק אני …

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. ערב טוב , נמאס לי ממשחקי הפורטים לפתוח את זה בשביל המחשב הזה ולפתוח את זה בשביל המחשב הזה , אני יקח את הסיכון על עצמי במקרה של פריצה . העם זה אפשרי לפתוח את כל הפורטים המצב הנוכחי הוא כזה firewall של win מכובה , גם כך בראוטר (br edimax 6504IL) פתחתי כבר פורטים , כל מיני , של emule לדוגמא וכו' עדיין יש משהו שחוסם , אי אפשר פשוט לפתוח באיזה הגדרה הכל ? וזהו .. תודה .

• 26 תגובות
    • 3.7k צפיות
  12. Started by viper_sb,

אני מנהל רשת בארגון קטן והמנהל אותו אני החלפתי עשה כמה בעיות.. וכרגע יש לי משתמש שהפרופיל שלו הוא לא תיקייה בכונן הפרופיל של הארגון אלה קובץ לא ידוע ואני לא מצליח לשחזר ממנו (אני משתמש בתוכנת גיבויים של סימנטק) לאחר שיצרתי למשתמש פרופיל חדש .. איך אני יוכל לשאוב מאותו קובץ לא ידוע את המידע של המשתמש שבו מאוחסן הMY DOCUMENT והגיבוי של הOUTLOOK זה חשוב לי מאוד

• 2 תגובות
    • 692 צפיות
  13. Started by matan100,

שלום , יש לי שני מחשבים בבית ומחוברים לאינטרנט ברשת אלחוטית יש לי בעייה כאשר אני מפעיל בשניהם את האינטרנט אז הוא איטי באחד מין המחשבים איך אני יוכל לפתור בעייה זו ?

• 1 תגובה
    • 580 צפיות
  14. שלום .. יש לי ראוטר של אדימקס שמחובר ל-3 מחשבים. שאני מנסה לשלוח בתוך הרשת כלומר בין המחשב שלי לשל אחי אני מקבל מהירות העברה מאוד נמוכה.. כאילו אני שולח אל מחוץ לרשת איך אני יכול לסדר את זה ? דרך ההגדרות של הראוטר ? פיירוול ? ההגדרות של המחשב השולח / המקבל / שניהם ? ואם אי אפשר איך אני יכול לעשות שיתוף תיקיות בין Vista ל-XP לי יש ויסטה לאחי XP ולמחשב השלישי XP אולי יש Pepole Near Me ב-XP אולי בשם אחר? תודה!

• 5 תגובות
    • 805 צפיות
  15. Started by blue wings,

שלום לכולם, אני מעוניין להתחיל ללמוד את כל מה שקשור לנושא הרשתות ואינטרנט. אולי להגיד הכל זאת לא המילה הנכונה, אני בטוח שהנושא גדול ומורכב ואני רוצה ללמוד את הבסיס ומשם להתקדם האלה. אם אפשר לקבל מדריכים\ספרים\PDF וכד' על הנושא הנ"ל כדי שאוכל ללמוד אותו, אני אשמח! תודה ;D

• 4 תגובות
    • 759 צפיות
  16. לפני כמה זמן נעלמו לי כספים מחשבון הבנק וכשגיליתי נאמר לי שבוצעו פעולות בניירות ערך מהאינטרנט. מיד ביטלתי את האפשרות לביצוע פעולות דרך האינטרנט אבל הם טוענים שאני כנראה לא זוכר שביצעתי את הקניה ומכירה וכך הפסדתי כסף. הם נתנו לי את כתובת IP ממנה נעשו פעולות. אבל אני זוכר שכתובות IP משתנות כל הזמן, אז איך המידע הזה יכול לעזור לי לוודא שזה אכן נעשה מהמחשב שלי?

• 55 תגובות
    • 11.1k צפיות
  17. Started by liav12,

שאלה בכותרת, בן דוד שלי מחפש ראוטר לאחר ששלו נהרס ובבזק מסרבים להחליף לו כיוון שפגה האחריות... תודה רבה.

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. היי, יש לי טלפון אלחוטי ורציתי לדעת אם אפשר לחבר אותו למחשב ככה שאני אוכל לדבר בטלפון האלחוטי הרגיל דרך סקייפי. המטרה שלי היא להפעיל את התוכנה סקייפי במחשב ואז לקחת את הטלפון האלחוטי ולדבר דרכו בכל הבית. אני חשבתי על 2 כיוונים אפשריים לחבר את המעמד של הטלפון האלחוטי למחשב: * דרך החיבורים של האוזניה והמיקרופון * דרך חיבור של מודם (יש לי מודם במחשב ועושה רושם שכבל טלפון רגיל נכנס לשם). יש למישהו רעיונות?

• 9 תגובות
    • 3.6k צפיות
  19. יש לי חיבור ADSL במהירות 5 במחיר של 65 ש"ח . המחיר בסדר אבל לאחרונה חוסמים את הביטורנט אז נמאס לי מהם.

• 1 תגובה
    • 624 צפיות
  20. Started by rotems18,

שלום לכולם .. יש לי בעיה כזאת ...(קודם כל יש לי מודם aztech 600e ואינטרנט 4 מגה) אז כשאני עושה משהו באינטרנט(זה מיתחבר ללא כל בעיה ) פשוט קופא לי המחשב לדוגמא עם אני ניכנס לאקספלורר המחשב קופא נגיד סתם משחק משחק רשת המשחק קופא פשוט איך שהמחשב קולט איזה תזוזה ברשת הוא קופא .....הישתגעתי כבר אפילו פירמטתי את המחשב וזה לא עובד בבקשה אני חייב עזרה ....

• 9 תגובות
    • 935 צפיות
  21. Started by eladh16,

שלום לכולם. קראתי את ה FAQ של הפורום וקראתי את ההגדרה למונח - מסל"ש. הנה הוא - Mbps/מסל"ש יחידות לקצב תעבורה. בעברית מסל"ש - מגה סיביות לשניה, באנגלית Mbps - Mega bits per second. ביט (או סיבית) הוא התא המידע הבסיסי במחשוב, הוא יכול לקבל רק ערך של 0 או 1. נהוג להשתמש ערכים הללו בתקשורת מחשבים ובעיקר כשמדברים על תעבורה באינטרנט, למשל חבילות גלישה באינטרנט מתוארות במגה ביט. כיוון כל בייט (byte) במחשב מורכב ב8 ביט ע"מ לחשב את מהירות ההורדה בבייטים צריך פשוט לחלק את קצב הביטים ב8, לדוגמא 1.5 מגה ביט זה 187 קילו בייט. לא הבנתי בדיוק את המונח הזה. יש לי חבילה איטנרנט של 4 מגה, והורדה ישירה מורידה לי על 500 קילו בייט. ולא הבנתי עדיין למה קוראים לחבילה 4 מגה או 4 מסל"ש. הבנתי שצ…

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. אז ככה אני לקוח (לא מרוצה) של נטוויז'ן ולאחרונה אני מוריד לאט מאתרים בחו''ל אז התקשרתי לברר ואחרי כ 20 דקות בטלפון הם הציעו לי לנסות חבילת GAMER שהיא אמורה בעיקר להוריד פינגים לחו''ל שזה עוזר במשחקי רשת אבל האם כדאי שאני - מישהו שלא מרבה לשחק משחקי רשת להתקין את החבילה הזאת שאולי תפתור את בעית ההורדה מחו''ל? ואה כן זה פלוס 20 ש''ח בחודש

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by spirit,

בוקר טוב! שכחתי את הסיסמא בכניסה לראוטר האם אפשר לאפס מבלי לאפס את כל ההגדרות של הראוטר? netgear wgr614v7 השער:192.168.1.1 שם משתמש:admin תודה מראש

• 4 תגובות
    • 977 צפיות
  24. Started by sagioto,

היי, אני מעוניין לחבר את PS3 בסלון לרשת N, כידוע הכרטיס רשת של הPS3 הוא בתקן G, נתקלתי במוצר הזה - http://www.amazon.com/Linksys-Dual-Band-Wireless-N-Gaming-Adapter/dp/B0010TEOLQ למישהו יש מושג אם ואיפה יש להשיג משהו כזה בארץ, חוץ מזה אולי מכירים פתרון יותר זול?

• 0 תגובות
    • 616 צפיות
  25. Started by oferur,

ברצוני לקבל עזרה . קיבלתי מחשב נייד ואני רוצה להתחבר איתו לשרת בעבודה בזמן שאני מחוץ למשרד ,לא בחיבור VPN שאותו יש לי אלא ישירות מהמחשב הנייד זאת אומרת שהמיילים שיש לי על הנייד ישמשו אותי לעבודה ( וגם ישארו לאחר שאני מתנתק ) . איש המחשבים אמר לי שצריך טרמינל סרבר בשביל זה . כיום המחשב הנייח שלי עדיין פועל כדי שאוכל להיכנס דרכו לשרת ב VPN ( שאני מחוץ למשרד) , אני רוצה לבטלו ולהשתמש רק בנייד . שאלתי היא האם ניתן לעשות זאת בדרך אחרת ללא טרמינל סרבר הוצאות נוספות ? אודה על התשובה המהירה

• 6 תגובות
    • 2.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים