עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by ORrrr,

שלום חבריה רציתי לשאול כמה שאלות בנוגע לstatic IP Adress יש לי מודם נתב של בזק SL2-141 היות ובשביל לפתוח פורטים צריך שתיהיה כתובת איי פי קבועה, חיפשתי מדריך וביצעתי. עכשיו רציתי לשאול, איך אני יודע שהכתובת שאני בוחר לא תפוסה כבר? והאם יכולות להיווצר כל מיני בעיות איטיות מביצוע לא נכון של המהלך? שאלה שניה, יש לי שני מחשבים שמחוברים לראוטר. האם אני צריך לעשות בשני המחשבים את התהליך ואם כן האם מותר שתהיה אותה הכתובת ואם לא מה אני צריך לעשות? תודה מראש, אור.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. אני מתכנן לבצע גיבויים יומיים (אינקרמנטליים) דרך האינטרנט, וחשוב לי שהמידע במחשב היעד יישאר מוגן - גם מפני חדירה מהרשת, וגם מפני משתמשים מקומיים חטטניים (כמו האחיינים שלי ) אני מניח שאוכל להוריד הרשאות לכל המשתמשים במחשב ולהריץ את תוכנת השרת תחת משתמש עם הרשאות כתיבה לתיקיית הגיבוי. הבעיה היא שהשימוש במחשב עבור שאר המשתמשים יהפוך לעינוי (XP בלתי נסבלת בעיני בשימוש דרך משתמש שאינו אדמיניסטרטור). הבעיה היא שאני לא רואה דרך להמנע מכך ועדיין למנוע ממשתמשים אחרים להכנס לתיקיית הגיבוי. כל זמן שהם אדמיניסטרטורים, הם תמיד יכולים לשנות את ההראשות של כל תיקייה. את תיקיית הגיבוי אני חושב להצפין עם EFS או עם TrueCrypt. הראשון נוח יותר לשימוש, אבל למיטב זכרוני ניתן לראות את שמות הקב…

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. בימים האחרונים אני בא אחרי העבודה הביתה, האינטרנט עובד הכל טוב (יחסית כמובן) אך משום מה המסנג'ר לא מוכן להתחבר וטוען כי הפורטים שהוא צריך חסומים או לא עובדים. כיבוי והדלקה של הראוטר מסדרים את הבעיה עד לפעם הבאה, מה זה יכול להיות ??

• 0 תגובות
    • 582 צפיות
  4. שלום יש לי 3 מחשבים. הראשון עם הראוטר שמחובר לקיר והשתיים האחרים [אני ואחותי] הם אלחוטיים. יש לנו 4MB [ בדקתי ב SPEEDTEST יצא 4100 בערך] אבל רציתי לדעת איך המהירות מתפצלת. אני מעוניין לעשות שאני יקבל כ 2. מגה ו-2 המחשבים האחרים יקבלו מגה כל אחד,מכוון שהשימושים שלי מצריכים יותר. אז איך אני בודק את זה,ואיך אני משנה? אני חושב שאני מדבר על רוחב פס פה... תודה מראש,אבי.

• 3 תגובות
    • 701 צפיות
  5. Started by HellBoY,

בדקתי אם אותה הבעיה קוראת גם שהמודם מחובר ישירות למחשב וזה לא קורה. אז ככה, גילתי שמתי שיש תוכנת שיתוף מופעלת(אימיול,ביטורנט) ואחרי זה אני מנסה להתחבר לוונטירלו אני מקבל את ההודעה הזאת. עד היום תמיד עשיתי דבר כזה: http://img60.imageshack.us/my.php?image=24496438.jpg וזה היה מסתדר, עד לפעם הבאה שאני נכנס לתוכנת שיתוף כלשהיא ואז שוב פעם אותו דבר. גילתי בלוג, שכל פעם שאני עושה את הפעולה הזאתי כמו שבתמונה מופיע לי דבר כזה: [2009-03-03 19:11:42]: [FIREWALL]: WAN IP is XX.183.236.XXX setting firewall... מה המשמעות של הדבר הזה והאם ניתן לעשות את אותה הפעולה בדרך אחרת? או שבכלל לבטל אותה איך שהוא? דרך אגב, VENTRILO למי שלא יודע = VOIP וזה קורה רק בגרסא 3+

• 0 תגובות
    • 701 צפיות
  6. Started by RS4,

הגדלתי את מהירות הגלישה ל5 מגה עכשיו רציתי לדעת שאני באמת מנצל את החבילה הזאת ואכן אני מקבל מהירות של 5 מגה רציתי לדעת איך ניתן לבדוק זאת בוודאות? שמעתי שיש איזה אתר שמודד את המהירות.. תודה מראש...

• 5 תגובות
    • 977 צפיות
  7. מה מהירות הגלישה המדוייקת mbps בראוטרים ציבוריים חופשיים כמו בתי קפה וכדומה ?

• 3 תגובות
    • 675 צפיות
  8. Started by DJPOWER,

שלום לכולם, יש לי 2 מחשבים מחוברים בכבל רשת מוצלב, האינטרנט פעל ונמחקו לי הכתובות במחשב הראשי. במחשב השני הקודים הם: 192.168.0.2 255.255.255.0 192.168.0.1 192.116.202.222 192.116.202.99אני מחובר דרך אינטרנט זהב אם אפשר את הקודים של המחשב הראשי אני אשמח. תודה רבה לעוזרים!

• 3 תגובות
    • 661 צפיות
  9. .. אז כדאי שתחשבו שנית. מסתבר שהחוזים שסלקום מחתימה את לקוחותיה עליהם, מגבילים אותם משני שירותים חשובים: 1. אסור להשתמש בתוכנות VOIP. תשכחו מ-SKYPE, תשכחו מ-JAJAH ולא בטוח ששיחות ב-MESSENGER ו-ICQ יקבלו מסלקום אישור. 2. סלקום גם שומרת לעצמה את הזכות להגביל את השימוש של הלקוחות שלה בתוכנות שיתוף קבצים -- כלומר EMULE, BITTORRENT וכדומיהן. המשמעות של מגבלות אלה שסלקום שומרת לעצמה לעקוב אחרי סוג התעבורה של לקוחותיה ברשת האינטרנט ובמידת הצורך לנקוט צעדים. מידע מפורט בכתבה מ-THEMARKER כאן -- http://www.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=skira20090302_1067887&from=haaretz

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by Longstrom,

שלשום בערב התנתק לי הנתב, ולא הצלחתי להתחבר שוב. מכיוון שיש לי כמה שכנים שלא טורחים לאבטח את הWIRELESS שלהם, גלשתי דרכם ואמרתי - נחכה קצת, זה יסתדר בטח. אתמול בלילה באזור 23:00 ראיתי שזה לא הסתדר, אז התקשרתי לתמיכה שלהם - תוך 2 דקות הנציגה הודיעה לי שיש בעיה, ככל הנראה בצד של בזק, ושהם יצרו קשר עם בזק בשבילי ויחזרו אלי עם תשובה למחרת בבוקר. הייתי די סקפטי, כי דברים כאלה לא קורים. לפני כמה דקות, 12 שעות אחרי שהתקשרתי (!), התקשרה אלי נציגה מהתמיכה, להודיע לי שהם דיברו עם בזק, שאכן הייתי תקלה בקו שלי, ושזה סודר בלא צורך בהתערבות מצדי! בכמעט 10 שנים של התעסקות עם חברות אינטרנט (כולל שנה עבודה בתמיכה של אחת מהן) ומעולם לא נתקלתי בשירות כ"כ מהיר ויעיל (זמן ההמתנה עמד על 0 שניות…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. טוב, כיום אני נמצא בבזק בין לאומי אחרי שבילתי את רוב חיי עם 012 ושנאתי כל דקה איתם.. עברתי לבזק כי לא הפסקתי לשמוע אנשים מהללים אותם, ובאמת כך היה במשך חצי שנה ראשונה. יש לי כיום חבילת ADSL 2.5MB ואני חווה בדיוק את מה שהיה לי בזמנו עם 012, פינגים גרועים, חסימות פורטים, גלישה איטית וכו' אז אני מחפש שוב פעם ספקית טובה, עמידה, שלא חוסמת פורטים עם אחלה פינגים.. לא חובה להשאר בחבילת 2.5MB, אז איזה חברה הכי מומלצת ?

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. היי אנשים, אז אחרי שהלך לי הראוטר שלשום, קניתי היום ראוטר חדש EDIMAX br-6254n הגדרתי אותו והכל עובד יופי ..רק שיש לי בעיה קטנה שאני משער שקשורה לאיזשהי הגדרה מתקדמת שאני לא ממש יודע לשים עליה את האצבע הורדות בביטורנט ואימיול טסות לי על מקסימום קו (4mbit) אבל גלישה/ וצפייה בסרטים מהרשת (יוטיוב וכו') נעשתה איטית משהו בהשוואה לראוטר הקודם או לחיבור ישיר של המודם למחשב. אני משתמש ב-FF , אבל האיטיות בגלישה מורגשת גם בIE ..ככה שזה לא איזה משהו בדפדפן . עשיתי חיפוש בפורום מצאתי משהו על MTU ..לא ידעתי אם לשנות או לא לשנות... הראוטר מוגדר כרגע על 1392 ..כאשר המקסימום זה 1492, זה יכול להיות מה שגורם לי לאיטיות בגלישה? יש משהו אחר שאני צריך/יכול לשנות ? תודה מראש לכל העוזרים.[br]פור…

• 0 תגובות
    • 772 צפיות
  13. אני אנסה להסביר את עצמי יותר טוב מאשר בכותרת. יש לי גישה למחשב שנמצא רחוק ממני, file and printer sharing מופעל, וremote desktop מופעל. אז אני יכול מהמחשב שלי בבית, בעזרת remote desktop להיכנס למחשב הרחוק ולהשתמש בו, אני נכנס כאדמיניסטרטור, בזמן שאני נמצא בו,בנאדם שעומד ליד המחשב רואה על המסך שהמחשב נעול על ידי האדמיניסטרטור ורק אדמיניסטרטור יכול לפתוח את המחשב. אני רוצה לאפשר לאדם שעומד ליד המחשב הרחוק להשתלט לי על המחשב הרחוק, אז הוא צריך להיכנס כאדמיניסטרטור. הבעיה שהוא לא יודע את הסיסמא. איזה דרכים יש לי לפתוח לו את המחשב בלי לתת לו את הסיסמא? אני יכול איכשהוא לנתק את המחשב בבית מהמחשב הרחוק בלי לעשות log off לאדמיניסטרטור, כך שהבנאדם יוכל להשתמש במחשב כאדמיניסטרט…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. יש לי אינטרנט אל חוטי בבית והמחשב שלי קולט אות ממש חלשה...יש אפשר לשפר את הקליטה...האינטרנט זז לי לאט..

• 1 תגובה
    • 534 צפיות
  15. נתקלתי בתופעה מוזרה. כשאני שולח מייל מהתיבה שלי בנטוויזן לתיבה של חבר בהוטמייל, הדואר לא מגיע אליו ממנו אלי מגיע מנטויז'ן שלי להוטמייל שלי מגיע אבל מנטויז'ן שלי להוטמייל שלו לא מגיע לפני 10 שנים שהאינטרנט בארץ עוד היה בחיתולים, אמרו לי לשלוח מהתיבה השניה לראשונה ואז נוצרת היכרות דרך השרתים בין התיבות. אך במקרה הזה זה לא קורה. המייל לא מגיע אליו גם לדואר זבל שלו. שווה לפנות לנטוויז'ן או למישהו יש רעיון אחר?

• 6 תגובות
    • 978 צפיות
  16. היי חבר'ה לאחרונה התקנתי ראוטר של חברת DLINK DIR-300 ומהירות ההורדות HTTP ירדה ל 60-70 בזמן שלפני זה הוריד לי על מקסימום. יש לי מהירות 2 מגה של בזק ספק נטויז'ן. גם בביטורנט , פתחתי את הפורט שהוא משתמש בו - יש את האור הירוק הזה ועדיין הוא מוריד בין 4-10KB וזה לא אמור להיות ככה... יש למישהו רעיון איך לפתור את זה? [br]פורסם בתאריך: 2.03.2009 בשעה 17:54:39 מישהו?

• 2 תגובות
    • 715 צפיות
  17. שלום לכולם רציתי בבקשה המלצה לנתב אלחוטי ללא הגבלת תקציב, חשוב שהוא יתמוך ב תקן N וחשוב שהטווח שלו יהיה כמה שיותר גדול, אני מחובר לאינטרנט במהירות 5 מגה של בזק בין לאומי, חשוב גם שיהיה qos שאוכל להגביל יוזרים על הרוחב פס, יש למישהו המלצה לנתב טוב?[br]פורסם בתאריך: 1.03.2009 בשעה 18:19:16 מישהו?

• 2 תגובות
    • 721 צפיות
  18. Started by nim901,

אני כבר אובד עצות. יש לי אדימקס EW-7318Ug שמתנתק בלי סיבה נראית לעין. כשאני מחבר למחשב הוא עובד ואז אני מתחיל לגלוש/להוריד ואחרי כמה דקות, באופן אקראי (כנראה?) הוא פשוט מתנתק. הדרך החידיה להפעיל אותו שוב זה או להוציא ולחבר שוב או להשתמש בפונקצית התיקון של הוינדוס. זאת לא נראת לי בעיה במערכת ההפעלה כי זה קרה לי כבר עם ויסטה ועם אקספי (אמנם זה קרה על אותו מחשב אבל הוא עבר כבר כמה פירמוטים מאז) האם חוזק האות יכול לגרום לכזה דבר? (סביב ה 10 אחוז אבל איכות האות היא 66 אחוז) אני כבר אובדת עצות, אשמח לקצת עזרה :'(

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by ophir91,

שלום אני משתמש חדש הקמתי רשת מחשבים עם כונן רשת משותף. הגדרתי בכל המחשבים את הכונן כנון רשת במחשב שלי, כאשר אני נכנס לכונן מיותר משלושה מחשבים ביחד המחשב מוציא לי הודעת שגיאה "שלא ניתן לכנס ולפנות למנהל הרשת", אבל כשאני יוצא מחד המחשבים שהכונן עבד בהם זה הוא נותן לי להכנס מחשב הרביעי... אשמח לעזרה.. יש לי עוד בעיה במחשב ספציפי אני לא האינטרנט לא נותן לי להוריד קבצים, נסיתי להחליף את האקפלורר לff או לזה של גוגל וזה לא עזר.. או לשדרג אותו ל7 מה יכולה להיות בעיה ?? עריכה: בנוסף לזה שהוא לא נותן לי להוריד כלום המדפדפנים הוא גם לא יכול להוריד עדכונים של הווינדוס.. תודה לעוזרים!!

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. שלום לכולם , אני רוצה לסדר רשת אלחוטית ביתית שתהיה מבוססת על WIFI. משום שיש מרחקים יחסית גדולים בבית חשבתי שיהיה כדאי יותר ללכת על WIFI-N. מה אתם אומרים על שילוב של שני המוצרים האלו: http://skypc.co.il/pl_product~BR-6524N~23~0.htm http://skypc.co.il/pl_product~EW-7717Un~23~0.htm נ.ב כרגע יש נתב ישן של BEFW1154)Lynksys) שכבר נתקע באופן רנדומאלי ולא פועל כמו שצריך אבל גם בימי ה"זוהר" שלו לא הספיקה העוצמת קליטה שלו עבור מקומות מסויימים.

21. Started by santichuit,

אהלן, מתוך התעניינות רק תיהיתי לעצמי איך מתחבר קו adsl לאינטרנט? השאלה ספציפית לתשתית בזק(מה שיש לי..) אני יודע שיש פילטר שמפריד בין התדרים של הטלפון לאלה של האינטרנט, אבל מה אללה? בקצה השני מה יש? אשמח לקבל מידע. תודה

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by arik100,

אני מחפש שרות VPN חינמי תצורות PPTP וכו' תודה מראש

• 15 תגובות
    • 2.5k צפיות
  23. Started by oferur,

שלום הנני מחובר למשרד במחשב נייד דרך VPN . האאוטלוק עובד אבל כאשר אני רוצה להתחבר לכונן בשרת או לתוכנת פיננסית של המשרד אני לא יכול , מופיעה הודעה שיש תקלת חיבור בין התחנה לשרת . האם ישנם הגדרות שצרכים להגדיר ב VPN ? תודה עופר

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by lgmtk,

אני בברק-נטויז'ן, לאחרונה אבא שלי החליט לעבור לחבילה של אורנג' של טלפון VOIP יחד עם אינטרנט של אורנג'. הכל נעשה דרך הSMARTBOX שלהם, מה שמשמש גם כנתב אלחוטי, וכביכול נותן עדיפות לקו הVOIP כאשר זה בשימוש. אחרי דיבור קצר איתם, נאמר לי שכעיקרון אם יש לי רק VOIP אחד, אין סיבה שקישוריות של 1.5 תגביל אותי כשאני משחק. בכל מקרה, רציתי לברר אם למישהו פה יש את הנ"ל (וגם אם יש לכם 2.5 ומעלה), ואם יש לו בעיות עם העניין? ובכללי, איך אורנג' בכל העניין הזה? תודה מראש

• 0 תגובות
    • 707 צפיות
  25. שלום לכולם. אני דביר, יש לי מחשב נייד של MSI, שלא עשה בעיות בשנים האחרונות.. לצערי לפני כשבועיים נתגלתה בעיה בלוח אם, שהביאה לתיקון בו החליפו את לוח האם, ועל הדרך גם הוספתי זכרונות.. מאותו יום אני לא מצליח להתחבר לאינטרנט במקום העבודה שלי. יש לציין כי לפני כן, כאשר היתי מחבר את הנייד לכבל רשת שיוצא מהקיר היתי מתחבר ישר בלי שום בעיה.. כיום כאשר אני מחבר את המחשב לרשת מופיע סימן קריאה והודעת שגיעה. מנהל הרשת ניסה לתקן את הבעיה, והוא ניסה להסביר לי שיש בעיה עם השרת, הוא לא מצליח לזהות את המחשב.. סוג של בעיה עם מחשבים חדשים... לא ממש הבנתי ונראה לי שגם הוא לא מבין.. השאלה אם אפשר לעשות משהו, יש לי תחושה שיש בעיה עם המחשב... אבל כשנסיתי להתחבר מהבית זה עבד.. נסיתי להתחבר לעמדה…

• 2 תגובות
    • 876 צפיות

דיונים חדשים בפורומים