רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,490 דיונים בפורום זה
-
אני רוצה לעשות ניתוב מהכתובת LAN שלי לכתובת הWAN שינתב אל הכתובת LAN של המודם של בזק. יש לי DLINK 655, הכתובת שלי היא 192.168.0.2 , הכתובת של הDLINK היא 192.168.0.1 הכתובת של הLAN של המודם הוא 138.0.0.1 אני לא יודע מה הכתובת WAN של הDLINK , אני משער שבהתאמה. המטרה שלי היא להיכנס למודם של בזק גם כשאני מחובר לנתב במטרה לראות נתוני סנכרון. האם זה אפשרי בכלל ?
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הי רציתי לדעת אם מישהו יכול לעזור לי למצוא את ההבדל בין שני כרטיסי הרשת ההלו מבחינת מפרט: הראשון Intel® PRO/1000 PT Desktop Adapter הנה קישור: http://www.intel.com/products/desktop/adapters/pro1000pt/pro1000pt-overview.htm השני: Intel® Gigabit CT Desktop Adapter הנה קישור: http://www.intel.com/products/desktop/adapters/pro1000pt/pro1000pt-overview.htm בעיקרון שאני מחבר את השני(זה עם הסיומת CT) הוא לא "סוחב לי את התקשורת כמו הכרטיס עם הסיומת PT תודה למי שיעזור
-
- 0 תגובות
- 494 צפיות
-
-
אם כתבתי קובץ טקסט על המחשב שלי שמחובר לרשת של כמה מחשבים ושלחתי אותו במייל באינטרנט מחוץ לרשת ומהמחשב מחוץ לרשת שלחתי אותו במייל אינטרנט למחשב אחר בתוך הרשת האם ניתן לדעת מאיזה מחשב הקובץ נכתב? כמו שניתן לראות מתי הקובץ נוצר, האם יש לו עוד דברים שיכולים להעיד על ידי מי הוא נכתב? מאיזה אי פי ברשת הוא נשלח? משהו?
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום שמי אסף. אני קורא באתר כבר זמן מה אז חשבתי שאתרום את שלי חזרה. אני מדריך לנושאי תקשורת נתונים בדגש על ציוד Cisco (הסמכות CCNA וכולי למי שמכיר). הנה מה שצריך לדעת ברשת הביתית, פחות או יותר. כל החומר נכתב על ידי במיוחד עבור אתר זה וחלים עליו זכויות יוצרין על פי חוקי ישראל. נתחיל! Hub \ רכזת - מכשיר "טיפש" שמחובר לחשמל ולמחשבים באמצעות כבלי רשת סדנטרטיים. המטרה שלו היא נטו לחבר בין מחשבים, והוא עושה זאת על ידי חיווט חשמל נטו. זאת אומרת שכאשר מחשב מסוים משדר, כל יתר המחשבים מקבלים את האות החשמלי שעובר דרך כבלי הרשת \ נחושת. כל מחשב בודק האם המידע מיועד אליו (על ידי הכתובת הפיזית \ MAC שרשומה על גבי כרטיס הרשת של המחשב) ואז מחליט האם לקרוא את המידע או לזרוק אותו. רכזת ז…
-
- 2 תגובות
- 7.3k צפיות
-
-
ברשות אחד מבני המשפחה שלי , מחשב ניד שמותקן עלין WIN98 חיפשתי כרטיס אלחוטי USB או PCIMA במפרט של הכרטיסים מופיע שצריך לפחות WIN 98 SE האם הדרייברים לאלחוטי נוספו רק ב- SE או שאפשר למצוא כרטיס אלחוטי שיתמוך ב- 98 שאינו SE אם אין ברירה ניאלץ להתקין מחדש , להערכתי המחשב לא יסחוב XP ( מדובר על פנטיום 2) תודה מראש לעונים
-
- 3 תגובות
- 668 צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי מחשב שמחובר לאינטרנט דרך ראוטר, שגם משדר אלחוטית לשני מחשבים נייחים אחרים. המחשב הראשון מחובר גם למדפסת. למחשב השני חיברתי מתאם אלחוטי USB באמצעותו הוא מתחבר לאינטרנט. המחשב השלישי מחובר לשני בכבל (במקום לקנות עוד מתאם אלחוטי). הצלחתי להגיע למצב בו כל השלושה מחוברים לאינטרנט, אך רק הראשון והשני נגישים למדפסת. איך אני מחבר גם את השלישי? תודה
-
- 3 תגובות
- 620 צפיות
-
-
שלום רב. אני משתמש ב"פיירפוקס" גרסה 3.0.7 על חלונות xp pro sp 3 לאחרונה אני לא מצליח לשמוע רבות מתחנות הרדיו באינטרנט שזה כולל את כל הישראליות וגם רבות מחו"ל וזאת בעיקר כאשר אני משתמש בסרגל כלים של רדיו ישראל.התופעה חוזרת על עצמה גם באינטרנט אקספלורר 7 גם כאשר אני מנסה לשמוע תחנה דרך האתר הרשמי שלה כגון 88 או 100 רדיוס זה לא עובד.אבל תחנות למשל מאנגלייה השידור עובד היטב. אני משתמש ברואטר של TP LINK ובחומת אש של Zone Alarm intent security תודה רבה.
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי! אני רוצה בבקשה שם של חברת אחסון איכותית ומקצועית, שנותנת שירות טוב ונענית לפניות, השרתים שלה חזקים וטובים ויש לה מחירון סביר לא יקר מידי, ושהאחסון יבוא ביחד עם דומיין. אשמח לקבל הצעות! תודה!
-
- 0 תגובות
- 618 צפיות
-
-
שלום! יש לי רשת קוית עם נתב של אדימקס ומודם של מוטורולה. מאז שפירמטתי את אחד המחשבים יש לי בעיות בשיתוף הקבצים ברשת. אבל האינטרנט עובד מעולה. יש רעיונות איפה הבעיה??
-
- 1 תגובה
- 605 צפיות
-
-
שלום יש לי רשת מחשבים שמשותף בה מדפסות . יש איזהשהיא תוכנה או אפשרות שאני בתור מנהל רשת יכול לשלוט על מספר ההדפסות כלומר נגיד להקצות קוד למשתמשים שיהיה לו מספר מסיום של הדפסות? או שלכל מחשב יהיה מותר להדפיס מספר פעמים מסיום? ובנוסף שאני אוכל לראות כמה הדפסות נעשות? תודה לעוזרים.....
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
התחברתי לאינטרנט בכבלים של הוט, (באמצעות הספקית NetVision) ויש לי מודם דרכו אני מסוגל להתחבר לאינטרנט. לשם כך, עליי להגדיר חייגן המתחבר ל-cable.netvision.net.il, שאני נותן לו שם משתמש וסיסמא. (תחת הכרטיסייה "עבודה ברשת" של החייגן, אני מוצא שסוג ה-VPN הוא L2TP IPSec) עד כאן, הכל טוב ויפה, אני יכול להתחבר לאינטרנט. עכשיו, אני רוצה ליצור רשת אלחוטית באמצעות חיבור נתב אלחוטי מדגם WPN824 (של חברת NetGear) למודם, ואת זה אני לא מצליח לעשות. אני מאמין שהבעיה שלי היא בקנפוג הנתב. תחת Basic settings של של הנתב אני יכול לבחור בין 4 אפשרויות כ-internet service provider: * PPPoE * PPTP * Telstra Bigpond * Multiple PPPoE באיזה מהם עליי לבחור? (ואיזה נתונים יש לתת לאחר שבחרתי?) תודה!
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חברה יש לי בעיה יש ברשותי ראוטר אלחוטי של d-link דגם dsl-604+ קניתי מתאם אלחוטי d-link dwa 110 הוא מתחבר לראוטר והכל קליטה מצויינת ויש לי סימן של חיבור. אבל מה כשאני רוצה להכנס לאינטרנט זה לא נותן לי אומר שיש בעיות עם החיבור וזה מחובר מצויין לראוטר תודה לכל העוזרים
-
- 4 תגובות
- 692 צפיות
-
-
שלום לכולם רכשתי ראוטר של levelone דגם wnc-3406tx ביחד עם כרטיס רשת אלחוטי של level one wnc-0305usb הכל טוב ויפה - התקנתי את הדרייבר (אני משתמש בויסטה) ומתחבר לראוטר ומצליח לגלוש - אבל הבעיה היא שכאשר אני מסתכל בהגדרות של החיבור כתוב לי שאני מחובר ב18mbps! לפי עיון בחוברת, כשמתקינים את הדרייבר בxp, מותקנת תוכנה שבה אפשר לשנות את מהירות החיבור לראוטר, אבל מכיוון שאני על ויסטה התוכנה הנ"ל לא מותקנת ומותקן רק דרייבר והחיבור מתבצע עם ויסטה. חיפשתי באתר ובמדריך שלהם וגם הורדתי מהאתר, חיפשתי בגוגל, הפכתי את כל ההגדרות של הכרטיס, ולא הצלחתי למצוא דרך להעלות את מהירות החיבור ל54. מישהו יכול לעזור בבקשה?
-
- 1 תגובה
- 761 צפיות
-
-
מישהו משתמש בחבילה של 8MB של בזק בינאלומי? זה מהיר? כדאי? צריך לשנות משהו בתשתית כדי לעבור מ-4 מגה ל-8?
-
- 27 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
כלומר, האם צפוי שינוי שיקרב אותנו לזירה האירופאית בנוגע למהירויות הגלישה באינטרנט? האם 10 מגה נראה באופק הקרוב? אשמח לשמוע את דעתכם, או אפחלו עובדות שנמצאות על פני השטח
-
- 5 תגובות
- 786 צפיות
-
-
יש לי מודם של כבלים Terayon 715. למודם יש יציאת רשת ויציאה נוספת של USB. האם אני יכול לחבר את המודם ל-2 מחשבים כך שמחשב אחד יהיה מחובר למודם דרך כרטיס הרשת ומחשב שני יהיה מחובר למודם דרך USB ?
-
- 9 תגובות
- 782 צפיות
-
-
לאחר קריאת הסקירה על ה D-Link DIR-655 - הבנתי כמה אני לא מבין בנושא. כיצד ניתן להחליט על פרוטוקול התעבורה בין 2 מחשבים ברשת FTP או SMB? האם אני צריך תוכנת FTP על כול מחשב ולבצע את תעבורות הקבצים בין 2 המחשבים דרכם? אשמח להסבר.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום יש לי ראוטר קוי : LINKSYS BEFSR41 V. 4.2 ניסיתי לעשות עידכון FW ומשהו השתבש. כרגע אני לא יכול להתחבר דרכו לרשת. ניסיתי לבצע ריסט, וזה לא הולך. ייתכן ואני מבצע את הריסט לא נכון............? יש למישהו מושג בענין ויכול לעזור לי - צעד אחר צעד?...... אני לא יודע בכלל, באיזה מצב צריך להיות הראווטר , ואיזה כבלים, אם בכלל, צריכים להיות מחוברים אליו, כשאני עושה את הריסט. בבית יש לי רשת לשלושה מחשבים, ולאור הבעיה אני יכול להתחבר לרשת רק עם מחשב אחד, לכן אני חייב לפתור את הבעיה מהר.. תודה מראש לכול העוזרים.
-
- 2 תגובות
- 726 צפיות
-
-
שלום לכולם, בשקתי אליכם היא כיצד אני יכול לשלול אפשרות שהרשת הביתית שלי לא יציבה או שהקשר עם HOT לא יציב ? אני משתמש בראוטר של EDIMAX ומודם של אוט טריון TJ720X. נכון לעכשיו אני מוצא את עצמי מתנתק מספר פעמים ביום כאשר אני רואה כיביכול הכבל רשת מתנתק מהמשחב אבל לא תמיד רמחשבים המחוברים אלחוטית מתנתקים, איך אני יכול לזהות מהיכן התקלה ומהי התקלה ?
-
- 3 תגובות
- 755 צפיות
-
-
לפי מה שאני מבין, חברת פלאפון תתחיל לקראת חודש אפריל לשווק ראוטר אלחוטי שיאפשר גלישה מעל רשת ה-GSM החדשה שלה, ללא תלות בבזק או בכבלים. מבחינה זו, הדרך בה בוחרת פלאפון דומה יותר לזו שנקטה בה סלקום ולא לזו של אורנג',הדורשת חיבור דרך בזק (ADSL) או הכבלים. בדומה לסלקום, גם פלאפון בחרה להשתמש בראוטר סלולרי של חברת OPTION הבלגית, אך היא תעשה שימוש במוצר מתקדם יותר הקרוי GlobeSurfer 3 -- סלקום עושה שימוש בגרסא 2 של אותו מוצר. הגרסא החדשה כוללת מספר חידושים מענינים -- צג ציבעוני חיצוני הנותן חיווי על תיפקודי הנתב, יציאת USB לתמיכה במדפסת רשת ודיסק רשת משותף, שתי יציאות LAN ותמיכה בטלפון קווי. מידע על הנתב הזה תוכלו למצוא כאן -- http://www.option.com/en/products/products/wireless-…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני כרגע עם נטויזן, משחק TC ELITE ברשת, ויש לי תמיד פינגים מעל 100, לאחרים(אירופאים) יש בד"כ 50\70\40 וגם לחבר אחד שלי שמשחק יש לפעמים 80\70. חבר אחר אומר לי שלבזק בינלאומי ש עדיפות מהבחינה הזאת של PING-ים ופחות LAG-ים במשחקים... מישהו מכיר\יודע\ממליץ\מאשר\מכחיש? תודה מראש... [מחובר במהירות 1.5MB, בהורדה בד"כ אין בעיה...]
-
- 1 תגובה
- 730 צפיות
-
-
שלום, התקנתי היום ראוטר level one 3406, בחיבור חוטי המחשב הנייח והמחשב הנייד מתחברים אבל הנייד (dell inspiron 1525) לא מצליח להתחבר לרשת באלחוטי למרות שהוא מזהה את הרשת, היא לא מאובטחת ויש קליטה טובה. אציין שמדובר בתשתית כבלים. נציג 013 ניסה לסייע אבל בשלב כלשהו הוא הציע לנסות להריץ פקודה שמאפסת את הגדרות הרשתות של כרטיס הרשת של הנייד, אבל הוא הזהיר שהדבר עשוי לפגוע במערכת ההפעלה ולהביא לכך שאני אצטרך לפרמט אז כמובן שלא ביצעתי. תודה מראש לעוזרים, ברק
-
- 1 תגובה
- 687 צפיות
-
-
היי אנשים. אני צריך המלצה לנתב אלחוטי שיתמוך באינטרנט במהירות של 5 מגה שתדרו יהיה מספיק חזק בשביל לשדר אות בכל הבית ששטחו הוא פחות או יותר 140 מ"ר. אין הגבלת תקציב כלשהי, פשוט לא להתפרע. עדיף נתב שנמצא במלאי מיידי בחנות כלשהי שנותנת גב לאחריות. תודה רבה לעוזרים.
-
- 5 תגובות
- 811 צפיות
-
-
שלום לכולם, אתמול רכשתי את הנתב Edimax BR-6524n, בנוסף רכשתי גם כרטיס רשת אלחוטי של EW7728ILוEdimax התומך גם הוא בתקן n של לחיבור אלחוטי. ההגדרה והפעלה היו קלים ביותר ותוך כמה דקות כבר הכול עבד (יש לי מודם AZTECH והנתב משמש גם כחייגן). הבעיה היא שכשאר אני מקנפג את הנתב לעבוד במהירות n אז יש לי מלא ניתוקים (לא מהאינטרנט - החיבור הקווי אליו עובד יפה) בחיבור האלחוטי - כלומר הוא מצליח לגלוש לחצי דקה בערך ואז מתנתק. כאשר אני מוריד את המהירות של הנתב ל-G הוא עובד אחלה, כל גלישה מהירה והכל טוב, אבל אז אני לא מנצל את המהירות המקס' וחוזק השידור שבישבילו רכשתי את הנתב הזה. דיברתי עם התמיכה של EDIMAX בארץ והם אמרו לי לעשות עדכון קושחה, אז עדכנתי לגרסא 1.58 שיש באתר שלהם (משום מה בא…
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-