עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. אהלן, האם אני יכול להקים לעצמי כתובת אינטרנט שתהיה למשל com.* או co.il.* ? הבנתי שזה אפשרי עם windows server 2003 לאחר שיוצרים דומיין, אבל אני לא בטוח האם צריך לרשום אותו בצורה חיצונית מול הספק או משהו בסגנון. מישהו מבין בנושא?

• 3 תגובות
    • 910 צפיות
  2. היי! יש לי מחשב שמחובר למודם ADSL שמקונפג כראוטר (סוג מודם: ECI 312) אני מעוניין להתחבר למודם דרך Remote Control של XP או דרך VNC, אבל זה בעייתי כי למחשב אין כתובת IP חיצונית. למישהו יש מושג איך בכל זאת ניתן להתחבר? תודה

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. שלום! כרגע אני מחובר בבית על ראוטר וכמו שכולם יודעים השיטה מתחילה להציק בשל המהירות האיטית. השאלות: - אילו אביזרים צריך כדי להקים כזו רשת? הרי אני רוצה לחבר כמה מחשבים. - איך זה פועל? לאן אני מחבר את המודם ולאן אני מחבר את המחשב הראשי? - האם זה מאט את המהירות שהאינטרנט יכול לספק? ז"א מן הסתם שאם אני גולש עם עוד מחשב במקביל המהירות תתחלק בהתאם, אבל האם זה מוריד את המקס' הכללי? -המהירות של האינטרנט היא 5 מגה ואני מאמין שתוך פחות משנה זה כבר יהפוך ל 10. האם 85MPS זה מספיק? כמה כדאי? - איזו חברה הכי אמינה? איזו חברה מוכרת את הציוד הכי זול והאם זה מספיק אמין? תודה!

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  4. אני לא יודע אם הבעיה בכבל אבל חיפשתי כותרת מתאימה. יש לי 2 מחשבים בבית. אחד מחובר ישירות לרשת דרך מודם וכבל USB. המחשב השני הוא לפטופ המחובר דרך כבל אדום מהמארז של המחשב הראשון אל יציאה במחשב הנייד. כמובן שלא ניתן לגלוש באינטרנט במחשב השני אם הראשון לא מחובר. אז הבנו את הסיטואציה. כשמורידים סרטים, משחקים, מוזיקה וכו' במחשב הראשון אין שום בעיה עם זה. הוא תקין לחלוטין. כשאני מוריד במחשב השני, דהיינו בלפטופ, אז לאחר זמן אם אני לא נוגע במחשב נהיה שומר מסך והחיבור מהמחשב הראשון מתנתק. יש לציין שאם עובדים על המחשב השני אין שום בעיה וההורדות תקינות. הבעיה היא אם עוזבים את המחשב לזמן מה. זה בעיה כי אין לי כח תמיד לעמוד ליד המחשב וסתם לפעמים אני רוצה להוריד שם דברים שבמחשב הרא…

• 3 תגובות
    • 613 צפיות
  5. Started by snir2651,

שלום לכולם, יש לי רשת המורכבת מתצורה של 2 מחשבים המחוברים קווית לראוטר TPLINK 641G. ועוד 2 מחשבים המחוברים אליו בWIRELESS עם כרטיסי רשת תואמים (TL-WN650G TPLINK). המחשב הבעייתי מחובר קווית לראוטר בכבל איכותי ביותר באורך 50 מטר(100Mbit)ומותקנת בו VISTA ULTIMATE 64BIT כולל עדכונים חדשים. שני המחשבים הנותרים מחוברים באופן קווי בכבל שאורכו 100 מטר לראוטר 6504N edimax DHCP OFFעם שני כרטיסי רשת תואמים(EDIMAX EW7728IL) לראוטר העובדים בתקן N(דראפט 2.0). באחד מהם עובדת מערכת הפעלה XP ובשני עובדת VISTA ULTIMATE 64BIT. כל המחשבים בשת מזוהים ובעלי יכולת של שיתוף והעברת קבצים הדדי מלבד מערכות הVISTA. במחשב המחובר בכרטיס רשת של EDIMAX הVISTA בעל יכולת להוריד ולשתף בכל מחשב ברשת אך מהמ…

• 2 תגובות
    • 797 צפיות
  6. Started by alex15,

המודם מחובר לראוטר והראוטר EDIMAX BR6524Nמחובר ל אקסס פוינט TRENDNET TEW-430APB ..עכשיו אני צריך בסלון אינטרנט את ה האקסס פוינט בסלון כ REPETER איך אני עושה את זה ואיך אני מגדיר את הגדרות הראוטר כדי שיעבוד . אני רוצה להגדיר אותוכ REPETER האקסס פוינט כדי שיהיה לי אות אינטרנט יותר חזק כי יש לי PS3 וצריך בשבילו אינטרנט ובשביל הנייד שלי כאשר אני יושב למטה בסלון .הראוטר יהיה למעלה והאקסס פוינט יהיה למטה המרחק הוא כ 30 מטר עםקירות וכל מיני דברים אז אני רוצה ש לPS3 יהיה אינטרנט . שהאקסס פוינט יחלק אינטרנט מה אני צריך להגדיר אותו כ REPETER או כ AP +WDS או כ WDS ? הראוטר בקומה השלישית והACCESS POINT בקומה הראשונהל האקסס פוינט יש אינטרנט אבל לא יודע מה לאחרים ! אז בשביל זה אאני רו…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. שלום לכולם. יש היום המלצה על ספק ספציפי גם לגבי תשתית,מה עדיף חשבתי על בזק בין לאומי+תשתית בזק. תודה לעונים

• 6 תגובות
    • 4.7k צפיות
  8. אז ככה, יש ברשותי מודם נתב של 2wire מדגם 1000H אשר עובד בתצורת HPNA (מפיץ את הרשת ע"ג התשתית הטלפון של הבית) ומודם נתב אלחוטי של אסוס מדגם AM 604g של חברת בזק. ברצוני לשלב בין השניים, כלומר שתהיה לי את האפשרות לגלוש אלחוטית וגם ע"ג התשתית של הטלפון בבית. רציתי לדעת אם ואיך גורמים לשני המכשירים האלה לדבר אחד עם השני ולהסתנכרן.. תודה רבה לכל העונים.

• 3 תגובות
    • 854 צפיות
  9. יש לי בעיה שפתחתי בעבר דיון עליה, ולא נפתרה אז, וחשבתי שאולי אחרי כמה חודשים טובים יהיו המלצות חדשות. יש לי מחשב נייח עם לוח ASUS P5GC-MX כרטיס רשת מובנה Atheros L2 Fast Ethernet 10/100Base-T Controller הבעיה שלי היא כזאת, אם אני מנסה לחבר את המחשב הזה ישירות לראוטר, אני לא מקבל IP. בדיקות שנעשו עד כה, מאחר והמחשב לא צמוד למסך כלשהו. 1) אם המחשב מחובר בכבל USB, ישירות למודם של HOT, אז IP ויש אינטרנט. 2) אם המחשב מחובר למחשב נייד בכבל מוצלב, והנייד משתף אינטרנט שמגיע בצורה אלחוטית מהראוטר, אז יש IP פנימי, וגם אינטרנט. 3) אם המחשב מחובר ישירות לראוטר עם כבל רשת, אני מקבל IP 169.254... שלפי מספר אנשים נקרא IP APIPA כלומר המחשב לא מקבל IP מהראוטר, ואז מייצר לעצמו IP. …

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. ווינדוס אקס פי,קרה "פתאום" במחשב השני עסקים כרגיל. לאחר ריסט יש עוד עשר דקות עבודה בדיוק ואז מתנתק,לא ניתן להכנס לכתובת איפי של הראוטר רק לעשות פינג. התקנתי את כל העדכונים שיש בווינדוז אפדייט,סריקות של ווירוס,ספיוור דרך כל תוכנה אפשרית,איחוי דיסק ומה לא? המחשבים מחוברים כל אחד באופן ישיר לראוטר (מכ.רשת לראוטר) ועד עכשיו,מספר שנים עבד ללא תקלות בכלל. תודה,בר

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. אתמול בתאריך 4/26/2009 אורנג' התחילה לחסום שיתוף קבצים. זה קרה ממש ברגע כשהייתי באמצע משחק היה לאג עצבני של קרוב ל20 שניות ומאז ההורדות לא זזות מטורנל*** וטורנבי** סינון שהספקיות המתחנגלות לא יידעו. אז בקיצור נשאר רק 018 העילגה שעל השרתים של נזק האיטית. לא יודע מה לעשות, 10 מגה זה לא צחוק, בטח אמרו זה מוריד 900TB בחודש חייבים להגביל אותו. אבל אני לא מוותר בקלות, דיברתי עם התמיכה ואני יגיד להם שיפצו אותי על זה שהם לוקחים ממני מה שאמור להגיע לי ועוד להגיד לי שאין בעייה כשהתמיכה לא מנסה לעזור ומשקרת בדעיבד. בקיצור על זה הם ישלמו ביוקר. על הסכום שאני משלם להם הם צריכים לשלם כן, כשלוקחים כסף צריך לדעת להחזיר משהו, אין כזה כסף חינם. זה TRACERT שאני ממש בטוח שלא היה נראה לפני ה…

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  12. המחשב בחדר חזק יותר והמחשב בסלון רק יציג את התמונה. המחשבים מחוברים אלחוטית.

• 5 תגובות
    • 762 צפיות
  13. כרגע יש לי 2 מחשבים בממ"ד בקומה תחתונה, מחוברים בעזרת ראוטר חוטי לאינטרנט בכבלים (ספק: בזק בינלאומי). קניתי מחשב נוסף, והוא הולך להיות בקומה שנייה. איך שאני רואה את זה יש 3 אפשרויות לחיבור המחשב בקומה העליונה לאינטרנט: 1. חיבור המחשב העליון לראוטר החוטי, כלומר - העברת הכבלים דרך קדיחות בקיר או דרך תעלות הטלפון. 2. חיבור לאינטרנט דרך ראוטר אלחוטי, מה שמצריך כרטיס רשת אלחוטי, ראוטר אלחוטי וכנראה משדרים/מגברים. 3. חיבור למחשב דרך מודם נוסף פרטי למחשב. הנה השאלות שלי בנוגע לכל אחד מהחיבורים: 1. חיבור לראוטר הקיים בממ"ד - קודם כל, קדיחה בממ"ד לא תהיה קלה אני משער, ואני אצטרך כבל של כ15-25 מטרים, יש בעיות בחיבור עם כבל כ"כ ארוך? לגבי העברת כבל דרך תעלות הטלפון - זה דבר אפשרי לב…

• 7 תגובות
    • 895 צפיות
  14. אהלן החלטתי שהגיע הזמן לעבור לאלחוטי. אז ככה , אני צריך שלושה כרטיסי רשת ונתב, או שאפשר בלי נתב? אשמח לקבל עזרה תקציב לא כל כך רלוונטי אבל גם לא הלשתגע 300-400 ש"ח . תודה

• 5 תגובות
    • 768 צפיות
  15. Started by gilp123,

שלום, איך אני יכול לבנות אתר משלי בצורה חינמית וללא תשלום . גיל

• 1 תגובה
    • 632 צפיות
  16. Started by death_star,

זה כבר היום השני שבו הביטרונט שלי עובד לאט מאוד. חצי מהטורנטים לא מצליחים להתחבר לטראקר, והחצי השני מוריד לאט מאוד (פחות מ20 קילובייט סה"כ, כשאני בחבילה של 2 וחצי מגה). באורח פלא, אתמול בלילה המהירויות היו נורמליות, אבל עכשיו הביטורנט שוב איטי. אני מוריד מטורנטליץ' ולא מסתם טראקר ככה שזה נראה לי לא הגיוני שחצי מהטורנטים לא יצליחו להתחבר. לעוד מישהו זה קורה?

• 13 תגובות
    • 3k צפיות
  17. אז ככה פימטתי את המחשב בחזרה לXP מויסטה! עכשיו אני מפעיל את האימיול אני לא יכול לגלוש באינטרנט למרות שהאימיול לא מנצל אותו והגרף שבמנהל המשימות מראה שהוא לא משתמש בפס בכלל(פחות מ10% בשימוש) משהו יודע למה זה קורה? ואני יודע שקיימות תוכנות לחילוק של הרוחב פס אבל זה לא הפיתרון שאני מחפש לפני שזה בויסטה יכלתי לגלוש, להיות בתוכנת מסרים, אימיול ולשחק בפינג נורמלי תודה לעוזרים!

• 2 תגובות
    • 677 צפיות
  18. עברתי לפני כמה ימים למסלול 5 מגה גיימר בבזק בינלאומי. לפני כן הייתי בחבילה של 5 מגה רגילה. אני לא רואה שום שיפור, לא בהורדה ולא בהעלאה. בפורום רשתות באתר תפוז בקשו ממני לבצע נסיונות הורדה של נגן ה-VLC דרך שרתים שונים כפי שמופיעה באתר הבית של הנגן ולבדוק את התוצאות. אני מוריד בממוצע של 50-80 . על פניו זוהי תוצאה נמוכה. אודה למי שמחובר לבזק בינלאומי דרך ADSL ויכול להקדיש 3 דקות לבדיקת הורדה. קישור להורדה של הנגן http://www.videolan.org/vlc/download-windows.html לאחר הכניסה לעמוד ההורדה צריך ללחוץ על רשימת השרתים כפי שמסומן ברבוע האדום בתמונה מתחת. השרתים שאתם מתבקשים לנסות להוריד דרכם הם אלה המסומנים ברבוע אדום בתמונה (5 בלבד). אבקש מהצדיק שמוכן לעזור לציין באיזה…

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. יש לי אינטרנט 2.5MB הראוטר RTA1025W מחשב אחד עובד כמו סוס במחשב הזה המהירות על איזה 50 KB' מה יכולות להיות הסיבות? אם צריך עוד פרטים אז תגידו

• 9 תגובות
    • 2.2k צפיות
  20. Started by yz101,

הראוטר חובר למודם ALCATEL הישן 5 נורות - אפשר לגלוש באינטרנט, אבל: 1. מסנג'ר לא מתחבר. נותן קוד שגיאה 80072eff 2. חלש מהאתרים פשוט לא נפתחים, כאילו שאין חיבור לאינטרנט כלל על איזה הגדרה יכול להיות שדילגתי?

• 2 תגובות
    • 873 צפיות
  21. Started by dyn,

שלום, יש לי ראוטר siemnse sl2 141, אני מנסה לפתוח בו פורט של ה utorrent אבל אני לא מצליח.. בעיקרון רשום לי בראוטר שהפורט פתוח אבל התוכנה אומרת שלא...(תמונה מצורפת למטה) יש למשהו מושג למה הפורט לא נפתח בכל זאת? [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 722 צפיות
  22. Started by lgmtk,

(חיפשתי ולא מצאתי תשובה לזה, מה גם שנראה כאילו אין אף שמתמש בשירות האינטרנט של אורנג'. אם בכל מקרה הייתה תשובה אי פעם בפורום, מצטער מראש.) שלום, יש לי רשת אלחוטית בבית של 3 מחשבים, שאחד מהם (עליו אני הולך לדבר) מחובר בLAN. השניים האחרים מחוברים בWAN, והם גם לא רלוונטים. בכל מקרה, לאחרונה עברתי לORANGE בתור ספקית אינטרנט/VOIP (טלפון). שמתי לב שבכל פעם שאני משחק ואם למשל אחותי רואה יוטיוב, אי אפשר לשחק ברשת, יש פינג אסטרונומי. זה קורה גם בכל פעם שמדברים בטלפון (VOIP, אז כמובן), אבל את זה אני לא יכול לחסום, אז הנה השאלה: האם אפשר להגביל IP מסויים בSMARTBOX שיוריד רק על 50KB לשניה למשל, ולא יקח את כל רוחב הפס? חיפשתי ולא מצאתי בסמארטבוקס כלום. יש חיבור 1.5 ד"א, וגישת אד…

• 7 תגובות
    • 930 צפיות
  23. שלום, יש לי שאלה למומחי רשתות ומבינים בWIN XP בעיקר וגם WIN 2000. כידוע הערך של הreassembly timeout בווינדוס הוא 60 שניות. או מספר הTTL (שהוא בדר"כ 128) חלקי 2 (כי דוגמים אותו כל חצי שנייה) כלומר בערך 65 בערך. רציתי לדעת אם מישהו יודע איך אפשר לשנות את הערך הזה (וגם שזה יעבוד) בלי לשנות את הTTL מ128?? מצאתי בregistry מקום שצריך להיות הreassembly time out אבל גם אם אני מגדיל אותו אני רואה שזה לא גדל מעבר ל-65 שניות). לא איכפת לי גם לעשות לזה disable אם מישהו יודע איך... תודה מראש,

• 6 תגובות
    • 995 צפיות
  24. יש לי ראוטר לינקסיס כזה עם 2 אנטנות... ובצד שמאל יש כזה כפתור cisco systems וכשלוחצים עליו הוא מהבהב כזה עם אור לבן ואין לי מושג מה הוא עושה... מישהו יודע מה זה עושה...???

• 2 תגובות
    • 594 צפיות
  25. Started by ccc,

קראתי בסטיקי שהכי כדאי לאבטח את הרשת בWPA, אבל ההוראות המדוייקות איך לא קיימות. רציתי לשאול מה להזין בכל שורה כאשר בוחרים בWPA בראוטר של סימנס, וכיצד שאני נכנס אליו מהקליינט. תודה !

• 4 תגובות
    • 2.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.