עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום, יש לי לאחרונה בעיה שהגלישה במחשב הנייד שלי הפכה להיות בלתי נסבלת. רוב הזמן הגישה לאתרים פשוט אורכת המון זמן (אם בכלל), נראה שהדף טוען אך לא קורה שום דבר או שהדף נטען לאחר הרבה מאוד זמן. בבדיקת ping לאתרים (בעת הבעיה) יש Reply מהם. יש לציין שזה לא תמיד (כך למשל עכשיו Restart עזר וכעת הגישה לאתרים תקינה). בבית יש עוד מחשב נייד ואין לו את הבעיה הזו, גם מחשב של חבר לא נתקל בבעיה הזו (למעט פעם אחת). בסלולרים גם לרוב אני לא נתקל בבעיה (אבל קרה לי שהייתי צריך לאפס את הראוטר פעם או יותר גם עבור הסלולריים). השורה התחתונה היא שאני חושש שעיקר הבעיה היא במחשב שלי, אך גם חושש שישנה בעיה בראוטר כי הבעיה לעיתים רחוקות מגיעה גם למחשבים\סלולרים אחרים. בגלל זה אני לא כל כך יודע איפה…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by omrij,

http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=1619 או http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4042 זה משנה בכלל? יש משהו שצריך לדעת על SWITCH לפני שקונים?

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by asilic,

אני מנוי על ADSL 0.5 של NETVISION לאחרונה החלטתי לתת לאוונט ניסיון כי שמעתי שהשרות שלהם הוא חינם עכשיו רציתי לקבל קצת תגובות מאנשים שגולשים דרכם איך המהירות? יש נפילות ואם כן זה קורה לעיתים קרובות? והאם הגלישה חינם מוגבלת רק לחבילה של ה0.5?

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by bilbo,

אני מפתח על המחשב בבית אפליקציות .net. ואני משתמש ב NIS2003. רציתי לדעת האם יש פה אנשים נוספים שהתקינו IIS והאם NIS מצליח לחסום ולגלות ניסיונות פריצה בהגדרות האלה.

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by itaysp,

עברתי דירה לאחרונה ואני לא רוצה לקדוח בקירות ולהעביר כבלים כמו בקודמת אז הפיתרון הוא רשת אלחוטית. יש 4 מחשבים בבית ובינתיים רק 3 מהם יהיו מחוברים. 1 מחשב נייד חדש עם מעבד דותן של IBM יש לו כרטיס רשת אלחוטי עם מערכת הפעלה WIN XP. 1 מחשב פנטיום 4 1.7 מלפני 3 שנים מערכת הפעלה WIN XP. 1 מחשב AMD דיי חדש עם עם מערכת הפעלה WIN XP. 1 מודם ADSL של בזק מתחברת באטרנט. אז אני צריך 2 כרטיסי רשת אלחוטיים וראטור שגם אלחוטי וגם לא. העפדה לרכיבים הכי טובים במחיר הכי נמוך. ברואטר שתהיה חומת אש דיי טובה. המחיר של הכל צריך לנוע בסביבות ה800-1000 ש"ח. תודה

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  6. בכתבה הוא אומר שאין לו מושג אם זה עובד עם הVPN. חיפשתי בפורום, לא מצאתי אזכור של זה. בסופו של דבר, ניסו את זה? זה עובד? בקלות? גם למי שלא מבין כ"כ בלינוקס?

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  7. חבר שלי מוריד מאפטיפי מסוים במהירות של 80קיי ויש לו כבלים בספק 012 מאותו אפטיפי אני מוריד ב8קיי בלבד ואני מנוי אידיאסאל באקטקום....לגבי הפינגים לי יש יותר טובים. אתם יודעים אוי למה זה ככה? זה לא הבדל קטן אלא הבדל ענק במהירות.....קשור לשרתים של אקטקום אולי?

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by Dimka,

ברשותי הנתק שבכותרת, עובד חלק ללא התנתקויות. יש לי רשת אלחוטית בבית, תקן G, ונראה שהעברת קבצים בין 2 מחשבים היא איטית, רק 1-1.2 מגבייט לשניה. בשני המחשבים יש כרטיס רשת Edimax EW7128G. והחיבור מראה את כל הפסים (קליטה מלאה) ומראה חיבור 54Mbps. מה אפשר לעשות?

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by waizman,

אהלן עברתי אתמול מבב"ל ועברתי ל FAST, וכן שדרגתי את המהירות מ 2.5 מגה ל 12. לפני כן לא היו שום בעיות מיוחדות בחיבור. לאחר השדרוג אני לא מצליח לעשות בדיקת מהירות בשום אתר (Speedtest.net, בדיקת מהירות באתר של בזק, וכו') כי אחרי בדיקת ההורדה החיבור אובד ואין אפשרות לעשות בדיקת UPLOAD. הפתרון היחיד הוא לעשות Diagnose ואז הדו"ח תקלה כותב The default gateway is not available. ניתוק של הראוטר וחיבור ישיר למודם חיבר אותי דרך בב"ל שוב (חיבור ללא חייגן לעומת FAST שהוא עם) וגם פה הבעיה חוזרת. מה גורם לזה? ומה אני עושה? זה ממש מרגיז! תודה

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  10. , בגדול השאלה בכותרת. אני רוצה לחבר ראוטר 3COM למודם הזה ולהשתמש בו כמודם בלבד, כראוטר הוא פשוט עושה עבודה מחורבנת. האם ניתן? לאן אני מחבר את הראוטר, סתם לאחת מכניסות ה-LAN במודם? איך אני מגדיר במחשב? משום מה, אני ממש לא סומך על התמיכה של HOT בעניין..

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by galga2010,

לפני בערך שבועיים שדרגתי לחבילה החדשה של בזק תמורת אותו מחיר+ראוטר חדש. אמרו שיבוא טכנאי למטה לסדר את המהירות ובאמת אני מניח שהיה פה. שבוע אחרי זה כשהמהירות לא עלתה מעל 20Mb/s בא עוד פעם טכנאי, הפעם לבית, וסידר את זה. עכשיו אני לא מצליח לעקוף את ה-40Mb/s, ויבוא עוד פעם טכנאי השבוע, האם יש משהו שאני יכול לנסות בעצמי כדי לסדר את המהירות, כמו להחליף חוטים, מיקום, או לקנות ראוטר ומודם נפרדים? תודה מראש לעוזרים

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  12. Started by gabrielf,

מה רצוי להגדיר ב SUBNET MASK בהגדרת חייגן L2TP ? (חיבור 100 מגה עם 014+הוט)

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by gr26,

היי חברה, שידרגתי לאחרונה את הנתב שלי לתקן N ואני רוצה לקנות כרטיס רשת אלחוטי מתאים (היה לי G עד עכשיו), אני מתלבט בין שלושת הכרטיסים הבאים: USB: http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=2591 PCI: http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=2340 http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=2341 הערות: הראוטר נמצא בקומה העליונה, והמחשב אליו יתחבר כרטיס הרשת נמצא בקומה התחתונה בתוך ממ"ד, בנוסף, במקרה של בחירה בכרטיס PCI יש לי כבל מאריך לאנטנה אחת בלבד מהכרטיס הישן שאפשר להשתמש בה... (חצי מטר). USB כמובן ניתן להאריך ולהגביה לנקודה עם קליטה יותר טובה (אבל עדיין בתוך הממ"ד). איזה מהכרטיסים הכי מתאים לי? תודה מראש.

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by ido2309,

היי, יש לי כונן רשת של lacie שמשמש אותי כ-"שרת" FTP. האם יש משהו שניתן לעשות בכדי להגביר את קצב ההורדה ממנו? מכל מקום שאני מנסה להוריד משהו זה לא עובר את ה- 100KB. תודה!

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by itaysk,

שלום, אני מעוניין להחליף את הראוטר הקיים שלי (DI-524) עקב חוסר אמינות מוחלט שלו (המון ניתוקים). אני מעוניין בראוטר אלחוטי+קווי, אין צורך במודם פנימי. השימוש כרגע הוא עם כבלים (אך מן הסתם זה לא קבוע). ראיתי שהמליצו על TP LINK בשרשור אחר, אמרו לי דברים לא טובים על החברה הזו. הבנתי גם שיש הרבה בעיות עם תשתית הכבלים לחלק מהראוטרים? מבחינת מהירות הרשת, כרגע אני עם G, אבל אני מוכן להוסיף קצת כדי שתהיה לי אופציה ל N בעתיד. (אם ההפרש לא גדול.. נגיד עד 100 ש"ח) איזה ראוטר מומלץ עבורי?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by gabrielf,

אני מחובר בהוט מהירות של 16/1 עם חיבור PPTP כידוע L2TP צולע מאד ,יש לי נתב של TPLINK1043ND ,השאלה שלי מה רע בחיבור PPTP ? לפי מה שהבנתי הוא כן מסוגל לסחוב מהירויות כאלו (ואפילו עד 40 מגה לשנייה) פשוט אני רואה כל הזמן שממליצים על חיבור מסוג L2TP.

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  17. שלום, ברצוני לחבר מודם כבלים Motorola SB5101 (כבל רשת) לנתב אלחוטי SIEMENS SL2-141. אני צריך הדרכה, אני רואה את המודם באלחוטי במחשב ונכנס ל-Control Panel שלו דרך 10.0.0.138 אין לי גלישת אינטרנט. עזרתכם בבקשה.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  18. שודרגתי בבזק ל 15 מגה. אני ב 012 ובזק בדיקת מהירות מהאתר של 012 מדדה וקבעה שאני ב 15 מגה. אבל הורדות של קבצים גדולים מתחילות ב 15 יורדות לאחר כ 10 שניות ל 13-11 מגה. אתר של בזק מודד גם התחלה ב 15 וירידה לאחר כ 10 שניות. חיבור ישר לבזק מוריד 15 קבוע. מדידת הורדה של נטויזון - 15 קבוע. ספידנט - 15 קבוע. מסקנה השמועות נכונות - 012 מגבילים הורדות של קבצים גדולים !! בשיחה עם התמיכה של 012 הם מצאו שאני מוגדר אצלם עדיין על 10 ! הגדירו לי על המקום ל 15, והכל טוב עכשיו. מסקנה בדיקות המהירות אינן כל כך אמינות כולל אלו של הספקים עצמם כנראה בגלל בדיקה עם קבצים קטנים מדי. אם כבר לבדוק אז כדאי לבדוק באתר של בזק http://www.bezeq.co.il/support/Pages/speed_test_old.aspx (ובזדמנות חגיגי…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by EVGA,

אני לא זוכר אבל פעם אמרו לי שאני לא יצליח לקבל בבית יותר מ10 MB כי העברננו משהו לא נכון , עכשו אנחנו על 30MB ובאמת מקבלים 12, אז אני רוצה להבין איזה כבל אני צריך להחליף כדי לסדר את הרשת, מנקודת הטלפון יש כבל DSL באורך 10 מטר עד לחדר שלי - שם הראוטר ומחשב צמוד אליו, אני צריך להחליף את הכבל למתקדם יותר או מה לעשות?

20. שלום, שדרגתי עכשיו את האינטרנט ל-100Mbps בהוט, עלה לי 100 ש"ח. כחלק מהשדרוג החליפו לי את המודם ב-hotbox. כשחיברתי את ה-hotbox, הבנתי שהוא מוגדר כמודם ולא כמודם-נתב. בשיחה עם הוט מתברר שהחצופים האלה דורשים ממני עוד 10 ש"ח בחודש רק כדי לפתוח לי את האפשרות שה-hotbox יהיה נתב! כמובן שלא נאמר לי דבר על כך כאשר שדרגתי. יש לי בבית נתב של TP Link WR841N, אז בינתיים אני מחבר אותו ישירות ל-hotbox. השאלה שלי היא האם ה-wireless של ה-hotbox טוב יותר מאשר ה-wireless של ה-TP link? האם כדאי להתעקש (ולשלם במידת הצורך) על הפיכת ה-hotbox לנתב? למי מהם יש קליטה אלחוטית טובה יותר? תודה לעונים

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  21. שלום. נגיד שיש לי נתב. מחובר אליו SWITCH. לSWITCH מחוברים 5 מחשבים. השאלה היא כזאת: האם לכל מחשב יש IP שונה? האם כל מחשב יכול לגשת לקבצים במחשב אחר? עוד שאלה: אם יש חיבור אינטרנט במחשב א', הוא יכול להעביר את האינטרנט לכולם? שאלה טכנית: אם הוא יכול, איך זה מתבצע? הוא מעביר את המידע לנתב שמעביר לשאר המחשבים? או שהSWITCH עצמו מעביר? מי מחלק להם IPים? הSWITCH או הנתב? יש אפשרות לא להשתמש כלל בנתב אלא רק בSWITCH? תודה רבה מראש!

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by uriya,

שלום לכולם אני גר בדירה עם שותפים שלאחד מהם יש נתב של edimax לי יש כרטיס רשת אלחוטי שקולט את ה-אות שלו..... אך לעיתים גם לי וגם לו יש בעיה של :בעיית התחברות 769 או משהו כזה. הבעיה ניפתרת רק שמוצאים את הedimax מהחשמל ומחזירים בחזרה. מה יכולה להיות הבעיה, אודה לכם אם תעזרו לי אוריה

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by metis,

ערב טוב, יש לי נתב אלחוטי Linksys WRT54G V5 עם גרסת חומרה 1.00.9 הנתב האלחוטי מחובר למודם Alcatel שמחובר לאינטרנט (ה-Alcatel מבצע את החיוג לאינטרנט). אני נתקל באופן קבוע בתופעה שהנתב פשוט קופא ומאבד קשר למודם. הדרך היחידה שכרגע פותרת את הבעיה באופן נקודתי הוא ביצוע אתחול לנתב האלחוטי. כל הסיפור הזה ממש מדכא. מישהו נתקל בבעיה דומה עם נתב כזה? יש למישהו רעיון מה אפשר לעשות (חוץ מלהחליף נתב?) תודה, אסף

• 15 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by Armageddon1,

יש לחבר שלי נתב netgear wgr614 ואני רוצה לדעת איך פותחים שם פורטים ואיך מבטלים את ההגבלות השונות . אני מתכוון למשל שהוא לא יכול להתחבר למשחק הירוס 3 דרך TCP\IP . לא נותן להתחבר אליו ולא ממנו. אולי יש מדריך כלשהו של הנתב ? איך פותחים שם שהכל יעבוד וכו?

25. לדגמא טכנולוגיית N תומכת בהעברת מידע של עד 54 מגה לשניה האם בין שתי מחשבים ברשת עוברים 54 מגה לשניה, או שצריך לחלק בשמונה כדי לדעת כמה בתכלס עובר..?

• 8 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים