עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. אני צריך לבית של ההורים שלי ראוטר , תקן N ממש לא חובה רק שיהיה יציב ללא ניתוקים , כי אני בא לשם רק פעם בשבוע או שבועיים . ושיהיה קליטה טובה לבית בן שתי קומות . אני קונה רק עם PAYPAL אז תביאו לי בבקשה המלצה מאיביי או DX וכולי . תודה לעונים .

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by oferur,

שלום הנני מחובר למשרד במחשב נייד דרך VPN . האאוטלוק עובד אבל כאשר אני רוצה להתחבר לכונן בשרת או לתוכנת פיננסית של המשרד אני לא יכול , מופיעה הודעה שיש תקלת חיבור בין התחנה לשרת . האם ישנם הגדרות שצרכים להגדיר ב VPN ? תודה עופר

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by XpHunTeR1,

מה צריך לקנות בשביל רשת חוטית בין שני מחשבים בקומות שונות? (חדר מתחת לחדר) וכמה זה אמור לעלות? האם זה מסובך להתקין רשת כזו? (אחרי שמחברים את מה שצריך) אם אני רוצה להעביר חוטים דרך החשמל, דרך איפה בדיוק מעבירים את החוט ומאיפה הוא אמור לצאת? (בקיר..) כמה זמן עבודה זה? (בשביל מישהו מוסמך להעביר את החוט דרך הקיר) תודה

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. במייל של הספקית 013. או GMAIL? או שיש אימיילים יותר מאובטחים? מוזר לי שהאתר של הספקית EBOX, לא מאובטח/מוצפן אין שם את המפתח הזה למטה. או שזה לא פרמטר לקבוע?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. קניתי מחשב חדש והתקנתי עליו winxp. עכשיו, יש לי במחשב הזה חיבור בadsl לאינטרנט. שני המחשבים מחוברים דרך האב. גם על המחשב הזה (שמחובר לאינטרנט) יש winxp. הרשת על שני המחשבים עובדת מצויין ואני אפילו רואה שנוצר לי אוטומטית Gateway על המחשב החדש ואני מחובר דרכו למחשב הזה. עד כאן הכל טוב ויפה אבל האינטרנט במחשב החדש לא עובד.. שוב אני מדגיש שהרשת עובדת ויש gateway מחובר. מישהו יודע אם צריך להוסיף עוד משהו או איך לתקן את הבעיה? תודה..

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by etzarfat,

שלום, קניתי ראוטר של DLINK DRI-632, ויש לי הדר דיסק של 500GB שאני רוצה להפוך לרשתי, חיבור USB שישב ראוטר תומך בFAT32 כך שזה לא מתאים לחבר אותו בחיבור זה. האם מספיק לקנות מתאם פשוט של USB לETHERNET שממיר את החיווטים ולחבר ישירות לפורט Ethernet פנוי בראוטר או שצריך מתאם כמו NAS שממיר USB ל ETHERNET? תודה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. המחשב שלי מרושת כחלק מקבוצת LAN די גדולה. ברשת הזו ישנם מס' קבוצות מחשבים (Groups) כאשר בכל קבוצה מס' מחשבים (בין בודדים ל-15 בקבוצה הגדולה ביותר). למחשבים יש מערכות הפעלה שונות / חומרה שונה אחד מהשני. כל המחשבים מחוברים לשרת אחד מרכזי שמנתב את התקשורת החוצה. אני שואל אם ישנה איזושהיא דרך כדי לגרום לשרת של הרשת (שממנו "יוצאים" החוצה), לתת קדימות ראשונה למחשב שלי בהעברת/קבלת נתונים (תקשורת)? הרי תקשורת ברשת מחשבים נעשית במעיין "תור" (FIFO - First In First Out). אולי ישנה תוכנה מסויימת שיכולה לגרום לכך? מישהו מכיר משהו? מקווה שהבנתם אותי, ואם לא - תשאלו מה לא ברור.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. אז ככה.. יש לי ברשת האלחוטית בבית 4 מחשבים... 3 XP ואחד ויסטה. הכל עבד מצוין עד שפירמטתי את המחשב של הויסטה... כל האפשרויות התאפסו ועכשיו אני לא יודע איך להחזיר את זה למצב הקודם. הרשת עובדת (האינטרנט עובד) אבל המחשבים של הXP לא קולטים את הויסטה. כלומר הם לא יכולים לשתף איתו קבצים. יש תיקיות משותפות בין כל מחשבי הXP אבל אין ביניהם לויסטה. כל האפשרויות של שיתוף הקבצים בויסטה עובדות (הן נמצאות על on).. הבעיה העיקרית עכשיו היא שהמדפסת מחוברת למחשב ויסטה והמחשבים האחרים לא קולטים אותו אז אי אפשר להדפיס גם.. יש למישו מושג מה לעשות?? תודה mz155

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by kkffiirr,

שלום, אני מנסה להשתמש בראוטר הזה כדי להגדיל טווח מראוטר NETBOX (ישן של נטוויזן) שמחובר אליו עם כבל רשת לכניסת LAN1. מה שאני מצפה שיקרה, שהראוטר ישתף את הרשת הזו, אבל בפועל אין גישה לרשת. ניסיתי להגדיר בAdvanced setting -> wan services את החיבור כbridged, אבל עדיין אין חיבור. מה שמוזר שבסיכום ההגדרות למרות שהגדרתי BRIDGE, הוא מציג לי DNS מאופס ובלי כתובת של gateway. מה אני עושה לא נכון? האם צריך לבטל DHCP? האם צריך לשנות את טווח הIP? הSUBNET? האם יש דרך לעקוף את הבלאגן הזה? הממשק של הראוטר הזה ממש לא ידידותי.

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  10. Started by אנדי,

היי לכם, ערכתי בדיקה של מהירות ההורדה באמצעות speakeasy (שרת בניו-יורק). מהירות ההורדה לא הגיעה ל - 14Mb! לעומת זאת, כאשר ביצעתי את אותה הבדיקה באמצעות בזק, הגעתי למהירות של מעל ל- 90Mb. הבדיקה נעשתה במערכת win10. ספקית האינטרנט שלנו היא 'נטויז'ן'. ספקית התשתית היא 'הוט'. רוחב הפס המירבי שאנחנו אמורים לקבל - 100Mb. מה עשוי לגרום להבדלים האלה, והאם זה משהו שאני יכול לתקן? תודה מראש.

11. Started by AdiD,

מה הקשר בין תשתית לספק? דיברו איתי מנט וויז'ן ואמרו לי שהם יכולי םלהעלות את המהירות ללא תוספת מחיר והם אמרו שאני לא חייב להעלות גם בהוט, אז מה ההבדל אם אני כן או לא יעלה בהוט?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by Pintuk,

אני מעוניין להקים כזו בבית. מישהו עשה ויכול לחוות דעה? ביצועים? יציבות? תודה!

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. שלום. רציתי לברר אם אתם יודעים על מה בדיוק אני משלם לבזק כל חודש עוד 20 ש"ח ? יש לי מודם ADSL של Alcatel, והוא לא שלי, אני משלם לבזק 150 ש"ח בחודש במקום 130 ש"ח שיכולתי לשלם על חיבור 1.5 מגה. מה אני מקבל תמורת 20 השקלים האלה ? אם יהיו לי בעיות במודם והוא לא יהיה בשכירות אז אני אצטרך לשלם לטכנאי ? לפני מספר חודשים המודם עשה לי בעיות, אז בזק החליפו לי אותו. אם המודם היה שלי ולא בשכירות אז בזק לא היו באים ככה ומחליפים ? תודה.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by adiga,

שלום יש לי רשת של 11 מחשבים מחוברים בסוויצ', ומודם ADSL של ROTAL RTA1320A, גם הוא מחובר לסוויצ'. מה שאני רוצה לעשות זה להריץ שרת של משחק (למשל CRYSIS) על רשת ה LAN ולאפשר לשחקנים להתחבר דרך האינטרנט לשרת שלי. ניסיתי כל דרך אפשרית ב IP ROUTE, ומשום מה אני עדיין לא מצליח להגדיר את הראוטר (שהוא המודם עצמו) להעביר את התקשורת מהאינטרנט למחשב הספציפי שמריץ את השרת של המשחק. הרשת בנויה בצורה הבאה: 10 מחשבים: IP 10.1.1.1-10 מחשב ראשי: 10.1.1.100 מודם: 10.1.1.200 SUBNET MASK: 255.0.0.0 המודם מוגדר לפי שרתי הDNS של הספק (בב"ל) עם SUBNET 255.255.255.255 לכל מחשב ברשת יש גישה לאינטרנט בלי קשר לאף מחשב אחר. המחשב הראשי קיים רק למטרת הרצת שרתי משחקים ב LAN. כל פעם שאני מתחבר לספק אני …

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. מישהו יודע בקירוב מתי מתוכננת פריסת ה UFI של הוט באיזור באר שבע? תודה

16. יש לי שתי מערכות אקס פי פרו SP2 רק במחשב עם האינטרנט יש לי פיירוול יש לי שני כרטיסי רשת ניסיתי את כל המדריכים והעצות פה וכלום לא עזר מישהוא יכול לעזור???

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by Vatos-Locos,

אוקי אז ככה יש לי רשת בין שתי מחשבים דרך כרטיסי רשת 100\10 ו... אני רק על שיתוף חיבור ADSL אבל בלי שיתוף קבצים השאלה שלי היא איך אני עושה שיתוף תיקיה מסויימת או משהו כזה.. ושיהיה רק בתוך הרשת ! כי אני יודע שיש ילדים שפורצים דרך "שכנים ברשת" למי שיש רשתות בבית בקיצקץ אני צריך שיהיה מאובטח וגם שיהיה שיתוף קבצים אפילו רק לתיקיה אחת שפתחתי בשתי המחשבים ICQ LITE ושלחתי קובץ מאחד לשני הגעתי רק ל 800K\SEC זה סביר? אני לא יגיע למהירויות גבוהות יותר ?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. שלום, ברשותי edimax ew-7711umn, הוא אמור לעבוד ב150מגה לאחר פירמוט המחשב והתקנת הדרייבר האחרון, הכרטיס עדיין אינו פועל על תקן N, אלא מתחבר רק עד 54 מגה. מחשב אחר בבית עובד על 150, ועוד מחשב עובד על 54, לכן הבעיה היא לא בנתב. אשמח לעזרה, תודה וערב טוב!

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  19. בביתי רשת ביתית, שני מחשבים המחוברים בעזרת כרטיסי רשת 100/10 עם כבל רשת, לאחד מהם יש חיבור אינטרנט והפעלתי את אפשרות הICS של חלונות על מנת לתת גם למחשב השני גישה לאינטרנט. שאלתי היא, האם ניתן לעשות SHARING בנוסף לSHARING של חיבור האינטרנט, במחשב הראשי מותקן כרטיס 1394, שמופיע כחיבור 1394 בחיבורי רשת בלוח הבקרה., הייתי רוצה לחלוק את החיבור הזה עם המחשב השני. כך שאם אחבר מצלמת DV למחשב הראשי דרך FIREWIRE ואפעיל את MOVIE MAKER, אוכל לעבוד עם המצלמה, מהמחשב השני, ולא מהמחשב הראשי. (אין לי אפשרות פשוט להעביר את כרטיס ה1394 למחשב המשני, הוא מובנה בלוח אם). *** שני המחשבים מריצים בהצלחה WINXP PRO SP2 עם כל עדכוני האבטחה... שאלה נוספת, לגבי רשת ביתית אלחוטית: הבנתי שברשת ביתית חו…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by rjjb7,

יש לי ראוטר של TNN NETWORKS 600EW. אני מנסה להגדיר את הרשת האלחוטית שלו כדי לגלוש דרך הסמארטפון החדש שקניתי - HTC DESIRE HD נכנסתי להגדרות הנתב בדפדפן והגדתי סיסמת WEP עבור החיבור האלחוטי ואיפסתי לסיום באמצעות Restart Access Point הסמארטפון אכן מזהה את החיבור האלחוטי עם אות מלא כמוגן באמצעות WEP. כאשר אני מכניס את הסיסמא שהגדרתי בדפדפן, הוא מנסה להתחבר ואז מתנתק מיד. 1) כאשר אני מזין את הסיסמא בסמארטפון, אני מזין בHEX או בASCII? אם בHEX - עם רווחים בין כל 2 תווים או בלי? למשל: נניח והזנתי סיסמת HEX כזו בדפדפן: 72 6A 6A 62 37 בASCII היא מתורגמת למחרוזת הבאה: rjjb7 מה עליי להזין כאשר הסמארטפון מבקש ממני כסיסמא? הערה: ניסיתי גם את הHEX גם את הASCII ואת שניהם הסמארטפון לא קיב…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by 11GnR,

לפני שאזמין טכנאי להחליף ראוטר ומודם, יש אולי לעוד מישהו את הבעיה הזאת ? לא ניתוקים שלמים מהיוזר של האינטרנט, פשוט הרבה פעמים שאני פותח דף הוא לא נפתח וצריך לרענן אותו פעמיים שלוש, משני מחשבים שונים. חיזקתי את החוטים ולא נגעתי בשום דבר לפני שזה התחיל.

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. שלום לכולם! היום יצרו איתי קשר מהוט והודיעו לי שמשדרגים לי את הקו מחמש מגה לשתים עשרה מגה. כמובן ששמחתי מאוד אבל נמסר לי שיש בעיות עם הראוטר הנוכחי שאני משתמש בו, שהוא לא תומך ב-L2TP בצורה טובה, הנתב הנוכחי שיש לי הוא 3COM OfficeConnect wireless-g. לכן אני מחפש לקנות נתב אלחוטי חדש שיתמוך בהעברת קצבים במהירות גבוהה, יש לציין שאני תמיד מחובר לאינטרנט ותמיד מוריד, בדר"כ אני מוריד בקצב של 10-12 גיגה ללילה. המחשב שמוריד מחובר לראוטר עם כבל רשת אבל יש לי 3 לפטופים שאני מתחבר איתם לאינטרנט דרך הרשת האלחוטית. חשוב לי שהראוטר יהיה יציב ואמין, שלא יהיו ניתוקים, שהוא יתמוך במלואו בתקן N וב-L2TP, תוכלו בבקשה להמליץ לי על ראוטר טוב? אני מתכוון להוציא על הראוטר בין 300 ל-400 ש"ח. תודה…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  23. Started by יואב שניר,

.

24. Started by oriki9999,

שלום לכולם! יש לי בעיה (כמו שהכותרת אומרת) בפתיחת פורטים לתוכנה מסויימת. המצב שלי קצת מורכב.. יש לנו דיי הרבה מחשבים בבית ולכן יש לנו שני Routers (אחד מהם הוא גם המודם). כאני כותב באינטרנט 10.0.0.138 זה מביא אותי לאחד מהם (שהוא גם המודם) וכשאני כותב את הDefulet Geataway זה מביא אותי לשני. בקיצור ברואטר הראשון דרך אגב הוא גם המודם (הוא של חברת PowerNet דגם Par - 720G) ובוא אני לא מצליח לפתוח שום פורט. אבל בשני (הוא של Edimax דגם BR - 6204WG) אני דווקא כן מצליח. בכל אופן כשאני עושה בדיקה האם הפורט פתוח מתקבל שהוא סגור. תודה לעוזרים אורי

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. הוא עולה 470 שקל על הנייר סבבה יש לו מתאם סיבים מובנה מתאים ל GPON ו P2P אבל אין פירוט על המעבד / זיכרון / ROM כלום , חסר פרטים חשובים איזה מהירות WIFI 6 ? לא רשום פירוט על ה 2.4 /5 גיגה הרץ מהירות WIFI כלום , מחביאים את הנתונים בכוונה ? כי על הנייר זה נשמע ראוטר טוב אבל אם החומרה נורא חלשה זה יכול לפגוע בביצועים והאינטרנט יעבוד דיי מגומגם תקיעות וכו' , מישהו רכש את הראוטר הזה ויש לו ניסיון איתו ?

דיונים חדשים בפורומים